Бастош подписа с „Левски“ до края на годината

Рафаел Бастос вече е футболист на „Левски". Той подписа договор до края на годината. Това обяви собственикът на "сините" Тодор Батков.

"Подписахме с него и преговаряме с френски футболист", добави адвокатът, след като сделката с Бастос стана факт.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

29-г Рафаел Бастос вече е футболист на „Левски". Той подписа договор до края на годината. Това обяви собственикът на "сините" Тодор Батков. "Подписахме с него и преговаряме с френски футболист", добави адвокатът, след като сделката с Бастос стана факт. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS 29-г

Берлин ще следи изкъсо US шпионите в Германия

"Der Spiegel": Германското контраразузнаване ще разшири наблюдението си над разузнавателната дейност на САЩ и съюзниците на територията на Федералната република.

Публичен регистър да информира подробно за разходите на публични средства, предлага Калфин

Всички публични средства и операциите с тях да са видни в публичен регистър, които да бъде достъпен за всеки желаещ. Това ще помогне за постигане на прозрачност при разпределението и харченето на финанси, заяви във Варна водачът на евролистата на АБВ Ивайло Калфин, предаде репортер на Moreto.

Турската ЦБ с нов пакет мерки за намаляване на рисковете

Турската централна банка подготвя нов пакет от мерки за намаляването на икономическите рискове в страната. Това заяви директорът на финансовата институция Ердем Башчъ, цитиран от вестник "Сабах".

Свиндал се прибира вкъщи

/КРОСС/ Норвежкият скиор Аксел Лунд Свиндал ще пропусне оставащите стартове от олимпийските игри в Сочи , съобщава „Ройтерс". "Той не се чувства добре и затова най-добрият вариант е да се прибере в къщи и да започне подготовка за оставащите етапи от Световната купа", съобщи представителя на норвежкия тим.При скиорите останаха нераздадени два комплекта медали - в гигантския слалом (19февруари ) и в слалома ( 22 февруари).Свиндал е олимпийски шампион от Олимпиадата във Ванкувър през 2010 г. и петкратен световен шампион от сезоните 2007, 2009, 2011 и 2013 г. Печели световните купи през 2007 и 2009 г.

КЗК обвини столичното парно за злоупотреба с цените за отчет на уредите

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обвини столичната топлофикация, че е злоупотребявала с господстващото си положение като е определила еднакви цени за отчитането на топломерите за всички топлинни счетоводители и така фирмите не са можели да се конкурират. Според антимонополния орган така са били нарушение и интересите на самите потребители.   Парадоксалното в случая е, че "Топлофикация-София" може да бъде санкционирана за това, че е реално е спазила законовите изисквания. До 2006 г. топлинните счетоводители сключваха индивидуални договори с клиентите си и имаха различни цени на отчитане. Поправка в закона за енергетиката обаче ги направи подизпълнители на топлофикациите с мотива за защита на потребителите и сваляне цените на сметките за годишния отчет на уредите за дялово разпределение. Сега пак със същия мотив фирмите отново ще бъдат извадени от шапката на топлосналдителните дружества.   КЗК е образувала производство срещу столичното парно след сигнал на Върховната административна прокуратура, в който са изложени аргументи във връзка с евентуално извършено нарушение на разпоредбите на ЗЗК от страна на топлопреносното дружество и дружествата за дялово разпределение на топлинна енергия. В сигнала се предлага КЗК да проучи поведението на предприятията при формиране на цените на услугата дялово разпределение на топлинна енергия в етажна собственост.   Така комисията е извършила проверки в офисите на "Топлофикация-София" и фирмите "Иста България" и "Техем Сървисис". Не е ясно защо са пропуснати останалите топлинни счетоводители.   "От направеният икономически анализ в видно, че едностранното определяне на еднакви цени за всички фирми за дялово разпределение от страна на Топлофикация София ЕАД води до премахване на ценовата конкуренция и засяга благосъстоянието на потребителите, като води до по-ниско качество на услугата и ги лишава от възможността да изберат онзи доставчик на услугата, който би им предложил по-благоприятна цена", съобщава в понеделник КЗК. Според нея, "Топлофикация-София" налага необосновани цени на дружествата за дялово разпределение на топлинна енергия, в резултат на което същите са поставени в неравностойно положение по отношение на техните разходи и начисляването на различна норма на възвращаемост.   До 30 дни общинското топлоснабдително дружество има право да представи писмени възражения по предявените твърдения, право на достъп до материалите по преписката и да поиска да бъде изслушано в открито заседание на КЗК.

Николай Цонев е невинен за подкупа

Бившият военен министър Николай Цонев е признат за невинен от Софийския апелативен съд по делото срещу него за подкуп.

Колко чужд е турският език

От забраната да се говори на турски в предизборните кампании до нападението над джамия стъпката не е особено голяма. И двете носят следното послание: че българските мюсюлмани са чужди на страната хора, пише Татяна Ваксберг в коментар за "Дойче веле"

Японското автомобилно производство спря заради лошото време

/КРОСС/ Японските автомобилостроители Тойота, Хонда и Судзуки съобщиха поотделно, че прекратяват производството в девет завода в централната и източната част на страната поради силните снеговалежи, които възпрепятстват снабдяването с детайли и пътуването на работниците, предаде АФП. Поради недоставени части "Тойота" е спряла поточните линии на предприятията в Цуцуми, Такаока, Мотомаши и Тахара в Централна Япония. "Хонда" е спряла работа в два завода още в петък. По същата причина "Сузуки" е спряла поточните линии в три свои завода. Небивалите снеговалежи причиниха сериозни нарушения в градския и шосейния транспорт от петък насам, регистрирани са редица пътнотранспортни произшествия с девет смъртни случая, и блокирани са пътища.  

НЗОК покрива ин витро процедури от резерва си за близо 190 хиляди лева

Здравната каса покрива от резерва си ин витро процедури на стойност близо 190 хиляди лева. 
Това реши на своето редовно заседание днес Надзорният съвет на НЗОК.
Средствата са за извършени от болниците разходи за асистирана репродукция, започнали през миналата година.
От началото на тази година финансирането е задължение на Министерството на Здравната каса покрива от резерва си ин витро процедури на стойност близо 190 хиляди лева.  Това реши на своето редовно заседание днес Надзорният съвет на НЗОК. Средствата са за извършени от болниците разходи за асистирана репродукция, започнали през миналата година. От началото на тази година финансирането е задължение на Министерството на

ДАНС прибра безакцизен тютюн за 260 хил. лв

1800 кг тютюн са иззети при операция на ДАНС в Пловдив, съобщиха от пресцентъра службата.
Операцията, за пресичане на незаконна търговия с акцизни стоки, е проведена съвместно с органи на МВР и под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив.
Извършено е претърсване на две складови помещения на територията на гр. 1800 кг тютюн са иззети при операция на ДАНС в Пловдив, съобщиха от пресцентъра службата. Операцията, за пресичане на незаконна търговия с акцизни стоки, е проведена съвместно с органи на МВР и под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив. Извършено е претърсване на две складови помещения на територията на гр.

Филм с Китодар Тодоров и Дарин Ангелов ще бъде представен в САЩ, Испания и Румъния


Българският късометражен филм "Стерео любов" (Stereo Love) на Мартин Илиев ще бъде представен на фестивали в САЩ, Испания и Румъния, съобщи профилът на продукцията във Facebook.

Заснетата за една нощ през август драма с участието на Китодар Тодоров, носителя на "Аскеер" Дарин Ангелов и играещата на сцената в "Сфумато" млада актриса Василена Гецкова ще бъде прожектиран през март на провеждащия се в Минесота Speechless Film Festival, в Румъния на Cluj Shorts International Short Film...

Първа инвестиционна банка е платила 47 млн. лв. за МКБ Юнионбанк

Първа инвестиционна банка АД е платила 46.94 млн. лв. за 100% от капитала на МКБ Юнионбанк. Това се вижда от публикувания чрез Българската фондова борса одитиран отчет за 2013 г., съобщи Инвестор.бг   Собственият капитал на МКБ Юнионбак към края на 2013 г. е 201 млн. лв. и Първа инвестиционна банка би трябвало да отчете 153 млн. лв. печалба от сделката в консолидирания отчет, което е разликата между покупната цена и собствения капитал.   На 10 октомври 2013 г. ПИБ финализира покупката на МКБ Юнионбанк, като цената не бе обявена официално. На пръв поглед тя е 23% от собствения капитал на придобитата банка, но трябва да се отчете и фактът, че ПИБ е финансирала МКБ Юнионбанк с кредити и вземания.   Общо кредитите и вземанията към кредитни институции в отчета на Юнионбанк достигат 498 млн. лв. към 31 декември 2013 г. при ръст с 397 млн. лв. само през последната четвърт на 2013 г.   Като цяло през 2013 г. има намаление на кредитния портфейл на МКБ Юнионбанк с 12% (152 млн. лв.), а активите намаляват със 197 млн. лв.   Общите активи на двете банки към 31 декември 2013 г. са 8.9 млрд. лв., от които 7.45 млрд. лв. на ПИБ и 1.45 млрд. лв. на МКБ Юнионбанк.   Акциите на Първа инвестиционна банка поскъпват с 99% за последните 12 месеца до 3.976 лв. за брой и 437 млн. лв. пазарна капитализация. Собственият капитал на банката към 31 декември 2013 г. е 539 млн. лв.

Масово не ползваме Facebook през телефона си в чужбина

Близо 94% от европейците, които пътуват извън своята страна, ограничават ползването на услуги като Facebook поради таксите за мобилен роуминг. Това...

Европейците масово не ползват Facebook през телефона си в чужбина

Близо 94% от европейците, които пътуват извън своята страна, ограничават ползването на услуги като Facebook поради таксите за мобилен роуминг. Това...

Раденовски се връща в "Пирогов" като член на Борда на директорите


Уволненият по време на правителството на ГЕРБ проф. Димитър Раденовски се връща в "Пирогов" като член на Борда на директорите.

Раденовски беше отстранен от тогавашния министър Десислава Атанасова през ноември 2012 година, след като Агенцията за финансова инспекция откри редица нарушения в здравното заведение. Съставени му бяха пет акта за нередности при обществени поръчки.  

Борда на директорите на болницата напускат Георги Маламов от квотата на Министерството на финансите...

ГЕРБ Харманли сърдити на Красимир Стефанов

Общинската структура на ПП ГЕРБ Харманли остро осъжда днешното решение на Красимир Стефанов да напусне парламентарната група на ГЕРБ, но да остане независим депутат.

Ние го подкрепихме и застанахме зад него като част от отбора на ГЕРБ, а не като независим кандидат. Сега се чувстваме предадени, защото с този акт Стефанов подмени нашия вот, не оцени усилията, които положихме за това той да бъде народен представител в 42-то Народно събрание и „нещо да зависи” от него, се казва в декларация разпространена до медиите от общинската структура на ГЕРБ Хармали.

Ние не сме против правото на всеки да защитава позициите си и да ги отстоява. Именно затова призоваваме Красимир Стефанов да запази достойнството си като напусне парламента, се казва още в декларацията.

Хасково Новини

 

 

Иззеха безакцизен тютюн за 260 хил. лв

1800 кг тютюн са иззети при операция на ДАНС в Пловдив, съобщиха от пресцентъра службата.
Операцията, за пресичане на незаконна търговия с акцизни стоки, е проведена съвместно с органи на МВР и под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив.
Извършено е претърсване на две складови помещения на територията на гр. 1800 кг тютюн са иззети при операция на ДАНС в Пловдив, съобщиха от пресцентъра службата. Операцията, за пресичане на незаконна търговия с акцизни стоки, е проведена съвместно с органи на МВР и под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив. Извършено е претърсване на две складови помещения на територията на гр.

Борисов пратил смс на Стефанов да му пожелае успех

Категорично искам да подчертая, че нямам никакви противоречия с лидерите на ПП ГЕРБ. Това каза за Фокус независимият народен представител Красимир Стефанов.
На въпрос, дали е говорил с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, Стефанов заяви: Днес, след като споделих заявлението в парламента, му пуснах есемес, с който го уведомих, Категорично искам да подчертая, че нямам никакви противоречия с лидерите на ПП ГЕРБ. Това каза за Фокус независимият народен представител Красимир Стефанов. На въпрос, дали е говорил с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, Стефанов заяви: Днес, след като споделих заявлението в парламента, му пуснах есемес, с който го уведомих,

Зам.-министърът със скъпото лого за България поема туризма в София

/КРОСС/ Зам.-министърът на икономиката в кабинета на Бойко Борисов Иво Маринов е назначен за директор на софийското общинско предприятие "Туристическо обслужване", съобщи в. "Труд". Маринов стана известен покрай скъпото туристическо лого на България за 1.4 млн. лв., избрано след конкурс, което по-късно се оказа копие на съществуващ бранд на Казахстан, за който е платено значително по-малко. Известен е и с това, че първи прегърна идеята на бившия финансов министър Симеон Дянков за т.нар. децентрализация на централната власт, и структурата му дори се премести в Пловдив. "Явих се на обявения конкурс за мястото, спечелих го и от няколко дни съм назначен", коментира Маринов новото си назначение. Той е и поредния кадър на ГЕРБ, когото уреждат с работа в Столичната община. Наскоро бившият заместник-министър на вътрешните работи Димитър Георгиев стана член на съвета на директорите на столичното общинско дружество "Метрополитен" ЕАД. Уволненият от вътрешния министър Цветлин Йовчев шеф на СДВР Валери Йорданов пое управлението на столичния район "Витоша".  

Бастос реши да подпише с „Левски“ - до края на годината

Рафаел Бастос вече е футболист на „Левски Рафаел Бастос вече е футболист на „Левски". Той подписа договор до края на годината. Това обяви собственикът на "сините" Тодор Батков. "Подписахме с него и преговаряме с френски футболист", добави адвокатът, след като сделката с Бастос стана факт. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS 29-г

Иззеха 1800 кг тютюн при акция на ДАНС в Пловдив

София /КРОСС/ На 14 февруари 2014 г. в гр. Пловдив служители на Държавна агенция „Национална сигурност", съвместно с органи на МВР и под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив, са провели специализирана операция за пресичане на незаконна търговия с акцизни стоки. Извършено е претърсване на две складови помещения на територията на гр. Пловдив и на три моторни превозни средства. Иззети са 11 броя кашони и 2 броя чували, съдържащи нарязана жълто-кафява листна маса с характерна миризма на тютюн с общо тегло около 1800 кг.По експертни данни възможната щета на държавния бюджет от невнесения акциз възлиза на около 260 000 лв.Задържани са шест лица. На едното от лицата е повдигнато обвинение за извършени престъпления по чл. 234 от НК. Образувано е досъдебно производство.

"Рено" твърди, че е решил техническите си проблеми във F1


Екипът на "Рено" твърди, че е решил проблемите със задвижващата си система в болидите на "Ред бул", "Торо росо" и "Кейтъръм" преди вторите предсезонни тестове от Формула 1 в Бахрейн.

Техническите неизправности в батериите на французите затрудниха сериозно трите отбора в първите изпитания на "Херес", където общо направиха едва 151 обиколки.

"Имахме хардуерни проблеми, които прераснаха в такива със софтуера. Изпробвахме подобренията на стенд и на писта (при филмовите дни на...

МВнР – най-електронното ни министерство

Цялата вътрешна документация е в цифров вид

МВФ: Дългът на Япония ще започне да се понижава до 2018 г.

До пет години страната ще има икономика с по-висок потенциал за растеж, смятат от международната организация

    


Русия обвини чуждите медии, че изкривяват реалността

Москва недоволна от отразяването на Олимпиадата, Сирия и Украйна

    


Японски автомобилни заводи затварят заради снега

Снегът пречи на доставчиците да изпълняват навреме поръчките си, а служителите не могат да стигнат до местоработата си

Виж как врана решава пъзел за секунди

Врана с името „007“ е най-умната птица на света. За секунди тя решава пъзел от 8 последователни стъпки, който би затруднил и човек, пише Huffingtonpost.
Във видеото може да видите как д-р Алекс Тайлър изпробва интелигентността на враните. Освен способността да решават задачи, се оказва, че те имат и много добра памет. Врана с името „007“ е най-умната птица на света. За секунди тя решава пъзел от 8 последователни стъпки, който би затруднил и човек, пише Huffingtonpost. Във видеото може да видите как д-р Алекс Тайлър изпробва интелигентността на враните. Освен способността да решават задачи, се оказва, че те имат и много добра памет.

Харманлийските гербери осъдиха решението на Красимир Стефанов

Харманли /КРОСС/ Общинската структура на ГЕРБ в Харманли остро осъжда днешното решение на Красимир Стефанов да напусне парламентарната група на ГЕРБ, но да остане независим депутат.„Ние го подкрепихме и застанахме зад него като част от отбора на ГЕРБ, а не като независим кандидат. Сега се чувстваме предадени, защото с този акт г-н Стефанов подмени нашия вот, не оцени усилията, които положихме за това той да бъде народен представител в 42-то Народно събрание и „нещо да зависи" от него. Ние не сме против правото на всеки да защитава позициите си и да ги отстоява. Именно затова призоваваме Красимир Стефанов да запази достойнството си като напусне парламента", посочват харманлийските гербери.

Пет години затвор за бивш грузински премиер

Приближен на Вано Мерабишвили бе глобен с 27 хил. долара

Манолова: Липсата на кворум е заради новия Изборен кодекс

Според нея има политически сили и институции, които много искат евроизборите да се проведат по старите разпоредби

Кметът Иван Тотев: Размириците и погромът над Джумая джамия бяха непредвидими

"Размириците след протеста в Пловдив и погромът над Джумая джамия бяха изключително неприятни, но и непредвидими", заяви кметът на града Иван Тотев.   От МВР го обвиниха, че е разрешил проявата в петък, въпреки че е бил принуден за възможни проблеми.   Тотев коментира още, че в уведомлението от полицията не било казано категорично, че се очакват размирици. Според него и е нямало как да се направи обективно предположение за това какво е можело да се случи.   "От февруари миналата година, когато също имаше всеки ден протести, работим в една посока с институциите и всички протести бяха разрешавани", коментира Тотев.   Той съобщи още,че е издал заповед за прекратяване на протеста на 14 февруари в рамките на час след уведомлението от полицията, че напрежението опасно ескалира.

Проф.Слатински пред ФРОГ: ГЕРБ са кохорта аматьори, с аматьорски рефлекси

По отношение на демократичните процеси у нас всичко, до което се докосне „ГЕРБ“ придобива фарсов, съмнително интелектуален, циничен и на моменти пошъл характер. Толкова много партии се изредиха във властта или поне в парламента, но толкова ниска топка откъм професионализъм и демократична култура не сме имали.Това е мнението на професор Николай Слатински по повод преминалия вот на недоверие и изхабяването на демократичната процедура от ГЕРБ.

Размириците и погромът над Джумая джамия бяха непредвидими

"Размириците след протеста в Пловдив и погромът над Джумая джамия бяха изключително неприятни, но и непредвидими", заяви кметът на града Иван Тотев.   От МВР го обвиниха, че е разрешил проявата в петък, въпреки че е бил принуден за възможни проблеми.   Тотев коментира още, че в уведомлението от полицията не било казано категорично, че се очакват размирици. Според него и е нямало как да се направи обективно предположение за това какво е можело да се случи.   "От февруари миналата година, когато също имаше всеки ден протести, работим в една посока с институциите и всички протести бяха разрешавани", коментира Тотев.   Той съобщи още,че е издал заповед за прекратяване на протеста на 14 февруари в рамките на час след уведомлението от полицията, че напрежението опасно ескалира.

Едва 8 % от бизнеса доволен от университетското образование на младите

София /КРОСС/ 77 % от членовете на БТПП считат, че знанията, придобивани в български университети не са достатъчни за трудовата реализация. Само в 8 % от фирмите, собствениците и мениджърите са доволни във висока степен от университетското образование на младите служители.Това показват резултатите от проучване на БТПП за оценката на бизнеса за образованието в страната и за очертаващите се потребности от специалисти в идните 10 години. Проучването е проведено през първата седмица на февруари 2014 г. по електронен път и обхваща и предложения за подобрения в образователната сфера.Помолени да конкретизират какви знания и умения липсват на младите хора, 80% от предприемачите посочват, че виждат най-големи пропуски в професионалните умения. Повече от половината - 56% посочват и липса на предприемаческо мислене. Същевременно, оценките за компютърните познания са предимно положителни. Едва в 10% от фирмите се преценява, че младите хора имат пропуски в това отношение.За втора по ред година членовете на БТПП отбелязват, че най-голямо изоставане в качество на образованието има във висшето образование (според 45%) и средното професионално образование (според 30%). По-малко негативни са оценките за полученото образование в езиковите гимназии.През следващите 5-10 години членовете на Палатата се ориентират към наемане на хора със средна или висока квалификация. Прави впечатление, че няма работодател, който да е посочил, че ще са му необходими ниско квалифицирани работници

20 начина полезната храна да е вкусна

Ако се стремите да се храните здравословно, вероятно вече сте се научили да разчитате предимно на нетлъсти меса, зеленчуци и пълнозърнести храни. Но колко вкусни са приготвените на пара броколи, задушеният кафяв ориз и печените пилешки гърди? Вероятно въздишате по калорични гарнитури, кетчуп, майонези. От тях пълнеем всъщност най-много. А за да е Ако се стремите да се храните здравословно, вероятно вече сте се научили да разчитате предимно на нетлъсти меса, зеленчуци и пълнозърнести храни. Но колко вкусни са приготвените на пара броколи, задушеният кафяв ориз и печените пилешки гърди? Вероятно въздишате по калорични гарнитури, кетчуп, майонези. От тях пълнеем всъщност най-много. А за да е

Гигантски сапунени мехури полетяха над София

Гледката се среща често в Европа, у нас обаче е новост

    


Бастос подписа с Левски до края на годината

Очаква се бразилецът да дебютира в XXV кръг от А група срещу Локомотив (Сф).

Цената на земята надолу заради разпокъсаност и ниска рента

Законопроектът на БСП, с който се иска по-затегнат режим за покупка на ниви и гори от чужденци, е правилна крачка в развитието на земеделието, тъй като дава предимство на родния аграрен бизнес, без да се противоречи на регламента от ЕС, коментират юристи. 
С промените в проекта, внесен от шефа на аграрната парламентарна комисия Светла Бъчварова... Законопроектът на БСП, с който се иска по-затегнат режим за покупка на ниви и гори от чужденци, е правилна крачка в развитието на земеделието, тъй като дава предимство на родния аграрен бизнес, без да се противоречи на регламента от ЕС, коментират юристи. С промените в проекта, внесен от шефа на аграрната парламентарна комисия Светла Бъчварова...

„Таланти 2014" показа дарбите на незрящи деца в СОУ „Проф. д-р Иван Шишманов" - Варна

За пета поредна година в специализираното варненско училище за деца с увредено зрение СОУ проф. д-р Иван Шишманов се проведе емоционалният концерт Таланти-2014. Възпитаниците на варненското школо концертираха виртуозно и сърдечно, а многобройната публика не спираше да поощрява техните песни и танци.

Рокади в ръководството на Пирогов

/КРОСС/ Двама от тримата членове на Съвета на директорите на "Пирогов" са сменени. Отстранени са Георги Маламов, който представляваше Финансовото министерство, и проф. Петър Николаков, представител на здравното министерство. Причините - здравният министър Таня Андреева иска по-добро управление. На мястотона отстранените в борда на директорите на „Пирогов" влизат бившият директор на болницата проф. Димитър Раденовски и проф. Веселин Борисов. Засега няма промяна на директора на лечебното заведение. На поста остава проф. Стоян Миланов. Предишният директор на „Пирогов" Димитър Раденовски беше уволнен през ноември 2012 г. с решение на здравния министър по това време Десислава Атанасова. Атанасова обясни, че до мярката се е стигнало заради нарушенията, открити при проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Според данните от проверката Раденовски не е обявявал търгове за обществени поръчки за почистване и строителство, а е подписвал договори с избрани от него фирми. Заради откритите нередности на болницата бяха наложени глоби от 100 000 лева. АДФИ състави и 7 акта на "Пирогов", като 5 от тях бяха лично за д-р Димитър Раденовски. След уволнението на Раденовски на негово място за временно изпълняващ длъжността беше назначен тогавашният зам.-директор Стоян Миланов. По-късно д-р Миланов спечели конкурса за директор на "Пирогов", като беше единственият кандидат за поста.  

Меси излиза с нови бутонки срещу Манчестър Сити

/КРОСС/ Adidas ще представи новите си бутонки adizeroTM f50 Меси. Очаква се още утре, 18 февруари, аржентинската футболна звезда Лионел Меси да ги разходи по зеления килим по време на 1/8-финалите от Шампионската лига. Обувките са „решени" в искрящо зелено, синьо, розово, оранжево и бяло. Революционната технология и най-новите разработки на компанията изцяло отговарят на нуждите на четирикратния носител на Златната топка. Теглото им е едва 165 г., което ги прави едни от най-леките модели на пазара. Меси и останалите участници в 1/8-финалите на Шампионската лига ще играят с официалната топка на Adidas Finale Lisbon, предназначена за плейофите на най-престижния клубен турнир в света.

Рада Коджабашева зам. председател на ПП "България без цензура": Има само един път напред и той преминава през операция "Чисти Ръце"

Вярвате ли в 25-годишната некадърност на политици и мениджъри на монополни предприятия? Не! Елементарният анализ показва цел, не грешка. Има само един път напред и той преминава през операция "Чисти Ръце".

Волен пише на Плевнелиев: Сменете името на Мусала!

Волен Сидеров поиска президентът да се възползва от правомощията си по конституция и да преименува връх Мусала на връх Свети Иван Рилски.

Забраняват дантелените гащи в Русия

Синтетичните дантелени гащи вече са забранени за производство, внос и продажба на територията на страните от Митническия съюз, съобщи пред ИТАР-ТАСС инистърът по въпросите на техническото регулиране на Евразийската икономическа комисия (ЕИК) Валерий Корешков.

Министерството на проектирането поема регулациите на преместваемите обекти в общините


Разрешенията за поставяне на преместваеми обекти в населените места да се издават по единна наредба на министъра на инвестиционното проектиране вместо във всяко населено място общинският съвет да изработва отделен нормативен акт.  Това предвиждат промени в Закона за устройството на територията, които са публикувани в правителствения портал за обществени обсъждания. 

Проектът на Министерството на инвестиционното проектиране е достъпен за коментари от всички заинтересовани до 28...

Таки и Ицо Исуса с повдигнато обвинение

Обвинителен акт срещу групата на Христофорос Аманатидис - Таки и Христо Вартерян – Исуса внесе Софийска градска прокуратура (СГП) в Специализирания наказателен съд .

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване