Хърватия се готви за нови наводнения

Властите в Хърватия очакват през следващите дни водната вълна от съседна Словения да залее и тяхната страна.

Рокади в управлението на "Пирогов"

Двама от тримата членове на борда на директорите на болница „Пирогов” са сменени. Единият от новите управляващи е бившият изпълнителен директор на болницата проф. Димитър Раденовски, другият е проф. Веселин Борисов.

Първанов във Варна: АБВ няма да се коалира с парламентарни партии при предсрочни избори

АБВ ще бъде конкурент и опонент на всички парламентарни партии и ще търси политическа опора в политически формации извън парламента при евентуални предсрочни избори. Същата ще е стратегията и по отношение на евроизборите през май. В момента се водят преговори с "половин дузина партии".

60.7% от читателите на КРОСС подкрепят въвеждането на задължително гласуване

/КРОСС/ 60.7 на сто от читателите на КРОСС подкрепят въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми. 38.9 % - не. А едва 0.4 % не могат да презенят към момента.  Това показват резултатите от седмичната анкета на КРОСС, в която читателите отговориха на втория от трите зададени от президента Росен Плевнелиев въпроси в предложения от него референдум за изборната система у нас - „Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми?" Този въпрос се оказа най-спорен от трите, тъй като положителният отговор би променил радикално избирателната система и политическото представителство в парламента.Държавният глава обяви, че ще предложи на депутатите референдумът да се проведе заедно с предстоящите избори за Европейски парламент през май, а по-късно подхвърли и идеята всички следващи избори да са в комбинация с референдум. Миналата седмица читателите дадоха отговори на първия от тях: „Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно?" Тогава 70.9 на сто отговориха с „да", а 26.4 на сто с „не". Тази седмица е ред на третия въпрос на държавния глава: „Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?"Междувременно Инициативен комитет, начело с социалист проф

Volkswagen разкри новото Scirocco

Фейслифт, който трябва да поддържа актуалността на модела за още 3 години

    


Връщат уволнения Раденовски в управата на "Пирогов"

Смениха двама от Съвета на директорите в болницата

    


"Негодниците": Волейболната федерация е искала симулативна игра на националите


Групата волейболни привърженици "Негодниците" твърдят, че федерацията (БФВ) е игнорирала българския съд. БФВ беше задължена да предостави документи по Закона за достъп до обществена информация.

Привържениците заявяват, че са получили малка част от поисканите документи. Те "са се ограничили до финансовите отчети и протоколите от общи събрания на федерацията".

От един от отчетите дейността на федерацията може да се направи извод, че "БФВ е настоявала за симулативна игра на...

Напускането на Красимир Стефанов не изненада ГЕРБ (видео)


Никой от колегите ми не е знаел, както и аз – така обобщи официалните реакции в ГЕРБ зам.-председателят на парламентарната група на партията Цецка Цачева, след като по-рано днес трети депутат напусна групата след Георги Марков и Светлин Танчев. Без да посочи причина, днес Красимир Стефанов – бившият шеф на НАП, влязъл като трети от листата на ГЕРБ в Хасково, е внесъл в деловодството на парламента в 8.53 ч. заявлението си.

Въпреки това депутатите от ГЕРБ не показаха, че са изненадани....

Испания стартира приватизацията на Bankia

Испания вероятно ще започне приватизация на Bankia, която беше спасена от правителството поради тежката икономическа криза. Кабинетът ще продаде дял ...

Напускането на Красимир Стефанов не изненада ГЕРБ


Никой от колегите ми не е знаел, както и аз – така обобщи официалните реакции в ГЕРБ зам.-председателят на парламентарната група на партията Цецка Цачева, след като по-рано днес трети депутат напусна групата след Георги Марков и Светлин Танчев. Без да посочи причина, днес Красимир Стефанов – бившият шеф на НАП, влязъл като трети от листата на ГЕРБ в Хасково, е внесъл в деловодството на парламента в 8.53 ч. заявлението си.

Въпреки това депутатите от ГЕРБ не показаха, че са изненадани....

НЗОК закърпи дефицита в ин витро процедурите

Надзорният съвет на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) разреши да се освободи част от резерва за непредвидени и неотложни разходи, за да се покрие недостигът в средствата за дейностите по асистирана репродукция за 2013 година, съобщиха от пресслужбата на касата в понеделник.   Това се наложи, тъй като през декември болниците, които извършват ин витро процедури, отчетоха със 189 хил. лв. повече от предвидените в бюджета за асистирана репродукция за 2013 година 1 млн. лв. Това включва стойността на всички процедури, извършени през миналата година, както и тези, които са започнали тогава, но все още не са приключили.   Надзорът на касата разреши сумата да бъде отпусната от неотложния й резерв, след като регионалните здравни инспекции направиха проверки, показали, че средствата са реално изразходени и няма отчетени пари за неизвършени дейности.   Финансирането на ин витро процедурите бе поверено обратно на грижите на здравното министерство от 1 януари тази година. Министерството се грижеше за асистираната репродукция и преди, но през 2012 година трансферът от здравни вноски, който то дотогава получаваше, бе обявен за противоконституционен. Поради това се наложи МЗ да облекчи разходния си бюджет, като прехвърли на касата задължението да финансира асистираната репродукция, интензивните грижи и онкодиагностиката.   След като касата на свой ред почти фалира през 2013 г. и след протести на Българския лекарски съюз, бе договорено Министерството на здравеопазването от началото на 2014 г. да поеме обратно ангажимента към ин витро процедурите и задължителните ваксинации.

Мирослав Найденов: Напускането на Красимир Стефанов е реакция от вчера

Смятам, че специално напускането на Красимир Стефанов е като реакция на това, което се случи вчера – оставането на Цветанов, козметичните промени, които бяха направени в ръководството на ГЕРБ.
Това каза д-р Мирослав Найденов, бивш министър на земеделието и храните в правителството на Бойко Борисов и един от учредителите на партия БАСТА пред БНР. Смятам, че специално напускането на Красимир Стефанов е като реакция на това, което се случи вчера – оставането на Цветанов, козметичните промени, които бяха направени в ръководството на ГЕРБ. Това каза д-р Мирослав Найденов, бивш министър на земеделието и храните в правителството на Бойко Борисов и един от учредителите на партия БАСТА пред БНР.

Русия е на трето място по добив на злато в света

Москва. /Кросс/ Русия надмина САЩ в световната класация по добив на злато и сега е на трето място - 237,8 тона за 2013 година, за разлика от 2012 година - 230,1 тона, съобщи „Вестник на златодобивника".Щатите пък са намалили производството си с 2%, което се дължи на по-ниско съдържание на благородни метали в рудата на компания Newmont и Goldstrike.Значителен принос към растежа на руското производство допринесе Хабаровския край, но Байкало-Витимската територия остава с най-много запаси от злато, тя заема значителна част от територията на Забайкалие. На територията се намират над 20% от руските запаси на злато.Лидер продължава да бъде Китай 437,3 тона, а на второ място е Австралия. Като цяло световният добив за 2013 година се е увеличил на на 6,3%. Промишленото търсене през 2013 година се е увеличило на 11%, в това число и ювелирното - 13%, а в Русия интересът към ювелирната промишленост се е увеличил на 6% до 52 тона.Източник: РИСИ

Голямото нощно рисуване предстои на 22.02.2014г.

В истинко творческо ателие ще се превърне за трета поредна година залата на “Здравница Сан Марина” /бивш Център “Св. Георги”/. По инициатива на местни художници от Поморие на 22.02.2014 г. от 18.00 часа предстои “Нощно Ателие -2014″.  До този момент 18 участника от Поморие, Несебър, Бургас и други градове са потвърдили, че ще участват в атрактивната съботна нощ.

Ето поканата към всички, които желаят да участват или да са част от зрителите:

noshtno atelie2014

автор: Георги Димитров

Драги деца, ученици, родители, приятели на Изкуството!

Малък Сечко ни изненада приятно и зимата си отива усмихната. Баба Марта преваля последните баири и скоро ще ни помаха с ръка.
Готвите ли се да я посрещнем с мартеници, картички, рисунки и карнавална веселба?!

Ние художниците от Поморие и наши колеги от близките градове за трети, пореден път ще се съберем в Здравница Сан Марина /бивш Център “Свети Георги”/ на Нощно Ателие, където ще рисуваме и майсторим заедно, каквото ни душа поиска.
Каним Ви, да се присъедините към нас, и като участници, и като зрители!
Носете си материали – боички, картони, цветни хартии, кожа, прежда, ножици, лепило и всякакви джунджурии за рисунки, мартенички, маски и сувенири.
Бабите може да си носят плетките. Ние ще ви помагаме в работата, разбира се…
С музика, вино и много цветове заедно ще прекараме една шарена, творческа нощ!

Заповядайте на 22. 02. 2014 от 18 часа .
Очакваме Ви!

Първанов: БСП и ДПС ще се договоря за уседналостта и агитацията

БСП загуби с това ръководство поредица от избори – централни и местни. БСП ги губи, без никой да пречи. АБВ ще бъде опонент на всички парламентарно представени формации. Ще търсим политическа опора в партии, които са извън парламентарното пространство.

Мирослав Найденов: Стефанов напусна, защото Цветанов запази властова позиция

Смятам, че специално напускането на Красимир Стефанов е като реакция на това, което се случи вчера – оставането на Цветанов, козметичните промени, които бяха направени в ръководството на ГЕРБ.
Това каза д-р Мирослав Найденов, бивш министър на земеделието и храните в правителството на Бойко Борисов и един от учредителите на партия БАСТА пред БНР. Смятам, че специално напускането на Красимир Стефанов е като реакция на това, което се случи вчера – оставането на Цветанов, козметичните промени, които бяха направени в ръководството на ГЕРБ. Това каза д-р Мирослав Найденов, бивш министър на земеделието и храните в правителството на Бойко Борисов и един от учредителите на партия БАСТА пред БНР.

Видео: Анджелина Джоли и братя Коен обединяват сили в антивоенния Unbroken


След развиващата се на фона на войната в Босна и Херцеговина драма "Земя на кръв и мед", Анджелина Джоли ще застане зад камерата за втори път със създадения по сценарий на братя Коен биографичен Unbroken. "Юнивърсъл" разпространи видео с първи кадри от продукцията, както и с повече информация за реалните събития, които тя описва.

Unbroken разказва за лекоатлетът и участник на олимпийските игри в Берлин през 1936 г. Люис Замперини, който е изпратен на фронта по време на Втората...

Двегодишно дете блъснато от Мерцедес в Поморие

Момченце на две години и половина от Поморие е блъснато от лек автомобил «Мерцедес 280 С», с бургаска регистрация, управляван от 24 годишния М.К. от Поморие, съобщиха от пресцентъра на полицията. Детето е излязло внезапно на платното за движение между два паркирани автомобила в района на кръстовището на улиците «Странджа» и «Манастирска» в Поморие и е блъснато странично с предна дясна част на лек автомобил. Установено е, че детето се отскубнало от 42 годишната си майка и излязло внезапно на пътното платно. След настъпване на ПТП водачът на автомобила отвел незабавно детето и майка му в поморийската болница, откъдето малчугана е откаран в Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас. След преглед е установено, че момченцето е с фрактура на лявата подбедрица и е настанено за лечение в МБАЛ – Бургас и за наблюдение, но е без опасност за живота.

Две годишно дете блъснато от Мерцедес в Поморие

Момченце на две години и половина от Поморие е блъснато от лек автомобил «Мерцедес 280 С», с бургаска регистрация, управляван от 24 годишния М.К. от Поморие, съобщиха от пресцентъра на полицията. Детето е излязло внезапно на платното за движение между два паркирани автомобила в района на кръстовището на улиците «Странджа» и «Манастирска» в Поморие и е блъснато странично с предна дясна част на лек автомобил. Установено е, че детето се отскубнало от 42 годишната си майка и излязло внезапно на пътното платно. След настъпване на ПТП водачът на автомобила отвел незабавно детето и майка му в поморийската болница, откъдето малчугана е откаран в Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас. След преглед е установено, че момченцето е с фрактура на лявата подбедрица и е настанено за лечение в МБАЛ – Бургас и за наблюдение, но е без опасност за живота.

"Атака" внесе проект на декларация срещу изказванията на Хафъзов

"Атака" внесе проект за декларация в деловодството на НС, с която да бъдат осъдени изказванията на Хафъзов. Документът, разпространен до медиите, е подписан от Волен Сидеров, Десислав Чуколов, Деница Гаджева, Павел Шопов и Миглена Александрова.

Бъчварова: Ако Стефанов не е разбрал с какво се захваща, си е негов проблем

/КРОСС/ Тече опит в парламента да се прегрупират силите, така че да се гарантира в различните варианти на развитие на ситуацията стабилност на управлението. Това е по същество ситуацията и процесите, които се развиват в момента. Това заяви пред БНР Румяна Бъчварова - член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, след като излезе информацията за поредния напуснал парламентарната група на ГЕРБ - Красимир Стефанов. Допускам, че всичко това е синхронизирано, за да може да има един буфер от гласове, които да позволяват да се вземат решения, така че да не се стигне до падане на правителството, обясни Бъчварова. Тя коментира още: "Имам няколко въпросителни около изявлението на Стефанов. Първото е, че когато той се е съгласявал да бъде включен в листата на ГЕРБ, предварително е знаел какви са позициите по тези теми, по които сега той заявява, че е имало натиск върху нещо, например за забраната за пушене. Това беше категорична позиция. Не виждам защо той трябва да се прави на учуден. Ако не е разбрал с какво се захваща, това си е негов проблем. Освен това, кой трябва да каже кой му е оказал натиск, след като остава в добри отношения с ръководството на ПП на ГЕРБ? Бареков малко избърза да го защитава и да застава на негова страна. Един човек, който е бил депутат, да използва за говорител човек като г-н Бареков, не е нещо много добро и надеждно." Бъчварова припомни, че Цветан Цветанов е получил подкрепа на конференцията на партията вчера

Русия близо до широка икономическа експанзия в Иран

Русия може да изгради втори реактор в иранската АЕЦ „Бушер"

Искам сам да решавам как да гласувам

Ще напусна Народното събрание, ако не успея да го променя, каза Красимир Стефанов в интервю за BPost. Той призна, че ако не успее да промени начина на работа в парламента, следващата му стъпка ще е да го напусне.

За първи път в историята на Саудитска Арабия жена стана главен редактор на вестник

Арабският свят бе изненадан от медиен прецедент – за първи път в историята на Саудитска Арабия жена бе избрана за главен редактор на вестник. На страницата на онлайн изданието на англоезични...

Организация на движението в София заради възпоменателната церемония за Левски

Столична община въвежда организация на движението във връзка с възпоменателна церемония пред паметника на Васил Левски по повод 141-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски, съоб...

За да има строеж на дюните в Несебър, общината трябва да презавери разрешителното

Екип на бургаската екоинспекция направи проверка в местността "Кокалу" край Несебър относно сигналите за строителство на спорния терен, придобил известност като част от аферата "Дюниг...

Първанов: Ако има предсрочни избори през май, ще участваме със собствена листа

"Ако няма промяна, няма как да се стигне до някакъв позитивен резултат. Ние ще работим само за победата на АБВ и тази победа ще бъде полезна за България". Това заяви президентът Георги Първа...

Официално: Кметът на Флоренция ще прави кабинет

Официално Матео Ренци получи мандат за съставяне на правителство.

НЗОК покрива от резерва си ин витро процедури за близо 190 хиляди лева

/КРОСС/ Здравната каса покрива от резерва си ин витро процедури на стойност близо 190 хиляди лева, реши Надзорният съвет. Средствата са за извършени от болниците разходи за асистирана репродукция, започнали през миналата година. От началото на тази година финансирането е задължение на Министерството на здравеопазването, а не на Касата.  

Германия: Кристиан Шмит е новият земеделски министър

Той наследява на поста своя съпартиец Ханс-Петер Фридрих, който се оттегли в петък заради т.нар. афера „Едати“

Промени в борда на "Пирогов"

Сменени са двама от тримата членове на борда на директорите в "Пирогов".

Не е имало външна намеса при инцидента с Шуми

Това съобщиха следователите във Франция

    


РБ: Когато се проваля в икономиката, управляващата мафия разиграва етническата карта

/КРОСС/ Зад опитите за насаждане на омраза между български граждани, стои политическата мафия. Те имат за цел да отклонят вниманието от публичния скандал между Цветан Цветанов и Делян Пеевски, който разкри механизмите, чрез които се управляват правосъдието, медиите и парите на данъкоплатците. Това се посочва в позицията на Реформаторския блок  по повод опитите за предизвикване на етническо напрежение и насаждане на омраза в българското общество. Винаги, когато се проваля в икономиката и когато вижда сенчестата си власт застрашена, управляващата посткомунистическа мафия разиграва етническата карта, за сметка на гражданския мир и на бъдещето на българската нация. През изминалата седмица, в това опасно начинание се включиха БСП и ДПС, и техните „патриотични" клонинги, и МВР с престъпното си бездействие, посочват реформаторите. И още: Реформаторският блок се противопоставя на всеки опит за насаждане на омраза. Ние имаме смелостта и волята да бъдем гарант на гражданския и етнически мир в страната. Ние обединяваме всички граждани, независимо от техния етнос и изповедание, в политическа битка срещу тези, които в името на мафиотския си интерес, застрашават бъдещето на децата ни. Искаме да кажем, на българските мюсюлмани, че милиони българи не подкрепят онова, което се случи вчера

Виж запомнящите се мигове от Сочи на 16 февруари

Програмата на състезанията от днешния ден на Олимпиадата в Сочи:
Сноуборд, мъже, сноубордкрос 11:30 (БНТ 1, БНТ HD) осминафинал Сноуборд, мъже, сноубордкрос 11:52 четвъртфинал Кърлинг, мъже, Германия – Русия, Швейцария – САЩ, Норвегия – Дания, Китай - Великобритания 12:00 (F+, Film+HD) Сноуборд, мъже, сноубордкрос 12:04 (ТВ+) полуфинал Сноуборд, Програмата на състезанията от днешния ден на Олимпиадата в Сочи: Сноуборд, мъже, сноубордкрос 11:30 (БНТ 1, БНТ HD) осминафинал Сноуборд, мъже, сноубордкрос 11:52 четвъртфинал Кърлинг, мъже, Германия – Русия, Швейцария – САЩ, Норвегия – Дания, Китай - Великобритания 12:00 (F+, Film+HD) Сноуборд, мъже, сноубордкрос 12:04 (ТВ+) полуфинал Сноуборд,

Най-добрите Китайски квартали в света

Места, които имат свой неподправен колорит

    


Още една гмуркачка е била намерена край о. Бали

Спасителни екипи откриха още една японка леководолаз от седемчленната група, която беше обявена в неизвестност в петък на индонезийския остров Бали, предадоха световните агенции.

Крадци са обрали къщата на Костов в Мало Бучино

/КРОСС/ Крадци са обрали къщата на покойните родители на бившия премиер Иван Костов в Мало Бучино, съобщи самият той в социалната мрежа Фейсбук. Откраднати са по-ценни вещи и техника. Целият имот е ограден от плътна метална ограда, има поставена и система за сигурност. Въпреки това крадците са разбили входната врата и са изнесли техниката от дома.В дена преди изборите на 12 май м.г. Костов имаше друг подобен проблем, след като мъж нахлу в имота му в кв. Драгалевци. Той бе заловен и в момента срещу него се води дело, като подсъдимият твърди, че не е имал намерения да краде, а само да си почине в двора.

Социални проекти във Варна повишават отговорността у младите хора

През следващите месеци младежката организация AIESEC Варна ще организира четири социални и един бизнес проект. Целта на проектите е да повишат социалната отговорност у младите хора, като и да срещнат студентите с бизнеса. “Единство в различията” е социален проект, засягащ културното разбирателство.

Слънчева и топла седмица обещават синоптиците

Слънчева и топла, необичайна за февруари ще е предстоящата седмица. За Хасково се очакват максимални температури от 20 градуса.

В следобедните часове днес в областния град бяха измерени 18 градуса. С обещание за пролетно време, с две деления  по-високи са очакваните максимални стойности във вторник, сряда и четвъртък. Предимно облачно, но топло ще бъде времето в петък до 17 градуса.

От следващия понеделник обаче се връщаме към нормалните за февруари температури. Очакват се и валежи.

Хасково Новини

Дениъл Льоб влиза в BlackBerry

Third Point държи 1,9% в канадската компания, което го поставя в топ 10 на акционерите

    


Facebook може да предвиди кога двама души се влюбват един в друг


За хубаво или лошо Facebook се е превърнал в основна част от ежедневната комуникация на много хора. С над милиард потребители, които споделят най-различни неща от личния си живот, социалната мрежа има възможност да изучава всякакви подробности за човека и неговото поведение.

Карлос Дюик, специалист на Facebook, който се занимава с анализи на информация, е публикувал свое изследване, което разкрива възможността на социалната мрежа дори да предвижда какво ще се случи в живота на...

Подписаха за Северната скоростна тангента

Собственици на земи отново протестираха срещу ниските цени за отчуждаване, въпреки това ресорният министър подписа договори за финансиране и изграждане на отсечката

Бяха изтеглени четвърфиналите за Купата на България по баскетбол

Като най-интересни се очертават двубоите между Лукойл и Рилски спортист и Балкан срещу Ямбол

    


Биатлонът и бордъркросът останаха за вторник заради мъгла


Две от състезанията при мъжете в програма за понеделник на олимпийските игри бяха отложени за вторник заради гъстата мъгла около Сочи.

Масовият старт на 15 км в биатлона и надпреварата в бордъркроса окончателно бяха преместени за утре. Около 14.00 часа българско време организаторите ще обявят дали ще се проведе масовия старт в биатлона при жените, който по график трябва да започне в 17.00 часа.

Все още няма обявени начални часове за отложените дисциплини, като се очаква...

Проф. Раденовски се връща в борда на "Пирогов"

Смени в ръководството на спешната болница "Пирогов" предприе здравната министърка Таня Андреева. В директорския борд е върнат бившият шеф на здравното заведение проф. Димитър Раденовски. Махнат е представителят на финансовото министерство от времето на Дянков - Георги Маламов.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване