Полицията иззе три бомби в Истанбул

Турските антитерористи извършиха обиски и арести в рамките на операция срещу "Ал Кайда"

Пускат на пазара първите телевизори с Android

Системата ще бъде налична в част от най-иновативните

ЕП е домакин на изложба за български културни традиции

По думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова София е готова да бъде Европейска столица на културата през 2019 година

ЕП е домакин на изложба за български културни традиции

По думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова София е готова да бъде Европейска столица на културата през 2019 година

Грипна епидемия обявяват до седмица в Софийско

Когато бъдат обработени допълнителните данни

Съдът реши: Русият ангел Мария остава в Гърция

Съдът в Лариса постанови, че благотворителната фондация „Усмивка на детето" получава пълно попечителство над русият ангел Мария. Момичето бе открито през октомври в ромски лагер във Фарсала при хора, представили се за нейни родители, припомня изданието "Български новини".

В последствие, след голямо международно разследване, родителите на детето Съдът в Лариса постанови, че благотворителната фондация „Усмивка на детето" получава пълно попечителство над русият ангел Мария. Момичето бе открито през октомври в ромски лагер във Фарсала при хора, представили се за нейни родители, припомня изданието "Български новини". В последствие, след голямо международно разследване, родителите на детето

Sony представи новия смартфон Xperia E1 ориентиран към почитателите на музиката


Sony представи новия си смартфон Xperia E1, който позиционира в средния ценови клас. Компанията претендира, че устройството е най-доброто в класа си и предлага хардуер и функции, които са типични са предложенията с по-висока цена.

Е1 е насочен най-вече към почитателите на музиката. Смартфонът използва xLOUD технология за оптимизиране на честотите и качеството на звука, която работи заедно с режима ClearAudio+.

Устройството е снабдено с мощен високоговорител (100Db според...

Вместо да си говорим за предателство, да видим къде сбъркахме, коментира Кадиев


Вместо да си говорим за предателство, да видим къде сбъркахме - така опозиционирът в парламентарната група на коалиция за България Георги Кадиев коментира на страницата си във "Фейсбук" процесите в левицата. Днес стана известно, че гражданска инициатива АБВ около предишния президент Георги Първанов ще регистрира самостоятелна лява листа за евроизборите, водена от Ивайло Калфин.   

"БСП има изключителна нужда от реформа. От смяна на поколенията, нови хора със съвременни идеи и...

Във Франция първа дама няма

Конституцията на страната не й предоставя никакъв статут

    


Празник на домашната наденица в Кошарица

/КРОСС/ За поредна година в село Кошарица се проведе Празникът на домашната наденица. Хора от всички съставни селища на община Несебър пристигнаха в селото, за да станат част от превърналия се вече в традиция празник. На този ден всеки производител на домашно приготвени мезета има възможността да ги изложи пред присъстващите, а специално подбрано жури оценя продукцията. За общото настроение се погрижиха певческите фолклорни групи към читалище „Светлина" с. Кошарица, пенсионерски клуб гр.Несебър и пенсионерски клуб с.Бродилово, както и танцов състав към Читалище „Пробуда" - Свети Влас. Всички присъстващи се насладиха както на изпълненията, така и на прясно изпечената наденица с по чаша червено вино. Общинска администрация Несебър, бе представена от Николай Димитров - кмет на общината, Стойко Стоянов - секретар на общината и Лазар Япаджиев - зам. кмет по туризъм и търговия. Г-н Николай Димитров поздрави присъстващите и им пожела много здраве и повече поводи за веселба, като този в днешния ден. Кметът на с. Кошарица Павел Павлов, също отправи поздрави към всички събрали се и пожела празника да продължи провеждането си и занапред. Със създаването на Празника на домашната наденица в Кошарица, община Несебър направи поредната стъпка в създаването на кулинарна карта в региона

Бразилски защитник дойде на проби в "Левски"


Бразилският защитник Уолъс пристигна в София, за да премине проби в "Левски". 27-годишният ляв бранител ще пътува със сините в четвъртък за първия подготвителен лагер в Созопол.

Уолъс е гласен за заместник на напусналия титуляр Нуно Пинто. Той ще бъде привлечен, само ако докаже качествата си пред старши треньора Антони Здравков. 

​В последните три години е играл за молдовския "Шериф" (Тираспол), норвежкия "Фредрикстад" и в белгийския "Гент". 

Именно с белгийския...

Показват огнестрелни оръжия от средата на 19 век във Варна

Изложба “Огнестрелно и хладно оръжие от фондовете на Шуменския музей (ХVІІІ–средата на ХХ век)” ще бъде открита в сряда - 15 януари, от 12 часа в Археологически музей – Варна. Тя ще покаже оръжие, използвано в националноосвободителните борби, войните за национално обединение, Първа и Втора световна война, както и трофейно, придобито в резултат на победите на българската армия.

Кадиев: Напускането на Калфин трябва да ни накара да се замислим къде сбъркахме

"БСП има изключителна нужда от реформа. От смяна на поколенията, нови хора със съвременни идеи и поведение. Хора, които имат мисия, амбиция, мотивация и морал да постигнат целта си. Хора с кауза, готови да дадат личен пример. Хора, които правят политика не от врата на врата, а от сърце на сърце". Това написа Георги Кадиев във фейсбук профила си.

Русия строи два нови ядрени блока в Унгария

Путин подчерта, че двата нови блока към централата

Майкъл Дъглас изненадващо навлиза в света на екшън блокбъстърите


След като разбуни духовете сред своите почитатели и публика с ролята на ексцентричния пианист Либераче, Майкъл Дъглас не възнамерява да изпуска вълната от необикновени професионални решения и да поеме ролята на учения Ханк Пим във филма за супергерои на "Марвъл" - Ant-Man.

Компанията, която е собственост на "Дисни", обяви, че 69-годишният актьор ще изпълни ролята на Хенри Пим - Ханк, чийто образ е изобретател на технологията, с която човек може да бъде смален до размерите на мравка и...

Агенцията за ядрено регулиране готова да даде старт на "Белене"

София КРОСС/ Ако правителството и парламентът решат да отменят политическото решение за спиране на проекта "Белене", Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) има готовност до седмица след това да одобри проекта и да даде разрешение за строеж. Това обяви по време на пресконференция председателят на агенцията Лъчезар Костов. По думите му преди да бъде взето решението от март 2012 г., агенцията е била готова с почти всички стъпки и процедури по отношение на пускането на втората ни АЕЦ .По отношение на 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй" Костов заяви, че лично се е запознал с технологията на „Уестингхаус", тъй като е бил в делегацията на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в края на миналата година в САЩ.В момента е дадено разрешение за проучване на площадка, намираща се на територията на АЕЦ „Козлодуй", като това е първият етап от цялостната процедура по лицензиране, посочи той.Що се отнася до изграждането на Националното хранилище за радиоактивни отпадъци, което по план трябваше да бъде пуснато в експлоатация в края на 2015 година, от АЯР съобщиха, че това най-вероятно ще се забави. Най-вероятно има закъснение. Макар че АЯР не е отговорна за пускането в експлоатация на новото хранилище за радиоактивни отпадъци, но съгласно стратегията е 2015-а година

Съдът реши: Русият ангел Мария остава в Гърция

Съдът в Лариса, постанови, че благотворителната фондация „Усмивка на детето Съдът в Лариса, постанови, че благотворителната фондация „Усмивка на детето" получава пълно попечителство на така русият ангел Мария, открита през октомври в ромски лагер във Фарсала при хора представили се за нейни родители. Това съобщи изданието "Български новини". В последствие след голямо международно разследване, родителите бяха открити в Б

Крадат най-малката водна лилия в света

Миниатюрната Nymphaea thermarum, или руандийска водна лилия пигмей, била открадната миналия четвъртък от Кралската ботаническа градина в Лондон. За да задигне растението, крадецът го изкопал или отскубнал внимателно от плитък воден басейн, обяви Скотланд ярд, който разследва кражбата. Това е "морален удар", коментираха фитолозите. Миниатюрната Nymphaea thermarum, или руандийска водна лилия пигмей, била открадната миналия четвъртък от Кралската ботаническа градина в Лондон. За да задигне растението, крадецът го изкопал или отскубнал внимателно от плитък воден басейн, обяви Скотланд ярд, който разследва кражбата. Това е "морален удар", коментираха фитолозите.

Тя сама се запали!, топи Ахмед мъртвата си жена

Ахмед Шабанов от Търговище, който преди седмица запали жена си Севинч Мехмедова, ще бъде съден за убийство по особено мъчителен за жертвата начин. Днес стана ясно, че жената е починала.

6-годишната Ани се нуждае от помощ, за да може да вижда

6-годишната Ани спешно се нуждае от помощ, за да продължи да вижда. Ето какъв е майчиният апел към всички нас:

Нека не допуснем Светлината да угасне завинаги в малките, изпълнени с жажда за живот очички!

Подарете на малката Ани светлина!








































6-годишната Ани спешно се нуждае от помощ, за да продължи да вижда. Ето какъв е майчиният апел към всички нас: Нека не допуснем Светлината да угасне завинаги в малките, изпълнени с жажда за живот очички! Подарете на малката Ани светлина!

Сватбар полетя от тераса

55-годишен мъж помрачи сватбено тържество в гърменското село Хвостяне, пише struma.com. Порядъчно пийнал и еуфоричен, той излязъл на тераса, за да се поразхлади и паднал по очи от около 4 метра височина. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Счупил е гръдни прешлени, което го обрича на инвалидизиране, коментира 55-годишен мъж помрачи сватбено тържество в гърменското село Хвостяне, пише struma.com. Порядъчно пийнал и еуфоричен, той излязъл на тераса, за да се поразхлади и паднал по очи от около 4 метра височина. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Счупил е гръдни прешлени, което го обрича на инвалидизиране, коментира

ПАОК е изпратил оферта за Димитър Бербатов


Президентът на ПАОК Иван Савидис е отправил оферта до "Фулъм" за българския нападател Димитър Бербатов, твърди гръцкото издание"Метроспорт". Предложението е за 2 милиона евро.

"Офертата на ПАОК до "Фулъм" вече е факт и шокира. Но пък се знае, че Бербатов иска от известно време да напусне. Мисията на ПАОК изглежда много трудна да привлече звезда от ранга на българския нападател. Той не само трябва да се съгласи да дойде в гръцката лига, но и в отбор, който не играе в Шампионската...

Сирийските жени искат участие мирната конференция

Правозащитни организации защитиха техните намерения

Стимулират стипендианти в САЩ

 

Какъв е начинът за придобиване на спортни стипендии във висшите училища в САЩ и как може спортисти и ученици да продължат образованието си в гимназии и университети в страната на неограничените възможности, обясни спортният директор на “Хасково 2012″ Станислава Станкова, която е и представител на агенция за насърчаване и консултиране.

Организацията е на повече от 10 г. Основната цел е да спомогне на мотивираните и желаещи да продължат образованието си в учебни и висши заведения в САЩ.

Агентите изготвят индивидуален профил, който се състои от академични, психологически и спортни елементи. Въз основа на него се селектират най- подходящите учебни заведения, които отговарят на качествата на кандидата.

Организацията си сътрудничи и взаимодейства с хиляди образователни институции в Щатите.

Един от получилите стипендия е баскетболистът на “Лукойл” Академик Георги Димитров, който продължил обра званието си в калифорнийския Liberty Christian School Redding.

Репортаж гледайте в новините
Анжелина Янева

 

България и САЩ подписаха меморандум срещу незаконния внос и износ на културни ценности

България и САЩ подписаха меморандум за предотвратяване на незаконния внос и износ на културно-исторически ценности от страната ни. Споразумението се подписа от посланика на Щатите Марси Рийс и министъра на културата Петър Стоянович.

6-годишната Ани се нуждае от помощ, за да може да вижда

6-годишната Ани спешно се нуждае от помощ, за да продължи да вижда. Ето какъв е майчиният апел към всички нас:

Нека не допуснем Светлината да угасне завинаги в малките, изпълнени с жажда за живот очички!

Подарете на малката Ани светлина!








































6-годишната Ани спешно се нуждае от помощ, за да продължи да вижда. Ето какъв е майчиният апел към всички нас: Нека не допуснем Светлината да угасне завинаги в малките, изпълнени с жажда за живот очички! Подарете на малката Ани светлина!

Мария Шарапова записа победа №150 в Големия шлем


Шампионката от 2008 г. Мария Шарапова се класира за втория кръг на Australian Open.

Бившата номер 1 победи американката Бетани Матек-Сандс с 6:3, 6:4 и записа своя 150-и успех в турнири от Големия шлем. Тя имаше известни проблеми със сервиса си, но продължи напред след 99 минути игра.

Третата в схемата поведе с два пробива за 4:0 в първия сет и с лекота затвори частта в своя полза. Във втория гейм на следващата част Шарапова отново спечели подаването на своята съперничка,...

СДС: Случващото се в БСП ще доведе до предсрочни избори

София /КРОСС/ Случващото се в БСП и активизирането на проекта АБВ ще доведе до предсрочни парламентарни избори. Това заявиха по време на пресконференция от СДС. Според "сините" е важно те да се проведат по новия Изборен кодекс. По думите на лидера на партията Божидар Лукарски обаче БСП умишлено бави приемането му. Дори и да бъде изваден Изборният кодекс към настоящия момент, по него няма да провеждаме идващите евроизбори, посочи той. Заместник-председателят на партията Любен Петров също коментира, че така очакваният Изборен кодекс обслужва червената върхушка."Това, което искаме ние в Изборния кодекс, е задължителното гласуване. Това, което ни отличава от някои други партии и организации, които искат задължително гласуване, е че ние не желаем задължителното гласуване да бъде със санкции и наказания, а с поощрение към избирателите. Тези, които са най-богати и смятат че са над закона и това не ги интересува, нека да има увеличени такси за услугите, които извършва държавната администрация".Като основна задача пред себе си за тази година СДС обявиха, че виждат задълбочаване на комуникация с чуждестранните партньори и преди всичко ЕНП, където членуват заедно с друга партия от реформаторски блок - ДСБ.На пресконференцията стана ясно, че СДС и бившата управляваща партия в Словения подготвят предложения за обсъждания в рамките на ЕНП, свързани с лустрацията

Wall Street оцени положително данните за продажбите на дребно през декември

Корпоративните отчети ще доминират на пазара през следващите две-три седмици, според анализатор

    


Цацаров да защити мотивите си за искането на имунитета на Сидеров, казва Магдалена Ташева

Волен Сидеров не трябва сам да сваля имунитета си, а трябва да има дебат по темата. Това заяви депутатът от "Атака" Магдалена Ташева, предаде Дарик радио. Според Ташева обвинението срещу Си...

Гърция ще изпълни целта си за първичен бюджетен излишък

Заместник-финансовият министър на Гърция заяви, че страната ще изпълни целта си за първичен бюджетен излишък, превишаващ 800 млн. евро през 2013 година.

Леко подобрение на икономическата свобода в България

България е една от 43-те страни, които постигат най-високия си досегашен резултат в тазгодишното издание на Индекса на икономическа свобода на фондация "Херитидж” и списание "Уолстрийт Джърнъл”, съобщиха във вторник от Института за пазарна икономика (ИПИ), който е партньор от българска страна в изследването.   В същото време страната ни е класирана с една позиция по-ниско от предната година поради изпреварващия темп на реформи в други страни.   Индексът се публикува за 20-та поредна година, като оценките за различните страни в тазгодишното издание се базират предимно на данни от 2012 година. Той се изчислява на базата на оценки за 10 индикатора (обединени в четири категории): свобода на труда, свобода на бизнеса, свобода на търговията, фискална свобода, разходи на правителството, парична свобода, инвестиционна свобода, финансова свобода, право на собственост и свобода от корупция. Средноаритметичният сбор на точките в тези категории образува общия резултат.   Крайъгълният камък на икономическата свобода са личният избор, доброволната размяна, свободната конкуренция и неприкосновеността на частната собственост.    За 20-та поредна година Хонконг остава лидер в класацията по икономическа свобода. На второ място отново е Сингапур, но разликата между двете страни постепенно се стопява. От 2009 г. насам Австралия заема третото място.   Швейцария е единствената европейска страна, която постига резултат над 80 точки, което я поставя в групата на "свободните икономики”, заемащи първите 5 места в класацията. Сред десетте най-свободни икономики в света има още две европейски страни – Ирландия и Дания, които се характеризират като "предимно свободни”.   САЩ продължават да губят позиции – тенденция, която продължава и през 2014 година. От 2007 г. насам резултатът на САЩ се е влошил с 6 точки, като по този начин страната пада до 12-то място.   След няколко поредни години на застой средната оценка за икономическата свобода по света се покачва с 0.7 пункта. С толкова се подобрява и резултатът на нашата страна.   Въпреки че подобрява резултата си спрямо предното издание на индекса, България губи едно място в класацията. През 2014 г. страната ни заема 61-во място в света и 28-мо в Европа. И през тази година страната ни е класирана в групата на "умерено свободните" държави.   Оценката на авторите за 2014 г. е, че българската демокрация е възпрепятствана от липсата на прозрачност в политическия процес и широко разпространената корупция:   "Избирането на противоречив народен представител, за когото се вярва, че е свързан с организираната престъпност, като нов председател на ДАНС, предизвика антиправителствени протести през юни 2013 година. Съдебната система не защитава ефективно правото на собственост, а противоречия в нормативната уредба възпират инвестициите”, се казва в анализа към класацията.   По отношение на категорията "Ефикасност на регулациите” страната ни получава по-добри от средните за света оценки. Същевременно авторите на доклада посочват, че въпреки че повечето цени в икономиката се определят пазарно, повишаването на земеделските субсидии от ЕС е довело до изкривявания в цената на земята.   Най-добри резултати България традиционно показва по отношение на фискалната свобода (ниски данъци и овладян дефицит), както и при свободата на търговията, макар тук да се оценява най-вече търговската политика на ЕС като цяло.   Поради юбилейния характер на тазгодишното изследване в доклада за 2014 г. се коментират тенденциите в икономическата свобода от 1995 г. насам. Авторите отбелязват, че България е една от 20-те страни в света, които най-чувствително са подобрили икономическата си свобода през последните 20 години. В същото време ниската изходна база в средата на 90-те години и спрелият напредък вследствие на икономическата криза не позволяват на страната да достигне резултатите на "предимно свободните” държави, които заемат от 6-то до 35-то място в класацията.   През целия двадесетгодишен период основна слабост на България остава категорията "Върховенство на закона”, в която попадат оценките за свобода от корупция и защита на правото на собственост. Авторите посочват, че от 1995 г. насам почти липсва напредък по отношение на борбата с корупцията (оценката за свобода от корупция се повишава от 30 пункта до 35.2 от сто възможни. По отношение на защитата правото на собственост оценката се е сринала с цели 20 пункта – от 50 до 30.   Най-голям напредък пред последните 20 години страната ни бележи по отношение на индикаторите за фискалната свобода (+45.2 пункта) и монетарната свобода (+53.3 пункта), благодарение преди всичко на въвеждането на валутния борд и на консервативната бюджетна политика.

Съдът реши за русия ангел да се грижи гръцка организация

Малката Мария, открита в ромски лагер в Гърция миналата година, остава под попечителството на "Детска усмивка"

Съдът реши за русия ангел да се грицжи гръцка организация

Малката Мария, открита в ромски лагер в Гърция миналата година, остава под попечителството на "Детска усмивка"

Рециклирането на отпадъците става задължително в ЕС

Прилагането на законодателството за отпадъците може да пести 72 милиарда евро на година

Европарламентът настоява за по-строги инспекции по труда срещу социалния дъмпинг


Трябва да бъдат увеличени персоналът и ресурсите, необходими за трудовите инспекции в държавите - членки на Европейския съюз, за да се справят с нерегламентирания труд, фиктивната самостоятелна заетост и социалния дъмпинг, заявиха евродепутатите с резолюция, приета днес, съобщиха от пресслужбата на Европейския парламент.

"Националните инспекции по труда играят важна роля в прилагането на социалното законодателство и гарантирането на поле за честна игра в Европейския съюз. Справянето...

Валутни курсове на БНБ за 15 януари 2014 година

Валутни курсове на БНБ за 15 януари 2014 година.

61-ви сме по икономическа свобода в света

България е една от 43-те страни, които постигат най-високия си досегашен резултат в тазгодишното издание на Индекса на икономическа свобода на фондация „Херитидж" и списание „Уолстрийт Джърнъл". В същото време страната ни е класирана с една позиция по-ниско от предходната година поради изпреварващия темп на реформи в други страни. Индексът се публи България е една от 43-те страни, които постигат най-високия си досегашен резултат в тазгодишното издание на Индекса на икономическа свобода на фондация „Херитидж" и списание „Уолстрийт Джърнъл". В същото време страната ни е класирана с една позиция по-ниско от предходната година поради изпреварващия темп на реформи в други страни. Индексът се публи

Икономическата свобода в България и по света леко се подобрява

България е една от 43-те страни, които постигат най-високия си досегашен резултат в тазгодишното издание на Индекса на икономическа свобода на фондация „Херитидж България е една от 43-те страни, които постигат най-високия си досегашен резултат в тазгодишното издание на Индекса на икономическа свобода на фондация „Херитидж" и списание „Уолстрийт Джърнъл". В същото време страната ни е класирана с една позиция по-ниско от предходната година поради изпреварващия темп на реформи в други страни. Индексът се публи

КС отхвърли иска на Плевнелиев за Пеевски

Недопустимо е искането на президента Росен Плевнелиев до Конституционния съд да обяви за противоконституционно решението на парламента от 19 юни 2013 г., с което бе отменено друго решение на парламента от 14 юни м. г. за избиране на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Сватбар се изпотроши след полет от тераса

55-годишен мъж помрачи сватбено тържество в гърменското село Хвостяне, пише struma.com. Порядъчно пийнал и еуфоричен, той излязъл на тераса, за да се поразхлади и паднал по очи от около 4 метра височина. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Счупил е гръдни прешлени, което го обрича на инвалидизиране, коментира 55-годишен мъж помрачи сватбено тържество в гърменското село Хвостяне, пише struma.com. Порядъчно пийнал и еуфоричен, той излязъл на тераса, за да се поразхлади и паднал по очи от около 4 метра височина. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Счупил е гръдни прешлени, което го обрича на инвалидизиране, коментира

Само един интернет не стига

Защо Google купува Nest и навлиза в нови за онлайн концерна територии

    


Кралската бавачка в пенсия, спешно дирят нова

Възрастната дама се оттегля в пенсия. Бъкингамският дворец в паника!

Пак ще гласуват за имената на местностите във Варна

Искането за преименуване на 215 местности край Варна, които имат турско-арабски имена, отново ще влезе за обсъждане в Общинския съвет. Това заяви пред „Черно море“ местният народен избраник д-р Ивайло Бояджиев. „Предложението ще бъде депозирано при първа възможност в ресорната комисия по „Култура, вероизповедания и медии“.

Полицията във Варна отказа коментар на твърденията за участие на неин служител в нападение срещу офиса на "Атака"


"Няма да коментираме твърденията на "Атака", за участието на полицая Костадин Колев в снощното нападение срещу централата на партията във Варна". Това каза за Дневник говорителят на полицията в града Ивана Милева.

"И този път, както при събитията през миналата седмица ще запазим мълчание, тъй като по случая има незавършило досъдебно производство. При това положение единствената институция, която може да реши да предостави информация или не е прокуратурата", каза още Милева.
...

Държавата е възстановила целия дължим ДДС на фирмите към края на 2013 г.


Държавата е възстановила на бизнеса целия дължим ДДС за 2013 г. и започва настоящата година с плащания към бизнеса по този данък, които се дължат на нормалната икономическа логика, а не с изплащане на забавени задължения, които отнемат ликвидност на бизнеса. Това съобщават от Министерството на финансите. Върнатият данък изключва сумите, за които има действащи ревизии.

Така през ноември и декември на фирмите е възстановен близо 1.055 млрд. лв. данък добавена стойност. През декември...

БФБ-София с нови членове на Съвета на директорите

На свое извънредно заседание днес (14 януари) Общото събрание на Българска фондова борса-София избра трима нови членове на Съвета на директорите,...

Държавата е възстановила целият дължим ДДС на фирмите към края на 2013 г.


Държавата е възстановила на бизнеса целия дължим ДДС за 2013 г. и започва настоящата година с плащания към бизнеса по този данък, които се дължат на нормалната икономическа логика, а не с изплащане на забавени задължения, които отнемат ликвидност на бизнеса. Това съобщават от Министерството на финансите. Върнатият данък изключва сумите, за които има действащи ревизии.

Така през ноември и декември на фирмите е възстановен близо 1.055 млрд. лв. данък добавена стойност. През декември...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване