1 загинал и 29 ранени в катастрофи през денонощието

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 26 тежки пътнотранспортни произшествия с 1 загинал и 29 ранени, от които 1 с опасност за живота, съобщиха от СБА.

Тайфунът Хаян уби поне 100 филипинци... засега

Тайфунът Хаян уби най-малко 100 души във Филипините и предстои да удари и Виетнам.

Moody’s повиши перспективата за дълга на Португалия от негативна на стабилна

Рисковете от преструктурирането на държавния дълг са намалели и страната отново би могла да излезе на международните финансовите пазари през юни 2014 г.

    


Хуманна идея нареди млад българин в топ 3 за стартиращ бизнес

Българите могат да печелят пари и да бъдат хуманни едновременно. Това каза наш сънародник в САЩ. Неговата бизнес идея е поставена в топ 3  за най-обещаващите стартиращи бизнеси в света от списание Business Insider.

Проектът на Делян Аспарухов "се родил”, когато за семейството му дошли тежки времена. Баба му заболява от рак и в опит да й помогне той измисля  революционна програма в помощ на пациентите.

Според момчето идеята може да спести на американското правителство 60 милиарда долара.

Родителите на Делян пристигнали в Калифорния преди 14 години само с 300 долара, а днес майка му е професор, а баща му програмист.

Компанията му има благородната цел да се грижи за осигуряването на медикаментите за болни хора, да следи как се справят те и дали имат нужда от хоспитализация. 

Освен отличието Делян получил и стипендия от 100 000 долара.

За да може да изпълнява каузата си, той напуснал Масачузетския технологичен институт.













Business Insider



Пускат парното в София от понеделник

"Топлофикация София" започва поетапното пускане на отоплението в столицата от понеделник - 11 ноември 2013 г., заради предстоящото понижение на външните температури през следващата седмица, съобщиха от компанията. Според действащата Наредба за топлоснабдяване и Общите условия на "Топлофикация София" ЕАД, вече са налице и двете комулативни условия за започването на отоплителния сезон - наличието на средноденонощната температура на външния въздух под плюс 12 градуса в три последователни дни и дългосрочна прогноза за трайно застудяване. В рамките ...

Читалището апелира да запеем заедно добруджанския химн

„Да запеем заедно добруджанския химн” – така е озаглавена поредната инициатива на читалище „Йордан Йовков”. Става дума за известната песен „О, Добруджански край, ти наш си земен рай”, чийто текст е написан от българския поет и писател Любомир Бобевски. Поводът е, че на 9 ноември се навършват 135 години от рождението му. Песента присъства неизменно при официалните прояви на общините от Добричка област. Химнът, отпечатан на листовка, ще се предлага на местата за продажба на вестници, както и в училищата в Добрич, заедно с кратка биография на авто...

Мощна експлозия в Париж рани шестима

Мощна експлозия избухна в Спортния дворец в Париж. Взривът е ранил поне шестима души, съобщава радио "Гласът на Русия”. 

По непотвърдена информация експлозията е причинена от запалила се пиротехника. 

Инцидентът се случил по време на репетиция на театрална трупа. По време на взрива в сградата са били само актьорите.












"Гласът на Русия”



Швеция – мечтата на емигрантите, България – не съвсем

Осем месеца, 15 хил. долара и пет фалшиви паспорта са коствали на сирийския емигрант Мохамад Симо, за да премине от разкъсвания от войната в Сирия град Алепо до  Витланда в шведската провинция, разказва американското издание Wall Street Journal.

В момента софтуерният инженер има статут на бежанец и достъп до една от най-щедрите социални системи в Европа. Той живее в удобно държавно жилище, учи шведски по програма на правителството и мечтае да открие своя верига от кафенета.

На повече от хиляда мили на юг Фарес Аюб прекарва нощите си с други бежанци на автогарата в София. Строителният инженер също се опитва да достигне до Северна Европа, но е бил измамен от контрабандисти в Турция.

След това е бил арестуван от българската полиция и прекарва месеци в центъра за задържане в пограничен град. Аюб е попаднал в най-бедната страна в Европейския съюз и не може да работи легално.

Тъй като броят на бежанците от гражданската война в Сирия е вече над два милиона, хуманитарната криза се разпростира из цяла Европа. Десетки хиляди граждани от размирната държа от средната класа, с достатъчно пари, за да плащат за транспорт и на трафиканти, се опитват да стигнат до богатите северни страни. Те са подмамени от снизходителната им политика и към бежанците и перспективата да имат по-добри условия за живот.

Дали ще попаднат в северния комфорт, или в периферията на Южна Европа, често е въпрос на късмет. Бежанските пътища са пълни с опасности – от граничната охрана, през контрабандистите и корумпираните полицаи до антиемиграционни саморазправи, става ясно от разказите на бежанци и правозащитни групи. 

Много сирийци са загинали и при незаконното преминаване с плавателни съдове през Егейско и Средиземно море.

"Понякога се събуждам и не мога да повярвам, че съм тук", разказва Симо, докато приготвя подправките за традиционното сирийско пиле в своята кухня в гр. Витланда. "Трябва да се закача тук. За мен Швеция е рай", искрено обяснява младият мъж.











Wall Street Journal

Един загинал и 29 ранени в катастрофи през денонощието

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 26 тежки пътнотранспортни произшествия с 1 загинал и 29 ранени, от които 1 с опасност за живота, съобщиха от МВР.За района на София през изминалото денонощие са станали 156 леки и 3 тежки пътнотранспортни произшествия, при които трима души са ранени.      

Безплатни прегледи за децата бежанци в София

От 09:00 ч. тази сутрин екип от педиатри, детски офталмолози, хирурзи, спешни медици и стоматолог ще преглеждат бежанци в центъра в кв. „Овча купел". Всички специалисти са от Александровската болница, а прегледите са част от инициативата „Направи добро", организирана съвместно от лечебното заведение и Организацията на евреите в България „Шалом".В центъра в "Овча купел" са настанени 300 деца, съобщават от лечебното заведение. Оттам допълват, че са осигурили линейки, оборудвани с необходимата апаратура. Нуждаещите се от болнично лечение, ще бъдат настанявани в Александровската болница. В помощ на медиците на място ще присъстват и доброволци от еврейската организация, които се очаква да осигурят лекарства, храна, както и очила на децата, нуждаещи се от оптична корекция. П...

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки са предимно сухи, съобщиха от АПИ.На АМ "Тракия": област Пазарджик: Затваря се аварийната лента на км. 96+550 ляво платно, посока София за възстановителни работи. При км. 67+027, във връзка с ремонтно-възстановителни дейности се въвежда ВОД на два етапа: Първи етап - ремонтни работи в лявото платно в посока София, движението на тежкотоварни автомобил над 12т., включително с ремаркета и полуремаркета се пренасочва по следния маршрут: гр. Пловдив при пътен възел Север, при км. 126+200 - по път ІІ -64- околовръстен път гр.Карлово - път І-6 към София. В обхвата на виадукта при км. 67+027 движението на МПС се пренасочва двупосочно в платното Бургас-София. Затваря се платното София-Бургас. При възникване на аварийни ситуации ...

Отзованият посланик в Бразилия: От МВнР променят фокуса на проблема

Чавдар Николов излезе с отворено писмо заради наказанието си

    


Отзованият посланик в Бразилия: От МВнР изместват фокуса на проблема

Чавдар Николов излезе с отворено писмо заради наказанието си

    


Огнян Минчев: Управляващата глутница се самоизяжда

Огнян Минчев. Снимка: БГНЕС

“Моето лично усещане е, че причината за случващото се с Христо Бисеров се корени в прекалената концентрация и монополизация на политическата и икономическата власт в ръцете на една групировка. Когато една глутница стане прекалено мощна, расовите екземпляри от нея се впиват един на друг в гърлата си. Вътрешна саморазправа е най-близката интерпретация до това какво се случва в политико-икономическия монопол, който в момента управлява България. Да не забравяме, че тази вътрешна саморазправа не е само за подялба на вече натрупаното, а за подялба на това, което тепърва трябва да дойде”.

Това заяви политологът Огнян Минчев в предаването “Григорови – животът и други неща” на БНТ. Той, заедно с Юрий Асланов и Тихомир Безлов, коментира събитията през последната седмица у нас – решението Христо Бисеров да напусне парламента и партията си ДПС, договореното с Русия за “Южен поток”, както и неслучайната изява на съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев Моника Станишева в предаването “На кафе” по Нова телевизия.

“Отново, по детайлно същата схема като с „Белене“ договор подписан няма. Има едни пари, които почват да се разкешват, търгове се обявяват за наши фирми – руски и български, но договор няма и едва ли скоро ще има. В този контекст, очакват се едни пари и една госпожа вчера направи една много силна пиар акция в телевизията. Тази госпожа в публичното пространство е свързана с това, че тя състави правителството с помощта на приятелките си от фризьорския салон. Тоест активират се всички политически фактори с цел тези пари да бъдат взети и разпределени в глутницата”, каза още Минчев.

По темата “Бисеров” това, което чуваме, няма нищо общо с това, което реално се случва, коментира Безлов.

“Сигурен съм, че ще има последствия за политическия процес, прогнозира Асланов. При всички положения това ще има отражени върху поведението или стабилността на политическите партии, допълни той.

“Връщайки часовника назад, се сещам че по подобен начин Бисеров се измъкна в края на 2000 година от СДС, когато също има слухове, че министър-председателят Костов рови около неговата битност. Имаше слухове, че службите го разследват. Изведнъж той гръмогласно подаде оставка”, припомни Асланов.

Статията "Огнян Минчев: Управляващата глутница се самоизяжда" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Отзованият ни посланик в Бразилия написа отворено писмо до Вигенин

Отзованият ни посланик в Бразилия Чавдар Николов излезе с отворено писмо по повод скандала "Боевски", съобщи bTV. 

В писмото до външния министър Кристиан Вигенин, Николов, чийто мандат беше прекратен предсрочно, отхвърля мотивите, с които беше отстранен от поста.

„Не предполагах, че ще се обърна към Вас чрез медиите, но Вие не ми оставихте из Отзованият ни посланик в Бразилия Чавдар Николов излезе с отворено писмо по повод скандала "Боевски", съобщи bTV. В писмото до външния министър Кристиан Вигенин, Николов, чийто мандат беше прекратен предсрочно, отхвърля мотивите, с които беше отстранен от поста. „Не предполагах, че ще се обърна към Вас чрез медиите, но Вие не ми оставихте из

Отзованият ни посланик в Бразилия с отворено писмо до Вигенин по скандала "Боевски"

Отзованият ни посланик в Бразилия Чавдар Николов излезе с отворено писмо по повод скандала Отзованият ни посланик в Бразилия Чавдар Николов излезе с отворено писмо по повод скандала "Боевски", съобщи bTV. В писмото до външния министър Кристиан Вигенин, Николов, чийто мандат беше прекратен предсрочно, отхвърля мотивите, с които беше отстранен от поста. „Не предполагах, че ще се обърна към Вас чрез медиите, но Вие не ми оставихте из

Липсата на оргазъм е психологически проблем

Неспособността на мъжа да достави удоволствие на партньорката си може да свидетелства за слаба сексуалната култура. Затова сексуално неграмотните хора възприемат като фригидност неспособността на жената да достигне оргазъм при полов акт без стимулиране на клитора. Проведени изследвания в западни държави с участието на пациенти от специализираните клиники, съобщава електронното издание sex-news.ru. Оказало се, че при жените се наблюдава нарушение на оргазма 3-4 пъти повече в сравнение с други сексуални разстройства. Често причината е психологиче...

Преглед на варненския печат - 9 ноември

Ако искате климатикът ви да работи по-икономично през зимата, е добре периодично да чистите филтрите му. Този съвет даде пред вестник „Черно море“ Димитър Колев, който се занимава с климатици. Минимум веднъж месечно трябва да почиствате филтрите от струпването на прах и различни остатъци, добави Колев.

40% от сиренето на пазара е с палма

40 на сто от произведеното през миналата година сирене е било с растителни мазнини, а от мандрите са излезли 17,736 млн. кг от деликатеса с палма, става ясно от анализ на аграрното министерство за млечното производство у нас. Продуктите с растителни мазнини са били с 10% повече за 2012 г.

Днес е последна необичайна нечетна дата за този век

В следващите 92 години няма да има повече комбинация като днешната – днес е последният ден от този век, в който датата е образувана от три последователни растящи нечетни числа.

Обезглавено е разузнаването на американския флот

Отстранени от постовете са ръководителите на разузнаването на военно-морските сили на САЩ.

Бреговата охрана на Гърция задържа кораб с 20 000 калашника

Бреговата охрана на Гърция задържа кораб с 20 000 автомата "Калашников" край остров Сими в Егейско море, съобщи РИА „Новости".

Плавателният съд е доставен в пристанището Родос и е поставен под охрана. Според местните медии става дума за товарния кораб "Nour M", плаващ под флага на Сиера Леоне.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - ц Бреговата охрана на Гърция задържа кораб с 20 000 автомата "Калашников" край остров Сими в Егейско море, съобщи РИА „Новости". Плавателният съд е доставен в пристанището Родос и е поставен под охрана. Според местните медии става дума за товарния кораб "Nour M", плаващ под флага на Сиера Леоне. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - ц

Границата с Турция от днес е със засилена полицейска охрана


Допълнителни 1166 служители от МВР от днес подсилват патрулите по границата с Турция с цел ограничаване на възможностите за влизане на нелегални имигранти. Това е една от мерките, които вътрешното министерство взе, за да постави под контрол проблемът с бежанците. МВР има готовност да изпрати по границата още 244 служители при нужда.

Полицаите са командировани от всички районни управления на полицията в страната, с изключение на тези в София. В ход е изграждането на ограда по...

Нов ли е новият албум на Лейди Гага?

Мултиплатинената дива Лейди Гага се бори да запази короната си като "Кралица на попа" с дългоочаквания трети албум, но в САЩ и Великобритания посрещането му е хладно. "Artpop" е сигнал за връщане към светлината на прожекторите за Стефани Джерманота, известна като Лейди Гага, след като бе принудена да разреди медийното си присъствие, за да се подложи на операция на бедрото. "За ArtPop аз по един символичен начин поставих себе си пред огледалото, махнах дрехите, после грима, после перуките, надянах черен анцуг и си казах: "Сега трябва да докажеш,...

В Ловеч стартира кампания „Не пуши, бъди модерен“

Областна администрация - Ловеч, съвместно с Регионалната здравна инспекция (РЗИ) стартират информационно-образователна кампания под надслов „Не пуши, бъди модерен!" В периода 11-21 ноември ще се проведат беседи с ученици от седем училища от Ловешка област. Инициативата е във връзка с Международния ден без тютюнопушене - 21 ноември. По време на кампанията екип от специалисти от РЗИ - Ловеч, с ръководител д-р Полина Соколарска ще информира младежите за риска и последиците от активното и пасивно тютюнопушене и възможностите за отказване от цигарит...

Съревнование за шистовия газ се развихря около Румъния

в. Ромъния либера

Карта на находищата на шистов газ в света. С червено са означени находища, в които ресурсите са оценени, в жълто - налични находища, в които ресурсът не е оценен. Карта: Административна служба за енергийна информация на САЩ

Преди няколко дни Украйна подписа с “Шеврон” споразумение за експлоатация на шистов газ в два региона в западната част на страната, което може да възлезе на 10 млрд. долара, след като през септември бе подписала почти идентично споразумение за полета в басейна на река Дон с “Шел”. Същия ден (5 ноември) във Варшава полският министър на външните работи Радек Шикорски пледираше в разговорите си с държавния секретар Джон Кери за деблокиране на американския износ на природен газ към Полша. В същия ден в парламента на Букурещ се обсъждаше предложение за закон, който да забрани експлоатацията на шистов газ чрез хидравлично разбиване.

Резервите на конвенционален природен газ на Румъния се изчерпват бързо - има газ за близо 10 години, а депозитите в Черно море не могат да бъдат експлоатирани по-рано от 2020 г. От друга страна перспективите за доставки на природен газ от каспийския регион намаляват драстично за Румъния, при положение че проектът Набуко пропадна, а АГРИ (Азербайджан, Грузия, Румъния) е твърде скъп, за да бъде жизнеспособен.

Междувременно енергийните играчи около Румъния действат бързо в различни посоки, които обаче имат нещо общо: създават конкуренция и натиск над румънското производство на газ. Социалистическото правителство на България очаквано реши да експлоатира максимално тесните връзки с Москва и иска да задейства отново тройния руско-български енергиен проект - газопровода “Южен поток”, атомната централа в Белене и петролопровода Бургас-Александруполис. Ако последният е малко вероятен, първият е сигурен, при положение че строителството вече започна и в Русия, и в България (не както на газопровода Яш-Унгени (между Румъния и Молдова - бел. ред), където станахме свидетели на една бутафория за пред телевизиите и Европа).

Ако България залага на руснаците за евтин газ, Полша и Украйна залагат на американците. Експлоатацията на шистов газ в Полша върви трудно (има само 40 функционални кладенеца с продукция от около осем милиона кубични метра годишно), така че, за да намалят зависимостта си от Русия, поляците са хвърлили око на американския шистов газ, който е много по-евтин от европейския, тъй като не е вързан към цената на петрола.

Проблемът е, че федералното законодателство забранява на американските компании да изнасят природен газ в страни, с които САЩ нямат споразумение за свободна търговия, освен на базата на договорени двустранни споразумения. Полша - важен централноевропейски играч и един от най-важните съюзници на САЩ, има големи шансове да получи благоволението на Вашингтон по газовия въпрос.

И ако поляците не успеят да внасят газ от САЩ “извън реда”, все пак е сигурно, че евтиният американски газ, 40 процента от който идва от залежи на шистов газ, ще достигне Европа в момента, в който едва започналите преговори за създаване на пространство за свободна търговия САЩ-ЕС бъдат завършени. А когато корабите с американски втечнен газ достигнат европейските брегове, енергийната реалност ще се промени радикално. Поляците, но и други опитват да се адаптират бързо.

Най-впечатляващото развитие има обаче в Украйна, която за по-малко от три месеца подписа две споразумения на стойност до 10 млрд. долара всяко, за проучване и експлоатация на шистов газ. На 12 септември Украйна подписа споразумение с Роял Дъч Шел (Royal Dutch Shell) за проучване и експлоатация на периметъра “Юзовска” в басейна на река Дон в източната част, където украинците се надяват да добиват във финална фаза 20 млрд. куб.м. годишно. “Шел” ще инвестира 500 милиона в проучване и до 10 млрд. долара в експлоатация. Периметърът “Юзовска” има залежи, изчислявани на ...

Гърция задържа кораб с 20 000 калашника

Бреговата охрана на Гърция задържа кораб с 20 000 автомата Бреговата охрана на Гърция задържа кораб с 20 000 автомата "Калашников" край остров Сими в Егейско море, съобщи РИА „Новости". Плавателният съд е доставен в пристанището Родос и е поставен под охрана. Според местните медии става дума за товарния кораб "Nour M", плаващ под флага на Сиера Леоне. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - ц

Варненеци ще могат да гледат днес филма "Последен квартет" безплатно

В рубриката Киноюбилей, почитателите на "седмото изкуство" ще отбележат 70 години от рождението на актьора Кристофър Уолкън. Благодарение на усилията на любезните домакини- отдел "Изкуство"-Регионална библиотека-"Пенчо Славейков"-Варна и Сдружение за международен културен мениджмънт "Морско синьо" в обичайния час - 10.

Звезда на "Челси" отстранен, загубил си паспорта

Еден Азар си е загубил паспорта при непозволено пътуване до Франция и затова е зачеркнат от треньора на “Челси” Жозе Моуриньо при 3:0 над “Шалке” в Шампионската лига.
“Заминал е за друга страна без позволение и заради загубения паспорт не се яви на тренировка - каза Специалния. - Последствието е, че не игра. За всеки футболист това е най-голямото Еден Азар си е загубил паспорта при непозволено пътуване до Франция и затова е зачеркнат от треньора на “Челси” Жозе Моуриньо при 3:0 над “Шалке” в Шампионската лига. “Заминал е за друга страна без позволение и заради загубения паспорт не се яви на тренировка - каза Специалния. - Последствието е, че не игра. За всеки футболист това е най-голямото

Отклонено е движението главен път Е 79 в участъка при Димово

Движението по главния път Е 79 ще бъде отклонено в участъка при град Димово заради ремонтни дейности, съобщават от сектор "Пътна полиция" - Видин. Трафикът на превозните средства ще бъде отклонен в този участък до 20 ноември - временният обходен път преминава през водосток над р. Арчарица (до път III-1102 - Димово-Арчар) и по главната улица на Димово. Движението по обходния маршрут ще бъде възможно за пътни превозни средства до пет тона.        

В Карлово излизат на протест срещу Куршум джамия

Жителите на Карлово излизат на протест срещу решението на съда да върне Куршум джамия на Главно мюфтийство.Протестът е организиран във "Фейсбук". Събрана е подписка от 10 000 души, която ще бъде изпратена до президента, Министерски съвет и Парламента.Очаква се да се включат и футболни фенове на Левски.„Целта на протеста е да защитим Куршум джамия като паметник на културата, а не да има етническо напрежение и ексцесии", каза за Дарик кметът Кабаиванов.Той проведе срещи с организаторите на протеста и лидерите на политическите сили в града, за да уточнят, че всичко трябва да премине мирно и да не се политизира.Карловци ще протестират днес от 11:00 ч. на площад „20-ти юли".В началото на седмицата карловският кмет обжалва в Апелативния съд решението на Окръжен съд Пловдив от 3-ти ок...

Въвеждат промени в движението в центъра на София

От 11.00 до 18.00 часа днес се забраняват престоят и паркирането на бул. "Македония" между бул. "Христо Ботев" и "Руски паметник", съобщават от Столичната община. От 12.30 до 17.00 часа се забраняват престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства по ул. "Славянка" между ул. "Георги Бенковски" и ул. "Дякон Игнатий". Промените в организацията на движение се въвеждат поради проява, организирана от Синдиката на служителите в затворите в България.      

Лекари преглеждат бежанци в столицата

От 09:00 ч. тази сутрин екип от педиатри, детски офталмолози, хирурзи, спешни медици и стоматолог ще преглеждат бежанци в центъра в кв. „Овча купел". Всички специалисти са от Александровската болница, а прегледите са част от инициативата „Направи добро", организирана съвместно от лечебното заведение и Организацията на евреите в България „Шалом". В центъра в "Овча купел" са настанени 300 деца, съобщават от лечебното заведение. Оттам допълват, че са осигурили линейки, оборудвани с необходимата апаратура. Нуждаещите се от болнично лечение, ще бъда...

Страната на паметниците и културата

МНОГО хубаво си го бях намислила за днес – щях да ви кажа какво е решението на двата ни основни проблема – националната сигурност и тежката зима. Щях да ви предложа 
първо да изгоним
чужденците, а после да
емигрираме всички
Обаче ситуацията рязко се промени, след като емигрантите се появиха изневиделица от съвсем друга посока – от парламента, МНОГО хубаво си го бях намислила за днес – щях да ви кажа какво е решението на двата ни основни проблема – националната сигурност и тежката зима. Щях да ви предложа първо да изгоним чужденците, а после да емигрираме всички Обаче ситуацията рязко се промени, след като емигрантите се появиха изневиделица от съвсем друга посока – от парламента,

Докараха 60 сирийци с автобуси пред джамията в София снощи

Около 60 сирийци са били стоварени снощи малко преди 22 ч в столицата близо до джамията от автобуси с Хасковска регистрация, съобщи БНР. 

Полицията бе отцепила района. Все още се изяснява статута на дошлите.

От МВР съобщиха, че в момента, в който бежанците са слизали, са били забелязани от патрули на полицията, патрулиращи в този район на Соф Около 60 сирийци са били стоварени снощи малко преди 22 ч в столицата близо до джамията от автобуси с Хасковска регистрация, съобщи БНР. Полицията бе отцепила района. Все още се изяснява статута на дошлите. От МВР съобщиха, че в момента, в който бежанците са слизали, са били забелязани от патрули на полицията, патрулиращи в този район на Соф

60 сирийци докарани с автобуси пред джамията в столицата

Около 60 сирийци са били стоварени снощи малко преди 22 ч в столицата близо до джамията от автобуси с Хасковска регистрация, съобщи БНР. 

Полицията бе отцепила района. Все още се изяснява статута на дошлите.

От МВР съобщиха, че в момента, в който бежанците са слизали, са били забелязани от патрули на полицията, патрулиращи в този район на Соф Около 60 сирийци са били стоварени снощи малко преди 22 ч в столицата близо до джамията от автобуси с Хасковска регистрация, съобщи БНР. Полицията бе отцепила района. Все още се изяснява статута на дошлите. От МВР съобщиха, че в момента, в който бежанците са слизали, са били забелязани от патрули на полицията, патрулиращи в този район на Соф

Протест в Карлово заради Куршум джамия

Жителите на Карлово излизат на протест срещу решението на съда да върне Куршум джамия на Главно мюфтийство. Протестът е организиран във Фейсбук. Събрана е подписка от 10 000 души, която ще бъде изпратена до президента, Министерски съвет и Парламента. Очаква се да се включат и футболни фенове на Левски. „Целта на протеста е да защитим Куршум джамия като паметник на културата, а не да има етническо напрежение и ексцесии", каза за Дарик кметът Кабаиванов. Той проведе срещи с организаторите на протеста и лидерите на политическите сили в града, за д...

Питането


През последните месеци се появиха много и различни плакати и лозунги от протестите – всеки със своето послание. Посланията впрочем са доста различни и това издава неорганизирания характер на протеста – така както това се случва, когато улицата става място където най-актуалния или най-измъчващия индивидуалното съзнание проблем намира своя израз на плаката.

От многото разнообразни послания – от "иновациите" до руската геополитическа връзка се откроява един простичък, но многозначителен...

Взрив разтърси Двореца на спорта в Париж

Силен взрив разтърси в петък Двореца на спорта в югозападната част на Париж по време на репетиция за спектакъл.

Точат пари от данъци в САЩ през България

Данъчните власти на САЩ изплатили през финансовата 2011 г. почти $4 млрд. на крадци на самоличност, които подавали фалшиви молби за връщане на надвзети данъци, предаде АП. В чужбина най-много пари били пратени на измамници в Канада, следвани от България, Ирландия, Китай и Литва .

Красива дама ще ръководи "Оборище"- "Велбъжд"

Съдийска бригада от жени, с главен рефер Християна Гутева ще ръководи двубоя от ЮЗ "В" група между "Оборище" и "Велбъжд", в Панагюрище. Кюстендилци имат добри спомени от отличното съдийство на Гутева, при предната им среща. Преди година, "Велбъжд" победи на стадион "Осогово", "Места"- Хаджидимово с 2:1, под ръководството на най- проспериращата жена- съдия за 2012 година."Поне сме сигурни, че ще се свири 50:50, по правилата. Нямаме проблеми с контузени или наказани футболисти. Надявам се победната ни серия да продължи", каза за Дарик старши трен...

Студент от Варна започна работа в ЦЕРН

Възпитаник на Варненския технически университет започна работа в ЦЕРН. Той се казва Митко Митев и е от Варна. Завършил е бакалавърска степен по специалност „Компютърни системи и технологии" и от магистърската му степен по специалност „Компютърни технологии в бизнеса" му остава само дипломната защита, съобщиха от висшето учебно заведение. През миналата 2012 г. съдбата се усмихва на Митко и той заминава за ЦЕРН - Европейската организация за ядрени изследвания (инициалите са от името на френски: Conseil Européen pour la Recherche Nucléa...

Събота ще бъде топла и слънчева

Още преди обяд мъглата, образувала се на места в равнините и котловините, ще се разсее и през деня времето ще бъде слънчево, почти тихо. Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София - около 18°. 

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Фокус. 

Виж тук новите електро Още преди обяд мъглата, образувала се на места в равнините и котловините, ще се разсее и през деня времето ще бъде слънчево, почти тихо. Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София - около 18°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Фокус. Виж тук новите електро

Слънчево и топло

  Сутринта на места в равините и котловините ще се образува краткотрайна мъгла. Минимални температури между 3° и 8°, съобщиха от НИМХ към БАН. Още преди обяд мъглата в равнините и котловините ще се разсее и през деня времето ще бъде слънчево. Максимални температури между 17° и 22°, за Добрич - около 21-22°. Над Черноморието също ще бъде слънчево. В сутрешните часове на отделни места видимостта ще бъде намалена. През деня ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието около 16°-18°. Температурата на морската вода ще е 14°-...

Китайци и британци със световни титли на батут с София

Китай триумфира със световната отборна титла при мъжете на първенството на 
планетата в „Арена Армеец“ в София.
Азиатците събраха в актива си 177,555 точки. След тя остана тимовете на Русия (171,180) и Австралия (126,390).

При жените световен титла грабна отборът на Великобритания със сбор от 164,845 точки.
Техни подгласнички станаха съставит Китай триумфира със световната отборна титла при мъжете на първенството на планетата в „Арена Армеец“ в София. Азиатците събраха в актива си 177,555 точки. След тя остана тимовете на Русия (171,180) и Австралия (126,390). При жените световен титла грабна отборът на Великобритания със сбор от 164,845 точки. Техни подгласнички станаха съставит

Бернанке: Очакваме новите правила за ликвидация на големи банки

Същевременно председателят на Фед коментира, че въпреки признаците за съживяване на трудовия пазар в САЩ, безработицата има още накъде да пада

    


Катастрофа край Ветрино уби един и рани двама

Полиция, Снимка: БГНЕС

Тежка катастрофа край Ветрино отне живота на един човек и рани двама, съобщи Областната дирекция на МВР във Варна.

 Тя е станала днес към 7,30 ч. настария път Варна – София, в района на кръстовището за с. Ветрино.

Сблъскали са се товарен и лек автомобил „Опел Астра”.

На място е загинал един, двамата ранени са в болница.

Самоличността на загиналия и пострадалите се изясняват.

Изясняват се и обстоятелствата и причините за катастрофата.

Статията "Катастрофа край Ветрино уби един и рани двама" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Следата, която оставяме след себе си

Славата ни се носи, а дали е за добро или зло решават Слънцето, Асцедентът и Петият дом в личния ни хороскоп

прочети повече

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване