БСП - Варна: Ще подкрепим смяната на турски географски названия само след сериозен дебат


Няма политически мотив в решението на варненските общински съветници от БСП да не подкрепят преименуването на топонимите с турски имена край града. Това каза председателят на лявата група в съвета Аврам Тодоров.

"Принципно бихме подкрепили подобно решение, защото и в Зимбабве преименуваха водопада Виктория на местния си диалект. Но подобни неща трябва да стават сред сериозно обществено обсъждане и със съответните научни аргументи, обясни още Тодоров. Във Варна има исторически музей,...

Вицепрезидентът: Мерзко е, че Цветанов ме е подслушвал

„Ооооо, не съм ни най-малко изненадана, че съм била подслушвана по поръчка на Цветан Цветанов!“, коментира вицепрезидентът Маргарита Попова присъствието си в списък с подслушвани от бившия МВР-шеф.

Автоексперти спъват процес срещу мъжа на бивша депутатка

/КРОСС/ Бургаският окръжен съд отново отложи дело за катастрофа от преди 3 години и 5 месеца.Случаят е от 14 август 2010 г. и привлече общественото внимание, тъй като обвиняем за пътния инцидент е Димитър Петров, съпруг на бившата депутатка от ГЕРБ Вяра Петрова, която в последствие се присъедини към БАСТА.На миналото заседание страните се споразумяха да не бъдат разпитвани всички свидетели, а вещите лица по извършените в рамките на досъденото производство автотехнически експертизи да дадат показания в един ден. Това обаче се оказа невъзможна кауза, стана ясно днес.Двама от тях, Станимир Карапетков и Христо Христов, са известили съда преди няколко дни, че не могат да присъстват. Единият посочил, че трябва да се явява по друго дело, а вторият изтъкнал здравословен проблем.Лично аз разговарях с експерта Карапетков по време на друго дело, той тогава не каза, че има ангажимент за тази дата, разкри председателят на съдебния състав Пламен Синков.Загиналият Миро Пашов остави две деца. Съпругата му Снежана е конституирана като частен обвинител. Съдът реши да изиска от вещите лица документи, които доказват невъзможността им да се явят по делото на 14 януари. Ако не те ги представят, ще им бъдат наложени санкции.След дълго сверяване на свободните дати следващото заседание беше насрочено за 14 февруари. Тогава се навършват точно 3 години и половина от катастрофата.Една тройна и две петорни автотехнически експертизи бяха извършени в рамките на досъдебното производство

Арести в Турция при операция срещу „Ал Кайда”

/КРОСС/ Турската полиция е арестувала 25 души в хода на операция срещу терористичната група "Ал Кайда", съобщава „Франс прес". По-рано бе съобщено, че полицията е обискирала офисите на Фонда за защита на правата и свободите на човека и хуманитарната помощ (IHH), обвинен за доставка на оръжия за Сирия. Хуманитарният фонд е турска неправителствена организация, работеща в повече от 100 страни. Полицията е провела операции едновременно в няколко града. Всички задържани са обвинени в изпращане на бойци към Сирия, както и в набиране на средства за сирийските бунтовници под прикритието на благотворителни дарения.По думите на вицепрезидента на организацията Хусейн Оруч, полицията е обискирала офиса на организацията в южния град Килис, който се намира в близост до сирийската граница. Той не можа да обясни целта на обиските, но ги нарече "конспирация". "Ние определено свързваме тази операция с корупционния скандал. Тук не става въпрос само за фонда. Те искат да изкарат Турция като страна, която подкрепя тероризма", каза още Оруч.

Плевнелиев от Китай: Вече имаме конкретно предложение за строежа на магистрала "Черно море"

Конкретни договорености в областта на търговско-икономическото сътрудничество между България и Китай и предстоящи стъпки за тяхната реализация бяха набелязани в рамките на третия ден от държавното посещение на президента Росен Плевнелиев в Китайската народна република, съобщиха от прессекретариата на българското президентство.

„Максимално бързо Конкретни договорености в областта на търговско-икономическото сътрудничество между България и Китай и предстоящи стъпки за тяхната реализация бяха набелязани в рамките на третия ден от държавното посещение на президента Росен Плевнелиев в Китайската народна република, съобщиха от прессекретариата на българското президентство. „Максимално бързо

Южнокорейски диригент ще води концерт в Софийската филхармония

Южнокорейският диригент Йонг Чил Лий получи високата чест да води концерт в Софийската филхармония. Събитието ще се състои на 16 януари, с начален час 19:00 часа, а в програмата му влизат изпълнения н...

Германия глоби пет компании заради бирен картел

Производителите са се договорили за увеличения на цените на пивото в периода 2006 - 2008 г.

    


Плевнелиев от Китай: Получихме предложение за изграждането на магистрала "Черно море"

Конкретни договорености в областта на търговско-икономическото сътрудничество между България и Китай и предстоящи стъпки за тяхната реализация бяха набелязани в рамките на третия ден от държавното посещение на президента Росен Плевнелиев в Китайската народна република, съобщиха от прессекретариата на българското президентство.

„Максимално бързо Конкретни договорености в областта на търговско-икономическото сътрудничество между България и Китай и предстоящи стъпки за тяхната реализация бяха набелязани в рамките на третия ден от държавното посещение на президента Росен Плевнелиев в Китайската народна република, съобщиха от прессекретариата на българското президентство. „Максимално бързо

Добрев: Притеснително е, че ЕК разследва обществената поръчка за строител на българската част на "Южен поток"

Притеснителното е не това, че ще се водят преговори за промяна на междуправителствените споразумения за „Южен поток”, а това, че Европейската комисия започва разследване на провеждащата се в момента обществена поръчка за строител на българската част на „Южен поток”.

Зам. министър Васил В. поздрави циганите за Василица

Сцена 17 на Министерството на културата се оказа прекалено малка

Сигнал срещу Бойко има, но проверка от Сметната палата няма

Сигналът срещу Бойко Борисов от комисията по корупцията в парламента с искане за проверка на достоверността на имотните му декларации не е изгубен, а председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров се е объркал, защото не разбрал въпроса на репортера на BNews. Това се оправдават в писмо на институцията до нас. Тоест сигнал с искане за проверка има, но реално проверка на Сметната палата няма, защото нямали правомощия.

Изводите - оставка и нови избори - вече са ясни и на половината от левицата


Препечатваме с разрешението политолога Даниел Смилов оценката му за политическата ситуация в началото на новата година, публикувана на личната му страница в социалната мрежа "Фейсбук". Заглавието е на редакцията.

Да обобщим:

1. Не може да се управлява без политическо доверие, без да се плати висока политическа цена. Колкото БСП продължава да упорства с проекта "Орешарски", толкова по-тежък ще е ударът, който ще понесе. Умно е да обяви избори 2 в 1.

2....

#Рекламирайсе

Aко пазарувате редовно, със сигурност  имате  предпочитани марки храни, с които с удоволствие пълните хладилника си. Знаете прекрасно как изглежда опаковката им и се ориентирате бързо къде се намират в супермаркета. Всичко това не е случайно. Производителите и търговците на храни разработват стратегии и харчат милиони за маркетинг и реклама, за да Aко пазарувате редовно, със сигурност имате предпочитани марки храни, с които с удоволствие пълните хладилника си. Знаете прекрасно как изглежда опаковката им и се ориентирате бързо къде се намират в супермаркета. Всичко това не е случайно. Производителите и търговците на храни разработват стратегии и харчат милиони за маркетинг и реклама, за да

Безразлично ми е какво се случва в БСП, твърди Борисов

Никога не съм се бъркал в работата на други партии, пише той във Facebook

    


Германия се прицели в тройката по медали от игрите в Сочи


Германия иска да повтори успеха си от последните зимни олимпийски игри във Ванкувър и да влезе в тройката по медали от форума в Сочи през февруари.

Страната завърши на втора позиция през 2010 г., когато се нареди между домакините от Канада и САЩ.

"Целта ни е да спечелим поне 30 медала, както във Ванкувър, и дори да подобрим това постижение. Искаме да бъдем на подиума по този показател", заяви генералният секретар на Германската конфедерация на олимпийските спортове Михаел...

Гонзо №1 жива легенда в „Левски”

Георги Иванов беше определен за най-великия жив футболист на „Левски” в анкета, в която гласуваха привържениците на отбора. Гонзо получи 1467 гласа и изпревари в допитването голмайстор №1 на „сините” за всички времена – Наско Сираков, за когото вота си дадоха 1252-ма души.

Оцениха идеята българи с двойно гражданство да се кандидатират на избори

Право на онлайн гласуване трябва да имат всички български граждани

Изграждат капацитет на варненски младежи за ефективно гражданско участие

30 варненски младежи ще подобрят своите компетенции за активно участие в процеса на вземане на решения на местно ниво. За тази цел младежите ще преминат 8 обучителни панела, които стартират от края на месец януари. Чрез тях младежите ще се запознаят със структурата на местната власт, публичните институции в град Варна и тяхното функциониране, с правата си като граждани във връзка с участието в младежката политика.

Разбиха четири апартамента в жилищна кооперация, собственост на Руската Федерация

На 13 януари е подаден сигнал от служител в жилищна кооперация в гр. Бяла, на бул. "Св. Атанасий", собственост на Руската Федерация, за това, че неизвестно лице е взломило вратите на четири апартамента в кооперацията и е извършило кражба на плазмени телевизори и други електроуреди от домакинството.

Министерство откри пропуски в проекта за метрото в София, общината - дреболии


Експертите на Министерството на инвестиционното проектиране са открили значителен брой пропуски в проекта за средната част от третия метродиаметър на София. По думите на общинари пред "Дневник" обаче става въпрос за дреболии, които няма да доведат до забавяне или спиране на разширението на подземната железница.

По темата днес са се срещнали министърът на инвестиционното проектиране арх. Иван Данов и главния архитект на София Петър Диков, придружен от общинските съветници Вили Лилков...

Русия изгони американски журналист

/КРОСС/ Забраниха на американския журналист Дейвид Сатър, работещ в Русия, да влиза на територията на Руската Федерация, съобщи ИТАР-ТАСС , позовавайки се на британски медии.66 -годишният Сатър е автор на няколко популярни книги, посветени на Русия и СССР. Той е живял в Москва от септември 2013 година. Преди месец той отиде в Киев, където е възнамерявал да удължи визата си.Говорителят на руското посолство заяви, че компетентните органи са преценили, че „присъствието на Сатър на територията на Руската федерация е нежелателно. В момента журналистът се намира в Лондон. Дейвид Сатър е бивш кореспондент на „Файненшъл Таймс" в Москва, автор е на три книги за Русия и бившия Съветски съюз. Работи като съветник на американските разпространители на радио „Свободна Европа" и радио „Свобода" от септември.

Иван Велков: Стагнацията на имотния пазар все още е факт

Размразяване ще настъпи едва когато хората се почувстват сигурни в икономическата обстановка, според председателя на Националното сдружение Недвижими имоти

    


Жега, победа и ледена баня за Григор Димитров

Много тежки условия за игра, бе наистина много горещо, но запазих хладнокръвие, преборих се за контрола и към края се чувствах доста добре, коментира Григор Димитров победата си над Брадли Клан (САЩ) с 6:7, 6:4, 6:4, 6:3 в първия кръг от Откритото първенство на Австралия по тенис.
Успехът донесе на българина 50 000 долара от наградния фонд и 45 то Много тежки условия за игра, бе наистина много горещо, но запазих хладнокръвие, преборих се за контрола и към края се чувствах доста добре, коментира Григор Димитров победата си над Брадли Клан (САЩ) с 6:7, 6:4, 6:4, 6:3 в първия кръг от Откритото първенство на Австралия по тенис. Успехът донесе на българина 50 000 долара от наградния фонд и 45 то

Две китайски компании искат да строят АМ „Черно море”

/КРОСС/ Конкретни договорености в областта на търговско-икономическото сътрудничество между България и Китай и предстоящи стъпки за тяхната реализация бяха набелязани в рамките на третия ден от държавното посещение на президента Росен Плевнелиев в Китайската народна република.„Максимално бързо ще подпишем споразумение за стандартите за износ на мляко и млечни продукти. В следващите месеци ще бъде подготвено и споразумение за разширяване на обмена на земеделски продукти и храни, като определим стандарти, приемливи и за двете страни, включително за месо, но и за други селскостопански продукти", обяви президентът Росен Плевнелиев на среща с български и китайски журналисти в Пекин. „Китай споделя стратегическия български приоритет за развитие на земеделието и производството на храни и ще окуражи китайския бизнес за крупни инвестиции в земеделския сектор и за изграждането на фабрики за производството на храни, а не само за износ на сурова земеделска продукция", каза президентът в отговор на въпрос на агенция Синхуа.Делегация на Китайската банка за развитие, както и на водещи инфраструктурни компании, предстои да посети страната ни през следващите месеци. Очаква се на посещение у нас да пристигне и делегация на китайски високотехнологични фирми, сред които водещ китайски производител на компютри, които ще проведат преговори за предоставяне на карго-зона "Загора" край Стара Загора, която е в процес на подготовка

Борисов: Никога не съм се бъркал в работата на други партии

София /КРОСС/ Никога не съм се бъркал в работата на други партии. Ролята, която ми се приписва, е абсолютно несъвместима с разбиранията ми за политика и общуването с политическите партии, било то и наши опоненти, написа на страницата си във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „С интерес цял ден следя как едни и същи политически лица обикалят телевизиите и рецитират опорната точка на деня - предателство има, но разцепление няма и как някой с действията си обслужвал мен и ГЕРБ. Да напомня, че миналата седмица същите хора коментираха същото и за Реформаторския блок. Госпожи и господа управляващи, ласкаете ме, но най-сърдечно бих ви посъветвал да погледнете собствената си къща и да видите огромния си провал и некомпетентност. За радост и обществото не е сляпо и глухо и вече не вярва на вашите измъчени опити да се задържите на всяка цена във властта като пускате компромати и клевети. Стилът на черния ви ПР е разпознаваем, ясен, прозрачен за всички. Държа да подчертая, че аз никога не съм се бъркал в работата на други партии. Ролята, която ми се приписва е абсолютно несъвместима с разбиранията ми за политика и общуването с политическите партии, било то и наши опоненти", пише лидерът на ГЕРБ."Какво се случва в БСП ми е абсолютно безразлично, но не ми е безразличен фактът, че очевидно кратките срокове и спорната процедура около проекта „Южен поток" изглеждат съмнителни не само за нас, но и за Европейската комисия

Държавата е възстановила на бизнеса близо 1,6 млрд. лв. ДДС в края на 2013-а

Държавата е възстановила на бизнеса близо 1,055 млрд. лева данък добавена стойност (ДДС) през последните два месеца на 2013 година. Това показва справката на Националната агенция за приходите, цитирана от БТА. През декември 6918 фирми са получили дължимия им ДДС за близо 542 млн.

Бисер Миланов живее без да плаща наем?

Скандалният Бисер Миланов – Петното се оказа в центъра на журналистическо разследване на bTV. Разследването показва, че Миланов, заедно със своя съратник Йордан Бонев, е наел къща и живее т...

Рекорд - дефлация през декември в България, невиждана от 23 години

Дефлация от цели 1,6% на годишна база през декември миналата година отчете днес НСИ. Това е рекорден показател, невиждан от 23 години насам, който ясно показва немощта на потреблението в страната, ком...

Автоексперти спъват процес срещу мъжа на бивша депутатка

Днес Бургаският окръжен съд отново отложи дело за катастрофа от преди 3 години и пет месеца.
Случаят е от 14 август 2010 г. и привлече общественото внимание, тъй като обвиняем за пътния инцидент е Димитър Петров, съпруг на бившата депутатка от ГЕРБ Вяра Петрова, която в последствие се присъедини към БАСТА. 

Днес Бургаският окръжен съд отново отложи дело за катастрофа от преди 3 години и пет месеца. Случаят е от 14 август 2010 г. и привлече общественото внимание, тъй като обвиняем за пътния инцидент е Димитър Петров, съпруг на бившата депутатка от ГЕРБ Вяра Петрова, която в последствие се присъедини към БАСТА.

Четири труса люляха Южна България

Епицентърът им бил югоизточно от София

    


Антипротестната "профилактика" на МВР обедини футболните агитки

Фенове на столичните футболни клубове Левски и ЦСКА, на пловдивските Ботев и Локомотив, както и на Берое (Стара Загора) и на Пирин (Гоце Делчев) се събраха на обща пресконференция във вторник в Пловдив и се обединиха около позицията, че МВР ги репресира. Повод за реакцията им стана "профилактирането" на множество представители на агитките, което полицията предприе през миналата седмица преди антиправителствения протест на 10 януари, на който се оказа, че униформените превъзхождат в пъти по брой демонстрантите. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров вече коментира пред медиите, че феновете са викани да подписват предупредителни протоколи, че няма да участват в безредици заради постъпили данни, че се готви радикализация на протестите. "Разгневени сме от методите на работа на МВР. Тези "профилактики" продължиха твърде дълго и ние няма да мълчим", заяви във вторник Елена Ваташка, председател на Сдружението на българските футболни привърженици, цитирана от местния сайт "Под тепето". По време на пресконференцията агитките настояха и за промяна на Закона за футболното хулиганство, тъй като според тях той се използва основно за репресии, а не за превенция и опазване на обществения ред. "Този закон не е работещ, не решава проблеми, а ги задълбочава. Той единствено не дава възможност за обжалване на присъди, а това е противоконституционно. Според него председателите на фен клубове трябва да донасят на органите на реда и ако не го правят те са атакуеми. Това е закон, който поощрява доносничеството. Не е нормално регистърът на наказаните по този закон лица да е безсрочен", коментира Ваташка. "Целта на арестите на 10 януари бе изпълнение на политически поръчки. Хората бяха задържани без никакво обяснение, вадени от домовете им, пред погледите на съпруги и приятелки, деца и родители. А случилото се бе представено като акция срещу телефонни измамници, пласьори и крадци. Какво да обяснят извадените от леглата рано сутринта хора на семействата си – че не са телефонни измамници или търговци на дрога ли?! А те са просто фенове на един отбор и граждани, когато не са на стадиона. Аз съм фен на киното и на Шумахер, например. Това за арест ли е? Нека е ясно, че не можем да забраняваме на нашите членове да изразяват свободно мнението си", заяви и Велин Терзиев от агитката на Локомотив (Пловдив). Подобно мнение изрази и Божо Божилов от привържениците на Ботев, който е собственост на банкера Цветан Василев – основна "мишена" на протестиращите. По думите на фена "за пореден път се опитват да ни вкарат в манипулация и да втълпят на обществото, че където сме ние, там са проблемите". "Но трябва веднъж завинаги да се разбере, че извън стадиона ние сме граждани с мнение и позиция. Ние не сме криминален контингент. Няма да позволим да ни сочат като утайката на обществото", добави Божилов. Срещу действията на полицията се обявиха и лидерът на фракцията на Левски – "София Запад" Тони Калчев, както и известният фен на ЦСКА Димитър Ангелов – Дучето, който обаче не е ясно кого представлява, тъй като отдавна не заема никакви официални позиции в агитката на "червените". От изявленията на феновете стана ясно още, че те подготвят над 1000 индивидуални жалби за нарушени човешки права, които възнамеряват да изпратят на Европейската комисия. Резултатът от тези техни действия обаче е предварително обречен, тъй като ЕК е политически орган и няма правомощията да се занимава с подобни казуси. Феновете биха могли да съдят МВР за незаконни арести по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди и при неуспех, да заведат и искове в Европейския съд за правата на човека в Страсбург.

Вигенин: Няма да се кандидатирам за евродепутат

Не планирам да съм част от евролистата. Имам други ангажименти, но ще се опитаме да фокусираме дебата преди всичко върху европейските теми, каза още по bTVвъншният министър Кристиан Вигенин.

17-годишен американец почина от старост

В САЩ почина от старост 17-годишният ученик Сам Бърнс, съобщи "Дейли мейл". Момчето е страдало от много рядко генетично нарушение, водещо до преждевременно стареене на организма - прогерия. 

Първата информация за смъртта на момчето се появи на сайта на Фонда за изследване на прогерията, който бе създаден преди десетина години от родителите на мо В САЩ почина от старост 17-годишният ученик Сам Бърнс, съобщи "Дейли мейл". Момчето е страдало от много рядко генетично нарушение, водещо до преждевременно стареене на организма - прогерия. Първата информация за смъртта на момчето се появи на сайта на Фонда за изследване на прогерията, който бе създаден преди десетина години от родителите на мо

Безразлично ми е какво става в БСП, но не ми е безразличен "Южен поток", обяви Борисов


Какво се случва в БСП ми е абсолютно безразлично. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира на личната си страница в социалната мрежа "Фейсбук" твърденията на депутати от БСП, че решението на президента Георги Първанов (2002 – 2012 г.) да регистрира с движението си АБВ отделна кандидатска листа за евроизборите работело в интерес на ГЕРБ.

"С интерес цял ден следя как едни и същи политически лица обикалят телевизиите и рецитират опорната точка на деня – предателство има, но...

Вигенин: Най-големите губещи ще са Първанов и Калфин

София /КРОСС/ От решението АБВ да регистрира алтернативна листа за изборите за Европейски парламент най-големите губещи са Първанов и Калфин. Това заяви пред bTV министърът на външните работи Кристиан Вигенин. Сигурно и БСП ще загуби донякъде. Може би част пот левите избиратели ще тръгнат в друга посока, друга част няма да гласуват. Но вярвам, че голям част ще гласуват за БСП. И може да се каже, че това, което се случва, ще подобри резултата на БСП на евороизборите, каза още Вигенин. И аз самият, и колегите ми ще направим всичко това да се случи. Имам своите ангажименти като министър, но имам задача заедно с министерството да фокусираме дебата върху европейските теми, като че ли европейското остана някъде назад, каза още Вигенин.Дипломат номер едно сподели, че е бил донякъде изненадан, но преди всичко е изпитал съжаление, „защото смятах, че щяхме да бъдем по-силни заедно".

Държавната Дума връща зимното часово време

/КРОСС/ Руското правителство и Държавната Дума започнаха публична дискусия за връщане на зимното часово време, отменено по инициатива на Дмитрий Медведев по време на мандата му като президент на Русия, съобщи „Интерфакс". Първи новината, че зимното време ще бъде върнато съобщи лидерът на ЛДПР Владимир Жириновски. По думите му това ще стане факт след края на олимпийските игри в Сочи. По думите на депутата решението вече е взето от правителството. Жириновски заяви, че зимното време не само ще се върне, но и ще стане постоянно.Думите му обаче бяха опровергани от говорителя на министър-председателя Наталия Тимакова. "В правителството не се подготвят никакви документи по този въпрос", каза тя в интервю за "Интерфакс".Малко по-късно изказването на Тимакова бе коментирано от председателя на комитета по здравеопазване Сергей Калашников. Според него , законопроектът относно връщането на зимното часово време може да бъде представен на Думата най-рано следващата седмица."Щом правителство не бърза, значи ще има закон", каза още той и добави, че самият той ще внесе законопроекта. Според Калашников инициативата ще бъде подкрепена и от четирите фракции в парламента. Калашников подчерта, че за регионите, които днес живеят по астрономическо време, нищо няма да се промени „те ще продължат да си живеят така, тях никой няма да ги пипа"

Случващото се в БСП ми е безразлично, но не и „Южен поток”, пише Борисов във Fb

С интерес цял ден следя как едни и същи политически лица обикалят

Ислямът и банкнотите на Македония

За проблемите на Македония с идентичността и историята

    


Меси: Роналдо заслужава, сълзите му са нормални

Лионел Меси призна, че "Златната топка" заслужено отива при Кристиано Роналдо - големия му съперник на върха във футбола за последните години.
"Кристиано заслужено спечели - коментира Меси. - Сълзите му са нормални, това е много емоционален момент за всеки футболист. Аз отсъствах дълго време от терена, не бях в оптимална форма и за решителните мач Лионел Меси призна, че "Златната топка" заслужено отива при Кристиано Роналдо - големия му съперник на върха във футбола за последните години. "Кристиано заслужено спечели - коментира Меси. - Сълзите му са нормални, това е много емоционален момент за всеки футболист. Аз отсъствах дълго време от терена, не бях в оптимална форма и за решителните мач

Част от 8000 руснаци във Варненско посрещнаха Нова година по стар стил

С новогодишна програма и празнични ястия посрещнаха Нова година по стар стил част от хилядите рускоговорящи във Варненско. По традиция те се събраха в ресторант „Варна“, за да си кажат „Наздраве“ според Юлианския календар. Там ги поздравиха музиканти и танцьори, които изпълниха типични за празника артистични номера.

Испания с най-бърз икономически растеж за последните 6 години

Икономиката на Испания нарасна през последното тримесечие на миналата година с най-бързи темпове за последните 6 години, засилвайки надеждите, че...

Едва 250 възрастни лъва са останали в Западна Африка

"Ако лъвовете в тази част на Африка изчезнат, това ще се отрази върху генетичното многообразие на вида", поясняват специалисти

Платини бесен на ФИФА зараде избора

"Откакто ФИФА взе правата върху "Златната топка", нещо все не е наред - каза ядосано президентът на УЕФА Мишел Платини. - Очевидно не е ясно как се избира победителят. Много съм разочарован заради Франк Рибери. Разбира се, Кристиано Роналдо е великолепен футболист. Но 50 години "Златната топка" се даваше за игра и за успехи на терена. Вече не е так "Откакто ФИФА взе правата върху "Златната топка", нещо все не е наред - каза ядосано президентът на УЕФА Мишел Платини. - Очевидно не е ясно как се избира победителят. Много съм разочарован заради Франк Рибери. Разбира се, Кристиано Роналдо е великолепен футболист. Но 50 години "Златната топка" се даваше за игра и за успехи на терена. Вече не е так

Исмаил Моллов влезе в ръководството на ЮЗДП

От 2009 г. Моллов е заместник-кмет на Община Хаджидимово

Вигенин за решението на Първанов: Само Борисов печели от този ход (видео)

Колкото и да се мъчих, не видях кой печели от този ход - освен един - Бойко Борисов. Така външният министър Кристиан Вигенин коментира в предаването Колкото и да се мъчих, не видях кой печели от този ход - освен един - Бойко Борисов. Така външният министър Кристиан Вигенин коментира в предаването "Лице в лице" по bTV решението на Георги Първанов гражданската АБВ да регистрира алтернативна листа за изборите за Европейски парламент. Сигурно и БСП ще загуби донякъде, но подобни стъпки имат по-с

Единственият печеливш в случая е Бойко Борисов, смята Вигенин

Колкото и да се мъчих, не видях кой печели от този ход - освен един - Бойко Борисов. Така външният министър Кристиан Вигенин коментира в предаването "Лице в лице" по bTV решението на Георги Първанов гражданската АБВ да регистрира алтернативна листа за изборите за Европейски парламент.

Сигурно и БСП ще загуби донякъде, но подобни стъпки имат по-с Колкото и да се мъчих, не видях кой печели от този ход - освен един - Бойко Борисов. Така външният министър Кристиан Вигенин коментира в предаването "Лице в лице" по bTV решението на Георги Първанов гражданската АБВ да регистрира алтернативна листа за изборите за Европейски парламент. Сигурно и БСП ще загуби донякъде, но подобни стъпки имат по-с

Възможно ли е диабет тип 2 да е автоимунно заболяване?

Този тип диабет се среща по-често сред населението

    


Стрелба в училище в САЩ

За момента няма информация за пострадали.

Стрелба в американско училище

/КРОСС/ Неизвестен откри огън в едно от училищата в американския щат в Ню Мексико във вторник. Към момента няма данни за жертви и пострадали, съобщава АП. Заподозреният за стрелбата е задържан. Други подробности за инцидента не са били оповестени.    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване