Бареков: Дивият капитализъм трябва да остане в учебниците

„Има нужда от пренаписване на теорията за капитализма. Неолиберализмът умря, дивият капитализъм трябва да остане в учебниците „Има нужда от пренаписване на теорията за капитализма. Неолиберализмът умря, дивият капитализъм трябва да остане в учебниците", обяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в "Гореща точка" по TV7. Той отново коментира идеята си за повече държавна регулация. „Това обаче не е комунизъм", категоричен е той. Бареков коментира и задкулис

EXIT Adventure чупи рекорди

11 000 вече се сдобиха с билети за фестивала

    


Великобритания ще подкрепя малките строители на жилища

Правителството може да принуди местните власти да одобряват за застрояване повече малки парцели

    


Никой не иска мезонет за 700 бона на "Дондуков"

Предлаганите от частните съдебни изпълнители имоти намаляват като бройки и в началото на януари са 3 228, докато през ноември достигнаха 4 823.

Джакарта ще отклонява дъжда с технология

Утре самолети ще започнат да пръскат соли над облаците над морето, за да предизвикат дъжд, преди облаците да стигнат до столицата, съобщи шефът на Националната агенция за управление на бедствията

Михалис Ляпис крал и от общински данъци

В понеделник бившият министър преминал гръцко-българската граница и заминал в неизвестна засега посока. По време на проверката бил особено стриктен.

прочети повече

Как да изстискаме кетчупа от бутилката до последна капка

За да не се налага човек да се цапа, срязвайки пластмасовото шише, или да го държи обърнато наопаки с часове, бившият специалист Дейв Смит от Масачузетския технологичен институт предлага решение на проблема - смазочното покритие

Цитат на деня: Партията не прощава предателството


БСП чува това, което говори Първанов, но аз не съм съгласен с него – сегашните му решения показват, че той се затваря, защото подкрепа от дясно и от центъра няма да получи. БСП няма да му прости. Георги Първанов няма да намери подкрепа отвън. И друга хора са опитвали да играят срещу БСП, но не са успявали.

Това заяви депутатът от БСП Антон Кутев в сутрешния блок на Нова телевизия. "Обявяването на паралелен проект е огромна грешка", подчерта той. Според него формацията на президента...

Извършено е посегателство над офиса на „Атака” във Варна

Снощи около 03.00 ч. е било извършено посегателство срещу офис на ПП „Атака”, който се намира на бул. „Цар Освободител” №36 в гр. Варна. По разпореждане на Районна прокуратура – Варна, е образувано досъдебно производство, което към настоящия момент се води срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.

Капитанът на Коста Конкордия се признава за виновен

/КРОСС/ Капитанът на разбилия се край бреговете на Италия круизен кораб „Коста Конкордия" - Франческо Скетино се е признал за виновен за инцидента, пише италианският вестник „Кориере дела Сера", който се позовава на аудиозапис на разпита му, предаде "Дарик". „Вината е моя. Нямам какво повече да кажа", казва капитанът пред следователите по време на разпит. „Действах прибързано и като интелигентен човек, и като капитан, в тази ситуация не мога да заровя главата си в пясъка. Длъжен съм да поема цялата отговорност", допълва Скетино. В края на миналата година Франческо Скетино обвини за трагедията рулевия на кораба, индонезиеца Джейкъб Русли Бин. Скетино твърдеше, че е дал заповед корабът да завие наляво, за да се отдалечи от скалата. „Той обаче направи точно обратното. Ако беше изпълнил правилно заповедта ми, нямаше да се стигне до сблъсъка", заяви тогава екскапитанът.  

Защо блогосферата в сегашния й вид трябва да умре

/КРОСС/Основната разлика на съвременната блогосфераTM от старата топла лампова не са спам-ботовете в коментарите, поръчковите текстове или туитъроблогърските сбирки, които напоследък стават все по-туитърджийски и все по-малко блогърски. Главната разлика е в това, че в съвременната блогосфера е практически невъзможно да се запознаеш с човек, с който да намерите общ език. Преди 8-10 години, когато в блогосферата се мотаеха стотина български писачи, основно работещи в рекламно-издателския бизнес, можеше да флиртуваш в коментарите дори със затворени очи - вероятността да се насадиш на контрольорка от СКГТ или шофьор на такси беше нищожно малка; можеше максимум да се насадиш на трипер, и то едва ли. В такива практически лабораторни условия по-голямата част от блогърите отдавна се изчукаха и дори се изпожениха помежду си във всичките възможни комбинации - и на тяхно място така би постъпил всеки друг. Но първопроходството е едно, а тълпата - друго; аз примерно винаги съм бил предпазлив да въртя отношения на този терен; двата ми ранни опита да превръщам онлайна в IRL завършиха крайно неприятно. Е, последният ми опит опровергава тезата ми :) Но в този случай човекът е не толкова маниакален блогър, колкото просто наистина стъпил на земята и мислещ човек, което променя доста нещата. Номерът е, че хората, особено жените (но не само те), реагират силно на текст. По-добре устен, но и писменият върши работа

Канибал изяде убиеца на бременната си жена (видео 18+)

Канибал от Централноафриканската република изяде убиеца на мъртвото си семейство. Човекоядецът Куанджа Мальоаре оглавявал банда от християни, а враговете му били мюсюлмани, като според мъжа сред тях бил и отговорникът за смъртта на бременната му съпруга, сестра му и бебето.

Именно на него попаднал Мальоре и решил да го проследи, като на помощ Канибал от Централноафриканската република изяде убиеца на мъртвото си семейство. Човекоядецът Куанджа Мальоаре оглавявал банда от християни, а враговете му били мюсюлмани, като според мъжа сред тях бил и отговорникът за смъртта на бременната му съпруга, сестра му и бебето. Именно на него попаднал Мальоре и решил да го проследи, като на помощ

Той я наръга, защото му занесе пица вместо сандвич

Мъж наръга гаджето си с нож, след като тя му занесла пица за обяд, въпреки че той ѝ казал, че сандвич му се яде.

Калфин: АБВ на Първанов със своя листа на изборите за ЕП

Все повече започват да се преплитат бизнес интереси с политически интереси, коментира той

Калфин: Все повече смислени хора излизат от политиката

Все повече започват да се преплитат бизнес интереси с политически интереси, коментира той

Шакира и Риана в дует

Чуйте сингъла Can’t Remember To Forget You

    


Над 200 бежанци се удавиха в Нил

/КРОСС/ Повече от 200 души са се удавили в река Нил, след като ферибот, натоварен със стотици бежанци от гражданската война в Южен Судан, потъна във водите на африканската река, съобщи BBC. По данни на ООН въоръженият конфликт в страната е взел над 100 000 жертви.    

Китай и България с цел да удвоят търговския си обмен за 5 години

Президентът Росен Плевнелиев отправи апел към китайския бизнес да инвестира в България и да се възползва от изгодните възможности, които страната ни предлага, за да стъпи на европейския пазар, съобщиха от президентския пресцентър. 

В Пекин държавният глава, който е на държавно посещение в Китайската народна република, откри съвместен китайско Президентът Росен Плевнелиев отправи апел към китайския бизнес да инвестира в България и да се възползва от изгодните възможности, които страната ни предлага, за да стъпи на европейския пазар, съобщиха от президентския пресцентър. В Пекин държавният глава, който е на държавно посещение в Китайската народна република, откри съвместен китайско

Наш изнасилвач се обеси с чаршаф в кипърски затвор

28-годишен българин, осъден на 12 години затвор за изнасилване се обеси с чаршаф в килията си в кипърки затвор. Очаква се официалните резултати от аутопсията да станат ясни утре сутрин.

Задържаха непълнолетни за амфетамин

На около 300 м от кв.”Марийно” в Димитровград е извършена полицейска проверка на паркиран край пътя лек автомобил ”Опел”, в който са били четири лица – две на 16г., 20г. и 18г. При проверката до автомобила е открито полиетиленово пликче с бяло прахообразно вещество с тегло около 1 гр., което при полеви тест реагира на амфетамин. Образувано е досъдебно производство. Лицата са задържани за 24 часа.

Хасково Новини

 

Mercedes вкара стила на Apple в новия седан C-Class

Германският производител ще предложи редица високотехнологичните екстри, като дисплей за прожекция на скоростта и инструкции за навигация

    


3,6 млрд. пътувания за Китайската нова година

Очаква се общо 3,6 милиарда пътувания да бъдат направени по време на почивката за Китайската нова година, настъпваща на 31 януари.

Лекар е бит в луковитската болница

Шефът на хирургията бил нападнат от двама мъже

    


Плевнелиев: БСП трябва да се замислят какво се прави за демокрацията в България

Президентът Росен Плевнелиев каза, че от БСП трябва да се замислят какво се прави за демокрацията и надграждането на институциите в България с оглед на конституционното право на държавния глава да се обръща към Конституционния съд.

Японци купуват „Джим Бийм”

Стойността на сделката е 16 млрд. долара

Мълчанието е златНо

На парламентарните банки сядат всякакви депутати - мъже и жени; леви и десни; лекари, юристи, икономисти и дори философи; настървени партийци и плахи новобранци. Но се предполага, че това не е от особено значение, понеже всички до един са дошли да представляват народният интерес. Нали все пак такова им е името - "народни представители"?!


На парламентарните банки сядат всякакви депутати - мъже и жени; леви и десни; лекари, юристи, икономисти и дори философи; настървени партийци и плахи новобранци. Но се предполага, че това не е от особено значение, понеже всички до един са дошли да представляват народният интерес. Нали все пак такова им е името - "народни представители"?!

Air Serbia започва полети до София и Варна

В резултат на сътрудничеството между сръбския авиопревозвач и летище "София"

11180 къса цигари без акцизен бандерол откриха у 42 – годишен мъж

 

При полицейска проверка на къща на ул.“Картечар” в Хасково вчера, стопанисвана от 42г. жител на града, са открити общо 559 бр. кутии или 11180 къса цигари от различни марки, без акцизен бандерол. Образувано е бързо производство.

 Хасково Новини

Българин се обеси в затвор в Кипър

/КРОСС/ 28-годишен българин, излежаващ 12-годишна присъда лишаване от свобода за изнасилване, е открит мъртъв, обесен в килията си с чаршаф, около 2.30 ч. тази нощ в затвора в Никозия, Кипър, съобщи БНТ. Самоубийството е петото за по-малко от 6 месеца в препълнения Централен затвор в Никозия, чиято сграда датира от колониалното време на острова. В петък опит за самоубийство направи 22-годишен румънски затворник след оплакване за групово изнасилване от четирима други затворници. Той беше настанен в болница, където бе посетен лично от президента Никос Анастасиадис. Самоубийството на българския затворник става и само един ден след като кризисната ситуация в затвора беше обсъдена на среща между президента Никос Анастасиадис и министъра на правосъдието Йонас Николау. След нея бяха обявени 18 спешни извънредни мерки за овладяване на излизащото от контрол положение, като бе уточнено, че втората от обсъдените 35 мерки и конкретни действия, насочени към укрепване на Централния затвор, ще бъдат оповестени днес. Сред основните мерки е постоянното присъствие на екипи на специалните полицейски сили в затвора, засилване на мерките за сигурност, преразпределение на затворниците в съответствие с тежестта на присъдата им. Започнало е разследване срещу един офицер и седем надзиратели.  

България и Китай с цел да удвоят търговския си обмен за 5 години

Президентът Росен Плевнелиев отправи апел към китайския бизнес да инвестира в България и да се възползва от изгодните възможности, които страната ни предлага, за да стъпи на европейския пазар, съобщиха от президентския пресцентър. 

В Пекин държавният глава, който е на държавно посещение в Китайската народна република, откри съвместен китайско Президентът Росен Плевнелиев отправи апел към китайския бизнес да инвестира в България и да се възползва от изгодните възможности, които страната ни предлага, за да стъпи на европейския пазар, съобщиха от президентския пресцентър. В Пекин държавният глава, който е на държавно посещение в Китайската народна република, откри съвместен китайско

Декларацията с баркод сама смята дължимия данък

/КРОСС/ Декларация за облагане на доходите с баркод вече е качена на интернет страницата на Националната агенция за приходите (НАП) - www.nap.bg. Електронният формуляр трябва да се изтегли на компютър и да се попълни „офлайн". Подаването на декларация с баркод гарантира на клиентите на администрацията, че няма да допуснат технически грешки, тъй като дължимия данък се изчислява автоматично след попълване на приложенията за различните видове доход. От НАП напомнят също, че изпращането на декларация с баркод предполага и по-бързо възстановяване на надвнесен данък. Това е така защото не се налага допълнителното обработване и попълване на данните от тези декларациите ръчно, тъй като информацията директно се прехвърля от формуляра след сканирането на баркода. Затова от приходната агенция съветват всеки свой клиент, който е декларирал данък за възстановяване, да попълни и подаде декларация за доходите с баркод. Подаването на декларацията става с изпращане по пощата или на място в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер. Декларацията може да се подаде и лично в офис на НАП.Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 30 април, като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне. Всички данъци и осигурителни вноски (с изключение на тези за допълнително задължително пенсионно осигуряване) се плащат по една единствена банкова сметка

Най - младият участник в сурвакарската група на с. Копаница е на 4 години

Злият дух е един и няма име. Това каза организаторът на кукерската група в пернишкото село Копаница Методи Методиев, предаде БГНЕС.

От 10-15 години насам Методи организира групата от кукери и сурвакари, а с помощта на дарения от общината и близки, те успяват да закупят материалите, с които сами изработват костюмите си, чиято неразделна част са огромните чанове. Почитането на обичая "Сурва" ни е предаден от поколения още от нашите деди, а желанието да...

Продължава

77% от французите: Любовната връзка на Оланд е лична тема

Все повече подробности за предполагаемата любовна афера на Франсоа Оланд стават известни.
В петък списанието Closer съобщи, че френският държавен глава има любовна афера с 41-годишната актриса Жюли Гайе.
Два дни по-късно бе обявено, че официалната половинка на държавния глава Валери Трирвильор (на 48 години) е хоспитализирана заради Все повече подробности за предполагаемата любовна афера на Франсоа Оланд стават известни. В петък списанието Closer съобщи, че френският държавен глава има любовна афера с 41-годишната актриса Жюли Гайе. Два дни по-късно бе обявено, че официалната половинка на държавния глава Валери Трирвильор (на 48 години) е хоспитализирана заради

Арсенал отмъсти на Вила и се върна на върха

Арсенал победи Астън Вила и се завърна на върха в Англия.

Задържаха 3,5 тона албанска марихуана

Над 3 и половина тона марихуана, произведени в известното албанско село Лазарат бяха задържани през последните три дни в Италия, Гърция и самата Албания.

Кристиано гласувал за Фалкао, Бейл и Йозил

Лео Меси е заложил изцяло на трио от Барселона

    


Плевнелиев обяви, че има опити да му се отнемат демократичните права

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че се прави опит да му бъдат отнети демократични права. Така той коментира във вторник отправените от БСП към него обвинения, че е част от олигархията заради решението му да поиска от Конституционния съд (КС) да обяви за противоконституционна 20-процентната такса върху приходите от продажба на вятърна и слънчева енергия.   Държавният глава, който е на посещение в Китай, коментира, че в БСП трябва да се замислят за поведението си.   "И това го казвам най-категорично и ясно, какво се прави за демокрацията и за надграждането на демократичните институции в България с оглед на най-елементарното конституционно право на държавния глава да попита най-висшата държавна и демократична институция в България, Конституционния съд, за едно действие на политици или на администрация. Какъв е проблемът с това? Прави се опит да се отнемат мои демократични права, активира се пропагандна машина с цел да се противопостави на елементарното демократично право на президента", каза Плевнелиев.   В понеделник депутатът от БСП Антон Кутев нападна остро Плевнелиев, като го обвини, че е "част от олигархията", не познава Конституцията и неговите предложения не съответстват на правомощията му. Часове по-рано държавният глава официално се обърна към Конституционния съд с мотиви, че приетата от парламента такса няма обосновка, не е съгласувана с бизнеса, не е ясно за какво ще се изразходват приходите от нея и срещу събираните суми държавата не предлага никакви услуги.   Държавният глава коментира още, че от БСП трябва да му благодарят, че е президент на добрия и прогнозируем бизнес климат в България и затова, че се бори да има откритост и прозрачност в действията на българската администрация и държава, когато става въпрос за подкрепа на инвестиции.   Той за пореден път коментира, че няма как да бъдат мотивирани чуждестранните "инвеститори да работят в България, когато от днес за утре, "под масата" и без никаква обосновка и какъвто и да е било дебат, се променят такси".   БСП и ДПС не крият плановете си да отнемат на държавния глава и правомощията му да назначава шефовете на спецслужбите. Обсъжда се и изваждането на цивилното разузнаване и Националната служба за охрана (НСО) от шапката на президентството. Плевнелиев вече обяви , че няма да позволи да му бъдат отнети правомощия, а от БСП открито признаха , че повдигането на въпроса за отнемане на правомощия на държавния глава в сферата на спецслужбите е свързано с поведението му през последните месеци.   Още в началото на управленския си мандат БСП, ДПС и "Атака" промениха Закона за ДАНС, с който лишиха президента от правомощието му да има последната дума за назначението на председателя на спецагенцията, превърната междувременно в най-мощната силова структура в държавата. Веднага след това за председател на ДАНС бе избран Делян Пеевски от ДПС.   Президентът Росен Плевнелиев незабавно настоя за отмяна на избора, който отключи невиждано обществено недоволство.   Попитан за поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров, президентът призова да бъде припомнено неговото изявление от 5 юли 2013 година. Тогава той призова институциите, в това число прокуратурата и парламента, включително политическите партии в него, да се позиционират ясно по отношение на поведението на Сидеров, който "влезе в сградата на парламента с пистолет на кръста и полицейска палка в ръка и никой не му попречи да държи речи, в които нарича гражданския протест "преврат срещу държавността” и да заплашва с гражданска война".   "Много ми се ще моята позиция от 5 юли миналата година отново да бъде посочена, защото тогава аз бях първият политик, който много ясно и категорично се произнесе по казуса Волен Сидеров, след като той разхождаше едни шпицкоманди в София и след като за пореден път цялата българска общност и нация бе скандализирана", каза президентът.

Плевнелиев вижда опити да му се отнемат демократичните права

Президентът Росен Плевнелиев обяви от Пекин, че се прави опит да се отнемат демократичните му права. Така той коментира критиките от страна на БСП по повод решението му да сезира Конституционния съд с искане за отмяна на новата такса върху производителите на възобновяема енергия. В отговор на журналистически въпрос държавният глава заяви, че БСП трябва да се замислят за поведението си. "И това го казвам най-категорично и ясно, какво се прави за демокрацията и за надграждането на демократичните институции в България с оглед на най-елементарното конституционно право на държавния глава да попита най-висшата държавна и демократична институция в България, Конституционния съд, за едно действие на политици или на администрация. Какъв е проблемът с това? Прави се опит да се отнемат мои демократични права, активира се пропагандна машина с цел да се противопостави на елементарното демократично право на президента", каза Плевнелиев. Той изрази надежда, че Конституционният съд ще вземе своите мъдри решения. По думите му от БСП трябва да му благодарят, че е президент на добрия и прогнозируем бизнес климат в България, както и за борбата му за прозрачност в действията на българската администрация. Президентът отново отбеляза, че няма как да мотивираме чуждестранните инвеститори да работят в България, когато от днес за утре, "под масата" и без никаква обосновка и какъвто и да е било дебат, се променят такси. На въпрос за поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров, Плевнелиев апелира да бъде припомнено неговото изявление от 5 юли 2013 г. "Много ми се ще моята позиция от 5 юли м.г. отново да бъде посочена, защото тогава аз бях първият политик, който много ясно и категорично се произнесе по казуса Волен Сидеров, след като той разхождаше едни шпицкоманди в София и след като за пореден път цялата българска общност и нация бе скандализирана", каза Росен Плевнелиев.

Плевнелиев обвини БСП в опит да му отнемат демократичните права

Президентът Росен Плевнелиев обяви от Пекин, че се прави опит да се отнемат демократичните му права. Така той коментира критиките от страна на БСП по повод решението му да сезира Конституционния съд с искане за отмяна на новата такса върху производителите на възобновяема енергия. В отговор на журналистически въпрос държавният глава заяви, че БСП трябва да се замислят за поведението си. "И това го казвам най-категорично и ясно, какво се прави за демокрацията и за надграждането на демократичните институции в България с оглед на най-елементарното конституционно право на държавния глава да попита най-висшата държавна и демократична институция в България, Конституционния съд, за едно действие на политици или на администрация. Какъв е проблемът с това? Прави се опит да се отнемат мои демократични права, активира се пропагандна машина с цел да се противопостави на елементарното демократично право на президента", каза Плевнелиев. Той изрази надежда, че Конституционният съд ще вземе своите мъдри решения. По думите му от БСП трябва да му благодарят, че е президент на добрия и прогнозируем бизнес климат в България, както и за борбата му за прозрачност в действията на българската администрация. Президентът отново отбеляза, че няма как да мотивираме чуждестранните инвеститори да работят в България, когато от днес за утре, "под масата" и без никаква обосновка и какъвто и да е било дебат, се променят такси. На въпрос за поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров, Плевнелиев апелира да бъде припомнено неговото изявление от 5 юли 2013 г. "Много ми се ще моята позиция от 5 юли м.г. отново да бъде посочена, защото тогава аз бях първият политик, който много ясно и категорично се произнесе по казуса Волен Сидеров, след като той разхождаше едни шпицкоманди в София и след като за пореден път цялата българска общност и нация бе скандализирана", каза Росен Плевнелиев.

Българска песен е саундтрак към филм със Стейтъм

"Когато чухме името на филма - "Колибри", в първия момент решихме, че става въпрос за научно-популярен филм, а той се оказа хитов екшън", коментира изпълнителката и автор на песента

Българска песен е саундрак към филм със Стейтъм

"Когато чухме името на филма - "Колибри", в първия момент решихме, че става въпрос за научно-популярен филм, а той се оказа хитов екшън", коментира изпълнителката и автор на песента

Изложиха сериен MINI John Cooper Works в Детройт

/КРОСС/ Макар и представен като студия, MINI John Cooper Works може да бъде видян на автомобилния салон в Детройт, отворил врати за журналисти вчера, в серийния си вид, в който ще достигне клиентите на марката. Британците обясняват, че машината все още е концептуална, макар и нищо да не загатва за това, и появата й на пазара се очаква по-късно тази година, пише autoclub. MINI все още не коментира официално какъв агрегат ще задвижва хот-хеча, но се смята, че това ще бъде модифицирана версия на новия 2.0-литров 4-цилиндров турбо мотор на Cooper S, където мощността е в рамките на 192 к.с. При JCW тя ще нарасне сериозно над 200 к.с., поне такива са очакванията. Най-мощната модификация за представеното в Ел Ей и Токио ново поколение MINI се възползва от цялостен агресивен боди кит. Той включва различни брони с въздушни канали, заден дифузьор, странични прагове, спойлер на покрива, спортни акценти и нови 18-цолови лети джанти.  

Манолова: Изборният кодекс вероятно ще бъде приет през февруари

Който участва в друга листа - приключва с партията. Това заяви пред БНР зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова, предаде БГНЕС. На въпрос за оставката на Ивайло Калфин, Манолова отговор...

Сметната палата ще проверява "Български пощи"

Сметната палата ще извърши одит на „Български пощи”. Това каза председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров на пресконференция за програмата за одитната дейност на Сметна...

И Ивайло Динев е подкрепил свалянето на окупацията на СУ, казаха "Ранобудните"

Окупацията се прекратява, защото не може да продължи вечно. Тя беше извънредна форма на протест, но някои от първокурсниците не влизаха в лекция заради нея. Затова я прекратяваме, заявиха на днешната ...

Зверска жега на Australian Open – колабираха стюард и тенесист

Днешният, втори ден, в един от най-големите турнири в световния тенис, се проведе в условия на нечовешка жега. Живакът в Мелбърн удари 42-44 градуса по Целзий на сянка. Въпреки тези екстремни условия ...

Пернишки спортни клубове ще получат финансиране от Министерството на младежта и спорта

Иво Герасимов е новият главен експерт към Дирекция „Масов спорт" на Министерството на младежта и спорта за областите Кюстендил, Благоевград и Перник. Той е от Бобов дол, идва от футболните среди- съдия по футбол и учител- треньор по футбол, с необходимия опит в сферата на образованието. Неговият кабинет ще бъде в сградата на Областна управа- Кюстендил.

„Първите спортни клубове от цяла България, които ще подпишат договорите си с...

Продължава

Политическа стратегия: Борисов се цели в президентския пост, Първанов - в премиерския

Бойко Борисов се стреми към президентския пост, а Георги Първанов - към премиерското място. Тази политическа стратегия, която е известна от момента, в който вторият е напуснал „Дондуков" 2, обявиха пред Би Ти Ви Велислава Дърева - журналист, и Мария Пиргова - политолог, след политическата офанзива от страна на АБВ, започнала преди дни. По думите им Бойко Борисов се стреми към президентския пост, а Георги Първанов - към премиерското място. Тази политическа стратегия, която е известна от момента, в който вторият е напуснал „Дондуков" 2, обявиха пред Би Ти Ви Велислава Дърева - журналист, и Мария Пиргова - политолог, след политическата офанзива от страна на АБВ, започнала преди дни. По думите им

Демонстранти в Тайланд се опитват да блокират някои министерства


Тайландската столица Банкок е блокирана за втори ден от протести с искане за оставка на правителството, предаде "Ройтерс". След като вчера демонстрантите затвориха седем ключови кръстовища в центъра на града, днес те се опитват да наложат блокада и на някои министерства, а друга част от тях обсади централната сграда на митниците, но без да блокира митническите пунктове.

Студентска група, свързана с Народния комитет за демократична реформа (НКДР) на лидера на протестите Сутеп...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване