Вижте самоук иконописец

Стоян Христов показва своята изложба „Икони – покровители на имена и професии” в бургаската галерия „13- то стъпало”.   Авторът е самоук зограф. Изработва икони и стенописи в руски стил, предимно върху канаваца с масло, акрил-лакове рамкирани на дървена основа. В началото на 2012 година, с благословията на Сливенския митрополит Йоаникий е открил първата си самостоятелна изложба на тема "Малкоизвестни и редки образи на Господ Исус, Пресветата Богородица, безплътни сили и светци". Той изработва икони за Русия, Украйна, Беларус, Австрия, Сирия и ...

Не съм "разпъвал" чадър над Тодоров, кълне се Цветанов

СГС отложи за януари делото срещу ексминистъра, отказал подслушване

    


Баба даде доста пари и злато на телефонен измамник

79-годишна жена е поредната жертва на телефонна измама във Варна, съобщават от Областната дирекция на МВР. Възрастната варненка получила обаждане на домашния си телефон, че нейна близка е пострадала в катастрофа и се нуждае от спешна операция. Малко по-късно жената предала пред дома си значителна сума пари и златни накити на мъж на възраст около 40-50 г. По случая е образувано досъдебно производство....

Сигнал взривиха с 15 хиляди души Арена Армеец

Рокаджиите Йордан Караджов, Александър Мариновски и Георги Янакиев събраха близо 15 хиляди свои почитатели на юбилейния си концерт в зала "Арена Армеец" в София миналата вечер.

Шуменската "Топлофикация" отново се приватизира

Иска се дружеството да не е се ликвидира до три години

    


Истина или лъжа: Люси Иларионов си купил джип за 100 000 лева

Люси Иларионов от седмица има чисто нов джип, който струва 100 000 лв., писа жълт всекидневник преди дни. Изданието е публикувало и снимка на бял автомобил, за който твърди, че е на режисьора. Всъщност колата струва 70 000 лв., но Иларионов уж поръчал допълнителни екстри за още 30 000 лв.

Потърсихме Люси Иларионов, за да каже каква е Люси Иларионов от седмица има чисто нов джип, който струва 100 000 лв., писа жълт всекидневник преди дни. Изданието е публикувало и снимка на бял автомобил, за който твърди, че е на режисьора. Всъщност колата струва 70 000 лв., но Иларионов уж поръчал допълнителни екстри за още 30 000 лв. Потърсихме Люси Иларионов, за да каже каква е

Проверяват здравината на конструкцията на молове и големи търговски вериги

Тотална проверка за здравината на конструкцията на сградите, в които се помещават всички молове и големи търговски вериги, разпореди министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов.
Той заяви пред журналисти, че е съгласувал действията си с премиера Пламен Орешарски.                                        Тотална проверка за здравината на конструкцията на сградите, в които се помещават всички молове и големи търговски вериги, разпореди министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов. Той заяви пред журналисти, че е съгласувал действията си с премиера Пламен Орешарски.

Кунева: Долу ръцете на партийни ръководства от еврофондовете

/КРОСС/ Долу ръцете на партийните ръководства от еврофондовете. Да спрат политическите централи да цензурират администрацията и да я оставят да работи. Управляващите органи на оперативните програми са под цензурата на заместник-министри и партийни централи. Това каза на пресконференция в Търговище Меглена Кунева - председател на „Движение България на гражданите". Тя допълни, че е убедено против заместник-министрите, които, ангажирани с поръчките на партиите си, стават все по-усърдни в лоялността си към тях, вместо към програмите. И ето го резултатътт - партьнорско споразумение за новия оперативн период 2014 - 2020 година на практика няма, а 2014 е след 40 дни. Кунева подчерта, че партийните централи трябва да спрат да плячкосват европейските фондове, защото новата марка на България е хаосът и корупцията в европарите. Зам.-министри от партиите притискат администрацията, цезурират я, делят общините и агениите на „наши и ваши", раздават европейски проекти на обръчите от фирми, каза Меглена Кунева. Тя остро разкритикува, че управляващите крият кореспонденция с ЕК по следващия оперативен период и че писма излизат публично ежедневно след скандали. Не могат да управляват подарени пари, получени през солидарност от ЕС, какво остава да привличат пари, допълни още лидерът на ДБГ

Рос Браун напуска "Мерцедес" на 31 декември


Рос Браун ще се оттегли като шеф на отбора от Формула 1 "Мерцедес" в края на годината, с което се слага край на дългите спекулации около неговото бъдеще. 

Още в началото на годината Браун даде да се разбере, че ще остане на поста, ако присъствието му е значимо. Но след продължителни дискусии отборът ще бъде ръководен вече от Тото Волф и Пади Лоуи, които ще бъдат изпълнителни директори по бизнес и по техническата част.

"Най-важното в избора на момента за моето напускане...

1 загина, 3-има са на косъм след меле на пътя до Бургас

Тежък челен удар на пътя за село Дебелт в община Средец край Бургас остави една жертва и петима ранени. Трима от тях са с опасност за живота.

ДНСК ще провери всички молове и търговски вериги

Дирекцията за национален и строителен контрол (ДНСК)ще провери състоянието на всички молове и търговски вериги в страната. Целта е да бъде сведен до минимум  рискът от възникване на инцидент, подобен на този в латвийската столица. Проверката трябва да приключи до седмица. Това съобщи пресслужбата на правителството. Проверката е по инициатива на премиера Пламен Орешарски, а поводът е инцидентът в търговския център в Рига, при който загинаха 54 души, а премиерът на Латвия подаде оставка заради това. ДНСК има за задача да извърши обследване на всички големи търговски центрове в страната – молове, шопинг центрове и търговски обекти, в които се събират повече хора. Обследването ще обхване проектите, по които те са построени, документацията за въвеждането им в експлоатация и моментното състояние на сградите, каза министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов. Той обясни, че проверката може да установи също видими изменения на конструкцията и признаци за умора на материалите – елементи, които заплашват сигурността на хората. "Използваме случая освен конструкциите, да обследваме и другите елементи на обща безопасност на сградите, свързани най-вече с евакуационни пътища и противопожарна защита", посочи Данов. В София има седем големи мола и десетки магазини на големи вериги. В страната моловете са десетина във Варна, Бургас, Стара Загора, Русе и Плевен.

Трансплантации на бял дроб от догодина и у нас

/КРОСС/ Трансплантации на бял дроб вече ще се правят и у нас. Още от следващата година лекарите в „Св. Екатерина" ще са готови да извършват интервенцията за първи път, което ще даде шанс за живот на десетки българи, съобщи за „Преса" директорът на болницата проф. Генчо Начев. Той е уговорил от 1 февруари екип от четирима доктори - хирурзи, анестезиолог и специалист по бронхоскопии - да замине на специализация в САЩ. Родните медици ще бъдат обучавани от президента на Световната асоциация по сърдечна и гръдна хирургия и светило в белодробните трансплантации проф. Стюарт Джеймисън от Сан Диего. Да приеме нашите лекари, е готов и проф. Валтер Клепетко, ръководител на Клиниката по белодробна хирургия на университетската болница във Виена. „Единственото, от което се нуждаем, е малко помощ от държавата за пътни, дневни и хотелски разходи на четиримата доктори за около един месец. Необходимата скъпа апаратура ще си купим сами", обясни проф. Начев. Според шефа на „Св. Екатерина" технически присаждането на бял дроб не е толкова сложно. „Трудното обаче идва след това - как да заработи новият орган, как да не бъде отхвърлен и как пациентът да се възстанови", посочи той. Трансплантацията ще даде шанс на стотици българи с пулмонална хипертония, ХОББ и дихателна недостатъчност за нов живот. В момена в листата на чакащите са записани петима души, но нуждаещите се са много повече, добави проф. Начев

Майката на пребития Метин: Ако днес плача аз, утре ще плаче друга

Емилия Симеонова - майката на пребития на 9 ноември Метин в центъра на София, призова чрез ефира на Дарик за справедливост и поиска среща с вътрешния министър Цветлин Йовчев. Метин, чието българско име е Георги Димитров беше пребит в района на ул. „Пиротска", като според първоначалната информация нападателите му са били петима и са го объркали с бежанец. 19-ти ден младият мъж е в кома във ВМА. Емилия благодари на лекарите, които се борят за живота му, както и на духовниците от джамията, където Метин е работел. Майката, която наруши мълчанието с...

„Гардиън”: Протестиращите в България имат нужда от по-добър лозунг от „Оставка!”

Българските протести и студентската окупация продължават да занимават европейската преса. Британският вестник "Гардиън" прави интересен сравнителен анализ на антиправителствените протести, белязани от искането за оставка на сегашното правителство на България със студентската окупация, чиито интелектуални послания не бяха разчетени правилно от голяма част от обществото.

Стойнев ще преговаря с Русия за по-евтин газ

Той не се ангажира с процент на евентуалното намаление

    


Строителният контрол започва спешна инспекция на моловете

Министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов разпореди на директора на ДНСК да извърши проверка на всички големи търговски центрове в страната.

81 населени места без ток в Североизточна България

Към 18:30 часа на вчерашния ден населените места без електрозахранване са намалени до 27, но вследствие на новите аварии, които не спираха да възникват през нощта, към 10:00 ч. днес те се увеличават до 81 села

Бареков: Пернишките котараци мразят лобито на Прокопиев

 Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков разкри пред ПИК потресаващи подробности от срещите си с Цветелина Бориславова. По рано днес главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че срещу Бориславова и Бойко Борисов започва проверка на ДАНС и НАП. Сигналът бе внесен от Бареков и е за съмнителната според него сделка за "СИБанк".

"За г-ца Цветелина Бориславова научих за първи път от статия в изданието на Иво Прокопиев. Тогава прочетох, че тя е...

Продължава

Оскъпяването на някои лекарства от догодина още е под въпрос

Заради искани промени в условията на договорите между здравната каса и аптеките цените може да се увеличат

    


Залог за седем мача в ШЛ донесоха над 3000 лв. на участник от Нови Искър

/КРОСС/ Залог от седем мача в права колонка от Шампионската лига, които се играха снощи, осигуриха на участник в „Еврофутбол" сумата от 3 274,88 лева. Играчът е заложил 50 лева в пункта на ул. "Търговска" № 20 в Нови Искър за второ полувреме с повече голове за следните двубои: Шахтьор Донецк - Реал Сосиедад, Леверкузен - Ман. Юнайтед, Андерлехт - Бенфика Лисабон, Ювентус Торино - ФК Копенхаген, Реал Мадрид - Галатасарай, Манчестър Сити - Виктория Пилзен и Пари Сен Жермен - Олимпиакос Пирея. В Казанлък, в пункта на ул. "Славянска" № 13, също могат да се похвалят с успех. Местен фен на футбола си осигури 2 286,32 лева отново с прогноза на двубоите от Шампионската лига. Неговият залог е от 100 лева на следните шест мача, за които е избрал различни видове предвиждания: Реал Мадрид - Галатасарай                                    Краен изход с хендикап - 1Шахтьор Донецк - Реал Сосиедад                            Първо полувреме - 1Леверкузен - Ман

Сашко: Никой не ни забелязва

/КРОСС/ „Не се чуствам използван, сам реших да стана лице на кампанията, за да може повече хора да разберат за нас и за живота ни. Защото най-много от всичко ми тежи, че никой не ни забелязва", разказа пред „Преса" 14-годишният Александър Добрев, който страда от нелечимото заболяване мускулна дистрофия на Дюшен. Само за часове обявата му в сайта за онлайн търговия ebay.com, че продава „малко използваните си органи", взриви социалните мрежи. Оказа се, че е фалшива и цели да привлече вниманието на хората и институциите към страдащите от нервномускулна дистрофия. Болестта на Александър обаче си е съвсем истинска. Дължи се на изменение на ген, заради което в организма не може да се образува мускулна маса, натрупва се фиброзна тъкан и с времето се стига до пълна инвалидизация. Макар че е прикован в количка от 6 години и вече дори трудно държи главата си изправена, Сашко не се чувства безпомощен. „Когато не вали сняг, ходя на училище. В паралелка с ресторантьорство съм и ми е много интересно", обяснява той. Мечтае да си направи фирма за кетъринг, защото чел в интернет, че това е печеливш бизнес. „Така ще мога да помагам на семейството си, което изнемогва в грижите за мен", споделя Александър. Той е осиновен от семейство Добреви от Видин, когато е на 3 годинки. „Искам да кажа на всички болни деца да не се отчайват. Знам, че понякога ги е страх

Вижте руската толерантност на пътя

В Русия е задължително всеки автомобил да има монтирана камера на лекия си автомобил. Кадрите, събрани от камерите на случайни граждани, са събрани във видео, пуснати в Youtube, което затрогва и ни показва, че за извърването на една добрина е нужно само да спрем и да се огледаме. Виж тук новите електронни издания в MediaMall -

Дете задигна телефона на съученичка

Момче открадна мобилен телефон от училището в Дългопол, съобщават от местната полиция. Джиесемът на стойност около 200 лева бил в ученическата чанта на момиче от с. Боряна. Раницата била оставена без надзор в класна стая в училището. След сигнала извършителят е бил открит – малолетно момче от същото училище. Телефонът е намерен и иззет....

Задържаният в Сърбия Красимир Богданов: Това беше сценарий

Красимир Богданов, зам. кмет на Враца, който вчера беше задържан на сръбския граничен пункт "Рибарци", вече е на работното си място в общината. Той е бил освободен от сръбските власти около полунощ. Богданов, заедно с още трима мъже, включени в делегация на ВМРО, не бяха допуснати да влязат в Сърбия за участие в тържествата в Босилеград по случай 94- годишнината от Ньойския договор. По думите му това, което се е случило е било сценарий, който не го е изненадал. „На тази граница обикновено се случват такива неща и винаги се търси провокация, не ...

Пращали пернишки ченгета по границата да пазят от емигранти

Пернишки ченгета са командировани по границата, за да ни пазят от бежанци, научи zaPernik.com от свои източници в полицията.

Местните полицаи стояли в мизерни условия от по седмица и повече. Храната била отвратителна, измръзвали от студ, оплакват се ченгетата.
Задачата им е да пазят границата ни от навлизането на незаконни емигранти.

 

Един загина, петима са ранени в катастрофа до Бургас

Причината е шофиране с несъобразена скорост

    


Показват съкровища от Богословската библиотека

/КРОСС/ Изложба „Съкровища от дарохранителницата на Богословската библиотека" се открива днес в Ректората на СУ. Експозицията е по повод 125-годишнината на СУ „Св. Климент Охридски" и Университетската библиотека и 90-годишната история на Богословски факултет. Историческата съдба на Богословския факултет потвърждава специфичната му роля в развитието на висшето образование, култура, духовност и църковно-обществен живот. Затова, през изминалите 90 години от съществуването на факултета, отношението към него е било и си остава един от главните критерии за равнището на гражданска и духовна зрялост на нашето общество. Библиотека Теология при Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски" е уникална за България. Тя съхранява специализиран фонд в областта на Богословието. Така в общия библиотечен фонд попадат множество редки и ценни издания, в голямата си част, свързани по съдържание с профила на библиотеката. За по-добро съхраняване и опазване на тези издания от 2013 г. те са обособени в колекция „Редки и ценни издания", която продължава да се попълва предимно чрез дарения. Освен редки и ценни печатни издания, библиотеката притежава особено ценна малка сбирка от ръкописи. До момента колекцията съдържа общо 376 заглавия в 477 тома редки и ценни издания, обособени извън общия фонд на библиотеката и 1 109 заглавия ценни издания от ХІХ в. и началото на ХХ в

Демонстранти прекъснаха тока на националната полиция на Тайланд

Антиправителствени демонстранти в Тайланд прекъснаха електрозахранването на сградата на управлението на националната полиция и на съседната полицейска болница в столицата Банкок, предаде Ройтерс. Говорител на полицейската централа потвърди, че протестиращите са прекъснали няколко електрически кабела и че сградата ползва електроенергия от собствени генератори, пише БТА. Демонстрациите в страната са с настояване за оставка на премиера Инглук Шинаватра. По-рано днес неговото правителство безпроблемно оцеля след вот ...

Затварят за повече от месец булевард в Димитровград заради Водния цикъл

Част от булевард „Христо Ботев” между училище „Васил Левски” и болница „Св. Екатерина” ще бъде затворен за автомобили в петък. Движението по отсечката ще е спряно до 9 януари догодина. Временната организация е заради изпълнението на проекта за Водния цикъл.

Указателни табели за реорганизация на движението днес бяха монтирани на булевард Христо Ботев. Работници на фирмата – изпълнител полагаха временни водопроводни връзки към къщите, намиращи се от двете страни на отсечката. Предстоят и ремонти по канализацията. Поставени са и съответните предупредителни знаци и сигнализация за затваряне на участъка. Шофьорите ще ползват обходни маршрути. Има забрана за паркиране на автомобили в ремонтирания участък.

Гледайте във видео новините на сайта.

Хасково Новини

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

И в Димитровград готвят увеличение на таксата за детските градини

И в Димитровград се готви увеличение на таксата за детските градини заради не разплатени задължения. Това обяви кметът на общината Иво Димов на провелото се днес заседание на местния Общински съвет. Повод за коментара стана разглежданата актуализация на бюджета на общината за тази година.

Месечната издръжка, която заплаща общината за едно дете е 120 лева. 54 лева е таксата, която плащат родителите, при пълно месечно посещение на детето им в детска градина.”Увеличение на таксата неминуемо трябва да има, въпроса е да бъде в рамките на нормалното и допустимото”, заяви кметът Иво Димов.

Според градоначалникът завишаването  трябва да бъде до 7 лева. Не разплатените задължения на детските градини за миналата година са в размер на около  350 000 лева, голяма част от които са вече погасени. За тази година обаче има нови не разплатени сметки.

До сега общината поема консумативите на 2 – 3 и 4-годишните малчугани, които посещават детските градини. От предлаганите 7 форми на обучение, повече от половината са безплатни, а останалите се финансират от общината. Средната брутна работна заплата на педагогическия персонал е 705 лева, а на помощният 405 лева, отчете градоначалникът. Общинските съветници одобриха актуализацията на бюджета на общината за тази година с 488 544 лв. Те приеха и вътрешна компенсирана промяна в разходите, както и промени в списъка за капиталовите разходи.

Общината ще ползва временен безлихвен заем от свободните средства по набирателната сметка за финансиране на недостига от бюджетни средства в размер на 300 000 лв.

Гледайте във видео новините на сайта. 

Димитър Димитров

 

 

 

Мениджърите в промишлеността възвърнаха оптимизма си

С 1,7 пункта се покачва общият показател на бизнес климата през ноември 2013 г. в сравнение нивото си от октомври., показват изнесените днес...

РЗС: "Помак" е проект на ДПС

/КРОСС/ Традиционно с наближаването на избори се прави по една помашка партия, с цел изпълняване на конкретна мисия. Създаването на партия „Помак" е добре обмислен политически акт на ДПС, който има за цел да отклони вниманието от приятелството им с „Атака". Това се посочва в позиция на РЗС, изпратена да медиите. От партията отбелязват, че след като трансформирали така наречените „националисти" от своя опозиция в патерица, която изпълнява поръчките им и осигурява кворум, се наложила нуждата от създаването на нов политически субект, който да изпълнява функцията на техен антипод. „Лидерът на т. нар. помашка партия Ефрем Моллов на 22 ноември в 16:45 ч. е излязъл от сараите на Доган с депутатски мерцедес, придружен от депутат от ДПС. Този факт категорично потвърждава тезата ни, че партия „Помак" е проект на ДПС, който им е изключително удобен и в контекста на предстоящите избори за евродепутати", посочват от партията. РЗС твърдо осъжда опитите на ДПС за разединение на българската нация на базата на етнически и религиозен принцип. Всякакви опити за отклоняване на общественото внимание от важните и наболели проблеми в страната и за създаване на нови предпоставки за етнически разкол са опасни за европейското бъдеще на България.

"Лауд фестивал" води метъл звезди догодина

Турнето Metall All Stars, което стартира преди дни в Южна Америка, ще мине и през България. Куп популярни музиканти от различни метъл банди ще се изсипят в София, за да се включат в “Лауд фестивал”.
Събитието ще бъде в зала “Арена Армеец” на 23 март догодина. Джоуи Беладона от Anthrax, Зак Уайлд, китарист на Ozzy Osbourne и основател на Black Labe Турнето Metall All Stars, което стартира преди дни в Южна Америка, ще мине и през България. Куп популярни музиканти от различни метъл банди ще се изсипят в София, за да се включат в “Лауд фестивал”. Събитието ще бъде в зала “Арена Армеец” на 23 март догодина. Джоуи Беладона от Anthrax, Зак Уайлд, китарист на Ozzy Osbourne и основател на Black Labe

Агенцията по заетостта е осигурила помощ на близо 2 000 български работодатели

Агенцията по заетостта, в качеството си на Договарящ орган по Приоритетни оси 1 и 2 на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОП „РЧР”), до  момента е сключила 1 986 договора с работодатели, кандидатствали с проектни предложения по една от 15-те схеми за подбор на проекти на Агенцията. Средствата, разпределени на български предприятия Агенцията по заетостта, в качеството си на Договарящ орган по Приоритетни оси 1 и 2 на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОП „РЧР”), до момента е сключила 1 986 договора с работодатели, кандидатствали с проектни предложения по една от 15-те схеми за подбор на проекти на Агенцията. Средствата, разпределени на български предприятия

Агенцията по заетостта е осигурила помощ на близо 2 000 български работодатели

Агенцията по заетостта, в качеството си на Договарящ орган по Приоритетни оси 1 и 2 на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОП „РЧР”), до  момента е сключила 1 986 договора с работодатели, кандидатствали с проектни предложения по една от 15-те схеми за подбор на проекти на Агенцията. Средствата, разпределени на български предприятия Агенцията по заетостта, в качеството си на Договарящ орган по Приоритетни оси 1 и 2 на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОП „РЧР”), до момента е сключила 1 986 договора с работодатели, кандидатствали с проектни предложения по една от 15-те схеми за подбор на проекти на Агенцията. Средствата, разпределени на български предприятия

ДАНС проверява Орешарски за уволнение на протестиращи чиновници

ДАНС работи по сигнала на правозащитници срещу премиера Пламен Орешарски заради изразеното от него намерение да уволнява държавни служители, обяви в четвъртък главният прокурор Сотир Цацаров пред заседанието на Висшия съдебен съвет. Той допълни, че сигналът от Асоциация за европейска интеграция и права на човека е адресиран до него, впоследствие е предаден на Софийската градска прокуратура за проверка, а оттам е препратен на ДАНС. След като се върне, прокуратурата ще се произнесе, каза Цацаров. Преди две седмици премиерът Пламен Орешарски каза: "Досега има няколко случая, за които всички знаем, и обществото разбра, че са преки участници в събитията тук, пред тази сграда и все още са на държавна длъжност, или други, за които има оперативни данни... Стремим се да се освободим от такива хора". Това изявление скандализара много правозащитни организации. Асоциация за Европейска интеграция и права на човека (АЕИПЧ) изпрати сигнал до главния прокурор, в който поиска прокуратурата да образува досъдебно производство за злоупотреба с власт. В искането се казваше, че Орешарски е нарушил закона като със заплаха е попречил на граждани да осъществят своите конституционни политически права. Сигнал до прокуратурата и до Европейската комисия във връзка с изказването на Орешарски изпратиха и от ГЕРБ. Малко по-късно премиерът се поправи и обясни, че уважава всички протестиращите, пояснявайки, че смята да уволнява само служители, които са протестирали в работно време. В четвъртък Цацаров коментира и решението на прокуратурата да не се образува досъдебно производство срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за четенето на СРС-та от парламентарната трибуна. ”Решението за отказ за образуване на наказателно производство е достатъчно ясно доказателство, което отговаря на нападките, че прокуратурата едва ли не на всяка цена гони обвинение и на всяка цена обслужва политически интерес. Съгласете се, че най-лесното беше да се пренебрегне обективното и правното. Моралната страна на въпроса е съвсем отделно”, каза Цацаров. По отношение на скандалите в църквата и упоритите слухове, че варненският митрополит Кирил е бил убит, Цацаров обясни, че държавното обвинение няма намерение да се намесва в дейността на църквата. ”Нека прокуратурата не се занимава с проблемите на Светата църква. Това не е нейна територия. Имаме един криминален случай и не можем в този случай да работим със слухове. Работим с факти, а фактите са тези, които варненската окръжна прокуратура е установила на базата на заключението от аутопсията и те са, че се касае за удавяне”, каза главният прокурор.

Четирима с опасност за живота след зверски челен сблъсък по пътя за Дебелт

Шестима души са ранени при зверски челен сблъсък на два автомобила по пътя за село Дебелт. Четирима от тях са с опасност за живота, съобщи Фокус.

Катастрофата е станала около 09:00 часа тази сутрин в близост до бензиностанция по пътя за село Дебелт, община Средец, Бургаско. 

Двете коли са се ударили челно. Наложило се е пожарникари ... Шестима души са ранени при зверски челен сблъсък на два автомобила по пътя за село Дебелт. Четирима от тях са с опасност за живота, съобщи Фокус. Катастрофата е станала около 09:00 часа тази сутрин в близост до бензиностанция по пътя за село Дебелт, община Средец, Бургаско. Двете коли са се ударили челно. Наложило се е пожарникари ...

Зверска катастрофа по пътя за Дебелт, 4 с опасност за живота

Шестима души са ранени при зверски челен сблъсък на два автомобила по пътя за село Дебелт. Четирима от тях са с опасност за живота, съобщи Фокус.

Катастрофата е станала около 09:00 часа тази сутрин в близост до бензиностанция по пътя за село Дебелт, община Средец, Бургаско. 

Двете коли са се ударили челно. Наложило се е пожарникари от няколко Шестима души са ранени при зверски челен сблъсък на два автомобила по пътя за село Дебелт. Четирима от тях са с опасност за живота, съобщи Фокус. Катастрофата е станала около 09:00 часа тази сутрин в близост до бензиностанция по пътя за село Дебелт, община Средец, Бургаско. Двете коли са се ударили челно. Наложило се е пожарникари от няколко

Реформаторите: 1 млрд. лв. от Бюджет 2014 ще се харчи без контрол

Реформаторски блок

Бюджет 2014 е най-непрозрачният от началото на Прехода, отбелязват в политическа позиция по темата от Реформаторския блок. 

Реформаторите предупреждават, че за пръв път държавен бюджет се пише без утвърдена Единна бюджетна класификация. Това, според шестте партии в обединението, нарушава Закона за публичните финанси.

Без тази важна информация бюджетът не подлежи на сравнение с предходните бюджети и не може да бъде контролиран, предупреждават партиите. Според Реформаторите Бюджет 2014 предвижда безпрецедентно високи резерви – 990 млн. лева, чието разходване ще става по усмотрение на премиера и кабинета.

Икономическите експерти на обединението твърдят, че проектът за държавните финанси предвижда нереален икономически растеж и залага ръст на данъчните приходи, който на практика е невъзможен за изпълнение.

От Реформаторския блок се опасяват още, че в този си вид Бюджет 2014 ще наруши финансовата дисциплина на страната и дефицитът ще надхвърли 2%.

Реформаторите предричат отдръпване от страна на инвеститорите, защото според тях високите резерви са признак, че правителството не може да прогнозира адекватно приходите и разходите през следващата година и да осигури стабилна и предвидима бизнес среда.

Експертите на обединението са категорични, че Бюджет 2014 е бюджет на статуквото, защото не дава заявки за реформи в която и да било сфера.

Статията "Реформаторите: 1 млрд. лв. от Бюджет 2014 ще се харчи без контрол" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Митрополит Николай: Има заговор срещу църквата

Заговор на тъмни сили срещу църквата видя митрополит Николай Пловдивски в скандалите около смъртта на дядо Кирил и вота за негов наследник. Владиката проговори пред "Стандарт" за пръв път след шумните атаки срещу него. Той категорично отказа да коментира обвиненията, че стои зад кончината на митрополит Кирил.

Калфин призова Камерън да не отблъсква българските емигранти

„Като стипендиант на правителствената стипендия „Чивенинг” и като магистър и почетен доктор на „Университета в Лофбъро”, имах привилегията да се запозная и да се възползвам от най-добрите посрижения на Великобритания в образованието. С цялото ми уважение към Вашата страна, бих искал да Ви помоля да не следвате националистите, а да покажете лидерство каквото Великобритания и Европа заслужават”. Това заявява евродепутатът Ивайло Калфин в писмо до британския премиер Дейвид Камерън по повод обявените вчера планове на правителството му за въвеждане на ограничения срещу работниците от други европейски страни. В писмото до британския премиер българският евродепутат заявява, че основанията за предприеманите мерки се базират на неверни тв...

Орешарски нареди проверки по моловете, уплаши се от инцидента в Латвия

Масови проверки на всички молове и големи търговски вериги е разпоредил министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов. Инспекцията има за цел да провери здравината на конструкциите на търговските сгради. Решението е било съгласувано с премиера Орешарски.Повод за проверките стана инцидентът със срутването на покрив в супермаркет в Латвия, където загинаха 54 души.Очаква се резултатите от проверката да бъдат ясни до седмица. Проверката ще бъде документална и на място, но ще се правят само „очни" огледи, без да са задълбочени до такава степен, че да правят опити с реалната здравина на сградите. Припомняме, че вчера, 27 ноември, премиерът на Латвия Валдис Домбровскис подаде оставка заради трагедията, случила се в супермаркет в Рига през нощта в четвъртък срещу петък ...

Черно тото в Англия, не е ясно кои клубове и на какво ниво са замесени

Нов скандал с уговорени мачове избухна в Европа. Британската полиция е заловила шестима души, сред които и трима футболисти, по подозрение в черно тото на Острова, предаде Daily Telegraph. Арестите са извършени като част от разследване срещу азиатски букмейкъри. Операцията е проведена от специална полицейска част – т.нар. Британска национална агенция срещу престъпленията. Засега няма информация на какво ниво е било черното тото и дали има уговорени мачове във Висшата лига. Не е ясно и кои са замесените клубове, защото имената се пазят в тайна в интерес на разследването. Преди време репортер на Daily Telegraph успя да заснеме под прикритие как се уреждат мачове в Англия. Тогава „човек от бранша” разказа подробности, без да подозира, че го снимат. По негови д...

"Зимни миражи" – изложба живопис на Иван Русев галeрия "Артур"

Галерия "Артур" има удоволствието да Ви покани на откриване на изложба на Иван Русев на 28.11.2013 г. (четвъртък) от 18.30 ч.          Срещата с неговата живопис е кратка почивка, отдъхване от забързания, объркан динамичен ден и зареждане на сетивата със слънчево усещане. Богата цветова палитра, импресивна игра на светлината, спонтанност на рисунъка са характерното в творчеството на живописеца Русев. Подбраните в ескпозицията платна са съхранени реални красиви мигове, редуващи се спомени от ярко лято, топло море, поля и небе, многогобагрена есен, човешки фигури и лица – всичко това осезаемо органично и искрено. Бликащата светлина е главно действащо лице в цветните импресии на Иван Русе...

Изкушението на Плейбой: Катя! (снимки)

Катя от "Ритон"! В държава, в която 95 на сто се делят на официално облечени вкъщи и на спортно облечени навън, точно тя е еманацията на другите пет бутикови процента класа и тежка алфаженственост; дамата, която с присъствието си обезболява три десетилетия присъствие на други музикални и визуални индивиди, пишат от "Плейбой". По повод 60-годишния юбилей на списанието, българското издание излиза с колекционерски „облечен” брой. Той се краси от най-емблематичната дама на българската поп музика, която гостува на "Плейбой" през декември и с това пише история - Катя от дует „Ритон”. Заветните сантиметри на гръдната й обиколка остават без конкуренция повече от три десетилетия. Както самата Катя цитира популярен виц: &bdqu...

Тежки дебати в НС за онлайн хазарта

По време на първото четене на ЗИД на Закона за хазарта

Цонев: Стотици оператори работят на българския хазартен пазар без лиценз

/КРОСС/ Стотици оператори работят на българския хазартен пазар, без да имат лиценз за това. Това каза депутатът от ДПС Йордан Цонев при представяне на внесения от него Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта. Депутатът отбеляза, че промените се налагат основно заради неясната регламентация на хазарта в най-съвременната и най-мащабна му част - онлайн залаганията. „На българска територия оперират само два лицензирани оператора, които изпълняват изискванията на закона и плащат данък. На практика обаче оперират редица други оператори на он-лайн залагания. Стотици оператори работят на българския хазартен пазар, без да имат лиценз за това", заяви Цонев. „Оказва се, че всъщност единственият проблем, поради който не са лицензирани, е неконкурентния данък от 15 % върху оборота. Обемите, които се разиграват на този необлагаем пазар, можем само да гадаем за тях, след като обемът на единствената компания, която е лицензирана и оперира в присъствието на другите и в нелоялна конкуренция с другите, е бил между 600 и 200 млн. лв. в различните години. Когато данъкът е бил по-нисък - 500 - 600 млн. лв. на година", посочи той. „Над милиард са обемите на този вид дейност, които не са били обложени с данък",, каза още Цонев. С промените в закона се регламентират он-лайн залаганията като способ на залагане на спортни и други игри.Промените имат за цел усъвършенстване режима на лицензиране и данъчно облагане на хазартната дейност

Путин: Русия вече не е най-четящата страна в света

/КРОСС/ „Русия вече не е най-четящата страна в света", е заявил руският президент Владимир Путин на литературен форум. Срещата на държавния глава и руските писатели беше бойкотирана от известните автори Борис Акунин и Дмитрий Биков заради политическите репресии в страната. В словото си Путин се е фокусирал върху факта, че с всяка изминала година руснаците отделят все по-малко време за четене - средно по 9 минути на ден. По този начин Русия вече не може да има претенции за най-четяща нация. Причината затова Путин виждал в развитието на цифровите технологии, които са по-интересни и достъпни за младите, отколкото класическата и съвременната литература. „Младежта вече не счита книгата като носител на знания и информация. Днес отговорите на различни въпроси, на информация за изследване и творческа работа лесно се търсят и намират в интернет, а не в библиотеките", заявил руският лидер. Според Путин хората трябва да използват книгите за да се научат да мислят, чувстват и анализират правилно и че модерните канали за информация са причината за ниския интерес към четенето, смяната на културните ценности и оскъдността на говоримия език. В коментара си за позицията на Путин руският сайт „Новости литературы", подчертава, че днес в големите рекламни платформи не намират място презентациите на книги и промоционални отстъпки за тях липсват. Това е и показател за ниската потребност от книги и четене

Кюфтета от червена леща

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване