Тонев блести, Бербатов сивее

Александър Тонев бе един от най-добрите за "Астън Вила" при победата с 2:0 над гостуващия "Кардиф". Всички опасности пред дебютанта във Висшата лига дойдоха след акции на юношата на ЦСКА. Холандецът Леандро Бакуна и чехът Либор Козак вкараха в последния четвърт час.
Нещастията на Димитър Бербатов продължиха с разгром - 0:4 за "Фулъм" като гост на Александър Тонев бе един от най-добрите за "Астън Вила" при победата с 2:0 над гостуващия "Кардиф". Всички опасности пред дебютанта във Висшата лига дойдоха след акции на юношата на ЦСКА. Холандецът Леандро Бакуна и чехът Либор Козак вкараха в последния четвърт час. Нещастията на Димитър Бербатов продължиха с разгром - 0:4 за "Фулъм" като гост на

Враца чества 136 години от освобождението си

С възстановка на тържественото посрещане на ген. Николай Степанович Леонов днес във Враца бе отбелязана 136-годишнина от осбождението на града. Врачани отново видяха онзи паметен миг, в който техните предци са посрещнали освободителите с хляб и сол и тържествения възглас „Христос воскресе”. Пред събралото се множество застанаха първенците на града от далечната 1877 г. Прозвуча речта на Иванчо Николакев – председателят на първото привременно правителство на свободна Враца. От неговите ръце ключът на града бе предаден в ръцете на...

Преговорите с Иран са в задънена улица

Дипломати от Иран, САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Русия и Китай обсъждаха вчера в Женева за трети, и както се надяваха, последен ден изгодна за всички сделка. Иран бе обещал да обогатява уран до 20%, което е достатъчно за медицински цели, но не и за ядрено оръжие. В замяна Западът иска Техеран да предаде в чужбина запасите си обогатен уран Дипломати от Иран, САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Русия и Китай обсъждаха вчера в Женева за трети, и както се надяваха, последен ден изгодна за всички сделка. Иран бе обещал да обогатява уран до 20%, което е достатъчно за медицински цели, но не и за ядрено оръжие. В замяна Западът иска Техеран да предаде в чужбина запасите си обогатен уран

Йовчев: Информацията за Бисеров е пристигнала отвън

Информацията, която стои в основата на оттеглянето на зам.-председателя на парламента Христо Бисеров е пристигнала отвън. Това стана ясно от интервю на вътрешния министър Цветлин Йовчев за предаването „Дикoff" по

Българският суджук ще стане запазена марка

Суджукът е на път да се превърне в запазена марка на страната ни, обяви говорителят на еврокомисаря по земеделие Дачиан Чолош.

През октомври нашата страна е внесла в Европейската комисия иск за регистрация на защитено търговско наименование за месната подкова. Успоредно с това страната ни е поискала да патентова и българското розово масло, Панаг Суджукът е на път да се превърне в запазена марка на страната ни, обяви говорителят на еврокомисаря по земеделие Дачиан Чолош. През октомври нашата страна е внесла в Европейската комисия иск за регистрация на защитено търговско наименование за месната подкова. Успоредно с това страната ни е поискала да патентова и българското розово масло, Панаг

3, 2, 1... какво?

През последните дни в столицата мистериозно започнаха да се появяват цифрите 3, 2 и 1 под формата на плакати, залепени из целия град, но без какъвто и да е контекст. На някои места придружени и от юмрук, те подсказват, че окупиралите Софийския университет „Ранобудни студенти“ искат да предадат на гражданите някакво послание. 

Но какво е то? През последните дни в столицата мистериозно започнаха да се появяват цифрите 3, 2 и 1 под формата на плакати, залепени из целия град, но без какъвто и да е контекст. На някои места придружени и от юмрук, те подсказват, че окупиралите Софийския университет „Ранобудни студенти“ искат да предадат на гражданите някакво послание. Но какво е то?

Плевнелиев събира президентите и председателите на НС от 1989 г. насам

Държавният глава Росен Плевнелиев организира среща между всички негови предшественици и председатели на Народното събрание (НС) през последните 24 години по случай годишнината от 10 ноември 1989 г. Теми на разговора им ще бъдат въпросите: какво постигнахме и какво не успяхме да направим в годините на прехода; какво очакват българските граждани от политиците днес?; Какви в момента са рисковете пред страната; способни ли сме да се обединяваме около общи каузи и други. Срещата е насрочена за 11.00 часа в президентството в понеделник, 11 ноември, уточняват от администрацията на държавния глава.

"Литекс" унищожи "Пирин"

Шест гола вкара "Литекс" на безпомощния "Пирин" и го победи с 6:1 у дома. По два пъти се разписаха националът Симеон Славчев, както и албанците Армандо Ваюши и Юрген Джазула. За тоталния аутсайдер, който е почти без шанс да остане в елита, се разписаха Димитър Пиргов и Иван Стоянов.
От началото на сезона "Литекс" няма загуба на своя терен. Единств Шест гола вкара "Литекс" на безпомощния "Пирин" и го победи с 6:1 у дома. По два пъти се разписаха националът Симеон Славчев, както и албанците Армандо Ваюши и Юрген Джазула. За тоталния аутсайдер, който е почти без шанс да остане в елита, се разписаха Димитър Пиргов и Иван Стоянов. От началото на сезона "Литекс" няма загуба на своя терен. Единств

Танцуващи младежи превърнаха Варна в оазис на доброто

Танцувай в името на доброто – кауза, която събра десетки последователи на позитивното на входа на Морската градина и успя да изпълни своето предназначение. Младежи от различни възрасти замръзнаха в мил жест на музикалния фон на песента „Аз бях тук“ в изпълнение на Бионсе.

Слънчево и приятно

Прогноза за 10 ноември, неделя През нощта ще преобладава ясно, утре слънчево време с разкъсана висока облачност. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще има мъгла или ниска облачност. Почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, по Черноморието - до 10-12 градуса; максималните в повечето места - между 16 и 21 градуса, съобщават от НИМХ-БАН. За Сливен минимална 8, максимална 19 градуса. В планините ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Вятърът по билата ще бъде умерен от югозапад...

Преизбраха за председател на “Обединени земеделци” Петя Ставрева

Петя Ставрева

Досегашният председател на ПП “Обединени земеделци” Петя Ставрева бе преизбрана да оглави партията за втори мандат, от делегатите на ІІІ конгрес на партията. Форумът се проведе днес в столицата. В него участва и Анастасия Мозер – почетен председател на организацията.

„Преди две години заявих волята си да работя за силен и независим Земеделски съюз, който обединява хората, споделящи земеделската кауза. От тогава до днес за мен най-важна винаги е била нашата организация, защитата на интересите на съюза и налагането на ясно различим профил на Обединени земеделци“, заяви преди това Петя Ставрева.

Ставрева подчерта, че мястото на Обединени земеделци е в център-дясно и затова е много важна консолидацията на демократичното пространство.

„Днес сме се събрали в едно съдбоносно време за България, в което има много въпроси за разрешаване, има и много надежди за едно честно отношение към политиката, има желание да се чуе истината и да се потърси това, което ни обединява. Нашата организация е преживяла много преврати, вмешателства, но е успяла да запази своята същност на демократична партия, парирала е посегателствата към нейните ценности и позиции“. С тези думи Анастасия Мозер – почетен председател на ПП Обединени земеделци приветства делегатите и гостите на III конгрес на организацията.

Петя Ставрева представи приоритетите на партията, сред които е аграрната реформа в България. „Тя трябва бъде създадена в диалог с институциите, браншовите организации, агробизнеса и аграрната наука и да постави приоритетите в аграрната политика на държавата в следващите 20-30 години с най-важният аргумент – да защитим националните интереси на България“.

„От Обединени земеделци първи повдигнахме въпроса за изтичащия мораториум за продажба на земя на чужденци и посочихме необходимите промени в законодателство, за да защитим българските интереси. Крайно време е да има дългосрочна национална стратегия за българската земеделска продукция на родния пазар и зад граница“, каза още Петя Ставрева.

Обединени земеделци заявиха, че подкрепят справедливите искания на животновъдите, както и протестите на студентите за демократично развитие на България и за морал в политиката.

Сред официалните гости на форума бяха Божидар Лукарски – председател на СДС,  Маргарита Бойчева – зам. председател на „Синьо единство“, Корман Исмаилов – председател на Народна партия свобода и достойнство, Жаклин Толева – председател на „Български демократичен форум“, Александър Йорданов – почетен председател на Национално сдружение „България си ти“, Варшава Максимова от КНСБ и др. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на ЕНП Жозеф Дол изпратиха поздравителни адреси до Обединени земеделци.

Хасково Новини

 

 

"Шеврон" съди протестиращи срещу добива на шистов газ в Полша

Американският енергиен гигант "Шеврон" е завел иск срещу протестиращи срещу добива на шистов газ в Полша, предава в събота Ройтерс. Причината за съдебните претенции на компанията е, че демонстрантите не допускат работниците на компанията до една от четирите концесии, която компанията притежава в страната - на около 260 километра югоизточно от столицата Варшава. Според протестиращите сондажите за шистов газ ще замърсят околната среда. "Шеврон" пък смята, че са нарушени правата й. В края на август Полша започна да добива шистов газ, като смята да инвестира 12.5 милиарда евро до 2020 г. за разработване на своите залежи. В средата на октомври "Шеврон" започна да изтегля съоръженията си от румънското село Пунджещ, окръг Васлуй, след масовите протести срещу експлоатацията на шистов газ в зоната.

"Байерн" с нов рекорд

"Байерн" продължи да чупи рекорди - с 3:0 над "Аугсбург" баварците навъртяха серия от 37 поредни мача без загуба в Бундеслигата. 
Преди 30 години подобно постижение имаше "Хамбургер". Още през първото полувреме стана ясно, че рекордът пада. Джером Боатенг и Франк Рибери вкараха по един гол. Накрая от дузпа заби и Томас Мюлер.
А "Борусия" (Дортмун "Байерн" продължи да чупи рекорди - с 3:0 над "Аугсбург" баварците навъртяха серия от 37 поредни мача без загуба в Бундеслигата. Преди 30 години подобно постижение имаше "Хамбургер". Още през първото полувреме стана ясно, че рекордът пада. Джером Боатенг и Франк Рибери вкараха по един гол. Накрая от дузпа заби и Томас Мюлер. А "Борусия" (Дортмун

Бзплатен билет за метрото? Може, срещу 30 клякания

Инициативата подкрепи шампионка по синхронно плуване

    


3000 на протест в Карлово, бранят Куршум джамия

Жители на Карлово и техни поддръжници от цялата страна готвят обсада на Съдебната палата в Пловдив, където ще се гледа на втора инстанция делото за реституирането на Куршум джамия. Това стана ясно днес на мирния митинг в града на Левски, на който присъстваха над 3000 души. Поводът беше решението на Окръжния съд от 28 октомври, с което молитвеният д Жители на Карлово и техни поддръжници от цялата страна готвят обсада на Съдебната палата в Пловдив, където ще се гледа на втора инстанция делото за реституирането на Куршум джамия. Това стана ясно днес на мирния митинг в града на Левски, на който присъстваха над 3000 души. Поводът беше решението на Окръжния съд от 28 октомври, с което молитвеният д

Корупционен скандал в US флота

В хода на аферата с правителствени поръчки в Азия по-рано вече бяха арестувани трима висши офицери от ВМС. Вицеадмирал Тед Бранч - шеф на морското разузнаване, и контраадмирал Брус Ловлес, завеждащ разузнавателните операции, бяха временно санкционирани. “Забраната за достъп на двамата до класифицирана информация ни се стори разумна мярка". В хода на аферата с правителствени поръчки в Азия по-рано вече бяха арестувани трима висши офицери от ВМС. Вицеадмирал Тед Бранч - шеф на морското разузнаване, и контраадмирал Брус Ловлес, завеждащ разузнавателните операции, бяха временно санкционирани. “Забраната за достъп на двамата до класифицирана информация ни се стори разумна мярка".

Роналдо вкара хеттрик при убедителна победа на "Реал" (Мадрид)


С хеттрик на Кристиано Роналдо "Реал" (Мадрид) постигна категорична победа с 5:1 над гостуващия "Реал Сосиедад" в двубой от 13-ия кръг на Примера дивисион. 

Мадридчани постигнаха десета победа в испанското първенство и събраха 31 точки. Белите се доближиха на три точки от "Барселона" и на две от градския съперник "Атлетико", които в неделя гостуват съответно на "Бетис" и "Виляреал". 

Роналдо пък вече има 16 гола в Примера дивисион и общо 24 във всички турнири от началото...

Литекс изравни Пирин ГД със земята и застигна Лудогорец

Основният преследвач на Лудогорец в А група – Литекс съвсем очаквано се справи в домакинството си срещу Пирин Гоце Делчев и победи със звучното 6:2 в мач от 17-ия кръг на първенството. Така поне временно ловчанлии се изкачиха на върха в класирането с равни точки с шампионите, които утре гостуват на ЦСКА. Тимът на Златомир Загорчич започна головото шоу още от съблекалните. В 3-ата минута Армандо Ваюши с красиво воле откри резултата, а още три по-късно отново албанецът бе намерен в наказателното поле и с хубав удар за втори път огорчи врат...

Сръбският патриарх: По-добре без ЕС, отколкото без Косово

Патриархът на Сръбската православна църква Ириней заяви, че Сърбия не може да се откаже от Косово. Според него, ако това е цената за приемане на страната в ЕС, "тогава предпочитаме да останем без Европа", предадоха местни медии.

Банско обърна Хасково

Оборът на Банско постигна пълен обрат над Хасково в мач от 13-я кръг на Б група. Гостите се наложиха с 4:1, след като първоначално изоставаха с 1:0. Първо Недялко Хубенов откри за Хасково в 23-ата минута, а двата състава се оттеглиха на почивка с аванс от един гол в полза на домакините. С подновяването на играта обаче футболистите на Банско показаха доста по-активна игра, а в 56-ата минута равенството бе възстановено. Тогава Сергей Георгиев направи 1:1, а само 2 минути по-късно Любослав Войнов донесе пълен обрат 1:2. В 65-ата минута Мартин Стан...

„Ленивецът“ Азар спаси крепостта на Моуриньо с дузпа в 96-ата минута

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо бе невероятно близо да запише първо домакинско поражение на „Стамфорд Бридж“ в треньорската си кариера, но гол от дузпа на Еден Азар в 6-ата минута на добавеното време донесе 2:2 срещу Уест Бромич. Така португалецът вече в 66 мача у дома няма поражение, като е спечелил 51 от двубоите. Очаквайте подробности!...

Русата Златка изпила силите на гаджето си

Истински боксов мач се заформи в Къщата на ВИП Истински боксов мач се заформи в Къщата на ВИП "Брадър". Шампионът по бокс Тервел Пулев и ММА боецът Георги Валентинов се изправиха един срещу друг в импровизиран двубой. Въпреки че гаджето на Русата Златка се защитава мъжки, все пак Тервел Пулев доказа, че неслучайно е шампион в своята категория. Всъщност и двамата отнесоха доста ...

Реал Мадрид разгроми Сосиедад, хеттрик за Роналдо

Реал Мадрид не срещна абсолютно никакви трудности срещу Реал Сосиедад и победи с 5:1 в мач от 13-тия кръг на Примера дивисион, игран на "Сантяго Бернабеу". Над всички бе суперзвездата на "белия балет" Кристиано Роналдо, който се отчете с хеттрик. Резултатът бе открит още в 12-а минута, когато Карим Бензема центрира към Роналдо, а португалецът овладя топката и я вкара във вратата на Браво за 1:0. 6 минути по-късно ролите се размениха и този път Роналдо асистира на Бензема, който удвои аванса на своя отбор. В 26-а минута домакините получиха право...

Левски удари ЦСКА във волейболното дерби

Женският волейболен тим на Левски Волей победи ЦСКА с 3:1 гейма в първото за сезона дерби от държавното първенство. Мачът в зала „Христо Ботев“ предложи изключително много емоции на зрителите и в крайна сметка завърши с успех на „сините“. Първият гейм бе спечелен от момичетата на Юлия Иванова, които взеха частта при 25:19. „Сините“ волейболистки обаче обърнаха мача и спечелиха втората част с 25:22. Третата бе затворена при 25:19. Сериозна роля за успеха във втория и третия гейм бе изключителният сервис на разпределителката на Левски Петя Барако...

Протестиращите студенти поискаха оставката на ректора на УНСС

„Ранобудните студенти” поискаха в събота оставката на ректора на УНСС Стати Статев заради скандалния запис, от който става ясно как той заплашва „окупаторите” в стопанския университет, предлага им да емигрират, щом не им харесва в България и ги пита защо не са протестирали срещу измирането на мамутите. “Не може това каруцарско поведение да бъде на човек, част от академичното представителство на УНСС. Ние, “Ранобудните студенти”, искаме оставката на Стати Статев за обидите, които той нанесе на студентите”, обявиха студентите по време на първата си пресконференция в 272-а аудитория в Софийския университет. Обясниха и, че в началото на окупацията дори не са предполагали, че колегите им в УНСС ще ги подкрепят „заради репутацията, която се носи там”. За пореден път те увериха, че няма да прекратят протестните си действия до оставката на правителството. “Няма да имаме друго искане. Ако имаме, това ще означава, че ние ще преговаряме с тях, а с такова правителство ние няма да преговаряме”, коментираха те. По думите им с колегите им в Ректората работят по конкретни законодателни предложения, които да отправят към парламента. Много студенти са разделени на работни групи, които са съсредоточени върху идеи и промени в здравеопазването, образованието и други важни за обществото теми, заявиха „ранобудните”. “Образованието трябва да е еманципиращо и да ни помага да развиваме аналитичен апарат, който ни прави самостоятелни и критични, а не ни снабдява просто с умения, адаптирани за краткосрочните нужди на пазара на труда. Ние си представяме образованието на бъдещето като интегрирано и интегриращо, където различните предмети се свързват и подпомагат един друг в непрекъснат диалог и обмен на идеи, а преподавателите включват студентите и учениците в научните проекти. Според нашето виждане гражданското образование трябва да агрегира всички етноси в единно общество. Това е възможно само с помощта на ментори с достойнство. Затова искаме заплащане за учителите и преподавателите, което ги освобождава от постоянното напрежение да мислят за пари и оцеляване”, смятат студентите по отношение на образователната реформа. “Ранобудните студенти” призоваха на утрешния протест гражданите да ги подкрепят пред Ректората в 11.00 часа, за когато е планиран национален протест по повод годишнината от падането на тоталитарната власт на 10 ноември 1989 г.

В Карлово имаше нов протест за Куршум джамия

Жители на Карлово излязоха днес отново мирен протест срещу решението на Окръжния съд в Пловдив да върне местната Куршум джамия на Главното мюфтийство. Те настояха джамията да остане архитектурен паметник и изразиха опасения, че храмът може да започне да действа като молитвен дом. 

По информация на БГНЕС на площад "20-ти юли" в Карлово са се събрали около 3 хил. души, според агенция "Фокус" протестиращите са били няколкостотин и са носели плакати с надписи: "Народе!!!!", "Карлово...

Два температурни рекорда са били измерени в страната

Два температурни рекорда са били измерени в страната. Това съобщиха за Агенция „Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология – НИМХ при БАН. На връх Ботев в Стара планина е измерен температурен рекорд от 9,1 градуса спрямо 7,4 градуса от 1982 година. Другият рекорд е измерен на връх Рожен в Родопите – 16,3 градуса при 15,8 градуса от 2002 година. Най-топло днес е било във Велико Търново – 22,2 градуса, а в София максималната температура е била 18,8 градуса.        

Осъдиха кмета на Пловдив заради палатковия лагер пред общината

"България без цензура" осъди Иван Тотев за палатковия лагер пред общината, съобщи в блога си лидерът на партията Николай Бареков. Пловдивският кмет е спрял протеста незаконно, отсъдиха магистратите и отмениха заповедта му, се казва още в съобщението в блога. Решението на Пловдивския административен съд е от 8 ноември 2013 година. Общината, п

Кметът на Пловдив Иван Тотев бе осъден заради палатков лагер пред общината

"България без цензура" осъди Иван Тотев за палатковия лагер пред общината, съобщи в блога си лидерът на партията Николай Бареков. Пловдивският кмет е спрял протеста незаконно, отсъдиха магистратите и отмениха заповедта му, се казва още в съобщението в блога.

Решението на Пловдивския административен съд е от 8 ноември 2013 година. 

Общината, п "България без цензура" осъди Иван Тотев за палатковия лагер пред общината, съобщи в блога си лидерът на партията Николай Бареков. Пловдивският кмет е спрял протеста незаконно, отсъдиха магистратите и отмениха заповедта му, се казва още в съобщението в блога. Решението на Пловдивския административен съд е от 8 ноември 2013 година. Общината, п

Част от дясната дига на река Камчия се нуждае от надграждане, установи проверка

При всички мостове на река Камчия във Варненско проводимостта е добра. Това са показали проверки на комисия, назначена със заповед на областния управител на Варна и извършена от служители на звено “Пожарна безопасност и защита на населението”, съобщи за Радио „Фокус” – Варна Иван Богоев, главен експерт и ръководител на оперативното звено в Басейнова дирекция – Варна.

"Ливърпул" разби "Фулъм", спорна дузпа спаси "Челси" от загуби срещу "Уест бромич"


"Ливърпул" постигна най-убедителната си победа от началото на сезона във Висшата лига, след като разби гостуващия "Фулъм" с 4:0. "Мърсисайдци" категорично надиграха своя съперник и единствено късметът спаси "котиджърс" от много по-срамно поражение. 

Футболистите на Брендън Роджър решиха мача с три попадения още до почивката. В 23-ата минута Стивън Джерард центрира отлично от свободен удар, Луис Суарес игра с глава и Фернандо Аморабиета си отбеляза автогол.

В 26-ата минута...

Над 3000 души не могат да претендират за бежански статут

В това число и заловеният за нападението над Виктория

Ливърпул премаза Фулъм, Бербатов не се срещна с топката

Отборът на Ливърпул изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона, побеждавайки тима на Фулъм с категоричното 4:0. В същото време, представянето на Димитър Бербатов бе на обратния полюс, като българинът не застраши вратата на домакините нито веднъж. Бербатов започна мача като титуляр, но бе сменен в 82-ата минута. Привържениците на „червените“ пък не пропуснаха нито една удобна възможност да освиркват българина. Както е известно, преди няколко години Бербатов наниза хеттрик във вратата на Ливърпул, когато носеше фланелката на вечни...

Николета разкри тайната за устните си

Николета разкри една техника, която е научила от своята гримьорка Джулия Ангелова, и чрез която се получавал допълнителен визуален ефект, че устните са XXL размер. 

Николета разкри една техника, която е научила от своята гримьорка Джулия Ангелова, и чрез която се получавал допълнителен визуален ефект, че устните са XXL размер. "За целта очертаваме устните си с перлено бял молив, който нанасяме изключително деликатно, почти незабележимо и го преливаме с червилото, чрез леки потупвания с възглавничките на...

Националисти учредиха партия с обещания за забрана на "антибългарски организации" и патрулни групи за защита

Крайни националисти се обединиха в обща партия, която днес се учреди в София, съобщи "Фокус". Според агенцията в "Националистическа партия на България" участват "Национална съпротива" и Българска национално-радикална партия, както и група неформални младежки патриотични организации и неформални националистически групи от София и страната.

Според сайта на Нова телевизия в нея участват и всички подразделения в страната на "Кръв и чест" -международна неонацистка политическа мрежа,...

Националисти учредиха нова партия с искане за забрана на "Отворено общество"

Крайни националисти се обединиха в обща партия, която днес се учреди в София, съобщи "Фокус". Според агенцията в "Националистическа партия на България" участват "Национална съпротива" и Българска национално-радикална партия, както и група неформални младежки патриотични организации и неформални националистически групи от София и страната.

Според сайта на Нова телевизия в нея участват и всички подразделения в страната на "Кръв и чест". Организацията представлява международна...

30% от младите безработни у нас никога не са започвали работа

Страната ни създала феномена "потомствени безработни"

Енергийните цени на монополите отхапват двойно повече от дохода ни, отколкото през 1989 г.

През изминалите двадесет и четири години след 10 ноември 1989 година населението на страната намаля от 8 милиона 767 хиляди на 7 милиона 285 хиляди.За изминалия период броят на заетите лица в българската икономика намаля с 33% от 4 милиона и 365 хиляди на 2 милиона и 940 хиляди.Ако погледнем ...


През изминалите двадесет и четири години след 10 ноември 1989 година населението на страната намаля от 8 милиона 767 хиляди на 7 милиона 285 хиляди.За изминалия период броят на заетите лица в българската икономика намаля с 33% от 4 милиона и 365 хиляди на 2 милиона и 940 хиляди.Ако погледнем ...

Протестите срещу правителството продължават

За 149-а поредна вечер недоволни от управлението на правителството на премиера Пламен Орешарски се събраха пред Софийския университет „Св. Климент Охридски". Това през последните дни е новият сборен пункт на протестиращите, като по този начин те изразяват своята подкрепата към студентите, окупирали Ректората в знак на недоволство. „Ранобудните студенти" също се присъединиха към протеста. Хората тази вечер са по-малко, но са много въодушевени от идеята за утрешния "Поход на справедливостта", организиран от студентите в 11 ч. пред сградата на рек...

Рехав протест в очакване на неделната блокада

Недоволните тази вечер бяха по-малко от обичайното

    


Според Тата Меси е непредсказуем

Треньорът на Барселона Херардо Мартино заяви, че звездата на тима Лионел Меси е „непредсказуем“ в своето представяне заради факта, че все още се възстановява от контузията си. Аржентинският голмайстор записа четири поредни „сухи“ мача за каталунците след завръщането си в игра, като се отпуши с две попадения във вратата на Милан при успеха с 3:1 в Шампионската лига. „Положението на Жорди Алба също няма да бъде по-различно. Когато и той излезе за първия си мач няма да е толкова добър“, каза Мартино. „Лео претърпя две травми, които го върнаха наза...

Килърите на Йоско убивали с тези на Бранко

Групите за мокри поръчки на Йоско Костинбродския и Бранимир Григоров – Бранко, убит през 2004 г., са работили заедно.

Българка, работеща в Италия, бе открита пребита до смърт

Българка е била открита мъртва край път в италианската провинция Салерно, съобщи агенция АГИ.
По тялото на 48-годишната жена има следи от побой. Първоначално полицията е смятала, че жертвата е била блъсната от кола, но сега версията за причините за смъртта е побой.

Следователите разпитват съпруга на жената - 50-годишен строителен работник.

Б Българка е била открита мъртва край път в италианската провинция Салерно, съобщи агенция АГИ. По тялото на 48-годишната жена има следи от побой. Първоначално полицията е смятала, че жертвата е била блъсната от кола, но сега версията за причините за смъртта е побой. Следователите разпитват съпруга на жената - 50-годишен строителен работник. Б

Пребиха до смърт българка в Италия

Българка е била открита мъртва край път в италианската провинция Салерно, съобщи агенция АГИ.
По тялото на 48-годишната жена има следи от побой. Първоначално полицията е смятала, че жертвата е била блъсната от кола, но сега версията за причините за смъртта е побой.

Следователите разпитват съпруга на жената - 50-годишен строителен работник.

Б Българка е била открита мъртва край път в италианската провинция Салерно, съобщи агенция АГИ. По тялото на 48-годишната жена има следи от побой. Първоначално полицията е смятала, че жертвата е била блъсната от кола, но сега версията за причините за смъртта е побой. Следователите разпитват съпруга на жената - 50-годишен строителен работник. Б

Студенти ще проведат ”Поход на справедливостта” на 10 ноември

По време на пресконференция в окупираната зала 272 на СУ "Св. Климент Охридски" „Ранобудните студенти" припомниха, че в неделя от 11 ч. ще има "Поход на справедливостта", който ще започне от Ректората. Днес бе поискана оставка на ректора на УНСС.

Оставиха в ареста групата на Йоско

Спецсъдиите уважиха искането на прокуратурата

Цветанов: Колкото по-скоро има предсрочни избори, толкова по-добре за страната

Колкото по-скоро има предсрочни избори, толкова по-добре за страната и за хората, каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с общински структури от Великотърновска област. След 11 май, когато бе извършена най-сериозната манипулация в ден за размисъл, наблюдаваме задълбочаващи се проблеми и държава, която не върви на добре.

Берое би Левски след 21 години суша

Берое спечели първа домакинска победа срещу Левски от 1992 година насам. В среща от 17-я кръг на А група старозагорският тим се наложи с 1:0 над „сините". Единственото попадение вкара националът Венци Христов в 30-та минута. Той се разписа от дузпа отсъдена за нарушение срещу самия него. Това е шестият гол за Христов от началото на сезона. „Емоцията за всички, включително и за мен, е голяма. За разлика от предишния ни мач обаче, този нямаше много футболни достойнства. Борбата определено беше повече. На нас ни беше предварително ясно, че трудно ...

Откриха мъртва българка в Италия

/КРОСС/ Българка е била открита мъртва край път в италианската провинция Салерно, предаде агенция АГИ.По тялото на 48-годишната жена има следи от побой. Първоначално полицията е смятала, че жертвата е била блъсната от кола, но сега версията за причините за смъртта е побой. Следователите разпитват съпруга на жената - 50-годишен строителен работник. Българката е работела като домашна помощница.  

Спецсъдът остави в ареста групата на Йоско Костинбродския

Специализираният наказателен съд остави в ареста групата на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския. Налице е опасност от укриване и опасност да извършат друго престъпление, се казва в мотивите на съда.

Обвинения са повдигнати на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския, ръководител на групата, Ивайло Симеонов - Богьовеца, Вергил Славов, Александър Йор Специализираният наказателен съд остави в ареста групата на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския. Налице е опасност от укриване и опасност да извършат друго престъпление, се казва в мотивите на съда. Обвинения са повдигнати на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския, ръководител на групата, Ивайло Симеонов - Богьовеца, Вергил Славов, Александър Йор

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване