Испания официално излезе от рецесията през третото тримесечие

Икономиката на иберийската страна нарасна с 0,1% в периода юли-септември

    


Мирослава Кортенска: В дискусията на президента липсваха различни гледни точки

/КРОСС/ Крайно време е управляващите в България да разберат, че публичния им живот, дори личния им живот трябва да са наяве пред общността, заяви журналистката Кристина Патрашкова по повод проведената вчера дискусия на президента Плевнелиев за ролята на медиите. Тя даде пример със скандала около Мишо - „Бирата". Според Мирослава Кортенска обаче на вчерашната дискусия е имало липса на различни гледни точки. „Това е моноспектакъл и един добър завършек пред медиите", заяви пред TV7 Кортенска.  По нейни думи Росен Плевнелиев не е трябвало да кани анонимни и нерегистрирани групи от хора да участват в дискусията", както в случая с „Ранобудните студенти", каза още тя.  

Нова туристическа услуга - бягаш и разглеждаш

/КРОСС/ За всички, които обичат активното движение, новата туристическа услуга, предлагана в Естония, ще им се стори истинско предизвикателство. Основните забележителности на столицата Талин може да разгледате на бегом, предлага туристически сайт. Така туристът успява и да поддържа добратаси форма. Но за да се възползвате от тази офертана туроператора, трябва да сте в добро здраве и добра форма. Градският туристическимаратон трае между 45 минути и час и половина, като туристът може сам да избере маршрута, по който ще бяга, в зависимост какво иска да види от естонската столица - покрай брега на морето, в гората, парковете или в центъра. По време на кроса могат да бъдат посетени дворецът на Петър Първи Кадриорг и паркът към него, пристанището, кулите и крепостните стени на Стария град, концертната зала Allinna Linnahall. И това удоволствие би ви струвало 20 евро.

Може ли да се интегрира бежанец

Най-големият проблем, пред който е изправена България с нестихващите потоци бежанци към нея, е, че от една затворена, относително хомогенна или поне свикнала с различностите си страна трябва да върви към едно космополитно бъдеще. То в крайна сметка е такова за целия свят, не само за нас. 
Монокултурни общности няма как да се запазят в един все Най-големият проблем, пред който е изправена България с нестихващите потоци бежанци към нея, е, че от една затворена, относително хомогенна или поне свикнала с различностите си страна трябва да върви към едно космополитно бъдеще. То в крайна сметка е такова за целия свят, не само за нас. Монокултурни общности няма как да се запазят в един все

Ако университетският борд стане факт, вузовете губят автономията си!

Проф. Ваньо Митев: Редно е най-добрите специалности да получават най-голямо финансиране

    

Ако университетският борд стане факт, вузовете губят автономията си!

Проф. Ваньо Митев: Редно е най-добрите специалности да получават най-голямо финансиране

    


"Изненадващо" уволниха кореспондента на "Труд", поискал оставки на главни редактори

Днес разбрах, че от 2 декември вече не работя за "Труд" поради съкращение на 1 бройка в отдел "Кореспонденти". По този повод искам да благодаря на всички колеги (бивши и настоящи) от най-влиятелния български вестник за осемте години, през които работихме заедно.

Васил Велев: Капиталовият пазар не е алтернатива на банковото финансиране

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България определи еврофондовете като по-надежден източник на финансиране

    


Нараства немотивираната агресия сред децата

Детската престъпност е на нивата от 1989 г., но нараства агресивността при децата, заяви пред парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта секретарят на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Константин Томанов.

39-годишен в ареста, шофирал с 2,23 промила алкохол в кръвта

Бързо производство срещу пиян водач е образувано в РУП-Свиленград, информират от пресцентъра на ОД на МВР-Хасково.

В ареста до 24 часа е задържан 39-годишен жител на село Сапарево, хванат от автопатрула да шофира колата си с 2,23 промила алкохол в кръвта.

Хасково Новини

“Индипендънт” с карикатура за БГ емигрантите

Индипендънс с карикатура за БГ емигрантите.

Британският вестник “Индипендънт” посвети днешната си карикатура на горещата тема за българските и румънски емигранти.

Карикатурата изобразява британския министър-председател Дейвид Камерън, който изритва от пътя загърнати с националните флагове български и румънски емигранти, за да направи път на изобразените като трол UKIP (Независима партия на Великобритания).

UKIP е дясна популистка политическа партия, популярна с евроскептицизма си. Тя е една от главните причини за настроенията срещу българите и румънците в британското общество, защото често ги е заклеймявала като криминални нискоквалифицирани типове.

Лидерът на UKIP Найджъл Фараж и британското издание “Дейли експрес” дори започнаха кампания срещу българските и румънски емигранти преди около месец.

Днес на първа страница в сайта на UKIP стои видео, в което привърженици на партията говорят за емигрантите като за престъпници.

“Това не е расизъм, това е реализъм”, казва един от говорителите във видеото.

Онлайн изданието на “Дейли експрес” пък започна подписка срещу емигрантите и допълни мрачната картина с публикации, които твърдят, че българите и румънците ще донесат бяс на Острова.

Статията "“Индипендънт” с карикатура за БГ емигрантите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Изхвърлят Анелия от "Пайнер"?

След като от компанията потвърдиха, че са наказали четирима от изпълнителите си да не участват в големия концерт утре вечер, сега тръгна слух, че една от големите звезди на жанра ще изхвърчи от фирмата.

Gmail въвежда нови функции и променен интерфейс за iPad

Поредното обновление на Gmail вече започна да се разпространява сред потребителите на Google. Компанията въвежда няколко дребни подобрения, някои от които дълго време са желани от потребителите. Сред тях попада възможността да се запаметяват прикачени файлове директно в Google Drive. По този начин няма нужда файловете да се теглят на компютъра, ако потребителят не желае това. Веднъж в Google Drive, те ще могат да се синхронизират и с всички останали устройства, които използват приложението на услугата. Увеличават се и възможностите за управление на прикачените файлове в самия Gmail. Освен преглед на снимки, мейл услугата на Google ще позволява преглеждане на цели документи, търсене на думи или фрази в тях и др. Подобрена е и работата с няколко файла едновременно. Освен това се въвежда поддръжка и на ръкопис. Чрез използване на мишката, тракпада на лаптопа или сензорния екран за мобилни устройства, потребителите ще могат да изписват на ръка символи, които системата ще разпознава, цифровизира и добавя в писмата. Въведени са и малко визуални промени. Най-много са те за притежателите на iPad. Вече има навигационна лента в ляво, от която може да се превключват различните категории с писма в акаунта. Страницата за влизане в акаунта, която е достъпна през интернет браузърите, е опростена и следва философията на Google

Ранобудните студенти с ново антиправителствено шествие

Ранобудните студенти от ВТУ отново организират антиправителствено шествие тази вечер във Велико Търново. Началото ще бъде дадено от 17,00 часа на площада пред Царевец. От там шествието ще премине по вече познатия маршрут – по централната улица, през паметник “Велчова завера” и ще приключи пред сградата на Общината. “Ние, Ранобудните, сме твърдо решени, че ще искаме оставката на това правителство до край и няма да се предадем в борбата си. Каним всички колеги, преподаватели и граждани, които ни подкрепят, да се присъединят към нашата кауза и да ...

Обновеният Gmail въвежда няколко нови функции и променен интерфейс за iPad


Поредното обновление на Gmail вече започна да се разпространява сред потребителите на Google. Компанията въвежда няколко дребни подобрения, някои от които дълго време са желани от потребителите.

Сред тях попада възможността да се запаметяват прикачени файлове директно в Google Drive. По този начин няма нужда файловете да се теглят на компютъра, ако потребителят не желае това. Веднъж в Google Drive, те ще могат да се синхронизират и с всички останали устройства, които използват...

Изложба от международен фестивал гостува в Русе

В Голямата художествена галерия ще бъде открита изложба живопис, скулптура, фотография от Международен фестивал за визуални изкуства „ГОРЖ ФЕСТ” – Търгу Жиу, Румъния. Избраните творби са реализирани в изданията на феста в периода 2009 – 2013 г. Изложбата се открива от 16 часа днес. ...

Евродепутът Преслав Борисов кани на среща земеделци от кюстендилско

Евродепутатът Преслав Борисов ще се срещне с представители на земеделския сектор от Кюстендилска област. Темата на кръглата маса е "Земеделие и европейско финансиране 2014-2020". Срещата е с начален час 17:00 часа, в заседателната зала на хотел "Стримон Спа Клуб Кюстендил".    ...

Бразилия вдигна основната лихва с половин пункт до 10%

Централната банка на страната се бори с инфлацията, която достигна 5,8% през октомври

    


Имате ли милион?

Парламентът не успя да отхвърли ветото на президента върху закона за чужденците, според който срещу инвестиция от 1 млн. лв. гражданин на държава извън Европейския съюз (ЕС) може да вземе български паспорт по облекчена процедура.
Има три обяснения защо БСП и ДПС опитаха да отхвърлят ветото на президента Парламентът не успя да отхвърли ветото на президента върху закона за чужденците, според който срещу инвестиция от 1 млн. лв. гражданин на държава извън Европейския съюз (ЕС) може да вземе български паспорт по облекчена процедура. Има три обяснения защо БСП и ДПС опитаха да отхвърлят ветото на президента

Апаш нападна с нож продавачка във Варна

Инцидентът е станал снощи в магазин за детски стоки

    


Митрополит Николай: Има заговор срещу църквата

Заговор на тъмни сили срещу църквата видя митрополит Николай Пловдивски в скандалите около смъртта на дядо Кирил и вота за негов наследник. Владиката проговори пред "Стандарт" за пръв път след шумните атаки срещу него. Той категорично отказа да коментира обвиненията, че стои зад кончината на митрополит Кирил. "Този пореден епизод на атаки е част от дългия сериал за разрушаване на авторитетите, в частност на църквата", заяви пловдивският владика. "Няма митрополит и епископ, за когото да не са разпространявани клевети, коя от коя по-налудничави. Дори и обвинения в убийство не са липсвали, така че това сега е от вече игран репертоар", добави митрополитът. "Изглежда някой искрено вярва в гьобелсовите теории, че една лъжа, повторена сто пъти, може да стане истина. Не може!", каза още дядо Николай. - Ваше Високопреосвещенство, извинете за въпроса, но стоите ли по някакъв начин зад смъртта на Кирил Варненски, както твърдят критиците ви? - Категорично отказвам да отговарям на този въпрос! Ако някой е решил да ме вкара в режим да започна да се оправдавам или обяснявам, не е познал. - Как си обяснявате тази атака? - Няма митрополит и епископ, за когото да не са разпространявани клевети, коя от коя по-налудничави. Дори и обвинения в убийство не са липсвали, така че това сега е вече игран репертоар. На какво ли не сме се начели и наслушали, ще изтърпим и това

Талин организира туристически обиколки набегом


Столицата на Естония - Талин, предлага нов метод за туристическа обиколка на града - с бягане, съобщи сайтът http://www.visitestonia.com.

Така, наред с разглеждането на основните забележителности, туристът успява и да изгори калории, съчетавайки приятното с полезното, гласи описанието на услугата.

Условието е гостът да е в добра физическа форма. Обиколката трае между 45 минути и час и половина. Клиентът може сам да избере маршрута - покрай брега на морето, в гората,...

Закриването на болници няма да реши проблемите на НЗОК

Експерт: Когато министър стане враг на лечебните заведения, не остава дълго на поста

    


Избирателна памет


Конвоят от автомобили се насочва към крайната си цел през облак прах. Регистрационните номера са от всички краища на Европа – Норвегия, Швейцария, Германия и Словения. Пътуването до мината при Омарска като че е продължило безкрайно.

Посетителите са предимно босненски бежанци и техните наследници – те се връщат да почетат деня, в който е закрит затворническият лагер тук. През 1992 г. в него са държани между 3000 и 6000 души.

Катарина Панич е журналист от Приедор....

Проверяват Борисов и Бориславова за данъчни и финансови престъпления

Цветелина Бориславова. Снимка: БГНЕС

ДАНС и НАП проверяват Бойко Борисов и Цветелина Бориславова за данъчни и финансови престъпления, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Обвинител номер едно обяви, че в прокуратурата е постъпил сигнал срещу бившия премиер и Цветелина Бориславова и информацията е изпратена за проверка до данъчните и ДАНС.

“Не мога да дам точни данни за този сигнал, преглеждал съм, с оглед на обработването на целия ежедневен доклад, който влиза в прокуратурата. Сигнал има. По сигнала се процедира като по всеки друг сигнал”, лаконичен бе Цацаров.

 В интервю за Нова телевизия преди дни Цветелина Бориславова обяви, че в момента тече проверка на бизнеса й за десет години назад. Тя каза, че е изпратила писмено запитване до шефа на НАП да й бъде отговорено по силата на какво решение и по чие разпореждане е образувана проверката.

 

Статията "Проверяват Борисов и Бориславова за данъчни и финансови престъпления" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ваньо Танов: Флоров е режисьорът на записите срещу мен

Бившият директор на Агенция „Митници" Ваньо Танов сподели в предаването „Здравей, България" по Нова телевизия, че подозира бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров в режисура на изтеклите записи от разговори с негово участие, записа...

Варненски миряни: Църквата няма нужда от свой Делян Пеевски

Евентуалното повтаряне на резултатите от първия опорочен и вече бламиран вот за наследник на дядо Кирил би било срамен шамар не само за Варненската и великопреславска епархия, но и за самия Св. Синод.  Подобен развой би предизвикал нова много по-остра морална криза с непредвидими последици не само в епархията, но и в цялата Българска православна църква, която няма нужда от свой Делян Пеевски. Това се казва в декларация от инициативния комитет, който беше против избора на епископите Борис и Игнатий за финални кандидати за варненски владика и пои...

Винаги друг подписва проектите на десницата

За мен е непонятно защо Делян Добрев и Трайчо Трайков, които също работеха с Уестингхаус и за бъдещето на 7 блок на АЕЦ „Козлодуй”, сега са против този проект. Това попита лидерката на ЕНП Мария Капон в предаването „Гореща точка” на TV7.

Кометата ISON ще е видима през деня и от България

/КРОСС/ По последни данни от преди часове, кометата ISON ще е видима дори през деня и от България, съобщават от обсерватория "Звездно Общество А79". Само допреди два дена повечето учени вещаеха много по-ниска яркост на кометата, което правеше наблюденията й през деня, поне от нашата страна, невъзможни. След кратък "застой", на 25-ти ноември кометата започна да повишава блясъка си, но въпреки всичко тези данни показваха, че небесното тяло няма да е видимо през деня от България и ще достигне само -1 звездна величина (мярка за яркост в астрономията). Повишаването на яркостта беше потвърдено на пресконференция на НАСА във вторник където специалистите обявиха още по-голямо засилване на активността на кометата и четворно увеличаване на яркостта й. Изследванията на нашите учени, които се базират на кадрите от американския сателит за наблюдение на слънчевата активност SOHO C3 показват, че през последните 24 часа ISON е повишила яркостта си близо 43 пъти. Според д-р Филип Фратев още днес в 2ч през нощта кометата е достигнала -1.5 звездна величина, а това означава, че в рания следобед ще достигне поне -4.5, т.е. по-ярка от Венера. За съжаление по време на достигането на най-голямата си яркост тази вечер, вероятно -7.5м, тя няма да е видима от нашата страна и ще се вижда добре от САЩ. Текущия блясък беше независимо потвърден и от други учени по света. При такава яркост кометата ще може да се вижда дори през деня, най-добре днес между 14ч. и 16ч

Тимошенко призова ЕС да не поставя условия

/КРОСС/ Бившият украински премиер Юлия Тимошенко призова Европейския съюз да не поставя предварителни условия за подписване на споразумението за асоцииране на бившата съветска република. Преди два дни, в знак на съпричастност с протестиращите, тя обяви гладна стачка от затвора. Сега използва започващата днес във Вилнюс Среща на върха на страните от Източното партньорство, за да сътрудничи на страната си. Ако под натиска на масовото излизане на украинците на всички площади в Украйна и чужбина президентът Виктор Янукович в последния момент все пак реши да подпише договора, за което има оскъдна надежда, аз ви моля да подпишете документа без каквито и да е било колебания и условия, включително касаещи моето освобождаване, пише Тимошенко в обръщение до европейските лидери, разпространено от дъщеря й Евгения. Украйна трябваше да подпише на форума споразумение за асоцииране с ЕС, но правителството преустанови процеса миналата седмица. ЕС постави като предварително условие за сключването на спогодбата изпращането на Тимошенко, която изтърпява присъда от 7 години затвор за злоупотреба със служебно положение на лечение в Германия.  

Мойс: Това беше най-силният мач на "Манчестър юнайтед", но предстоят още такива


Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Дейвид Мойс остана впечатлен от представянето на отбора си срещу "Байер" (Леверкузен). Английският шампион спечели с 5:0 като гост в Германия и се класира за осминафиналите в Шампионската лига.

"Това беше най-добрият ни мач, откакто съм тук, и предстоят още такива. Не бяхме вкарвали пет гола и това е специално, особено след като го направихме като гост", заяви Мойс.

Победата беше най-изразителната за "Манчестър юнайтед" като гост в...

5 машини обработват заледените пътни участъци във Варненска област

Мокри са пътищата от републиканската пътна мрежа във Варненска област. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от Областно пътно управление - Варна. Частични заледявания има в района на Вълчи дол, Суворово и Ветрино. 5 машини обработват пътните настилки в областта.

Грузия и Молдова подписват споразумения за асоцииране към ЕС

В литовската столица Вилнюс започва срещата на върха по проекта - Източно партньорство. На форума се очаква Грузия и Молдова да подпишат споразумения...

Цацаров: Има сигнал за данъчни престъпления срещу Борисов и Цветелина Бориславова

Има подаден сигнал до прокуратурата срещу Бойко Борисов и Цветелина Бориславова за финансови и данъчни престъпления и той е изпратен за проверка, включително и до органите на Националната агенция по приходите. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет, предаде КРОСС.

“Не мога да дам точни данни за този сигнал, преглеждал съм, с оглед на обработването на целия ежедневен доклад, който влиза в прокуратурата. Сигнал има, по сигнал се процедира, като по всеки друг сигнал”, допълни Цацаров. Той допълни, че част от проверката по сигнала е възложена на НАП, а другата част от проверката се извършва от ДАНС.

Метеорит в Сахара говори за историята на Марс

Той вероятно се е образувал, когато Червената планета е била само на 100 млн. години, а това бил един доста бурен период за Червената планета

Заседава Общински съвет Сливен

60 точки са включени в дневния ред на провеждащото се днес заседание на Общински съвет Сливен. Сред предложенията са намаляване размера на депозита. До сега  паричната гаранция за наемите се плащаше в размер на три вноски. От общинското ръководство предлагат вноската на депозита да е една.   „Съветниците ще разгледат актуализация на цените за наем на общински жилища и наемните цени на нежилищни недвижими имоти, които се оказват по-високи от настоящите пазарните цени. „Цените не са променяни от 2005 година и за...

Мъж коли и обира две жени, после отива да гуляе

Убива, обира и след това се отдава на удоволствие - това прави Цанко Лазаров, заклал 2 жени. Сега срещу него Смолянският окръжен съд може да чете за първи път в историята си доживотна присъда без замяна. 39-годишният Цанко застава пред съда за пореден път за убийство с особена жестокост на 33-годишната Василка Милева. Убива, обира и след това се отдава на удоволствие - това прави Цанко Лазаров, заклал 2 жени. Сега срещу него Смолянският окръжен съд може да чете за първи път в историята си доживотна присъда без замяна. 39-годишният Цанко застава пред съда за пореден път за убийство с особена жестокост на 33-годишната Василка Милева.

Нормална пътна обстановка, въведени са някои ограничения

Няма проблеми по пътищата на Врачанско, съобщиха от ОД на МВР Враца. През нощта няма станали тежки ПТП-та, всички пътища са проходими. Температурата в момента във Враца, Монтана и Видин е около 0 градуса, но се усеща като -2. Максималната през деня ще достигне 4 градуса. Проходът „Петрохан” е отворен, но всички автомобили трябва да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета. Опасност от падащи камъни: Искърско дефиле; път І-1 /Е-79/ Мездра-Ботевград и Видин-Монтана;

Ваньо Танов: Флоров е режисирал записите с мен

Бившият директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов подозира бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров, че именно той е режисьор на изтеклите записи от разговори с негово участие. Това сподели самият той пред Нова тв. Танов даде за пример разговора с бившия премиер Бойко Борисов за проверката на покойния вече бизнесмен Михаил Михов. 
От него се появяват с Бившият директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов подозира бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров, че именно той е режисьор на изтеклите записи от разговори с негово участие. Това сподели самият той пред Нова тв. Танов даде за пример разговора с бившия премиер Бойко Борисов за проверката на покойния вече бизнесмен Михаил Михов. От него се появяват с

Ибрахимович: Аз съм най-добрият

"Нямам нужда от Златната топка, за да съм наясно с това"

    


Преглед на печата, четвъртък, 28 ноември

  СЕГА: ВАС спря проекта за национално ядрено хранилище заради 9 нарушения Поне 9 съществени нарушения, които подлагат на риск...

Ваньо Танов: Флоров е режисьор на записите с мен

Бившият директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов подозира бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров, че именно той е режисьор на изтеклите записи от разговори с негово участие. Това сподели самият той пред Нова тв. Танов даде за пример разговора с бившия премиер Бойко Борисов за проверката на покойния вече бизнесмен Михаил Михов. 
От него се появяват с Бившият директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов подозира бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров, че именно той е режисьор на изтеклите записи от разговори с негово участие. Това сподели самият той пред Нова тв. Танов даде за пример разговора с бившия премиер Бойко Борисов за проверката на покойния вече бизнесмен Михаил Михов. От него се появяват с

Тежкотоварните автомобили с вериги през Котленския проход

Забранено е преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета, тежкотоварните трябва задължително да са с вериги през Котленския проход, съобщиха за Дарик от Областно пътно управление – Сливен. От там предупреждават, че е забранено преминаването на тежкотоварни автомобили над 10 тона през другите два прохода в региона – Твърдишкия и Вратник. Движението в планинската част от област Сливен е при зимни условия, пътищата в планината са частично заснежени, но обработени и опесъчени. В равнината са нормално проходими. Ням...

Съдът даде ход на делото “Цветанов” (обновена)

Цветан Цветанов

Софийският градски съд даде днес ход на едно от делата срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Първото заседание тръгна с фалстарт през октомври заради отвод на съдебния състав, след като държавното обвинение цитира публикации в жълтата преса за връзка между адвоката на обвиняемия – Менко Менков и съдия Димитрина Ангелова. Макар да отхвърли тези твърдения, съдийката реши да си даде отвод, за да няма съмнение в безпристрастното гледане на делото.

Днес Цветанов отново дойде в съда с двама защитници – Менков и германецът Ханс-Петер Ул. 

Скандалите около Цветанов са свързани с изборите, защото разкритията са били направени точно преди изборите, заяви Ханс-Петер Ул, цитиран от БГНЕС. Той добави, че ще наблюдава внимателно процеса, за да внесе доклад с впечатленията си в Страсбург.

По това дело Цветанов е обвинен, че пренебрегвайки разрешенията, подписани от съдия, е поставил собственоръчно резолюции “НЕ!!!” на шест искания за СРС-та. Те са били за бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров.

На днешното заседание бяха разпитани трима свидетели, а четвъртият призован не се яви поради заболяване. Свидетелите са служителите на Дирекция „Вътрешна сигурност” към МВР Юри Божинов и Тони Тодоров и началникът на дирекцията Румен Ганев.

Божинов и Тодоров обясниха, че са работили по оперативно дело срещу Орлин Тодоров, като в един момент изненадващо разработката е била спряна, а преписката е била изпратена в архива в София. На въпрос имало ли е натиск над служителите, свидетелят Божинов обясни: „Не мога да кажа, че е имало натиск, просто беше необяснимо”. Той посочи, че началникът му е казал, че е възможно да има скандал в дирекцията заради работата му по това оперативно дело. Божинов обясни и че според неговия началник доказателствата по това оперативно дело били несериозни и досъдебното производство нямало да издържи, затова разработката била прекратена.

В разказите си свидетелите на няколко пъти използваха името „Главния”, но не посочиха кого визират. 

“Никога, по никакъв повод, не са предприемани действия за опъване на чадър над когото и да е било”, каза след заседанието Цветанов.

Статията "Съдът даде ход на делото “Цветанов” (обновена)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Съдът даде ход на делото “Цветанов”

Цветан Цветанов

Софийският градски съд даде днес ход на едно от делата срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Първото заседание тръгна с фалстарт през октомври заради отвод на съдебния състав, след като държавното обвинение цитира публикации в жълтата преса за връзка между адвоката на обвиняемия – Менко Менков и съдия Димитрина Ангелова. Макар да отхвърли тези твърдения, съдийката реши да си даде отвод, за да няма съмнение в безпристрастното гледане на делото.

Днес Цветанов отново дойде в съда с двама защитници – Менков и германецът Ханс-Петер Ул. 

Скандалите около Цветанов са свързани с изборите, защото разкритията са били направени точно преди изборите, заяви Ханс-Петер Ул, цитиран от БГНЕС. Той добави, че ще наблюдава внимателно процеса, за да внесе доклад с впечатленията си в Страсбург.

По това дело Цветанов е обвинен, че пренебрегвайки разрешенията, подписани от съдия, е поставил собственоръчно резолюции “НЕ!!!” на шест искания за СРС-та. Те са били за бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров.

Очаквайте подробности.

 

 

Статията "Съдът даде ход на делото “Цветанов”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Богослов: Тайните служби предупредили дядо Кирил, че се готви покушение срещу него

/КРОСС/ На "тайната вечеря" на Константин Тренчев, Христо Латинов и покойния варненски митрополит Кирил е присъствал още един човек. Той, обаче, е пожелал да остане анонимен, защото е бил силно уплашен за живота си. В момента този човек е в чужбина, избягал от страх. Това разказа богословът Христо Латинов в сутрешния блок на bTV. "Около 4 часа продължи вечерята", каза Латинов. Основната цел да била да се обсъди с лидера на "Подкрепа" въпроса с църковния синдикат и осигуровките на свещенослужителите. Покрай този разговор се отворила и дума за пловдивския митрополит Николай. Тогава дядо Кирил казал за заплахите от него от типа "Ще те отстраня от пътя си". По думите на Латинов, Кирил казал тези неща с усмивка. Дори заявил по адрес на Николай: "Млад е още, не е обръгнал. Темпераментен е. Аз колко пъти съм казвал на някой: "Ще ти счупя главата", пък не съм му я чупил. Според богослова, варненският митрополит категорично не е приемал думите на Николай насериозно. Латинов потвърди думите на Константин Тренчев, че хора от тайните служби са съобщили на Кирил, че има "оперативна информация", че срещу него се готви покушение. Говорело се за отравяне и физическо отстраняване. Богословът също чул думите на Кирил за предупреждение към митрополит Галактион за това, че го тровят. "Кирил не е човек, който би казал леки думи. Той казва тежки думи

iOS предоставя повече възможности за разработчиците, отколкото Android

За сметка на това обаче заплатата на Android програмист е значително по-висока, показва изследване

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване