В Пловдив ще показват комбайн от "Гинес"

Комбайн, регистриран в Книгата на рекордите на Гинес, е един от най-атрактивните експонати на изложението „Агра“, което ще се проведе от 4 до 8 март 2014 г. в Международен панаир Пловдив. Негови съперници по иновативност са изделията на компании от 22 държави.
Комбайнът става шампион с постижение от 69 тона зърно, ожънато за час, Комбайн, регистриран в Книгата на рекордите на Гинес, е един от най-атрактивните експонати на изложението „Агра“, което ще се проведе от 4 до 8 март 2014 г. в Международен панаир Пловдив. Негови съперници по иновативност са изделията на компании от 22 държави. Комбайнът става шампион с постижение от 69 тона зърно, ожънато за час,

Законът за амнистията вече е в сила

Украинската главна прокуратура съобщи, че няма никакви пречки Законът за амнистията на участниците в протестите да влезе в сила на 17 февруари. Опозицията изпълни условията, поставени от управляващите за амнистията.

EVN известява клиентите си за неплатени сметки със СМС и имейл

Почти 100% ефективност показва услугата на EVN България за безплатно известяване по SMS или имейл преди прекъсване на електрозахранването поради неплатени в срок задължения. Средно на месец дружеството изпраща 1000 броя предупредителни съобщения за предстоящо изключване поради неплащане в срок, информират от компанията.

От тях при едва 70 брoя средно се стига до изключване, което е 0,3% от общия брой 24 000 клиенти, заявили безплатната услуга. Това свидетелства за високата ефективност на услугата при 99,7% от абониралите се клиенти, при които не се стига до изключване на електрозахранването и по този начин се спестяват разходи за неговото възстановяване.

Заявявайки услугата, която се предлага от началото на 2013 г., клиентите получават известия по SMS или имейл най-малко 3 дни преди прекъсване на снабдяването в случай, че са пропуснали крайните срокове за заплащане. Услугата е безплатна за всички клиенти на EVN България, без значение на ползвания от тях мобилен оператор. Заявяването на услугата се извършва чрез попълване на декларация.

С цел да се гарантира достоверността на предоставените данни е необходимо титулярът на партидата (или упълномощено от него лице) да предаде попълнената декларация в удобен за него EVN Офис. Като допълнителна опция със същата декларация клиентите имат възможност едновременно да заявят и удобната услуга за ежемесечно получаване на информация по SMS или имейл за стойността на консумираната електроенергия. Всеки клиент може да се информира за своя срок от предишна фактура за консумирана електроенергия или на денонощния телефон за информация – 0700 1 7777.

Хасково Новини

Сани Жекова показва артистични заложби

Страхотната ни сноубордистка Александра Жекова, която се класира пета на Олимпиадата в Сочи, продължава да радва почитателите си. Още не се е...

Каската май е нанесла най-големите поражения на Шумахер

Няма намеса на трето лице при тежкия инцидент с Михаел Шумахер, установи разследването на местните власти, цитирано от в. "Билд". Той пострада при падане със ски във френския курорт Мерибел в края на декември. 
Прокурорът по случая отхвърли всякакви съмнения, че има умисъл при падането на седемкратния световен шампион. Няма намеса на трето лице при тежкия инцидент с Михаел Шумахер, установи разследването на местните власти, цитирано от в. "Билд". Той пострада при падане със ски във френския курорт Мерибел в края на декември.  Прокурорът по случая отхвърли всякакви съмнения, че има умисъл при падането на седемкратния световен шампион.

Димитър Раденовски се завърна в борда на "Пирогов"

Двама от тримата членове на директорския борд на "Пирогов" са сменени, предаде bTV. Отстранени са Георги Маламов, който беше представител на Министерството на финансите в болницата, както и...

Нажежени страсти от Дъблин Стрийт

Саманта Йънг, автор на бестселъри според класацията на „Ню Йорк Таймс“ и „Ю Ес Ей Тъдей“ и „Уолстрийт Джърнал”, е 27-годишна писателка от Ст...

70 % от британците са против имиграцията

70 процента от британските гласоподаватели искат ограничаване на имиграцията или пълното й спиране, показва последно проучване на общественото мнение. Проучването на агенцията YouGov показва голяма ...

Ренци получи мандат да сформира правителство в Италия

Лидерът на италианската демократическа партия Матео Ренци получи днес мандат от президента Джорджо Наполитано да сформира новото италианско правителство, предадоха световните агенции, цитирани от БГ...

Пловдивският кмет отрича, че МВР го предупредило да отмени протеста срещу мюфтийството

Кметът на Пловдив Иван Тотев отхвърли изцяло твърденията на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, че е бил предупреден за рисковете при протеста на 14 февруари и е допринесъл за безредиците, с...

28% от европейците изключват телефоните си, когато са в чужбина

Телекомите губят потенциален пазар от около 300 млн. потребители заради таксите за роуминг, показа анализ на ЕК

    


Красимир Стефанов напуска Парламентарната група на ГЕРБ

Извънредният работен понеделник за народните представители започна с още един удар за бившите управляващи от ГЕРБ. Само час и седем минути преди началото на работния ден за депутатите, а именно 8:53 часа, бившият шеф на Националната агенция за приходите (НАП) и народен представител от ГЕРБ Красимир Стефанов е поискал да напусне парламентарната група на опозицията.

Имамов: От ГЕРБ напускат интелектуалците

Напускането на партия ГЕРБ стана постоянна тенденция. Не ви ли прави впечатление, че в ГЕРБ напускат експерти и интелектуалци? Това е много важно.

Пловдивският кмет обясни с "канален ред" късното спиране на протеста

 
След тридневно мълчание, пловдивският кмет Иван Тотев коментира обвиненията от страна на ДПС и на главния секретар на МВР, че с бездействието си е станал съпричастен за безредиците около Джумая джамия на 14 февруари.
Пловдивският градоначалник отказа да уточни дали предварително е бил предупреден в личен разговор по телефона от главния прокурор   След тридневно мълчание, пловдивският кмет Иван Тотев коментира обвиненията от страна на ДПС и на главния секретар на МВР, че с бездействието си е станал съпричастен за безредиците около Джумая джамия на 14 февруари. Пловдивският градоначалник отказа да уточни дали предварително е бил предупреден в личен разговор по телефона от главния прокурор

Тютюнопроизводители пак готвят протест

/КРОСС/ След като в края на януари тютюнопроизводителите от гоцеделчевско получиха обещания, че изкупната кампания на реколтата от миналата година ще започне, а цената ще бъде най-малко 5,60 лв. за килограм, напрежението временно затихна. Седмици по-късно обаче хората се почувстваха излъгани. Средата на февруари хамбарите все още са пълни със сух тютюн, а качеството му с всеки изминал ден пада. От сдружението на тютюнопроизводителите на ориенталски тютюн преди седмици излязоха с предупреждение, че ако кампанията по изкупуване на реколтата продължи по същия начин и държавата не се намеси в определяне политиката на фирмите прекупвачи така - както обеща, тютюнопроизводителите отново ще излязат на улицата. Този път обаче, ще останат там, докато исканията им за ясни правила при сключване на договорите и адекватни цени спрямо качеството не бъдат изпълнени. Само преди месец тютюнопроизовдители блокираха пътя за Гърция. Хората недоволстват освен от ниските изкупни цени, както и от факта, че голяма част от тях, които са финансирали засаждането на реколтата с кредити, сега трябва да връщат пари, без да могат да ги изкарат.  

Кадър на ГЕРБ пое развитието на туризма в Столичната община


Зам.-министърът на икономиката в кабинета "Борисов" Иво Маринов стана директор на софийското общинско предприятие "Туристическо обслужване", съобщи в. "Труд". Той е поредният кадър на ГЕРБ, който заема пост в Столичната община.

Маринов сменя инж. Стоян Лазаров. "Явих се на обявения конкурс за мястото, спечелих го и от няколко дни съм назначен", каза той.

Покрай името на Маринов се шумя заради скъпото туристическо лого, избрано след конкурс, което по-късно се оказа копие на...

Адвокати ускорили освобождаването на Боевски

Екип от адвокати е спомогнал в пъти по-бързо да бъде задействана процедурата по освобождаването на Гълъбин Боевски от затвора в Бразилия, разказва в книгата си "Белият затворник" писателят Огнян Георгиев.

Фалшиви опаковки за цигари и цигари без акцизен бандерол хванаха митничари

/КРОСС/ 1680 кутии с общо 33 600 къса цигари без акцизен бандерол са откриха при своя проверка митнически служители от Митническо бюро Габрово. Цигарите са от марката „Дон" и са намерени след предварително наблюдение на частен дом в района на Габрово. Само преди пет дни същото лице е заловено с 850 кутии цигари в управлявания от него лек автомобил. Половин милион фалшиви опаковки за цигари разкриха митническите служители във Видин. Опаковките са открити в излизащ от страната товарен микробус Пежо Боксер с българска регистрация, спрян за проверка от мобилна група на Митница Видин, съвместно със служители от ГПУ Видин. В микробуса са пътували двама български граждани. Според представените документи микробусът превозва фолио и 5 палета офсетова хартия за Латвия. При извършената проверка митническите служители установяват, че в палетата, под изрезки от картон, са натоварени стекове с празни опаковки за цигари с търговската марка Marlboro, както и кашони с етикети за залепване върху кутиите с логото BNL. Общият брой на фалшивите опаковки е 500 000 - количество, достатъчно за производството на половин милион кутии цигари. Нелегалната стока е задържана. Незабавно са уведомени органите на МВР и случаят е поет от разследващ агент от ТДНС - Видин.  

Няма намеса на трето лице при тежкия инцидент с Шумахер

Няма намеса на трето лице при тежкия инцидент с Михаел Шумахер, установи разследването на местните власти, цитирано от в. Няма намеса на трето лице при тежкия инцидент с Михаел Шумахер, установи разследването на местните власти, цитирано от в. "Билд". Той пострада при падане със ски във френския курорт Мерибел в края на декември.  Прокурорът по случая отхвърли всякакви съмнения, че има умисъл при падането на седемкратния световен шампион.

Русия може да строи втори реактор в иранската АЕЦ "Бушер" в замяна на петрол


Русия може да изгради втори реактор в иранската атомна централа "Бушер" в замяна на петрол, съобщи иранският посланик в Москва, цитиран от агенция "Ройтерс".

Миналия месец агенцията съобщи, че Иран и Русия преговарят за бартерна сделка за 500 000 барела петрол на ден в замяна на стоки. Евентуално такова споразумение щеше да подкопае усилията на Запада да задържи икономическия натиск над Техеран, докато световните сили настояваха за ограничаване на иранската ядрена програма.
...

"LEGO: Филмът" отново оглави бокс-офиса на Северна Америка

Триизмерната анимация надхвърли очакванията на създателите си

    


Недосегаемите на спецсъд заради офера за 9 млн. лв

Групата на “Недосегаемите” от Велико Търново се изправя утре пред Специализирания съд в София. На подсъдимата скамейка застават 10 обвиняеми. Това са бившите данъчни - Ценка Георгиева, Валентина Елкениева, Николай Николов, Пламен Чангов, Красимир Ченев и Петър Петров. Редом с тях ще бъдат съдени бизнесменът Младен Милков - собственик на мелницата Групата на “Недосегаемите” от Велико Търново се изправя утре пред Специализирания съд в София. На подсъдимата скамейка застават 10 обвиняеми. Това са бившите данъчни - Ценка Георгиева, Валентина Елкениева, Николай Николов, Пламен Чангов, Красимир Ченев и Петър Петров. Редом с тях ще бъдат съдени бизнесменът Младен Милков - собственик на мелницата

Ямбол се подготвя за международния фестивал "Кукерландия"

Ямбол/КРОСС/ В Ямбол вече започна подготовката за 15-ото издание на международния маскараден фестивал „Кукерландия". Хиляди маскирани отново ще превземат града от 5-и до 9-и март. Тогава жителите и гостите на града ще станат свидетели на зрелищни събития и нови атракции. Състезателното дефиле на маскираните тази година, заради огромния интерес, ще се проведе в два поредни дни - на 8-и и 9-и март. За победителите е утвърден двойно по-голям награден фнд в размер на 10 000 лева, като двете най-добри групи ще получат парична премия от по 2 000 лева. Нова атракция в тазгодишното издание на фестивала ще бъде инсталацията на открито "Кукерград". Гигантски хлопки и рогати инсталации са само част от изненадите, които очакват посетителите на кукерграда. Откриването му ще бъде на 5-и март след традиционното карнавално шествие по централните улици на Ямбол. Емоцията от фестивалната атмосфера ще се допълни и от новата програма на фолклорен ансамбъл "Тунджа". Една от емблемите на ямболския фестивал през последните години - внушителните триметрови кукерски маски, ще бъдат основен акцент още в първия ден на карнавала. Вече се изработват още 6 нови страховити инсталации, които ще заемат своето място в алеята на маските. Официалното откриване на "Кукерландия" ще бъде на 7-и март със зрелищно шоу с тъпани.  

Мъж се обеси във Варна

Сигнал за намерен обесен мъж е подаден в неделя около 15:00 часа, съобщиха за Moreto.net от пресцентъра на полицията във Варна. 40-годишният мъж е намерен в апартамента си в квартал "Възраждане" от сестрата си, която подава сигнала.

В Пловдив ще показват комбайн от "Гинес"

Комбайн, регистриран в Книгата на рекордите на Гинес, е един от най-атрактивните експонати на изложението „Агра“, което ще се проведе от 4 до 8 март 2014 г. в Международен панаир Пловдив. Негови съперници по иновативност са изделията на компании от 22 държави.
Комбайнът става шампион с постижение от 69 тона зърно, ожънато за час, Комбайн, регистриран в Книгата на рекордите на Гинес, е един от най-атрактивните експонати на изложението „Агра“, което ще се проведе от 4 до 8 март 2014 г. в Международен панаир Пловдив. Негови съперници по иновативност са изделията на компании от 22 държави. Комбайнът става шампион с постижение от 69 тона зърно, ожънато за час,

Рекорд: 400 хил. паунда за паркомясто в Лондон

Досега във Великобритания не е била плащана такава цена за подобен недвижим имот

Наградата за филма "Чест" е едно голямо признание за целия екип

/КРОСС/ За първи път български филм спечели голямата награда в най-реномирания фестивал, посветен на късометражното кино в света, който се провежда от 1979 година в Клермон-Феран, Франция. „Чест" на Павел Веснаков, продуциран от Ваня Райнова, спечели и номинация за Европейските филмови награди. В престижното международно състезание тази годинаучастваха 75 къси ленти от цял свят, избрани след подбор от общо 6578 кандидати. До момента няма друг наш режисьор или филм, който да е печелил голямата награда на фестивала. В интервю за БНР режисьорът на филма "Чест" Павел Веснаков заяви: "За мен тази награда е едно голямо признание за целия екип и моите колеги, с които сме направили филма. Всички сме много щастливи от тази награда." Филмът "Чест" (Pride) на българския режисьор Павел Веснаков спечели Голямата международна награда на 36-ия международен фестивал на късометражния филм в Клермон-Феран (Централна Франция).На фестивала участваха общо 164 филма, като след 31-ви януари 2014 кинофорумът е посрещнал над 160 000 зрители.Режисьорът Павел Г. Веснаков получи Специален диплом от журито за късометражно кино на Международния кинофестивал в Сараево миналата година от 16 до 24 август с предишния си филм "Парафиненият принц".Chest2Филмът "Чест" е третият късометражен филм на Веснаков, който имаше световна премиера на кинофестивала в Локарно (Швейцария), който се провеoe от 7 до 17 август 2013г

Данъци и осигуровки ще могат да се плащат по 4 отделни сметки

Данъци и осигуровки да могат да се плащат по 4 отделни сметки. Това решиха депутатите на първо четене.
Промяната в Данъчно осигурителния процесуален кодекс се наложи, защото Конституционният съд обяви единната сметка за противоконституционна.
При невъзможност да погасят всички задължения, лицата ще имат право да изберат дали да погасят Данъци и осигуровки да могат да се плащат по 4 отделни сметки. Това решиха депутатите на първо четене. Промяната в Данъчно осигурителния процесуален кодекс се наложи, защото Конституционният съд обяви единната сметка за противоконституционна. При невъзможност да погасят всички задължения, лицата ще имат право да изберат дали да погасят

Депутатите приключиха за днес

Парламентът няма кворум. Пореден провал на гласуването на Изборния кодекс. Проверката беше направена чрез регистрация с електронната система.

Искат контрол на границите заради нередовни екскурзии

От Националната асоциация за детски и младежки туризъм настояват за по-сериозен контрол на границите за нередовни екскурзии. Според тях само...

Отмениха грипната епидемия във Враца

Отпадат ограниченията в болниците на областта

    


Деветнайсет жертви на лошото време в Япония за три дни

Деветнайсет души станаха жертви през последните три дни на незапомнените снежни бури в Япония, предаде Франс прес, като цитира японски медии. Мощните ветрове и силните снеговалежи предизвикаха катастрофи в обширни райони на Япония, включително Токио. Ранени бяха над 1650 души. Из целия архипелаг станаха злополуки по пътищата. Участъци от магистрали останаха затворени и сутринта в понеделник. Отменени са влакове и самолети в северните райони. Над 900 автомобили бяха блокирани по няколко магистрали в централна и северна Япония, близо 900 души престояха 24 часа във влакове, принудени да спрат. От петък в Япония вали непрекъснато, посочва АФП. В Токио снежната покривка достигна 20 сантиметра, по-миналата седмица в столицата имаше 27 см сняг, което не се бе случвало от 45 години.

Принц Уилям ще унищожи кралската колекция от слонова кост като послание към контрабандистите

/КРОСС/ Принц Уилям се закани да унищожи всички 1 200 предмети от слонова кост в Бъкингамския дворец като послание към контрабандистите и пример за световните лидери. Безценната колекция в Бъкингамския дворец съдържа цял трон от слонова кост от Индия, подарен на кралица Виктория през 1851 година. Дългогодишен привърженик на благотворителните организации за защита на животните, принц Уилям редовно призовава световните лидери да възприемат политика на абсолютна нетолерантност към незаконното избиване на слонове за доходоносната търговия със слонова кост. Депутатът от Консервативната партия, Зак Голдинг, смята, че Херцогът на Кембридж предприема изключително смела стъпка в борбата срещу контрабандистите, като едва ли има нещо по-символично от това Бъкингамският дворец да унищожи колекцията си от слонова кост. Намерението на принца обаче бе посрещнато доста враждебно и с недоумение от артистичните кръгове. Изкуствоведът Брайън Сюел, който иначе е привърженик на каузата за защита на слоновете, заяви, че не вижда връзка между спасяването на животните и унищожаването на произведения на изкуството отпреди столетия.  

Данъци и осигуровки могат да се плащат по 4 отделни сметки

Данъци и осигуровки да могат да се плащат по 4 отделни сметки. Това решиха депутатите на първо четене.
Промяната в Данъчно осигурителния процесуален кодекс се наложи, защото Конституционният съд обяви единната сметка за противоконституционна.
При невъзможност да погасят всички задължения, лицата ще имат право да изберат дали да погасят Данъци и осигуровки да могат да се плащат по 4 отделни сметки. Това решиха депутатите на първо четене. Промяната в Данъчно осигурителния процесуален кодекс се наложи, защото Конституционният съд обяви единната сметка за противоконституционна. При невъзможност да погасят всички задължения, лицата ще имат право да изберат дали да погасят

ГЕРБ искат незабавно спиране строежът върху дюните

Решенията на кабинета предрешавали тези на съда

Българският комикс - един некомерсиален продукт у нас

Изложба с авторите на сп. "Дъга" и в Стара Загора

    


Столичани: Тангента – да, конфискация – не

Северната скоростна тангента ще е готова до есента на 2015 г.

    


"Шпигел": Меркел спира опит на Шойбле за нова гръцка помощ


Германският канцлер Ангела Меркел е блокирала опит на финансовия министър Волфганг Шойбле да предложи нова финансова помощ на Гърция преди европейските избори през месец май, предаде "Франс прес", позовавайки се на сп. "Шпигел".

Според списанието Шойбле е искал в знак на солидарност с гръцкото правителство да се ангажира тази пролет с допълнителна помощ от Европа след изборите за Европейски парламент.

Той вижда опасност без перспективата за допълнителна помощ радикалните...

Данъци и осигуровки ще могат да се плащат по четири отделни сметки

/КРОСС/ Данъци и осигуровки да могат да се плащат по 4 отделни сметки. Това решиха депутатите на първо четене. Промяната в Данъчно осигурителния процесуален кодекс се наложи, защото Конституционният съд обяви единната сметка за противоконституционна. При невъзможност да погасят всички задължения, лицата ще имат право да изберат дали да погасят задълженията си за данъци или за задължителни осигурителни вноски. Срокът между двете четения беше съкратен на три дни заради започналата вече данъчна кампания.  

Блокираха АПИ, докато се подписва за Тангентата

Жители на земи, през които ще минава Северната скоростна тангента, част от Околовръстния път на София, блокираха пл. Македония.

Джон Кери обвини Дамаск, че пречи на мирните преговори в Женева

Държавният секретар на САЩ Джон Кери обвини сирийския президент Башар ал Асад в саботаж на мирните преговори и призова Русия да окаже натиск върху съюзника си да преговаря с опозицията, предаде Асошиейтед прес. "В този момент Башар ал Асад не участва в дискусия по обещаните и необходимите стандарти, за които говореше Русия и за които говореше режимът", каза Кери на пресконференция в Джакарта след среща с индонезийския външен министър Марти Наталегава. По думите на първия дипломат на САЩ сирийската правителствена делегация в Женева "отказва да започне един елемент от дискусията", а именно - преходното правителство, което да замести режима на Асад. "Съвършено ясно е, че Башар Асад иска да победи на бойното поле, вместо да дойде на преговорната маса с добра воля", каза Кери. Миналата седмица в Женева приключи вторият тур от мирните преговори, на които засега няма напредък към споразумение за прекратяването на близо тригодишната гражданска в Сирия. Днес държавният секретар на САЩ отправи и остри думи към Москва. "Русия трябва да бъде част от решението, а не да доставя още толкова оръжия и още толкова помощ, че на практика да позволи на Асад да удвои залозите", заяви Кери. По думите на Кери Москва е заявила пред Вашингтон, че иска да помогне за създаването на преходно правителство, но не е положила "някакви усилия за създаването на някаква динамика за постигането на това".

Мажоритарната система е в полза на големите партии

АНТОНИЙ ТОДОРОВ
Мажоритарното гласуване е едно от очакванията на предложения от президента референдум.
Според разпространеното убеждение то би било инструмент за влияние върху персоналния състав на представителните органи (парламент, общински съвети). 
Защото мнозина вярват, че за разлика от пропорционалните листи мажоритарният вот избира АНТОНИЙ ТОДОРОВ Мажоритарното гласуване е едно от очакванията на предложения от президента референдум. Според разпространеното убеждение то би било инструмент за влияние върху персоналния състав на представителните органи (парламент, общински съвети). Защото мнозина вярват, че за разлика от пропорционалните листи мажоритарният вот избира

Николай Урумов влиза в образ на герой от Гогол, премиерно на хасковска сцена

Актьорът Николай Урумов ще играе на хасковска сцена на 21 февруари, петък от 19 часа. Премиерният спектакъл „Дневникът на един луд” от Н. В. Гогол е продукция на хасковския театър. Драматизацията и режисурата е на Лилия Абаджиева, а декора и костюмите са дело на Васил Абаджиев.

Билети все още има на касата на Драматично-куклен театър „Ив. Димов” – Хасково.

Хасково Новини

КЗК: "Топлофикация София" злоупотребява с господстващото си положение

/КРОСС/ Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) предяви на "Топлофикация София" твърдения за извършена злоупотреба с господстващо положение, съобщиха от комисията. Според комисията злоупотребата може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията на пазара на услугата "дялово разпределение на топлинна енергия в сгради - етажна собственост" в град София и да засегне интересите на потребителите. Производството е образувано след получен сигнал от Върховна административна прокуратура, в който са изложени аргументи във връзка с евентуално извършено нарушение на разпоредбите на Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК) от страна на топлопреносното дружество и дружествата за дялово разпределение на топлинна енергия. В сигнала се предлага КЗК да образува производство, в рамките на което да проучи поведението на предприятията при формиране на цените на услугата „дялово разпределение на топлинна енергия в етажна собственост". В хода на производството КЗК е извършила проверка в офисите на "Топлофикация София" ЕАД, "Иста България" ЕООД и "Техем Сървисис" ЕООД

Електрическият Golf вече в продажба

Цените в Германия започват от 34 900 евро

    


Информационни дни в рамките на Седма конкурсна сесия на Националния иновационен фонд

/КРОСС/ Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) в периода 11 - 20 февруари 2014 г. организира информационни дни в рамките на Седма конкурсна сесия на Националния иновационен фонд (НИФ) в градовете: Плевен, Велико Търново, Варна, Бургас, Пловдив и София. Участниците ще се информират за дейността на Агенцията по администриране на Фонда, инициативата „Еврика" и съвместната програма „Евростарс", условията за кандидатстване и допустимите разходи. Особен акцент ще бъде поставен върху новите промени в Правилата за управление на средствата на НИФ и приложенията към тях, които целят облекчаване на процедурите, приложими към кандидатите и бенефициентите. ГРАФИК ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ИНФОРМАЦИОННИ ДНИ Дата Град Времетраене Място на провеждане 11.02.2014 г. (вторник) Плевен 14.00 - 16.30 ч. Зала на Областната администрация Плевен пл. Възраждане №1, ет.4 12.02.2014 г. (сряда) Велико Търново 10.00 - 12.30 ч. Зала на Областната администрация Велико Търново пл. Център № 2 13.02.2014 г. (четвъртък) Варна 10.00 - 12.30 ч. Хотел Голдън Тюлип конферентна зала „Дали" Варна, бул. Христо Ботев № 3 А 14.02.2014 г. (петък) Бургас 10.00 - 12.30 ч. Зала на Областната администрация Бургас ул. Цар Петър №1 18.02.2014 г. (вторник) Пловдив 10.00 - 12.30 ч. Зала на Областна администрация Пловдив пл. Никола Мошанов № 1 20.02.2014 г. (четвъртък) София 10.00 - 12.30 ч

Въвеждането на квоти за жените на ръководни постове все още не среща единодушие в ЕС


Читателите избраха темата за тютюнопушенето в играта "Избери да научиш повече". Тя е част проекта "Е-включи се в ЕП" (EParticipate) с подкрепата на Европейския парламент. Всеки месец в играта читателите на "Дневник" избират от дневния ред на Европарламента въпрос, по който да получат повече информация. Темата за новите правила за тютюна е читателският избор за януари, по който потърсихме повече информация и мнението на ресорните евродепутати. Отговорността за съдържанието е изцяло на...

Николай Вълканов: Който реши за шистовия газ, ще е като Ботев и Левски


Политикът, който вземе решение за шистовия газ, ще остане в историята и ще е като Ботев и Левски. Това мнения изразява в интервю за "Преса" председателят на управителния съвет на "Минстрой холдинг" Николай Вълканов. 

Бизнесменът призовава политиците да направят проучвания, за да се знае какви са залежите. Според него,  истинската реиндустриализация,  ще се осъществи именно когато започне добивът на евтин газ - "тогава ще има и торови заводи, и металургия, и инвеститори". 
...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване