Вулкан на Камчатка изхвърли пепел на височина 6 км

Вулканът Шивелуч, намиращ се на Камчатка, е изхвърлил пепел на височина 6 километра над морското равнище, съобщава "Интерфакс". Няма опасност за населението. По данни на камчатския филиал на геофизическата служба към руската академия на науките изхвърлянето на облаци пепел и пара продължава.

Нобелова награда за идиотия

В повечето време по нашите земи най-полезния помощник на политологията е криминологията. Местната властова симбиоза предполага именно подобно знание и това често принуждава коментаторите да се вслушват в анализите на криминалистите. По тази причина бивши министри на вътрешните работи често могат да ви кажат повече за страната, отколкото бивши премиери. В последно време обаче все по-често си мисля, че психиатрията започна да поизмества криминологията и различните нейни диагнози изглеждат все по-адекватни описания на доста от водещите политици и техните решения. Безумните маневри около мораториума за купуване на земя са последното подсещане за ускореното отдалечаване от всякаква политическа нормалност и логика. Може би има някой, който би се наел да търси политическа рационалност и смисъл в случилото се. Сигурно може да се каже, че на „Атака" й бе удобно отворена писта за поизтъркване на „идентичността", защото е очевидно, че има нужда от някаква истерия покрай която да навие страховете на някакви групи хора. Възможно е да видим някаква политическа хитрост в това ДПС да „лъсне" като проевропейска партия, защото все пак наближават евроизбори и пред уважаемите европейски либерали не е лошо „да се представим добре" с една „национално отговорна позиция"

Управляващите не чуват исканията на младите хора у нас и ги неглижират, смята депутат от ГЕРБ

Исканията на студентите са напълно политически, заяви в „Седмицата" на Дарик депутатът от Коалиция за България Румен Гечев, който е и преподавател в УНСС. Гечев обясни, че студенти са искали да провалят и негова лекция, но точно тогава той не е бил в университета заради извънредното заседание на парламента. Според Гечев с окупацията от 14 души, които провалят лекциите на всички, се връща стария чл. 1 от Конституцията. От своя страна Диана Йорданова от ГЕРБ заяви, че управляващите не чуват исканията на младите хора у нас и ги неглижират. „Те са ...

БФС осъди намеренията на ЦСКА за бойкот и съзря търсене на конфронтация


Българският футболен съюз (БФС) обяви, че осъжда остро намерението на ЦСКА да не пуска свои футболисти в юношеския и младежкия национален отбор. Ръководството на българския футбол оцени декларацията на ЦСКА като "излишно нагнетяване на напрежението".

"Представителните отбори на България би трябвало да са над всичко и най-вече над тясно клубните интереси, които прозират зад въпросната декларация", пише в съобщението на сайта на БФС.

ЦСКА реагира остро заради това, че никой...

Ако Сноудън дойде в Германия...

Това би било истинска катастрофа за отношенията между Берлин и Вашингтон - Сноудън да се остави да бъде разпитан в Германия. За варианта се заговори след специалната мисия в Москва на германския политик Х.-К. Щрьобеле. Това, което представителят на Зелената партия Щрьобеле смята за добра идея, изглежда истински кошмар в очите на американския политолог Щефен Шабо - той е убеден, че ако Сноудън даде показания в Германия, това ще се отрази катастрофално на германско-американските отношения. Те и без друго в момента наподобяват насочена надолу спирала, на която тенденция трябва да бъде сложен край, препоръчва Шабо. "Но ако Сноудън дойде в Германия с официална благословия, ситуацията ще се влоши още повече", предупреждава политологът. Вот на недоверие към Вашингтон Срещата на Щрьобеле със Сноудън тутакси предизвика мащабен отзвук в американските медии. И докато в Германия Сноудън е ценен като автор на разкрития, в Съединените щати мнозина - и на първо място президентът Барак Обама - го смятат за предател. В този контекст изглежда особено деликатно това, че Сноудън, по думите на Щрьобеле, бил принципно съгласен да даде показания в Германия по аферата с АНС. Същото това намерение е записано и в открито писмо на Сноудън

Биг бендът на БНР удостоен с „Кристална лира"

София /КРОСС/ Биг бендът на Българското национално радио бе удостоен с „Кристална лира" за 2013 г. в категория „Джаз". Церемонията се състоя на 1 ноември в зала 6 на НДК. Наградата е учредена от Съюза на музикалните и танцови дейци и Класик ФМ радио. В същата категория бяха номинирани и музикантите от Биг бенда на БНР - Венцислав Благеов /тромпет/и Мартин Ташев /тромпет/. Биг бендът на БНР получи наградата за цялостната си дейност през годината. „Щастлив съм, че получаваме „Кристална лира". Считам, че я заслужихме най-вече заради инициирането и създаването на мини джаз фестивала „JazzIt", с който отбелязваме ежегодно международния ден на джаза, както и заради постоянството ни да следваме програмната музикална линия - отбелязването на годишнините на бележити български достойни музиканти, сред които са Симеон Щерев, Борис Карадимчев, Алексанъдр Бръзицов и редица други", коментира главният диригент на Биг бенда на БНР маестро Антони Дончев.„Във всяка категория на наградите „Кристална лира" има по 3 номинации. Тази година наши подгласници бяха музиканти от Биг бенда на БНР. В категория „Джаз" ние сме убедителните победители. Бих искал да изкажа огромната си благодарност към колегите от състава, за това, че те безусловно ми се доверяват и следват пътя по който се опитвам да ги водя", отбеляза Антони Дончев

Октай Енимехмедов подкрепи студентите с отворено писмо

Октай Енимехмедов, който тази пролет нападна Ахмед Доган с газов пистолет по време на конференция на ДПС в НДК, а сега се намира в Централния софийски затвор, е написал oтворено писмо до протестиращите студенти и до гражданите на страната, които подкрепят техния протест. Писмото беше споделено на 1 ноември във Facebook от брата на Октай - Метин Енимехмедов:  Открито писмо до ранобудните студенти от Октай Енимехмедов (политически затворник).  Млади българи юнаци, колеги, студенти, достойни граждани на Република България. Вие, които се опълчвате срещу наглостта и безотговорността на управниците в държавата, вие, които имате моралното право да протестирате, вие сте гордостта на тази страна!  Съпричастен съм към вашите действия и Ви подкрепям безрезервно. Надявам се все повеч...

Трезеге с 300 попадения

Бившият нападател на "Ювентус" и настоящ на аржентинския "Нюел'с Олд Бой", Давид Трезаге, задмина 300 вкарани попадения. 36-годишният нападател отбеляза две попадения за равенството 2:2 срещу Колон. "Днес се случи нещо много важно в моята кариера. Това е изключително постижение за мен. Не съм доволен само от това, че победихме. Ще продължа да вкарвам, имам сили да продължа още няколко години", коментира щастливият французин. Ветеранът се е разписвал 62 пъти с фланелката на "Монако", 171 пъти с "Ювентус", "Еркулес" - 12, "Ривър Плейт" - 17 и "Нюел'с Олд Бойс", докато с националния тим на Франция има 34 гола, пише football24.bg.

Неизвестен наръга няколко пъти продавачка в центъра на София

Жена е била ранена снощи в магазин на ул. "Пиротска" в София от неизвестен мъж.

Белгийски политик стана убиец?

/КРОСС/ Известният белгийски политик, основател на партията „Еколо" и депутат от Камарата на представителите на парламента на страната Бернар Вествал е арестуван по подозрение в убийството на жена си, съобщават местни медии.Семейната трагедия се разиграла в хотел във фламандския град Остенд по крайбрежието на Северно море. През нощта политикът извикал полиция и казал, че жена му се е самоубила. Пристигналите полицаи намерили жената удавена във ваната. Опитали се да я реанимират, но безуспешно.У полицаите обаче останало съмнението, че Вествал е убил жена си, тъй като, според разпитаните съседи по стая, същата вечер съпрузите се карали.В момента политикът очаква да му бъде повдигнато официално обвинение.

Тежка катастрофа с българска кола в Италия причини смъртта на двама

Двама души загинаха и четирима са тежко ранени при пътно произшествие край Ливорно в областта Тоскана, съобщиха италиански медии.

Лек автомобил "Волво С60" с българска регистрация, управляван от 40-годишния румънски гражданин Н.Ч., навлязъл в насрещното и се ударил челно във "Форд Фокус". 
В блъснатата кола, освен водача, е имало четирима пътни Двама души загинаха и четирима са тежко ранени при пътно произшествие край Ливорно в областта Тоскана, съобщиха италиански медии. Лек автомобил "Волво С60" с българска регистрация, управляван от 40-годишния румънски гражданин Н.Ч., навлязъл в насрещното и се ударил челно във "Форд Фокус". В блъснатата кола, освен водача, е имало четирима пътни

Студенти от УНСС опитаха да окупират зала заради лекция на Орешарски

Заради лекция, която министър-председателят трябваше да изнесе в УНСС, студенти от Стопанския и Софийския университети се опитаха да окупират залата, в която занятието трябваше да се проведе, съобщи БТВ.

Пламен Орешарски обаче не се появи, а преподавателят, който го заместваше заяви,че премиерът е имал неотложна работа. 

„Преди малко показахм Заради лекция, която министър-председателят трябваше да изнесе в УНСС, студенти от Стопанския и Софийския университети се опитаха да окупират залата, в която занятието трябваше да се проведе, съобщи БТВ. Пламен Орешарски обаче не се появи, а преподавателят, който го заместваше заяви,че премиерът е имал неотложна работа. „Преди малко показахм

Общината в Пловдив тъпче протестиращите

Община Пловдив наруши гражданските права на протестиращите. Това констатираха представители на „България без цензура” на извънредна пресконференция.

ОССЕ осъди нападението срещу сръбски кандидат на общинските избори в Косово

Двама непознати нападнаха в Косовска Митровица Красимир Пантич, кандидат за кметския пост на града на общинските избори на 3 ноември. Инцидентът незабавно бе осъден от мисията на ОССЕ (Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа) в Косово.

Двама привърженици на ”Златна зора” бяха убити в Гърция

Двама души на 22 и 27 години, привърженици на "Златна зора" в Гърция бяха убити пред офис на партията. Трети мъж е ранен, с опасност за живота е. В Гърция има опасения, че двойното убийство може да отключи вълна от насилие.

Двама гърци бяха убити пред офис на неонацистката ”Златна зора”

Двама души на 22 и 27 години бяха убити и един ранен пред офис на крайно дясната гръцка партия "Хриси Авги" (Златна зора) в Атина.

Ангел Джамбазки пред Фрог нюз: Нападнаха с нож наша съмишленичка

Ангел Джамбазки от ВМРО обяви пред Фрог нюз, че тяхната съмишленичка Вики е била нападната през нощта от хора от „африканско-арабски произход”. По думите му животът й е в опасност.

Хлопа ли ви дъската?

Ако изплагиатстваме една популярна реклама, при сноуборда си на една дъска разстояние. И от невероятното зимно преживяване, но и от някои травми и сакатлъци, или най-малкото от това все да си ходиш с мокри задни части.
За манията, която у нас стана популярна учудващо бързо, е новият трети поред филм Rise Up на 4-ма ентусиасти. Всъщност създателите Ако изплагиатстваме една популярна реклама, при сноуборда си на една дъска разстояние. И от невероятното зимно преживяване, но и от някои травми и сакатлъци, или най-малкото от това все да си ходиш с мокри задни части. За манията, която у нас стана популярна учудващо бързо, е новият трети поред филм Rise Up на 4-ма ентусиасти. Всъщност създателите

Младежи промотират доброволчеството сред ученици във Варна

„Нека бъдем промяната!“ - решават Плами и Нина от неформална група "За по- добро бъдеще". И така започва всичко. Доброволците от групата в продължение на 5 месеца вложиха цялото си сърце в работата с деца от дом „Другарче“- заедно четоха приказки и стихотворения, пяха песни, правиха куклен театър, учиха се да изработват кукли и декори.

Френският посланик: Ако чужденци купят земя в България, ще се повиши цената й


Обемът на обработваемите земи в България е намалял в последните години и ако чужди инвеститори могат да ги купуват, това ще се промени. Те ще допринесат и до повишаване на цената й, което е добре за собствениците, които искат да я продадат. Това коментира в предаването "Седмицата" на Дарик посланикът на Франция в София Ксавие Лапейр дьо Кабан по повод удълженият с решение на Народното събрание мораториум за покупка на земя от чужденци.

Той допълни, че обработването на земя е професия...

Карл-Хайнц Румениге пред "Труд": Ушите ми още кънтят от рева на публиката в София

58-годишният днес Карл-Хайнц Румениге е един от най-великите нападатели на германския футбол и в света през 80-те години. Кариерата му минава в “Байерн” (310 мача, 162 гола), “Интер” (64 мача, 24 гола) и “Сервет” (50 мача, 34 гола). За националния отбор е изиграл 95 мача, 51 пъти е капитан, вкарал е 45 гола.

Дълъг е списъкът с успехите му. През 58-годишният днес Карл-Хайнц Румениге е един от най-великите нападатели на германския футбол и в света през 80-те години. Кариерата му минава в “Байерн” (310 мача, 162 гола), “Интер” (64 мача, 24 гола) и “Сервет” (50 мача, 34 гола). За националния отбор е изиграл 95 мача, 51 пъти е капитан, вкарал е 45 гола. Дълъг е списъкът с успехите му. През

Община Ловеч ще стопанисва част от къщите във "Вароша"?

Ловеч /КРОСС/ Областният управител на Ловеч Милко Недялков е разпоредил проверка на държавните имоти в старинния квартал "Вароша", който е архитектурно-исторически резерват.Проверката е установила, че само три от 15-те къщи държавна собственост се стопанисват и са в добро състояние. В момента те се използват от Регионалния исторически музей и Художествената галерия.Препоръката на комисията е те да бъдат директно предоставени за управление и за стопанисване от Регионалния исторически музей, обясни Милко Недялков.Според областния управител част от къщите ще бъдат предоставени на община Ловеч за по-добро стопанисване.За съжаление, една част от къщите във "Вароша", между които има и национален паметник на архитектурата, са в много лошо състояние, с неустановена собственост, много трудно могат да бъдат поддържани в тези условия. Проверките ще продължат и ще се търсят пътища за разрешение, коментира Недялков.Той допълни, че само 3 от къщите в стария град в Ловеч трябва да останат държавна собственост, предаде БНР.

България през 2033 година - прогнози и сценарии

Как ще изглежда България след 20 години - през 2033 година? Какво ще се случи идните две десетилетия с държавата и обществото ни? Със сигурност те ще са много различни от тези, които са пред очите ни през 2013 г. 

Какъв ще е стандартът на живот? Как ще се променят политиката, образованието, културата? Ще се стопи ли нацията? Какви ще са технолог Как ще изглежда България след 20 години - през 2033 година? Какво ще се случи идните две десетилетия с държавата и обществото ни? Със сигурност те ще са много различни от тези, които са пред очите ни през 2013 г. Какъв ще е стандартът на живот? Как ще се променят политиката, образованието, културата? Ще се стопи ли нацията? Какви ще са технолог

Росен Плевнелиев присъства на панихидата за Архангелова задушница

По случай Архангелова задушница Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит отслужи панихида в памет на загиналите български воини във Военния мавзолей - костница, на Централните софийски гробища. В словото си Патриархът призова християните да вярват в безсмъртието на душата и възкресението на мъртвите. По време на упокойната служба цветя поднесоха президентът Росен Плевнелиев, председателят на Народното събрание Михаил Миков и министърът на отбраната Ангел Найденов. Държавните лица се поклониха пред тленните останки н...

Установен е мъжът, нападнал 20-годишна жена в София

В столицата се провежда полицейска операция за задържането му

Opel Amperа взима най-доброто от два свята

Германският модел комбинира пестеливостта на електромобил с дългия пробег на хибрид

    


Роналдо се сдоби със своя линия бельо

/КРОСС/ Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо представи своя линия бельо в Мадрид. 19-метров плакат на полуголия Роналдо даде началото на представянето на дизайнерското бельо с марката CR7 underwear, чиято продажба вече стартира официално. Част от печалбата от модната линия ще отива за благотворителност."Много съм развълнуван", написа португалската звезда в микроблога си. „Горд съм, че с моя образ е украсена една от забележителностите на Мадрид", добави той. Това не е първата рекламна кампания на Кристиано Роналдо. Футболистът си е сътрудничил с марки като Armani и Dolce & Gabbana.

Двама загинаха при тежка катастрофа с българска кола в Италия

Двама души загинаха и четирима са тежко ранени при пътно произшествие край Ливорно в областта Тоскана, съобщиха италиански медии.

Лек автомобил Двама души загинаха и четирима са тежко ранени при пътно произшествие край Ливорно в областта Тоскана, съобщиха италиански медии. Лек автомобил "Волво С60" с българска регистрация, управляван от 40-годишния румънски гражданин Н.Ч., навлязъл в насрещното и се ударил челно във "Форд Фокус". В блъснатата кола, освен водача, е имало четирима пътни

Отново проблеми за български превозвачи на границата с Турция

Нови 3 български камиона са задържани на българо-турската граница тази нощ. Това са поредните превозвачи, които спират работа заради проблеми с разрешителното им за трета страна. Заместник-председателят на Асоциацията на автобусните превозвачи и член на АЕБТРИ Васил Пиронков обяви, че още 6 камиона са платили глоба от 3 000 евро.

Антони Здравков включи 17-годишен нападател в групата за мача с "Пирин"


Треньорът на "Левски" Атнони Здравков включи 17-годишния Илия Димитров в групата за мача с "Пирин" (Гоце Делчев). Младият нападател тренира отскоро с първия отбор.

Той получава възможност за дебют в официален мач заради наказанието на Цветан Генков. Очаква се титуляр да бъде Димитър Макриев, въпреки че все още не е в добра форма.

Извън състава на сините са контузените Кевин Брю, Димитър Везалов, Стефан Велев и Борислав Цонев.

"Левски" е във възход след победите...

Мъжът дал пари на студентите: Давам ги, защото не мога да ги поднасям тия

Пенсионерът, дарил 500 лева на студените окупирали Софийския университет, отказа да вземе парите си обратно, предаде БТВ. 81-годишният Благой Петров бе издирен от студенитите, които искаха да му върнат парите. Пенсионерът обаче отказа. „Давам ги, защото не мога да ги поднасям тия. Давам ги от сърце.... Разплакаха се, както аз", обясни Петров. Причината студенитите да намерят възрастният мъж е, че часове след дарението окупаторите бяха разкритикувани, че са приели парите. „Аз парите няма да ги взема никога... Това, което ви говорят, че е манипулация, не е вярно. Ами ако някой от вас се разболее на тия стълби там, дето спите", каза дядото и допълни „Аз една дъщеря имах и тя почина, на кой да ги дам". Парите ще отидат за някоя благотворителна кауза. Това е общото решени...

В този си вид, мораториумът не върши работа

Темата за продажбата на земя е чувствителна и в нея има реални икономически, социални и политически измерения. Тя беше широко използвана за позициониране по други проблеми и извличане на някакви политически активи, без да се реши какъвто и да е от откритите въпроси. Това заяви зам.-председателят на ПГ на КБ Янаки Стоилов пред БНТ. Според него самото гласуване на решението за мораториума, в този му вид, не върши работа. „Това създаде и проблеми на България в европейски план, в определена степен породи и напрежение между членовете на парламента и част от членовете на кабинета. Това, което трябва да се направи оттук нататък е да се намерят няколко законови промени, които без да разграничават изискванията към българските и европейски граждани, да поставят въпроси, част от които не са св...

Патриарх Неофит: Българските войници са проявявали чудеса от храброст

Росен Плевнелиев присъства на панихидата за Архангелова задушница във военния Мавзолей-костница на Централните софийски гробища. Тя бе отслужена от патриарх Неофит, който изтъкна, че воините ни са правили чудеса от храброст.

БФС осъди позицията на ЦСКА

Българският футболен съюз публикува декларация, свързана с обявеното от ЦСКА решение да не пуска своите състезатели в националните гарнитури на България. Причина за това действие на ЦСКА стана поредната промяна на датите за срещите с Левски за Купата. Ето и пълният текст на декларацията на БФС по случая: Българският футболен съюз категорично осъжда разпространената вчера, 01.11. 2013 г., декларация от ПФК ЦСКА АД, с която се заявява намерение за бойкот на националните отбори на България. Представителните отбори на България би трябвало да са над...

Откритият в Плевен цианкалия бил на Агенцията по лозата

/КРОСС/ Помещенията, в които вчера бяха открити опасни химични вещества, са бивши лаборатории на Изпълнителната агенция по лозата и виното. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Плевен. При извършената проверка е установено, че пластмасовите и стъклени съдове, съдържащи опасните смеси, са използвани за лабораторни цели. Целостта на съдовете не е нарушена. Те са съхранявани в лабораторни помещения; не е констатирано наличие на силни миризми и разливи от опасни химикали, се казва в съобщението на РИОСВ в Плевен. Дадено е предписание на областния управител на Плевен за съхранението на опасните химикали, съгласно нормативните изисквания. Областната администрация е уведомена, че при изтичане на срока на годност, веществата трябва да бъдат третирани като отпадъци при спазване изискванията на закона. Отровите са преместени за временно съхранение в подземни помещения с трайна бетонова настилка, без връзка с канализация, с осигурена естествена вентилация и ограничен достъп. Помещенията отговарят на изискванията за склад за съхранение на опасни химикали. Предприетите мерки към настоящия момент гарантират, че няма непосредствена опасност за живота и здравето на населението на Плевен и за замърсяване на околната среда, допълват от РИОСВ.

Концерт в подкрепа на Ранобудните студенти (видео)

Концерт в подкрепа на Ранобудните студенти пред сградата на Ректората. Снимка: Константин Павлов - Комитата

Над 1500 души се събраха пред Софийския университет в събота вечерта на концерта в подкрепа на Ранобудните студенти.

Над 30 групи и изпълнители участваха в концерта пред сградата на Ректората.

Публикуваме ориентировъчния списък:

 15:00 – Петър Вълков

15:15 – Иван Гатев

15:30 – Моро от КЪТ (Мирослав Моравски)

15:45 – Hayes & Y

16:00 – Attic Noise

16:15 – Теди Кацарова

16:30 – Мариана Попова

16:45 – Teeth of Divine

17:00 – Babyfaceclan

17:15 – Koka Mass Jazz & Sihaya

17:30 – ЛаТекст

17:45 – Upliftah

18:00 – D2

18:15 – Методи Кръстев и Радослав Гергов (Skre4 and No more many more)

18:30 – Николай Шейнов

18:45 – Васко Крумов

19:00 – Мадейра (Група на протестиращите НМА)

19:15 – Групе Муфта

19:30 – Ginger Groove

19:45 – Симеон Германов

20:00 – Иван Димитров

20:15 – Група Мехехе

20:30 – Иво Цанов (от група Цветя и Жени)

20:45 – Теди Манол

21:00 – Любена Нинова

21:15 – Jamie McDonald

 

 


Video streaming by Ustream

 


Video streaming by Ustream

Статията "Концерт в подкрепа на Ранобудните студенти (видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Концерт в подкрепа на Ранобудните студенти (на живо)

Шествие в Деня на народните будители. Снимка: Сергей Антонов

Над 30 групи и изпълнители ще подкепят днес Ранобудните студенти с концерт пред сградата на Ректората на Софийския университет.

Концертът в подкрепа на Ранобудните студенти ще продължи до вечерта.

Публикуваме ориентировъчния списък:

 15:00 – Петър Вълков

15:15 – Иван Гатев

15:30 – Моро от КЪТ (Мирослав Моравски)

15:45 – Hayes & Y

16:00 – Attic Noise

16:15 – Теди Кацарова

16:30 – Мариана Попова

16:45 – Teeth of Divine

17:00 – Babyfaceclan

17:15 – Koka Mass Jazz & Sihaya

17:30 – ЛаТекст

17:45 – Upliftah

18:00 – D2

18:15 – Методи Кръстев и Радослав Гергов (Skre4 and No more many more)

18:30 – Николай Шейнов

18:45 – Васко Крумов

19:00 – Мадейра (Група на протестиращите НМА)

19:15 – Групе Муфта

19:30 – Ginger Groove

19:45 – Симеон Германов

20:00 – Иван Димитров

20:15 – Група Мехехе

20:30 – Иво Цанов (от група Цветя и Жени)

20:45 – Теди Манол

21:00 – Любена Нинова

21:15 – Jamie McDonald (ако дойде)

Ако някой иска да свири, намерете Иван Димитров и се запишете (той е на стълбите).

 


Live streaming video by Ustream

Статията "Концерт в подкрепа на Ранобудните студенти (на живо)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Кои музиканти подкрепиха студентите

Шествие в Деня на народните будители. Снимка: Сергей Антонов

Над 30 групи и изпълнители ще подкепят днес Ранобудните студенти с концерт пред сградата на Ректората на Софийския университет.

Концертът в подкрепа на Ранобудните студенти ще продължи до вечерта.

Публикуваме ориентировъчния списък:

 15:00 – Петър Вълков

15:15 – Иван Гатев

15:30 – Моро от КЪТ (Мирослав Моравски)

15:45 – Hayes & Y

16:00 – Attic Noise

16:15 – Теди Кацарова

16:30 – Мариана Попова

16:45 – Teeth of Divine

17:00 – Babyfaceclan

17:15 – Koka Mass Jazz & Sihaya

17:30 – ЛаТекст

17:45 – Upliftah

18:00 – D2

18:15 – Методи Кръстев и Радослав Гергов (Skre4 and No more many more)

18:30 – Николай Шейнов

18:45 – Васко Крумов

19:00 – Мадейра (Група на протестиращите НМА)

19:15 – Групе Муфта

19:30 – Ginger Groove

19:45 – Симеон Германов

20:00 – Иван Димитров

20:15 – Група Мехехе

20:30 – Иво Цанов (от група Цветя и Жени)

20:45 – Теди Манол

21:00 – Любена Нинова

21:15 – Jamie McDonald (ако дойде)

Ако някой иска да свири, намерете Иван Димитров и се запишете (той е на стълбите).

Статията "Кои музиканти подкрепиха студентите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

"Ну заяц, погоди!" по магистрала "Хемус"

Петък, пет и нещо. Мъжът ми кара, аз до него, отзад детето, приковано в столче, кротко гледка “Ну, погоди!” с тъмни очила, понеже слънцето пече отдясно. Най-накрая сме тръгнали към вилата, казаха, че през уикенда ще грее слънце, та да подишаме ден-два старопланински въздух. Говорим си разни неща, но той изпуска нишката, понеже още от “Подуяне” 
Петък, пет и нещо. Мъжът ми кара, аз до него, отзад детето, приковано в столче, кротко гледка “Ну, погоди!” с тъмни очила, понеже слънцето пече отдясно. Най-накрая сме тръгнали към вилата, казаха, че през уикенда ще грее слънце, та да подишаме ден-два старопланински въздух. Говорим си разни неща, но той изпуска нишката, понеже още от “Подуяне”

Книгата "Лумнали огньове" ще бъде представена във Варна

"Лумнали огньове" е третата и най-нова поетична книга на небезизвестния за българите в родината и света проф. д-р Иван Бързаков. Човекът, преплувал 11 км между акулите в бурното Адриатическо море, за да стигне до свободата (1976 г.

10-годишно китайче скочи от 30-ия етаж по заповед на учителката си

Китайче скочи през прозореца по заповед на учителката си, Снимка: dailymail.co.uk

10-годишно момче от китайския град Чънду скочи от 30-ия етаж по заповед на учителката си, след като не успяло да си напише порицание за това, че говорило в час, съобщи „Дейли мейл“.

Няколко деца от класа на момчето трябвало да напишат писмо, съдържащо 1000 йероглифа, като обяснение за това, че са говорили в час.

Давайки задачата, 30-годишната им учителка казала да скочат през прозореца, ако не успеят да изпълнят задачата.

10-годишното дете не успяло да напише писмото и скочило през прозореца на 30-ия етаж на сградата, в която живеело семейството му. То паднало върху кола, паркирана пред жилищната сграда и починало.

В една от тетрадките на 10-годишното момче било написано „Учителко, не мога да го направя“ и „Трепнах няколко пъти, когато опитах да скоча през прозореца“.

Съкрушените родители на момченцето са започнали кампания против натиска, който се оказва на китайските ученици.

По случая е започнало разследване и властите отказват коментар по случая.

Според представители на училището, в което е учило починалото дете, смъртта му е инцидент.

Строгата дисциплина е съществена част от образователната система в Китай. Децата са подлагани на голямо напрежение да изпълняват точно инструкциите, които им се дават.

Статията "10-годишно китайче скочи от 30-ия етаж по заповед на учителката си" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Франция връща в България хора, защото не могат да се издържат, заяви френският посланик

Франция връща в България лица, защото нямат средства да се издържат, както е по договора за присъединяване на България към Европейския съюз. Това заяви в „Седмицата" на Дарик френският посланик Ксавие Лапейр дьо Кабан. По думите му, свободата на движение е гарантирана за европейските граждани, но те имат и задължението да могат да се издържат в дадена страна, за да останат там. „Проблемът въобще не е специално към ромите или към някаква друга етническа група на населението. Става въпрос да имаш средства да живееш в една европейска държава. Дог...

Стоилов: Решението за мораториума, в този му вид, не върши работа

София /КРОСС/ Темата за продажбата на земя е чувствителна и в нея има реални икономически, социални и политически измерения. Тя беше широко използвана за позициониране по други проблеми и извличане на някакви политически активи, без да се реши какъвто и да е от откритите въпроси. Това заяви в ефира на БНТ зам.-председателят на ПГ на КБ Янаки Стоилов. Според него самото гласуване на решението за мораториума, в този му вид, не върши работа. „Това създаде и проблеми на България в европейски план, в определена степен породи и напрежение между членовете на парламента и част от членовете на кабинета. Това, което трябва да се направи оттук нататък е да се намерят няколко законови промени, които без да разграничават изискванията към българските и европейски граждани, да поставят въпроси, част от които не са свързани с мораториума", поясни Стоилов. По думите му проблемите съществуват от години, доколкото са такива и даде пример с възможността лица, които не са граждани на ЕС, да създават търговски дружества по българското право и да закупуват земя. Той бе категоричен, че решението на парламента е противоконституционно, защото то всъщност залага на правителството да направи проучвателни действия и самата цел, ако се осъществи, може да влезе в противоречие с Конституцията

49 екомерки трябва да изпълни строителят на „Южен поток”

Михайлова обяви, че правителството не е водило дебат за отмяна на мораториума върху добива на шистов газ и не е променяло досегашната си позиция. „В момента в Европа няма единомислие по темата, но България остава сред страните от ЕС, които са против използването на тази технология”, заяви министър Михайлова.

Мишел Монаган стана майка за втори път

/КРОСС/ Американска актриса Мишел Монаган стана майка за втори път. Новината е потвърдена лично от представител на звездата от „Жертва на спасение", „Хем боли, хем сърби" и „Невъзможна мисия 3". Мишел и съпругът й Питър Уайт имат син. Бебето се е появило на бял свят на 30 октомври и се казва Томи Френсис. „Всеки ден за мен е като Коледа. Аз съм безумно щастлива", каза Мишел пред журналисти. Мишел и Питър започнаха да се срещат през 2000 година, а през 2005 официално скрепиха връзката си в брачен съюз. Няколко години по-късно се роди и дъщеричката им Уилоу Катрин, която в момента е на пет годинки.

Опитаха да окупират Орешарски, но без успех

Студенти опитаха да окупират зала 2006 в Университета за национално и световно стопанство, където лекция трябваше да има премиерът Пламен Орешарски. Той, обаче, не се появи.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване