Инцидент с чешки самолет в Стокхолм

Самолет с чешка военна делегация на борда излезе извън пистата по време на кацане на летището в Стокхолм, съобщи чешкият интернет портал IDNES.

Манекен от Богдановдол: БСП иска да ме унищожи

Перничанинът Цветелин Симеонов твърди, че БСП го е заплашила с убийство. Това каза самият той ексклузивно пред камерата на ZaPernik.com.

Цветелин Симеонов живее в пернишкото село Богданов дол. "Нито съм бизнесмен, нито мутра, нито политик. Обикновен човек съм.", така се определя той.

Всичко започнало преди 2 години, когато той гостувал в предаването на Теодор Ангелов по телевизия "Скат". Темите в предаването били насочени срещу БСП. Преди...

Продължава

Манекен от Богданов дол: БСП иска да ме унищожи

Перничанинът Цветелин Симеонов твърди, че БСП го е заплашила с убийство. Това каза самият той ексклузивно пред камерата на ZaPernik.com.

Цветелин Симеонов живее в пернишкото село Богданов дол. "Нито съм бизнесмен, нито мутра, нито политик. Обикновен човек съм.", така се определя той.

Всичко започнало преди 2 години, когато той гостувал в предаването на Теодор Ангелов по телевизия "Скат". Темите в предаването били насочени срещу БСП. Преди...

Продължава

40 фирми от Китай и 200 наши на българо-китайски бизнес форум в НДК утре

На 29 ноември в Националния дворец на културата (НДК) ще се проведе Българо-китайски бизнес форум, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката.

Събитието се организира от МИЕ на Република България, Министерството на търговията на Китайска народна република, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия ... На 29 ноември в Националния дворец на културата (НДК) ще се проведе Българо-китайски бизнес форум, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката. Събитието се организира от МИЕ на Република България, Министерството на търговията на Китайска народна република, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия ...

Крадат 50 телевизори и радиатори от хотел

Крадци опоскаха 25 апартамента в хотел “Форест нук”, разположен на пътя между Пампорово и Смолян.
Жалба в полицията за обира е била подадена от съсобственика му Недялко Кацаров. Според нея от апартаментите, които са дадени под наем на българи и чужденци, са откраднати 27 телевизора и 23 радиатора.
Кацаров смята, че в стаите е проникнато... Крадци опоскаха 25 апартамента в хотел “Форест нук”, разположен на пътя между Пампорово и Смолян. Жалба в полицията за обира е била подадена от съсобственика му Недялко Кацаров. Според нея от апартаментите, които са дадени под наем на българи и чужденци, са откраднати 27 телевизора и 23 радиатора. Кацаров смята, че в стаите е проникнато...

Конституционният съд отхвърли жалбата за гласуването в Турция


Конституционният съд отхвърли жалбата за нарушения при гласуването в избирателните секции в Турция на парламентарните избори през  май.

Жалбите на партия "Ред, законност и справедливост" (РЗС) и Национален фронт за спасение на България (НФСБ) бяха внесени от ГЕРБ. В тях се искаше касиране на резултатите при гласуването в Турция  като едно от твърденията беше, че в някои от секциите са гласували по 935 души, което на практика е невъзможно.

Вещите лица действително...

Ивелин Попов и "Кубан" взеха първа победа в Лига Европа


Българският национал Ивелин Попов и неговият "Кубан" (Краснодар) разгромиха "Санкт Гален" с 4:0 и записаха първата си победа в Лига Европа.

Нападателят започна като титуляр, а руският тим не остави съмнения в превъзходството си пред собствена публика и откри резултата още в третата минута.

Тогава парагваецът Лоренцо Мелгарехо пое топката в наказателното поле и с ефектен удар вкара за 1:0. До края на полувремето Попов направи няколко добри центрирания, но съотборниците му...

34-годишен мъж загина при катастрофа

34-годишен  мъж е загинал при катастрофа тази вечер на пътя Е 79 в близост до село Краводер.   При инцидента са се ударили два камиона. Загиналият е шофирал единият автомобил, по неофициална информация той е полицай от Враца, но в момента не е бил на работа. . Причината за катастрофата тепърва ще се изяснява, най-вероятно  скоростта на автомобилите не е била съобразена с пътните условия, имало е  хлъзгав участък....

25 апартамента в хотел обрани за два месеца

25 апартамента в апартхотел “Форест нук” в Пампорово били обрани за два месеца.
37-годишният собственик Недялко Кацаров подал жалба в полицията за откраднати 27 телевизора и 23 радиатора. “Обраните апартаментите не са продадени. Работят като хотелска част на комплекса и ги отдаваме под наем на българи и чужденци”, каза Кацаров.
25 апартамента в апартхотел “Форест нук” в Пампорово били обрани за два месеца. 37-годишният собственик Недялко Кацаров подал жалба в полицията за откраднати 27 телевизора и 23 радиатора. “Обраните апартаментите не са продадени. Работят като хотелска част на комплекса и ги отдаваме под наем на българи и чужденци”, каза Кацаров.

Архитектите в България искат реставрация на паметника пред НДК

Срещу конкурс за алтернатива на паметника "1300 години България" пред НДК се обявиха от Съюза на архитектите и Съюза на художниците в България. На публично обсъждане за бъдещето на монумента шефовете на двата съюза призоваха Столична община да обяви конкурс за реставрацията му, а в журито да бъде включен и авторът проф. Валентин Старчев. Общината има намерение да обяви анонимен конкурс за проектни предложения за визията на това място, обясни главният архитект на София Петър Диков. Авторитетно жури пък ще избере трите най-добри идеи, а Столичният общински съвет ще гласува какво да се предприеме, предаде Стандарт нюз. Диков припомни, че анкета сред 3000 столичани показала, че 90% от тях са за премахването на паметника и заменянето му с нещо друго. Конкурсът е най-демок...

АЕЦ "Козлодуй" е включен в енергийната мрежа на България

На 29 ноември 1987 г., в 23 часа и 39 мин. в енергийната система на България е включена първата 1000-мегаватова мощност на АЕЦ "Козлодуй" – пети енергоблок. Първата копка за изграждането на пети енергоблок е направена на 9 юли 1980 г. На 26 декември 1985 г. реакторът е монтиран в шахтата си, а на 3 октомври 1987 г. е заредена първата касета с ядрено гориво. Физическият пуск на реактора (минимално контролируемо ниво на мощност) е осъществен на 5 ноември 1987 г. Реакторната инсталация на блока достига 100% мощност на 21 юни 1988 г. За изминалия четвърт век пети блок е произвел над 130 милиона мегаватчаса електроенергия при спазване на всички изисквания за безопасна експлоатация. Благодарение на двата хилядамегаватови блока – пети и шести, АЕЦ “Козло...

Токът може да поевтинее

Напълно е възможно да има намаление на цената на тока, но за увеличение не може да се говори. Повече яснота ще има, след като бъдат изготвени разчетите до края на годината. Това съобщи вчера министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в телевизионно предаване. По отношение на изграждането на седми блок на АЕЦ „Козлодуй“ той увери, че засега нищо не е официално подписано и предстоят редица стъпки.

Нощен патрул! Външната магистрала е занемарена, сол само в Центъра и Пашов

При минус четири градуса zaPernik.com провери някои от проблемните участъци в Перник и установи, че в опасните райони при детелината на кв. "Димова махала", известен още като "Иван Пашов", както и на моста над пазара по пътищата е хвърлена сол.

Външната магистрала и опасния участък с моста до ТЕЦ-а отново е занемарена. Освен, че не видяхме да е обработена със сол, половината външна магистрала е тъмна. Осветлението не работи в отсечката...

Продължава

Нощен патрул!Външната магистрала е занемарена, сол само в Центъра и Пашов

При минус четири градуса zaPernik.com провери някой от проблемните участъци в Перник и установи, че в опасните райони при детелината на кв. Димова махала, известен още като Иван Пашов, както и на моста над пазара по пътищата е хвълена сол.

Външната магистрала и опасния участък с моста до ТЕЦ-а отново е занемарена. Освен, че не видяхме да е обработена със сол, половината външна магистрала е тъмна. Осветлението не работи.

В квартал...

Продължава

Пети пореден успех за Тотнъм в Лига Европа

Отборът на Тотнъм записа пети пореден успех в групите на Лига Европа. Въпреки краха, който претърпяха през уикенда в Англия срещу Манчестър Сити, днес шпорите показаха класа и с лекота спечелиха гостуването си на норвежкия Тромсьо. През първото полувреме двата отбора не успяха да създадат достатъчно интереси положения пред двете врати при минусовите температури в скандинавската страна. Все пак „шпорите“ съумяха да отбележат два безответни гола през вторите 45 минути на срещата. Резултатът бе открит в 63-ата минута, когато Кусевич си реализира а...

Бъдещето е на младите, "40 до 40" ще ги мотивира да останат в България

Журито на проекта на Дарик "40 до 40" определи кои са 40-те вдъхновяващи българи до 40 години, които стават част от първото издание на инициативата. Създателят на платформата за предприемачи Entrepreneur.bg Никола Янев получи големия приз в проекта "Пръв между равни". "40 до 40" стартира в началото на октомври, като номинации можеше да даде всеки на сайта на проекта 4040.dariknews.bg. Пълният списък с 40-те финалисти ще бъде обявен на 29 ноември.Преди това представяме разговор в "Кой говори" по Дарик с още един от членовете на жури...

Експерт: Оцветителите в храните карат хората да буйстват

Оцветителите, които се използват в храните у нас, са разрешени за употреба в ЕС. Това са съставки от естествен и изкуствен произход, които се ползват за оцветяване. Дали е правилно или не е друг въпрос. Но според Европейската комисия е безопасно.

Световният М’Боли в групата на ЦСКА

Финалистът на световното първенство Раис М'Боли се завърна не само в България, но и в групата на ЦСКА. Алжирският национал измести Стоян Колев като резерва на Томас Черни за столичното дерби срещу “Локомотив” (Сф). М'Боли има само един мач през есента за ЦСКА - при 6:2 за купата на “Хасково”. 

Заради баражите на Алжир треньорът Стойчо Младенов Финалистът на световното първенство Раис М'Боли се завърна не само в България, но и в групата на ЦСКА. Алжирският национал измести Стоян Колев като резерва на Томас Черни за столичното дерби срещу “Локомотив” (Сф). М'Боли има само един мач през есента за ЦСКА - при 6:2 за купата на “Хасково”. Заради баражите на Алжир треньорът Стойчо Младенов

Испания: Независима Шотландия излиза от ЕС

Ако Шотландия обяви независимост, тя ще престане да бъде член на ЕС и ще трябва в това качество да подаде молба за приемане в него.
Това заяви испанският премиер Мариано Рахой, цитиран от Би Би Си. “Бих искал шотландците да бъдат напълно наясно с последствията от едно такова евентуално отцепване, допълни той. Ако Шотландия обяви независимост, тя ще престане да бъде член на ЕС и ще трябва в това качество да подаде молба за приемане в него. Това заяви испанският премиер Мариано Рахой, цитиран от Би Би Си. “Бих искал шотландците да бъдат напълно наясно с последствията от едно такова евентуално отцепване, допълни той.

25 дни ще отмарят депутатите по Коледа

Депутатите най-вероятно ще почиват 25 дни по Коледа и Нова година. Така депутатите ще почиват 9 дни повече от учениците.

Споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС се отлага за 2014-та, според украинско издание

Европейският съюз ще предложи на Украйна да подпише споразумение за асоцииране в края на февруари - началото на март 2014 година. Това съобщи интернет изданието "Украинска правда", цитирано от ИТАР-ТАСС. По данни на изданието във Вилнюс е в процес на съгласуване текст на съвместна декларация на ЕС и Украйна за по-нататъшните взаимни отношения след неподписването на споразумението за асоцииране в хода на срещата на върха във Вилнюс. Междувременно около 10 000 демонстранти в Киев настояват да бъде подписано споразумение за асоцииране на Украйна с...

Близка на митрополит Кирил твърди, че той е бил убит

Дни преди смъртта си митрополит Кирил се е канел да сезира прокуратурата за финансови злоупотреби в катедралата във Варна. Това разкри една от най-приближените до митрополита пред БНТ. Двамата се запознават през 1983 година и поддържат приятелските си отношения до смъртта му. При почти всяко посещение в София той остава да нощува в дома на семейството й. Почти всеки ден се чуват или си разменят съобщения. Тя е категорична, че митрополит Кирил е убит. Жената предпочита да не се разкрива самоличността й. Разказва, че с митрополит Кирил се познава...

Взривиха мина в руското посолство в Дамаск

Руското посолство в Дамаск беше подложено на минометен обстрел. При него загина един сириец, а други девет са били ранени.

Колоездачи на протест в столицата, прекъснали им велоалея

Велосипедисти излязоха на протест тази вечер в столицата. Причината е прекъсната велоалея. Хората с колела отбелязаха навършването точно на една година, откакто велоалеята по канала при кръстовището на булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви" с „Драган Цанков" е прекъсната. Маркировката, показваща пътя за велосипеди през моста над ... Велосипедисти излязоха на протест тази вечер в столицата. Причината е прекъсната велоалея. Хората с колела отбелязаха навършването точно на една година, откакто велоалеята по канала при кръстовището на булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви" с „Драган Цанков" е прекъсната. Маркировката, показваща пътя за велосипеди през моста над ...

“Ботев” (Пд) бута целия си стадион

“Ботев” (Пд) има намерение да събори едновременно всички трибуни на “Колежа” и да се пренесе на базата в квартал “Коматево”. По този начин ще се форсира изграждането на новата клубна арена за 18 200 зрители, която вместо до края на 2015 г. трябва да бъде завършена не по-късно от март - април същата година. 

През май 2015 г. България ще е домакин “Ботев” (Пд) има намерение да събори едновременно всички трибуни на “Колежа” и да се пренесе на базата в квартал “Коматево”. По този начин ще се форсира изграждането на новата клубна арена за 18 200 зрители, която вместо до края на 2015 г. трябва да бъде завършена не по-късно от март - април същата година. През май 2015 г. България ще е домакин

"Икономист": България се мъчи да се справи с бежанците

Напливът на сирийските бежанци хвана правителството неподготвено, пише британското списание

Португалци изненадаха Севиля в края, битка в група Н ще има до последно

Испанският Севиля пропусна златна възможност да си осигури класиране в елиминационната фаза в Лига Европа като първенец в група Н, след като стигна само до 1:1 в домакинството си на Ещорил. Цели 83 минути андалусийци водеха в резултата, но късният гол на португалците остави развръзката около първите две места в групата за последните мачове. Двубоят на „Санчес Писхуан“ имаше мечтано начало на Севиля, като след няколко нелоши удара към вратата на Вагнер резултатът бе открит. В 7-ата минута Хосе Антонио Рейес пусна страхотно извежадащо подаване к...

Кабинетът се самооцени като модел за откритост

Съкращения от 10% ще има в Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет, по-известен като БОРКОР. Това става ясно от проект за нов устройствен правилник на аналитичното звено. Персоналът ще бъде намален от 155 служители на 139, от които 36 ще са постоянно назначени, а временно командиров Съкращения от 10% ще има в Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет, по-известен като БОРКОР. Това става ясно от проект за нов устройствен правилник на аналитичното звено. Персоналът ще бъде намален от 155 служители на 139, от които 36 ще са постоянно назначени, а временно командиров

Лудогорец смрази ПСВ Айндховен

Българският шампион победи холандците с 2:0 и спечели първото място в групата

    


Колоездачи на протест в столицата заради прекъсната велоалея

Велосипедисти излязоха на протест тази вечер в столицата. Причината е прекъсната велоалея. Хората с колела отбелязаха навършването точно на една година, откакто велоалеята по канала при кръстовището на булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви Велосипедисти излязоха на протест тази вечер в столицата. Причината е прекъсната велоалея. Хората с колела отбелязаха навършването точно на една година, откакто велоалеята по канала при кръстовището на булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви" с „Драган Цанков" е прекъсната. Маркировката, показваща пътя за велосипеди през моста над ...

Опасен хищник се превърна в музеен експонат във Варна

Свиреп вълк, нападал животните в дивечовъдно стопанство, беше превърнат в музеен експонат от препаратора на Природонаучния музей във Варна Захари Петков. Хищникът е бил изключително опасен - водач на глутница, като е нападал предимно елени и диви прасета и се е наложило да бъде отстрелян.

Самолетът, кацнал аварийно в нива край Дъбово, идвал от САЩ

“Имах и късмет”, призна вчера пред “24 часа” турският пилот Угур Ингелок. В сряда той приземи аварийно край мъглижкото с. Дъбово 4-местен самолет “Пайпър 44” в кална нива, засята с пшеница. При кацането носът на машината се ударил в земята и почти се отчупил, а колелата затънали, видя репортер на вестника. “Имах и късмет”, призна вчера пред “24 часа” турският пилот Угур Ингелок. В сряда той приземи аварийно край мъглижкото с. Дъбово 4-местен самолет “Пайпър 44” в кална нива, засята с пшеница. При кацането носът на машината се ударил в земята и почти се отчупил, а колелата затънали, видя репортер на вестника.

Св. мчк Парамон и 370 мъченици, Св. мчк Филумен, Преп. Акакий

Православен календар

Св. мчк Парамон

При царуването на нечестивия цар Деций на изток имало един княз, на име Аквилин, който жестоко преследвал християните. Веднъж той събрал в тъмницата триста и седемдесет християни и отправяйки се към Валсайтийските топли минерални извори, заповядал да водят с него и мъчениците. Възнамерявайки да мине покрай идолския храм на Посейдон, той искал да ги принуди да принесат идолска жертва.

Като стигнали до капището, той дълго принуждавал светиите да принесат жертва на идола, но не успял да ги склони нито с ласки, нито със заплахи. Случило се така, че в това време покрай тях минавал един благочестив мъж, на име Парамон, а по вяра ­ християнин. Като видял такова множество свети мъченици, осъдени на смърт, той застанал пред капището на идола и възкликнал с висок глас:

­ О, колко много невинни праведници убива нечестивият княз за това, че не се покланят на бездушните и неми идоли!

Като казал това на всеослушание, той продължил по пътя си. А князът, като чул тези думи на Парамон, пламнал от ярост и заповядал на слугите си веднага да го догонят и да го убият. Нечестивите слуги на още по-нечестивия княз догонили блажения Парамон, който не знаел за това разпореждане вървял си по пътя и го хванали. Отначало те извадили езика му от устата, който изобличил и укорил мъчителя, и го отрязали; после наранили всичките му членове и накрая проболи тялото му с копия. Така светият мъченик Парамон предал благочестивата си душа в Божиите ръце.

В същия час и горепосочените свети мъченици, на брой триста и седемдесет, били убити с мечове пред капището на Посейдон за вярата Христова.

Статията "Св. мчк Парамон и 370 мъченици, Св. мчк Филумен, Преп. Акакий" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Откриха нов, още по-опасен, щам на HIV

/КРОСС/ Шведски вирусолози откриха нов вариант на вируса HIV, който е свързан с много по- бърза прогресия на СПИН-а в сравнение с известните досега щамове.Новият щам на вируса, наречен от учените A3/02 , е "шампион" по бързо развитие - от момента на заразяването до развитието на СПИН минават само около пет години. Резултатите от изследванията на генома A3/02 показват, че този щам е смесен - произтича от щамовете на HIV 02AG и A3 . Тези щамове, отнасящи се към подтипа на HIV - 1, са разпространени в Гвинея-Бисау в Западна Африка.Учените възнамеряват да изяснят дали A3/02 проникнали в Европа. Авторите подчертават опасността от възникването на нови, по-агресивни в сравнение с досега известните варианти на HIV чрез рекомбинация на щама в човешкия организъм.

Най-малко 7 загинали и десетки при земетресение до АЕЦ „Бушер”

Най-малко 7 души са загинали и още 30 са били ранени в резултат на силното земетресение в югоизточната част на Иран близо до АЕЦ „Бушер”, предаде Интерфакс.

Трусът е бил с магнитуд от 5,7 по скалата на Рихтер и епицентърът му се намира на 60 километра североизточно от Град Бушер, където е разположена атомната централа. Най-малко 7 души са загинали и още 30 са били ранени в резултат на силното земетресение в югоизточната част на Иран близо до АЕЦ „Бушер”, предаде Интерфакс. Трусът е бил с магнитуд от 5,7 по скалата на Рихтер и епицентърът му се намира на 60 километра североизточно от Град Бушер, където е разположена атомната централа.

Поне 7 загинали и 30 ранени при земетресение близо до АЕЦ „Бушер”

Най-малко 7 души са загинали и още 30 са били ранени в резултат на силното земетресение в югоизточната част на Иран близо до АЕЦ „Бушер”, предаде Интерфакс.

Трусът е бил с магнитуд от 5,7 по скалата на Рихтер и епицентърът му се намира на 60 километра североизточно от Град Бушер, където е разположена атомната централа. Най-малко 7 души са загинали и още 30 са били ранени в резултат на силното земетресение в югоизточната част на Иран близо до АЕЦ „Бушер”, предаде Интерфакс. Трусът е бил с магнитуд от 5,7 по скалата на Рихтер и епицентърът му се намира на 60 километра североизточно от Град Бушер, където е разположена атомната централа.

5 млн. евро в брой хванаха хърватски полицаи

Хърватските гранични полицаи конфискуваха близо 5 милиона евро в камион по време на рутинна проверка на границата със Сърбия, съобщи вътрешното министерство в четвъртък.

Кремъл маха куфар на “Луи Вюитон” на Червения площад

Кранове и техника за разбиване се появиха вчера на Червения площад в Москва, за да вдигнат гигантския куфар на френската компания за луксозни стоки “Луи Вюитон”. Той бе поставен пред Кремъл, за да служи като експозиционна зала.
В нея на 2 декември трябваше да бъде открита изложбата “Душата на странстванията”, разказваща как от 1854 г. Кранове и техника за разбиване се появиха вчера на Червения площад в Москва, за да вдигнат гигантския куфар на френската компания за луксозни стоки “Луи Вюитон”. Той бе поставен пред Кремъл, за да служи като експозиционна зала. В нея на 2 декември трябваше да бъде открита изложбата “Душата на странстванията”, разказваща как от 1854 г.

Генк си гарантира място в следващата фаза, Динамо К ще трепери до последно

Отборът на Генк записа солидна победа над Динамо Киев с 3:1 в Група G на Лига Европа и по този начин си гарантира място в следващата фаза на надпреварата кръг преди края на борбата в групите. Белгийците събраха актив от 11 точки и са недостижими на върха в класирането. Втори остава тимът на Динамо Киев със седем точки, една пред Рапид Виена. Именно в мач помежду си, двата тима ще решат, кой ще бъде вторият отбор, който ще се класира за 1/32-финалите. Мачът в Белгия започна много силно за гостите от Динамо Киев. Украинският гранд успя да вземе п...

630 км бодлива тел по границата

До 30-40 дни ще приключи специалната обществена поръчка за доставка на материали за оградата по границата с Турция, а още толкова дни ще отидат за изграждане на самото съоръжение, съобщи военният министър Ангел Найденов.
Оградата на участъка около Елхово, който се наблюдава трудно с камери, ще струва 5,1 млн. лв. Ще са необходими 630 км ... До 30-40 дни ще приключи специалната обществена поръчка за доставка на материали за оградата по границата с Турция, а още толкова дни ще отидат за изграждане на самото съоръжение, съобщи военният министър Ангел Найденов. Оградата на участъка около Елхово, който се наблюдава трудно с камери, ще струва 5,1 млн. лв. Ще са необходими 630 км ...

Отново престрелки и взривове в Либия, десетки жертви

Трима войници бяха убити, а още трима бяха ранени при сражения в либийския град Бенгази, предаде AFP. Сблъсъците избухнали, когато членове на въоръжена групировка се опитали да влязат през източния вход на града и били пресрещнати от части на либийската армия.

"Икономист": Бежанците в България - кошмар за всички


Под заглавие "Кошмар за всички" британското списание "Икономист" помества статия за проблема, който България изпитва с наплива на бежанци от Сирия, съобщи БТА. Този наплив "завари правителството неподготвено. Сега то бърза да построи нови центрове за настаняване и да подобри окаяното състояние на вече съществуващите. То поиска финансова помощ от ЕС, Червения кръст и други международни организации", отбелязва "Икономист".

Правителството започна също изграждането на спорна...

Карзай обвини САЩ в убийството на мирни жители

/КРОСС/ Президентът на Афганистан Хамид Карзай заяви, че американските военни са бомбардирали къща в провинция Хелманд, причинявайки смъртта на едно дете и ранявайки две жени, съобщи „Ройтерс".Карзай добави, че инцидентът "показва истинското отношение на Америка към Съвета на старейшините и гражданите на Афганистан".По-рано бе съобщено, че афганистанския президент е заплашил САЩ, че няма да подпише двустранно споразумение за военно сътрудничество, ако Вашингтон не му помогне да започне мирни преговори с движението на талибаните.

Почти всяка пета изпушена цигара - контрабандна

София /КРОСС/ Поредното проучване за размера на незаконната търговия с цигари показва, че тя отново бележи забележим ръст. През периода април - май на тази година делът на нелегалните продукти е нараснал до 18.8%, след като последните данни от октомври-ноември 2012 г. показваха ниво от 15.3 на сто. Увеличението е 22.8 процента и показва, че вече почти всяка пета изпушена цигара е контрабандна, от duty free магазин и за безмитна продажба, непроизведена за българския пазар или от нерегистрирана в България марка. На практика това означава, че ако легалното потребление е малко над 11 млрд. къса, нелегалното е поне 2 млрд. и от него бюджетът губи годишно около 350-400 млн. лв. само от акцизи.Проучването е по поръчка на пет компании, които два пъти в годината предоставят данните от него на правителството според инициативата "Срещу незаконната търговия с цигари". "Тенденцията на нарастване след период на постепенен спад спрямо най-високите нива през 2010 г. (35%) е тревожен сигнал за неблагоприятното развитие на нелегалния пазар", отбелязват от цигарените компании. Те са предоставили в четвъртък резултатите на финансовия министър Петър Чобанов, директора на агенция "Митници" Павел Тонев и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров

Фенове на “Байер” зоват: Бербо, върни се!

ЛЕВЕРКУЗЕН - Димитър Бербатов все още е “аспирин” и феновете не са го забравили. В агитката на “Байер” и днес има запалянковци с фланелката, името и номера на един от любимците им през новия век. И те се надяват, че голмайсторът още не е изиграл последния си мач за отбора им.

“Бербо, върни се!”, призова чрез “Труд” Ханс-Йорг, лидерът на една ЛЕВЕРКУЗЕН - Димитър Бербатов все още е “аспирин” и феновете не са го забравили. В агитката на “Байер” и днес има запалянковци с фланелката, името и номера на един от любимците им през новия век. И те се надяват, че голмайсторът още не е изиграл последния си мач за отбора им. “Бербо, върни се!”, призова чрез “Труд” Ханс-Йорг, лидерът на една

Видео: Искаил Иса вкара и на "Анжи", но "Шериф" напуска Лига Европа


Нападателят на "Шериф" (Тираспол) Исмаил Иса се разписа във втори пореден кръг от груповата фаза на Лига Европа.

Българинът вкара единственото попадение за своя отбор при равенството 1:1 като гост на "Анжи". Спечелената точка обаче не е достатъчна за молдовския тим да продължи напред в турнира, но осигури мястото на състава от Махачкала на 1/16-финалите.

Иса, който в предния кръг вкара на "Тотнъм", материализира предимството на "Шериф" в 52-ата минута и насочи тима си към...

Брутални закани от тийнейджърки в нета

Тийнейджърки заплашиха момиче, че ще го подстрижат нула номер заради това, че си позволило да ги коментира в социалната мрежа.

Първа кампания в подкрепа на хората с мускулна дистрофия

Проектът, насочен изцяло към социализирането на болните от невромускулни заболявания, е спечелен по европейска програма и е на стойност над 170 хил. лв.

Инспектират здрави ли са моловете ни

Проверка на документацията за изграждането и пускането в експлоатация на моловете в страната ще бъде извършена до края на другата седмица. Това обяви вчера в МС министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов. По думите му това се прави по инициатива на премиера Пламен Орешарски и е във връзка с инцидента в Латвия.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване