Пекин обсъжда икономическите реформи на десетилетието

Започна четиридневният пленум на Китайската комунистическа партия, който трябва да насочи икономиката към по-устойчив растеж след трите десетилетия на експанзия

    


Три френски клуба се облизват за Гари Родригес

От Нант, Монпелие и Ница следят зорко изявите на холандеца

    


Twitter съживи занемарен квартал на Сан Франциско

Преди година компанията купи офисни площи в непопулярна част на града, а впоследствие примерът й бе последван от други

    


Подкрепа от всички краища на света за българските студенти (снимки)

Български студенти от университета във Фрайбург подкрепят студентите в България, които протестират с искане за оставка на правителството. Подкрепа от всички краища на света за протестиращите български студенти. Подкрепа от всички краища на света за протестиращите български студенти. Български студенти от университета във Фрайбург подкрепят студентите в България, които протестират с искане за оставка на правителството. Български студенти от университета във Фрайбург подкрепят студентите в България, които протестират с искане за оставка на правителството. Подкрепа за българските протести от сънародниците ни по света. Снимка: ДАНСwithme World Подкрепящите протестите на българските студенти техни колеги в Саутхемптън. Снимка: ДАНСwithme World Подкрепа за протестите на българските студенти от Корнел. Снимка: ДАНСwithme World Подкрепа за студентските протести от маратона в Ню Йорк. Снимка: ДАНСwithme world Подкрепа за студентските протести от Любляна, Словения. Подкрепа за студентските протести от Любляна, Словения.

Расте подкрепата за българските студенти, които протестират чрез окупации на аудитории и университетски сгради с искане за оставка на правителството и разпускане на Народното събрание.

Снимки на български студенти във Фрайбург, Германия ни изпрати Мирослав Даков.

Публикуваме и снимките, изпратени от Димитър  Хаджиникифоров, член на форума OFFRoad-Bulgaria с псевдонима Вещер. “Работя далеч от дома, но това не означава че не следя събитията в България. Ето и моята тухличка в стената на народното недоволство в подкрепа на студентите и протестите против настоящото…управление”, пише той.

Подкрепа за българските студенти дойде и от участници в маратона в Ню Йорк, от Великобритания.

“Тук сме, за да се върнем”, написаха български студенти в Единбург. Те записаха и видео, което бе публикувано във Фейсбук групата ДАНСwithme world.

“Уча тук, но подкрепям безрезервно окупацията, протестите и въобще всичко, което цели да прогони комунистическата шайка разбойници в парламента. Преди няколко дена проверявах билетите за София – искаше ми се да се върна и да вляза в СУ. Не съм патриот или родолюбец, просто не мога да търпя това кощунство, тази гавра, на която сме подложени всеки ден от Орешарски и компания”, пише пък Илко Сарафски от Любляна, Словения, който също ни изпрати снимки.

Статията "Подкрепа от всички краища на света за българските студенти (снимки)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

"Индиана пейсърс" продължава победната си серия в НБА


Миналогодишният финалист в Източната конференция "Индиана пейсърс" продължава победната си серия в НБА. "Пешеходците" спечелиха домакинството на "Торонто раптърс" с 91:84, за да запишат шести успех в шест мача от началото на сезона. 

Нов силен мач за "Индиана" изигра Пол Джордж, който беше най-резултатен с 23 точки, към които прибави 8 борби и 6 асистенции.

Рой Хибърт добави 20 точки и 7 борби, а Джордж Хил помогна с 14 точки. Ди Джей Уотсън, Луис Скола и Орландо Джонсън...

Един човек е загинал, а трима са ранени при катастрофа с камион край Ветрино

Един човек е загинал, а други трима са ранени при катастрофа край Ветрино, съобщи Фокус. 

ПТП-то е станало между товарен автомобил и лек автомобил около 07:30 часа, на стария път Варна - София, в района на кръстовището за с. Ветрино. 

Единият от пострадалите е в тежко състояние, отведен е за лечение в МБАЛ Един човек е загинал, а други трима са ранени при катастрофа край Ветрино, съобщи Фокус. ПТП-то е станало между товарен автомобил и лек автомобил около 07:30 часа, на стария път Варна - София, в района на кръстовището за с. Ветрино. Единият от пострадалите е в тежко състояние, отведен е за лечение в МБАЛ "Св. Анна". Другите двама пострадали

Във Варна ще се проведе безплатен тренинг на тема "Дебати и аргументация"

Агенцията за икономическо развитие Варна организира тренинг за млади хора от Североизточна България на възраст до 29 години на тема "Дебати и аргументация". Обучението е по проект "Младежки дейности за регионална кохерентност и сътрудничество" с акроним YARCC, финансиран по Съвместната оперативна програма "Черноморски басейн".

Защо Боевски се оказа на свобода

България надали се бори с престъпността, щом се прави, че няма такава. Документи и свидетелства на очевидци, с които Дойче веле разполага, показват, че страната системно е пренебрегвала информация от Бразилия за нарастващия брой български граждани, осъдени за наркотрафик. Никакви мерки не са взети - освен че е уволнен посланикът.Проблемът стана видим миналата седмица, когато световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски се оказа мистериозно освободен от затвора в Бразилия. Там той излежаваше 9-годишна присъда за трафик на кокаин. Без да е освободен, нито амнистиран от бразилските власти, Боевски се озова без охрана в самолет на път за Европа, кацна необезпокояван в София и си взе такси от летището за вкъщи като свободен гражданин.При това Боевски не е първият подобе...

Кметът на Кричим търси съдействие, за да се възстанови минималният воден отток в коритото на р. Въча

Кметът на община Кричим Атанас Калчев е потърсил помощта нанационални и местни институции, за да се осигури минималнодопустимият отток в коритото на р. Въча в участъка под язовир"Кричим". Това съобщиха от пресцентъра на общината. За целта той е изпратил писмо до МОСВ, до областнатаадминистрация и до "ВиК" в Пловдив, в което е обяснен проблемът, съобщи БТА.След изграждането на яз. "Въча" и яз. "Кричим" силно енарушен естественият отток в коритото на реката и не сеосигуряват условията за опазването на водните екосистеми в нея, според Калчев. Липсата на минимален воден отток обаче създава и затруднения за т.нар. водовземни съоръжения за осигуряването на питейна вода за Кричим и с. Устина, посочва Калчев, който търси съдействие за решаването на проблема.        

11 евро за мач на Балъков

Само 11 евро струват билетите за мач с участието на Красимир Балъков. Героят от САЩ ’94 ще участва във фамозен бенефис в Кьолн. Следващата събота световен тим на легионери, минали през Бундеслигата, среща сборен отбор на Лотар Матеус. Бившият селекционер на България събира световните шампиони от Мондиал ’90 като Руди Фьолер, Андреас Бреме, Улф Кирс Само 11 евро струват билетите за мач с участието на Красимир Балъков. Героят от САЩ ’94 ще участва във фамозен бенефис в Кьолн. Следващата събота световен тим на легионери, минали през Бундеслигата, среща сборен отбор на Лотар Матеус. Бившият селекционер на България събира световните шампиони от Мондиал ’90 като Руди Фьолер, Андреас Бреме, Улф Кирс

Последната необичайно нечетна дата за този век

В следващите 92 години няма да има повече комбинации като днешната. Днес е последният ден от този век, в който датата е образувана от три последователни растящи нечетни числа. Необичайната дата се случва само пет пъти всеки век и 9 ноември 2013 г. (09/11/13) ще бъде последният ден с подобно стечение на цифрите, пише БГНЕС. Нечетният ден не се състои просто от три нечетни числа, а от три нечетни числа във възходящ ред, броени от едно нагоре. Това означава, че първата подобна дата във всеки век е едно-три-пет или 1 март 2005 г. (01/03/05). Следва...

Петков: Бисеров е тежък удар по държавата

Случаят „Бисеров Случаят „Бисеров" е много показателен за състоянието ни. Ударът по държавата и държавността е безспорен, както е безспорно моменталното политическо решение и институционални действия. Това каза бившият вътрешен министър и председател на БСП-Плевен Румен Петков пред Нова телевизия. „Има две безспорни неща, които ние като общество трябва да в

Вечер за Апостол Карамитев с Юрий Ангелов в димитровградския театър

Възпоменателна вечер за патрона си организира от 19 ч. димитровградският театър под мотото „Вечер на великия Апостол на театралното и филмово изкуство”. Специален гост ще бъде актьорът Юрий Ангелов - един от най-емблематичните ученици на Апостол Карамитев, съобщават от театъра. Входът е само с покани, тъй като местата са ограничени до 60, информират организаторите....

След Бисеров ще се явят и още имена

Случаят "Бисеров" е знак - около тази теза се обединиха в оценките си журналистите Копринка Червенкова и Велислава Дърева и бившият син политик Александър Йорданов в студиото на "Факторът Кошлуков" по ТВ7. Според тях обаче може да се очакват и още имена, с които прокуратурата ще се заеме.

Акция на седмицата – Адванс Терафонд АДСИЦ

Книжата на компанията бяха първи по седмичен ръст сред 15-те в SOFIX с 6,58% до 2,43 лв.

    


Пускат билетите за мача "Берое" - "Левски"

Днес в 10 ч ще бъдат пуснати билетите за мача „Берое“ - „Левски“ от 17-ия кръг на футболната ни „А“-група.
Пропуските ще се продават на касата на южния вход на стадион „Берое“ в Стара Загора. Останалите каси ще отворят от 12 часа. 

Билетите са на стойност 2, 5 и 30 лева. 

Двубоят е от 15,15 часа. 
Днес в 10 ч ще бъдат пуснати билетите за мача „Берое“ - „Левски“ от 17-ия кръг на футболната ни „А“-група. Пропуските ще се продават на касата на южния вход на стадион „Берое“ в Стара Загора. Останалите каси ще отворят от 12 часа. Билетите са на стойност 2, 5 и 30 лева. Двубоят е от 15,15 часа.

Отзованият посланик в Бразилия се обръща към съда

Отзованият ни посланик в Бразилия излезе с отворено писмо по скандала "Боевски". Чавдар Николов отхвърля мотивите, с които беше отстранен от поста. Освен това той заявява, че смята да брани честта на посолството и репутацията си и вече е предприел съответните съдебни действия.

Отзованият ни посланик в Бразилия излезе с отворено писмо за скандала "Боевски"

/КРОСС/ Отзованият ни посланик в Бразилия Чавдар Николов излезе с отворено писмо до медиите, в което изразява своята позиция за дисциплинарното уволнение, което получи заради скандала "Боевски". Посланикът отхвърля мотивите, с които беше отстранен от поста. „Не предполагах, че ще се обърна към Вас чрез медиите, но Вие не ми оставихте избор" - с тези думи започва писмото на посланика в Бразилия до външния министър Кристиан Вигенин. Чавдар Николов допълва, че неговите аргументи по случая "Боевски" не са били взети под внимание и не им била дадена публичност, цитира bTV.  Според дипломата наложеното му дисциплинарно наказание има за цел да измести фокуса от истинския проблем, а именно - защо Гълъбин Боевски и много други български граждани, осъдени за наркотрафик в чужбина, се завръщат като свободни граждани преди края на присъдите. Отзованият посланик обвинява външния министър за липсата на правна база, по която и у нас да продължи съдебното преследване срещу хора като Гълъбин Боевски. Дипломатът отговаря и на конкретните обвинения, че не е информирал София за завръщането на Боевски. Накрая доскорошният ни посланик в Бразилия пише, че е предприел съответните действия, за да защити репутацията си.  

Томо Борисов: Аз пазих Непобедимите

ярно ли е, г-н Борисов, че вие сте пазили холивудските знаменитости, които снимаха в България “Непобедимите 3”? 
- Да. Нашата фирма има договор с “Ню Бояна” за личната охрана на актьорите от мегапродукцията “Непобедимите” в България. Вече не го пазя в тайна, тъй като снимките приключиха и ги изпратихме по живо, по здраво. Осигурихме им 24-часова ярно ли е, г-н Борисов, че вие сте пазили холивудските знаменитости, които снимаха в България “Непобедимите 3”? - Да. Нашата фирма има договор с “Ню Бояна” за личната охрана на актьорите от мегапродукцията “Непобедимите” в България. Вече не го пазя в тайна, тъй като снимките приключиха и ги изпратихме по живо, по здраво. Осигурихме им 24-часова

Румен Петков: Случаят "Бисеров" е тежък удар по държавата

/КРОСС/ Случаят „Бисеров" е много показателен за състоянието ни. Ударът по държавата и държавността е безспорен, както е безспорно моменталното, за часове политическо решение и институционални действия. Това каза бившият вътрешен министър и председател на БСП-Плевен Румен Петков. „Има две безспорни неща, които ние като общество трябва да видим със самочувствие - че не зависим от сана, не зависим от тежестта и авторитета, и влиянието, институционално и политически въпросът беше решен за часове", каза пред Нова телевизия Петков. „Тежък удар, скандален удар по държавността, но успоредно с това ние трябва да кажем и политическото решение е факт, друг е въпросът как се е стигнало до това политически решение, и действията на държавните институции са факт. Не бива да бягаме от това", категоричен бе Румен Петков.    

Внесли сме 6 заявления за защитени агропродукти

Европейската комисия (ЕК) е одобрила още четири нови земеделски продукта, които влизат в регистъра на защитените селскостопански деноминации. В този регистър се вписват одобрени от Европейската комисия продукти на страните-членки, отговарящи на изискванията за трите категори: защитено географско наименование за произход, защитено географско указание и продукт с традиционно специфичен характер.

Случаят "Бисеров"

След оставката и новините за разследването на Христо Бисеров “24 часа” потърси за коментар експерти и социолози от своя щаб. Зададохме им следните въпроси:
1. Вътрешна работа или външна причина доведе до напускането на политиката от зам.-председателя на парламента Христо Бисеров и разследването около него?
2 . Какви ще са последиците от скандала След оставката и новините за разследването на Христо Бисеров “24 часа” потърси за коментар експерти и социолози от своя щаб. Зададохме им следните въпроси: 1. Вътрешна работа или външна причина доведе до напускането на политиката от зам.-председателя на парламента Христо Бисеров и разследването около него? 2 . Какви ще са последиците от скандала

Местан не трябва да подава оставка заради Бисеров!

Разследваният бивш зам.-председател на парламента не е жертва, смята Румен Петков

    


"България танцува" за осми път в Димитровград

Националният конкурс „България танцува” събира днес и утре в димитровградската спортна зала „Младост” 44 танцови групи от 22 населени места. Конкурсът ще бъде открит официално в 13 ч. днес, а в двата дни на сцената му ще бъдат представени 430 танца в три стила - класически балет, характерни танци и съвременни танци. За първи път тази година ще бъдат присъдени 9 държавни стипендии. Те са за солисти възрастова групи 12-15 г. и са предвидени за класираните от първо до трето място в трите конкурсни стила, информира ръководителят на денс център "Гал...

9 ноември в историята

През 1494 г. - династията Медичи започва управлението си във Флоренция. През 1799 г. - Наполеон Бонапарт извършва държавен преврат, който слага край на правителството на Директорията, и поема цялата власт във Франция. През 1888 г. - Джак Изкормвача убива Мери Джейн Кели, последната известна жертва. През 1918 г. - Кайзер Вилхелм II абдикира и Германия е провъзгласена за република. През 1921 г. - Алберт Айнщайн е награден с Нобелова награда за физика за неговата работа по фотоелектричния ефект. През 1953 г. - Камбоджа придобива независимост от Франция и става конституционна монархия под управлението на крал Нородом Сианук През 1985 г. - Гари Каспаров става най-младият световен шампион по шахмат, след като побеждава Анатолий Карпов. През 1989 г. - по време на студената война контролираната от комунистите Източна Германия отваря контролно-пропускателни пунктове в Берлинската стена и позволява на гражданите свободно да преминават в Западна Германия. През 1990 г. - Мери Робинсън става първата жена-президент на Ирландия. През 2000 г. -  открит е Албиорикс, естествен спътник на Сатурн.

Св.мчци Онисифор и Порфирий. Преп. Матрона. Преп. Иоан Колов.Св. Нектарий Егински

/КРОСС/ Светите мъченици Онисифор и Порфирий живели през царуването на римския император Диоклетиан. По време на жестокото гонение, повдигнато от този нечестив цар срещу християните, и те се сподобили да претърпят тежки мъчения заради Христа. Били ги нечовешки по цялото тяло и ги подхвърлили на различни страшни изтезания. След това мъчителите положили Христовите страдалци върху дълги скари и разпалили огън. Накрая ги привързали към свирепи и диви коне. Влачени от конете по каменистата и неравна земя, светите мъченици били напълно разкъсани и в такива мъчения предали душите си на Бога. Вярващите взели тайно през нощта техните останки и с чест ги погребали в селото Панкеан. При техния гроб се извършили много чудеса и изцеления за слава на Бога, Който е дивен в Своите светии и Когото прославяме в Троица.  Преподобната майка Матрона Света Матрона се родила в Пергия Памфилийска. Родителите є били благочестиви. Когато достигнала определена възраст, родителите є я омъжили за един почитан и знатен човек на име Домитиан. От брака си тя имала една дъщеря, която нарекла Теодотия. Веднъж мъжът є тръгнал заедно с нея за Византия. Тук света Матрона, докато обикаляла Божиите храмове и се молела усърдно в тях, се запознала с една девица на име Евгения, която в пост и подвизи пазела своето девство и денем и нощем се упражнявала в молитвите. Подражавайки на живота на Евгения, Матрона не излизала от църквата, като от сутрин до вечер се молела там, а вечер се връщала в дома си

Японско дуо изнесе концерт с 60 звънчета в узунджовската църква

Японското дамско дуо ”Belly Love“ представи днес вторият си концерт в община Хасково. Музикантите от страната на изгряващото слънце представиха уникалното си творческо концертиране в църквата „Успение Богородично“, в село Узунджово. В храма, Божествената света литургия отслужиха отец Митко и отец Никола.

Минути по-късно японското дамско дуо изпълни с помоща на 60 звънчета българската естрадна песен „Една българска роза” на Паша Христова и „Хубава си моя горо”. Прозвучаха и няколко японски песни, една от които посветена на жертвите от земетресението във Фукошима.

Музикантите споделиха пред Хасково Новини, че са щастливи, че са свирили в българска църква, защото акустиката е уникална. „България е много красива страна, а Хасково прекрасен и зелен град. Радваме се, че показахме нашето изкуство пред местната публика”, споделиха двете дами Айко Фуджие и Ерико Иноуе.

За краткия си престой, гостите от Япония разгледаха областния град. Те посетиха и Александровската гробница, музеят на която бе открит официално през 2009 г. от Техни Императорски Височества Принц и Принцеса Акишино.

Дамското музикално дуо ”Belly Love“ на Айко Фуджие и Ерико Иноуе е създадено през 2007 г. Изнася концерти в цяла Япония. За първи път гостува в България. На уникалното концертиране на дуото се радва публиката в София и Хасково. Представянето им в областния град бе вчера на сцената на Драматичния театър „Иван Димов”.

Концертите на ”Belly Love“ се организират от Японско-българския икономически комитет със съдействието на Посолството на Япония в България и Туристическия информационен център на Община Хасково. Те са част от програмата на 24-тите Дни на японската култура в България, която тази година е наситена с музикални събития.

Гледайте във видео новините на сайта. 

Димитър Димитров

Църквата „Успение Богородично“ в село Узунджово

 

 

След основен ремонт клуб "Ялта" отваря врати тази вечер с Денис Ферер и други гости


Ако сте попаднали на партито по случай Хелоуин в клуб "Ялта" преди повече от седмица, вероятно имате поне малко представа, че там обстановката бе на път да се промени. Тази вечер, 9 ноември, известният софийски клуб с над 20-годишна история отваря официално врати, за да посрещне гостите си след основен ремонт с две зали, нова концепция, нов интериор, подобрен звук, допълнителни гардероби и тоалетни, обявиха от екипа му.

В клуба има обособена и нова VIP зона, даваща перфектна видимост...

Протест в Карлово заради Куршум джамия

Жителите на Карлово излизат на протест срещу решението на съда да върне Куршум джамия на Главно мюфтийство.

Карловци ще протестират днес от 11:00 ч. на площад „20-ти юли".

Протестът е организиран в социалната мрежа Фейсбук, събрана е подписка от 10 000 души, която ще бъде изпратена до президента, Министерски съвет и парламента.

Очаква се д Жителите на Карлово излизат на протест срещу решението на съда да върне Куршум джамия на Главно мюфтийство. Карловци ще протестират днес от 11:00 ч. на площад „20-ти юли". Протестът е организиран в социалната мрежа Фейсбук, събрана е подписка от 10 000 души, която ще бъде изпратена до президента, Министерски съвет и парламента. Очаква се д

Петър Чобанов: Ще има по 50 лв. коледни добавки за пенсионерите

Министърът на финансите увери, че до края на годината трябва да има пакет от закони, с които да се реформира здравната система

    


Петър Чобанов: Здравната каса да не сключва договори с всички болници

Министърът на финансите допълни, че до края на годината трябва да има пакет от закони, с които да се реформира здравната система

    


Рожденниците днес

София /КРОСС/ Информационна агенция "КРОСС" поздравява с рождения им ден:  Александър Морфов - режисьор, 53 г. Борислав Сертов, -директор на служба „Военна полиция", 47г. проф. д-р Генчо Начев - изпълнителен директор на болница „Света Екатерина", национален консултант по сърдечна хирургия, 62 г. Енчо Пиронков - художник, 81 г. Илия Илиев - председател на партия ДРОМ, 38 г. Роберт Янакиев - актьор, общински съветник от ГЕРБ в СОС, 47 г. Румен Георгиев - член на ВСС, 56 г. Станка Желева - художничка, дъщеря на президента Желю Желев.

Автобус с бежанци спря пред джамията в София

Около 60 сирийци са били докарани снощи малко преди 22.00 часа в столицата близо до джамията от автобуси с Хасковска регистрация.Полицията бе отцепила района. Изяснява се статутът на дошлите.От МВР съобщиха, че в момента, в който бежанците са слизали, са били забелязани от патрули на полицията, патрулиращи денонощно вече в този район на София.От полицията не се ангажират да кажат дали хората са станали жертва на измама или им е обещано след определена сума пари да бъдат настанени в София.След като бъде снета самоличността на сирийските граждани вероятно те ще бъдат настанени в различни домове за бежанци, съобщава БНР. По изнесени по-рано данни, близо 10 000 са вече нелегалните имигранти у нас.Бежанската криза у нас ще ни струва 20 млн. лв. до края на годината.      

Отзованият посланик в Бразилия излезе с отворено писмо за случая "Боевски"

Отзованият ни посланик в Бразилия Чавдар Николов излезе с отворено писмо до медиите, в което изразява своята позиция за дисциплинарното уволнение, което получи заради скандала "Боевски". Посланикът отхвърля мотивите, с които беше отстранен от поста.„Не предполагах, че ще се обърна към Вас чрез медиите, но Вие не ми оставихте избор" - с тези думи започва писмото на посланика в Бразилия до външния министър Кристиан Вигенин. Чавдар Николов допълва, че неговите аргументи по случая "Боевски" не са били взети под внимание и не им била дадена публичност, цитира bTV. Според дипломата наложеното му дисциплинарно наказание има за цел да измести фокуса от истинския проблем, а именно - защо Гълъбин Боевски и много други български граждани, осъдени за наркотрафик в чужбина, се завръщат като свобо...

Здравето на Анджелина Джоли се е влошило?

Състоянието на холивудската звезда Анджелина Джоли внезапно се е влошило, съобщават американските издания. Според информациите здравето на актрисата не е никак добро, като според лекарите съществува дори опасност за живота й. Американският таблоид „ОК" твърди, че Брад Пит е зарязал всичко и се е върнал да се грижи за съпругата си.През май тази година, Анджелина втрещи света, като се подложи на двойна мастектомия, за да намали риска да се разболее от рак. Сложната операция бе направена след като изследванията на певицата показаха, че тя носи "увредения" ген BRCA1, което повишава вероятността от рак на млечната жлеза и на яйчниците.От септември Анджелина избягва камерите. По данни на Ok! тя е подложена на сложни медицински процедури.             &...

Първо състезание по роботика FLL ще се проведе днес във Варна

За първи път във Варна ще се проведе състезание по роботика за ученици от световните серии FIRST LEGO League. Събитието ще е неофициален предварителен кръг, имащ за цел да подготви по-добре 4-те отбора, които ще представляват Варна на националното състезание в края на ноември в София.

Вестниците пишат...

София /КРОСС/ Преглед на основните теми в печата на Информационна агенция "КРОСС": Водещи заглавия на първите страници Роднина на Бисеров в диска със сметките на българи в Швейцария още от 2010 г. - в. 24 часа - стр. 1Кой отстрелва Бисеров от политиката? - в. Преса - стр. 1ВСЕКИ АСАНСЬОР С ТЕЛЕФОН И КАНТАР - в. Телеграф - стр. 1 Водещи заглавия на вътрешните страници Плащаш 27 лв. и те вечава Фандъкова - в. 24 часа - стр. 2, 3Четвърт милион ни струва само охраната на бежанците досега - в. 24 часа - стр. 4Първи колеж за програмисти - в. Преса - стр. 1, 7Шест дни ваканция no Гергьовден - в. Преса - стр. 2, 3Писанчев на крака при ЦацароВ за разработката - в. Преса - стр. 5ДАНЪЧЕН НАЧЕЛО НА „БУЛГАРГАЗ" - в. Телеграф - стр. 5АЛАДИН КЛАЛ ВИКИ ЗА 240 ЛЕВА - в. Телеграф - стр. 6, 7„Замразиха" възрастта за пенсиониране - в. Дума - стр. 1, 3Холифиилд нае у нас хотел за бежанци - в. Труд - стр. 1, 4Два часа само кеш - В. Стандарт - стр. 1ГДБОП имала информация срещу Бисеров от година - в. Дума - стр. 2ГЕРБ саботира заседание на Общинския съвет в Пловдив - в. Дума - стр. 4България е с най-ниската възраст на напусналите училище деца в ЕС - в. Дума - стр. 5ДАНС търси къртица в редиците си - в. Труд - стр. 2, 3Всяко трето дете не ходи на дчилище - в. Труд - стр. 7Бисеров потъна, никой не го търси - В. Стандарт - стр. 2, 3Изненадваща рокада в "Булгаргаз" - В. Стандарт - стр

Пробно компостиране на биоразградими отпадъци започна в Левски

Стартира експериментален процес за оползотворяване на биоразградимите отпадъци в населените места на община Левски . Закупени са 20 компостера с вместимост 400 л. и 600 л., които са предназначени за оползотворяване на растителни и домакински-органични отпадъци по биологичен способ и производство на малки количества компост с добри качества. Компостът е подходящ за подхранване на почвата в личните стопанства на домакинствата. Компостерите са разположени във всички населени места на община Левски, както следва: гр. Левски - 5 бр. (1бр. 600л. и...

Жители на Карлово на протест заради Куршум джамия

Хората настояват сградата да не бъде действащ молитвен храм

    


Карлово се надигна срещу джамия

Жителите на Карлово излизат на протест срещу решението на съда да върне Куршум джамия на Главно мюфтийство.

Карловци ще протестират днес от 11:00 ч. на площад „20-ти юли Жителите на Карлово излизат на протест срещу решението на съда да върне Куршум джамия на Главно мюфтийство. Карловци ще протестират днес от 11:00 ч. на площад „20-ти юли". Протестът е организиран в социалната мрежа Фейсбук, събрана е подписка от 10 000 души, която ще бъде изпратена до президента, Министерски съвет и парламента. Очаква се д

Желю Желев: Сгрешихме, че не забранихме БСП

"За мен най-големият ни пропуск и най-голямата ни грешка беше, че не осъдихме Тодор Живков и ЦК на БКП за това, че те тръгнаха да харизват България на Съветския съюз като 16-та република". Това заяви в интервю за „Труд" Желю Желев, президент на България в периода 1990 - 1997 г. По думите му действията на БКП са били национално предателство. „Ние можехме да ги осъдим, обаче не се намериха хора и сили у опозицията, които да се заемат с тази работа", допълни Желев. „След тяхното осъждане щяхме да забраним БКП и БСП като партии престъпници. Както н...

Волейболистите на "Добруджа 07" излизат срещу "Арда"

В събота от 18.00 часа волейболистите на „Добруджа 07” ще изиграят втория си домакински мач в Суперлигата при мъжете. Възпитаниците на Мирослав Живков приемат „Арда”, който заема второ място във временното класиране. Гостите от Кърджали имат две победи с по 3-0 гейма, а добричлии преследват първи успех в елита. „Знаем силните страни на съперника. Това е един от най-опитните отбори в Суперлигата, който през последните години запази състава си. Целенасочено се подготовихме за предстоящата среща, в която ще се опитаме да се противопоставим на силн...

Реанимация. Уважавай и обичай свастиката!

Безплатни свастики ще правят група татуисти другата седмица.

Село Ведрина празнува с хоро на мегдана

С голямо хоро на мегдана жителите на с.Ведрина ще отбележат празника на селото. Началото на инициативата е от 14.00 часа в центъра на селото. За доброто настроение на гостите и жителите на Ведрина ще се погрижат с автентични фолклорни изпълнения оркестър „Златна арфа” и ансамбъл „Златна Добруджа”. „Българският дух в нашето българско село е жив. Ведрина е жива и всеки от нас я носи в сърцето си!” – се казва в поздравление на кмета на селото Георги Георгиев към съселяните му по случай празника....

Представят бански костюм за 1 млн. долара

Дамски плажен костюм за един милион долара ще бъде представен на тазвечершния финал в Москва на международния конкурс за красота "Мис Вселена 2013". Костюмът е украсен със смарагди, рубини и брилянти. Той е представен от италианската компания YAMAMAY, която е един от спонсорите на конкурса. Компанията е производител на дамско бельо и плажни костюми, допълва БГНЕС. Банският е доставен от Милано с въоръжена охрана. Победителката в конкурса ще може да се снима и да представя костюма на фотосесии и ревюта....

През Google Play се отваря агресивен поток от реклами

Потребителите, които свалят безплатни мобилни приложения за Android от онлайн магазина Google Play, се сблъскват с все повече агресивни рекламни предложения.

Това сочи доклад на специалистите по компютърна сигурност от Symantec. Той отчита рисковете за сигурността на пазара на приложения Google Play през първата половина на 2013 г.

Анализът представя най-новите тенденции при софтуера malware и изключително агресивния мобилен рекламен софтуер. Последният се отнася до приложения, които използват агресивни бази данни за реклама в Google Play. С тях мнозина разработчици се опитват да повишат приходите от реклама на своите безплатни апликации.

Според изследването най-застрашени са потребителите, които свалят приложения от разделите Personalization, Utilities & Demo и Racing Games.

Процентът на приложенията, които използват агресивни бази данни за реклама, бележи ръст от 2010 г. насам, достигайки 23 процента през първата половина на 2013 г.

Тези бази данни събират информация за потребителя на приложението с цел таргетирана реклама. Някои от тях обаче могат да позволят изтичане на информация или да провокират неприятни практики като показване на реклами в секцията за известяване, създаване на рекламни икони или променяне на букмарковете на уеб браузъра.

Още информация за malware софтуера и агресивните реклами през Google Play разберете в Econ.bg.













iNews.bg


Супертайфунът Хаян уби над 100 души на Филипините и се насочва към Китай и Виетнам

Тайфунът Хаян, сочен от астрономите като най-силният в историята, мина през Филипините и се насочва към Виетнам и Китай. Скоростта на вятъра достигна 87 метра в секунда, а на моменти надхвърли 107 метра. Бурята Хаян е от най-висока степен - пета по скалата на Сафир-Симпсън и властите в страната предприеха превантивна евакуация на живеещите в крайбрежните райони.

Непредвидимият Карлсен срещу опитния Ананд в спор за световната корона в шаха


Преди време Магнус Карлсон беше сред асистентите на световния шампион по шахмат Вишванатан Ананд. Сега младият норвежец иска титлата за себе си. От днес Карлсен ще се опита да я отмъкне именно от Ананд в родната му Индия. 

Благодарение на изключителния си мозък 22-годишният норвежец от почти четири години е номер 1 в световната ранглиста и сега иска да стане и 16-ият световен шампион в историята на тази древна игра. Двамата с Ананд ще изиграят 12 партии с редовна часова контрола до...

Данъчни измами в САЩ с адрес "България"

Данъчните в САЩ върнали 4 млрд. долара налози на хората с крадена самоличност, като част от парите били адресирани до България. Това сочи доклад на данъчните, цитирани CBS.  Измамниците подавали фалшиви молби за получаване на надвзети данъци.  

Върнатите налози също така "пътували” до Латвия и Ирландия. 

Службата например удовлетворила 655 такива молби, като се оказало, че те са изпратени от един и същи адрес в Латвияа. 343 искания пък били изпратени от едно лице в Шанхай. 

Кражбата на самоличност продължава да бъде сериозен проблем с опустошителни последствия за данъкоплатците и администрацията, се казва в доклада. 

Обикновено измамниците се преобразявали в личности, които  нямат данъчно досие като деца, възрастни и починали хора.

 

CBS


Непоказвани документи на Йовков ще бъдат дарени за Къщата музей в Жеравна

Кръщелното свидетелство на Йордан Йовков, страници от ръкописите на пиесите "Албена", "Боряна”, а също и семейни снимки със съпругата му Деспина ще бъдат дарени за Къщата музей на големия български писател в родното му село Жеравна. Всички документи са част от личния архив на Йордан Йовков, който внукът му Боян Попов дари през 2012  г. на Държавна агенция "Архиви". Сред материалите са и ценната кореспонденция между Йордан Йовков и писатели, общественици и политици от онази епоха, ръкописи на ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване