Георги Иванов-Гонзо е преподписал с "Черно море"


Треньорът на "Черно море" Георги Иванов-Гонзо е продължил договора си с клуба, пише "24 часа". Според информацията контрактът е до края на следващата календарна година.

В споразумението е включена и клауза за подновяването му с още два сезона. Настоящият договор на Иванов изтичаше на 15 декември, а ден по-късно предстои мач с "Ботев".

Специалистът си заслужи доверието на ръководството на клуба. Въпреки неубедителното начало на кариерата си във Варна, Иванов постига добри...

Вижте бременната Весела Тотева

Както преди време стана ясно, дизайнерката и някогашна тв водеща очаква първото си дете в края на януари. Тя вече е в напреднала бременност, но продължава да изглежда прекрасно.

Ще има ли общинско предприятие „Чистота“ - ясно на 18 декември

Сливен ще има ли общинско предприятие „Чистота“ ще стане ясно на 18 декември, когато ще се свика извънредно заседание на Общинския съвет. Преди това в срок до 13 декември общинското ръководство ще трябва да изготви и представи разчети и анализи за необходимостта от създаването на предприятие „Чистота“. Вносител на предложението е общинският съветник Момчил Пантелеев. По–рано кметът Кольо Милев обясни, че  по Закона за управление на отпадъците общински предприятия за комунални услуги могат да бъдат използвани само...

ЕК ни проверява заради обществените поръчки

В сряда по време на изслушване в парламентарната комисия по еврофондовета вицепремиерът Зинаида Златанова каза, че мисията се среща с кметове и изпълнители на търгове, финансирани с европейски и национални средства. Златанова съобщи, че правителството все още не е получило официалните мотиви на Брюксел за спирането на плащанията по "Околна среда". В сряда по време на изслушване в парламентарната комисия по еврофондовета вицепремиерът Зинаида Златанова каза, че мисията се среща с кметове и изпълнители на търгове, финансирани с европейски и национални средства. Златанова съобщи, че правителството все още не е получило официалните мотиви на Брюксел за спирането на плащанията по "Околна среда".

Сандра Бълок е №1 за тази година

Актрисата Сандра Бълок получи първо място в класацията на списание "Ентъртейнмънт уикли" за личност на годината в сферата на шоубизнеса.

Автобус с деца бе спасен от преспите при Бяла. 4 часа продължи спасителна акция на автобус с работници

Микробус, превозващ деца, е бил спасен от снежните преспи от екип на противопожарната служба снощи. Спасителната операция в района на град Бяла е продължила близо два часа. Микробусът е бил изтеглен и съпроводен до ЖП гара Бяла През изминалото денонощие екипи на противопожарната служба  са отреагирали на четири сигнала за оказване на помощ на закъсали по пътищата автомобили.Близо два часа, до 19:30 часа снощи,  специализиран автомобил е изтеглял при Мойсеевия баир закъсал микробус “Мерцедес” с великотърновска регистрация, превозващ девет души, ...

Нина Гергова се заяде с майките за харчовете им за памперси

Нина Гергова, Снимка: БГНЕС, Архив

Комисията за взаимодействие с граждански организации и движения обсъди на заседание днес предложението да се премахне данъчната ставка за стоките, необходими на деца във възраст между 0 и 3 г.

Инициативата е подкрепена от 12 000 подписа. В крайна сметка оглавяваната от Мая Манолова комисия реши да внесе в парламента протокола от заседанието си, за да преценят депутатите дали да предприемат законодателни мерки.

За да представи предложението в парламента бе Евелина Бетова.

Тя аргументира идеята си с нуждата държавата да подкрепи младите семейства, които се колебаят дали да имат дете.

“Това е една от мерките, с които да се подпомогнат работещите семейства в детеродна възраст. Тези хора не смеят да създават деца, защото осъзнават колко е скъпо и непосилно това за тях”, каза Бетова и допълни, че ако ставката бъде премахната повече подрастващи ще имат достъп до по-качествени и безопасни стоки.

Тя представи проучване, според което средният месечен разход по отглеждането на едно бебе възлиза на 420 лв. и изтъкна, че много от семействата са принудени да купуват бебешки принадлежности онлайн от Великобритания, защото там е по-евтино.

На заседанието присъстваха представители от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и на финансовото ведомство. Те се обявиха против диференциирането на данъчните ставки и бяха единодушни, че предложението за детските стоки няма да има чакания ефект и ще даде възможност за злоупотреби.

В дискусията се включи и лицето на контрапротеста Нина Гергова, която присъстваше на заседанието в качеството си на член на Гражданска инициатива “За нов обществен договор”.

Тя изрази съгласие, че каузата е важна, но бе скепитчна, че диференциираната ставка ще име целения ефект. Гергова предложи правителството да помисли за ваучери за най-нуждаещите се млади семейства. В края на изказването си тя отправи странна критика към начина, по който майките харчат парите за бебетата си. Ето част от изказването й:

“В тези европейски страни, където съм пътувала, детските стоки са много по-скъпи от стоките за възрастни, което винаги много ме е учудвало. (…)
Това, което ме дразни, е, че когато се говори за ставки и майчинство, всички излизат и казват “Не ни стигат парите за памперси” – не за храна, не за лекарства, а това не е най-големият проблем. И искам да попитам  тези 420 лв. месечно как сте ги разбили – 200 лв. за памперси ли? Няма как да стане”, каза Нина Гергова.

Бетова не пропусна да отговори на Гергова и представи подробно разбивката: 33% за мляко за бебе; 24% за зърнени и готови храни, пюрета, сокове – допълваща храна;  20% за пелени; 13 % за козметика; 5% за влажни кърпи и други необходими аксесоари; 5% за аксесоари за хранене и хигиена на бебето.

Статията "Нина Гергова се заяде с майките за харчовете им за памперси" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Областният управител сезира прокуратурата заради „Ремотекс”

Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова сезира прокуратурата заради проблема с неизплатените заплати на работниците в „Ремотекс"-Раднево. Това обяви самата тя пред Дарик. „Държавата няма да остане безразлична към това, което се случва в това предприятие. Сезирала съм прокуратурата и всички държавни институции и ще търсим причината, поради която заплатите на хората все още не са платени", обясни Аладжова. По-рано днес тя присъства на протеста, организиран от работещите в предприятието. „Направих го по свое желание. Мисля, че моето мя...

Разследват за корупция руски ексминистър

Днес започна съдебно следствие срещу бившия руски министър на отбраната Анатолий Сердюков, който беше отстранен от поста през 2012 г. след зрелищен корупционен скандал.

Грузия парафира споразумението за асоцииране с ЕС


Грузия парафира днес текста на споразумението си за асоцииране с Европейския съюз, съобщиха грузински телевизии, цитирани от БТА.

На церемония във Вилнюс, където се провежда срещата на върха на "Източното партньорство", документът бе парафиран от грузинския заместник-министър на външните работи Давид Залкалиани, който бе ръководител на делегацията за тригодишните преговори с Брюксел. Пред репортери Залкалиани заяви, че това е "историческо събитие за Грузия".

Представители...

Има загинал от тежката катастрофа до Дебелт - 35-годишният Брайко Стоянов

Водачът на реното, което тази сутрин се удари челно в Водачът на реното, което тази сутрин се удари челно в "Тойота Арго", с бургаска регистрация, е издъхнал от раните си, съобщиха от полицията в Бургас. Това 35-годишният Брайко Стоянов. Още трима ранени са с опасност за живота - 39-годишната шофьорка на тойотата, както и двама от спътниците на Брайко. В болница са настанени от двама млади мъже

2 тона жито и 450 бали сено изгоряха в село Рогозиново

За пожар в харманлийското село Рогозиново съобщават от полицията в Хасково. Сигналът е получен снощи в 20,20 часа. Пристигналите на място полицейски и пожарникарски екипи са установили, че горят 2 плевни, собственост на 25-годишен мъж. В резултат на пламъците са изгорели напълно 450 бали сено и 2 тона жито, съхранявани в тях. Причините за пожара са в процес на изясняване....

Лимитирана серия уиски Chivas Made for Gentleman ще бъде представена на Chivas Gourmet Salon 2013

/КРОСС/ Премиерата на лимитирана серия уиски Chivas Made for Gentleman ("Създаден за джентълмени") ще се състои по време на четвъртия по ред Chivas Gourmet Salon 2013. Традиционното събитие, което ще се проведе от 4 до 6 декември в зала Триадица, Гранд хотел София, ще срещне почитатели на гурме културата и модата, за да им представи изискани напитки и деликатеси, сред които и продукта, създаден в партньорство между алкохолния бранд и английския дизайнер Партик Грант.Chivas Made for Gentleman е лимитирана серия отлежало 12-годишно примиъм уиски, допълнено от луксозна кутия, дело на носителя на престижната награда за мъжки дизайнер от Британските награди за мода през 2010 г. Креативната колаборация цели да покаже как общата цел на майстор-дестилерите на Chivas и изкусната работа на шивачите от Norton & Sons - да създават специален продукт за своите клиенти, става реалност в изисканата опаковка, създадена за джентълмени. Четвъртият по ред Chivas Gourmet Salon обещава да поднесе неповторимо кулинарно изживяване на своите посетители, представяйки най-актуалното от света на висшата мода в кулинарията и гурме културата като неизменна част от живота на съвременния човек. Събитието ще изкуши посетителите си и с други качествени високоалкохолни напитки, шампанско и вина, както и с редица гурме храни, които ще бъдат представени за първи път у нас

НДСВ тръгва на мащабна предизборна кампания

Антония Първанова се опита да стегне партийните редици в отворено писмо

"Самотрансформацията" на Северозапада е невъзможна

Област Монтана се характеризира с изключителна периферност – географска, транспортно-комуникационна и икономическа, с липсата на целеви инвестиции в базова инфраструктура, с бавното трансформиране на местната икономика. Това беше отчетено по време на среща-дискусия, посветена на разработването на стратегия за Северозападна България чрез инструмента Интегрирана териториална инвестиция. Събитието се организира по повод включването на Северозападa в Споразумението за партньорство 2014-2020 г. и подготовката на междусекторна интегрирана стратегия з...

Борисов ме атакува, скоро ще го подредя

Скрити интереси провалили строеж на Стоичков в Пловдив

Илиан Илиев: Съдът трябва да отхвърли претенциите на Мюфтийството за Ески джамия

От няколко месеца, в привидно спокойния и провинциален град Стара Загора, се дискутира възможността в центъра на града да се появи отново работеща джамия. Тя ще бъде на мястото на Музея на религиите, единствената сграда, оцеляла след масовото клане и опожаряване на града през 1877 година. Въпросите по случая са много, реакциите са различни. Утре, 29 ноември, предстои поредният протест срещу исканията на Главно мюфтийство, а информационният сайт starazagorastz.org и Actualno.com ви срещат с Илиан Илиев - един от организаторите му. В последните няколко месеца в Стара Загора се наблюдава особено напрежение върху статута на Музея на религиите, известен на местните като „Джамията”. Бихте ли дали кратка предистория на събитията, довели до казуса със собствеността на сграда...

Поредно „фалшиво” камикадзе стресна Турция

След като миналата седмица човек с подозрителен пакет се опита да достигне до офиса на турския премиер Реджеп Таийп Ердоган, подобен случай се разигра днес пред централата на управляващата партия в Турция, съобщава CNN Turk, цитиран от „Фокус”. По идентичен начин извършителят предварително сигнализира по телефона за замисляното от него действие срещу централата на Партията на справедливостта и развитието (ПСР). Екипи на Анкарската дирекция по сигурността вече са претърсили и задържали Хикмет У., разпознат по даденото от него описание да стои пред улицата срещу централата на ПСР. У него са намерени само удостоверение за граждански брак и жълта папка. В полицейския участък задържаният обясни, че дошъл от провинцията до централата на ПСР, но никой не му е обърнал внимани...

Бащите са най-щедри по Коледа

Британско проучване сочи, че бащите не се замислят за даването на пари по празниците и харчат най-много за подаръци за семейството. Всички обичат да видят големите усмивки на децата си, след като отворят подаръците под коледната елха, но изглежда татковците са най-склонни да не пестят средства, за да зарадват детето си. Ново проучване на 1000 родители, баби и дядовци във Великобритания разкри, че бащите са най-щедри около празниците. Любящите татковци не се страхуват да харчат. Около 30,5% от тях признават, че са давали по 250 паунда за коледен подарък на детето си в сравнение с 21,2% от майките, които са харчили толкова пари. 17% от анкетираните мъже казват, че са готови да дадат и 1000 паунда, за да изненадат своите наследници. Изследването показва, че британските родители дават между...

Оздравителното училище във Варна на ръба на оцеляването

Ръководоството на Оздравително училище „Д-р Никола Димитров“ във Варна е буквално на ръба на оцеляването. За това се обръща с молба за финансово подпомагане към всички, които имат желание да окажат съдействие. Откъм средства сме на ръба, заяви пред „Черно море“ директорът на училището Цветана Христова.

Тамагочи възкръсва за Коледа

Новата версия идва в Европа преди празника, струва около 30 евро

    


Колко спечели вторият филм от "Игрите на глада"?

Втората част от приключенския епос "Игрите на глада: Възпламеняване" (The Hunger Games: Catching Fire) събра от продажба на билети през уикенда в САЩ...

Хаити и Мароко изпревариха България в ранглистата на ФИФА


Българският национален отбор по футбол запази 76-ото място в световната ранглиста на ФИФА. След обновяването на класацията за ноември съставът на Любослав Пенев, който нямаше мачове в този период, има 487 точки.

Националите бяха изпреварени от Хаити и Мароко, които се изкачват съответно до 73-о и 75-о място. Того и Полша обаче губят съответно две и девет позиции и вече се намират плътно зад България след обновяването на ранглистата.

В челото на ранглистата настъпиха...

Каролев: Лекарство срещу будала няма

България е с най-качествен и евтин Интернет в света. Което не е случайно, тъй като този сектор е почти напълно свободен от държавни регулации и политически и бюрократичен натиск. Това пише днес в профила си във Фейсбук Владимир Каролев по повод обявените от компанията Ookla данни от анализа й на световния интернет, според които качеството на интернет връзката е най-добро у нас.

Демонтират гигантския куфар след протест в Москва

Жителите на Москва така и няма да видят изложбата Жителите на Москва така и няма да видят изложбата "Душата на странстванията" на компанията „Луис Вютон", съобщава "Ройтерс". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Павилионът, в който тя трябваше да бъде открита на 2 декември на Червения площад, вече се демонтира след намесата на Кремъл. Демонтирането на

Откраднаха кабел за уличното осветление в Горно Александрово

Кабел, захранващ уличното осветление в село Горно Александрово е бил откраднат, съобщават от Областната дирекция на полицията в Сливен.  Съобщението е получено около 9,10 часа на 27 ноември. От две улици в селото са срязани и откраднати 14 ел.проводници с обща дължина около 500 м. Нанесената щета е в процес на установяване. Предприети са незабавни мерки по установяване на извършителя. Образувано е досъдебно производство....

Електронните цигари толкова вредни, колкото обикновените

Твърденията, че електронните цигари са по-малко вредни от обикновените, не са верни, според холандския институт за обществено здравеопазване, съобщава Dutchnews.


Електронните цигари водят до пристрастяване, също както обикновените. Освен това съдържат вредни вещества, заяви институтът днес.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - Твърденията, че електронните цигари са по-малко вредни от обикновените, не са верни, според холандския институт за обществено здравеопазване, съобщава Dutchnews. Електронните цигари водят до пристрастяване, също както обикновените. Освен това съдържат вредни вещества, заяви институтът днес. Виж тук новите електронни издания в MediaMall -

Най-щедри на Коледа са татковците

Бащите не стискат портфейла си около празниците и харчат най-много за подаръци за семейството, сочи ново проучване във Великобритания. Подготовката за Коледа може да е малко стресираща. Опитвате се да организирате всичко и да се впишете в рамките на бюджета, който сте си отпуснали за празника. Всички обичат да видят големите усмивки на децата си, след като отворят подаръците под коледната елха, но изглежда татковците са най-склонни да не пестят средства, за да зарадват детето си. Ново проучване на 1000 родители, баби и дядовци във Великобритани...

Хванаха всички избягали в Албания затворници

Тримата са били заловени в Гърция; останалите четирима бяха хванати веднага след бягството

Готвят протест срещу митрополит Николай

/КРОСС/ Около 200 души от Хасковските минерални бани се готвят за протест пред митрополията в Пловдив, съобщи кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер. Хората негодуват конкретно срещу митрополит Николай, който отказва да разреши ремонт на три от църквите в общината. Така се спира усвояването на един милион и 200 хиляди лева, спечелени по европейски проекти, съобщава радио Пловдив. Според местни жители, дядо Николай не дава благословията си най-вече заради кмета Мюмюн Искендер, който е мюсюлманин. Всички форми за контакт с пловдивския митрополит Николай са изчерпани, затова миряните стигат до крайната мярка протест. Ако до 15 декември митрополит Николай не подпише документите, община Минерални бани губи 1, 2 млн. лева, признава и кметът Мюмюн Искендер.  

Отложиха делото за музей „Конака" във Видин

Делото за връщане на собствеността върху сградата на общинския музей „Конака" на Мюсюлманското изповедание бе насрочено за разглеждане днес от състав на Видинския окръжен съд с председател Валя Младенова. В залата се яви лично кметът на Видин Герго Гергов. Присъстваха още председателят на Общинския съвет Пламен Трифонов и общински съветници от различни политически сили, представени в местния парламент. Съдът отложи делото, след като уважи молбата на вещото лице Галина Антова да бъде удължен срокът за проучване и преглед на цялата документация п...

АНС шпионирала порно навиците на ислямисти

Целта била да се открият уязвимите места на радикали, смятани за влиятелни в мюсюлмански общности, за да се подкопае репутацията им

Кой убива владика, защото му дължи пари, пита Епископ Тихон

Кой убива владика, защото му дължи пари, ами той няма да му ги върне, попита риторично Тивериополският епископ Тихон, предстоятел на храма „Св. Александър Невски", по повод появилите се твърдения, че варненският митрополит Кирил е бил убит. Той беше в парламента за откриването на изложба за 125-ата годишнина от кончината на Антим Първи. По негови д Кой убива владика, защото му дължи пари, ами той няма да му ги върне, попита риторично Тивериополският епископ Тихон, предстоятел на храма „Св. Александър Невски", по повод появилите се твърдения, че варненският митрополит Кирил е бил убит. Той беше в парламента за откриването на изложба за 125-ата годишнина от кончината на Антим Първи. По негови д

Управата в Пловдив се допитва до граждани за ремонта на града

По думите на градоначалника в нея на 100% ще влязат изграждането на зоологическа градина

Д-р Сотир Караниколов отново бе избран за управител на КОЦ-Шумен

Д-р Сотир Караниколов беше избран за управител на Комплексния онкологичен център в Шумен. Това се случи след таен вот, по време на сесията на местния парламент. За д-р Караниколов гласуваха 29 съветници, а за другия претендент за поста - радиологът д-р Маргит Цанев - 7 съветници. Две от бюлетините бяха невалидни. Изборът на Караниколов беше предшестван от дълъг дебат в сесийна зала. Зам.-кметът по „Здравеопазване и социални дейности" Седар Кадир, който беше и председател на комисията, която проведе конкурса за избор на шеф на КОЦ, обясни, че в ...

Ще има нова процедура за приватизацията на "Топлофикация Шумен"


Шуменският общински съвет реши на днешното си заседание да се обяви нова процедура за приватизация на местната "Топлофикация" въпреки съдебно решение, с което дружеството е обявено в несъстоятелност. Според общински съветници юристи, няма законова пречка да започне подобна процедура, съобщи БТА.

Общинските съветници одобриха докладната записка на местната администрация, според която чрез публично оповестен конкурс ще бъдат обявени за продажба на един етап на 9 697 101 акции,...

Сидеров подхвана Плевнелиев за нарушенията му като министър

В Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси ще бъде разгледан сигнал за отклонени средства по проекти по времето, когато министър на регионалното развитие и благоустройството е бил Росен Плевнелиев, съобщи председателят на комисията Волен Сидеров. Информацията бе изнесена от Емил Георгиев, ръководител на политически клуб „Екогласност” и визира отклонени средства по проекти по времето, когато министър на МРРБ е бил Росен Плевнелиев и след него Лиляна Павлова. Данните са предоставени и на прокуратурата.

Не следвайте националистите, пише Калфин до Камерън

В писмото Калфин призовава Камерън да не взема решения под влиянието

Балканите, протестите и преводимостта са фокус на новия Софийски литературен фестивал


"Литературата не признава граници" е мотото на новия Софийски литературен фестивал, който ще се проведе между 10 и 15 декември в рамките на 41-ия Софийски международен панаир на книгата в НДК. Фокусът на първото му издание е "Балкани", допълват организаторите на Асоциация "Българска книга".

Идеята е фестивалът да сменя темата си всяка година. Програмата на неговото първо издание включва срещи и четения с авторите Алек Попов, Георги Господинов, Емил Андреев, Емилия Дворянова, Елена...

Черният шоколад намалява умората

Консумацията на черен шоколад може бързо и ефективно да ви отърве от тежки емоционални сривове, показва ново изследване. Не всички разновидности на шоколада имат толкова силно изразени антидепресивни свойства. Ако искате да постигнете душевно спокойствие, заложете на черен шоколад с възможно по-високо съдържание на какао. Повечето хора с наднормено тегло погрешно смятат, че това лакомство е една от основните причини за проблемите им. Диетолозите са категорични, че наистина храните с високо съдържание на мазнини и калории могат да се отразят на ...

Електронните цигари вредни колкото обикновените

Твърденията, че електронните цигари са по-малко вредни от обикновените, не са верни, според холандския институт за обществено здравеопазване, съобщава Dutchnews.


Електронните цигари водят до пристрастяване, също както обикновените. Освен това съдържат вредни вещества, заяви институтът днес.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - Твърденията, че електронните цигари са по-малко вредни от обикновените, не са верни, според холандския институт за обществено здравеопазване, съобщава Dutchnews. Електронните цигари водят до пристрастяване, също както обикновените. Освен това съдържат вредни вещества, заяви институтът днес. Виж тук новите електронни издания в MediaMall -

Общински съвет Сливен не прие изменения в Бюджет 2013

Общинските съветници не приеха изменения на бюджет 2013 на община Сливен. Към 31 октомври тази година сборният бюджет по приходната и разходната част е общо 9 8967543 лв. Измененията се налагаха заради постъпили  допълнителни приходи – наеми на земя и други неданъчни приходи в размер на 5982 лв., промяна на План-сметка за 2013 г. за разходите за поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване, както и намаление на приходите във връзка с промяна на Разчета и поименното разпределение на плана за капиталови разходи на Общината за 201...

Депутатите отложиха гласуването на промените в Закона за хазарта за следващата седмица

Гласуването на промените в Закона за хазарта ще се проведе следващата седмица. Това решиха депутатите след предложение на Александър Паунов от Коалиция за България, предаде репортер на Агенция „Фокус”. При дебатите зам.-министърът на финансите Людмила Петкова обясни, че както е в действащия Закон за корпоративното подоходно облагане организаторите на онлайн залагания не могат да бъдат облагани по него.

Загинал и 5-ма ранени след челен удар край Бургас

35-годишен мъж загина, а други петима души са ранени при жестока катастрофа, станала тази сутрин на пътя Средец-Бургас, съобщиха от полицията в морския град.

80 000 лева на ден струва охраната на границата (снимки)

Йовчев и Найденов инспектираха работата по изграждането на заграждения при турската граница. Снимка: Юлиан Христов

80 000 лева на ден струва на МВР подсилената охрана на границата. Тя се налага заради наплива от нелегално влизащи в страната през последните месеци.

Това съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев, който заедно с военния министър Ангел Найденов инспектира работата по изграждането на заграждения при турската граница.

През изминалото денонощие не са заловени нелегални имигранти.

В момента МВР е комaндировало допълнително 1100 души, като разчетите са тази бройка да достигне 1400 при необходимост.

От началото на годината нелегално преминалите границата са 11 155 души. 10 766 от тях са през границата с Турция.

100 нелегални имигранти са в арести на Гранична полиция, а 119 са с ефективни присъди.

Към момента в центровете на ДАБ има 4188 души, а на външни адреси за собствена сметка – 4595 души.

До момента Министерството на отбраната е похарчило 600 000 лева по дейностите в помощ за охрана на границата.

Близо 8 милиона лева ще струва изграждането на телена ограда с дължина от 33 км на границата в участъка на с. Лесово и с. Крайново.

Днес приключи първият етап от операция “Съвместни усилия 2013″ на МО. До февруари трябва да бъде изградено цялото съоръжение.

Снимка: Юлиан Христов Снимка: Юлиан Христов Снимка: Юлиан Христов

Статията "80 000 лева на ден струва охраната на границата (снимки)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

80 000 лева на ден струва охраната на границата

Цветлин Йовчев

80 000 лева на ден струва на МВР подсилената охрана на границата. Тя се налага заради наплива от нелегално влизащи в страната през последните месеци.

Това съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев, който заедно с военния министър Ангел Найденов инспектира работата по изграждането на заграждения при турската граница.

Очаквайте подробности.

Статията "80 000 лева на ден струва охраната на границата" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

ВЕИ-та срещу данъчната репресия

/КРОСС/ Въвеждането на дискриминационни мерки спрямо производителите на енергия от вятър и слънце ще доведе доунищожаване на малкия и среден частен бизнес в енергетиката и стопиране на процеса на диверсификация на източниците на енергия в страната, което ще има тежки последици както за енергийната сигурност, така и за цената на енергията за потребителите. За това предупредиха от Българската ветро- енергийна асоциацияден след като парламентарната бюджетна комисия прие предложението на „Атака" държавата да събира такса за производството на електрическа енергия от вятърна и слънчева енергия. Размерът й би трябвало да се образува от преференциалната цена, умножена по количеството изкупена енергия от обществен доставчик, умножени по 20 на сто. Предложението за въвеждането на таксата беше подкрепено от БСП и ДПС. „За пореден път едно прибързано, необмислено и граничещо с произвол решение на държавна институция заплашва да компрометира безвъзвратно бъдещото развитие на българската енергетика и икономическото благосъстояние на страната за сметка на едно твърде недалновидно, изкуствено и твърде краткотрайно запазване на статуквото", е позицията на бранша. Днес се очаква и позицията на фотоволтаиците, които вече обявиха извънредна пресконференция по повод на вчерашното решение на парламентарната бюджетна комисия.  

Отложиха делото срещу Цветанов за догодина

Делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов беше отложено за 24 януари 2014 година, съобщи Фокус.

За тогава са призовани петима свидетели. 

На заседанието днес бяха разпитани трима свидетели. 

Очаквайте подробности. 







































Делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов беше отложено за 24 януари 2014 година, съобщи Фокус. За тогава са призовани петима свидетели. На заседанието днес бяха разпитани трима свидетели. Очаквайте подробности.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване