Електронен болничен влиза в сила от 1 декември

От 1 декември влиза в сила електронен болничен - работодателите няма да се редят на гише, а хората ще си получават по-бързо парите. Експертите на Националния осигурителен институт отдавна работят върху проекта „електронен болничен" и вече са на финалната права.

Вторият пилот е похитителят на етиопски самолет, искал политическо убежище

Похитителят на отвлечения самолет на „Етиопските авиолинии Похитителят на отвлечения самолет на „Етиопските авиолинии", който кацна в Женева, се е оказал вторият пилот. Това съобщи на пресконференция представител на полицията в Женева, цитиран от ИТАР-ТАСС. Той обясни, че по време на полета пилотът се е затворил в кабината, приземил е машината, след което е слязъл по въже от пилотската кабина ...

Вторият пилот похититил етиопския самолет

Похитителят на отвлечения самолет на „Етиопските авиолинии", който кацна в Женева, се е оказал вторият пилот. Това съобщи на пресконференция представител на полицията в Женева, цитиран от ИТАР-ТАСС. Той обясни, че по време на полета пилотът се е затворил в кабината, приземил е машината, след което е слязъл по въже от пилотската кабина ... Похитителят на отвлечения самолет на „Етиопските авиолинии", който кацна в Женева, се е оказал вторият пилот. Това съобщи на пресконференция представител на полицията в Женева, цитиран от ИТАР-ТАСС. Той обясни, че по време на полета пилотът се е затворил в кабината, приземил е машината, след което е слязъл по въже от пилотската кабина ...

В еврозоната вече всичко е наред?

/КРОСС/ Икономиката на еврозоната се съвзема по-бързо от очакваното. Краят на кризата вече се вижда. Въпреки това не може да се смята, че проблемите с еврото са приключили, смята Ролф Венкел. Новините наистина са добри: според окончателните данни на Федералната статистическа служба, ръстът на германската икономика за 2013-та е много по-висок от очаквания. Следователно и шансът за продължаване на икономическия подем през тази година е голям. Положителна промяна в цифрите има и в икономическите постижения на Франция. Но и като цяло в еврозоната тенденцията на растеж укрепва - това се потвърждава и от данните за Италия, Испания и Португалия. Може ли в такъв случай да се смята, че кризата в еврозоната е преодоляна? Единият отговор гласи: Да, кулминацията на кризата е преодоляна, и то благодарение на едно изявление на шефа на Европейската централна банка Марио Драги, направено пред съвсем незначими инвестиционни банкери в Лондон. "В рамките на мандата си Европейската централна банка е готова да стори всичко възможно за спасяването на еврото. Повярвайте ми - то ще бъде достатъчно", каза той. Точно тези думи преобърнаха изцяло очакванията на финансовите пазари и с един удар сложиха край на спекулациите срещу отделните страни - при това толкова трайно, че до момента на ЕЦБ не ѝ се е наложило да изкупува облигациите на закъсали държави. Кризата не е свършила Вторият отговор гласи: Не, кризата не е преодоляна, тъй като нерешените проблеми все още са много

ГЕРБ са в шок от оредяването! Напуснаха залата!

Повечето депутати от ГЕРБ останаха като гръмнати от новината за напускането на Красимир Стефанов от групата им в парламента. Оредяването на партийните редици е истински шок за хората на Борисов.

И ГЕРБ напусна пленарна зала

Парламентарната група на ГЕРБ напусна пленарна зала. Това стана преди обсъждането на Изборния кодекс. 


По-рано днес и ПГ на „Атака Парламентарната група на ГЕРБ напусна пленарна зала. Това стана преди обсъждането на Изборния кодекс. По-рано днес и ПГ на „Атака" напусна пленарната зала заради отказ да бъде приета декларация, осъждаща изказването на Хюсеин Хафъзов.

Ужасно: Момче се удави в канал, захранващ ВЕЦ

17-годишно момче се е удавило след падане в канал с вода, захранващ ВЕЦ „Мездра” във Враца, съобщи ОД на МВР-Враца. В 14:15 ч. вчера на тел 112 било получено съобщение от мъж, който известил, че момче е паднало в канал с вода, захранващ ВЕЦ „Мездра”.

Министър Терзиева ще ремонтира приемната си

/КРОСС/ Регионалният министър Десислава Терзиева ще ремонтира приемната към кабинета си в министерството и ведомствен апартамент в столицата срещу 123 000 лева, става ясно от публична покана, публикувана в сайта на Агенцията за обществени поръчки. Кабинетът на регионалния министър е един от най-модерните в страната. През 2008 г. при бившия министър от тройната коалиция Асен Гагаузов в сградата бе извършен ремонт. Договорът бе на стойност 42 млн. лв. Беше изграден атриум, свързващ двете крила на сградата. Тогава кабинетът на министъра, неговата приемна и заседателната зала бяха напълно обновени. Когато Росен Плевнелиев стана регионален министър, той обяви, че е шокиран от огромната сума и договорът бе даден на прокуратурата и прекратен. Тя обаче не намери данни за престъпление.Сега ще се ремонтира приемната, която е пред стаята на министъра, и заседателната зала. В сумата е включено и превръщането на стая в министерството в зъболекарски кабинет и ремонт на ведомствен апартамент на бул. "Скобелев" 59 в столицата. Наименованието на обществената поръчка е "Аварийно строително-ремонтни дейности", въпреки че в описанието изобщо не става въпрос за авария.От кандидатите се иска да са имали оборот минимум по 300 000 лв. на година за последните 3 г. и да са вписани в строителния регистър.

17-годишен се удави в канал, докато разхожда кучето си

17-годишно момче падна в канал с вода и се удави. Инцидентът станал край канала, който захранва ВЕЦ "Мездра", докато момчето разхождало кучето си. Сигналът е подаден на тел. 112 от очевидец, който се опитал да извади детето, но не успял. малко по-късно тялото изплувало на решетката преди ВЕЦ-а.

Предупреждават за недостиг на качествени офиси

Инвестиционната активност е слаба заради обстановката в страната

    


Бареков:ГЕРБ капсулирана и се е превърнала в административно-командна структура

/КРОСС/ Очакваната "новина" за възкръсването на Цветанов начело на ГЕРБ измести основните послания, които неговият двойник Бойко Борисов излъчи от конгреса на партията. На първия конгрес след 4 години управление, лидерът на ГЕРБ показа, че поуки от правителствения провал няма. Това коментира лидерът на "България без цензура" Николай Бареков на сайта си. "Провалът на Борисов и на ГЕРБ дойде от катастрофалната социално-икономическа политика. Вчера Борисов не обели нито дума за основните проблеми в страната - безработицата и бедността. Чухме всичко за щъркелчетата от гара Яна и блатните кокичета, но не чухме нищо за майките, децата, безработните и пенсионерите. Дори нещо повече - Борисов говори за високите пенсии, които изплащал. Този абсурд показва колко далече е падналият диктатор от дневния ред на българския народ. Най-вероятно никой в ГЕРБ не е чул, че страната е в чудовищна демографска катастрофа. Борисов не обели нито дума и за монополите, които тровят живота на българите и заради които той беше изгонен с камъни от протестиращите", пише още Бареков. "Партията е капсулирана и се е превърнала в административно-командна структура. В "програмната" реч на Борисов цялата визия е насочена към миналото. Към някакви имагинерни успехи. И нито дума каква е визията за бъдещето на тази политическа сила

Виж представянето на Сани Жекова в Сочи (галерия)

Най-добрата ни сноубордистка Сани Жекова се размина на косъм от медал на Зимните олимпийски игри в Сочи вчера. Александра се движеше трета преди последния скок на финала в бордъркроса, когато италианката Михаела Мойоли я бутна и отнесе по трасето. Чужденката беше дисквалифицирана, а Жекова падна и въпреки това завърши на пето място ... Най-добрата ни сноубордистка Сани Жекова се размина на косъм от медал на Зимните олимпийски игри в Сочи вчера. Александра се движеше трета преди последния скок на финала в бордъркроса, когато италианката Михаела Мойоли я бутна и отнесе по трасето. Чужденката беше дисквалифицирана, а Жекова падна и въпреки това завърши на пето място ...

Атакистите напуснаха пленарната зала заради Хюсеин Хафъзов

/КРОСС/ Парламентарната група на „Атака" напусна пленарната зала заради отказа на депутатите да приемат декларация, осъждаща изказването на Хюсеин Хафъзов, че ще върви по пътя на Осман Калъч, Ахмед Даутоглу от село Искра, по пътя на Нури Адалъ и на Ахмед Доган. При представянето на предложението председателят на „Атака" Волен Сидеров заяви:„Моето процедурно предложение е във връзка със скандалното и недопустимо изказване на Хюсеин Хафъзов. Настояваме дневният ред да бъде променен и да започнем с декларация, която да осъди това. Предлагам да предложите дневния ред да се започне с декларация, която да осъди предложението на народния представител Хафъзов". Заместник-председателят на парламента Мая Манолова каза, че няма как по време на извънредно заседание да бъдат променени точки. „Ще има възможност в сряда да бъде внесена декларацията".

Две жителки на Сталево в ареста за кражба

Две жителки на димитровградското село Сталево са задържани за кражба, информират от ОД на МВР.  Жените на възраст 39  и 17 години са откраднали 450 лева от дом на свой съселянин.

След попадения сигнал двете са установени, част от парите са открити и иззети с протокол. Образувано е бързо производство. По-възрастната от тях е задържана до 24 часа.

Хасково Новини

ГЕРБ и Атака напуснаха пленарна зала

Парламентарната група на ГЕРБ напусна пленарна зала преди обсъждането на Изборния кодекс.

Красимир Стефанов напусна ГЕРБ и стана независим

Бившият шеф на НАП напусна парламентарната група на ГЕРБ, но остава в Народното събрание

Самолетният похитител бил вторият пилот

Извозиха пътниците от похитения самолет към Рим.

Ферер спечели титлата в Буенос Айрес

Испанецът победи Фабио Бонини в 2 сета за 74 минути игра

    


Готвят основен ремонт на Военноморския клуб във Варна

Сградата на Военния клуб (бившето ДНФ) във Варна ще претърпи основен ремонт през настоящата година. Министерството на отбраната е включило в плановете за обновяване на базите емблематичната за града постройка. Това заяви за Дарик зам.

Барозу: За Шотландия ще бъде трудно, ако не и невъзможно, да стане член на ЕС

Напускането на Обединеното кралство ще създаде безпрецедентна ситуация за ЕС, а Шотландия ще трябва да извоюва подкрепата на всички членки, каза шефът на ЕК

    


Истинско фестивално Brazzobrazzie

Funky Style Brass с първа изява у нас

    


US банкер: Има BG университет за скимиране

/КРОСС/ Поредният случай на осъден българин в САЩ за кражби от банкомат със скимиращи устройства накара банков експерт да говори за български университет, завършван от престъпници. Преди седмица Милен Маринов (39 г.) бе осъден в щата Вирджиния на 6 години и три месеца затвор, след като на 25 септември се призна за виновен по повдигнатите срещу него обвинения. През 2011 г. той инсталирал във Вирджиния бийч и окръг Енрико 5 скимиращи устройства на банкомати и откраднал информация за картите на 262 души.Благодарение на схемата били задигнати $130 000, преди измамата да бъде разкрита, когато едно от устройствата изпаднало от банкомат и полицията разбрала за кражбата.Сикрет сървис свърза Маринов с кражбите във Вирджиния, тъй като откритата по банкомат негова ДНК била вече в базата данни. Оказало се, че през 2012 г. той били осъден в Охайо на 14 месеца затвор за подобни престъпления.Маринов не говори пред съда, но адвокатът му обясни, че той е само изпълнител, а не организатор на измамата. Осъденият имал в България дете, болно от аутизъм, и взел заем от "безскрупулен индивид", за да плаща за лечението му. За да го върне, той склонил да пътува до САЩ и да извършва престъпления. "Тези хора в България не си играят", заяви адвокатът Тим Куик."Очевидно има български университет за скимиране, който престъпниците завършват", заяви Дъг Джонсън, който е вицепрезидент по рисковия мениджмънт на Американската банкерска асоциация, цитиран от в

Бившият диктатор от Банкя бе публично унижен

С напускането на Владимир Горанов и Красимир Стефанов партия ГЕРБ на практика остана без икономически и финансов екип. Няма го Симеон Дянков, прогонен с камъни. ГЕРБ и парламента напуснаха Владимир Горанов, който правеше бюджета в последните години.

Връчиха "Оскар"-и за научни и технически постижения

За хората, без които нямаше да има "Аватар" и "Гравитация"

    


Цонев: Срещите на Пеевски и Цветанов са новина за мен

Депутатът от ДПС съобщи, че на 28 април ще заседание по дело за клевета, което с лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов води срещу него

Цонев: Опазил ме Бог да имам фирми с подставени лица

Депутатът от ДПС на 28 април има дело с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който води срещу него дело за клевета

Първан Симеонов: Наивно беше да се смята, че Цветанов ще бъде отстранен

/КРОСС/Наивно беше да се смята, че Цветан Цветанов ще бъде отстранен за подобряване на партийния имидж на ГЕРБ, коментира в ефира на Bulgaria On Air политологът Първан Симеонов. Неговото мнение е, че Борисов никога не е искал да отстрани ексвътрешния министър от заместник-председателското място на партията. Очакванията по-скоро са били да понижи вътрешнопартийната тежест, което се е случило с избирането на двама нови заместник-председатели, коментира Симеонов. Той подчерта, че новите заместници в ГЕРБ - Димитър Николов и Йорданка Фандъкова, съответстват на стремежите за изграждане на един по-модерен облик на партията. По думите на политолога ГЕРБ се опитва да се преформулира от една по-балканска и свързана с полицията партия към една по-модерна такава.„ГЕРБ на Борисов и Цветанов е едно, на Николов и Фандъкова е друго", заяви Симеонов.Той подчерта още, че Реформаторският блок ще трябва да определи позицията си спрямо ГЕРБ, тъй като от формирането си досега лавира между позициите на сближаване и дистанциране от партията на Борисов.Мнението на Симеонов е, че идеята за провеждане на предсрочни избори все повече се отдалечава. По думите му, ако управляващото мнозинство успее да събере убедителна подкрепа на изборите за Европарламент, то има два варианта-или да остане на власт или да свика предсрочни парламентарни избори. Според него обаче, е малко вероятно управляващите „да оставят политическото питомно, за да гонят политически дивото".

Баскетболистките излизат на четвъртфиналите срещу Нефтохимик 2010


Баскетболистките на „Дунав 8806“ победиха „Хасково 2012“ с 73:42 в мач от 21-ия кръг на НБЛ-жени. Срещата се игра в зала в Русе.
Още в първата част дунавки отбелязаха 23:8

Второто полувремето резултатът бе 28 точки за домакините. Гостите все пак с много усилия отбелязаха с 1 точка и 10 минути като до края отстъпваха с 29:56.
В последната част „Дунав 8806“ се стабилизира и достигна до успех със 73:42.

Следващата среща на хасковлийки от първенството ще бъде с “Рилски спортист” на 23 февруари. Те ще гостуват в Самоков.

 

Преди това баскетболистките играят 2-ра среща от четвъртфинала за Купа България с „Нефтохимик  2010″.

“Нашата основна цел е четвъртфинала. Първият мач с „Нефтохимик 2010” го спечелихме с разлика от 19 т. Сега на 20-ти  в Бургас ни очаква тежък мач, но се надяваме да запазим тази разлика”, коментира за Хасково Новини спортният директор Станислава Станкова.

 

 

 

Биткойнът отново пое нагоре след резкия спад с 50%

Цената на алтернативното парично средство се покачва с близо 29% в първия ден на седмицата

    


17-годишен се удави в канал с вода, захранващ ВЕЦ „Мездра”

17-годишно момче се е удавило след падане в канал с вода, захранващ ВЕЦ „Мездра” във Враца, съобщиха от ОД на МВР-Враца.
В 14:15 ч. вчера на тел 112 е получено съобщение от мъж, който съобщил, че момче е паднало в канал с вода, захранващ ВЕЦ „Мездра”.
Мъжът направил опит да му помогне, но момчето потънало. Около 14:40 ч. на решетка преди ВЕЦ 17-годишно момче се е удавило след падане в канал с вода, захранващ ВЕЦ „Мездра” във Враца, съобщиха от ОД на МВР-Враца. В 14:15 ч. вчера на тел 112 е получено съобщение от мъж, който съобщил, че момче е паднало в канал с вода, захранващ ВЕЦ „Мездра”. Мъжът направил опит да му помогне, но момчето потънало. Около 14:40 ч. на решетка преди ВЕЦ

Красен Станчев: Актуализираният бюджет не е изпълнен

/КРОСС/ Актуализираният бюджет не е изпълнен, коментира в ефира на Bulgaria On Air икономистът Красен Станчев. По думите му това, което относително зависи от правителство на микро ниво, не е се променило от периода май-юни досега. По повод изнесените преди дни данни на НСИ за ръст на БВП през четвъртото тримесечие с 0.4% спрямо предходните три месеца и 1% на годишна база Станчев, подчерта, че не са изненада и че още от средата на годината БНБ е представила прогноза за очакван по-динамичен растеж в последните три месеца на годината. Той посочи, че по отношение на последните две години данните са по-добри, но „спрямо последните пет години- това е възстановяване". Станчев допълни, че от данните е видно изпълнение на бюджета на Симеон Дянков, а не на актуализирания. По думите му настоящото правителство се занимава със „създаване на илюзии" и говори за индустриализация.„Министърът на икономиката постоянно говори, че ще развива промишлеността, за сметка на услугите", посочи икономистът и допълни, че това е шестият опит на мандатоносителя за осъществяване на подобна намеса в икономиката.По думите му управляващите се опитват да назначат свои хора на ключови постове в различните институции с цел осъществяване на по-добър контрол върху дейността им, като по този начин се води „класова борба"

Атакистите напуснаха пленарната зала заради Хюсеин Хафъзов

Парламентарната група на „Атака" напусна пленарната зала заради отказа на депутатите да приемат декларация, осъждаща изказването на Хюсеин Хафъзов, че ще върви по пътя на Осман Калъч, Ахмед Даутоглу от село Искра, по пътя на Нури Адалъ и на Ахмед Доган. 

При представянето на предложението председателят на „Атака" Волен Сидеров заяви ... Парламентарната група на „Атака" напусна пленарната зала заради отказа на депутатите да приемат декларация, осъждаща изказването на Хюсеин Хафъзов, че ще върви по пътя на Осман Калъч, Ахмед Даутоглу от село Искра, по пътя на Нури Адалъ и на Ахмед Доган. При представянето на предложението председателят на „Атака" Волен Сидеров заяви ...

„Атака” напусна пленарната зала заради Хафъзов

Парламентарната група на „Атака Парламентарната група на „Атака" напусна пленарната зала заради отказа на депутатите да приемат декларация, осъждаща изказването на Хюсеин Хафъзов, че ще върви по пътя на Осман Калъч, Ахмед Даутоглу от село Искра, по пътя на Нури Адалъ и на Ахмед Доган. При представянето на предложението председателят на „Атака" Волен Сидеров заяви ...

От сухо дърво – цветенца, костенурки, гущерчета...

Инженер претвори в изкуство паднало дърво в Борисовата градина

    


Длъжникът ще решава сам кое задължение да плати първо

НС прие на първо четене промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс

    


Германия остава лидер по медали в Сочи

Германия остава на първо място в класирането по медали на Олимпийските игри в Сочи.

АБВ преговаря с редица партии за коалиция за участие в изборите

АБВ води разговори с половин дузина партии за коалиция за участие в изборите за Европейски парламент през май. Това съобщи днес във Варна председателят на сдружението Георги Първанов, предаде БТА. То...

Младо момиче „хвана“ приятеля си в изневяра с кучето й!

Явно някой хора наистина нямат какво да правят и в комбинация с психичните си отклонения правят неща, които са, меко казано, странни. Във въпросната случка момичето решила да прерови телефона на прия...

Откриха тялото на дизайнера Микеле Савоя в р. Хъдсън

Савоя е изчезнал в четвъртък вечерта, след парти в нощен клуб

Политолог: Борисов се дистанцира от Цветанов

Според политолога Александър Маринов Борисов би се освободил от Цветанов, ако имаше такава възможност, но е предпочел да ограничи влиянието му и да не предизвиква сътресение в партията в навечерието на евроизборите

Скандали и бой между фермери заради мери и пасища

Благоевград/КРОСС/ Неправомерно ползване на мери и пасища доведе до напрежение между животновъдите в община Сандански. В кметството са внесени множество сигнали за този проблем. На места се стига не само до скандали, но и до юмручни схватки между фермерите. Това наложи спешната намеса на общинското ръководство, което събра на среща животновъдите. Има жалби, че в селата Склаве, Спатово и Лозеница стадо коне масово унищожава и частна, и общинска собственост. Общинска администрация е извършила проверки, на нарушителите са съставени протоколи. При повторни нарушения ще бъдат издадени актове и наказателни постановления. Жители на селата Рожен, Любовище и Кашина също се жалват от животни, които съсипват имотите им. На тези животновъди, чиято стока унищожава чуждо имущество, ще прекратим договора за наем на мери и пасища и няма да сключим нов, заканиха се от общината. Фермерите ще бъдат санкционирани, ако по тяхна вина се констатира ерозия или причиняване на обезтревяване, предупреди зам.-кметът на Сандански Младен Тимчев. Той поясни, че животновъдите ще бъдат обезпечавани само с мери и пасища, които са обособени за животни. Кметове на населени места пък поискаха правомощия, с които да могат да глобяват нарушителите. В община Кресна също взеха мерки срещу съсипването на чужди ниви и земеделска продукция от стада с домашни животни. В повечето села в района има истинска война между земеделците и животновъдите

17-годишен се удави след падане в канал с вода, захранващ ВЕЦ „Мездра”

17-годишно момче се е удавило след падане в канал с вода, захранващ ВЕЦ „Мездра” във Враца, съобщиха от ОД на МВР-Враца. В 14:15 ч. вчера на тел 112 е получено съобщение от мъж, който съобщил, че момче е паднало в канал с вода, захранващ ВЕЦ „Мездра”. Мъжът направил опит да му помогне, но момчето потънало. Около 14:40 ч. на решетка преди ВЕЦ

Осъдиха за хулиганство осем от протестиращите в Пловдив футболни фенове

Осем от протестиращите в петък в Пловдив футболни фенове са осъдени за хулиганство, съобщи председателят на Районния съд Иван Калибацев пред "Фокус".
Четирима от тях са осъдени за едро хулиганство по чл. 125 ал 2. от НК. Единият от тях има и квалификация за увреждане на храм, заради счупените стъкла на Джумая джамия.
Едно от лицата има Осем от протестиращите в петък в Пловдив футболни фенове са осъдени за хулиганство, съобщи председателят на Районния съд Иван Калибацев пред "Фокус". Четирима от тях са осъдени за едро хулиганство по чл. 125 ал 2. от НК. Единият от тях има и квалификация за увреждане на храм, заради счупените стъкла на Джумая джамия. Едно от лицата има

ЕС замрази преговорите с Швейцария за научноизследователски и студентски програми


Европейският съюз замрази преговорите с Швейцария за участието й в научноизследователски и студентски програми след като швейцарците се произнесоха на референдум за ограничаване на имиграцията, предаде ДПА.

По силата на резултата от референдума швейцарското правителство ще наложи квоти над имиграцията, с което ще наруши споразумението с ЕС за свободно движение на хора, напомня ДПА.

"Свободното движение на хора между ЕС и Швейцария е основен принцип, който ние няма да...

И Красимир Стефанов се раздели с ГЕРБ в парламента

Само час и седем минути преди началото на работния ден за депутатите, а именно 8:53 часа, бившият шеф на Националната агенция за приходите (НАП) и народен представител от ГЕРБ Красимир Стефанов е поискал да напусне парламентарната група на опозицията

Барозу: Шотландия в ЕС като независима страна е почти невъзможно

Президентът на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу пресече всички пътища за евроинтегация на Шотландия като независима държава. В интервю за Би Би Си Барозу обяви, че ще бъде почти невъзможно за Европейския съюз да се съгласи да гарантира членство на Шотландия, ако се отдели от Великобритания.

Софийският университет открива кандидат-студентската си кампания

Кандидат-студентската кампания на Софийския университет "Св. Климент Охридски" стартира в понеделник. От 17 февруари до 7 март ще се приемат документи за явяване на изпитите от първата от двете си кандидатстудентски сесии за прием на студенти за учебната 2014/2015 г. Кандидатите подават заявление за участие в изпитите и трябва да носят личната си карта и квитанция за платената такса за явяване. За всеки изпит се плаща по 30 лева. Парите могат да се платят на място в Ректората на СУ или да се внесат по банков път. Първите два изпита са на 16 март – писмен по журналистика от 9.00 часа по и математика I част от 14.00 часа. На 23 март ще се проведат изпитите по математика II част, физика, философия и социални науки. Изпитът по литература е насрочен за 6 април, като на същата дата е и изпитът по география. На 13 април ще се проведат изпитите по история на България и биология, а на 27 април – по химия и събеседване за специалността „Изобразително изкуство” и музикален инструмент или пеене. Изпитите на първата и втората сесия са по едни и същи програми, а оценките са равностойни при балообразуването – ако кандидат се е явил на един и същи предмет и на двете сесии, се взема по-високата оценка. При издържани изпити, но неподадени документи за класиране, кандидатът губи право на такова. Заявления за явяване на втората сесия се подават до 23 май, а изпитите са от 1 до 29 юни.

Осем от протестиращите в Пловдив футболни фенове осъдени за хулиганство

Осем от протестиращите в петък в Пловдив футболни фенове са осъдени за хулиганство, съобщи председателят на Районния съд Иван Калибацев пред Осем от протестиращите в петък в Пловдив футболни фенове са осъдени за хулиганство, съобщи председателят на Районния съд Иван Калибацев пред "Фокус". Четирима от тях са осъдени за едро хулиганство по чл. 125 ал 2. от НК. Единият от тях има и квалификация за увреждане на храм, заради счупените стъкла на Джумая джамия. Едно от лицата има

БСП Бургас за раздвоението на кмета Николов

Позиция на БСП Бургас, по повод избора на кмета Димитър Николов за заместник председател на ГЕРБ:

Когато един бургаски политик достигне в своята кариера до избора на заместник председател на политическа партия, това безспорно е негов личен успех, за който по принцип заслужава поздравления.

Когато този политик е и кмет на град и община като Бургас, изборът обаче поставя редица въпроси.

Заставането на Николов редом до бившия вътрешен министър Цветанов и пълното му ангажиране с политическите каузи на партията на Бойко Борисов, логично водят до съмнение за желанието и способността му да остане безпристрастен и обективен управник на всички бургазлии.

Очевидно Димитър Николов е достигнал до ситуация на раздвоение, в която ще му се наложи да избере между Бургас и чисто партийните интереси. С решението си да заеме поста на заместник председател на ГЕРБ, кметът избра партията си, пред града и неговите хора.

 

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване