Над 1200 са жертвите на тайфуна Хайян

Виетнам да евакуира над 200 000 души

    


ЕС ни дава 2 млрд. евро за социална политика

"България може да разчита на 2 милиарда евро европейско финансиране за социална политика в периода 2014-2020-та година, което включва младежката безработица и други социални политики", заяви вродепутатът Ивайло Калфин на конференция за младежката безработица в София, предаде БНР.

Стара Загора и Казанлък подкрепиха Карлово за Куршум джамия

Хора от Стара Загора и Казанлък се включиха в организирания днес мирен граждански протест в Карлово в защита на емблематичната сграда Куршум джамия. Той бе организиран в социалните мрежи срещу решението на Пловдивския окръжен съд да върне сградата на Главното мюфтийство. Към проявата се присъединиха и футболните агитки на родните грандове Левски и ЦСКА. До инциденти обаче не се стигна. „България най-много ще я заболи, ако до родната къща на Васил Левски има действаща джамия и няма да позволим това", каза на площада председателят на Общинския съ...

Наркомафията у нас освободила Боевски

Мистерията около странното освобождаване на Гълъбин Боевски от затвор в Бразилия, където е осъден на 9 години, заради пренасяне на кокаин, е тема на разследването на Татяна Ваксберг от Дойче веле.

Кораб с 20 000 калашници бе арестуван в Егейско море

Гръцката брегова охрана задържа кораб с 20 000 автомата Гръцката брегова охрана задържа кораб с 20 000 автомата "Калашников" край остров Сими в Егейско море, съобщи РИА „Новости". Плавателният съд е ескортиран до пристанището на Родос, където е поставен под полицейска охрана. Според местни медии става дума за товарния кораб "Nour M", плаващ под флага на Сиера Леоне. Той тръгнал от украинско....

Цветанов: Колкото по-скоро има избори, толкова по-добре

Колкото по-скоро има предсрочни избори, толкова по-добре за страната и за хората, каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с общински структури от Великотърновска област, съобщиха от пресцентъра на партията.След 11 май, когато бе извършена най-сериозната манипулация в ден за размисъл, наблюдаваме задълбочаващи се проблеми и държава, която не върви на добре. Продължаващите повече от 147 дни протести показват, че настоящата тройна коалиция не се ползва с обществено доверие и перспективите пред страната са лоши, каза Цветанов.Последствията след това правителство ще са лоши, а следващият който дойде на власт ще се види принуден да взима непопулярни мерки, добави той. Цветанов припомни, че обществеността не знае къде потънаха повече от 900 млн. лв. от заема, който прави...

Първанов: България изчерпа капацитета си за приемане на бежанци

"Трябва на хората не само в Телиш, а навсякъде да им се обяснява аргументирано необходимостта от подобни действия - от това, да се намери начин да се настанят бежанците и да им се даде подслон, но за мен големият въпрос е, че ние действително трябва да заявим откровено, че не можем повече да приемаме бежанци", каза пред журналисти Георги Първанов в коментар относно бежанците в България. Първанов уточни, че това не означава да затворим вратата, „но трябва да кажем честно, публично и от високо място, че ние сме изчерпали капацитета си и че по-нех...

Историята за Мила, кучето с отрязани лапи, трогна цяла България

Бездомни кучета, снимка: БГНЕС (архив)

Историята за кучето Мила, което беше  открито с отрязани задни лапи, трогна цяла България, като случаят може да им и щастлив край. До седмица любвеобилното куче ще си има нови стопани, разказа пред “24 часа” д-р Ивайло Иванов поел ветеринарната грижа на Мила.

Кандидатите за осиновяването на Мила са много, благодарение на гласността, която медиите дадоха на случая.

“Нарекохме кучето Мила, защото, въпреки че човек е причинил страданието , тя е изключително любвеобилна, а самото изражение е много миловидно”, сподели Юлия Иванова от сдружението за защита на животните “Доверие, хуманност, справедливост”.

Кучето било намерено в края на миналата седмица, завързано в колиба във видинското с. Новоселци, от жена, която забелязала, че никой не се грижи за него.

В продължение на няколко дни тя му носела вода и храна, без да забележи, че лапичките на задните крака са отрязани, защото то постоянно лежало. Когато за първи път видяла зверското осакатяване, се свързала със сдружението и активистите веднага го завели при д-р Иванов, който е и техен председател.

“Лапичките са отрязани с остър предмет почти на еднакво разстояние – това е направено умишлено”, категоричен е ветеринарят. Вариантът да е попаднало в заложен капан е изключен, защото няма как и двата крака да бъдат хванати и костта да бъде изцяло прерязана, а в най-лошия случай би била счупена.

Отстраняването на лапичките е станало преди 10-ина дни или 2 седмици, като вероятно после са полагани някакви грижи. На това навежда фактът, че раните не са били инфектирани и животното не е имало голяма кръвозагуба.

Един от най-големите претенденти за осиновяването на Мила е Боян Минков, който първи поиска да осинови кучето В лекарския кабинет се състоя и първата среща на кандидат-осиновителя с Мила. Според присъствали те се харесали на мига.Той веднага се обадил на приятелката си Стела и казал, че ще имат още едно куче. Тя също много го харесала и се притеснила, че някой може да го вземе преди тях.

За да може да живее относително нормално, ще трябват протези или количка. “Харесах кучето от пръв поглед. В момента, в който видях снимката и прочетох за какво става въпрос, реших, че ще го осиновя”, разказа Боян Минков.

 

Статията "Историята за Мила, кучето с отрязани лапи, трогна цяла България" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Apple e най-скъпата марка

Apple отново измести Microsoft в класацията за най-скъпи търговски марки в света. Брандъд, създаден от Стив Джобс се оценява на 104,3 млрд. долара, според Forbes. Компанията на Бил Гейтс остана втора, оценена с почти двойно по-ниските 56, 7 млрд.

"Обединени земеделци" готови да се коалират с ГЕРБ

/КРОСС/ Партия "Обединени земеделци", която днес проведе третия си редовен конгрес, може да стане коалиционен партньор на ГЕРБ при евентуални предсрочни избори. Това заяви почетния председател на оранжевите Анастасия Мозер. Въпреки присъствието на някои от лидерите в Реформаторския блок Божидар Лукарски и Корман Исмаилов на конгреса, Мозер изрази резервираност към участие на земеделците в него. Причината е, че някои от партиите в него не желаят да си сътрудничат с тях. "Те са малко орел, рак и щука и започнали вече да се разпадат, но това си е тяхна отговорност, ние си носим нашата", подчерта Анастасия Мозер. Според почетния председател на "Обединени земеделци" в евентуално коалиране с ГЕРБ няма нищо лошо, тъй като и двете партии членуват в Европейската народна партия. "В края на краищата Бойко Борисов е от демократичната страна на нашия политически живот и аз не съм чула друг бивш премиер, който да излезе и аз го чух лично ... и да каже: аз съм направил много грешки, го каза, когато бях тука през лятото, което не се среща често. И той се беше изолирал, мислеше, че той е най-големия, най-великия и видя, че не е така. Всеки има нужда от приятели и партньори. От това разделение в българското общество на демократичната общност няма никой полза, освен враговете на тази демократична общност", каза пред БНТ тя. Мозер уточни, че решенията и отговорността за политиката е все пак в ръцете на нейното ръководство

Деца рисуваха пред галерията за Международния ден на младежта

Над 40 деца събра сдружение "Пауталия на бъдещето" ,за да рисуват пред художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора" Кюстендил.По този начин от сдружението отбелязаха заедно с децата Международния ден на младежта, който празнуваме на 10 ноември .   "Решихме да организираме една инициатива, която е свързана с най- малките в сферата на изкуството и да съберем деца от различни училища.

Президентът на БФЛА пали огъня в Маратон

Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов, шефът на европейската атлетика Хансйорг Вирц и Пако Борал, председател на Международната асоциация на маратоните се включиха в церемонията по запалването на огъня в историческата местност Маратон (Гърция). В неделя от там до Атина ще се проведе 31-ия класически маратон в който ще вземат участие над 31 000 атлети от цял свят. Карамаринов е сред ВИП гостите поканени от домакините. В Маратон е и легендарния Сергей Бубка, вицепрезидент на ИААФ, председател на олимпийския комитет на Украина и член на МОК. На...

Петима в ареста заради атакиста Чуколов

Петима души бяха арестувани пред сградата на националната телевизия снощи и отведени в столичното Първо районно управление. Повод за това е станал словесен сблъсък между протестиращи и депутата от "Атака" Десислав Чуколов и лидера на партията Волен Сидеров.

Времето утре - слънчево с максимални температури между 16° и 21°

През нощта ще бъде ясно ясно, а утре преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще има мъгла или ниска облачност. 


Минималните температури ща бъдат между 3° и 8°, по Черноморието до 10° - 12°. Максималните температури в повечето места ще бъдат между 16° и 21°. Такава През нощта ще бъде ясно ясно, а утре преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще има мъгла или ниска облачност. Минималните температури ща бъдат между 3° и 8°, по Черноморието до 10° - 12°. Максималните температури в повечето места ще бъдат между 16° и 21°. Такава

Румен Петков не изключва, хората в Телиш да са подведени

„Първо трябваше да се говори с хората и след това да се прави обявлението и аз съм го казал на зам.-министрите, когато министър Йовчев беше в чужбина", коментира Румен Петков ситуацията в плевенското село Телиш. Той припомни, че в първите три дни са се появили много грозни и неверни внушения, че в Телиш ще дойдат хора, които ще шетат из района, ще крадат и безчинстват, а става дума за лагер от затворен тип, така че всички такива внушения за грабежи и т.н. са дълбоко неверни, според Петков. Той посочи, че е трябвало да бъде направен предварителе...

Ибра приключва с кариерата си в ПСЖ

Пари Сен Жермен ще бъде последният отбор в кариерата на Златан Ибрахимович.

Алегри: Забравете за целите на Милан!

Треньорът на Милан Масимилиано Алегри е решен да прекъсне кризата в отбора с победа в предстоящия мач срещу Киево, но категорично отказа да говори за дългосрочните цели пред играчите си. Утре „росонерите“ гостуват на последния в Серия А от 16 часа българско време, а наставникът очаква много трудности за своя тим. „Както винаги, срещу Киево ни чака тежък мач“, каза Алегри. „До този момент те играят добре, макар че резултатите им не го показват. Отборът на Джузепе Санино е много агресивен и трябва да подходим към това предизвикателство по най-доб...

Анджелина Джоли с влошено здраве, притесняват се за живота ѝ

Състоянието на холивудската звезда Анджелина Джоли внезапно се е влошило, съобщава американският таблоид „ОК Състоянието на холивудската звезда Анджелина Джоли внезапно се е влошило, съобщава американският таблоид „ОК". Според информациите здравето на актрисата не е никак добро, като според лекарите съществува дори опасност за живота й. Твърди се, че това е накарало и Брад Пит да изостави ангажиментите си и да се е върне да се грижи за съпругата си.

Утре ще бъде слънчево с максимални температури между 16° и 21°

През нощта ще бъде ясно ясно, а утре преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще има мъгла или ниска облачност. 


Минималните температури ща бъдат между 3° и 8°, по Черноморието до 10° - 12°. Максималните температури в повечето места ще бъдат между 16° и 21°. Такава През нощта ще бъде ясно ясно, а утре преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще има мъгла или ниска облачност. Минималните температури ща бъдат между 3° и 8°, по Черноморието до 10° - 12°. Максималните температури в повечето места ще бъдат между 16° и 21°. Такава

Семейно подоходно облагане и необлагаем минимум - втората половина от мандата

Министърът на финансите Петър Чобанов гост в "Седмицата" на Дарик. Естествено, да започнем със злободневието. Вие имате ли информация по казуса с Христо Бисеров? Доколкото става дума за финансови операции, за подозрение в пране на пари, за нарушения на финансовия режим в България, неплащане на данъци. Както стана ясно, по казуса се занимават малко по-различен тип институции, на които това им е работата. Така че аз конкретно нямам информация по казуса, а имам достатъчно работа да се занимавам и с този казус. А имате ли представа за мащаба на пр...

Бареков в Белоградчик: Един премиер трябва 5 дни в седмицата да е извън София

Защо горите ни се секат, кой позволява това, тези, които сега секат, те ли ги садиха навремето? С тези въпроси от гражданите започна срещата на Николай Бареков с жители на Белоградчик. Виновни за сегашната сутуация са политиците, отговори им той. "Докато не се справим с политическата олигархия ще стоим в едно дъно", коментира Бареков в блога си.
Защо горите ни се секат, кой позволява това, тези, които сега секат, те ли ги садиха навремето? С тези въпроси от гражданите започна срещата на Николай Бареков с жители на Белоградчик. Виновни за сегашната сутуация са политиците, отговори им той. "Докато не се справим с политическата олигархия ще стоим в едно дъно", коментира Бареков в блога си.

Бареков в Белоградчик: Гласувайте само за хора, които сте виждали

Защо горите ни се секат, кой позволява това, тези, които сега секат, те ли ги садиха навремето? С тези въпроси от гражданите започна срещата на Николай Бареков с жители на Белоградчик. Виновни за сегашната сутуация са политиците, отговори им той. Защо горите ни се секат, кой позволява това, тези, които сега секат, те ли ги садиха навремето? С тези въпроси от гражданите започна срещата на Николай Бареков с жители на Белоградчик. Виновни за сегашната сутуация са политиците, отговори им той. "Докато не се справим с политическата олигархия ще стоим в едно дъно", коментира Бареков в блога си.

Желю Желев: Сгрешихме, че не забранихме БКП

С д-р ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ, президент на Република България (1990-1997г.), разговаря ВАЛЕНТИНА ПЕТКОВА 

- Д-р Желев, най-голямото огорчение през последните 24 г. е, че преходът беше несправедлив за по-голямата част от българите. Вие чувствате ли вина за това?


- Няма страна, която да счита за справедлив прехода от комунизъм към демокрация и свободна п С д-р ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ, президент на Република България (1990-1997г.), разговаря ВАЛЕНТИНА ПЕТКОВА - Д-р Желев, най-голямото огорчение през последните 24 г. е, че преходът беше несправедлив за по-голямата част от българите. Вие чувствате ли вина за това? - Няма страна, която да счита за справедлив прехода от комунизъм към демокрация и свободна п

Студентите излизат на голям протест утре

/КРОСС/ Голям студентски протест ще се проведе на 10 ноември. Демонстрацията ще започне от Ректората на Софийския университет в 11:00 часа., съобщиха от Националния щаб на "Ранобудните студенти". Студентите настояват за оставка на правителството на Пламен Орешарски и разпускане на 42-рото Народно събрание. В протеста ще се включат техни колеги от НАТФИЗ, както и от други университети в София и страната, включително Благоевград и Пловдив. Студентите от Бургаския университет ще протестират в Бургас.  Надписите "3, 2, 1", с които се появяваха в последните дни протестиращите студенти, означават отброяване на дните до големия протест, който ще се състои на 10 ноември, обясниха участниците в пресконференцията. Ивайло Динев от Националния щаб на "Ранобудните студенти", каза, че чрез граждани се правят опити да се насочва мнение, че окупиралите университета пречат на учебния процес. "Но има само един човек, който пречи на това, Пламен Орешарски. В минутата, в която той подаде оставка, ние ще прекратим нашите действия", каза Динев, в отговор на оплакванията на техни колеги, че е възможна нулева година заради окупацията, както и че се пречи на желаещите да учат да ползват библиотеките.   снимка "Булфото", всички права запазени

Осигуряват намаление за стол и общежитие на студентите от ВВМУ „Никола Вапцаров“-Варна

Осигуряват намаление за стол и общежитие на студентите от Морското Правителството предвижда в следващия бюджет да бъде осигурена субсидия за студентите във Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“, която ще им даде право да ползват намаление за столово хранене и общежитие.

Богомил Манчев: Завеждам дела срещу всички, които ме наклеветиха

„Досега не са ме разпитвали за нищо, не са ме питали дори как се казвам, дали съм наистина Богомил Манчев. Когато следствието приключи, ще си потърся правата срещу тези, които ме клеветят". Това обяви шефът на "Риск Инженеринг" Богомил Манчев по повод обвиненията за длъжностно присвояване, които му бяха повдигнати. Бизнесменът бе освободен срещу рекордната гаранция от 1 милион лева, която в последствие беше намалена на половина,съобщи агенция КРОСС.„Научих, че гаранцията трябвало да гравитира около 10 процента от това, което имаш. Една от компаниите, с които работим, внесе гаранцията ми. Искахме да заменим паричната с банкова гаранция, защото не виждах смисъл", добави той. Бъдете търпеливи, ще видите скоро политическите и частни интереси, които стоят зад моето обвинение. Не е н...

Станков: Ще привлечем един или двама нови футболисти

Треньорът на Локомотив Пловдив Александър Станков заяви, че през зимата отборът ще се подсили с един или двама нови играчи, за да остане конкурентен в А група. Осве това наставникът на "смърфовете" отчете, че предстоящият мач срещу Черно море няма да е никак лек и затова призова феновете да подкрепят своите любимци. "Имахме нужда от победата над Витоша, за да може малко психологически да вдигнем настроението на футболистите и да се подготвим за мача с Черно море. Всички знаем, че варненци са много стабилен отбор, добре се представят в нашето пъ...

Започва най-голямото 24-часово онлайн пазаруване в света

/КРОСС/ Китай се подготвя за празника, наречен „Ден на ергените", отбелязан за първи път през 1990 година в знак на протест срещу деня на влюбените Св. Валентин, пише Business Insider. За времето от създаването си празникът се е превърнал в деня на най-голямото онлайн пазаруване за годината. Продажбите на Alibaba Group, най-големият китайски он-лайн търговец, на Деня на ергените през миналата година са били на стойност повече от 3.1 милиарда долара, два пъти повече от похарчените от американците по време на Кибер понеделника 1.5 милиарда през 2012. Тази година двата търговски сайта на Alibaba очакват продажби за най-малко 4.9 милиарда. Търсачите на изгодни стоки ще могат да намерят намалени кристални полилей, френски вина и дори BMW-та. Празникът не винаги се е свързвал само с пазаруване. Преди пет години само двайсетина компании са предлагали намаления на Деня на ергените. Alibaba се включва през 2009 година и превръща деня в най-голямото 24-часово пазаруване в света. Около 20 000 фирми ще предлагат намаления на тазгодишния Ден на ергените, който се пада в понеделник. Американските Amazon и Microsoft също са сред тях.

Тайфунът Хайян е убил най-малко 1200 души

Очаква се броят на жертвите да се увеличи още

Металург победи втория по сила отбор в областната група

Отборът на Металург победи Китка (Витановци) с 1 : 0 , предаде репортер на ZaPernik.com. Очаквайте кадри и подробности до минути!

Мобилно устройство ще сменя памперси

Младата компания SiempreSecos (в превод „винаги сух", б.ред.), със седалище Испания, Барселона, е изобретила сензори, които могат да се слагат в бебешките памперси. В комплекта се предлагат също гривна или часовник, които алармират, когато памперсът трябва да се смени, пише Techcrunch. 

„Използваме радио честота (868MHz) със собствен протокол за Младата компания SiempreSecos (в превод „винаги сух", б.ред.), със седалище Испания, Барселона, е изобретила сензори, които могат да се слагат в бебешките памперси. В комплекта се предлагат също гривна или часовник, които алармират, когато памперсът трябва да се смени, пише Techcrunch. „Използваме радио честота (868MHz) със собствен протокол за

Концерт на кларинетен оркестър от Истанбул

20 музиканти от Кларинетен оркестър - Истанбул ще изнесат концерт тази вечер от 18.30 часа в залата на НТС - Сливен. Проявата е част от петото издание на Международния музикален фестивал „Виртуози”. Оркестърът е създаден през 2009 г. от Гюрхан Етеке, който е преподавател в Държавната консерватория в Истанбул - кларинет, камерна музика и оркестров репертоар. Под ръководството на Етеке младите кларнетисти представят пред публиката запомнящи се концерти. През януари 2010 г. новосъздаденият ансамбъл отдава почит към Моцарт във връзка с 254-та годин...

САЩ създават агенция, която да ликвидира банки пред фалит

Председателят на Управлението за Федерален резерв на Съединените щати Бен Бернанке заяви, че ще бъде създадена агенция, която да се занимава с ликвидирането на проблематични банки. По този начин регулаторните власти ще могат да ограничат т.

На Живо: Мачовете в Б група

Днес се играят три мачa от родната Б група. Срещите започват в 14.30 часа, а резултатите може да проследите в сайта Gong.bg. Ето и мачовете за деня: 09.11.2013г. /събота/  14.30 ч. Хасково - Банско 1:0 (Недялко Хубенов 23') Дунав /Рс/ - Ботев /Вр/ 2:1 (голмайстор Георги Станчев) Калиакра /Кав/  -  Ботев /Гълъбово/ 2:0 (голмайстор Кристиан Григоров, Янислав Иванов)   Мачовете за утре: 10.11.2013 г. /неделя/  14.30 ч. Раковски -  Академик /Св/<...

Мойс отхвърлил Йозил през лятото

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс призна, че е имал шанс да привлече Месут Йозил през лятото. Германецът в момента блести за Арсенал след рекордния за лондончани трансфер на стойност 42,5 милиона паунда и една от звездите във Висшата лига. Мойс обаче не съжалява, че не се е заел по-сериозно с преговори за бившия ас на Реал Мадрид. „Не сме били съвсем близо да го вземем, но имаше такива разговори“, каза шотландецът. „Имаме Шинджи Кагава и Уейн Рууни и още няколко играчи с подобни на неговите характеристики, затова той не беше това, от ...

Таксита блокират Пловдив на 20 номеври

Таксита. Снимка: БГНЕС

Таксиметровите шофьори от Пловдив излизат на национален протест на 20 ноември в София. Това каза за агенция “Фокус” Георги Ряпов, председател на Асоциацията за защита на превозвачите и шофьорите на таксита в Пловдив.

Те се обявяват срещу намерението на транспортното министерство да ги задължи да плащат патентен данък. От бранша настояват още колите им да не се сменят на 10, а на 15 години, както и за въвеждане на минимална тарифа, която да е еднаква за всички фирми. Таксиметровите превозвачи са също против идеята да се явяват на психотест всяка година.

„Ако исканията им не бъдат чути те ще преминат към гражданско неподчинение, защото им е омръзнало да ги лъжат”, каза Ряпов.

„Пловдивските шофьори на таксите са и против най-новото решение на общината да им намали с 50 % таксата за разрешително. Тя пак остава най-високата в страната”, каза Ряпов. В София е 50 лева на година, а те ще трябва да плащат по 80 лв. на година. Не ги устройва и плащане за две години наведнъж, тъй като никой от тях не знае дали ще успее да запази тази си дейност за две години. Ако фалира, парите горят.

Те искат още по-голямо намаление на таксата за разрешителното и плащане всяка година, а не за две. „Ще очакваме общината да направи необходимото, ако не искат отново протести в града”, добави Ряпов

Статията "Таксита блокират Пловдив на 20 номеври" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Това е Нюша, новата сексбомба на Русия! (снимки)

Конкуренцията за симпатиите на руската публика определено е доста жестока. Примата на руската естрада обаче вече започна да отстъпва място на по-младите, което си личи по приходите.

Г.Първанов: България изчерпа клапацитета си за приемане на бежанци

"Трябва на хората не само в Телиш, а навсякъде да им се обяснява аргументирано необходимостта от подобни действия - от това, да се намери начин да се настанят бежанците и да им се даде подслон, но за мен големият въпрос е, че ние действително трябва да заявим откровено, че не можем повече да приемаме бежанци", каза пред журналисти Георги Първанов в коментар относно бежанците в България. Първанов каза, че това не означава да затворим вратата, но трябва да кажем честно, публично и от високо място, че ние сме изчерпали капацитета си и че по-нехума...

Нова националистическа партия беше учредена в София

Сред учредителите е неонацистката формация "Кръв и чест"

Червеняков за бежанците: България е изправена пред проблем, с какъвто не се е сблъсквала

/КРОСС/ България е изправена пред проблем, с какъвто не се е сблъсквала през последните години. Това каза по повод на кризата с бежанците депутатът от ПГ на КБ Младен Червеняков. Той допълни, че проблемът има много измерения: хуманитарни, етнически, демографски, икономически. Затова, според него, е необходимо усилието на всички политически сили и на цялата нация за разрешаването му. „Трябва да се разговаря върху мерките, които се предприемат, да се правят препоръки, по какъв начин да преодолеем тази ситуация и от страна на опозицията, и от страна на парламентарните групи, които подкрепят правителството. Това за мен е верният подход", каза още Червеняков. Хората, които преминават на наша територия, той раздели в три категории. „Едните са нелегалните емигранти, тези със статут на бежанци и третите, които са с хуманитарен статут. За последните две категории има конвенции, към които България се е присъединила и ние трябва да спазваме международното право", каза той. Според него разграничаването на тези три типа не е лесно. „Емигрантите трябва да бъдат настанени, трябва да бъдат проведени беседи с всеки един от тях и тук става въпрос за административен капацитет. Доколко имаме подготвени преводачи, по какъв начин се проучват тези лица. По какъв начин това е свързано със заплахата за националната сигурност. Има хора, които представляват криминогенна заплаха, с оглед на увеличаващата се престъпност в страната

Земетресение край Банско

Земетресение с магнитуд 2,1 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН.Земният трус, който е с дълбочина 2 км., е усетен в 14:11 ч. днес, в района на община Банско, област Благоевград. Няма данни за пострадали и материални щети....

Сръбският патриарх: Предпочитаме да останем без ЕС, отколкото без Косово

Патриархът на Сръбската православна църква Ириней заяви, чеСърбия не може да се откаже от Косово и ако това е цената заприемане на страната в ЕС, "тогава предпочитаме да останем без Европа", предаде Танюг. Патриархът каза, че Сърбия не може да се откаже от Косово и международната общност трябва да намери решение, защото по думите му, "ако можехме да живеем с шиптърите три века, защо да не можем и днес". (БТА)        

Какви са престъпленията на Христо Бисеров?

С какво се различава Христо Бисеров от другите български политици? Ами основната разлика е, че не е ползвал добри адвокати. Основно правило е, че един български политик не трябва да държи реалните си големи пари в сметка на свое име.

Още по-малко да извършва банкови преводи в рамките на Европа. Минаха вече над 15 години от вре С какво се различава Христо Бисеров от другите български политици? Ами основната разлика е, че не е ползвал добри адвокати. Основно правило е, че един български политик не трябва да държи реалните си големи пари в сметка на свое име. Още по-малко да извършва банкови преводи в рамките на Европа. Минаха вече над 15 години от вре

Яйца със стил

Начините за приготвяне на яйцата са много и са подходящи за всеки час на деня, макар че ги предпочитаме за закуска. Нека да видим 8 алтернативни начини, освен добре познатите омлети, варени или пържени яйца

прочети повече

Цветанов зове за предсрочни избори в Търново

"Държавата в момента е в най-тежката си криза"

    


Варненец е финалист на дрифт шампионат в Дубай

Варненският дрифт пилот Красимир Стефанов се класира за финалите на Red Bull Car Park Drift в Дубай. Той спечели квота за състезанието в надпревара в София през лятото и представлява България в престижния шампионат. Също така е първият европеец, който участва в Red Bull Car Park Drift.

"Star Wars: Епизод VII" в кината през декември 2015 г.

Поредната лента с Поредната лента с "Междузвездни войни" с подзаглавието Епизод VII тръгва по кината на 18 декември 2015 г., предаде "Ройтерс", позовавайки се на официално съобщение от компанията "Уолт Дисни". "Дисни" купи продуцентската компания на "Междузвездни войни" - "Лукасфилм" за сумата от 4.05 млрд. долара през 2012 г., като да издаде поне още три филма от

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване