Арбелоа се изхвърли: Аз ще вкарвам, когато Роналдо го няма

Крайният защитник на Реал Мадрид Алваро Арбелоа заяви, че е споделил пред президента на клуба Флорентино Перес, че той ще се погрижи за вкарването на головете в отсъствието на контузения Кристиано Роналдо. Срещу Галатасарай испанският национал вкара едва 6-ия гол в кариерата си, а също така записа и асистенция при успеха с 4:1. Феновете на „Сантяго Бернабеу“ останаха доволни от представянето на защитника и го изпратиха с овации в края на мача. „Казах на нашия президент, че когато Роналдо го няма, аз ще вкарвам головете“, пошегува се Арбелоа. „Н...

40 години затвор за босненски гангстер

Известен босненски гангстер бе осъден в Сараево на 40 години затвор за различни престъпления, включително трафик на наркотици и убийство на бременна жена.

КС отмени законовата вратичка за строежи върху дюните

София /КРОСС/ Конституционният съд е отменил оставените от предишния парламент вратички за строителство върху пясъчните дюни в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, които се появиха след одобрени поправки уж в защита на тези чувствителни територии. Това научи Mediapool от свои източници в съда в четвъртък.Още при одобряването на няколкото спорни текста в края на февруари 2013 г. екоактивисти предупредиха, че поправките, които трябва да защитават дюните, всъщност разрешават забранени преди това строежи. Малко по-късно президентът Росен Плевнелиев пусна закона, но сезира Конституционния съд за текстове на членовете 117 и 17 а, с които се въведоха изключения от забраната за строежи на пясъчните дюни.С чл. 17 се дава възможност за промяна на предназначението на земи и горски територии. Чл. 17а пък отваря врати за застрояване на пясъчните дюни, защото отпада забраната за строителство и се изброява богат списък от случаи, в които ще може да се учредяват ограничени вещни права."Конституцията възлага на публичните органи да осигурят опазването и възпроизводството на околната среда, поддържането и разнообразието на живата природа и разумното използване на природните богатства и ресурсите на страната. Като отчита характера на пясъчните дюни като природно богатство, законодателят ги обявява за публична държавна собственост, която не може да бъде обявена за частна

Проекти разкрасяват Шабла

Община Шабла кандидатства за финансиране с четири проекта, внесени в Местната инициативна рибарска група „Шабла-Каварна-Балчик”. Общата стойност на проектните предложения надхвърля 620 хиляди лева, съобщиха от крайморската община. Едно от предложенията предвижда благоустрояване и подобряване на инфраструктурата на терен в село Тюленово и е свързано с развитието на туризма и дейността на местната рибарска общност.

Затварят незаконни хостели за бежанци

Незаконните хостели и квартири, които са натъпкани с бежанци, ще бъдат затворени. Столична община и СДВР ще проверят над 60 сгради, които се обитават от нелегални имигранти. Това обясни вчера шефът на дирекция „Обществен ред” Красимир Димитров. Незаконните квартири са пръснати из цяла София, но най-много са около карето между улиците „Цар Симеон”, „Пиротска” и бул. „Мария Луиза”.

Слави Трифонов подари таблети за рождения ден на шоуто си

"13 години дните ми минават по един и същи начин - тръгвам с един и същи крак, къпя се по един и същи начин. Суеверен съм и не искам да променям нищо, за да съм сигурен, че вечерта ще съм готов за шоуто", каза Слави Трифонов в шоуто си в сряда вечерта, когато предаването навърши 13 години. Не промени и традицията на всеки рожден ден да прави

ВАС: Новия лифт в Банско е законен

София /КРОСС/ Върховния административен съд (ВАС) отмени изцяло решението от май тази година, с което петчленен състав на ВАС обяви новия лифт в Банско в местността "Платото" на „Юлен" за незаконен. Решението на съда е от 27 ноември т.г. Седемчленният състав на ВАС връща делото за ново разглеждане от друг тричленен състав на ВАС от началото на съдебното производство. През май т.г. петчленен състав на ВАС отмени решението на бившия министър на околната среда и водите Нона Караджова, с което през 2010 година бе разрешена подмяната на влек, тип паничка, с 4-седалков лифт, без да е необходима оценка на въздействието на околната среда (ОВОС). Искането за отмяна на решението на петчленния състав на ВАС е от "Маренго трейдинг" ЕООД - дружество собственик на съоръжение влек тип "паничка", което е част от инвестиционното предложение. Четири седалковият лифт, изграден още през през 2011 година, получил е удостоверение за ползване от ДНСК и през същата е въведено в експлоатация.Решението на петчленния състав за отмяна на решението на министъра на околната среда и водите е неблагоприятно за дружеството, тъй като нова процедура по ОВОС би преустановила инвестиционното предложение, което води до нарушаване на правнозащитимите му интереси. Освен това като собственик на съоръжението дружеството е следвало да участва в производството още на първа инстанция като заинтересована страна, се посочва в мотивите към решението на седемчленния състав.

250 млн. евро от Франция влизат във Варна

Френската компания “Тотал” ще вложи 250 млн. евро във Варна по проект за проучване на газови находища в Черно море в партньорство с испанска и австрийска компания. Това ще е най-голямата ни инвестиция в България, обяви посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан на среща с кмета на Варна Иван Портних. Проучванията трябва да започнат Френската компания “Тотал” ще вложи 250 млн. евро във Варна по проект за проучване на газови находища в Черно море в партньорство с испанска и австрийска компания. Това ще е най-голямата ни инвестиция в България, обяви посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан на среща с кмета на Варна Иван Портних. Проучванията трябва да започнат

Плевнелиев на прокурор за афера с 1,5 млн. лв.

Президентът Росен Плевнелиев е даден на прокуратурата заради съмнения за престъпления по служба, довели до отклоняване на 1,5 млн. лв. Аферата е от времето, когато той беше министър на регионалното развитие, като в нея е замесена и наследничката му на поста в кабинета на ГЕРБ Лиляна Павлова.

Ръст на заплатите и нови работни места в Благоевград

В Благоевградския регион има потенциал заради индустриализацията и квалифицираните кадри от университетите.

Протестите продължават 168-ми ден


Протест срещу липсата на прозрачност в управлението се състоя и тази вечер - за 168-ми път от избора в парламента на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС на 14 юни.

Въпреки ниските температури група хора се събра пред Министерския съвет, скандирайки "Оставка". След това протестиращите преминаха по бул. "Цар Освободител" до сградата на Народното събрание, където се присъединиха към други недоволни от управлението. 

Участниците в акцията, както и всеки друг...

Дървета, натежали от сняг, се стовариха върху коли в Търново

Тежкият мокър сняг, който натрупа в сряда във Велико Търново, пречупи дървета и смачка таваните на две паркирани коли, съобщиха от пожарната. 
За щастие в автомобилите не е имало пътници и няма пострадали хора.
Първият инцидент станал минути преди 16 ч на ул. “Освобождение”. Собственикът на опел потърсил помощ на тел. 112, след като открил автомо Тежкият мокър сняг, който натрупа в сряда във Велико Търново, пречупи дървета и смачка таваните на две паркирани коли, съобщиха от пожарната. За щастие в автомобилите не е имало пътници и няма пострадали хора. Първият инцидент станал минути преди 16 ч на ул. “Освобождение”. Собственикът на опел потърсил помощ на тел. 112, след като открил автомо

Бютнер: Радвам се, че Юнайтед не ме пуснаха под наем

Александър Бютнер заяви, че се чувства много щастлив в Манчестър Юнайтед. След като участва в победата над Байер Леверкузен, защитникът призна, че по-рано този сезон е бил спрян трансфер под наем. "Разбира се, че ми харесва да играя, но клубът не ми позволява. Това беше добър знак. Всеки ден тренирам на пълни обороти и мисля, че това даде резултат. Беше много хубава вечер. Шампионската лига е най-високото ниво във футбола по целия свят", каза играчът пред "NIS". /БГНЕС...

ЕС: Украйна ще подпише споразумението за асоцииране при друг президент

/КРОСС/ Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц се надява, че Украйна ще подпише споразумението за асоцииране с Европейския съюз при друг президент, съобщава gazeta.ru. "Може би нещо ще се промени при друг президент, при друг парламент", каза ШулцСпоред него е възможно решението да се крие в преразглеждането на финансовата страна на въпроса."Възможността Украйна да се присъедини към Европейския съюз все още е открита", заключи той.

Автомонтьор: На половината перничани зимните гуми са по-лоши от летните

Половината перничани карат автомобилите си със зимни гуми, които са по-лоши дори от летните им, възмути се пернишки автомонтьор.

„По –добре перничани да не карат автомобилите си, след като нямат пари за качествени гуми”, съветва монтьорът. Според него скъпата цена дори на гумите втора употреба и рециклираните гуми спира нашенците да купуват и ги принуждават да карат автомобилите си предимно с изтъркани стари гуми.

Откакто...

Продължава

Автомонтьор: На половината перничани зимните гуми са по-лоши от летите

 Половината перничани карат автомобилите си със зимни гуми, които са по-лоши дори от летните им, възмути се пернишки автомонтьор.

„По –добре перничани да не карат автомобилите си, след като нямат пари за качествени гуми”, съветва монтьора. Според него скъпата цена дори на гумите втора употреба и рециклираните гуми спира нашенците да купуват и ги принуждават да карат автомобилите си предимно с изтъркани стари гуми.

От както паднаха...

Продължава

Бедният Георги дава всеки ден по 4 лева на бездомници

Георги Рашков Рашков е 24-годишен, кръгъл сирак, от Бургас. Няма никакви роднини. Знае само, че е дошъл на бял свят край морето.

Откакто се помни, няма свой дом. На прага на Коледа казва, че ще празнува на улицата, няма и приятели. Работи в магазин за плод и зеленчук в комплекс "Лазур" като "товаро-разтоварач", иначе казано - хамалин.

История Георги Рашков Рашков е 24-годишен, кръгъл сирак, от Бургас. Няма никакви роднини. Знае само, че е дошъл на бял свят край морето. Откакто се помни, няма свой дом. На прага на Коледа казва, че ще празнува на улицата, няма и приятели. Работи в магазин за плод и зеленчук в комплекс "Лазур" като "товаро-разтоварач", иначе казано - хамалин. История

Следа от обувка оставил единият грабител в Кърджали

Все още няма задържани за банковия грабеж, извършен в сряда сутринта в центъра на Кърджали, съобщиха от окръжната прокуратура. Така бе опроверган слух, че е хванат единият от участниците. Освен че работят за разкриване на извършителите, разследващите проверяват и версията за изтичане на вътрешна информация от банката. Все още няма задържани за банковия грабеж, извършен в сряда сутринта в центъра на Кърджали, съобщиха от окръжната прокуратура. Така бе опроверган слух, че е хванат единият от участниците. Освен че работят за разкриване на извършителите, разследващите проверяват и версията за изтичане на вътрешна информация от банката.

Електронните цигари вредни колкото обикновените

Твърденията, че електронните цигари са по-малко вредни от обикновените, не са верни. Това показва проучване на холандския институт за обществено здравеопазване, цитирано от Dutchnews. Електронните цигари водят до пристрастяване, също както обикновените.

Язовирите завряха от евтини шарани

През тази година у нас има свръхпроизводство на шаран и язовирите са препълнени с риба за Никулден, сподели за „Монитор” д-р Йордан Господинов, изпълнителен директор на най-голямата асоциация в рибопроизводството у нас БГ ФИШ. Специализираните магазини и големите вериги вече зареждат със стока за празника на рибарите и банкерите.

Главният прокурор Сотир Цацаров: ДАНС проверява сигнали срещу двама премиери (обзор)

Прокуратурата проверява два сигнала срещу премиери - бившия Бойко Борисов и настоящия Пламен Орешарски. Това съобщи вчера главният обвинител Сотир Цацаров преди заседанието на ВСС.

“Има подаден сигнал до прокуратурата срещу Бойко Борисов и Цветелина Бориславова за финансови и данъчни престъпления”, каза Цацаров. Той бе внесен от лидера на Прокуратурата проверява два сигнала срещу премиери - бившия Бойко Борисов и настоящия Пламен Орешарски. Това съобщи вчера главният обвинител Сотир Цацаров преди заседанието на ВСС. “Има подаден сигнал до прокуратурата срещу Бойко Борисов и Цветелина Бориславова за финансови и данъчни престъпления”, каза Цацаров. Той бе внесен от лидера на

Щерката на Челентано призна, че е лесбийка

/КРОСС/ Малката дъщеря на известния италиански певец и актьор Адриано Челентано Розалинд призна за сексуалната си ориентация, пише Corriere Della Sera.В интервю за списание Vanity Fair Розалинд съобщи за романтичната си връзка с италианската актриса Симона Бориони. Двете дори планирали да сключат брак, което засега е невъзможно, тъй като в Италия еднополовите съюзи не са разрешени. Съпругата на Адриано каза, че с Адриано подкрепят Розалинд и признанието, което тя е направила, няма да промени нищо в отношенията им. "Любовта към дъщеря ни е непроменена и ние бихме искали да я видим щастлива", каза още съпругата на певеца.

Снимаха 30-метров хуманоид на Антрактида!

30-метров хуманоид обитава Антрактида. На стряскащата гледка се натъкнали група японски учени, които правели свои изследвания на континента.

Развален телефон

Няколко месеца всички упрекваха министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов, че не се знае какво точно работи. Ето че човекът заработи. И то как.                                                                                                                                                           

Няколко месеца всички упрекваха министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов, че не се знае какво точно работи. Ето че човекът заработи. И то как.

Манолев отпадна от групата за мача с Лудогорец в София

Българският национал Станислав Манолев изненадващо отпадна от групата на своя ПСВ Айндховен за гостуването на Лудогорец в София. Двубоят от груповата фаза на Лига Европа е тази вечер на Националния стадион „Васил Левски“. Манолев пътува с „филипсите“ за българската столица и се очакваше да попадне в състава на треньора Филип Коку, но в крайна сметка остана извън групата от 18 играчи. Освен на българина, специалистът няма да разчита още на Бертрамс и Оойен....

КС отказа да касира изборите

Конституционният съд (КС) единодушно е отхвърлил исканията за касиране на парламентарните избори, предаде в. "Труд". Те бяха на Националния фронт за спасение на България на Валери Симеонов и на РЗС, но тъй като двете партии нямат депутати, бяха внесени от народни представители от ГЕРБ. Жалбите на двете формации бяха обединени в едно дело. В тях се сочеха нарушения при гласуването в Турция, както и неправилно отразяване на вота в някои секции в България. КС назначи експертизи, които трябваше да проверят дали има нередности и дали те са се отрази...

Перничани луднаха по черния петък, чакат плазми по 50 лв, перални за 150 лв и таблети за 30 лв.

 Перничани са в луда истерия по предстоящия „черен петък”. Това е ден, в който в Америка ценита падат главоломно и магазините предлагат невиждани намаления. Тази година електронен магазин у нас направи голяма телевизионна реклама, в която обеща, че ще свалите цените драстично за тези, които се регистрират в сайта до полунощ, преди петък. Това е сайта emag.bg

Перничани, дори такива, които рядко ползват интернет са регистрират масово в електронната система на...

Продължава

Скот Иън пише мемоари

/КРОСС/ Китаристът на легендарната американска траш метъл банда Anthrax Скот Иън пише мемоари, съобщава Loudwire.В писането ще му помага журналистът Джон Видерхорн, който е бил съавтор на книги като „Louder Than Hell: The Definitive Oral History Of Metal" и „Ministry: The Lost Gospels According To Al Jourgensen". Видерхорн е водещ автор в списанието „ Revolver" . Негови статии се появяват редовно на страниците на „Guitar World" , „Rolling Stone" , „ Guitar" и редица други печатни и електронни издания. Книгата „I'm The Man" ще бъде проследен животът на известния музикант, започвайки от детството му, преминало в „проблемно семейство" до влизането му в света на тежката музика и създаване на Anthrax. В мемоарите си музикантът ще се опита да обхване цялата история на групата до днес. В книгата ще има цветни автобиографични комикси."Мисля, че моята история ще бъде близка и разбираема за всеки. И след като съм успял да имам този живот, за който съм мечтал, значи всеки може да го направи", коментира Иън. С издаването на книгата ще се заеме Perseus Books Group. Планира се тя да излезе на пазара следващата година.

Йовчев: До няколко седмици ще овладеем кризата с бежанците

Следващите няколко седмици предстои да се случат някои неща, които ще позволят да се каже, че сме овладели кризата и сме ограничили рисковете за националната сигурност. 
Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред репортери край гранична пирамида 246 до с. Голям Дервент вчера. Той обаче не поясни за какви точно нещ Следващите няколко седмици предстои да се случат някои неща, които ще позволят да се каже, че сме овладели кризата и сме ограничили рисковете за националната сигурност. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред репортери край гранична пирамида 246 до с. Голям Дервент вчера. Той обаче не поясни за какви точно нещ

Рубин прескача групите на ЛЕ като лидер

Отборът на Рубин Казан си гарантира място в елиминациита на Лига Европа като лидер в Група D, след като завърши 1:1 при домакинството си на Марибор. Точката бе напълно достатъчна на руснаците, за да станат непоклатими на върха с 11 пункта, като дори при две победи на Уигън до края англичаните не могат да ги изместят от там заради по-лошите си показатели в преките двубои. Двубоят на стадион „Централний“ мачът започна с размяна на опасни положения, като първото се откри през гостите от Словения в 16-ата минута, но Фажич от удобна позиция не успя ...

Георги Гинев: Все повече варненци инвестират в сигурността си на пътя, закупувайки добри гуми

Все повече варненци инвестират в сигурността си на пътя, като закупуват добри зимни гуми. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Георги Гинев, председател на Съюза на автомобилистите в региона. По думите му, не всички водачи имат средства да закупят четири нови зимни гуми, но слагат поне две, което макар и да не е правилно е някакво решение.

Депутатите са избрани законни, реши КС

Парламентарните избори, проведени на 12 май тази година, са законни, реши единодушно  конституционният съд.
 12-те топюристи отказаха да касират резултатите от вота, за което настояваха РЗС на Яне Янев и партията на собственика на телевизия СКАТ Валери Симеонов. Тъй като по закон нямат право да атакуват вота, жалбите им бяха внесени в съда от Парламентарните избори, проведени на 12 май тази година, са законни, реши единодушно конституционният съд. 12-те топюристи отказаха да касират резултатите от вота, за което настояваха РЗС на Яне Янев и партията на собственика на телевизия СКАТ Валери Симеонов. Тъй като по закон нямат право да атакуват вота, жалбите им бяха внесени в съда от

ДНСК проверява молове и хипермаркети от утре

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) започва от утре в цялата страна масови проверки в молове, търговски центрове и хипермаркети за сигурността на сградите. Това обяви днес министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов и уточни, че инициативата е на премиера Пламен Орешарски.

Причината е инцидентът в латвийската столица ... Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) започва от утре в цялата страна масови проверки в молове, търговски центрове и хипермаркети за сигурността на сградите. Това обяви днес министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов и уточни, че инициативата е на премиера Пламен Орешарски. Причината е инцидентът в латвийската столица ...

Погват Бойко и Цветелина за данъци и доходи

Пълни проверки на бившия премиер Бойко Борисов и банкерката Цветелина Бориславова са започнали служители на ДАНС и НАП. Двамата са разследвани по сигнал, който касае придобиването на СИБанк. Това съобщи вчера главният прокурор Сотир Цацаров. Информацията за сделката беше подадена в началото на седмицата от лидера на "България без цензура" Николай Бареков. Той сезира прокуратурата за съмнителни обстоятелства около придобиването на банката. Главният прокурор обясни вчера, че този сигнал е пратен на ДАНС, а материалите са препратени и на НАП.

Секс образование в парк Love Land

Тук можете да видите доста разголени скулптури и да се осведомите за човешката анатомия

    


Иван Иванов в отбора на 5-ия кръг в Шампионската лига

Националният бранител Иван Иванов попадна в отбора на петия кръг от груповата фаза на Шампионската лига, съставен от изданието spox.com. Българинът се представи много стабилно при победата на неговия Националният бранител Иван Иванов попадна в отбора на петия кръг от груповата фаза на Шампионската лига, съставен от изданието spox.com. Българинът се представи много стабилно при победата на неговия "Базел" с 1:0 над "Челси" в Швейцария. Не само че държеше компактна защитата на домакините, но и с интелигентно направени шпагати и успешни

Полицай загина при тежка катастрофа във Врачанско

/КРОСС/ Полицай загина при тежка катастрофа край врачанското село Краводер. Пътният инцидент е станал малко след 17 часа на завой на главен път Е-79. На мястото пристигнаха три линейки, екипи на "Гражданска защита" и полицейски автомобили. Движението и в двете посоки на главната пътна артерия бе затворено. Катастрофирали са два товарни автомобила. При тежката катастрофа е загинал полицейски служител от Областната дирекция на МВР във Враца. Той е шофирал единият от двата товарни автомобила, който е бил натоварен с керемиди. Загиналият е Тихомир Петров на 32 години. Спасителните екипи режат на място смачканите ламарини, за да извадят пострадалите. Километрични опашки от автомобили и ТИР-ове се образуваха и в двете посоки. Служители на "Пътна полиция" изясняват обстоятелствата около инцидента, съобщава регионалния вестник „Конкурент".

Вивиан Рединг: Британците са "за" свободно движение, но когато си купуват имоти в България

Политиците да не насаждат погрешни представи за така наречения социален туризъм във Великобритания. С тези думи заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по правосъдието и основните права Вивиан Рединг остро разкритикува намеренията на британското правителство да ограничи свободното движение. Политиците да не насаждат погрешни представи за така наречения социален туризъм във Великобритания. С тези думи заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по правосъдието и основните права Вивиан Рединг остро разкритикува намеренията на британското правителство да ограничи свободното движение.

Исмаил Иса отново се разписа, но Шериф отпадна от Лига Европа

Българският нападател Исмаил Иса отново се разписа за Шериф Тираспол в предпоследен двубой за двата тима от Група К на Лига Европа срещу Анжи Махачкала. Мачът в Русия приключи без победител – 1:1, което слага край на надеждите на молдовците за класиране в следващата фаза на надпреварата. След три равенства и две загуби в петте си мача до този момент, Шериф събра актив от едва три точки, а последният мач от групите срещу Тромсьо ще бъде без никакво значение за Иса и компания. След като успя да се разпише в мача срещу Тотнъм в Лондон преди 20 дни...

Георги Кадиев: Абсурд е най-бедната страна в ЕС да дава най-много пари на партиите си

- Г-н Кадиев, големите партии ясно показаха, че не си дават партийните субсидии - преди ден бюджетната комисия отхвърли вашето предложение за орязването им с общо 8 млн. лева годишно. Какви аргументи ви посочиха?

- Аргументите, които се посочиха, за мен са невалидни. Единият е, че моето предложение е вид дискриминация, защото на парламентарните - Г-н Кадиев, големите партии ясно показаха, че не си дават партийните субсидии - преди ден бюджетната комисия отхвърли вашето предложение за орязването им с общо 8 млн. лева годишно. Какви аргументи ви посочиха? - Аргументите, които се посочиха, за мен са невалидни. Единият е, че моето предложение е вид дискриминация, защото на парламентарните

18.8% от цигарите у нас са контрабандни

Според последното пазарно проучване, проведено в страната през второто тримесечие на годината, потреблението на незаконни цигари в България представлява 18.8% от общото потребление на цигари, съобщиха от Инициатива „Срещу незаконната търговия“.

Глад и студ мъчат приюта на отец Иван

Спешна нужда от храна и въглища мъчи обитателите на приюта на отец Иван, сподели самият свещеник. В кухнята на приюта са останали няколко пакета с тестени изделия, макарони и захар. Липсват и лук, картофи, моркови и месо.
„Складовете са почти празни и от всичко имаме нужда”, каза отец Иван в ефира на bTV.
Спешна нужда от храна и въглища мъчи обитателите на приюта на отец Иван, сподели самият свещеник. В кухнята на приюта са останали няколко пакета с тестени изделия, макарони и захар. Липсват и лук, картофи, моркови и месо. „Складовете са почти празни и от всичко имаме нужда”, каза отец Иван в ефира на bTV. "Повечето фирми ни забравиха ...

Глад и студ мъчат приюта на отец Иван

Спешна нужда от храна и въглища мъчи обитателите на приюта на отец Иван, сподели самият свещеник. В кухнята на приюта са останали няколко пакета с тестени изделия, макарони и захар. Липсват и лук, картофи, моркови и месо.
„Складовете са почти празни и от всичко имаме нужда”, каза отец Иван в ефира на bTV.
"Повечето фирми ни забравиха ... Спешна нужда от храна и въглища мъчи обитателите на приюта на отец Иван, сподели самият свещеник. В кухнята на приюта са останали няколко пакета с тестени изделия, макарони и захар. Липсват и лук, картофи, моркови и месо. „Складовете са почти празни и от всичко имаме нужда”, каза отец Иван в ефира на bTV. "Повечето фирми ни забравиха ...

Първа победа за Ивелин Попов и Кубан в Лига Европа

Кубан Краснодар с Ивелин Попов в редиците си записа първа победа в груповата фаза на Лига Европа. Това се случи при домакинството на Санкт Гален, спечелено с категоричното 4:0. Българската звезда на руснаците логично бе титуляр и остана на терена до 76-та минута, когато бе заменен от Ибрахима Балде. Попов бе сред най-добрите за своя отбор като почти всяка опасна атака минаваше през него. Той бе и с огромна заслуга за втория гол в мача. Резултатът бе открит още в 3-та минута. Лоренцо Малгарехо получи прехвърлящ пас от Антон Соснин, пое топката п...

Контрабандата на цигари отново почна да расте

След кратък период на свиване контрабандата на цигари отново тръгна нагоре. За една година - от пролетта на 2012 г. до пролетта на 2013 г., потреблението на незаконни цигари е скочило от 15,3% на 18,8%, съобщиха от Инициативата “Срещу незаконната търговия с цигари”. Тя обединява пет тютюневи компании. След кратък период на свиване контрабандата на цигари отново тръгна нагоре. За една година - от пролетта на 2012 г. до пролетта на 2013 г., потреблението на незаконни цигари е скочило от 15,3% на 18,8%, съобщиха от Инициативата “Срещу незаконната търговия с цигари”. Тя обединява пет тютюневи компании.

КС отказа да касира парламентарния вот

София /КРОСС/ Конституционният съд (КС) вчера единодушно е отхвърлил исканията за касиране на парламентарните избори. Те бяха на Националния фронт за спасение на България на Валери Симеонов и на РЗС, но тъй като двете партии нямат депутати, бяха внесени от народни представители от ГЕРБ.Жалбите на двете формации бяха обединени в едно дело. В тях се сочеха нарушения при гласуването в Турция, както и неправилно отразяване на вота в някои секции в България. КС назначи експертизи, които трябваше да проверят дали има нередности и дали те са се отразили на резултатите от изборите.Вещите лица установиха незначителни нарушения, които според тях не са повлияли на резултатите. Например разликата между реално гласувалите в Турция и записаните в протоколите е 975 души. В Габрово пък в протокол от секция записали един брой на гласувалите с думи, а в друг - с цифри.През юли КС отказа да отмени резултатите на изборите заради акцията на прокуратурата в печатницата в Костинброд и последвалите коментари на политици в деня за размисъл, пише "Труд".

СНИМКИ: Отличен Балкан не даде шанс на румънци, изигра най-силния си мач

Балкан се наложи с 89:62 над румънския Крайова в първия си домакински мач от Балканската лига този сезон. "Зелените" отлагаха срещите на свой терен досега, с надеждата новата зала в Ботевград да бъде готова именно до днешната дата. След като това обаче не се случи, от ръководството на тима се договориха с Балканската лига да изиграят няколко срещи в старото си съоръжение. Пред пълни трибуни, и агитки както на Балкан, така и на гостуващия Крайова, Балкан бе категорично по-класният отбор, през всичките 40 минути.

Бритни иска пак да е булка

Поп певицата неотдавна развали годежа си с Джейсън Трауик, но явно вече се чувства добре, окрилена от голямата си любов.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване