Чобанов: Разхлабване на коланите няма

По 50 лева коледни добавки ще получат пенсионерите с пенсии до 251 лева. В „Седмицата" на Дарик финансовият министър Петър Чобанов заяви, че подкрепя този вариант, предложен от социалния министър Хасан Адемов. Петър Чобанов обясни, че до средата на 2014 г.

Техно, хаус и... Жизел

Жизел Бюндхен и "Дафт Пънк" - супер трио пред обектива на Тери Ричардсън

    


Финансовият министър увери, че плоският данък няма да бъде променян


Финансовият министър Петър Чобанов декларира, че до края на управленския си мандат кабинетът "Орешарски" няма да променя сегашният режим на облагане чрез 10-процентен плосък данък и не възнамерява да вдига останалите данъци.  

"Плоският данък остава, но през втората половина на управленския мандат ще мислим за семейно подоходно облагане и за необлагаем минимум", каза Чобанов в интервю за Дарик радио, без да уточни повече подробности. "Нямаме намерение и да увеличаваме данъците -...

Замъкът на Кюлев вече е сринат със земята

Камък върху камък не остана от бившия замък на разстреляния банкер Емил Кюлев край санданското село Хотово, след като имотът бе препродаден.

Масов протест в Карлово срещу връщането на Куршум джамия на мюфтийството

Масов протест бе организиран в събота в Карлово срещу решението на Пловдивския окръжен съд от 3 октомври, с което местната Куршум джамия бе върната на Главното мюфтийство. В демонстрацията участваха близо 4000 души. Тя бе организирана в социалната мрежа Фейсбук, събрана бе и подписка от 10 000 души, която ще бъде изпратена до президента, Министерски съвет и парламента. В проявата се включиха и привърженици на "Левски". "Целта на протеста е да защитим Куршум джамия като паметник на културата, а не да има етническо напрежение и ексцесии", коментира пред Дарик радио кметът Емил Кабаиванов. В началото на седмицата той обжалва в Апелативния съд решението на Окръжен съд Пловдив. Написал е и писмо до ръководството на Главното мюфтийство с искане да оттегли съдебния иск за придобиване на Куршум джамия.

Протест в Карлово срещу връщането на Куршум джамия на Главното мюфтийство

Масов протест бе организиран в събота в Карлово срещу решението на Пловдивския окръжен съд от 3 октомври, с което местната Куршум джамия бе върната на Главното мюфтийство. Демонстрацията бе организирана в социалната мрежа Фейсбук, събрана бе и подписка от 10 000 души, която ще бъде изпратена до президента, Министерски съвет и парламента. В проявата се включиха и привърженици на "Левски". "Целта на протеста е да защитим Куршум джамия като паметник на културата, а не да има етническо напрежение и ексцесии", коментира пред Дарик радио кметът Емил Кабаиванов. В началото на седмицата той обжалва в Апелативния съд решението на Окръжен съд Пловдив. Написал е и писмо до ръководството на Главното мюфтийство с искане да оттегли съдебния иск за придобиване на Куршум джамия.

Все повече осиновители на бездомни животни в Русе

Бездомните котки се оказват по-големият проблем за Русе през тази година, отколкото бездомните кучета, съобщи БГНЕС.Според наблюденията на Приюта за безстопанствени животни популацията на котките рязко се е увеличила, а случаите със изоставени котенца в кашони на улицата са многобройни.Радостната новина е, че се  в Русе – котки и кучета, като при кучетата броят е скочил двойно за една година. Докато през 2012 г. нов дом са си намерили 300 от лаещите приятели на човека, през изминалите 10 месеца това важи за над 600 питомци на приюта.Колко е важно човек да се грижи за домашния си любимец и да не го изоставя безпризорен на улицата разбраха на място и учениците от три училища от Тутракан и Нова Черна. Те посетиха днес Общинския приют за бездомни животни в рамките на проекта "Ако се...

Надзиратели: Господа управляващи, елате при нас, омръзна ни мизерията

Служители на затворите и следствените арести от цялата страна се събраха пред Министерство на правосъдието в София на национален митинг, съобщи БГНЕС.Надзирателите носят плакати с надписи "Господа управляващи, елате при нас, омръзна ни мизерията".Представителите на протестиращите служители на затворите влязоха в Министерство на правосъдието, за да обсъдят исканията им. те бяха поканени за диалога от заместник-министър Илия Ангелов. При тях дойде и директора на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН) Митко Димитров. Илия Ангелов каза пред протестиращите, че в момента се работи по две направления. Едното е стремежът от 2014 година да се върви към покачване на заплатите с процент такъв, какъвто е в МВР. Другото е порционът да бъде увеличен от 60 на 80 лева.Преди това председателят ...

Моуриньо мрънка за програмата на Челси

Португалецът е крайно недоволен от програмата на клуба за срещите през тази седмица. Той изказа своето негодувание от факта, че “Челси” единствен от всички английски тимове, играли през седмицата в Шампионска лига, има планирана среща във Висшата лига за днес. Малко по-късно, в 17:00 българско време, лондончани посрещат “Уест Бромич” на “Стамфорд Бридж”. На противоположния лагер са отборите на “Манчестър Юнайтед”, “Манчестър Сити” и “Арсенал”, които играят утре и които, според Моуриньо, в момента се присмиват на нещастието на “сините”. “Те ни се присмиват. Знаят, че нищо не мога да направя по въпроса и ни се присмиват”, оплаква се Жозе, чийто отбор постигна великолепна победа с 3:0 над “Ш...

МВР разби схема за превоз на нелегални имигранти

Специализирана полицейска операция е проведена тази нощ на територията на СДВР и на ОДМВР-Хасково. При операцията са задържани трима мъже - двама българи и един иракчанин, заподозрени за измама и организиране на транспортна схема за превоз на нелегални имигранти от област Хасково до столицата. Около 22:00 часа снощи дежурни патрули от СДВР са установили два автобуса с хасковска регистрация, спрели в района на Централните хали. Последвалата проверка констатирала, че пътниците от различни националности идват от Центъра за първоначално настаняван...

Петима в ареста след скандал между Чуколов и протестиращи

/КРОСС/ Петима души са били задържани пред сградата на БНТ снощи и отведени в столичното Първо районно. Причината - словесен сблъсък на протестиращи с депутата от "Атака" Десислав Чуколов и лидера на партията Волен Сидеров. Десислав Чуколов беше гост в предаването "Панорама". По това време пред сградата на телевизията се беше събрала малка група протестиращи срещу правителството. След края на участието служителите на БНТ съвместно със силите на МВР осигуриха безпрепятствено напускане на гостите в "Панорама", представители на три от политическите сили в Парламента - ГЕРБ, БСП и Атака. Няколко минути по-късно обаче Десислав Чуколов се върна пред главния вход на БНТ, където започна разговор на висок тон с протестиращите. След това към депутата на "Атака" се присъединиха негови колеги, както и лидерът на партията Волен Сидеров. Първоначално бяха задържани двама мъже, които отправиха словесни заплахи към Чуколов и Сидеров. Малко по-късно възникна и напрежение между Десислав Чуколов и група млади хора, които твърдят, че минавали случайно покрай БНТ. То приключи с излята върху депутата чаша вино, съобщават от телевизията.  "Тези мирни, интелигентни, пияни протестиращи, които с чаша в ръка причакват след излизане от "Панорама". Ето вижте следите от тяхната интелигентност. Това интелигентно ли е, според вас", заяви Десислав Чуколов, народен представител от "Атака"

Смесени българо-гърцки екипи работят от днес на ГКПП „Маказа”

На ГКПП „Маказа” точно в 8 часа тази сутрин комисар Валери Баранов, директор на ОД на МВР-Кърджали, изпрати инспектор Михаил Руменов за първия българо-гръцки смесен екип на пункта. На наша територия със същата цел пристигна Ник Мавриотис от полицията в Комотини, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Кърджали. Смесените екипи са в резултат на договорка между вътрешните министерства на България и Гърция, а целта им да обслужват качествено и без езикови проблеми гражданите, които преминават през пункта.

Кирил Йорданов: Пламен не искаше да се самозапали

"Схващам каузата на протестиращите за справедлива, това е правото на свободния човек да изрази мение. Аз подадох оставка сам и определям това като морален акт",заяви бившият кмет на Варна Кирил Йорданов. Бившият градоначалник подаде оставка след седмици на протести в морската столица срещу управлението му.

Политиците се готвят да разбунят столицата

Пет прости неща, които да бъдатнаправени за България

Мъж наръга куче с нож

/КРОСС/ 49-годишен мъж от Пловдив уби куче с нож, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Пловдив.На 8 ноември в 15,17 часа в Шесто Районно управление „Полиция" е бил получен сигнал, че в парк зад ул. „Сокол" в Пловдив мъж е намушкал няколко пъти с нож куче, което е починало. При проведените оперативни действия полицаите заловили заподозреният в деянието - Й.Н. 49 г. Той е задържан в ареста за 24 часа. Причините за случилото се са в процес на изясняване.

МВР проговори за автобусите с бежанци

/КРОСС/ Специализирана полицейска операция е проведена тази нощ на територията на СДВР и на ОДМВР-Хасково. При операцията са задържани трима мъже - двама българи и един иракчанин, заподозрени за измама и организиране на транспортна схема за превоз на нелегални имигранти от област Хасково до столицата. Около 22 часа снощи дежурни патрули от СДВР са установили два автобуса с хасковска регистрация, спрели в района на Централните хали. Последвалата проверка констатирала, че пътниците от различни националности идват от Центъра за първоначално настаняване на имигранти в Харманли и от Дома в Пъстрогор. Установени са общо 97 лица, от тях 17 са сирийци, а останалите -незаконни имигранти от Афганистан. Под 18 години са били 55 от пътниците в двата автобуса. С помощта на преводач от арабски и персийски езици на български език са проверени документите им. Всичките са установени - с документи, имена и снимки.Двамата шофьори са отведени в Трето РУП за първоначално изясняване на случая, след което са освободени. В районното управление са задържани 24 часа двама българи и един иракски гражданин с разрешение за постоянно пребивававане в България, които са организирали транспорта на имигрантите до София. След извършените снощи проверки е създадена организация чрез предаване на територията на областните дирекции и със засилен полицейски ескорт автобусите с пътниците в тях да бъдат върнати обратно по местата, откъдето са отпътували

Чобанов потвърди: По 50 лева за пенсионерите по Коледа

Разхлабване на коланите няма, увери финансовият министър

    


И Лавров вече в Женева за преговорите с Иран

С идването на Лавров в Женева се събраха външните

Бареков: Ако няма голяма реформа, до година-две ще спуснем кепенците

/КРОСС/ Онзи ден предложих на всички политици да си подадем ръка и поне известно време да има гражданско примирие в София заради бежанците. Вместо това разбирам, че се готвят в следващите дни да разбунят столицата. Това заяви Николай Бареков пред хората от Макреш, Видинско и Белоградчик. В момента се дават пари на студентите - на всеки от тях дори се дава повече, отколкото е една пенсия, за да бъде бутнат парламента. „Защо - да върнат Бойко Борисов на власт. Каква държава е тази", попита той. Пред хората от двете селища Бареков каза, че на страната е нужно да има нова цел, защото сегашната ситуация прилича на блато - колкото повече мърдаш, токова повече потъваш. Нужна е нова социална програма, каза той - трябва пенсиите да се съобразят с линията на бедността. „Ако нямаме голяма реформа, трябва след година-две да спуснем кепенците и нас да ни купят като роби", каза той. Според него това не е популизъм и нещата са постижими. Той предложи пет прости неща, които да бъдат направени. „На първо място ще премахна плоския данък - няма логика всички да плащаме наравно. Втората е свързана с преструктурирането на бързата помощ и въвеждането на три нива на здравеопазване. Не следващо място ще има и реформа в университетите и окрупняването им. Държавни предприятия, които да изкупуват продукцията на хората и ревизия на всички политици.", каза Бареков. Аз имам воля и мога да ги направя, добави още той.  

Разкриват пин кодовете ни чрез камерите на смартфоните

Учени от университета Кеймбридж са достигнали до метод за разкриване на пин кодовете на приложения за смартфони - чрез прослушване на звука от натискането на виртуалните бутони и гледане на лицето на потребитeля, когато въвежда кода си, съобщава Gigaom.
Сигурността на смартфоните се е подобрила значително в последните години.

В някои ... Учени от университета Кеймбридж са достигнали до метод за разкриване на пин кодовете на приложения за смартфони - чрез прослушване на звука от натискането на виртуалните бутони и гледане на лицето на потребитeля, когато въвежда кода си, съобщава Gigaom. Сигурността на смартфоните се е подобрила значително в последните години. В някои ...

Пловдивчанин наръга с нож куче

Плводивчанин бе заловен, след като наръгал няколко пъти с нож куче и го убил, съобщиха от областната дирекция на МВР - Пловдив.

На 8 ноември следобяд в Шесто РУП е бил получен сигнал, че в парк зад ул."Сокол" в Пловдив мъж е намушкал няколко пъти с нож куче, което е починало.

При проведените оперативна акция полицаите заловили заподозрения в Плводивчанин бе заловен, след като наръгал няколко пъти с нож куче и го убил, съобщиха от областната дирекция на МВР - Пловдив. На 8 ноември следобяд в Шесто РУП е бил получен сигнал, че в парк зад ул."Сокол" в Пловдив мъж е намушкал няколко пъти с нож куче, което е починало. При проведените оперативна акция полицаите заловили заподозрения в

Изверг наръга с нож куче

Плводивчанин бе заловен, след като наръгал няколко пъти с нож куче и го убил, съобщиха от областната дирекция на МВР - Пловдив.

На 8 ноември следобяд в Шесто РУП е бил получен сигнал, че в парк зад ул. Плводивчанин бе заловен, след като наръгал няколко пъти с нож куче и го убил, съобщиха от областната дирекция на МВР - Пловдив. На 8 ноември следобяд в Шесто РУП е бил получен сигнал, че в парк зад ул."Сокол" в Пловдив мъж е намушкал няколко пъти с нож куче, което е починало. При проведените оперативна акция полицаите заловили заподозрения в

Откъс от "Басма и габардин" на Диана Иванова


В рубриката "Четиво" на "Дневник" този уикенд ви представяме няколко стихотворения от поетическата книга "Басма и Габардин" на Диана Иванова, позната като журналист на свободна практика, изследователка, пътешественичка, основателка заедно с Георги Господинов на проектите "Непознатите архиви на ДС" и "Аз живях социализма".

За Иванова, посветила книгата на родителите си, това е трета стихосбирка, като от издаването на предишната са минали цели 10 години. Настоящата книга, издадена от...

Посланикът ни в Бразилия несъгласен с отзоваването му заради случая "Боевски"

Отзованият ни посланик в Бразилия Чавдар Николов излезе с отворено писмо по скандала "Боевски". Той той отхвърля мотивите, с които беше отстранен от поста. "Не предполагах, че ще се обърна към Вас чрез медиите, но Вие не ми оставихте избор", с тези думи започва писмото на посланика в Бразилия до външния министър Кристиан Вигенин.

Задържаха петима след скандал с Чуколов и Сидеров пред БНТ

Петима души са били задържани снощи пред сградата на БНТ и отведени в столичното Първо районно, съобщи телевизията.

Причината е в словесен сблъсък на протестиращи с депутата от "Атака" Десислав Чуколов и лидера на партията Волен Сидеров.

Същата вечер Чуколов бе гост в предаването "Панорама". По това време пред сградата на телевизията се събир Петима души са били задържани снощи пред сградата на БНТ и отведени в столичното Първо районно, съобщи телевизията. Причината е в словесен сблъсък на протестиращи с депутата от "Атака" Десислав Чуколов и лидера на партията Волен Сидеров. Същата вечер Чуколов бе гост в предаването "Панорама". По това време пред сградата на телевизията се събир

Столичната "Топлофикация" пуска парното от понеделник

"Топлофикация София" започва поетапното пускане на отоплението в столицата от понеделник, 11 ноември, заради предстоящото понижение на температурите през следващата седмица, съобщиха от компанията в събота. Според действащата Наредба за топлоснабдяване и Общите условия на "Топлофикация София" ЕАД, вече са налице и двете комулативни условия за започването на отоплителния сезон - наличието на средноденонощната температура под 12 градуса в три последователни дни и дългосрочна прогноза за трайно застудяване. В рамките на следващите 5 дни поетапно ще бъде включено парното на клиентите в съответния ред - болници, детски и учебни заведения, жилищните сгради във всички райони и накрая ще бъдат включени административните сгради и стопанските потребители.

Два квартала остават без ток за час утре

Квартал „Чародейка-Север” и част от квартал „Дружба 3” ще останат без ток за един час утре. Електрозахранването ще бъде спрямо от 5 до 6 часа сутринта, съобщават от Енерго Про. Причина за спирането на тока е извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия....

Пет прости неща, които да бъдат направени за България

Онзи ден предложих на всички политици да си подадем ръка и поне известно време да има гражданско примирие в София заради бежанците. Вместо това разбирам, че се готвят в следващите дни да разбунят столицата. С тези думи започнаха срещите на Николай

Първите допълнителни полицаи вече са командировани на границата с Турция

Първото подкрепление от допълнителни 1166 полицаи вече е изпратено на границата с Турция, съобщават в събота от вътрешното министерство. Това е една от мерките за ограничаване на имигрантския поток към България., включени в правителствения план, който представи вътрешният министър Цветлин Йовчев в понеделник. Полицаите са командировани от всички районни управления на полицията в страната, с изключение на тези в София. В същото време продължава изграждането на ограда по най-трудните за охрана зони по т.нар. зелена граница с Турция.

МВР разби канал за превоз на незаконни имигранти към София

Тази нощ е проведена специализирана полицейска операция на територията на СДВР и на ОДМВР-Хасково. 

При операцията са задържани трима мъже - двама българи и един иракчанин, заподозрени за измама и организиране на транспортна схема за превоз на незаконни имигранти от област Хасково до столицата. Това съобщи главният секретар на МВР главен ... Тази нощ е проведена специализирана полицейска операция на територията на СДВР и на ОДМВР-Хасково. При операцията са задържани трима мъже - двама българи и един иракчанин, заподозрени за измама и организиране на транспортна схема за превоз на незаконни имигранти от област Хасково до столицата. Това съобщи главният секретар на МВР главен ...

ДПС готви експанзия към енергийния бизнес, заяви Тома Биков

„Не мисля, че това досъдебно производство ще доведе до някакви осъдителни присъди. За мен с всеки изминал ден става все по-ясно, че хронологията на нещата е следната - Бисеров е обезглавен от Ахмед Доган, вследствие на което му се повдигат досъдебните производства, а не обратното, както се опитват да ни внушат". Това заяви за „

Съдружникът на властта Толев убит заради канали на ДС и Фатик

На 16 юни, 2003 г. с бавен ход по тихата уличка в центъра на София “11 август” преминава “Фиат Уно”. При № 40 от колата се подава дуло на пистолет. Четири куршума са изстреляни по посока на 59-годишния бизнесмен Тодор Толев, който се кани да отвори вратата на офиса си.
Мъжът е улучен в областта на шията и главата. Единственото, което могат да На 16 юни, 2003 г. с бавен ход по тихата уличка в центъра на София “11 август” преминава “Фиат Уно”. При № 40 от колата се подава дуло на пистолет. Четири куршума са изстреляни по посока на 59-годишния бизнесмен Тодор Толев, който се кани да отвори вратата на офиса си. Мъжът е улучен в областта на шията и главата. Единственото, което могат да

ТЕЦ-Русе ще използва биомаса за гориво

ТЕЦ-Русе заяви инвестиционно предложение за изграждане на инсталация за съвместно изгаряне на въглища и биомаса. На основание чл.4,ал. 2 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (ДВ. бр.94 от 30 Ноември 2012г.), се уведомяват всички заинтересовани физически и юридически лица, че имаме инвестиционно предложение „Изграждане на инсталация за съвместно изгаряне на въглища и биомаса (слънчогледови люспи, дървесен чипс и други растителни отпадъци от селското стопанство)” с местоположение „Топлофик...

Блоковете с най-малко задължения ще са с предимство при пускането на парното в Перник

"Топлофикация"-Перник е готова да започне отоплителния сезонпри трайно понижение на температурите, съобщиха от дружеството. Абонатите са предупредени, че до 10 ноември вътрешнитеотоплителни инсталации трябва да бъдат в готовност.Както всяка година, и сега парното ще бъде пуснато първо вдетските градини и училищата. Сред битовите абонати с предимство ще се ползват жилищните блокове с изрядни платци.Домакинства и фирми дължат 42 млн. лв. на топлоснабдителнотопредприятие в Перник. Задълженията са трупани от години. За да повиши събираемостта, пернишката "Топлофикация" въведе отстъпка от 13,7 процента за потребителите, които погасяват сметките си всеки месец. Облекчение ползват и абонатите с неплатени сметки за не повече от шест месеца - те погасяват задълженията си с отстъпка от 3,7 на сто....

Ал-Хелаифи: Ибра ще се пенсионира тук

Нападателят уж трябваше да напусне френското първенство през лятото, но президентът Насер Ал-Хелаифи настоява шведът да прекрати кариерата си в “ПСЖ”. 32-годишният Ибрахимович трябваше да поеме в посока “Ювентус” или “Реал Мадрид” още това лято, но евентуалното му оставане и подписване на нов договор до 2016г. се нрави повече на Ал-Хелаифи. “Той каза, че иска да се пенсионира тук и това ще бъде последният му клуб”, коментира президентът на френския отбор пред BBC. Ал-Хелаифи коментира още, че Ибра заслужава “Златната топка” заради отличното си представяне през настоящия сезон. “Мисля, че той е един от тримата най-добри играчи в света. Той заслужава да спечели приза и да бъде най-добрият”, завърши Ал-Хелаифи.  

Най-добрите жени политици

Едва 19% от политиците в света са жени

    


Тайфун причини смъртта на над 1200 души и огромни разрушения във Филипините

Най-малко 1200 души са загинали, след като може би най-силният тайфун, регистриран някога над суша, връхлетя филипинския град Таклобан, предава Ройтерс в събота. Стихията, кръстена Хаян, прекъсна комуникациите на район, в който живеят над 220 000 души. Предполага се, че жертвите са много повече от обявените досега, но по-ясна картина ще има, когато военните спасителни екипи успеят да стигнат до мястото. Според Червения кръст във Филипините над 1000 души са загинали в крайбрежния град Таклобан, а около 200 са жертвите в провинция Самар. Генералният секретар на организацията обяви, че това са данните от временните отчети на екипите, работили в Таклобан и Самар. Тайфунът бе от най-високата пета категория с пориви на вятъра, стигащи до 379 км/ч в открито море, вълни до 15 метра и прилив от 4 метра в някои райони. Хаян предизвика огромни наводнения и свлачища. Стотици хиляди се евакуираха три дни преди идването на тайфуна, а близо 1 милион души влязоха в убежища, докато премине най-лошото. В съботния следобед местно време тайфунът се намираше над провинция Западен Миндоро с ветрове от 185 км/ч и пориви до 220 км/ч.

Тайфун причини смъртта на над 120 души и огромни разрушения във Филипините

Над 120 души загинаха, стотици бяха ранени, а стотици хиляди останаха откъснати от света, след като може би най-силният тайфун, регистриран някога над суша, връхлетя филипинския град Таклобан, предава Ройтерс в събота. Стихията, кръстена Хаян, прекъсна комуникациите на район, в който живеят над 220 000 души. Предполага се, че жертвите са много повече от обявените досега, но по-ясна картина ще има, когато военните спасителни екипи успеят да стигнат до мястото. Тайфунът бе от най-високата пета категория с пориви на вятъра, стигащи до 379 км/ч в открито море, вълни до 15 метра и прилив от 4 метра в някои райони. Хаян предизвика огромни наводнения и свлачища. Стотици хиляди се евакуираха три дни преди идването на тайфуна, а близо 1 милион души влязоха в убежища, докато премине най-лошото. В съботния следобед местно време тайфунът се намираше над провинция Западен Миндоро с ветрове от 185 км/ч и пориви до 220 км/ч.

Китайските марки настъпват в световните модни центрове

Европа ще е една от топ дестинациите за 94-те млн. китайци, които се очаква да пътуват в чужбина до 2015 г.

    


Студент от Варна започна работа в ЦЕРН

Възпитаник на Варненския технически университет започна работа в ЦЕРН. Той се казва Митко Митев и е от Варна. Завършил е бакалавърска степен по специалност „Компютърни системи и технологии" и от магистърската му степен по специалност „Компютърни технологии в бизнеса" му остава само дипломната защита, съобщиха от висшето учебно заведение.

Петима задържани след скандал с Чуколов и Сидеров пред БНТ

Петима души са били задържани снощи пред сградата на БНТ и отведени в столичното Първо районно, съобщи телевизията.

Причината е в словесен сблъсък на протестиращи с депутата от Петима души са били задържани снощи пред сградата на БНТ и отведени в столичното Първо районно, съобщи телевизията. Причината е в словесен сблъсък на протестиращи с депутата от "Атака" Десислав Чуколов и лидера на партията Волен Сидеров. Същата вечер Чуколов бе гост в предаването "Панорама". По това време пред сградата на телевизията се събир

МВР разби престъпна схема за превоз на незаконни имигранти към София

Тази нощ е проведена специализирана полицейска операция на територията на СДВР и на ОДМВР-Хасково. 

При операцията са задържани трима мъже - двама българи и един иракчанин, заподозрени за измама и организиране на транспортна схема за превоз на незаконни имигранти от област Хасково до столицата. Това съобщи главният секретар на МВР главен ... Тази нощ е проведена специализирана полицейска операция на територията на СДВР и на ОДМВР-Хасково. При операцията са задържани трима мъже - двама българи и един иракчанин, заподозрени за измама и организиране на транспортна схема за превоз на незаконни имигранти от област Хасково до столицата. Това съобщи главният секретар на МВР главен ...

“Атака” хитруват – раздават “Вестник за метрото” пред станциите

Пресен, почти топъл, новият брой на "Вестник за метрото" от 8 ноември. Снимка: OFFNews

“Атака” финтираха забраната на общината да раздават безплатния “Вестник за метрото” в самите станции. Вестникът без официален издател, но копие на партийния им вестник, вече се подарява пред входовете на метростанции, видя репортер на OFFNews.

На път за работа наш репортер видя, че две млади момичета предлагат изданието на минувачи.

В отговор на наш въпрос те казаха, че не са знаели за забраната да се подарява вътре – раздавали, където им било казано.

Броят на “Вестник за метрото”, с който успяхме да се сдобием е точно копие на брой 88 от партийния вестник “Атака” – със заглавна новина “Вън нелегалните имигранти” от България. Под челото можем да видим и лика на Волен Сидеров в неговата седмична рубрика “Дневник на автора”.

Във вестника отново липсва редакторско каре, от което да стане ясно кой списва, редактира и най-вече притежава това издание. Друг анонимен безплатен вестник у нас няма – и в “Анонс”, и в “19 минути” има редакторски карета и телефон за връзка.

Вестникът предизвика протест пред общината с искане за оставката на шефа на “Метрополитен” Стоян Братоев, защото бе допуснато балите да бъдат вкарани в самите метростанции и раздавани на пероните. Хората определиха съдържанието на изданието като “ксенофобско” и “расистко”. В резултат раздаването в метростанциите бе забранено.

Наши читатели пък сигнализираха, че освен “Вестник за метрото” на няколко ключови пешеходни локации в София е предлаган безплатно и официалният вестник на партията на Сидеров – вестник “Атака”.

Статията "“Атака” хитруват – раздават “Вестник за метрото” пред станциите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Чобанов: Разхлабване на коланите няма

Всички пенсионери с пенсии до 251 лева ще получат по 50 лева коледни добавки - това предложение на социалния миниистър Хасан Адемов, подкрепи и финансовият министър Петър Чобанов. 

Пред Дарик Чобанов заяви, че до средата на 2014 г. трябва да има яснота и за повишаването на възтрастта и стажа юа пенсиониране.

„Възможно е МВФ да ни разкритикува Всички пенсионери с пенсии до 251 лева ще получат по 50 лева коледни добавки - това предложение на социалния миниистър Хасан Адемов, подкрепи и финансовият министър Петър Чобанов. Пред Дарик Чобанов заяви, че до средата на 2014 г. трябва да има яснота и за повишаването на възтрастта и стажа юа пенсиониране. „Възможно е МВФ да ни разкритикува

Чобанов: Разхлабване на коланите няма

Всички пенсионери с пенсии до 251 лева ще получат по 50 лева коледни добавки - това предложение на социалния миниистър Хасан Адемов, подкрепи и финансовият министър Петър Чобанов. 

Пред Дарик Чобанов заяви, че до средата на 2014 г. трябва да има яснота и за повишаването на възтрастта и стажа юа пенсиониране.

„Възможно е МВФ да ни разкритикува Всички пенсионери с пенсии до 251 лева ще получат по 50 лева коледни добавки - това предложение на социалния миниистър Хасан Адемов, подкрепи и финансовият министър Петър Чобанов. Пред Дарик Чобанов заяви, че до средата на 2014 г. трябва да има яснота и за повишаването на възтрастта и стажа юа пенсиониране. „Възможно е МВФ да ни разкритикува

Елате в арестите, вижте състоянието им!

Служители на затворите излязоха на протест пред МП

    


Пловдивчанин закла куче с нож

49-годишен мъж от Пловдив уби куче с нож, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Пловдив.

В Пекин започна ключов пленум на китайската компартия

Той е наречен от официозните медии „исторически"

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване