Четири японски гмуркачки намерени живи след инцидент

Четири японски гмуркачки бяха намерени край водите на индонезийския остров Бали, три дни след изчезването си, съобщи полицията.

Тарашиха гараж на МБАЛ-Свеленград

За кражба от гараж съобщават от РУП-Свиленград. Неизвестен извършител е проникнал след изкъртване на отвор в тухлена стена в гараж на МБАЛ-Свиленград.

От гаража са откраднати 15 метални пружини за детско легло с размери 145/70см. и 15 пружини за легло с размери 190/90см. Част от вещите са намерени в нива в близост до обекта. Последния се охранява от СОТ. Образувано е досъдебно производство.

Хасково Новини

Пазарът на жилища в Бразилия е в риск от балон

Промените в Бразилия не са толкова внезапни, за да бъде оправдано подобно увеличение на цените, коментира икономистът Робърт Шилър

    


Истината за помилването на Боевски

/КРОСС/ Гълъбин Боевски е получил своя документ експулсао, с който е освободен в пъти по-бързо от регламентираното. Документа, който аминистира чуждестранни затворници обикновено се издава на хора, които са излежали поне половината от присъдата си. Екип от адвокати, специализирали в издаването на експулсао са били наети от Гълъбин и са му помогнали в ускоряването на процедурата. Това разказва в книгата си "Белият затворник" писателят Огнян Георгиев. Пред ТВ7 той поясни, че това не е единичен случаи и че има и други, които биват помилвани по-рано. Каква е точно причината за това Боевски да се прибере у нас само две години, след като беше хванат да пренася 2 кг кокаин - виновен или невинен е българският олимпийски шампион? Отговори на тези и още много други въпроси в "Белият затворник" на Огнян Георгиев. Гълъбин Боевски беше задържан през октомври 2011 г. на летище в Бразилия с 2 кг кокаин. Две години по-късно той беше помилван и се завърна в България, но без никоя от официалните въдржавни институции да е инфромирана за неговото освобождаване. От Външно министерство обявиха, че не са информирани за съдбата на щангиста, а от Министерство на правосъдието заявиха, че до тях не е постъпвало искане за екстрадиция или за доизлежаване на присъдата в български затвор. По-късно стана ясно, че виновен за дезинформираността на българските институции е посланикът на България в Бразилия - Чавдар Николов

Виж как Сани Жекова се размина на косъм с медал от Сочи

Най-добрата ни сноубордистка Сани Жекова се размина на косъм от медал на Зимните олимпийски игри в Сочи вчера. Александра се движеше трета преди последния скок на финала в бордъркроса, когато италианката Михаела Мойоли я бутна и отнесе по трасето. Чужденката беше дисквалифицирана, а Жекова падна и въпреки това завърши на пето място ... Най-добрата ни сноубордистка Сани Жекова се размина на косъм от медал на Зимните олимпийски игри в Сочи вчера. Александра се движеше трета преди последния скок на финала в бордъркроса, когато италианката Михаела Мойоли я бутна и отнесе по трасето. Чужденката беше дисквалифицирана, а Жекова падна и въпреки това завърши на пето място ...

Александра Жекова ще танцува в "Денсинг старс"

Новината обяви самата Сани в пряко включване от Сочи, където само преди ден се класира пета на големия финал в сноубордкроса на Олимпийските игри

Алисия пред BLife: Понасям помията с достойнство

Фолк звездата Алисия гостува ексклузивно пред камерата на BLife, за да разкаже събитията около себе си, останали на тъмно.

ЕС спря преговорите с Швейцария за участието ѝ в научните програми

Вече са замразени и преговорите за трансграничното енергийно споразумение между ЕС и алпийската страна

    


И Красимир Стефанов напуска ГЕРБ

Бившият директор на Националната агенция за приходите (НАП) и депутат от ГЕРБ Красимир Стефанов е подал заявление тази сутрин, с което напуска групата на ГЕРБ и става независим, предаде КРОСС.

Напускането на Стефанов идва три дни след като друг финансист от ГЕРБ – бившият заместник-министър на финансите Владислав Горанов, напусна парламента.

Красимир Стефанов е третият депутат, който напуска групата на ГЕРБ и става независим. Преди него това направиха Георги Марков и Светлин Танчев.

„Като съм независим, може би нещо от мен ще зависи”.

Така напусналият ГЕРБ Красимир Стефанов коментира за Нова телевизия своето решение. Той аргументира тази стъпка с това, че иска да гласува по съвест. Така например заяви, че би подкрепил отпадането на забраната за пушене на обществени места. По този въпрос парламентарната група на ГЕРБ беше против.

Стефанов твърди, че ако не успее да постигне нищо като независим, следващата му стъпка е да излезе от Народното събрание.

Бившият шеф на Националната агенция за приходите заяви, че няма проблеми с ръководството на ГЕРБ.

Той категорично подчерта, че няма да се включи в друга политическа група.

ОТ ГЕРБ останаха изненадани от своя човек.

“Никой от колегите ми не е знаел, както и аз. Тъй като следващият ви въпрос ще бъде на какво го отдавам – на задкулисието. На начина, по който се управлява държавата днес, благодаря.”
Така Цецка Цачева, зам.-председател на групата на ГЕРБ, коментира напускането на Красимир Стефанов, който днес стана независим депутат.

Попитайте него за мотивите му. Аз не мога да ви ги кажа, каза пред журналисти в парламента заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и побърза да обясни, че няма напрежение в партията.
„Мога да имам някакви предположения, но не мога да бъда сигурен”, обясни той. Той каза, че решението донякъде го е изненадало.

Стефанов влезе с листата на ГЕРБ в Хасково. Той ръководеше приходната агенция през 2011 г., когато данъчните проверяваха имотното състояние на тогавашния вицепремиер Цветанов във връзка със сигнал от РЗС, че притежава 6 апартамента в столичния квартал “Изток”.

Тогава след 5-месечна проверка Стефанов обяви, че Цветанов е с чисти сметки и няма разминаване в доходите и разходите на семейството. Проблеми имало обаче с тези на тъста и тъща му.

В Сочи го удариха на плаж

Високите температури докараха пролетната мода в олимпийския град

    


ЦВЕТНО БРАС ПРИКЛЮЧЕНИЕ ОТ ФРАНЦИЯ НА ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА BRAZZOBRAZZIE

 По някое време през 2005 година, Тулуза, Франция – Среща на деветима студенти от Музикалната академия в града. Мощна ексползия, която дава началото на Funky Style Brass – брас банда в свободен стил, която по неподражаем начин съчетава различни музикални жанрове, и с лекота преминава от едно състояние към друго.  

7-и март 2014, петък, летище София. Безпощадното забавление Funky Style Brass пристига за пръв път на българска земя.

 

8-и март 2014, събота, малко преди полунощ, Sofia Live Club. Funky Style Brass излизат на сцената. Думите не достигат, за да опишат това, което ще последва.

 

Провокативните, атрактивни, виртуоазни музиканти от Funky Style Brass ще закрият 3-тото издание на Brazzobrazzie. Фестивалът, посветен на красотата и богатството на духовата музика, ще се проведе на 7-и и 8-и март в Sofia Live Club с приятелската подкрепа на ирландското уиски Bushmills, което за пореден път подава ръка на меломанското събитие.

 

Представленията на Funky Style Brass не са като нищо друго, което сте виждали досега. На сцената излизат 9 забележителни музиканта със страхотно чувство за хумор, шантави костюми, заразителна музика и неизчерпаема енергия. Композициите на Funky Style Brass съчетават оригинални музика и текстове, и създават напълно уникална, приповдигаща, енергична фънки атмосфера, като в същото време успяват да отдадат почит на традициите с мощен брас звук.

 

Бандата има 2 албума: Aquo Groovat (2009) и Merci Pour Les Hitres (Благодаря за стридите!) от 2011. Следващият шедьовър на брасаджиите от Тулуза ще бъде представен само месец след участието им на Brazzobrazzie, през април тази година.  

 

Funky Style Brass имат редовни изяви във Франция, както и на фестивали в Европа. Споделяли са сцената с артисти като Manu Chao, Emir Kosturica, Sergent Garcia, Hilight Tribe и Ojos de Brujo. Испанският вестник El Mundo ги сравнява с Mano Negra или Gogol Bordello, а холандското издание PZC- Zeeland казва, че никой не може да стои мирно, когато девет преоблечени момчета раздават цялата си енергия. По тяхна команда публиката пада на колене и, когато музиката започне отново, всички започват да танцуват.

 

Edinburgh International Jazz & Blues Festival кани бандата през 2013 като част от единбургския карнавал. Двехилядната публика е омагьосана, а билетите за концерта им с капацитет 200 места са бързо разпродадени, въпреки че 24 часа преди него никой не е чувал за тях. Организаторите на фестивала си спомнят: “Деветчленната банда от Тулуза има собствен малко луд стил, и да,  неизчерпаемият им и необичаен запас от костюми (мрежести чорапогащници, пилешки костюми, фалшиви розови мохикани…) може да ви наведе на мисълта, че забавлението е техен приоритет пред музиката, но тяхната артистичност, екстравагантни костюми и танци не отвличат вниманието от фантастичната им музика - от фънка до музиката от Ню Орлиънс, от рапа и рока до фанфари с мощни брас мотиви и здрав груув. Неустоимо, енергично парти! Това личи и в краткия им видео анонс към публиката на Brazzobrazzie - www.youtube.com/watch?v=HDoJlVeCbjo.

 

 

В програмата на третото издание на  традиционния празник на духовата музика и радостта от живота Brazzobrazzie са включени и концерти на жизнерадостния духов оркестър Brazz ViliDJ (който наскоро представи първия си албум Blow Your Brainzz Out), на латино стихиите от De Fuego Orchestra, на етно-джаз изкушението RomaNeno Project и на експлозивната смес от джаз, фънк и свободен полет към неизвестното Metaфormoза.

 

Фестивалът ще бъде открит с концерт на легендарния американски тромбонист Джигс Уигам, който пристига за пръв път в България по покана на Брас Асоциация и Фондация “Америка за България”.

 

До тогава обаче, меломанското уиски Bushmills дава възможност на всеки да създаде свое парче с инструментите на Брас Асоциация на www.facebook.com/Bushmills.Bulgaria/app_238155743037124?ref=br_tf и да спечели една от 10-те фестивални покани за Brazzobrazzie.

 

 

Билети за фестивала могат да бъдат закупени в мрежите на Тикетпортал и Тикетплюс, както и в Билетен център на НДК, и на място в Sofia Live Club в дните на фестивала. Brazzobrazzie е част от събитията в подкрепа на кандидатурата на София и югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.

 

 

Всичко за фестивала на www.brazzobrazzie.com

 

Сидеров заплаши с излизане от парламента

Ако ДПС се опита да върне въпроса с агитацията на майчин език, това ще бъде супер скандално и не знам дали трябва да съществува този парламент, заяви лидерът на "Атака"

Изгоря БМВ в Хасково, подпалиха мелница в Ябълково

Лек автомобил БМВ изгоря вчера в 03:11 часа в областния град. Колата е била паркирана до кръстовището между булевард „България” и улица „Ген. Карцов”. Вследствие от пламъците е изгорял целият автомобил, собственост на 57-годишен мъж от града. Причините за пожара са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство.

В събота огнеборците са гасили пожар в мелница в димитровградското село Ябълково. Сигналът е подаден на тел. 112 в 09:10 часа. На място оперативната група е установила, че след изкъртване на прозорец на първия етаж е проникнато в помещението и е предизвикан пожара. От него са изгорели дървено стълбище и около 6 кв. м покривна конструкция. Работата по случая продължава.

Хасково Новини

Водещ на National Geographic почина ухапан от змия

Джейми Кутс, един от водещите на програмата Snake Salvation по National Geographic  почина след ухапване от змия в американския щат Кентъки, съобщи телевизия Си Би Ес.
Инцидентът е станал в църква в град Мидълсборо. Когато пристигнали на мястото на трагедията те установили, че жертва е пастор Джейми Кутс, Джейми Кутс, един от водещите на програмата Snake Salvation по National Geographic  почина след ухапване от змия в американския щат Кентъки, съобщи телевизия Си Би Ес. Инцидентът е станал в църква в град Мидълсборо. Когато пристигнали на мястото на трагедията те установили, че жертва е пастор Джейми Кутс,

Цената на златото продължава да расте

Цената на златото се повиши до най-високо си ниво за последните три месеца, след като търсенето на сигурни активи се увеличи, покрай спекулациите, че...

Властите ще контролират концесии на рудници с дронове

Такива проверки са направени пред декември и януари и така властите са открили незаконен добив в три кариери, дадени на концесия, съобщи зам.-министърът на икономиката Анна Янева в интервю за в. "Труд"

За гърците Испания може да бъде врата към Латинска Америка

Виктор Андреско, директор на Институт Сервантес в Атина разговаря а Фатима Табоада Лопез за приликите и разликите между двете средиземноморски страни.

прочети повече

Електрическият Golf е вече на пазара

Цените в Германия започват от 34 900 евро

    


Първа Национална изложба на българския комикс

Стара Загора/КРОСС/ Стара Загора е домакин на първата Национална изложба на българския комикс. Регионалната библиотека „Захарий Княжески" отваря врати утре, 18 февруари, за всички любители на литературата и графичните изкуства. Гости на събитието ще бъдат художниците на списание „Дъга" Антон Стайков, Петър Станимиров, Румен Чаушев, Димитър Стоянов - Димо, както и Ивайло Драганов от comicsbistro.net и Ива Груева от списание „Ко-миксер". Съпътстващи изложбата ще са и други прояви: "Комикс джем с децата от четвъртите класове на старозагорски училища", премиера на книгата Кратка история на българския комикс от Антон Стайков и "Как се създава комикс? - разказ на Петър Станимиров". Ще бъде представена част от голямата Първа национална изложба на българския комикс, проведена през 2013 година в Съюза на българските художници. Художниците, създатели на изложбата, ще отговорят на журналистически въпроси от 16.30 до 17.15 ч. в регионалната библиотека. Събитието е част от програмата за отбелязване 60-годишнината от създаването на Регионална библиотека „Захарий Княжески" - Стара Загора. Комиксът вече е официално признат за изкуство и в България! Преди десет години никой не би повярвал. Но стереотипите са преодолени

Съдът пусна багерите в несебърските дюни

Административният съд в Бургас отмени заповедта на началника на Югоизточен регион на ДНСК, която забраняваше строителството върху дюните в Несебър. Решението е публикувано на сайта на институцията на 14 -ти февруари. Това означава, че нищо не пречи да продължи строежа на одобрените преди време от главния архитект инвестиционни проекти за обект „Еднофамилни жилищни сгради и жилищна сграда за сезонно обитаване с обекти за обществено обслужване" в местност Кокала край Несебър.

Цачева: Никой от колегите ми не е знаел, както и аз, за напускането на Стефанов

Отдавам напускането на Красимир Стефанов на задкулисието по начина, по който се управлява държавата днес. 

Това каза пред журналисти в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева.

„Заявих изненада за цялата група. Никой от колегите ми не е знаел, както и аз", заяви Цачева.

Отдавам напускането на Красимир Стефанов на задкулисието по начина, по който се управлява държавата днес. Това каза пред журналисти в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева. „Заявих изненада за цялата група. Никой от колегите ми не е знаел, както и аз", заяви Цачева.

Похитител на етиопския самолет бил вторият пилот

Лицето, което се опита да отвлече самолет на етиопските въздушни линии, се оказало вторият пилот на самолета. Това съобщи дирекцията на летището в Женева, където беше извършено непредвиденото приземяване, предадоха световните агенции.

Меркел и Оланд ще обсъждат изграждането на европейска комуникационна мрежа


Германският канцлер Ангела Меркел ще говори с президента на Франция Франсоа Оланд за изграждането на европейска комуникационна мрежа, чрез която да се избягва имейли и други данни да преминават през САЩ.

Меркел, която е на посещение във Франция в сряда, настоява за по-голяма защита на данните в Европа, след като миналата година стана ясно, че Германия е сред най-масово подслушваните държави от страна на САЩ. Дори телефонът на самата Меркел е бил подслушван.

"Ще говорим с...

Рекордни имотни данъци ще плащат гърците тази година


Собствениците на имоти в Гърция тази година ще трябва да плащат "рекордни" данъци за притежаваните от тях недвижимости, алармират вестниците, цитирани от БТА.

Притежателите на имоти са под тревога, правителството също е притеснено, тъй като данъците ще ударят "тавана", пише в. "Етнос". Ежедневникът подчертава, че през 2014 г. пет и половина милиона гърци ще трябва да платят за данъци по 715 евро.

Налозите са скочили седем пъти от началото на кризата през 2009 г. досега,...

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bgможе да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.При поискване е възможно е да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на  В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bgможе да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.При поискване е възможно е да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

Цветанов изненадан: Не мога да кажа мотивите за напускането на Стефанов

Попитайте него за мотивите му. Аз не мога да ви ги кажа. Това каза пред журналисти в парламента заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка с това, че Красимир Стефанов напусна ПГ на ГЕРБ. Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че няма напрежение в партията. „Мога да имам някакви предположения, но не мога да бъда сигурен Попитайте него за мотивите му. Аз не мога да ви ги кажа. Това каза пред журналисти в парламента заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка с това, че Красимир Стефанов напусна ПГ на ГЕРБ. Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че няма напрежение в партията. „Мога да имам някакви предположения, но не мога да бъда сигурен", обясни ...

Цветанов леко изненадан: Не мога да кажа мотивите за напускането на Красимир Стефанов

Попитайте него за мотивите му. Аз не мога да ви ги кажа. Това каза пред журналисти в парламента заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка с това, че Красимир Стефанов напусна ПГ на ГЕРБ. Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че няма напрежение в партията. „Мога да имам някакви предположения, но не мога да бъда сигурен", обясни ... Попитайте него за мотивите му. Аз не мога да ви ги кажа. Това каза пред журналисти в парламента заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка с това, че Красимир Стефанов напусна ПГ на ГЕРБ. Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че няма напрежение в партията. „Мога да имам някакви предположения, но не мога да бъда сигурен", обясни ...

Скромно начало на сесията на БФБ*

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата е 15/12, а при 2 позиции няма промяна

    


Япония с разочароващ растеж през последното тримесечие

Брутният вътрешен продукт (БВП) на Япония нарасна с едва 1% на годишна база през последните три месеца на миналата година, в сравнение с очаквания от...

Комбайн - рекордьор на Гинес, на изложението „Агра“ в Пловдив

Пловдив/КРОСС/Комбайн, регистриран в Книгата на рекордите на Гинес, е един от най-атрактивните експонати на изложението „Агра", което ще се проведе от 4 до 8 март 2014 г. в Международен панаир Пловдив. Негови съперници по иновативност са изделията на компании от 22 държави. Комбайнът става шампион с постижение от 69 тона зърно, ожънато за час, и най-ниска загуба при работа - само 0.1%. Супермашината е световна новост с марката New Holland, а ще бъде представена от „Интерагри България". В експозицията й присъства и новост от европейски мащаб с титлата „Трактор на годината", получена на изложението „Агритехника" в Хановер през 2013 г. Българските изобретатели не отстъпват на колегите си от Европа. Новост за света е комбинираният плуг КПМ-30 с устройство за раздробяване на изораната почва, разработен от „Раломекс". С него обработката се прави по-бързо и по-качествено, пести се гориво, твърдят от фирмата. Световна новост е и течният органичен тор „Аминобест", произвеждан от фирма „Биохум". Той активира растежа, осигурява икономично използване на влагата и може да се прилага при всички култури, се казва в протокол на БАН. Високи технологии навлизат и в мениджмънта на селското стопанство, показват две световни новости. iM Farming е концепция за водене на прецизно земеделие, разработена от холандска компания и представена от „Тайтън Машинъри България"

US пастор и водещ на National Geographic почина ухапан от змия

Джейми Кутс, един от водещите на програмата Snake Salvation по National Geographic  почина след ухапване от змия в американския щат Кентъки, съобщи телевизия Си Би Ес.
Инцидентът е станал в църква в град Мидълсборо. Когато пристигнали на мястото на трагедията те установили, че жертва е пастор Джейми Кутс, Джейми Кутс, един от водещите на програмата Snake Salvation по National Geographic  почина след ухапване от змия в американския щат Кентъки, съобщи телевизия Си Би Ес. Инцидентът е станал в църква в град Мидълсборо. Когато пристигнали на мястото на трагедията те установили, че жертва е пастор Джейми Кутс,

Цачева: Напускането на Стефанов се дължи на задкулисието в управлението на държавата

Отдавам напускането на Красимир Стефанов на задкулисието по начина, по който се управлява държавата днес. 

Това каза пред журналисти в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева.

„Заявих изненада за цялата група. Никой от колегите ми не е знаел, както и аз Отдавам напускането на Красимир Стефанов на задкулисието по начина, по който се управлява държавата днес. Това каза пред журналисти в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева. „Заявих изненада за цялата група. Никой от колегите ми не е знаел, както и аз", заяви Цачева.

Искра Михайлова: До края на месеца обявяваме кои обществени поръчки са нарушени

- Г-жо Михайлова, какво означава изявлението на говорителя на Европейската комисия (ЕК) по въпросите на регионалната политика Ширин Уилър в четвъртък за спрените пари по програма “Околна среда”?
- Членството в ЕС е и ежедневна комуникация между администрацията на ЕК и българската изпълнителна власт, както и между Европейския парламент и национа - Г-жо Михайлова, какво означава изявлението на говорителя на Европейската комисия (ЕК) по въпросите на регионалната политика Ширин Уилър в четвъртък за спрените пари по програма “Околна среда”? - Членството в ЕС е и ежедневна комуникация между администрацията на ЕК и българската изпълнителна власт, както и между Европейския парламент и национа

Пиронкова се завърна сред първите 50 в световната ранглиста


Българската тенисистка Цветана Пиронкова се завърна сред най-добрите 50 в световната ранглиста на WTA. Пловдивчанката събра 1190 точки и заема 48-ото място.

Пиронкова скочи с четири позиции спрямо миналата седмица. Тя продължи възхода си в ранглистата, след като заради слабите си резултати през миналия сезон започна годината извън първите сто.

Пиронкова не успя да преодолее квалификациите в Дубай. Там българката загуби във втория кръг от 19-ата в света Южени Бошар.

ГЕРБ също напусна пленарна зала

Парламентарната група на ГЕРБ напусна пленарна зала. Това стана преди обсъждането на Изборния кодекс. 


По-рано днес и ПГ на „Атака" напусна пленарната зала заради отказ да бъде приета декларация, осъждаща изказването на Хюсеин Хафъзов. 





























Парламентарната група на ГЕРБ напусна пленарна зала. Това стана преди обсъждането на Изборния кодекс. По-рано днес и ПГ на „Атака" напусна пленарната зала заради отказ да бъде приета декларация, осъждаща изказването на Хюсеин Хафъзов.

Кафе и цигара сутрин - убийствена комбинация

/КРОСС/ Кафето и цигарата сутрин са убийствена комбинация. Това заяви пред TV7 Божидар Иванов. Той разясни, че навика ни да пием кафе сутрин се дължи на факта, че организмът се дехидратира през ноща и има нужда от някаква течност, а не от кофеин. Много по-добре е да изпиете чаша лимонов фреш и хладка вода, отколкото да се стресирате още от сутринта. Сутрин, организмът ни веднага поема всичко и само 8 секунди след първата глътка, кафето започва да действа на нервната система. Иванов призова хората, които са пристрастени към кофеионовата напитка, поне да пият качествени марки. Евтиното кафе е главно с робуста и много малко съдържание на арабика, затова е изключително вредно. Иванов допълни, че нискокачественото кафе може да бъде канцерогенно заради лошата обработка. Когато суровите зърна се пекат при температура около 300 градуса, те изгарят напълно и стават канцерогенни, обясни още гостът.  

Двама димитровградчани в болница след пътни инциденти

Без опасност за живота е 40-годишен димитровградчанин след пътен инцидент. Катастрофата е станала вчера в 13:00 часа на пътя между димитровградските села Добно Белево и Злато поле. Пострадалият водач е шофирал лек автомобил Ауди-80 и при завършване на маневра „изпреварване” не е осигурил странично разстояние от товарен автомобил Мерцедес, управляван от 39-годишен мъж от Димитровград.

Вследствие на това водачът забил лекият си автомобил в товарното возило. Леката кола е излязла вдясно от посоката си и се е ударила в крайпътно дърво. От удара, мъжът е с комоцио в димитровградската болница.

Също с диагноза комоцио е и 39-годишна пешеходка. ПТП-то е станало вчера в 17:00 часа на булевард „Раковски” в Димитровград. 18-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген Голф”, при маневра движение назад не се е убедил в безопасността на маневрата и е ударил неправилно пресичащата пешеходка. Жената е в местната болница без опасност за живота.

Хасково Новини

Цитат на деня: Отдавам напускането на Стефанов на задкулисието


"Никой от колегите ми не е знаел, както и аз. Тъй като следващият ви въпрос ще бъде на какво го отдавам – на задкулисието. На начина, по който се управлява държавата днес, благодаря".

Цецка Цачева, зам.-председател на групата на ГЕРБ, по повод напускането на Красимир Стефанов, който днес стана независим депутат.

Красимир Стефанов влезе с листата на ГЕРБ в Хасково. Той ръководеше приходната агенция през 2011 г., когато данъчните проверяваха имотното състояние на тогавашния...

Столична община търси работа на бездомните

/КРОСС/ Два кризисни центъра в София осигуряват подслон на хората в нужда през студените месеци. Вторият отвори врати тази зима. Как обаче се отрази необичайно топлата зима на тяхната посещаемост? Минка Владимирова, директор на Дирекция "Социални дейности" към Столична община, обясни пред ТВ7, че заради топлото време броят на бездомните в приюта е понамалял, но постоянно се увеличават количествено тези, които търсят подкрепа. На сайта на Дирекция за социални дейности пък е публикуван регистър, който е своебразен апел към работодателите да назначат бездомни хора на работа като се обадят на посочените телефони. За съжаление обаче, повечето хора, останали без покрив, са нискоквалифицирани. Социалният работник Миглена Янкулова празказа, че обикновено причините хората да стигат до тази житейска ситуация са финансови, битови или в резултат на жилищни измами.  

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

НЗОК отпуска близо 190 хил. лв. за ин витро процедури, започнали през 2013 г.

От началото на тази година финансирането на дейностите по асистираната репродукция е задължение на Министерството на здравеопазването

    


КЗК установи нова злоупотреба с господстващо положение на "Топлофикация-София"

Сигналът за проверката е подаден от Върховна административна прокуратура

    


Бургаски детски футболен клуб "Звездичка" - символ на любов и внимание към децата

Детски Футболен Клуб „Звездичка” стартира своята дейност в средата на 2011 година с около 300 деца на възраст между 4 и 8 години, а в момента в школата тренират вече над 1300 д...

Мадона работи върху нов албум

55-годишната Мадона потвърди, че започва работа по нов албум, в който иска да има рап песен. "Да, албумът е в процес на разработка, но не ме питайте повече. Строго секретно е", каза звездат...

Все по-малко деца напускат училище в Монтанско

През първия учебен срок в област Монтана училище са напуснали 221 деца. Броят им е по-малък в сравнение с миналата година, съобщиха от Регионалния инспекторат на Министерството на образованието в Монт...

Хаменей: Ядрените преговори няма да доведат до никъде

Преговорите между Иран и великите сили /групата 5+1/ за ядрената програмата на Техеран, които трябва да бъдат подновени утре във Виена, ще продължат "но няма да доведат до никъде". Това...

НЗОК ще осигури средства за дейностите по асистирана репродукция

НЗОК ще осигури средства за заплащане на дейностите по асистирана репродукция, започнали през миналата година, съобщиха от пресцентъра на касата. Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване