Заловиха главатар на жестока колумбийска банда в Испания

Испанската полиция арестува главатаря на една от най-жестоките банди в Колумбия, предаде АФП.
34 – годишниат Сиприан Мануел Паленсиа Гонсалес, наричан още "Visaje" (Гримасата) е бил задържан в Мадрид по силата на международна заповед за арест по обвинение в убийство.  Той е водач на престъпната банда Лос Урабенос, извършваща убийства и трафик... Испанската полиция арестува главатаря на една от най-жестоките банди в Колумбия, предаде АФП. 34 – годишниат Сиприан Мануел Паленсиа Гонсалес, наричан още "Visaje" (Гримасата) е бил задържан в Мадрид по силата на международна заповед за арест по обвинение в убийство. Той е водач на престъпната банда Лос Урабенос, извършваща убийства и трафик...

Арестуваха мъж от Пловдив, убил куче

Пловдивчанин беше заловен, след като наръгал няколко пъти с нож куче и го убил, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Бареков осъди кмета на Пловдив

Председателят на Гражданско сдружение “България без цензура” Николай Бареков осъди скандалния пловдивски кмет Иван Тотев за това, че забрани на привърженици на сдружението да проведат мирен палатков лагер пред общината, с цел искане оставката на Кмета за периода от 01 до 08 ноември 2013 г.

Късно вчера, Административен съд – Пловдив се произнесе с окончателно решение по бързо производство, с което отмени като незаконна въпросната забрана1 предаде КРОСС.

В решението си съдът е отбелязал, че кметът е бил длъжен да предложи друго място за палатковия лагер, след като е счел, че има предпоставки за застрашаване на обществения ред. Като не е сторил това, Тотев е нарушил закона и е издал един незаконен акт.

Министър Йовчев уволни комисар Петьо Петров

Комисар Петьо Петров

Шефът на областната дирекция на МВР комисар Петьо Петров ще бъде освободен от длъжност. Заповедта за свалянето му от поста е подписал министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Това съобщи Йовчев в предаването на тв водещият Сашо Диков.

Според министърът, смяната на директора в Хасково е закъсняла, защото новият приемник трябвало да мине курс на обучение. Йовчев, обаче не назова име.  За заместник на Петров, в областния град се спряга Ангел Цанков.

Комисар Петьо Петров оглавяваше ОД на МВР-Хасково от 2009 г. Преди това е бил агент на ДАНС. Той е оглавявал и регионалното звено за борба с организираната престъпност.

Хасково Новини

Раздадоха храни на социалнослаби в Кърджалийско

Продуктите са от интервенционните запаси на ЕС

    


Отриха мъртва българка в Италия

Патрулка в Италия (архив)

Българка е била открита мъртва в Италия. Жената е намерена край път в провинция Салерно, предаде агенция АГИ.

По тялото на 48-годишната жена има следи от побой. Първоначално полицията е смятала, че жертвата е била блъсната от кола, но сега версията за причините за смъртта е побой.

Следователите разпитват съпруга на жената – 50-годишен строителен работник. Българката е работела като домашна помощница.

Статията "Отриха мъртва българка в Италия" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Отриха мъртва българска в Италия

Патрулка в Италия (архив)

Българка е била открита мъртва в Италия. Жената е намерена край път в провинция Салерно, предаде агенция АГИ.

По тялото на 48-годишната жена има следи от побой. Първоначално полицията е смятала, че жертвата е била блъсната от кола, но сега версията за причините за смъртта е побой.

Следователите разпитват съпруга на жената – 50-годишен строителен работник. Българката е работела като домашна помощница.

Статията "Отриха мъртва българска в Италия" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Заловиха главатаря на жестока колумбийска банда в Испания

Испанската полиция арестува главатаря на една от най-жестоките банди в Колумбия, предаде АФП.
34 – годишниат Сиприан Мануел Паленсиа Гонсалес, наричан още Испанската полиция арестува главатаря на една от най-жестоките банди в Колумбия, предаде АФП. 34 – годишниат Сиприан Мануел Паленсиа Гонсалес, наричан още "Visaje" (Гримасата) е бил задържан в Мадрид по силата на международна заповед за арест по обвинение в убийство. Той е водач на престъпната банда Лос Урабенос, извършваща убийства и трафик...

Мицански с цяло полувреме в четвъртия мач без загуба за Карлсруе

Българският национал Илиян Мицански записа едно полувреме за своя Карлсруе при нулевото равенство срещу Унион в Берлин от 14-ия кръг на Втора Бундеслига. Нападателят се появи като смяна на почивката, но не успя да помогне на тима си да запише трета поредна победа. Въпреки това „Ка Еф Це“ се радва на добра серия и вече четири двубоя няма загуба във втория ешелон. Домакините от столицата бяха далеч по-активният тим през целия мач, като владееха повече топката и отправиха почти четири пъти повече изстрели към вратата на Орлисхаузен – 19 спрямо 5 з...

"Ранобудните студенти" излязоха с декларация за образованието

/КРОСС/ "Ранобудните студенти" излязоха с декларация за висшето и средно образование. В текста младите хора обръщат внимание на ключовата роля на образованието в обществото ни, като посочват проблемите в образователната система и начините за справянето с тях. Ето и пълния текст на декларацията:  Ние, Ранобудните студенти Продължаваме да сме непреклонни в искането си за морал в политиката. Но какво е морал? За нас новият морал не означава замяна на едни господари с по-добри, а овластяване на самите граждани чрез просвещение. Не може да има нова политика без политически образовани и независими граждани. Затова образованието е ключовият елемент от новия обществен договор, за който се борим. Ние си даваме сметка, че целият обществен фарс на икономически, финансови, правни и политически злоупотреби, целият „евтин сценарий", който се разиграва на политическия „театър" пред нас над 20 години, няма да бъде възможен, когато политическите „герои" на нашето време срещнат своя истински ограничител и критик в лицето на едно действително, а не номинално гражданско общество. Само когато управляващите започнат ефективно да работят за израстването на силно критична, информираща се и активна нация от граждани, тогава ще се убедим, че политическият елит е спрял да обслужва бизнес-интересите на малцина както досега и е започнал да работи за националния интерес, а не за частния

Трябва откровено да заявим, че не можем да приемаме повече бежанци, смята Първанов

"Трябва да на хората не само в Телиш, а навсякъде да им се обяснява аргументирано необходимостта от подобни действия - от това, да се намери начин да се настанят бежанците и да им се даде подслон, но за мен големият въпрос е, че ние действително трябва да заявим откровено, че не можем повече да приемаме бежанци", каза пред журналисти Георги Първанов в коментар относно бежанците в България.Според президента това не означава да затворим вратата, а  да кажем честно, публично и от високо място, че ние сме изчерпали капацитета си и че по-нехуманно би било да ги приемаме и да няма, къде да ги настаним, отколкото да заявим една подобна позиция като сегашната."Напрежението в Телиш ескалира и това е видно, но то трябва да бъде намерено в диалог с хората и с местната власт". „Случиха се т...

Над 1200 души са жертвите до момента след тайфуна "Хаян" във Филипините

1200 души е вече броят на жертвите след преминаването на тахфуна „Хаян" през Филипините, съобщи Ройтерс, като се позовава на филипинския Червен кръст.


Първите данни бяха за около 100 загинали в град Таклобан. По данни на Червения кръст обаче, жертвите в този град са поне 1000. Още над 200 души са загинали в провинция Самар.

1200 души е вече броят на жертвите след преминаването на тахфуна „Хаян" през Филипините, съобщи Ройтерс, като се позовава на филипинския Червен кръст. Първите данни бяха за около 100 загинали в град Таклобан. По данни на Червения кръст обаче, жертвите в този град са поне 1000. Още над 200 души са загинали в провинция Самар.

Русия поставя всички свои военни части в постоянна бойна готовност

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу, е завил че основната цел на реформирането на въоръжените сили на Русия е да се поставят всички части в режим на постоянна бойна готовност, съобщи Интерфакс.

„Това е мащабна работа - обучение на въоръжените сили за отклоняване на всички видове заплахи. В крайна сметка ние трябва да разберем къде се Руският министър на отбраната Сергей Шойгу, е завил че основната цел на реформирането на въоръжените сили на Русия е да се поставят всички части в режим на постоянна бойна готовност, съобщи Интерфакс. „Това е мащабна работа - обучение на въоръжените сили за отклоняване на всички видове заплахи. В крайна сметка ние трябва да разберем къде се

Надзиратели искат придобивките на МВР, обещават им ги чак през юли догодина

Пред Министерството на правосъдието се събраха участниците в протеста на служителите в затворите. Някои от надзирателите носеха плакати с имената на синдикатите в местата за лишаване от свобода в страната. Други бяха облекли светлоотразителни жилетки, за да бъдат забелязани от управляващите.

Радуканов: Много важен успех за нас

Старши треньорът на Славия Милен Радуканов заяви, че е щастлив от победата на „белите“ над Нефтохимик. Столичани се наложиха с 2:0 след голове на Чавдар Янков и Фернандо Да Силва. „Много важна победа за нас. Радвам се, че я постигнахме. Мачът тръгна много добре за нас. Направихме доста пропуски, но съм доволен от постигнатата победа. Има още много какво да работим. Най-вече съм доволен от точките. На моменти се случват и нещата, които тренираме. Повтаряме и доста грешки и трябва да ги отстраним, защото в други мачове ще имаме проблеми. Виждаме ...

Атанас Атанасов: Няма защо да се отчайваме, трябва да се борим

Старши треньорът на Нефтохимик Атанас Атанасов опита да запази оптимизъм въпреки поражението с 0:2 от Славия в 17-ия кръг на А група. Специалистът заяви, че единствено хората в клуба могат да решат проблемите си, като спасението няма да дойде отвън. Все пак обаче той отчете, че 5-6 нови попълнения могат да вдигнат класата на „шейховете“. „Слаб мач за нашия отбор дотолкова, че дотук ни стигнат силите. Играчите се вложиха максимално според мен, за головете на Славия направиха грешки, при които в един мач противникът не успява да ни вкара гол, но ...

Правосъдното министерство предлага да вдигне заплатите на надзирателите с 5%

Национален протест на служителите в затворите се проведе в събота пред правосъдното министерство. Надзирателите бяха обявили по-рано за кацията, която бе организирана заради изиключително лошите условия на труд в местата за лишаване от свобода. Синдикатът на служителите в затворите настоява за цялостно финансиране на дейността. В това влиза и заплащането на служителите, което е най-ниското в целия сектор, каза председателят на синдиката Иван Петров. Исканията са за индексиране на заплатите и изравняване на социалните плащания с останалите служители в сектора "Сигурност".  Това е пореден техен протест през последните години, като на няколко пъти надзирателите участваха в общи демонстрации с полицаите. Исканията им обаче така и не са изпълнени. За това те предупреждават управляващите, че ако продължават да не ги чуват, ще се обърнат към европейските институции. Зам.-правосъдният министър Илия Ангелов прие на среща представители на протестиращите и им предложи от януари догодина заплатите им да бъдат увеличени с 5% и изразвняване на социалните придобивки с тези на служителите в МВР от юли 2014 година. Надзирателите обаче посрещнаха негативно тази оферта. След проведения разговор към настоящия момент нямаме заключения, каза Цветан Михайлов, член на Управителния съвет на синдиката на служителите в затворите. Той уточни, че с колегите му ще обявят до пет дни дали приемат предложенията на Ангелов или ще продължат с протестите. Зам.-министърът е предложил още преди края на 2013 г. да бъде приет правилник и да бъдат направени промени, свързани с работното време - когато служителите работят на 12-часова смяна, да бъдат отчитани като 12 часа, а когато работят 24 часа - да бъдат като 24 часа. Към настоящия момент, политическото ръководство не предвижда промяна на 24-часовия режим в арестите и в затворите, каза още той. "Изцяло заставам зад предложенията. Вратата ми е отворена за предложения. Пари не мога да давам, но всичко, което мога да направя, е, че ще се постарая за в бъдеще да се случват нещата при вас", коментира Илия Ангелов след срещата.

"Ранобудните студенти" искат оставката на ректора на УНСС (допълнена)


"Ранобудните студенти" искат оставката на ректора на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) проф. Стати Статев. Причината са негови изказвания пред младите хора, окупирали зала 2006 във висшето учебно заведение, които бяха разпространени по-рано през седмицата.

Оставката беше поискана на първата пресконференция на националния щаб на "Ранобудните студенти", която се проведе този следобед в окупираната аула в Ректората на Софийския университет "Св. Климент...

"Ранобудните студенти" искат оставката на ректора на УНСС


"Ранобудните студенти" искат оставката на ректора на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) проф. Стати Статев. Причината са негови изказвания пред младите хора, окупирали зала 2006 във висшето учебно заведение, които бяха разпространени по-рано през седмицата.

Оставката беше поискана на първата пресконференция на националния щаб на "Ранобудните студенти", която се проведе този следобед в окупираната аула в Ректората на Софийския университет "Св. Климент...

Над 1200 души са загиналите до момента от тайфуна "Хаян" във Филипините

1200 души е вече броят на жертвите след преминаването на тахфуна „Хаян 1200 души е вече броят на жертвите след преминаването на тахфуна „Хаян" през Филипините, съобщи Ройтерс, като се позовава на филипинския Червен кръст. Първите данни бяха за около 100 загинали в град Таклобан. По данни на Червения кръст обаче, жертвите в този град са поне 1000. Още над 200 души са загинали в провинция Самар.

Чавдар Николов: Ще заведа дело за отзоваването ми

/КРОСС/ Връщам се обратно в Бразилия, още съм действащ посланик на страната ни, докато няма указ на президента, обяви досегашният посланик в Бразилия Чавдар Николов, който наскоро бе отзован заради скандала с олимпийския ни шампион Гълъбин Боевски. „Не съм съгласен с обвиненията, че не съм си свършил работата. В съобщението на Външно за отзоваването ми не бе отразена моята позиция - категоричен бе той. - Ние в посолството нямахме никаква информация за експулсирането на Гълъбин Боевски. Такива новини се пазят в абсолютна тайна". Процедурата при Боевски е била сведена само до 3 часа - директно е качен на самолета за България, как можем ние да знаем за решението на бразилските власти",заяви пред Нова телевизия той. „Отворихме имейла до нас на следващата сутрин, а той вече си е бил в България. Дествали сме с наличната информация за момента. Ще заведа съдебно дело срещу заповедта, с която ме отзовават".  

До пет дни ще стане ясна съдбата на надзирателите в затворите

Надзиратели от Варненския затвор излязоха на протест (архив)

До пет дни ще стане ясно дали служителите в затворите ще се съгласят на предложенията направени от Министерството на правосъдието за подобряването на работната им среда, съобщава “Фокус”.

Министерството на правосъдието предлага петпроцентно увеличение на работните заплати от януари 2014 година и изравняване на социалните придобивки с тези на служителите в МВР от юли 2014 година. На това място протестиращите освиркаха последното предложение.

От 1 януари – се предлага увеличаване на порциона с 20 лева; от 1 юли 2014 година – изравняване на сумите с Главна дирекция “Охрана”. Поет е ангажимент, преди края на 2013 г. да бъде приет правилник и да бъдат направени промени, свързани с работното времел

Според служителите в затворите, условията за работа там са трагични и мизерни.

„Ако видите общежитията, в които се настаняват сирийците, при нас е много по-зле. Представите си, 20 мъже в едно спално помещение от 10 квадрата, с една тоалетна. Изискванията на Европа са за течаща топла и студена вода; в затворите няма топла вода. Мястото, в което служа, няма топла вода. Трябват пари. Добре, да кажем да не сега, не веднага, но трябва нещо да се направи, за да започнем един план за действие, по който да се работи”, каза днес Георги Стоянов, протестиращ надзирател пред “Фокус”.

Заместник-министърът на правосъдието Илия Ангелов заяви: “Изцяло заставам зад предложенията. Вратата ми е отворена за предложения. Пари не мога да давам, но всичко, което мога да направя, е, че ще се постарая за в бъдеще да се случват нещата при вас”.

Статията "До пет дни ще стане ясна съдбата на надзирателите в затворите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Чака ни слънчева неделя

Максимални температури ще са между 16° и 21°

    


Стотици хора протестираха срещу закриване на кучешки приют в София

Флашмоб с участието на стотици осиновени от приют "Богров" на Animal Rescue Sofia бездомни кучета и техните стопани се проведе пред пилоните на НДК.

От РЗИ-Варна отчитат леко понижение на заболелите от чревни инфекции

През изминалата седмица регистрираната в РЗИ-Варна остра заразна заболеваемост се движи в характерните за сезона граници. По-малко са регистрираните заболели лица от чревни инфекции - 38 случая, спрямо 51 заболели през предходната седмица на 2013г.

Защо Гълъбин Боевски се оказа на свобода?

Как стана така, че осъденият в Бразилия Гълъбин Боевски ненадейно кацна в София като свободен гражданин? Журналистическо разследване на Татяна Ваксберг от "Дойче веле" разкрива основните причини.

Блатер: Катар може да подели домакинството на Мондиал 2020 с ОАЕ или Иран

Шведът направи поредно интересно изявление. Той каза, че заедно с Катар, друг домакин на Мондиал 2020 може да бъде Иран или ОАЕ. Той изрази и предложение, тогава световните финали да бъдат изместени през ноември и декември, заради непосилните горещини през лятото там.
Комитетът на ФИФА е постигнал съгласие, през миналия месец, да се изместят финал Шведът направи поредно интересно изявление. Той каза, че заедно с Катар, друг домакин на Мондиал 2020 може да бъде Иран или ОАЕ. Той изрази и предложение, тогава световните финали да бъдат изместени през ноември и декември, заради непосилните горещини през лятото там. Комитетът на ФИФА е постигнал съгласие, през миналия месец, да се изместят финал

Завеждам съдебно дело срещу отзоваването ми, обяви посланикът ни в Бразилия

Връщам се обратно в Бразилия, още съм действащ посланик на страната ни, докато няма указ на президента, обяви в предаването на Сашо Диков по Нова тв досегашният посланик в Бразилия Чавдар Николов, който наскоро бе отзован заради скандала с олимпийския ни шампион Гълъбин Боевски. 

„Не съм съгласен с обвиненията, че не съм си свършил работата. В с Връщам се обратно в Бразилия, още съм действащ посланик на страната ни, докато няма указ на президента, обяви в предаването на Сашо Диков по Нова тв досегашният посланик в Бразилия Чавдар Николов, който наскоро бе отзован заради скандала с олимпийския ни шампион Гълъбин Боевски. „Не съм съгласен с обвиненията, че не съм си свършил работата. В с

Факелът на Олимпиадата излезе в открития космос

Руските космонавти Олег Котов, понесъл факела на Олимпийските игри в Сочи 2014, и Сергей Рязански излязоха в открития космос от шлюзовата камера на модула Пирс на Международната космическа станция (МКС), предаде Интерфакс.Би Би Си, която предава пряко, обяви това за историческо събитие, тъй като факелът на Сочи 2014 ще е първият олимпийски факел, излязъл в космоса. Останалите в станцията космонавти и астронавти ще заснемат своите колеги от илюминаторите.Олимпийският факел пристигна на МКС на 7 ноември с космическия кораб "Союз ТМА-11М".      

"Ранобудните студенти" с декларация за образованието

"Ранобудните студенти" излязоха с декларация за висшето и средно образование. В текста младите хора обръщат внимание на ключовата роля на образованието в обществото ни, като посочват проблемите в образователната система и начините за справянето с тях.Ето и пълния текст на декларацията: Ние, Ранобудните студентиПродължаваме да сме непреклонни в искането си за морал в политиката. Но какво е морал? За нас новият морал не означава замяна на едни господари с по-добри, а овластяване на самите граждани чрез просвещение. Не може да има нова политика без политически образовани и независими граждани. Затова образованието е ключовият елемент от новия обществен договор, за който се борим.Ние си даваме сметка, че целият обществен фарс на икономически, финансови, правни и политически злоупотреби, целият...

Първанов: Трябва откровено да заявим, че не можем да приемаме повече бежанци

"Трябва да на хората не само в Телиш, а навсякъде да им се обяснява аргументирано необходимостта от подобни действия - от това, да се намери начин да се настанят бежанците и да им се даде подслон, но за мен големият въпрос е, че ние действително трябва да заявим откровено, че не можем повече да приемаме бежанци", каза пред журналисти Георги Първанов в коментар относно бежанците в България. Според президентът това не означава да затворим вратата, а  да кажем честно, публично и от високо място, че ние сме изчерпали капацитета си и че по-нехуманно би било да ги приемаме и да няма, къде да ги настаним, отколкото да заявим една подобна позиция като сегашната. "Напрежението в Телиш ескалира и това е видно, но то трябва да бъде намерено в диалог с хората и с местната власт". „Случиха се толкова много неща, които удрят по политиката, а не само по отделни политици", коментира Първанов обстановката в страната. Според него чувствителността на хората е много притъпена и може би някой ще каже "всяко чудо за три дни", но лошото е, че „чудесата" се случват не през три дни, а всеки ден. Изобщо, катастрофира политическият модел - това е големият въпрос, върху който трябва да разсъждаваме, а влиянието на всеки конкретен случай ще бъде тежко и неприятно." 

Над 1200 са загиналите след тайфуна Хаян

Най-малко 1200 са загиналите при тайфуна Хаян във Филипините.

Младежите трябва да се развиват и да са иновативни в търсенето на работа, смятат експерти


Младите хора трябва да мислят нестандартно, те не могат да си позволят да са на средното ниво, а трябва да се развиват, за да могат по-лесно да си намерят работа. Около тази тези се обединиха евродепутати, представители на министерството на образованието и експерти, занимаващи се с младежка заетост на конференция "Младежката безработица", организирана от Информационното бюро на Европейския парламент.

Според евродепутата от ЕНП Моника Панайотова има няколко стъпки, които трябва да се...

Отзованият заради Боевски посланик: Връщам се в Бразилия, завеждам съдебно дело

Връщам се обратно в Бразилия, още съм действащ посланик на страната ни, докато няма указ на президента, обяви в предаването на Сашо Диков по Нова тв досегашният посланик в Бразилия Чавдар Николов, който наскоро бе отзован заради скандала с олимпийския ни шампион Гълъбин Боевски. 

„Не съм съгласен с обвиненията, че не съм си свършил работата. В с Връщам се обратно в Бразилия, още съм действащ посланик на страната ни, докато няма указ на президента, обяви в предаването на Сашо Диков по Нова тв досегашният посланик в Бразилия Чавдар Николов, който наскоро бе отзован заради скандала с олимпийския ни шампион Гълъбин Боевски. „Не съм съгласен с обвиненията, че не съм си свършил работата. В с

Петима души са задържани след скандал със Сидеров и Чуколов пред БНТ

Петима души са били задържани в петък вечерта след скандал с лидера на "Атака" Волен Сидеров и неговия съпартиец Десислав Чуколов, съобщи БНТ. Инцидентът е станал пред сградата на телевизията след участие на Чуколов в предаването "Панорама". Докато той гостувал на водещия Бойко Василев, заедно с депутати от ГЕРБ и БСП, на ул. "Сан Стефано" се събрала група протестиращи срещу правителството. Въпреки това народните представители били изведени безпрепятствено с помощта на полиция. След малко обаче Чуколов се върнал и започнал скандал с някои от протестиращите. На мястото дошъл и партийният лидер Волен Сидеров. Към двамата били отправени заплахи, а Чуколов бил залят и с чаша вино, уточнява БНТ. "Тези мирни, интелигентни, пияни протестиращи, които с чаша в ръка причакват след излизане от "Панорама". Ето вижте следите от тяхната интелигентност. Това интелигентно ли е, според вас", възмущаваше се депутатът. По думите му той разпознал и записал имената на протестиращите с намерението да подаде жалба срещу тях в Първо РПУ. "Просто тези хора си въобразиха, че могат да хулиганстват и буйстват по центъра на София и това да минава безнаказано. Айде да видим дали има държава или всичко вече е анархия в България", добави Чуколов. "Минавайки оттук видяхме много хора и се оттеглихме в тази част на улицата, след което застанахме да видим за какво става въпрос. Сега трябва да призная, че някои от моите приаятели направиха такъв знак. След което се приближи един господин с очила, мисля че е от депутатите на г-н Сидеров, но не му знам името честно казано. Приближи се и започна да притиска физически моите приятелки. При което очевидно те се уплашиха и едната имаше чаша с малко червено вино и го заля с чашата", разказа участничка в иинцидента.

Нефтохимик не успя да се опълчи на Славия

Отборът на Славия записа лесна победа над Нефтохимик в мач от 17-ия кръг на А група. Възпитаниците на Милен Радуканов взеха трите точки след 2:0 на стадиона в столичния квартал „Овча купел“. Головете за „белите“ бяха дело на Чавдар Янков и Фернандо Да Силва още през първата част. Мачът започна отлично за домакините, които взеха преднина в резултата още в 3-ата минута. Галин Иванов намери Атанас Курдов пред наказателното поле, той чудесно овладя и след като се обърна подаде към Чавдар Янков, за който остана по-лесното – да се разпише във вратата...

Литекс изравни Пирин ГД със земята и застигна Лудогорец

Основният преследвач на Лудогорец в А група – Литекс съвсем очаквано се справи в домакинството си срещу Пирин Гоце Делчев и победи със звучното 6:2 в мач от 17-ия кръг на първенството. Така поне временно ловчанлии се изкачиха на върха в класирането с равни точки с шампионите, които утре гостуват на ЦСКА. Тимът на Златомир Загорчич започна головото шоу още от съблекалните. В 3-ата минута Армандо Ваюши с красиво воле откри резултата, а още три по-късно отново албанецът бе намерен в наказателното поле и с хубав удар за втори път огорчи вратаря Абд...

Мишо Шамара и Сашо Диков се хванаха за гушите

Мишо Шамара изтрещя в ефира на Нова телевизия. Рапърът и Сашо Диков се хванаха за гушите в лют спор за политиката. "Взимал ли си пари, за да протестираш", нападна госта си Диков. "А, ти? Взимал ли си пари от Бойко.

Хората на Мозер се обединяват с ГЕРБ?

Партия "Обединени земеделци", която днес проведе третия си редовен конгрес, може да стане коалиционен партньор на ГЕРБ при евентуални предсрочни избори. Това обяви почетният председател на оранжевите Анастасия Мозер.

Солун и Атина протестират срещу златодобивни мини

Повече от 5 хиляди души взеха участие в демонстрация в гръцкия град Солун, срещу спорен проект. 

Инициативата се проведе по повод Световния ден за действие срещу златодобивните мини, съобщи АФП.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева  

Протестиращите са издигнали плакати с надпис „Токсичният прах не знае границ Повече от 5 хиляди души взеха участие в демонстрация в гръцкия град Солун, срещу спорен проект. Инициативата се проведе по повод Световния ден за действие срещу златодобивните мини, съобщи АФП. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Протестиращите са издигнали плакати с надпис „Токсичният прах не знае границ

Солун и Атина излязоха на протест срещу златодобивни мини

Повече от 5 хиляди души взеха участие в демонстрация в гръцкия град Солун, срещу спорен проект. 

Инициативата се проведе по повод Световния ден за действие срещу златодобивните мини, съобщи АФП.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева  

Протестиращите са издигнали плакати с надпис „Токсичният прах не знае границ Повече от 5 хиляди души взеха участие в демонстрация в гръцкия град Солун, срещу спорен проект. Инициативата се проведе по повод Световния ден за действие срещу златодобивните мини, съобщи АФП. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Протестиращите са издигнали плакати с надпис „Токсичният прах не знае границ

ЦСКА плати само 4000 лева от дълговете за "Васил Левски"

Ръководството на ЦСКА прави неистови усилия, за да спаси вечното дерби за купата. “Национална спортна база” е получила скромните 4000 лева за наема на предния мач с “Левски”. Това обаче е далеч от пълната сума.
Министерството на спорта е информирало държавното дружество, което е собственик на базата, че не трябва да се дава разрешение, преди да бъ Ръководството на ЦСКА прави неистови усилия, за да спаси вечното дерби за купата. “Национална спортна база” е получила скромните 4000 лева за наема на предния мач с “Левски”. Това обаче е далеч от пълната сума. Министерството на спорта е информирало държавното дружество, което е собственик на базата, че не трябва да се дава разрешение, преди да бъ

Циганското лято си отива

Циганското лято си отива. Уикендът, въпреки че започна мъгливо и хладно, ще ни радва с температури между 17° и 22°, слънцето ще напече в следобедните часове и навън ще е подходящо за разходки. Синоптиците съветват да се радваме на хубавото време, тъй като понеделник идва със застудяване и ще се наложи да извадим зимните дрехи и задължително да вземем чадър на път за работа.

Сеп Блатер: Катар може да си подели Мондиал 2020 с Иран или ОАЕ

Шведът направи поредно интересно изявление. Той каза, че заедно с Катар, друг домакин на Мондиал 2020 може да бъде Иран или ОАЕ. Той изрази и предложение, тогава световните финали да бъдат изместени през ноември и декември, заради непосилните горещини през лятото там.
Комитетът на ФИФА е постигнал съгласие, през миналия месец, да се изместят финал Шведът направи поредно интересно изявление. Той каза, че заедно с Катар, друг домакин на Мондиал 2020 може да бъде Иран или ОАЕ. Той изрази и предложение, тогава световните финали да бъдат изместени през ноември и декември, заради непосилните горещини през лятото там. Комитетът на ФИФА е постигнал съгласие, през миналия месец, да се изместят финал

Плевнелиев се среща с президентите на прехода за 10 ноември

По повод навършването на 24 години от 10 ноември 1989 г., денят, в който Тодор Живков напусна поста си на партиен лидер след 33 г., държавният глава на България Росен Плевнелиев ще се срещне с президентите на България и с председателите на Народното събрание от началото на прехода до днес, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Мобилно устройство ще сменя памперси

Младата компания SiempreSecos (в превод „винаги сух Младата компания SiempreSecos (в превод „винаги сух", б.ред.), със седалище Испания, Барселона, е изобретила сензори, които могат да се слагат в бебешките памперси. В комплекта се предлагат също гривна или часовник, които алармират, когато памперсът трябва да се смени, пише Techcrunch. „Използваме радио честота (868MHz) със собствен протокол за

На „Маказа” заработи българо-гърцки екип

Идеята е обслужването да става без езикови пречки

"Литекс" се изравни с "Лудогорец" след лесна победа над "Пирин"


"Литекс" постигна безпроблемна домакинска победа с 6:1 над аутсайдера "Приин" (Гоце Делчев) и се върна на първо място във временното класиране.

Оранжевите събраха 37 точки и се изравниха с шампиона "Лудогорец", който в неделя гостува на ЦСКА в дербито на 17-ия кръг. 

Футболистите на Златомир Загорчич решиха мача с последния в класирането само за 360 секунди. В 3-ата минута Армандо Ваюши откри резултата с хубав удар от воле, а три по-късно албанският национал удвои след...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване