Ремонтът на "Брегалница" отново оставя хиляди варненци на сухо днес

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че във връзка с реконструкцията и последният етап от ремонта на ул. "Брегалница" и магистрални водопроводи, без вода днес (28 ноември) ще остане районът, заключен между бул. "Левски" /Ян Палах/, ул.

Риск дебне всеки до болен от туберколоза

Бахтияр Караахмед е консултант към Министерството на здравеопазването, която работи по програма, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария, за прилагане на добри практики.

Десетки коли останаха блокирани над 6 часа на пътя Русе-Бяла

Закъсали ТИР-ове блокираха пътя Русе-Бяла и десетки шофьори и пътници останаха над 6 часа в снежен капан. Движението бе спряно в късния следобед и бе възстановено едва около 2 часа тази нощ. Изпълняващият длъжността директор на Областното пътното управление Пламен Петков обясни, че въпреки предупреждението камионите да се движат задължително с вериги, шофьори не са го спазили, поради което тирове са заседнали по трасето - между село Волово и разклона за Борово и край разклона за Две могили. Автобусът за София, който тръгна от Русе в 18 часа, ок...

Касата става клиент на прокуратурата след седмица?

На Софийска градска прокуратура са разпределени материалите, изпратени от Българския лекарски съюз(БЛС) срещу рекет, изнудване и документни престъпления от страна на Националната здравно осигурителна каса(НЗОК).

UBS забрани използването на междубанкови и социални чатове

Решението дойде след засилващите се опасения на местните регулатори за възможни манипулации на валутни курсове

    


3 декара “Оставка” в полето

3 декара "Оставка" в полето

Българин от русенското село Бъзън изписа на площ от 3 декара думата “Оставка”. Снимката с надписа стана хит в социалните мрежи.

32-годишният Танжу Ахмед от село Бъзън се занимава професионално с озеленяване. Именно професията му дава идеята как да даде гласност на своята гражданска позиция, пише bTV. 

„Аз исках да изразя своята подкрепа в протеста срещу това правителство, което правителство просто дърпа България надолу, на нас ни трябва нещо по-добро, по-хубаво. Като озеленител знам, че когато вали снегът, че когато тревичката е равна, снегът покрива равно тревичката и всеки надпис в декорацията се изразява”, обясни Танжу пред bTV.

Танжу е изработил надписа върху баира край селото със собствения си хресторез. За да го направи, са му трябвали около 3 часа. „На площ от 3 декара, може да се види от космоса, с Гугъл със сигурност може да бъде реално”, добавя той.

„Аз съм един обикновен човек, който от 2-3 години се опитва дая създаде един малък бизнес с озеленяването и все не мога и все не ми се дават възможности. Държавата средния и малкия бизнес постоянно ощетява и ни потиска и не помага”, коментира Ахмед.

 

Статията "3 декара “Оставка” в полето" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Преглед на печата

В броя на вестник "Посредник" четвъртък четете: За колко часа дойде зимата - къде, защо и кого успя да изненада Можеше ли да усвоим милионите на Блумбърг - 3 идеи на прима виста Чии стихове стоплиха в първата за годината снежна вечер събралите се в галерия "Дарение Светлин Русев" Къде е гастролирал "Ало" измамник от Плевен и какъв оборот е направил От какви състезания са поредните отличия за ученици на МГ "Гео Милев" Колко деца в Плевен и Белене и колко в цялата страна ще получат топъл обяд чрез БЧК. Вестник BG-Север тази седмица: „Общински слу...

Среднощен кошмар: 6 часа в капан на пътя Русе-Бяла

Шофьори на ТИР-ове с летни гуми и без вериги засядаха в снежните преспи на разклоните за Борово, Волово и Две могили.

Бивш руски военен министър с обвинение

Анатолий Сердюков въртял далавери с недвижими имоти

    


Учениците ще дават идеи за бъдещето на Площад централен

Екипът на Sofia Architecture Week 2013 е решил да провокира интереса и на учениците, като кани в своите работилници деца от 14 до 18 г. Работилницата ще предложи на учениците да се включат в изследователския проект за бъдещето на Плащад централен. В рамките на тазгодишното издание на работилницата, под ръководството на к...

28 ноември в историята

През 1520 г. - експедицията на Фернандо Магелан преминава Магелановия проток и навлиза в голям воден басейн, който нарича Тихи океан. През 1821 г. - Панама обявява независимост от Испания и се присъединява към Велика Колумбия. През 1843 г. - Хавайските острови получават независимост в резултат на договор между Англия и Франция. През 1878 г. - в София е създадена Публична библиотека, която по-късно прераства в Народна библиотека "Св.св. Кирил и Методий". През 1880 г. - княз Александър Батенберг назначава ново правителство с премиер Петко Каравелов. През 1890 г. - в Илинойс (САЩ) се провежда първообраз на съвременното автомобилно рали. През 1893 г. - в Нова Зеландия за първи път е упражнено правото на жените да гласуват в избори. През 1912 г. - Албания обявява независимостта си от Османската империя с Декларацията от Вльора. През 1919 г. - в Англия е избрана първата жена-депутат - лейди Астор. През 1948 г. - в САЩ започва продажбата на фотоапарата Полароид. През 1974 г. - провежда се последният концерт на Джон Ленън. През 1994 г. - при референдум гражданите на Норвегия отхвърлят членството на страната в Европейския съюз. През 2006 г. - се провежда първият уеб видеочат с космоса.

Пътна обстановка в страната - 28 ноември

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ: АМ „Тракия”: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр.

Трейс Груп със 7,2 млн. лв. консолидирана печалба през третото тримесечие

Общо за деветмесечието резултатът е плюс 7,3 млн. лв., спрямо минус 2 млн. лв. година по-рано

    


Прпмчк Стефан Нови. Св.мчк Иринарх. Св. 15 свещмчци Тивериополски. Св. мчк Христо

Преподобни Стефан бил роден в столицата на гръцкото царство - Константинопол. Родителите му се отличавали с благочестие и с любов към бедните. Имайки две дъщери, те скърбели, че Бог не им давал син, тъй като желаели да имат наследник от мъжки пол. Стараейки се да привлекат към себе си Божията милост, те правели добрини на бедните и усърдно се молели на Господа, измолвайки от Него раждането на момченце. А особено ревностно изливала сърцето си в слъзни молитви пред Бога майката на преподобни Стефан, на име Анна, подражавайки в тази ревност на съименната й майка на пророк Самуил. В един от петъците, стоейки на молитва във Влахернския храм, тя обърнала взора си към иконата на Пречистата Владичица и я помолила със сълзи да й дарува син; при това тя дала обет на Майката Божия - ако молитвата й се изпълни, да принесе детето в дар на Единородния Син и Слово Божие, въплътен от Пречистата. Уморена от дългата молитва и от сълзите, тя се унесла в дрямка в храма и по време на дрямката видяла нашата Владичица, Пресвета Богородица, сияеща с неизказана красота. Небесната Царица се обърнала към нея със следните думи: - Иди си с мир, жено, защото имаш в утробата си син, според молбата ти. Като казала това, Владичицата станала невидима. А Анна, като се сепнала отначало от уплаха, после дошла в голяма радост и като се върнала у дома, действително почувствала, че е заченала в утробата си. Когато изминал определеният брой дни, Анна родила младенец от мъжки пол; и му било дадено името Стефан

20 болни гаснат, здравната каса не плаща мозъчни пейсмейкъри

Двадесет българи, болни от паркинсон, бавно гаснат. Заболяването с всеки ден отнема от способността им да се движат. Заковава ги на легло. Приближава ги към пълна инвалидизация. И към края им.
При тях медикаменти не помагат. От превръщането им в живи трупове може да ги спаси само т.нар. дълбока мозъчна стимулация, но здравната касата не покрива по Двадесет българи, болни от паркинсон, бавно гаснат. Заболяването с всеки ден отнема от способността им да се движат. Заковава ги на легло. Приближава ги към пълна инвалидизация. И към края им. При тях медикаменти не помагат. От превръщането им в живи трупове може да ги спаси само т.нар. дълбока мозъчна стимулация, но здравната касата не покрива по

Париж и Берлин притеснени от очакваните имигранти

Двете страни се присъединиха към Великобритания за ограничаването на социалните помощи за имигранти от ЕС, пише "Файненшъл таймс"

Париж и Белрин притеснени от чаканите източноевропейци

Двете страни се присъединиха към Великобритания за ограничаването на социалните помощи за имигранти от ЕС, пише "Файненшъл таймс"

Стартира BACB Plus – първата виртуална банка в България

Клиентът сам решава кога, откъде и как да управлява финансите си, без да ходи в офис

    


Папата иска църква за бедните

Папа Франциск има идеи за реформи. Те може би няма да се харесат на всички, защото визират "църква за бедните" и "църква на справедливостта": качество, което в днешната Римокатолическа църква не е от най-ярко изразените. Папа Франциск публикува важен документ, в който излага представите си за дълбока реформа на Римокатолическата църква. Там той настоява за по-справедлив свят, в който църквата да служи на бедните. Посланието, публикувано от главата на Католическата църква във Ватикана, е равнозначно на правителствена декларация и всъщност не е изненедващо, че в него папата очертава модела на една "църква в промяна". Той си пожелава "църква за бедните", която да е по-самокритична и не така силно ориентирана към външния блясък. Църквата трябва да бъде открита за "диалог с всички",...

Рожденниците днес

Александър Методиев - депутат Александър Сталински - председател на Българската федерация по културизъмпроф. д-р Антонина Желязкова -  историк, директор на Международен център за изследване на малцинствата и културните взаимодействия Весела Караиванова-Начева - подуправител на НОИ, бивш депутатВенцеслав Стефанов - президент на ПФК „Славия"Влади Киров - писател и сценаристДаниела Костова - юрист, член на ВССКирил Георгиев - шахматист, гросмайсторпроф. Мито Гановски - художникНеда Антонова - писател и журналистпроф. д-р Цветан Сивков, декан на Юридическия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий", 53 г.Ваня Стамболова - състезателка по лека атлетика.Николай Василев - икономист, министър на държавната администрация и административната реформа в правителството на Станишев, вицепремиер и министър на икономиката и транспорта в правителството на СакскобургготскиЦветан Ботев - председател на УС на холдинг „Химимпорт", зам.-председател на УС на ЦКБПетър Стефанов - председател на ЦКСпроф. д-р Пламен Митев -  декан на Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски"Екатерина Дафовска - олимпийска шампионка по биатлон

Дойните крави на държавата

Последното доказателство за безусловното спазване на тези принципи е повече от възмутително. Основният пазител на законите - Министерството на вътрешните работи, показа как може да заобиколи поне три закона, за да събере 43 лв. повече от всеки собственик на кола в България. Парите са за регистрационни табели на автомобилите.

Банско бори лавини с оръдия

Национален парк Пирин обяви обществена поръчка за изграждане на лавинозащитни съоръжения на територията на парка. Поръчката е на стойност 1,7 млн. евро. “Необходимостта от подобни системи е неотложна, тъй като всяка година поради каране на ски извън пистите загиват по 3-4 души”, заяви началникът на отдел “Управление и контрол” на парка. Национален парк Пирин обяви обществена поръчка за изграждане на лавинозащитни съоръжения на територията на парка. Поръчката е на стойност 1,7 млн. евро. “Необходимостта от подобни системи е неотложна, тъй като всяка година поради каране на ски извън пистите загиват по 3-4 души”, заяви началникът на отдел “Управление и контрол” на парка.

Спират временно водата в 4 столични квартала

В кварталите „Център, „Килиите", „Модерно предградие"

Вестниците пишат...

В. "Капитал Дейли" Без мотиви, без дебат със сектора, без разчети, през скрит в бюджета текст. Така „Атака" с подкрепата на БСП и ДПС убива възобновяемите енергийни източници (ВЕИ). В сряда депутатите от бюджетната комисия приеха такса, с която да се изземват 20% от приходите от производство на електричество от слънчева и вятърна енергия.То ва е поредният случай на граничещо с произвола решение на държавна институция, което не е съпроводено с ясни мотиви или разчети за ефекта от мярката. В. "Труд" Всяка елха ще е с халка тази Коледа. Специалните пръстени ще са нещо като бандероли и ще показват, че дървото е отсечено законно. Това обяви пред „Труд" Альоша Даков, зам. изпълнителен директор на Агенцията по горите. „Тази Коледа горските стопанства в страната ще осигурят между 150000 и 180 000 елхи. Всички те ще са закичени с пластини с овална форма, обикалящи стъблото, като ще са разположени между третото и четвъртото разклонение от долу на горе", поясни той. В. "Стандарт" Заговор на тъмни сили срещу църквата видя митрополит Николай Пловдивски в скандалите около смъртта на дядо Кирил и вота за негов наследник. Владиката проговори пред "Стандарт" за пръв път след шумните атаки срещу него. Той категорично отказа да коментира обвиненията, че стои зад кончината на митрополит Кирил. В

Група във "Фейсбук" призовава тази събота да не пазаруваме


Група във "Фейсбук" призовава тази събота да се стараем да не пазаруваме. Инициативата е част от кампанията #BuyNothingDay, която започва през 1992 година в Мексико. Канадците от "антикапиталистическото" (както те самите го определят) списание Adbusters разпространяват и организират събитието.

Целта е да се замислим дали притежаването на повече предмети от останалите осмисля живота ни и ни прави по-доволни. Днес над 65 страни взимат участие в инициативата.

Критиците на...

В 10 общини са отменени незаконосъобразни регулаторни режими

В 10 общини на територията на област Видин са отменени незаконосъобразно действащи регулаторни режими. С изключение на община Видин, във всички други общини на заседания на общинските съвети са разгледани и коригирани наредбите за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. Това се посочва в доклад на експерти от Областна администрация – Видин за резултатите от проверката на областния управител инж. Кръстьо Спасов по законосъобразността на действащите в общините административни регулаторни режими. В доклада се посочва ощ...

Биткойните пресякоха границата от 1 000 долара

Поскъпването на дигиталните пари нахвърли 7600% от началото на 2013 г.

    


САЩ предлагат да унищожат сирийско химическо оръжие в морето

Администрацията на американския президент Барак Обама предлага да унищожи част от най-смъртоносните химически оръжия на Сирия в международни води на борда на американски правителствен кораб.

Телевизионно утро - 28 ноември

БНТ, „Денят започва": Тема: Поредно фатално забавяне на „Спешна помощ". Свидетели разказват за инцидента. Тема: Има ли нова информация за смъртта на митрополит Кирил?Гост: Константин Тренчев. Тема: Как 11-годишният Любчо търси помощ за рехабилитация - на живо от дома му. Тема: Украйна между Изтока и Запада?Гост: Бившият външен министър Соломон Паси. Тема: Граждани срещу неонацизма.Гост: Теодора Димова, Красимир Кънев и Огнян Минчев. bTV, „Тази сутрин": Тема: Само по bTV: Кой е тайнственият свидетел, присъствал на една от последните вечери с покойния митрополит Кирил? Тема: Защо необитаеми сгради в центъра на София са пълни с нелегални емигранти и какви са рисковете? Тема: Зимата скова България. На живо - има ли подслон и храна за бездомните хора? Тема: Европа ще разследва България заради плановете за застрояване на къмпинг Корал. Тема: Футболен съдия за малко не бе убит на селски мач в Плевенско? Разказът на потърпевшия. Тема: След 9.00 часа: Най-достойната омъжена българка ще разкаже за участието си в конкурса „Мисис Свят" 2013 в Китай. Нова ТВ, „Здравей, България": Тема: На тъмно ли се договаря седмият реактор?Гост: Енергийният министър Драгомир Стойнев Тема: Ексклузивно - Ваньо Танов, бившият митничар номер 1 за скандала с Мишо БиратаГост: - Ваньо Танов. Тема: Убит ли е Кирил? Тровен ли е Галактион? - скандални показания на Константин Тренчев за заплахите на Николай Пловдивски

28 ноември в историята

1414 г. — Чешкият религиозен реформист Ян Хус е арестуван от Инквизицията, една година по-късно е осъден на смърт като еретик и е изгорен на клада. 1520 г. — Експедицията на Фернандо Магелан преминава Магелановия проток и навлиза в южно море, което нарича Тихи океан.

Спадът на цените на жилищата в Сингапур се ускорява

Продажбите на жилища също намаляват заради рестрикциите, въведени от местните власти

    


Втори опит за старт на делото срещу Цветанов

В четвъртък, 28 ноември, се очаква все пак в Софийски градски съд да започне делото срещу Цветан Цветанов за това, че е отказал прилагането на СРС-та по разследване срещу бившия директор на на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров. То ще започне за втори път, след като съдия Димитринка Ангелова си направи отвод и делото бе разпределено на случаен принцип на съдия Тони Гетов.

Все още обработват молби за помощи за отопление

11 826 социално слаби от врачанско вече са получили целевите си помощи за отопление за първия месец от зимен сезон 2013-2014, обяви Димитрийка Цанова, директор на „Социално подпомагане“ Враца.  По сметките им са преведи 131,44 лв. за твърдо гориво или изразходена електроенергия. В момента се обработват още 153 молби. Общо подадените към Дирекцията документи са 14 788. Най-много подадени молби за отопление – 13 412 броя са за твърдо гориво във вид на пари. Само 305 човека са поискали твърдо гориво в натура. За ел. енергия са подадени 836 молби, ...

Експерти ще дискутират езиковата култура на българите

Нивото на езиковата култура на българите е повод за дискусия между експерти и преподаватели в Пловдив. Срещата ще се проведе от 13.00 часа днес в Дома на учителя на в Стария град. Събитието ще събере на Кръгла маса повече от 50 участници за дискусия на тема „Предизвикателствата в обучението по български език и литература в предучилищното образование и начален етап на основното образование”. За трудностите и перспективите пред езиковата култура на съвременния българин ще говори д-р Теофана Гайдарова, предподавател в катедрата по български ези...

Многото депозити свалят лихвите по кредити

Лихвите по кредити ще се понижат през 2014 г., прогнозираха банкери на конференция вчера. Според тях цената на ресурса ще продължи да пада и догодина, а това ще позволи на банките да свалят лихвите.
Не се очаква обаче тегленето на кредити да се засили, защото активността не зависела само от нивата на лихвите, но и от икономическата стабилност.

Лихвите по кредити ще се понижат през 2014 г., прогнозираха банкери на конференция вчера. Според тях цената на ресурса ще продължи да пада и догодина, а това ще позволи на банките да свалят лихвите. Не се очаква обаче тегленето на кредити да се засили, защото активността не зависела само от нивата на лихвите, но и от икономическата стабилност.

Разкъсана облачност

В сутрешните часове в Източна България все още ще превалява сняг, но облачността от запад ще продължи да се разкъсва и намалява, в следобедните часове над по-голямата част от страната до слънчево, съобщиха от НИМХ. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 4 и 1°, в Югозападна България до минус 7°, а по Южното Черноморие 2-3°, в София минус 6°. Вечерта над цялата страната ще се изясни. Ще духа слаб до умерен западен вятър, в източния участък на Дунавската равнина временно до силен. Максималните температури ще бъдат между 1 и ...

Хонорарите на властта

2,7 млн. лева раздадени на чиновници по граждански договори само за девет месеца

    


Леден ад на пътя Русе-Бяла за часове

Кошмарна нощ за хората на пътя Русе-Бяла. Закъсали тирове блокираха пътя и стотици коли останаха над 6 часа в снежния капан. Пътят бе отворен едва към 2 часа през нощта.

Ваньо Танов: Режисьор на записите с мое участие е Флоров

Ваньо Танов. Снимка БГНЕС

 

Бившият директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов обяви, че подозира бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров в режисура на изтеклите записи от разговори с негово участие за Мишо Бирата.

Танов даде за пример разговора с тогавашния министър-председател Бойко Борисов за проверката на покойния вече бизнесмен Михаил Михов.  

„Трудно се отказва на премиер. Но можеш да откажеш непряко. В случая обаче премиерът не е оказвал никакъв натиск. Твърдя, че всичко е било изрядно, че не сме имали специално отношение към Мишо Бирата. Констатирали сме нарушенията и на него му е отнет лицензът”, коментира в сутрешния блок на Нова телевизия Танов. „Това, което знам от премиера е, че тогавашният президент (Георги Първанов) ни обвинява, че имаме специално отношение към Мишо Бирата и едва ли не трябва той трябва да ме озапти”, каза той.

 Танов обаче подчерта, че по случая Борисов не е злоупотребил с власт.

Според Ваньо Танов думите в записите, които се появиха в медиите, са извадени от няколко негови разговора на тази тема.

 „Първоначално бяха публикувани писмено в „Галерия” разговори и с Фидосова, и с Менда Стоянова, с други”, припомни Танов. По думите му в цитирания текстово разговор със Стоянова имало следният израз „три затвора се борят за еди кой си”. „Само че в моя речник това го няма обаче и после не можаха да го сглобят. Просто избързаха и знам кой е режисьорът. Аз съм бил директор на БОП и знам, че това е в неговият речник. Абсолютно сигурен съм, че тези думи са на г-н Флоров”, обясни бившият шеф на Агенция „Митници” и така обвини човека на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че е режисьор на записите от негови разговори.

 Танов каза, че опитите за дискредитацията му продължили чрез атаки срещу сина му. Това станало чрез жена, чийто съпруг е служител на ДАНС. Тя била внедрена и спечелила доверието на сина му, снабдила се с ключ от квартирата му и от колата му. „В един момент гражданин от блока трябва да се обади, че той се занимава с контрабанда на цигари. Подготвени са и два сака с цигари без бандерол, които да бъдат подхвърлени в автомобила”, обясни Танов.

Статията "Ваньо Танов: Режисьор на записите с мое участие е Флоров" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ваньо Танов: Режисьор на записите с мое участие в Флоров

Ваньо Танов. Снимка БГНЕС

 

Бившият директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов обяви, че подозира бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров в режисура на изтеклите записи от разговори с негово участие за Мишо Бирата.

Танов даде за пример разговора с тогавашния министър-председател Бойко Борисов за проверката на покойния вече бизнесмен Михаил Михов.  

„Трудно се отказва на премиер. Но можеш да откажеш непряко. В случая обаче премиерът не е оказвал никакъв натиск. Твърдя, че всичко е било изрядно, че не сме имали специално отношение към Мишо Бирата. Констатирали сме нарушенията и на него му е отнет лицензът”, коментира в сутрешния блок на Нова телевизия Танов. „Това, което знам от премиера е, че тогавашният президент (Георги Първанов) ни обвинява, че имаме специално отношение към Мишо Бирата и едва ли не трябва той трябва да ме озапти”, каза той.

 Танов обаче подчерта, че по случая Борисов не е злоупотребил с власт.

Според Ваньо Танов думите в записите, които се появиха в медиите, са извадени от няколко негови разговора на тази тема.

 „Първоначално бяха публикувани писмено в „Галерия” разговори и с Фидосова, и с Менда Стоянова, с други”, припомни Танов. По думите му в цитирания текстово разговор със Стоянова имало следният израз „три затвора се борят за еди кой си”. „Само че в моя речник това го няма обаче и после не можаха да го сглобят. Просто избързаха и знам кой е режисьорът. Аз съм бил директор на БОП и знам, че това е в неговият речник. Абсолютно сигурен съм, че тези думи са на г-н Флоров”, обясни бившият шеф на Агенция „Митници” и така обвини човека на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че е режисьор на записите от негови разговори.

 Танов каза, че опитите за дискредитацията му продължили чрез атаки срещу сина му. Това станало чрез жена, чийто съпруг е служител на ДАНС. Тя била внедрена и спечелила доверието на сина му, снабдила се с ключ от квартирата му и от колата му. „В един момент гражданин от блока трябва да се обади, че той се занимава с контрабанда на цигари. Подготвени са и два сака с цигари без бандерол, които да бъдат подхвърлени в автомобила”, обясни Танов.

Статията "Ваньо Танов: Режисьор на записите с мое участие в Флоров" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Студенти, юристи и психолози ще дискутират насилието над жени

Студенти от ПУ „Паисий Хилендарски”, представители на прокуратурата и психолози ще вземат участие в дискусия на тема „Да говорим открито за насилието срещу жените и момичетата”. Събитието ще се проведе от 15 до17 часа днес в зала „Компас” на ПУ, съобщават от организацията. На дискусионната среща, гостите  ще търсят отговори на въпросите ”Какви са формите и белезите на насилие?”,  „Какви са знаците на взаимоотношенията, в които присъства насилието?” и „Какви са правата на жените...

Persona non Grata или разговор за протестите

Нестандартен вербално-визуален форум наречен Persona non Grata ще събере в кино „Космос“ всички, които се вълнуват от ставащото у нас пред последните 24 години. Идеята на неформалната среща е разговор на тема ПРОТЕСТ и различните форми, в които може да се случи. В първата част от събитието щ...

BACB Plus – кредити по интернет вече и в България

По-благоприятните условия за основни банкови продукти са водещ мотив за концепцията на виртуалната банка

    


Турски самолет кацна аварийно на нива у нас

Принудителното приземяване се наложило, след като единият от двигателите на малкия самолет отказал; няма пострадали при инцидента, но носът на машината е повреден

Малък турски самолет кацна аварийно на нива у нас

Принудителното приземяване се наложило, след като единият от двигателите отказал; няма пострадали при инцидента, но носът на машината е бил повреден

Излиза проверката за смъртта на 4-годишното дете

Резултатите от проверката за смъртта на 4-годишното дете, което почина в неделя пред столичен хотел, ще съобщи днес изпълнителната агенция „Медицински одит“. Първоначалната версия за трагичната развръзка беше, че медицинският екип е закъснял.

Acer Aspire V5-573G – един изящен, тънък и мощен лаптоп

Все повече срещаме техни модели с изтънени и олекотени корпуси, интегриращи в себе си последно поколение технологии и доста завидни параметри. Факт, който лека полека спомага за връщането на челните позиции на марката в средния клас. А и малко над него. Типичен представител на такива лаптопи – които съчетават лек и тънък дизайн е серията Aspire V5 на Acer. Представяме ви– Acer Aspire V5-573G – един изящен, тънък и същевременно мощен модел. ДИЗАЙН И ИЗРАБОТКА Първото,

Втори опит да започне делото срещу Цветанов, че не е разпоредил подслушване


Втори опит делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов да започне ще бъде направен днес в Софийския градски съд. Цветанов е обвинен, че е осуетил наказателно преследване срещу Орлин Тодоров, бивш шеф на РЗБОП-Велико Търново и не е разпоредил използването на специални разузнавателни средства срещу него.

В началото на октомври, когато разглеждането на делото трябваше да започне, прокуратурата поиска отвод на съдия Димитрина Ангелова, определена чрез системата за случайно...

Втори опит делото срещу Цветанов, че не е разпоредил подслушване, да започне


Втори опит делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов да започне ще бъде направен днес в Софийския градски съд. Цветанов е обвинен, че е осуетил наказателно преследване срещу Орлин Тодоров, бивш шеф на РЗБОП-Велико Търново и не е разпоредил използването на специални разузнавателни средства срещу него.

В началото на октомври, когато разглеждането на делото трябваше да започне, прокуратурата поиска отвод на съдия Димитрина Ангелова, определена чрез системата за случайно...

Прогноза за времето - 28 ноември

В Източна България ще духа до умерен северен вятър. Минимални температури, предимно между минус 4 и 1°, в Югозападна България до минус 7°, а по Южното Черноморие 2-3°. В София минус 6°. В сутрешните часове в Източна България все още ще превалява сняг, но облачността от запад ще продължи да се разкъсва и намалява, в следобедните часове над по-голямата част от страната до слънчево.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване