Кирил Йорданов стана председател на Асоциацията на българите по света

Кирил Йорданов е избраният за председател на Асоциацията на българите по света, съобщи Фокус. Това се случи по време на Втория Велик събор на българите по света. 
Той бе избран, след като предишният председател на асоциацията Акад. проф. д-р Александър Чирков подаде оставка. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лев Кирил Йорданов е избраният за председател на Асоциацията на българите по света, съобщи Фокус. Това се случи по време на Втория Велик събор на българите по света. Той бе избран, след като предишният председател на асоциацията Акад. проф. д-р Александър Чирков подаде оставка. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лев

Пандата - китайското външнотърговско оръжие

Редките животни са изкушение за много зоопаркове и служат като бонус при сключване на големи международни сделки

    


Засилиха мерките за сигурност по американските летища

/КРОСС/ Американските власти засилиха мерките за сигурност по летищата в страната след стрелбата на аеропорта в Лос Анджелис, съобщи в събота американският телевизионен канал NBC.Според канала, към момента на трети терминал на летището, където се разигра инцидентът, при който загина един служител на реда, е частично възобновена продажбата на билети, а пътниците от заминаващите полети се обслужват на другите терминали. ФБР все още разследва инцидента.Припомняме, че при стрелба на летището загина един човек, а няколко други бяха ранени. Инцидентът е станал в района на проверка на пътниците.Властите потвърдиха, че стрелецът е арестуван.

"Нюкасъл" нанесе втора загуба на "Челси" през сезона


"Нюкасъл" спечели с 2:0 срещу "Челси" в първия мач от десетия кръг във Висшата лига. Йоан Гуфран и Лоик Реми отбелязаха головете за "Свраките" след почивката.

След второто си поражение в първенството лондончани остават трети с 20 точки. "Нюкасъл" събра 14 и е девети.

Очаквайте подробности!

Мика на Стоичков вдига сватба

Според последните слухове щерката на Камата и Иво Аръков стягат сватба. Младите ще живеят в Барселона.

Младите да си ползват силите в други направления!

На 18 г. не трябва да са ангажирани с политика, каза депутат от ДПС

    


Шест квартала в Сливен без вода

Шест квартала в Сливен без вода. Причината е авариен ремонт на главен водопровод на улица "Аргира Жечкова". Живущите в кварталите "Кольо Фичето", "Република", "Ново село", "Българка", "Сини камъни", Вилна зона "Дюлева река", "Дружба" от блок 1 до блок 10 ще бъдат без вода до 17.30 часа, съобщиха от ВиК....

Кирил Йорданов стана председател на Асоциацията на българите по света

Кирил Йорданов е избраният за председател на Асоциацията на българите по света, съобщи Фокус. Това се случи по време на Втория Велик събор на българите по света. 
Той бе избран, след като предишният председател на асоциацията Акад. проф. д-р Александър Чирков подаде оставка. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лев Кирил Йорданов е избраният за председател на Асоциацията на българите по света, съобщи Фокус. Това се случи по време на Втория Велик събор на българите по света. Той бе избран, след като предишният председател на асоциацията Акад. проф. д-р Александър Чирков подаде оставка. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лев

Кой написа краденото слово за будителите на Росица Янакиева?

 Вчера Перник бе унижен от тотален гаф на кмета на Перник Росица Янакиева, която изпрати до обществеността поздравителен адрес за Деня на будителите, който обаче се оказа... краден! Подобен поздравителен адрес е написал областния управител на Бургас, а от Община Перник гепили текста и го приписали на Янакиева.

Сайтът "За Перник" веднага надуши нередността и публикуува кражбата в сайта си. Само част след нашата публикация от Община Перник написаха...

Продължава

Ботев удържа в края за 3 точки срещу лидера Литекс

Ботев Пловдив показа на критиците, че не се намира в криза и победи лидера в А група Литекс с 2:1 в дербито на 16-тия кръг в първенството. Мачът на стадион „Христо Ботев“ се игра пред празни трибуни заради наложеното наказание на домакините. В началото на мача сякаш гостите бяха по-активният отбор на терена, но пък „канарчетата“ показаха добра ефективност и още в първата си по-добра атака реализираха гол. В 13-а минута Артур Енрике центрира отдясно почти от аутлинията по земя, Вандер изпревари защитниците на Литекс и стигна пръв до топката, за ...

Android увеличи пазарния си дял на 81%

Операционната система Android е увеличила своя пазарен дял в рамките на последната година, става ясно от изследване на Strategy Analytics. В рамките на периода юли-септември, 81.3% от продадените смартфони и таблети са били базирани на Android, докато за миналата година процента е 75, съобщи PixelMedia.

Бомбардиран важен петролопровод в Ирак

Важен петролопровод в провинция Ниневия в Северен Ирак бе бомбардиран днес и изпомпването на суровина бе преустановено, предаде АФП, като се позовава на информация от представители на иракските служби за сигурност.

Откритият в Плевен цианкалий в склад бил на Агенцията по лозата и виното

Изоставените помещения, в които бяха открити опасни химични вещества в Плевен, са бивши лаборатории на Изпълнителната агенция по лозата и виното, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Плевен.

Референдум реши: Няма да има окупация на Медицинския университет

Окупацията на университетите не се подкрепя от 65 % от студентите в Медицинския университет, каза пред Дарик Георги Христов от студентската организация на МУ. 

Това е станало ясно от референдум между студентите, който е разглеждал дали да се направи окупация на Медицинския като тази в СУ и УНСС. Едва 35% от всички запитани са подкрепили инициати Окупацията на университетите не се подкрепя от 65 % от студентите в Медицинския университет, каза пред Дарик Георги Христов от студентската организация на МУ. Това е станало ясно от референдум между студентите, който е разглеждал дали да се направи окупация на Медицинския като тази в СУ и УНСС. Едва 35% от всички запитани са подкрепили инициати

"Ботев" измъкна 2:1 срещу "Литекс" и съхрани амбициите си за челото


"Ботев" постигна ценна победа с 2:1 срещу "Литекс" в първия мач от 16-ия кръг. Срещата, която се игра пред празни трибуни заради наказанието на "канарчетата", не беше особено зрелищна, а по-скоро напрегната.

Пловдивчани се върнаха към успехите и събраха 28 точки, с колкото е и градският им съперник "Локомотив". "Литекс" прекъсна серията си от шест поредни победи, но остава на върха с 34 точки.

"Литекс" опита да вземе инициативата в началото на двубоя и владееше повече...

„Атака” на бунт срещу нелегалните пришълци

/КРОСС/ В крайграничния град Елхово се проведе протестен митинг под надслов "Да спрем нелегалните пришълци", организиран от партия "Атака". Жителите на града твърдят, че бежанците не ги притесняват, но страната ни е бедна, за да се грижи и за тях. Пред членове и симпатизанти на "Атака" от Ямбол, Средец, Бургас, Нова Загора, Сливен и София лидерът на партията Волен Сидеров заяви, че проблемът с бежанците засяга преди всичко националната сигурност на страната и е изключително опасно те да пребивават тук за неопределено време.Сега сме написали ново предложение в Народното събрание, тъй като предишното го отхвърлиха - със 165 гласа ГЕРБ, ДПС и БСП отхвърлиха искането на "Атака" да се сложи преграда, мораториум за "пришълци". Сега ние готвим ново предложение - правителството да бъде задължено да експулсира нелегалните имигранти и да затвори границата за нови такива, заяви Сидеров, цитиран от БНР. Снимка: Булфото, всички права запазени

Установиха мъжа, наръгал младо момиче в София

Криминалисти са установили извършителя на въоръжения грабеж, станал около 2 часа тази нощ в магазин на ул. "Пиротска" при който млада жена – продавачка в обекта бе откарана в болница с порезни рани.

Избраха Кирил Йорданов за председател на Асоциацията на българите по света

Кирил Йорданов е избран за председател на Асоциацията на българите по света, съобщи Фокус. Това се случи по време на Втория Велик събор на българите по света.  Той бе избран, след като предишният председател на асоциацията акад. проф. д-р Александър Чирков подаде оставка.  Бившият кмет на Варна бе подкрепен почти единодушно от делегатите в събора. Преди това той беше почетен председател на АБС. Делегатите избраха и 25 членове на Управителният съвет на АБС, които са представители на най-големите български диаспори по света. Беше взето и решение, членовете на Асоциацията да плащат минимален годишен членски внос в размер на 5 евро.

Крадец нападна с нож продавачка в София

Самоличността на нападателя е установена, столичната полиция го издирва

Росен Плевнелиев: Студентите са будители

"Вчера беше ден на будителите на България, студентите са будители", това заяви във Велики Преслав президентът Росен Плевнелиев в коментар за студентските протести. По думите му, студентите имат отношение към България, те искат да останат тук, да живеят и успяват в една България, която е правова държава, с институции, които са ефективни, прозрачни, обърнати към хората и техните проблеми и приоритети. "Ако ние вярваме в своята мисия на достойна европейска държава, която иска да работи за един по-силен интегриран ЕС, а аз вярвам че това иска бълга...

По 65 – 70 души са регистрирани на един адрес в ромски квартал

По 65 – 70 души са регистрирани на един адрес в ромския квартал на Сливен „Надежда”, каза кметският наместник на квартала Илко Илиев. Той добави, че това да единични случаи, като на 200 квадрата къща са регистрирани 60 човека, предаде Фокус.

 Това е заварено положение, тъй като в момента Законът не позволява такива регистрации. „В момента за По 65 – 70 души са регистрирани на един адрес в ромския квартал на Сливен „Надежда”, каза кметският наместник на квартала Илко Илиев. Той добави, че това да единични случаи, като на 200 квадрата къща са регистрирани 60 човека, предаде Фокус. Това е заварено положение, тъй като в момента Законът не позволява такива регистрации. „В момента за

По 65 – 70 души са регистрирани на един адрес в ромски квартал в Сливен

По 65 – 70 души са регистрирани на един адрес в ромския квартал на Сливен „Надежда”, каза кметският наместник на квартала Илко Илиев. Той добави, че това да единични случаи, като на 200 квадрата къща са регистрирани 60 човека, предаде Фокус.

 Това е заварено положение, тъй като в момента Законът не позволява такива регистрации. „В момента за По 65 – 70 души са регистрирани на един адрес в ромския квартал на Сливен „Надежда”, каза кметският наместник на квартала Илко Илиев. Той добави, че това да единични случаи, като на 200 квадрата къща са регистрирани 60 човека, предаде Фокус. Това е заварено положение, тъй като в момента Законът не позволява такива регистрации. „В момента за

Облепиха студентските общежития с плакати с пет искания

С плакати с призив “Колега, събуди се” осъмнаха облепени на 1 ноември студентските общежития в квартал “Колю Фичето” във В. Търново. Авторите на плакатите, които остават анонимни, твърдят, че окупаторите са подменили исканията на студентите и посочват по- надолу в пет точки, какви би трябвало да са те. Първата е – “образование без такси”, втората- “ремонт на всички общежития”, третата- “повече пари за образование”, четвъртата- “по- високи степендии”, петата- “безлихвени студентски кредити”.

Бербатов титуляр за Фулъм срещу шампиона Юнайтед

Българският нападател Димитър Бербатов ще води атаката на Фулъм при домакинството на „котиджърс“ на шампиона Манчестър Юнайтед в мач от 10-ия кръг на Висшата лига. Звездата на лондончани търпи сериозни критики за играта си от началото, но въпреки това получава доверието на мениджъра Мартин Йол. Партньори на българина в предни позиции ще бъдат бъдат Касами и Руис. Фил Джоунс пък започва в халфовата линия на Манчестър Юнайтед, а атаката на гостите водят Рууни и Ван Перси. Място в титулярния състав на "червените дяволи" запазва Аднан Янузай. Ето и...

След референдум: Студентите от Медицинския университет не искат окупация

Окупацията на университетите не се подкрепя от 65 % от студентите в Медицинския университет, каза пред Дарик Георги Христов от студентската организация на МУ. 

Това е станало ясно от референдум между студентите, който е разглеждал дали да се направи окупация на Медицинския като тази в СУ и УНСС. Едва 35% от всички запитани са подкрепили инициати Окупацията на университетите не се подкрепя от 65 % от студентите в Медицинския университет, каза пред Дарик Георги Христов от студентската организация на МУ. Това е станало ясно от референдум между студентите, който е разглеждал дали да се направи окупация на Медицинския като тази в СУ и УНСС. Едва 35% от всички запитани са подкрепили инициати

МВР разкри нападателя от тази нощ

ВМРО твърди, че нападателят е от афро-арабски произход

Морската вода била по-чиста от минали години

Морската вода по Черноморието през този летен сезон е по-чиста от минали години. Това съобщи по време на днешното заседание на Обществия съвет по туризъм в община Варна д-р Елена Генева от Регионалната здравна инспекция. Доктор Генева гарантира, че по време на летен сезон 2013 г.

Установиха нападателя на 20-годишната в София, провеждат акция за задържането му

Установен е нападателят на 20-годишната жена в столицата. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред Фокус. Рано тази сутрин в денонощен магазин на улица „Пиротска" в София е извършен въоръжен грабеж с хладно оръжие. При самозащита, на продавач-консултантката са нанесени прободни рани от страна на нападателя. Установен е нападателят на 20-годишната жена в столицата. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред Фокус. Рано тази сутрин в денонощен магазин на улица „Пиротска" в София е извършен въоръжен грабеж с хладно оръжие. При самозащита, на продавач-консултантката са нанесени прободни рани от страна на нападателя.

МВР установи кой наръга Вики

Установен е нападателят на 20-годишната Вики в столицата, това съобщи главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.

С португалски песни започна концертът в подкрепа на студентите (допълнена)


Движението по бул. "Васил Левски" в момента спря след като студенти го блокираха. На автомобилите се налага да обрънат. В момента на мястото - пред главния вход на ректората на Софийския университет се провежда концерт.

Българската група с португалски вокалист Madeira откри концерта в подкрепа на окупацията на Софийския университет.

Половинчасовото изпълнение на младите музиканти с песни на английски и португалски срещна позитивна реакция от публиката, която наброява около...

Ахмед Башев: Студентите да използват силите си другаде, а не да се ангажират с политически проблеми


"Младите хора с тяхната буйна кръв, буен нрав, трябва да използват силите си в други направления, а не още на 18-19 години да бъдат ангажирани с политически проблеми", каза депутатът от ДПС и бивш кмет на Гърмен Ахмед Башев, цитиран от агенция "Фокус".

Според него това, което студентите поставят като проблем в момента, няма нищо общо с техните преки задължения и интереси. Това е политически проблем и аз не съм сигурен, че точно младежите трябва да решават проблемите на страната,...

Освободиха шефката на Димитровградския пазар

Досегашният управител на пазара в Димитровград Лидия Николаева е освободена от поста, потвърди новината кметът на Димитровград Иво Димов. Той уточни, че Николаева е освободена по взаимно съгласие от вчера. Доволен съм от нея, тя вършеше добре работата си, но смятам, че от време на време е нормално да има обновяване с нови хора и идеи на подобни постове, сподели кметът Димов. Лидия Николаева е шефка на пазара от близо 6 години. От следващата седмица пазарът ще има нов временно изпълняващ длъжността управител до назначаването на конкурс. Спрял съ...

Ето как изглежда Окупацията отвътре

Ето едно от малкото свидетелства за това как изглежда Университетът зад заключените врати на окупаторите. То е на Георги Сенгалевич, който пусна разказа си в профила си във Фейсбук.

Установиха нападателя на 20-годишната Виктория, провеждат акция за задържането му

Установен е нападателят на 20-годишната жена в столицата. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред Фокус. Рано тази сутрин в денонощен магазин на улица „Пиротска Установен е нападателят на 20-годишната жена в столицата. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред Фокус. Рано тази сутрин в денонощен магазин на улица „Пиротска" в София е извършен въоръжен грабеж с хладно оръжие. При самозащита, на продавач-консултантката са нанесени прободни рани от страна на нападателя.

Установиха самоличността на мъжа, нападнал продавачка с нож

София /КРОСС/ Установена е самоличността на нападателя на 20-годишното момиче, което бе намушкано в магазин в столицата. Това съобщи главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. Кървавата драма се разигра на столичната улица "Пиротска" около 2 ч. през нощта срещу събота. Мъжът нахлул в магазин, който работел денонощно. Именно там нощна смяна била и Виктория. След като се завъртял в магазина и не купил нищо, той се приближил към касата и след словесен спор извадил нож и наръгал момичето. Жената е настанена в „Пирогов" с прорезни рани по главата и ръцете, без опасност за живота. „Проведени са оперативно-издирвателни мероприятия и е установена самоличността на нападателя. В момента в София се провежда специализирана полицейска операция за задържане на лицето. Уведомена е Прокуратурата по компетентност", каза главният секретар на МВР.

Установиха самоличността мъжа, нападнал продавачка с нож

София /КРОСС/ Установена е самоличността на нападателя на 20-годишното момиче, което бе намушкано в магазин в столицата. Това съобщи главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. Кървавата драма се разигра на столичната улица "Пиротска" около 2 ч. през нощта срещу събота. Мъжът нахлул в магазин, който работел денонощно. Именно там нощна смяна била и Виктория. След като се завъртял в магазина и не купил нищо, той се приближил към касата и след словесен спор извадил нож и наръгал момичето. Жената е настанена в „Пирогов" с прорезни рани по главата и ръцете, без опасност за живота. „Проведени са оперативно-издирвателни мероприятия и е установена самоличността на нападателя. В момента в София се провежда специализирана полицейска операция за задържане на лицето. Уведомена е Прокуратурата по компетентност", каза главният секретар на МВР.

Кои са окупаторите и контраокупаторите (разкритията на Господари на ефира)

Колаж: Господари на ефира

Поради големия интерес публикуваме разкритията на “Господари на ефира” кой стои зад окупацията и контраокупацията в Софийския университет.

Вече повече от седмица български студенти са окупирали различни университети в страната с искане за оставка на правителството. Най-дейни са възпитаниците на Софийския университет. Ето някои от основните действащи лица в окупацията на Алма Матер – Ивайло Динев, Димитър Вълчев, Румен Стоев, Ангел Златков. Те бяха обвинени в политизиране на протеста в полза на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Екипът на „Господари на ефира“ се разрови дълбоко в архивите и необятното интернет пространство, за да разбере кои всъщност са студентите – окупатори, обвинени в пристрастност към ГЕРБ.

Ивайло Динев, един от най-активните окупатори на СУ: През февруари 2012, по време на управлението на ГЕРБ, Ивайло е един от организаторите на многохиляден протест срещу АСТА. През ноември 2010 г. Динев участва в организацията на масов протест, обединил ръководство и студенти на СУ срещу орязването на държавната субсидия за Алма матер – решението на тогавашните властимащи от ГЕРБ, и в частност на финансовия министър Симеон Дянков.

На същия протест през ноември 2010 забелязваме и студента Димитър Вълчев. Той е и сред сегашните окупатори на СУ. Сред тях е и Румен Стоев. През 2010 г. Румен също протестира срещу намалените пари за образование от правителството на Бойко Борисов. На същия протест срещу ГЕРБ на първа линия и с вувузела в ръка е и Ангел Златков, също водеща фигура в настоящата окупация на СУ.

Всички те са протестирали против ГЕРБ. А само няколко дни преди да започнат окупацията те директно провокираха депутатите в настоящия парламент, дирижиран от БСП.

Явно обвиненията в политически пристрастия спрямо тези момчета са доста безпочвени, което изглежда дразни доста хора.

А кои са контраокупаторите? Ето четири от водещите фигури там: Борис Цветков, Десислава Славчева, Добрина Алексиева и Нина Гергова.

Оказа се, че един от водачите на контраокупаторите е депутатът от БСП Борис Цветков. В последно време Цветков се прочу с това, че помогна на червения симпатизант Александър Кръстев да влезе в парламента и да вземе автограф от премиера Орешарски.

Десислава Славчева, която твърди, че „не трябва да се политизира университетът“, е председател на Младежката организация на БСП в столичния район Връбница. Тя учи финанси не в Софийския университет, а в Свищовския университет.

Заедно с контрапротестиращите (съвсем неочаквано?!) беше и репортер на телевизия Алфа. Репортерът направо се скъса да отразява събитието.

На контраокупацията присъства и Добрина Алексиева от Гражданско сдружение „Равни пред закона“. Същата тази дама доскоро имаше по-различно мнение за окупацията като форма на протест: Ние сме тук от 16 юни. Идеята беше да окупираме Народното събрание до промени в Изборния кодекс, казва Алексиева пред TV7.

Едно от лицата на контрапротеста е и Нина Гергова. Още преди време г-жа Гергова имаше категорично становище: При нас няма политически лица, при нас няма политически лидери.

А какво излиза? Партийно свързани лица като Цветков и Славчева обвиняват студентите-окупатори в партийна принадлежност. Или – крадецът вика „дръжте крадеца“.

 

 

Статията "Кои са окупаторите и контраокупаторите (разкритията на Господари на ефира)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

След развода с жената да живееш в колата

83-годишен мексиканец живее от 10 години в своя Фолксваген костенурка

    


Депутат от ГЕРБ: Управляващите не чуват исканията на младите хора

София /КРОСС/ Исканията на студентите са напълно политически. Това заяви пред Дарик депутатът от Коалиция за България Румен Гечев, който е и преподавател в УНСС. Гечев обясни, че студенти са искали да провалят и негова лекция, но точно тогава той не е бил в университета заради извънредното заседание на парламента. Според Гечев с окупацията от 14 души, които провалят лекциите на всички, се връща стария чл. 1 от Конституцията.От своя страна Диана Йорданова от ГЕРБ заяви, че управляващите не чуват исканията на младите хора у нас и ги неглижират.„Те са отишли пред зала 4026, където аз имам занятия с магистри и са имали намерение да прекъснат лекцията, да осуетят лекцията. Ние имаме презентации с магистрите, но това няма значение. Това, обаче, е изключително нагледна и сигурна индикация, че те са отишли и са питали къде е кабинетът на депутата от БСП Румен Гечев. Тоест, няма никакви съмнения, че тази окупация е политическа. Междувременно вчера ходих в университета и от 14 души в зала 2006, 14 души окупират една от най-големите зали на университета, тези 14 души имат политически искания. Това е грубо нарушение на закона за автономията на ВУЗ-вете и това, което мен ме безпокои като гражданин, депутат, професор, е, че ние на практика толерираме връщането на чл.1 от Конституцията. Ние едвам извадихме партиите от университети, сега някои хора, които взеха 137 гласа на изборите и искат да управляват, те използват 14-15 или 100 студенти, за да разиграват 23 000 студенти

Новият френски посланик у нас иска да покаже популяризира козовете на България

Посланикът на Франция у нас Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан в „Седмицата” на Дарик:На български, нали?Малко. Ще опитам. 1991-1995 г. отговаряте за връзките с медиите във френското посолство в София и тогава се жените за българка. Точно така. Вие всичко знаете. И вкъщи на какъв език говорите - на френски или…Не, най-вече на български, на френски… извинете, да, да, на френски.При нас в България жената командва. При вас как е?Ами, може би също. Но, знаете, тя е толкова добра ...

Млада жена е била ранена при въоръжен грабеж в София


Жена е била ранена през нощта срещу събота при въоръжен грабеж с хладно оръжие в магазин на ул. "Пиротска" в София, съобщи МВР.

Около 2 ч. в малкия обект за цигари 20-годишната жена забелязала, че посетител е взел нещо от магазина, опитала е да го догони, при което той я нападнал.

Жената е откарана в "Пирогов" с прорезни рани по главата и ръцете, съобщиха от лечебното заведение. Няма опасност за живота й.

По-късно главният секретар на МВР Светлозар Лазаров...

Кирил Йорданов е новият председател на Асоциацията на българите по света

Варна /КРОСС/ Бившият кмет на Варна Кирил Йорданов бе избран за председател на Асоциацията на българите по света. Това се случи по време на Втория Велик събор на българите по света. Той бе избран, след като предишният председател на асоциацията - акад. проф. д-р Александър Чирков ,подаде оставка. Йорданов бе избран почти единодушно от делегатите в събора. Преди това той беше почетен председател на АБС. Делегатите избраха и 25 членове на Управителният съвет на АБС, които са представители на най-големите български диаспори по света. Беше взето и решение, членовете на Асоциацията да плащат минимален годишен членски внос в размер на 5 евро.

“Ботев” с победа над “Хасково”

Отборът на Ботев Враца победи с 1:0 Хасково в двубой от 12-ия кръг на “Б” група. Успехът дойде след попадение на Петър Альошев в 37-ата минута на срещата.

Тимът на Хасково завърши срещата с 10 души. Иван Скерлев получи  два жълти картона. След края на срещата Юлий Шекеров червен.

Хасково остава на 2-о място в класирането с 23 точки.

Ботев Враца е на 10-а позиция с 14 пункта.

 

 

 

 

 

 Хасково Новини

Уебър изпревари Фетел и ще стартира първи в Абу Даби


Австралиецът Марк Уебър спечели квалификацията преди Гран при на Абу Даби. Пилотът на "Ред бул" ще стартира първи на "Яс Марина", след като изпревари съотборника си Себастиан Фетел.

Уебър постигна 13-ия полпозишън в кариерата си. Той записа най-доброто време в края на третата част от квалификацията.

Очаквайте подробности!

Президентът: Студентите са будители

Студентите са будители - те имат отношение към България и искат да живеят в правова държава с ефективни и прозрачни институции, обърнати към хората. Така президентът Росен Плевнелиев коментира студентските протести в много от големите университети в страната, съобщиха от пресцентъра на Президентството.  „Ако вярваме на своята мисия за достойна европейска държава, която иска да работи за един по-силен и интегриран Европейски съюз, всеки един от нас е длъжен да има активна гражданска позиция и политиците не бива да се притесняват, че през 2013 година има много протести", заяви Плевнелиев пред журналисти във Велики Преслав.  „Народът вече е задал посоката на европейско духовно и културно развитие на нацията", каза още президентът Росен Плевнелиев, който припомни, че ви...

Скандалният скулптор Черни: Не съм искал да обидя България

Скандалния скулптор Давид Черни има покана да гастролира заедно с посланието си от гражданите към политиците в осем столици, сред които и България, разказа авторът пред bTV. Черни е достатъчно известен - преди няколко години изобрази България като тоалетна с цветовете на партиите, които управляваха тогава. „Като жест средният пръст казва ясно - съжаляваме, но ние не сме съгласни с вас. Да, не е особено любезно, но е чисто и ясно. Символ е и работи безотказно", казва артистът. На фона на прясно боядисаната си в червено кухня скулпторът призна, че обича червеното, освен когато този цвят се използва от политическите партии. Черни е съгласен, че комунизмът никога не си е отивал от Източна Европа. „Причините са много, но да благодаря на Бог, че тук в нашата страна на изборите ко...

Търси се арабинът, наръгал 20-годишната Вики!

Полицията е установила самоличността на мъжа, наръгал над 10 пъти с нож 20-годишната Виктория тази нощ в София. В момента се провежда специализирана полицейска операция за задържане на нападателя.

Слънчево със сутрешни мъгли

Прогноза за 3 ноември, неделя През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време, само по Черноморието ще остане с ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са между 6° и 11°, по крайбрежието на морето - до около 13°. В сутрешните часове на много места, главно по поречието на Дунав и над Източна България, ще има мъгла или ниска слоеста облачност, която около обяд ще се разкъса и намалее. След пладне над страната ще бъде предимно слънчево и сравнително топло за началото на ноември. Времето ще бъде почти тихо. Максима...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване