Селекционерите избраха Роналдо за безспорен №1

Португалецът получи 53 първи места, Меси и Рибери останаха с по 39

    


Сметната палата за първи път ще провери "Български пощи" и Сребърния фонд

Ведомството планира да направи общо 466 одита през 2014 година, сред които и на предизборните кампании за Европарламент

    


Флагманът Mercedes S600 дебютира в Детройт

Луксозният седан се задвижва от 6,0-литров би-турбо V12 двигател с мощност от 530 к.с.

    


Над 200 души са се удавили в Нил в опит да избягат от сблъсъците в Южен Судан


Над 200 цивилни в Южен Судан се удавиха, докато се опитваха да избягат с корабче от сблъсъците между правителството и бунтовниците в град Малакал в горното поречие на Нил, предаде "Франс прес".

Корабчето с бежанците е било претоварено, съобщи говорителят на армията Филип Агер, цитиран от Би Би Си. Сред загиналите има жени и деца.

Според ООН около 355 000 души са били разселени заради сблъсъците между правителството на Южен Судан и бунтовническите сили. Загиналите са над...

Привикват днес в полицията протестиращите за Кабакум

Днес в 14 ч гражданите, които провеждат вече два протеста заради строителството на хотела на плаж Кабакум край Варна, са получили призовки да се явят на разпити в Пето районно на Златни пясъци. Причината е, че собственикът на сградата, от фирма „Бор“ , която е с руско участие, се е жалвал от участниците в живата верига, направена от хората миналата седмица.

Google купува компанията умни домове Nest за 3.2 млрд. долара


Google обяви, че придобива компанията Nest Labs срещу 3.2 млрд. в брой. Тя е основана през 2011 г. и вече е известна в САЩ с интелигентните си термостати и противопожарни аларми, като цели да развива и още технологии за умните домове на бъдещето.

"Вълнуваме се от присъединяването си към Google. С тяхната подкрепа Nest ще бъде още по-добро място за създаване на прости, добре обмислени устройства, които улесняват живота у дома", коментира Тони Фейдъл, основател и изпълнителен директор...

Google закупува компанията умни домове Nest за 3.2 млрд. долара


Google обяви, че придобива компанията Nest Labs срещу 3.2 млрд. в брой. Тя е основана през 2011 г. и вече е известна в САЩ с интелигентните си термостати и противопожарни аларми, като цели да развива и още технологии за умните домове на бъдещето.

"Вълнуваме се от присъединяването си към Google. С тяхната подкрепа Nest ще бъде още по-добро място за създаване на прости, добре обмислени устройства, които улесняват живота у дома", коментира Тони Фейдъл, основател и изпълнителен директор...

Първанов: АБВ бе на трупчета, а БСП загуби тежко 3 вота за 3 г. заради слабостта на ръководството

Националната гражданска инициатива АБВ тръгва към евроизборите със самостоятелна листа. Това каза на пресконференция Георги Първанов от инициативата.

„Длъжен съм да поясня защо беше замразен този проект. Чуха се много гласове, преди всичко от ръководството на БСП, че Първанов създава този проект, за да отслаби БСП. Добре, сложихме АБВ ... Националната гражданска инициатива АБВ тръгва към евроизборите със самостоятелна листа. Това каза на пресконференция Георги Първанов от инициативата. „Длъжен съм да поясня защо беше замразен този проект. Чуха се много гласове, преди всичко от ръководството на БСП, че Първанов създава този проект, за да отслаби БСП. Добре, сложихме АБВ ...

Испания: Над 400 ареста за измами с трудови договори

Повече от 400 души бяха арестувани в Испания по подозрения, че участват в престъпна група, която продавала фалшиви трудови договори, даващи възможност да се получават обезщетения за безработица и разрешителни навременно пребиваване, съобщи министерството на вътрешните работи.

Само в BLife: Гардът на Азис проговори за скандалите!

Бодигардът на Азис проговори за скандалите с певеца.

Италия и Франция с годишна инфлация от 0,7% съответно през ноември и декември

Производствените компании в Италия очакват цените да се повишат с едва 0,9% през 2014 г.

    


Наложи се пушката "АБВ" да гръмне, обяви Първанов

Националната гражданска инициатива АБВ тръгва към евроизборите със самостоятелна листа. За евровота АБВ ще използва коалиция от партии, за да лансира листата си. Кои ще са тези партии обаче предишният президентът не разкри.

Медицинският университет в Пловдив с престижна награда

/КРОСС/ Медицинският университет в Пловдив беше удостоен с престижната международна награда „Най-добър университет" за водещи позиции в областта на образованието. Наградата бе връчена в Оксфорд от Европейската бизнес асамблея и Академичния съвет на Клуба на ректорите на Европа. Тя се присъжда след прецизна селекция и номинация от Международния комитет „Сократ". „Медицинският университет в Пловдив е единственият български университет с подобен приз, което е голяма гордост и признание за качеството на образованието при нас", заяви ректорът на МУ-Пловдив проф. Стефан Костянев. Отличието се дава на престижни организации за обмен на идеи и опит на международно ниво, безупречна репутация, динамичен растеж и устойчиви постижения в областите Политическо управление, Образование, Наука и технологии, Култура и изкуство, Икономика и бизнес, Медицина и фармация. Материалният израз на международната награда Сократ е комплект от статуетка, сертификат "Най-добър университет" и лиценз за "Най-добър университет". На събитието като представител на МУ-Пловдив, присъства проф. д-р Стефан Сивков - заместник ректор по качество и акредитация, който изнесе презентация за успехите на висшето учебно заведение. Още едно отличие бе присъдено след селекция от Международния комитет Сократ на ректора на Медицински университет - Пловдив проф. д-р Стефан Костянев

Мъж от Сандански погълна пликче с кокаин

Съдържанието установено след стомашна промивка

"Жертва" на ало измама се усети, задържаха двама

Потърпевшият съдействал на полицията за ареста

    


Капитанът на "Коста Конкордия": Вината е моя

"Действах прибързано и като интелигентен човек, и като капитан", споделя Франческо Скетино

Прокурата в Пловдив започва проверка след заразата с трихинелоза


Районната прокуратура в Пловдив се самосезира заради случая със заразяването с трихинелоза и започва предварителна проверка дали има извършено престъпление.

В неделя приеха 15 души в Инфекциозната клиника към УМБАЛ "Свети Георги" града с трихинелоза. Днес още едно семейство от Пловдив - с 5-годишно дете, е прието в клиниката. 

Най-малко 36 души са яли от заразеното месо от диво прасе са най-малко 36 души. Те са призовани да се изследват безплатно, за да им бъде назначена...

Паралелен проект е огромна грешка, смята Антон Кутев

„Обявяването на паралелен проект е огромна грешка”, заяви в „Здравей, България” Антон Кутев от БСП. Според него формацията на Първанов „АБВ” може да събере максимум 2-3 процента на предстоящите евроизбори, но те ще дойдат от левия електорат.

През 2013г са обявени 11 550 работни места на трудовите борси

/КРОСС/ 11 549 свободни работни места са обявили 1 694 работодатели на проведените от Агенцията по заетостта трудови борси през миналата година. Започналите работа лица са 10 637, като 7 444 от тях са регистрирани в бюрата по труда. Търсещите работа лица, посетили борсите, са 21 453. На борсите, насочени специално към младежите, работа са потърсили 6 914 младежи. Участвалите работодатели са 667, като те са обявили 4 512 свободни позиции. Броят на започналите работа младежи е 4 361, като 3 115 от тях са регистрирани в бюрата по труда. Общо 122 трудови борси проведе Агенцията по заетостта в страната през миналата година. 96 от тях са по проект „Да успеем заедно" на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". От всички борси 53 са специализирани, насочени към неравнопоставените групи на пазара на труда - 44 за младежи, 7 за продължително регистрирани лица и лица над 50-годишна възраст и 2, насочени към ромската общност. Тази година Агенцията по заетостта ще проведе 100 трудови борси.  

Третият лъч на метрото зад стъкло срещу инциденти

Станциите по третия лъч на метрото в София ще са зад стъклен параван, за да се осигури по-голяма безопасност срещу самоубийства и всякакви други инциденти.
"Това ще е и първата стъпка от автоматизирането на метрото", обясни шефът на столичния "Метрополитен" Стоян Братоев. Пероните ще имат стъклени прегради с височина около 1,5 м, които ще пречат н Станциите по третия лъч на метрото в София ще са зад стъклен параван, за да се осигури по-голяма безопасност срещу самоубийства и всякакви други инциденти. "Това ще е и първата стъпка от автоматизирането на метрото", обясни шефът на столичния "Метрополитен" Стоян Братоев. Пероните ще имат стъклени прегради с височина около 1,5 м, които ще пречат н

Разнопосочни индекси в ранната търговия на БФБ

В ранната търговия днес (14 януари) индексите на Българската фондова борса (БФБ-София) бяха разнопосочни. SOFIX се повиши с 0,03%, достигайки до...

Леки повишения за индексите на БФБ*

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата е 23/15, а при 11 позиции няма промяна

    


Главният секретар на МВР бе поздравен от ромски деца за Василица

„Небесна закрила. Пази храма си чист!” изтегли от баницата с късмети главен комисар Светлозар Лазаров

12 града с наднормено запрашаване

Най-високи стойности са измерени в Перник

    


Всички гледаха нейната рокля - наистина е секси

Лейди Виктория Хърви привлече вниманието с тоалета си

    


Организират протест "Велико Търново срещу своеВОЛЕНията"

/КРОСС/ След скандала свързан с Волен Сидеров и неговите депутати, Ранобудните студенти от ВТУ организират протест във Велико Търново на 15 януари (сряда), който е под надслов "Велико Търново срещу своеВОЛЕНията" и е в знак на солидарност с протестите, които ще се състоят в други градове. Той ще започне в 17:00 часа на площада пред Царевец и ще завърши на паметник "Майка България". Продължава да стои искането за оставка на правителството и за промяна на политическата система, искането за морал и отговорност.  

Априловата гимназия навърши 179 години

Днес, 14-ти януари, се навършват 179 години от създаването на Априловата гимназия, съобщиха от gabrovonews. Патронният празник на училището е с начало 10.00 часа. Събитието беше открито с концерт на ...

Икономиката ни все още е „умерено свободна”

Икономическата свобода у нас продължава да бъде определяна като „умерена”. България е една от 43-те страни, които постигат най-високия си досегашен резултат в тазгодишното издание ...

Наднормено запрашаване на въздуха е измерено в 12 града в страната

Наднормено запрашаване на въздуха е измерено вчера в 12 града в страната, съобщи на сайта си Изпълнителната агенция по околна среда. Фини прахови частици в повече са регистрирани в Благоевград, Бург...

Сметната палата започва одит на най-големия дарител на МВР

Сметната палата ще прави одит на най-големия дарител на МВР - полицейска фирма "Безконтактни мултиплексорни вериги" (БМВ) ЕООД. Това стана ясно при представянето на одитната програма на и...

Мария и Силвестър се събраха

Мария Силвестър и актьорът Силвестър Силвестров отново са заедно. Това потвърди пред „Монитор” бившият член на Братя Мангасарян, който се подвизаваше като Зюмбюл. Той сподели, че ...

Шофьорите на "Градски транспорт"-Варна протестират днес

В столова в сградата на "Градски Транспорт" ЕАД от 12:00 до 13:00 днес - 14 януари ще се състои среща на водачите на автобуси, в знак на протест против бездействието на борда на директорите на Градски Транспорт ЕАД. Недоволството на шофьорите е предизвикано от липсата на резултат по обществената поръчка за доставка на нови гуми, както и на реакция от страна на Общинския съвет по искането за оставка на двама от членовете на Борда на директорите на фирмата.

Изпотрошиха централите на Бойко и Волен във Варна

Офисите на Атака и ГЕРБ в морската ни столица бяха атакувани от вандали тази нощ. От прокуратурата поясниха, че към настоящия момент разследването се води срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.216, ал.1 от НК – противозаконно повреждане на чужда недвижима вещ. Виновниците се наказват със затвор до 5 години.

Манолова: Който участва в друга листа, приключва с БСП – дано Калфин и Първанов да преосмислят намеренията си

Който участва в друга листа - приключва с партията. Това каза пред БНР зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова. На въпрос за оставката на Ивайло Калфин, Манолова отговори, че ако някой работи на избори в друга листа, той е приключил с партията и се надява Калфин и Първанов да преосмислят своите намерения. "Те са опитни ... Който участва в друга листа - приключва с партията. Това каза пред БНР зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова. На въпрос за оставката на Ивайло Калфин, Манолова отговори, че ако някой работи на избори в друга листа, той е приключил с партията и се надява Калфин и Първанов да преосмислят своите намерения. "Те са опитни ...

Неправителствени организации поискаха шест месеца за обсъждане на новия наказателен кодекс


Десет неправителствени организации поискаха с писмо от министъра на правосъдието Зинаида Златанова удължаване на срока за обсъждане на публикувания в края на миналата година проект за нов наказателен кодекс. Според организациите срокът трябва е поне шест месечен, за да се гарантира, че текстовете ще бъдат обсъдени максимално професионално.

Проектът за НК, по който се работи вече няколко години, беше публикуван на 21 декември - последният работен ден преди коледно-новогодишните...

НЕК задържа пари на инвеститори във ВЕИ, които искат да напуснат България

Инвеститори в зелена енергия се готвят да съдят Националната електрическа компания  (НЕК), защото не иска да им върне 100 млн. лв. гаранции за проекти, от които бизнесът се е отказал, информира в днешния си брой "Капитал Daily".

Инвеститори в проекти предимно за вятърна енергия с общо около 2000 мегавата мощност искат да се оттеглят от България, но не могат да го сторят. Така се получава абсурдна ситуация, в която държавата хем не иска нови възобновяеми източници (ВЕИ), хем не пуска...

Убедителна победа на Григор Димитров на старта в Мелбърн

Григор Димитров победи американеца Брадли Клан с 3:1 сета в първия си мач на Откритото първенство на Австралия по тенис. Срещата се игра при температури над 40 градуса и продължи 2,35 ч. Най-добрият български тенисист демонстрира отличен сервис и не даде на своя съперник нито една точка за пробив в целия мач.

Манолова: Калфин и Първанов са опитни политици, знаят какво ще причинят на БСП

Който участва в друга листа - приключва с партията. Това каза пред БНР зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова. На въпрос за оставката на Ивайло Калфин, Манолова отговори, че ако някой работи на избори в друга листа, той е приключил с партията и се надява Калфин и Първанов да преосмислят своите намерения. Който участва в друга листа - приключва с партията. Това каза пред БНР зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова. На въпрос за оставката на Ивайло Калфин, Манолова отговори, че ако някой работи на избори в друга листа, той е приключил с партията и се надява Калфин и Първанов да преосмислят своите намерения. "Те са опитни ...

В Испания разбиха мрежа за фалшиви трудови договори

Използвали ги за помощи за безработица или разрешителни за престой

    


Депутат от ГЕРБ: Този парламент е толкова абсурден и недопустим

/КРОСС/ Депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов отхвърли всякаква възможност ГЕРБ да стои зад провокирането на инцидента с Волен Сидеров и категорично отрече да има връзка с хората от инцидента на варненското летище. "Имам предположение, че надали Сидеров сам ще се откаже от имунитета. Трябва да се извърши разследване на извършените действия", заяви той. На въпрос за бъдещата работа във втората сесия на 42-рото Народно събрание, Данаил Кирилов каза: "Въпреки омерзението, винаги сме работили добросъвестно за това да има опозиция в парламента. Нашите избиратели смятат, че това е наш ангажимент, ние ходим на работа в парламента, въпреки дълбокото ми убеждение, че този парламент е толкова абсурден и недопустим". А работата по новия изборен кодекс Кирилов коментира така: "Смятам, че форсирането на приемане на нов изборен кодекс ще създаде проблеми. Претендира се, че ще се приеме нов нормативен акт, а всъщност предложението над 95- 96 процента повтаря правилата на действащия изборен кодекс, който беше обруган и критикуван".  

Връщаш в магазина разлепени ботуши? ОК - дават ги на обущар!

Сигурно повечето потребители си мислят, че ако новите им ботуши се разлепят още на втория ден, търговецът ще им върне парите, или ще им предложи да ги замени с друг чифт или модел. Да, ама не.

Решават съдбата на Русия ангел

Районният съд в Лариса днес ще гледа делото за настойничеството на малката Мария, която през октомври миналата година бе открита в ромско семейство в Гърция. Ромската двойка иска да получи разрешение за законно осиновяване на детето.

Не съм предател, убеден е Калфин

Първанов очаква мръсна кампания, нямал претенции да оглави БСП

    


Посегнаха на централите на „Атака” и ГЕРБ във Варна

/КРОСС/ Посегателство е извършено срещу централата на „Атака" във Варна. Около 3.00 часа тази нощ неизвестен извършител е счупил стъкло, съобщи говорителят на Варненската районна прокуратура Десислава Йотова, цитиран от bTV. Образувано е досъдебно производство за повреждане на чужда недвижима вещ. Подобно престъпление се наказва с „лишаване от свобода" до 5 години, допълни Йотова. От прокуратурата в морската столица информираха и за посегателство срещу офис на ГЕРБ, станало също тази нощ. Сградата се намира ул. "Сан Стефано" 22 във Варна. Към настоящия момент разследването се води срещу неизвестен извършител.  

Кампания за безплатно изследване на простатната жлеза “Спаси баща си”

Ротаракт, Ротари клуб Поморие  и МДЛ ЛИНА организират съвместна кампания за изследване на простатната жлеза при мъжете под мотото “Спаси баща си”. За целта са разпечатани флаери с талони за безплатно изследване, които ще бъдат разпространявани по пощенските кутии и чрез личните лекари. Допълнително флаери могат да се получат в магазина за мебели “Антарес мебел”, който се намира на ул. “Солна” 66. Представянето на флаера с талона е задължително за безплатното изследване при посещение в лаборатории ЛИНА. Не е необходимо направление от личния лекар. Изследването става чрез вземане на кръв от вената. Срокът на кампанията е до 31 март 2014 г.

 

Инфлацията във Великобритания се забави до 4-годишен минимум от 2%

Най-големият натиск през декември е дошъл от по-ниските цени на хранителните продукти и безалкохолните напитки

    


Арест за мъж, погълнал пакетче с кокаин в Сандански

Наркотикът е изваден от стомаха на мъжа след промивка

    


Капитанът на "Коста Конкордия": Вината е моя. Действах прибързано

Капитанът на разбилия се край бреговете на Италия круизен кораб "Коста Конкордия" - Франческо Скетино се е признал за виновен. Това съобщи италианският вестник "Кориере дела Сера", позовавайки се аудиозапис от разпита му. Трагедията бе причинена от предприета рискована маневра от Скетино, твърди прокуратурата.

"Вината е моя. Нямам какво повече Капитанът на разбилия се край бреговете на Италия круизен кораб "Коста Конкордия" - Франческо Скетино се е признал за виновен. Това съобщи италианският вестник "Кориере дела Сера", позовавайки се аудиозапис от разпита му. Трагедията бе причинена от предприета рискована маневра от Скетино, твърди прокуратурата. "Вината е моя. Нямам какво повече

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване