Доналд Тръмп възнагради щедро мъж, спасил самоубийца

/КРОСС/ Милиардерът Доналд Тръмп дари 10 млн. долара на шофьор на автобус, спасил жена от самоубийство, съобщи SkyNews.Дарнел Бартън стана звездата на YouTube, след като в мрежата се завъртя клип от камера за видеонаблюдение. На видеото може да се види как едно младо момиче прескача парапета на мост и започва да гледа надолу с намерението да сложи край на живота си. Изведнъж до нея спира автобус, шофьорът му слиза и започва да я убеждава да се откаже от решението си. Той я кара да се отдръпне от края на моста, след това я сграбчва и насиля я отвежда на сигурно място. "Мисля, че той е голям човек, с добро сърце. Тези хора заслужават награда. За да бъда честен, аз съм доста горд, че мога да му помогна", каза Тръмп.   video:http://www.youtube.com/watch?v=w0XvpwQjgEM

Студентите са будители, искат да живеят в правова държава!

Президентът: Политиците не бива да се притесняват, че има много протести

    


Реставрират Епископската базилика в Сандански с 6,1 млн. лв.

Община Сандански започна реставрацията на Епископската базилика по проект Община Сандански започна реставрацията на Епископската базилика по проект "Сандански-зората на ранното християнство", финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие" на стойност 6,1 млн. лв. От тях 4,2 млн. лв. са за строително-монтажни дейности. "Предстоят мащабни консервационно- реставрационни работе", каза кметът Андон Тотев.

Белгийски политик е в ареста, убил жена си

Известният белгийски политик, основател на партията „Еколо” и депутат от Камарата на представителите на парламента на страната Бернар Весфал е арестуван по подозрение в убийството на жена си,

Леко завишено ниво на заболеваемост от чревни инфекции, отчитат от РЗИ-Варна

За периода 25.10.2013 г. – 31.10.2013 г. регистрираната в РЗИ-Варна остра заразна заболеваемост се движи в характерните за сезона граници. Леко е увеличено нивото на заболяемост от чревни инфекции. Регистрирани са 51 заболели лица от чревни инфекции спрямо 45 заболели през предходната седмица на 2013 г.

Рехав протест срещу платеното паркиране в Кюстендил

По- малко от 10 души излязоха на протест срещу платеното паркиране в Кюстендил. Водени от общинският председател на ПП „Атака" Владислав Лехчански, те застанаха на паркинга до бившия ГУМ, с призиви: „ Стига рекет, Кюстендил не е София"; „Не на данък паркинг".Платените паркоместа в града бяха възстановени по желание на друга група кюстендилци. По 1 лв. на час се плаща само по главната улица „Цар Освободител", от Аджундар до бившия ГУМ и на паркинга до магазина.От Община Кюстендил отговориха на въпрос на Дарик, че дори и при поставена скоба, на в...

Инспекторите на "тройката" се връщат в Атина

Гърция е представила ново предложение за запълването на "дупката" в бюджета за 2014 г.

    


Белгийски политик арестуван за убийството на жена му

Бернар Вествал  - известният белгийски политик, основател на партията „Еколо” и депутат от Камарата на представителите на парламента на страната, е арестуван по подозрение в убийството на жена си, предаде ИТАР-ТАСС. Трагедията е станала в хотел във фламандския град Остенд по крайбрежието на Северно море. През нощта политикът извикал полиция и казал, че жена му се е самоубила. Пристигналите полицаи намерили жената удавена във ваната. Опитали се да я реанимират, но не успели да я съживят. У полицаите останало съмнението, че Вествал е убил жена си, още повече, че според разпитаните съседи по стая, същата вечер съпрузите се карали. В момента политикът очаква да му бъде повдигнато официално обвинение.

Euronews: Будните студенти в България превземат улиците, за да променят бъдещето си

Хиляди се събраха на протеста тази вечер след призива за подкрепа на студентите, Снимка: Сергей Антонов

Как Еuronews видя студентските протести в България. Предаваме цялата статия, излязла в изданието със заглавието „Будните“ студенти в България превземат улиците, за да „променят бъдещето си“.

Около 2000 протестиращи излязоха в подкрепа на български студенти от Софийския университет, окупирали част от университета от 25 октомври, и поискаха преподаватели и антиправителствени демонстранти да се присъединят към тях.

Протестиращите преминаха по улиците на София под звуците на тъпани и викове „Оставка“ и „Червени боклуци“, блокирайки движението в центъра на града.

Последните действия на студентите имаха подмладяващ ефект върху антиправителственото движение, продължаващо вече 141 дни.

Надявам се, че студентското движение ще даде нов тласък на протестите, които започнаха през юни, обясни пред AFP университетския преподавател Бойко Пенчев.

До края на демонстрацията някои от протестиращите опитаха да направят жива верига около парламента, за да блокиат депутатите вътре. Полицията се намеси, което доведе до сблъсъци между демонстранти и полиция.

Българският премиер Пламен Орешарски, който е основна цел на протестите от юни, остава невъзмутим. Той отправи критики към действията на студентите, като заяви, че е очаквал различни искания от студентите – за реформи в образованието, защото образованието не е в добра форма, докато исканията на студентите са изцяло политически.

1 ноември е много знаменателен ден за студентите и преподавателите, които участват в демонстрацията. На този ден България празнува своите национални будители – събирателен образ на всички революционери, духовни и просветни дейци, които са изиграли ключова роля по време на Българското възраждане и борбата за независимост от Османската империя.

В окиппираните университети студентите организират своята борба.

Софийският университет беше окупиран на 25 октомври и занятията бяха отменени в понеделник, като още няколко университета подкрепиха окупацията. Сред тях са Националната академия за театрално и филмово изкуство, Нов български университет, Университетът за национално и световно стопанство, Медицинския университет и Пловдивския университет, който се намира на около 120 км от столицата.

В социалните медии протестът влезе с #Occupy272 – от залата, която беше окупирана, и #OccupySU, които се присъединиха към #ДАНСwithme, използван през последните 4 месеца.

Един от студентите, окупирали СУ, Станислав Качийски, обясни пред Europnews, че те започват дните си много рано. „Ние ставаме рано. Някои от студентите трябва да напуснат сградата рано сутринта, затова другите трябва да пазят на входовете и да участват в интервюта по медиите, което се случва между 7 и 9 часа, когато са сутрешните блокове“, обяснява студентът по журналистика. 22-годишният Станислав работи като редактор в сутрешен блок, който се излъчва в събота по национална телевизия.

„Когато приключат сутрешните изяви, трябва да следим за пристигането на административния персонал, на които позволяваме да влизат в сградата, и на други студенти, които са избрали да спят в дома си (някои от нас трябва да го правят от време на време), допълва той.

Останалата част от деня е също толкова заета. Около 18 часа група от нас излиза пред университета, за да се включи в протеста #ДАНСwithMe. Между 21 и 22 часа пък се събираме в най-голямата зала в университета – 272, която беше окупирана първо, за да направим обсъждане и да гласуваме различни неща, посочи Станислав.

Студентите таят надежди, които се простират отвъд оставката на сегашното правителство, коментира Николай Дюлгеров – един от окупаторите на Софийския университет и един от студентите, които отговарят за страницата на движението във Facebook, която е харесана от вече над 20 000 души.

Ветеран от протестите от юни, Николай се надява на трайно разбуждане сред обществото и главно сред студентите. Това означава, че отсега нататък обществото да бъде по-активно в отстояването на позицията си по отношение на решенията на правителството, вместо да се примирява с положението. В общи линии, се надявам това движение да успее да убие в голяма степен апатията, която ни заобикаля, коментира той.

Борбата с апатията е често срещана тема сред студентите. Студентът по журналистика Станислав обясни, че от това, което е видял, студентите искат да останат в България. Но да сме тук и в същото време да запазим своята, да кажем, гордост е трудно, затова излязохме, за да променим бъдещето си. Излязохме да направим нещо, за да не трябва да бягаме от собствената си страна така, както го направиха нашите приятели, допълва Станислав.

Участник и в протестите от юни, Станислав смята, че движението може да свали правителството. „Това, което нашата окупация направи, е да покаже на хората отвън, които са загубили надежда, че нещата могат да се променят, че има бъдеще и ние не трябва да се проваляме“, казва той.

В същото време обаче тоой се надява, че „ще успеем да изградим основите на едно демократично общество, което има вяра в себе си. Ако се провалим, ще трябва да изчакаме още 15 години за нови хора, които да не са изтъкани от песимизъм“, казва в заключение Станислав.

Основната цел на студентите, българския премиер Пламен Орешарски, критикува действията на студентите. Очаквах различен протестни искания от студентите – искания за образованието, което се нуждае от реформи, докато техните искания са изцяло политически, обясни Орешарски по време на посещението си в град Котел.

Има много проблеми, които трябва да се решават в рамките на следващите няколко години и ние сме наясно, че една година не е достатъчна, за да бъдат разрешени, заяви той, като допълни: „Аз се съгласих да участвам в дебат със студентите. Не знам какво точно се случи, но дебатът така и не се състоя“.

Протестите бяха предизвикани първоначално от спорното назначение на бизнесмена и депутат Делян Пеевски за шеф на Държавната агенция за национална сигурност през юни тази година. Общественият гняв в крайна сметка доведе до неговото отстраняване, но демонстрациите продължиха, макар и вече не толкова интензивно, като сега призовават за оставка на правителството на социалистите.

Статията "Euronews: Будните студенти в България превземат улиците, за да променят бъдещето си" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Премахнаха последователи на Мадуро в Туитър

Над 6000 от неговите близо милион и половина

Иззеха над 600 литра алкохол-менте от магазин в Асеновград

/КРОСС/ 616 литра алкохол и 24 кутии цигари без бандерол са открити в магазин в асеновградския квартал „Долни Воден". Проверката е била съвместна на полицаи от районното управление в града и служители от Регионална дирекция „Митници". Акцизните стоки са иззети. На 52-годишната собственичка на магазина е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

Белгийски политик е арестуван по подозрение в убийство

Известният белгийски политик, основател на партията „Еколо” и депутат от Камарата на представителите на парламента на страната, Бернар Вествал е арестуван по подозрение в убийството на жена си, съобщи ИТАР-ТАСС.

Трагедията е станала в хотел във фламандския град Остенд по крайбрежието на Северно море. През нощта политикът извикал полиция и казал, Известният белгийски политик, основател на партията „Еколо” и депутат от Камарата на представителите на парламента на страната, Бернар Вествал е арестуван по подозрение в убийството на жена си, съобщи ИТАР-ТАСС. Трагедията е станала в хотел във фламандския град Остенд по крайбрежието на Северно море. През нощта политикът извикал полиция и казал,

Плевнелиев: Студентите са будители

Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС

Студентите са будители – те имат отношение към България и искат да живеят в правова държава с ефективни и прозрачни институции, обърнати към хората. Така президентът Росен Плевнелиев коментира студентските протести в много от големите университети в страната.

Ако вярваме на своята мисия за достойна европейска държава, която иска да работи за един по-силен и интегриран Европейски съюз, всеки един от нас е длъжен да има активна гражданска позиция и политиците не бива да се притесняват, че през 2013 година има много протести, заяви държавният глава пред журналисти във Велики Преслав.

Народът вече е задал посоката на европейско духовно и културно развитие на нацията, каза още президентът Росен Плевнелиев.

Според държавния глава, пътят на България към демокрация от европейски тип все още не е приключил и протестите на младите хора са двигател и катализатор на процес.

Във Велики Преслав президентът се обяви за изцяло прозрачен и пазарен подход при реализацията на проекта “Южен поток”.

В отговор на журналистически въпрос Плевнелиев посочи, че не е запознат с детайлите на проекта, но е необходимо параметрите на договора да бъдат ясни и той да е съобразен с европейските директиви.

Не е без значение на каква стойност ще бъде проектът и прозрачността на обществените поръчки, каза президентът.

Статията "Плевнелиев: Студентите са будители" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Арестуваха белгийски политик, подозират го в убийството на жена му

Известният белгийски политик, основател на партията „Еколо” и депутат от Камарата на представителите на парламента на страната, Бернар Вествал е арестуван по подозрение в убийството на жена си, съобщи ИТАР-ТАСС.

Трагедията е станала в хотел във фламандския град Остенд по крайбрежието на Северно море. През нощта политикът извикал полиция и казал, Известният белгийски политик, основател на партията „Еколо” и депутат от Камарата на представителите на парламента на страната, Бернар Вествал е арестуван по подозрение в убийството на жена си, съобщи ИТАР-ТАСС. Трагедията е станала в хотел във фламандския град Остенд по крайбрежието на Северно море. През нощта политикът извикал полиция и казал,

Красимир Янков: "Южен поток" ще даде тласък на икономиката ни

"Ако ГЕРБ си спазваше договорите, щяхме да имаме работещ блок в "Белене"

    


Забавиха с месец заключението за инцидента в „Ораново”

Удължиха с месец срока за представяне на експертно заключение за причините, довели до инцидента в мина „Ораново", при който през месец юли тази година загинаха четирима миньори, съобщиха от Окръжна прокуратура - Благоевград. От прокуратурата уведомяват, че на 30 октомври 2013 г.

Дъглас и Джоунс отново заедно

/КРОСС/ Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс отново са заедно. Шест месеца след новината, че двойката се разделя, звездното семейство реши да открие нова глава в отношенията си. Припомняме, че през август представител на семейството потвърди, че те "временно ще живеят отделно, за да направят преоценка на отношенията си и да разберат какво да правят в бъдеще". Според информация на Daily Mirror в момента Майкъл и Катрин делят един покрив в Ню Йорк и са готови да съживят брака си. Майкъл е много щастлив и говори за това с всичките си приятели.Катрин му позвънила преди премиерата на последния му филм, за да му пожелае успех. Мъжът й пък от своя страна си сложил халката за събитието.

Наръгаха 20-годишно момиче с нож в центъра на столицата

Тази нощ, около 02:00 ч. неизвестен извършител е наръгал няколко пъти 20-годишно момиче на столичната улица „Пиротска", съобщиха за „Дарик" от СДВР. Жертвата работи в денонощен магазин за хранителни стоки, когато мъжът влязъл и взел един от артикулите, без да плати. Момичето се опитало да го настигне, когато извършителят я нападнал с нож. Момичето е прието в "Пирогов" с прорезни рани. Те са в областта на главата и ръцете, съобщиха от болницата. Няма опасност за живота на пациентката. От СДВР допълниха, че все още се работи по случая, като се оп...

Мъж от село Самуилово уби 19-годишно момиче в Хасково

18-годишен младеж от сливенското село Самуилово е задържан за убийството на 19-годишна жена от Хасково, съобщиха от полицията. Сигналът за престъплението е подаден вчера следобед от 24-годишната сестра на убитата. Тя съобщила, че при опит да влезе в квартирата на сестра си на ул. „Липа" в Хасково чула писъците на 3-годишното си дете, което била оставила при нея да го гледа. Тогава и подала сигнала. Пристигналите на място полицаи и пожарникари открили трупа на 19-годишната Мария с прободни рани в шията и гърба. След извършените издирвателни дейс...

Петърнейчев: Важно е Русия да спазва ТИР-конвенцията

От особено значение е Русия да спазва ТИР-конвенцията, заяви пред „Фокус“  Георги Петърнейчев, председател на УС на АЕБТРИ. 

Петърнейчев заяви, че евентуална промяна на условията на руската страна за превозите ще доведе до големи забавяния по границите, а също така и увеличени разходи за траспорт.

 "Руската Федерална митническа служба (РФМС) От особено значение е Русия да спазва ТИР-конвенцията, заяви пред „Фокус“ Георги Петърнейчев, председател на УС на АЕБТРИ. Петърнейчев заяви, че евентуална промяна на условията на руската страна за превозите ще доведе до големи забавяния по границите, а също така и увеличени разходи за траспорт. "Руската Федерална митническа служба (РФМС)

Външно министерство: Не ходете в Атина на 6 ноември

Причината за предупреждението е готвената от най-големите гръцки синдикати национална стачка

Асоциация за международни превози: Русия трябва да спазва ТИР-конвенцията

От особено значение е Русия да спазва ТИР-конвенцията, заяви пред „Фокус“  Георги Петърнейчев, председател на УС на АЕБТРИ. 

Петърнейчев заяви, че евентуална промяна на условията на руската страна за превозите ще доведе до големи забавяния по границите, а също така и увеличени разходи за траспорт.

 От особено значение е Русия да спазва ТИР-конвенцията, заяви пред „Фокус“ Георги Петърнейчев, председател на УС на АЕБТРИ. Петърнейчев заяви, че евентуална промяна на условията на руската страна за превозите ще доведе до големи забавяния по границите, а също така и увеличени разходи за траспорт. "Руската Федерална митническа служба (РФМС)

Студентите не са решили дали да се срещнат с Орешарски и Клисарова


Официална среща с министър-председателя Пламен Орешарски и министърката на образованието Анелия Клисарова не е имало и засега не е предвидена. Това обявиха на страницата си във "Фейсбук" Ранобудните студенти.

Повод за това съобщение е отправената отново покана тази сутрин от страна на министъра на образованието Анелия Клисарова покана за разговор. Междувременно студенти в УНСС се опитаха да връчат оставка на премиера и техен преподавател, но той не дойде за насрочената си лекция....

НА ЖИВО: Мачовете в Б група

Следете на живо промените на резултатите в мачовете от 12-тия кръг в Б група: Банско – Раковски 2011 0:0 Ботев Враца – Хасково 0:0 Монтана – Дунав 0:0 Спартак Варна – Марек 0:0 Ботев...

Янаки Стоилов: Студентската окупация е нещо като налагане на морална диктатура


Зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов определи продължаващата повече от седмица студентска окупация като налагане на морална диктатура. Според него е добре, когато образовани, интелигентни хора, трябва да определят политическия тон, съдържанието на политическия дебат.

"Въпросът е дали се стига до корена на проблемите и дали не се възпроизвеждат стереотипи от миналото, които нямат особени основания да бъдат характеризирани в категорията на демокрацията, защото тези средства са...

БФС осъди бойкота на "армейците"

София /КРОСС/ От ръководството на Българският футболен съюз (БФС) разкритикува решението на ЦСКА да не пуска своите състезатели в националните гарнитури на България. Причина за гнева на "армейците" стана поредната промяна на датите за срещите с Левски за Купата на България. Ето и пълния текст на декларацията им: "Българският футболен съюз категорично осъжда разпространената вчера, 01.11. 2013 г., декларация от ПФК ЦСКА АД, с която се заявява намерение за бойкот на националните отбори на България. Представителните отбори на България би трябвало да са над всичко и най-вече над тясно клубните интереси, които прозират зад въпросната декларация. Повод за поредното нагнетяване на излишно напрежение стана насрочването на първия осминафинал от Турнира за Купата на България между ЦСКА и Левски за 16.11.2013 г., събота, вместо за 17.11.2013 г., неделя.Преди всичко Българският футболен съюз би искал да напомни, че според чл. 44 на Наредба за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2013/2014 "промени в програмите за провеждане на срещите от професионалния футбол могат да се правят само по изключение и единствено по преценка на администриращия орган". Администриращият орган в Турнира за Купата на България освен БФС е Професионалната футболна лига, по чието предложение Спортно-техническата комисия на БФС насрочва мачовете за купата.Според Наредбата за промени в програмата съгласие на клубовете изобщо не е необходимо

Може и да сме марсианци, дошли с метеор на Земята

Възможно е човечеството да произлиза от Марс. Доказателства в подкрепа на тази теория се базират на данните за формирането на първите жизненеобходими молекули, което наскоро стана известно за науката.

Миланов направи добър мач за ЦСКА Москва

ЦСКА (Москва) победи като гост Волга (Нижни Новгород) с 2:1 в мач от 15-ия кръг на футболното първенство на Русия. С гол на Лутън Шелтън в 30-ата минута отборът на Волга поведе в резултата. В 34-ата минута Сейду Думбия изравни. Зоран Тошич вкара победният гол за ЦСКА в 72-ата минута на мача. Георги Миланов започна в титулярния състав на ЦСКА и игра до 69-ата минута. За ЦСКА това е осма победа за сезона. Тимът на Волга пък регистрира осма загуба от началото на кампанията. ЦСКА събра 27 точки, и е на четвърта позиция, докато Волга остана със 17 и е 10-ти, преди останалите срещи от кръга, пише football24.bg.

Ясни са групите за Мастърса на осемте най-добри в Лондон

Току що в Лондон беше изтеглен жребият за груповата фаза на турнира на осемте най-добри тенисисти през годината. Прави впечатление, че определено световният номер едно Рафаел Надал може да е доволен - той влиза в група срещу едни от най-удобните му съперници. За сметка на това номер две в света Новак Джокович влиза в "желязна" група. И така, ето ги и двете групи: Група А Рафаел Надал, Давид Ферер, Томаш Бердих и Станислас Вавринка Група B Новак Джокович, Хуан-Мартин Дел Потро, Роджър Федерер и Ришар Гаске. Мачовете започват през следващата седмица, като в Лондон ще се реши кой ще завърши годината като номер едно, ако в Париж Рафаел Надал не вземе титлата.

Студенти от УНСС в опит да окупират зала заради лекция на Орешарски

Студенти от УНСС се опитаха да окупират залата, в която министър-председателят Пламен Орешарски трябваше да се проведе лекция, съобщи БТВ. Пламен Орешарски обаче не се появи, а преподавателят, който го заместваше заяви,че премиерът е имал неотложна работа. „Преди малко показахме своето недоволство към г-н Пламен Орешарски, тъй като той е вписан като преподавател, но не изпълнява своите задължения. На негово място има преподавателка, която ще изнесе лекцията. Тя каза, че той имал неотложни ангажименти и затова нямало да дойде", обясниха действията си студентите, които бяха препълнили зала 3006. Ивайло Динев, окупатор на СУ пък каза, че „ако хиляди застанат денонощно да блокират парламента, тогава просто няма начин това правителство да не падне". Междувременно осем студенти п...

Ботев Пловдив спъна Литекс

2:1 – след като в последните си два мача „Ботев Пловдив” загуби от „Левски” и едвам направи равен с последния в А група „Пирин Гоце Делчев”, сега тимът, воден от Мъри Стоилов, се справи с втория във временното класиране „Литекс”. Пловдивските „канарчета” бяха наказани да играят без публика, но това изобщо не им се отрази през първата част. В нея те вкараха две безответни попадения – чрез Вандер и Георги Сърмов. При първия гол имаше престъпно бездействие на защитата на „Литекс”, която допусна Артур Енрике да подаде необезпокоявано по земя от фланга в наказателното поле, където Вандер вкара от малкото наказателно поле. Вторият гол обаче беше красавец – Георги Сърмов стреля мощно с левия крак от около 2...

Катрин Зита Джоунс и Майкъл Дъглас пак са заедно

Разделените от известно време Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс, отново са заедно. Шест месеца след новината, че двойката се разделя, звездното семейство реши да открие нова глава в отношенията си.  Припомняме, че през август представител на семейството потвърди, че те "временно ще живеят отделно, за да направят преоценка на отношенията си и да разберат какво да правят в бъдеще".  Според информация на Daily Mirror в момента Майкъл и Катрин делят един покрив в Ню Йорк и са готови да съживят брака си.  Майкъл е много щастлив и говори за това с всичките си приятели. Катрин му позвънила преди премиерата на последния му филм, за да му пожелае успех. Мъжът й пък от своя страна си сложил халката за събитието.  

Сомалийските пирати получили близо 400 млн. за седем години

/КРОСС/ За периода 2005-2012 година сомалийските пирати са получили близо 400 млн. долара под формата на откуп след отвличане на плавателни съдове край бреговете на Сомалия и Африканския рог от 2005 до 2012 година. Това е отбелязано в съвместен доклад на Световната банка и ООН. Както се посочва в доклада, парите отиват директно в ръцете на пиратите, а в лицата, които стоят зад тях. С парите в последствие се финансират други криминални операции, сред които търговия с оръжие и хора. Според данните за всеки кораб обикновените пирати получава фиксирана сума от 30 до 75 000 долара.Авторите на доклада призовават да бъде създадена специална комисия, която да пресече каналите за пране на пари. Според авторите на доклада, обикновените сомалийци помагат на пиратите с различни услуги, в това число ремонт на камионите и доставка на храна.След пика през 2011 година, актовете на пиратство близо до Африканския рог намаляват поради разполагането на международни военноморски сили, обединяващи 29 страни. Тези атаки продължават въпреки това да утежняват с 18 милиарда долара годишно разходите на световното търговско мореплаване поради новите мерки за сигурност. Освен това пиратските актове ограничават търговското мореплаване в района на Африканския рог, като лишават страните от Източна Африка от приходи от транспорт на туристи или риболов.

ВМРО: Имигранти наръгаха с нож наша съмишленица (обновена)

20-годишната Виктория. Снимка: ВМРО

20-годишна продавачка в магазин на ул. „Пиротска“ е нападната тази нощ към 2 часа, съобщава МВР.

На място са изпратени полицейски екипи, пострадалата 20-годишна жена е откарана в болница с порезни рани.

От пресцентъра на ВМРО-БНД съобщават, че младата Виктория е “нападната от лица от африканско-арабски произход в близост до джамията”.

Тя е наръгана 10 пъти с нож в магазина, в който работи. В момента Виктория е настанена в „Пирогов“, уточняват от ВМРО-БНД.

Вики е наша съмишленица и приятелка. Тя е част от ансамбъла на ВМРО за народни песни „Гоце Делчев”, съобщи заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Установен е мъжът, нападнал 20-годишната жена. В столицата се провежда полицейска операция за задържането му, съобщават от СДВР.

Нападателят е отмъкнал около 300 лева от оборота на магазина. 

ВМРО-БНД проведоха днес следобед открито събрание на ул. „Пиротска“ 5.  След заседанието Джамбазки обяви, че партията ”дава ултиматум на властта от една седмица, в който искаме София да бъде изчистена от нелегални имигранти и да бъде въведен ред”.

Ако ултиматумът не бъде изпълнен, обмисляме самоорганизация от доброволни граждански патрули, които ще пазят реда в столицата, каза още заместник-председателят на ВМРО-БНД.

В неделя от 13 ч. ВМРО организира шествие срещу “имигрантското нахлуване”.

Статията "ВМРО: Имигранти наръгаха с нож наша съмишленица (обновена)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

ВМРО: Имигранти наръгаха с нож наша съмишленица

Полиция. Снимка: БГНЕС

20-годишна продавачка в магазин на ул. „Пиротска“ е нападната тази нощ към 2 часа, съобщава МВР.

На място са изпратени полицейски екипи, пострадалата 20-годишна жена е откарана в болница с порезни рани.

От пресцентъра на ВМРО-БНД съобщават, че младата Виктория е “нападната от лица от африканско-арабски произход в близост до джамията”.

Тя е наръгана 10 пъти с нож в магазина, в който работи. В момента Виктория е настанена в „Пирогов“, уточняват от ВМРО-БНД.

Вики е наша съмишленица и приятелка, съобщи заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Установен е мъжът, нападнал 20-годишната жена. В столицата се провежда полицейска операция за задържането му, съобщават от СДВР.

ВМРО-БНД провеждат днес следобед открито събрание на ул. „Пиротска“ 5, на което “ще бъде взето решение какви действия да бъдат предприети срещу имигрантската престъпност”.

Статията "ВМРО: Имигранти наръгаха с нож наша съмишленица" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

ВМРО: Емигранти наръгаха с нож наша съмишленица

Полиция. Снимка: БГНЕС

20-годишна продавачка в магазин на ул. „Пиротска“ е нападната тази нощ към 2 часа, съобщава МВР.

На място са изпратени полицейски екипи, пострадалата 20-годишна жена е откарана в болница с порезни рани.

От пресцентъра на ВМРО-БНД съобщават, че младата Виктория е “нападната от лица от африканско-арабски произход в близост до джамията”.

Тя е наръгана 10 пъти с нож в магазина, в който работи. В момента Виктория е настанена в „Пирогов“, уточняват от ВМРО-БНД.

Вики е наша съмишленица и приятелка, съобщи заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Установен е мъжът, нападнал 20-годишната жена. В столицата се провежда полицейска операция за задържането му, съобщават от СДВР.

ВМРО-БНД провеждат днес следобед открито събрание на ул. „Пиротска“ 5, на което “ще бъде взето решение какви действия да бъдат предприети срещу емигрантската престъпност”.

Статията "ВМРО: Емигранти наръгаха с нож наша съмишленица" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Газова бутилка се взриви, възрастна жена е с тежки изгаряния във варненската Военноморска болница

74-годишна жена от силистренското село Професор Иширково е приета в реанимацията на клиниката по изгаряния към Военноморска болница във Варна, след като в дома й се взривила газова бутилка. Възрастната жена е с 12 процента изгаряния, но тъй като раните й са предимно по лицето, рискът за усложнения е сериозен.

Храните, които убиват вашето сексуално желание

На пръв поглед безобидни, те могат сериозно да навредят на сексуалния ви живот

    


Да ухаеш на Jay Z

Половинката на Бионсе, хип-хоп великана Джей Зи, пуска мъжка линия парфюми на пазара. 
Ароматът се нарича „Gold Половинката на Бионсе, хип-хоп великана Джей Зи, пуска мъжка линия парфюми на пазара. Ароматът се нарича „Gold" и ще бъде представен на 20 ноември в Ню Йорк. До края на месеца уханието за мъже ще бъде достъпно за всички в САЩ. Основната цел на рапъра била да направи нещо, което не е правено на пазара до сега.

Р. Василев: Ще разчепкаме аферата "Мишо Бирата"

"Има много неща да се правят, преди разследването да приключи и да се повдигнат обвинения. Магистратите са решени да разчепкат аферата докрай", казва зам.-градският прокурор Роман Василев

Студенти от УНСС опитаха да окупират лекция на Орешарски

Заради лекция, която министър-председателят трябваше да изнесе в УНСС, студенти от Стопанския и Софийския университети се опитаха да окупират залата, в която занятието трябваше да се проведе, съобщи БТВ.

Пламен Орешарски обаче не се появи, а преподавателят, който го заместваше заяви,че премиерът е имал неотложна работа. 

„Преди малко показахм Заради лекция, която министър-председателят трябваше да изнесе в УНСС, студенти от Стопанския и Софийския университети се опитаха да окупират залата, в която занятието трябваше да се проведе, съобщи БТВ. Пламен Орешарски обаче не се появи, а преподавателят, който го заместваше заяви,че премиерът е имал неотложна работа. „Преди малко показахм

Иззеха 44 кг тютюн без бандерол

По време на акцията, в района на паркинг край битпазар „Малашевци”

Лихвите при кредитите ще се образуват „по-пазарно”

София /КРОСС/ Лихвите при кредитите ще се образуват „по-пазарно", обеща пред Дарик депутатът от Коалиция за България Румен Гечев.По думите му в момента част от компонента, който влиза в цената на кредита, е „размерът на печалбата за пред акционерите", докато законодателите искат да го обвържат с пазарните индекси.„Подчертавам по-пазарно, а не по-държавно. В момента в лихвата има един компонент, който се определя от кредитния съвет, разбирайте преди това и от управителния съвет на банката. Всяка отделна банка решава каква е цената. Компонентът се нарича цена на кредитния ресурс. Ние считаме, може би не всички, но доста банки злоупотребяват и определят тази цена в зависимост от това колко парички им трябват като печалба, за да реализират и да покрият балансите си, и да реализират остатъчна печалба за пред акционерите. Ние казваме, че това не е европейско, никъде не се прави така и искаме този компонент да се информира на пазарна основа. Техният аргумент е, че тъй като те ползват основно за кредити и спестявания в левове в България и делът на кредитите в евро и в долари е много по-малък, те казват, че този индекс не е пряко свързан с българския пазар", уточни Гечев.„Първо, това не е точно така, тъй като 70 на сто от активите на банковата система в България са от какви банки? Това са банки, които са дъщерни на банките в Западна Европа. Тоест този аргумент не е напълно приемлив

Дарилият 500 лева на студенти пенсионер не си иска парите

Пенсионерът, който дари 500 лева на студените, окупирали Софийския университет, отказа да вземе парите си обратно, съобщи БТВ. 
81-годишният Благой Петров бе издирен от студентите, които искаха да му върнат парите. Пенсионерът обаче отказа. 
„Давам ги, защото не мога да ги поднасям тия. Давам ги от сърце.... Разплакаха се, както аз”, обясни Пенсионерът, който дари 500 лева на студените, окупирали Софийския университет, отказа да вземе парите си обратно, съобщи БТВ. 81-годишният Благой Петров бе издирен от студентите, които искаха да му върнат парите. Пенсионерът обаче отказа. „Давам ги, защото не мога да ги поднасям тия. Давам ги от сърце.... Разплакаха се, както аз”, обясни

Левски опря до 17-годишен нападател

17-годишният Илия Димитров бе повикан в мъжкия състав на Левски за утрешната среща с Пирин Гоце Делчев.

Коледни за повече пенсионери

След 2 седмици ще стане ясно дали най-бедните пенсионери в България - близо 1 милион души, ще получат по 50 лева за Коледа. 
От една страна, вижда се, че правителството трудно намира пари дори за този новогодишен подарък. Но, от друга, ще е много по-добре, ако все пак се осигурят допълнителни средства към парите за възрастните и повече от тях полу След 2 седмици ще стане ясно дали най-бедните пенсионери в България - близо 1 милион души, ще получат по 50 лева за Коледа. От една страна, вижда се, че правителството трудно намира пари дори за този новогодишен подарък. Но, от друга, ще е много по-добре, ако все пак се осигурят допълнителни средства към парите за възрастните и повече от тях полу

Пенсионерът, дарил 500 лева на студентите, не си иска парите обратно

Пенсионерът, който дари 500 лева на студените окупирали Софийския университет отказа да вземе парите си обратно, цъобщи БТВ. 

81-годишният Благой Петров бе издирен от студенитите, които искаха да му върнат парите. Пенсионерът обаче отказа. 

„Давам ги, защото не мога да ги поднасям тия. Давам ги от сърце.... Разплакаха се, както аз”, обясни Пе Пенсионерът, който дари 500 лева на студените окупирали Софийския университет отказа да вземе парите си обратно, цъобщи БТВ. 81-годишният Благой Петров бе издирен от студенитите, които искаха да му върнат парите. Пенсионерът обаче отказа. „Давам ги, защото не мога да ги поднасям тия. Давам ги от сърце.... Разплакаха се, както аз”, обясни Пе

Катрин Зита Джоунс и Майкъл Дъглас отново заедно

„Чувстваме се страхотно“, заявява Катрин, която се събра отново с Майкъл Дъглас след шест месеца раздяла, съобщи Дейли Мейл. Двойката обяви раздялата си през август, под претекст че „трябва да оцени и поработи над брака си“. 

Уелската актриса Зита Джоунс живее в общия им апартамент с Дъглас и двамата се борят усилено да съживят любовта си. „Чувстваме се страхотно“, заявява Катрин, която се събра отново с Майкъл Дъглас след шест месеца раздяла, съобщи Дейли Мейл. Двойката обяви раздялата си през август, под претекст че „трябва да оцени и поработи над брака си“. Уелската актриса Зита Джоунс живее в общия им апартамент с Дъглас и двамата се борят усилено да съживят любовта си.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване