Първанов открива офис на АБВ във Варна, кани гражданите на среща

Президентът Георги Първанов /2002-2012/, Ивайло Калфин и представители на АБВ, ще посетят днес Варна. Повод за посещението е откриване на офис на АБВ във морската столица, съобщиха от пресцентъра на партията за Moreto.net. Събитието е насрочено за 10:30 часа на ул.

"Авариен" ремонт на министерска приемна

Кабинетът на регионалния министър е един от най-модерните в страната. През 2008 г. при бившия министър от тройната коалиция Асен Гагаузов в сградата бе извършен ремонт. Договорът бе на стойност 42 млн. лв. Беше изграден атриум, свързващ двете крила на сградата. Тогава кабинетът на министъра, неговата приемна и заседателната зала бяха обновени Кабинетът на регионалния министър е един от най-модерните в страната. През 2008 г. при бившия министър от тройната коалиция Асен Гагаузов в сградата бе извършен ремонт. Договорът бе на стойност 42 млн. лв. Беше изграден атриум, свързващ двете крила на сградата. Тогава кабинетът на министъра, неговата приемна и заседателната зала бяха обновени

Шипката съдържа обезболяващо средство

Шипката има лечебно свойство. Именно с екстракт от шипка датски учени са създали препарата Gopo, който намалява болката при остеоартрит. Заболяването значително ограничава движенията на човека. Gopo ...

Отложиха за втори път масовия старт в биатлона

Масовият старт в биатлона на 15 километра при мъжете беше отложен за втори път. По последна информация състезанието трябва да започне в 13,30 часа, българско време, ако метеорологичните условия позвол...

И Красимир Стефанов напусна ГЕРБ

Още един депутат от ГЕРБ напусна парламентарната група. Това е Красимир Стефанов, който беше директор на НАП, предаде БГНЕС. Стефанов е подал заявление на 17 февруари, че считано от днес напуска ПГ...

Без българи на игрите в Сочи днес

Седем комплекта медали ще бъдат раздадени в понеделник на Игрите в Сочи. България няма да има представители в днешния ден, 17 февруари. Отложеният от неделя масов старт в мъжкия биатлон на 15 километр...

Китайски кораби във води, контролирани от Япония

Три кораба на китайската Брегова охрана навлязоха днес в териториалните води на, контролираните от Япония острови Сенкаку, за които претендира и Пекин, наричайки ги Даоюй, съобщи японската Брегова охрана.

УЕФА официално разследва мач от българското първенство за черно тото

УЕфА събира доказателства за уреден мач от „А" група, стана ясно от изявление на пресаташето на Българския футболен съюз Павел Колев. От европейската централа са сезирали българската прокуратура и ще търсят помощта на БФС за разрешаване на случая.

Александра Жекова влиза в Dancing Stars

Сноубордистката е гордостта ни на Олимпиадата

    


"Рома" с класика на "Олимпико"

"Рома" продължи да гони "Ювентус" с класическа победа у дома - 3:0 над "Сампдория". Два гола за "римските вълци" вкара Матия Дестро. А третото попадение беше на Миралем Пянич.

"Сампдория" не успя да окаже съпротива и накрая дори остана с 10 души, след като за два жълти картона беше изгонен Даниеле Гасталдело.

"Рома" е на шест точки зад "Ювент "Рома" продължи да гони "Ювентус" с класическа победа у дома - 3:0 над "Сампдория". Два гола за "римските вълци" вкара Матия Дестро. А третото попадение беше на Миралем Пянич. "Сампдория" не успя да окаже съпротива и накрая дори остана с 10 души, след като за два жълти картона беше изгонен Даниеле Гасталдело. "Рома" е на шест точки зад "Ювент

Какъв е проблемът с майчиния език, чуди се Цонев

"Това е нещото, за което ДПС ще продължи да се бори"

    


За първи път - жена главен редактор в Саудитска Арабия

Вестник "Сауди газет" е първото издание в Саудитска Арабия, което назначи за главен редактор жена - Сомая Джабрати.

Пристанище Варна Запад затворено заради мъгла

Поради намалена видимост е затворено Пристанище Варна Запад, съобщават от Ръководство на корабния трафик. Забраната е в сила за всички кораби. Температурата в района на Пристанище Варна е 5 градуса, духа западен вятър с скорост 5-6м/сек.

Св. вмчк Теодор Тирон. Преп. Роман Търновски

/КРОСС/ Св. вмчк Теодор Тирон. Преп. Роман Търновски Страдание на свети великомъченик Теодор Тирон Нечестивите царе Максимиан и Максимин изпратили по цялото си царство заповед, според която всички, приели закона Христов, да бъдат освободени от смъртно наказание само ако вкусят от идолските жертви, а онези от тях, които откажат да направят това, да бъдат предадени на съд. По това време свети Теодор Тирон, скоро преди това избран за воин, бил назначен в мармаритския полк, който бил под началството на пренозита Вринк; тогава този полк бил разположен в Понтийския град Амасия. Когато свети Теодор бил причислен към полка, невярващите започнали да го принуждават да принесе жертва на идолите; но верният Христов воин Теодор, изпълнен с Дух Свети, казал на всеослушание:- Аз съм християнин и ми е заповядано да не принасям жертви на мерзките езически богове, защото се покланям на Иисуса Христа, Истинния Бог и небесен Цар.Тогава Вринк започнал да убеждава светеца:- Ето, всички тези воини са християни, но те са в служба нa римския цар.- Всеки знае на кого да служи - отговорил свети Теодор, - а аз служа на моя Небесен Цар и Владика - Бога, и на Неговия Единороден Син - Иисус Христос.Тогава стотникът Посидоний, който стоял тук, попитал:- Нима твоят Бог, Теодоре, има и Син? Свети Теодор отговорил:- Той наистина има Син, Словото на Истината, чрез Което е сътворил всичко

В Пловдив се проповядваше расизъм

В Пловдив има образувано досъдебно производство за проповядване на етническа омраза след протестите на футболните агитки в Пловдив от 14 февруари, когато бяха арестувани 120 човека. Това съобщи в "Гореща точка" главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Намериха пари за строежа на северната скоростна тангента в столицата

Осигурени са средствата за изграждането на северната скоростна тангента на софийския околовръстен път. Министърът на регионалното развитие...

"12 години робство" с награда БАФТА за най-добър филм

Филмът "12 години в робство" (12 Years a Slave) на режисьора Стив Маккуин бе отличен с наградата за най-добър филм на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство (БАФТА) за 2014 г.

"12 години в робство" е филм за живота на Соломон Нортъп, черен музикант от щата Ню Йорк, който бил отвлечен през 1841 г. и продаден в робство. 

За основното отличие на БАФТА той се наложи над "Гравитация" (Gravity), "Американска схема" (American Hustle), "Капитан Филипс" (Captain Phillips) и "Филомена" (Philomena). 

"Докато ние седим тук, в света има 21 млн. хора в робство. Надявам се, че след 150 г. друг режисьор няма да направи такъв филм", каза Стив Маккуин на церемонията в Лондонската кралска опера. 

Наградата на БАФТА за най-добър актьор получи Чиуетел Еджиофор 

за "12 години в Робство". Кейт Бланшет спечели БАФТА за най-добра актриса във филма "Син жасмин" (Blue Jasmine). Тя посвети наградата си на актьора Филип Сиймор Хофман, починал от свръхдоза наркотик преди две седмици, посочва Ройтерс. 

Наградата за най-добър режисьор бе присъдена на Алфонсо Куарон за филма "Гравитация", който бе отличен и като най-добрия британски филм, посочва Ройтерс.

Най-добър чуждоезичен филм според БАФТА е "Голямата красота" (La Grande Bellezza) на Паоло Сорентино.

Като изгряваща звезда тази година бе отличен Уил Пултър.

Награда за най-добър оригинален сценарий взе Дейвид Ръсел за "Американска схема", а за най-добър адаптиран сценарий – Стив Куган и Джеф Поуп ("Филомена").

Най-добър документален филм според БАФТА е "Актът на убийството"  (The Act of Killing) на Джошуа Опенхаймер, а като най-добра анимация бе наградена лентата "Замръзналото кралство" (Frozen).


Комисар Кирилов: Престъпленията в Малорад са овладяни

17 битови престъпления са извършени за района на Враца през изминалите месеци. 17 битови престъпления са извършени за района на Враца през изминалите месеци. "Откакто работим с жандармерията няма нито едно извършено престъпление в Малорад", заяви директорът на ОД-МВР Враца комисар Иван Кирилов от МВР в сутрешния блок на bTV. Направен е график и се обикаля както в Малорад, така и в съседните села. Жителите на Малорад обаче

МВР: Откакто работим с жандармерията, няма нито едно извършено престъпление в Малорад

17 битови престъпления са извършени за района на Враца през изминалите месеци. "Откакто работим с жандармерията няма нито едно извършено престъпление в Малорад", заяви директорът на ОД-МВР Враца комисар Иван Кирилов от МВР в сутрешния блок на bTV. 

Направен е график и се обикаля както в Малорад, така и в съседните села. Жителите на Малорад обаче 17 битови престъпления са извършени за района на Враца през изминалите месеци. "Откакто работим с жандармерията няма нито едно извършено престъпление в Малорад", заяви директорът на ОД-МВР Враца комисар Иван Кирилов от МВР в сутрешния блок на bTV. Направен е график и се обикаля както в Малорад, така и в съседните села. Жителите на Малорад обаче

Вървим нагоре, не можем да си позволим смяна на треньор!

Цачева: Взехме правилните решения, с Борисов не сме в един екип да се харесваме

    


Банковото кредитиране в Китай удари 4-годишен връх

Въпреки промяната на модела за икономически растеж на Китай и признаците за забавянето му инвестициите и кредитирането продължават да са негов двигател

    


Отвлечен етиопски самолет кацна в Женева


Отвлечен самолет кацна на международното летище в Женева, съобщи говорител на аеропорта без да дава подробности за коя аваиокомпания става дума.

Малко преди това "Етиопиан еърлайнс" обяви, че един от полетите й е "бил принуден да продължи" към Женева. 

В текста се добавя, че всички пътници и екипажът са добре и в безопасност на летището.

Според "Ройтерс" става дума за полет  ET702, който е трябвало да се приземи в Рим.

Не е ясно засега кой е похитил...

Видео: Новините в 100 секунди

Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите, които медията ще следи днес:


Венгер отговори на Моуриньо

Арсен Венгер не остана длъжен на Жозе Моуриньо и словесната война между двамата треньори продължи. В петък Специалния обвини французина, че бил специалист по провалите. А в неделя треньорът на "Арсенал" каза: "Този човек не показав уважение към нищо. Мъчно ми е за "Челси", не за него."

Венгер обяви, че е много щастлив от победата над "Ливърпул" Арсен Венгер не остана длъжен на Жозе Моуриньо и словесната война между двамата треньори продължи. В петък Специалния обвини французина, че бил специалист по провалите. А в неделя треньорът на "Арсенал" каза: "Този човек не показав уважение към нищо. Мъчно ми е за "Челси", не за него." Венгер обяви, че е много щастлив от победата над "Ливърпул"

По 37 лв. на българин, за да си доучва до 2020 г.

По 37 лева! Толкова се пада на всеки българин от общо 260 074 201 лева, които трябва да дойдат от фондовете на Брюксел и националния бюджет по програмата “Учене през целия живот”. В нея могат да участват всички 7 млн. българи. Тя обединява всички досегашни просветни програми.
Кабинетът прие на 10 януари т.г. Националната стратегия за непрекъснатат По 37 лева! Толкова се пада на всеки българин от общо 260 074 201 лева, които трябва да дойдат от фондовете на Брюксел и националния бюджет по програмата “Учене през целия живот”. В нея могат да участват всички 7 млн. българи. Тя обединява всички досегашни просветни програми. Кабинетът прие на 10 януари т.г. Националната стратегия за непрекъснатат

Малките барбекюта - без разрешителни

Това предвиждат промени в Закона за устройство на територията, пуснати за обществено обсъждане. С проекта много строителни дейности ще бъдат облекчени откъм такси и разрешения, но за някои се въвеждат нови изисквания. Всички съоръжения в увеселителни паркове например ще трябва задължително да се застраховат и се въвежда минимална сума за това.
Това предвиждат промени в Закона за устройство на територията, пуснати за обществено обсъждане. С проекта много строителни дейности ще бъдат облекчени откъм такси и разрешения, но за някои се въвеждат нови изисквания. Всички съоръжения в увеселителни паркове например ще трябва задължително да се застраховат и се въвежда минимална сума за това.

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/  ***София.Народното събрание ще има извънредно заседание от 10.00 часа до 19.00 часа. В дневния ред е първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, внесен от Йордан Цонев, и второ гласуване на Проекта на Изборен кодекс, внесен от Мая Манолова и група народни представители. ***София.Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков ще подпише договорите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, за проектиране и строителство и за строителен надзор на Северната скоростна тангента - от км 0+000 до км 16+540. Общата дължина на участъка е 16,54 км. Проектът е лот 70 от ОП „Регионално развитие", която се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Подписването на договорите е от 11 часа в зала 702 на АПИ. ***София.От 13.00 ч. в БТА ще се проведе пресконференция на: ВМРО, Македонски научен институт, Български културен клуб Скопие - задгранично представителство, Сдружение за македоно-българско приятелство - Щип, Студентско дружество „Вардар" - София

Й. Цонев: Живея само от депутатската си заплата

Уверявам ви, че ДПС няма нужда от стягане на редиците по този начин, заяви по НТВ Йордан Цонев от ДПС по повод петъчните събития в НС и в Пловдив. Ние познаваме електората си поименно, аз говоря на български, а ако някой се обърне на майчин език, веднага ми превеждат, обясни той.

Германия преструктурира контраразузнаването си заради шпионажа

Берлин възнамерява да разшири наблюдението си върху САЩ и други съюзници

    


Изтокът обърна Запада в най-резултатния Мач на звездите в НБА


Изтокът победи със 163:155 Запада в забележително шоу в Мача на звездите в НБА. Това се превърна в най-резултатния двубой в историята.

В зрелището, в което триумфира доброто нападение, изпъкна Кайри Ървинг. Баскетболистът на "Кливлънд кавалиърс" беше определен за най-полезен в мача.

Ървинг отбеляза 31 точки и направи 14 асистенции за победата на Изтока. Петнадесет от тях дойдоха в последната част и помогнаха за обрата срещу съперника.

Кармело Антъни добави 30...

Дучето: Зачитаме българския мюсюлманин, но това е българска земя

ДПС 25 години използва всичко в тяхна полза. Призовавам ДАНС да арестува елита на ДПС за антидържавна дейност, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Елена Ваташка от Сдружение на българските футболни привърженици за протестите в Пловдив. 

По думите й в нито една балканска държава няма толкова права за малцинствата, колкото в България.

„Про ДПС 25 години използва всичко в тяхна полза. Призовавам ДАНС да арестува елита на ДПС за антидържавна дейност, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Елена Ваташка от Сдружение на българските футболни привърженици за протестите в Пловдив. По думите й в нито една балканска държава няма толкова права за малцинствата, колкото в България. „Про

Крадците у Иван Костов влезли най-безцеремонно

Крадците в дома на екслидера на ДСБ Иван Костов в Мало Бучино не са се спрели пред нищо. Той е поредната известна личност, която е станала жертва на обирджии сле треньорката Юлия Берберян и червения депутат Валери Жаблянов. Полицията не дава информация по случая.

Дончев: Не е грешка, че Цветанов остана заместник-председател на ГЕРБ

/КРОСС/ Няма взето решение да оглавя листата на еврозиборите. Аз съм работил с всички европейски институции, считам, че мога да бъда полезен, заяви в сутрешния блок на БНТ Томислав Дончев от ГЕРБ и уточни: "Целта на ръководството е да се вземе най-доброто решение." Дончев бе избран за член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ на вчерашния конгрес на партията. „Това ще бъдат последните мръсни избори, по простата причина, че хората ще се уморят от такъв тип избори", смята Дончев.  Реформата в ГЕРБ не е еднозначен акт, а процес. Този процес едва сега започва и ще продължи през следващите години, каза Дончев. Посоката е очевидна - разпределяне на работата между повече хора. Това, че сме в опозиция, не означава по-малко работа, даже обратното, каза още той. Голямата цел е търсенето на нова посока, която да увлече възможно повече хора. Не може да разглеждаме партията като сбор от структури, които ще функционират вечно. Средата се променя, хората се променят и структурите трябва да бъдат променени според тях, коментира той. Не е грешка това, че Цветан Цветанов остана заместник-председател на партията, смята Томислав Дончев. А по повод оценката на лидера на ДПС Лютви Местан, че промяната в ГЕРБ е "жалка", Дончев заяви: "Не съм дорасъл да бъда анализатор на думите на Местан. В политиката ни има дефицит на силно лидерство. Освен него обаче, трябва гаранция, че в партията ще бъдат представени различните региони с техните искания

"Ливърпул" изригна срещу съдия №1 на Англия

Треньорът на "Ливърпул" Брендън Роджърс нападна съдия №1 на Англия Хауърд Уеб след загубата с 1:2 от "Арсенал" за купата в Лондон. Мениджърът негодува заради дузпа, която телевизионните повторения показаха, че е 100-процентова. Няколко минути по-рано Уеб даде наказателен удар за "Ливърпул".

"Не виждам какво друго трябва да стане, за да се даде д Треньорът на "Ливърпул" Брендън Роджърс нападна съдия №1 на Англия Хауърд Уеб след загубата с 1:2 от "Арсенал" за купата в Лондон. Мениджърът негодува заради дузпа, която телевизионните повторения показаха, че е 100-процентова. Няколко минути по-рано Уеб даде наказателен удар за "Ливърпул". "Не виждам какво друго трябва да стане, за да се даде д

Намериха труп в изгоряла къща

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване