Пуснаха мобилно приложение за проститутки

/КРОСС/ Докато германското правителство затяга законодателството за проституция, предприемачи от Берлин пуснаха специално мобилно приложение за връзка между клиенти и жрици. Идеята е хрумнала на Пиа Попенрайтер, докато се разхождал в квартала с червени фенери в германската столица една студена зимна вечер."Беше кучешки студ. Гледах горките момичета на тротоара и си казах "Защо трябва да стоят навън, това е толкова неефективно. Трябва да има мобилно приложение", разказва как се е родила идеята Попенрайтер.Той се захваща за работа и резултатът вече е налице. Мобилното приложение започва работа на 1 април и вече има множество почитатели. Преди проститутка да попадне с профила си в него, Попенрайтер и сътрудниците му провеждат кратък разговор с нея, за да се уверят, че е принуждавана насила да извършва секс услуги."Питаме ги какво са правили преди, защо са станали такива. Искаме да гарантираме на клиентите си услуги от наистина щастливи проститутки", казва още предприемачът.Приложението е безплатно за предлагащи секс, а за търсещите е между 5 и 10 евро в зависимост какво точно търсят. Клиентите филтрират профилите според желанията си и могат директно да се свържат и да си уредят среща. Не е като да мръзнеш на тротоара, съобщава ТВ7.

Съдбата на изчезналия малайзийски самолет ще е ясна до седмица

До седмица черните кутии на изчезналия Боинг 777 на Malaysia Airlines ще бъдат намерени, заканиха се властите в Австралия. Самолетът, пътуващ от...

Ботев осъди агресията на феновете

Президентът на Ботев излезе със специална декларация, с която осъжда категорично случилото се на дербито в Пловдив. Междувременно футболистите на "канарчетата" получиха почивен ден навръх Великден.

Бербатов донесе успеха на Монако

/КРОСС/ Димитър Бербатов донесе успеха на Монако. Българинът се разписа и тимът му спечели с 1:0  дербито срещу Ница от 34-ия кръг на Лига 1.Още в 5-тата минута на срещата благоевградчанинът овладя майсторски топката и с прецизен удар прехвърли вратаря на Ница Давид Оспина. Само седем минути по-късно Бербатов пропусна да вкара за 2:0, след като Валер Жермен удари греда, а при добавката защитник на гостите отрази с тяло влизащия в мрежата удар на Митко.След този двубой "монегаските" остават втори в класирането на класирането на 7 точки от лидера Пари Сен Жермен. Отборът на Ница е 14-ти с 39 точки.    

Сидеров: САЩ иска да скара Русия с ЕС

София /КРОСС/ Целта на САЩ е да скара Русия с ЕС, защото една Евразия би ги изхвърлила от играта. Това заяви в студиото на "Предаването на Карбовски" Волен Сидеров.Дипломатите от НАТО настояват да заявим враждебна позиция към Русия, да се засили дрънкането на оръжия. Те идват у нас заради това, няма да дойдат, за да се ръкуват, допълни лидерът на "Атака".На службите у нас се пуска политическа линия врагът да е Русия, никой не обръща внимание например на проблема с крайните ислямисти, категоричен е Сидеров. Според него, в страната действа план на българофобите, чиято цел е да останат 3-4 млн. българи.Политикът коментира и скандала с хомосексуализма в църквата. Примерите на църковните служители влияят на миряните. Аз съм свързан с темата още от журналистическата си кариера през 90-те години и сега бих подкрепил по всякакъв начин кампанията "Вън педерастите от църквата", заяви Сидеров.В човек е заложено да търси Бог, нематериалното, но когато църквата го отблъсква, започва да чете друга литература, да се интересува от други учения, каза още лидерът на "Атака".Той коментира и ниските резултати, които социологическите агенции дават на партията му за Евроизборите. Убеден съм, че ще влезем в Европарламента, сега ни мерят ниско, но рязко ще ни увеличат преди изборите, убеден съм, категоричен беше Сидеров, като добави, че кани всички лидери на партии, които са на чело на листите, на дебат

Бившият външен министър на Афганистан води в президентската надпревара

/КРОСС/ Бившият външен министър на Афганистан Абдула Абдула води на президентските избори в страната, но не му достигат гласове, за да ги спечели. Това съобщи „Ройтерс", позовавайки се на афганистанската независима избирателна комисия .До момента 50% от гласовете са обработени. Според събраните до момента данни , Абдула води с 44.4% от гласовете. На второ място е прозападният политик Ашраф Гани, събрал 33,2% от гласовете.Окончателните резултати ще бъдат обявени на 14 май. Ако е необходимо да се проведе балотаж, той ще бъде в края на месец май.

Как Париж се бори със замърсяването на въздуха


Необичайно топлото време в Париж предизвика освен радост и доста зло – заради високите температури, нивата на замърсяване на въздуха станаха необичайно високи. Градът на любовта реагира светкавично, предлагайки безплатен обществен транспорт и система за споделяне на колела през уикенда. Това обаче не е достатъчно и следва забрана на автомобилите, в самия Париж и в 22 околни му области.

Частнопритежаваните коли и мотори с четни номера ще бъдат недобредошли на парижките улици в...

Учени представиха „нано лепило“, което затваря рани за секунди

Учени разработиха специално лепило, което вероятно ще замени използването на традиционната игла и конец, за да се зашият рани, съобщава сп. „Сианс е авнир“. Новият продукт може да революционизира медицинската практика и регенеративната медицина.

Свастика се мъдри над Община Севлиево

Знаме със свастика се развява над Община Севлиево

Женски скандал пред Божия храм в Поморие

/КРОСС/ Женски скандал стресирал случайните минувачи пред Божия храм в Поморие. Родената във Варна Диана Борисова за малко да олекне с 1500 лева заради мощна храчка, изпратена към лицето на поморийката К.П.Циркът станал на 29 май м.г. между 10.30ч. и 11.00ч. в Поморие пред манастира „Св. Георги". Двете имали стари разправии за пари. Пред Божия храм Диана изкрещяла на К.: „Ти са тази която ми открадна парите. Да ми ги върнеш. 400 лева бяха!" развилнялата се жена не се сдържала и наплюла К. Нахрачената веднага завела жалба в съда.По време на делото в съда в Поморие на основание чл.78а от НК Диана Борисова била освободена от наказателна отговорност, но получила административно наказание - глоба от 1000 лева.Тя също така била осъдена на заплати 500 кинта обезщетение на наплютата като неимуществени вреди.Районният съд в морския град е признал обаче за невинна за това, че пред сащисаните минувачи си искала 400-те лева. Магистратите я задължили и да плати и адвокатските разходи на К.По време на първото заседание в Бургаския окръжен съд двете жени решили да постигнат в крайна сметка споразумение. Диана Борисова се извинила за плювнята.Производството е прекратено, а присъдата на Борисова е отменена, стана ясно от решение на Бургаския окръжен съд, пише flagman.bg.

175 школа у нас с уроци по религия

Най-заинтересовани са от началния курс

Сайтът на Белия дом свали петицията за присъединяване на Аляска към Русия

/КРОСС/ Петицията за присъединяване на Аляска до Русия не успя да събере 100 000 гласа и бе свалена от сайта на Белия дом."Срокът (за събиране на подписи ) на петицията, до която се опитвате да получите достъп, изтече, тъй като тя не бе в състояние да преодолее необходимия праг", е отбелязано на страницата, на която бе поместена подписката.За да дадат американските власти официален отговор на петицата, до 20 април тя трябваше да събере 100 хиляди гласа. В крайна сметка инициативата е подкрепена от 42 хиляди души.Анонимният автор на петицията призовава американците да гласуват за анексирането на Аляска към Русия.

Цвети отпадна от анонимна италианка в Щутгарт

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова, която беше водачка в схемата на квалификациите, отстъпи пред 221-та в света Джоя Барбиери от Италия с 1:6, 3:6 за 63 минути.

Най-коментираните статии в "Дневник" през седмицата: Украйна, Путин и срещата РБ-ГЕРБ


И тази седмица украинската криза и действията на политиците са най-дискутираните от читателите на "Дневник" теми.

Ето и цялата класация:

Най-коментираната тема е спецоперацията на украйнските власти срещу въоръжени сепаратисти. "Части от всички силови структури в страната участват в операцията и Бог да е с нас", написа министърът на вътрешните работи Арсен Аваков на страницата си във Facebook. Новината събира 455 коментара.

На второ място е анализът на Даниел...

МВР очаква засилен трафик на автомобили в края на почивните дни

Очаква се постепенно засилване на трафика към София и големите градове в страната, съобщиха от МВР. Основният поток прибиращи се след Великденските празници ще бъде по автомагистралите "Хемус", "Тракия" и "Люлин". Активен ще бъде и потокът от автомобили от ГКПП - Кулата и ГКПП - Капитан Андреево. Към момента няма интензивно движение или задръствания. Засилен е контролът по главните пътища и възловите места в страната. Създадена е организация за оптимално придвижване на връщащите се от празнично пътуване. От "Пътна полиция" напомнят на водачите да шофират внимателно, със съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания.

"Ню Йорк таймс": Обама започа излоация на Путин

Независимо, че няма лесен изход от кризата с Украйна, президентът на САЩ Барак Обама и неговият екип по въпросите на националната сигурност вече гледат отвъд този конфликт и ще прекарат оставащите две години и половина от мандата в Белия дом в обновена версия на стратегията  за студената война за възпиране експанзията на Москва, твърди в. „Ню Йорк таймс“, цитиран от „Дневник“. Фокусът вече е поставен върху изолиране на Русия  чрез отрязване на икономическите и политическите й връзки с външния свят, ограничаване на експанзионистичните й амбиции към съседите и де факто превръщането й в държава парий, допълва изданието. В статията са цитирани съветници на Белия дом, според които Обама е заключил, че дори да се постигне някакво решение за Крим и Източна Украйна, той никога няма да има конструктивни отношения с президента Владимир Путин. В резултат на това американският президент ще се опита да ограничи щетите, които Путин може да нанесе, да съхрани малкото от сътрудничеството, което е останало и да пренебрегва господаря на Кремъл в полза на политика в чужбина в сфери, където може да има някакъв напредък.

Социалните медии вирусно разпространяват настроения

Калфирнийският и Йейлският университет установиха,че настроенията могат вирусно да се  предават през социални медии като Facebook.За да стигнат...

Красив гол на Бербатов донесе победата на Монако

Изключително красив гол на Димитър Бербатов донесе победата на "Монако" с 1:0 над "Ница" в регионалното дерби на френската Лига 1. Българският нападател получи топката на линията на засадата и с прехвърлящ удар от малък ъгъл изненада вратаря на Ница. Това беше третото попадение на Бербатов в първенството. Българинът направи силен мач, но победата се дължеше и на силната игра на вратаря Даниел Субашич, който няколко пъти и през първото, и през второто полувреме спаси страхотни положения. В един от случаите дори се наложи защитник на "Монако" да изчисти от голлинията, като топката частично беше зад нея. "Монако" остава на второ място в класирането със седем точки по-малко от "Пари Сен Жермен", но и мач повече.

Икономисти тревожни - животът ни поевтинява

За трети пореден месец статистиката сочи, че животът ни поевтинява. Хората намират това твърдение за парадоксално и нямащо нищо общо с реалността. Икономисти от своя страна предупреждават, че новината "живеем по-евтино" вместо добра може да се окаже много лоша.

Папа Франциск призова воюващите страни да спрат да сеят смърт

Папа Франциск отслужи Великденска служба пред 150 000 вярващи във Ватикана, преди да отправи посланието си към града и към света (Urbi et Orbi). Светият отец призова за солидарност с жертвите на вируса Ебола в Африка и разкритикува бедността и нехайството, довели до разпространяването на епидемията в Гвинея, Сиера Леоне и Либерия. В посланието си той призова воюващите в Сирия по случай Великден да имат смелостта да преговарят за мир, който хората от толкова дълго чакат. Франциск настоя воюващите страни да престанат да сеят смърт и да използват сила срещу беззащитното население и да открият достъп до необходимите хуманитарни помощи за бежанците. На днешния Великден, който католици и православни празнуват заедно, главата на Римокатолическата църква отправи молитви за умиротворяване на Украйна. Той призова заинтересованите страни заедно с подкрепата на международната общност в дух на единство да попречат на насилието и да предприемат стъпки за умиротворяване. "Молим те, Господи, да вдъхновиш инициативи за умиротворяване на Украйна, така че заинтересованите страни, подкрепяни от международната общност, да направят усилия, за да спрат насилието и да изградят в дух на единство и диалог бъдещето на страната", каза папа Франциск.

Полицията в Севлиево не знае за знамето със свастика над общината

В полицията в Севлиево не знаят, че над общината се вее знаме със свастика. Това стана ясно от съобщение на дежурния полицай, който поясни, че такъв сигнал не е постъпвал. Знамето най-вероятно е било...

Патриархът благослови българите на Великден

Възкресение Христово е най-големият и светъл празник за християните. Негово светейшество патриарх Неофит оглави литургията за Второ Възкресение в столичния храм „Света Неделя”. Десетки вярващи запалиха свещи и се помолиха за мир и благоденствие.

Щайнмайер: Русия и Украйна да седнат на масата за преговори

 /КРОСС/ Министърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер призова Русия и Украйна да седнат на масата за преговори. Той изтъкна, че фокусът на западното обществено мнение трябва да бъде преместен от санкциите и да се съсредоточи върху снижаване на напрежението.Изявлението му е в отговор на призива на министъра на отбраната Урсула фон дер Лайен в списание "Фокус", която заплаши Москва в петък, че ще й бъде наложено трето ниво на санкции ако продължи да дестабилизира Украйна. Щайнмайер е на мнение, че въпросите със санкциите не бива да се преекспонират и че за прекратяване на хаоса в Украйна вина носят силите зад кулисите,които се стремят ескалацията на напрежението да продължи. Москва и Киев трябва да пристъпят към изпълнение на постигнатите договорености в Женева, да се разоръжат враждуващите групировки и да се освободят окупираните административни сгради, подчерта Щайнмайер.

Банева: Аз съм абсолютно безпартийна

София /КРОСС/ Няма как олигархията като определение да се закачи за моя съпруг. Аз съм абсолютно безпартийна. Когато една партия е на власт, тя задължително си има кръг от фирми. За да си олигарх, трябва да се поддаваш на манипулациите на партиите, които умело успяват да те убедят, че ако си с тях ще си добре, коментира пред Нова телевизия кандидатът за евродепутат Евгения Банева.„Аз нямам нито един познат, който да е член на някой от съществуващите партии. Политическите олигарси дълги години работиха да останат скрити зад своите партии. Всичко хора, които са работещи като мен, които работят дълги години в България и свързват бъдещето си с България започват рано или късно да си задават въпроса дали не са сбъркали. Какво се случва в тази държава? Лавината, която ни влече към дъното, набира скорост. Партиите са се отдали на едно политическо говорене. Бизнесът е подложен на една преса. Аз съм си човек от реалната икономика, аз съм работодател", заяви Банева.„Нашите партийни послушковци, които са изпращани в Брюксел, недостатъчно добре се борят за еврофондовете. Докато хората говорят, аз работя. Никой не знае кой пише стратегиите на оперативните програми, които се изпълняват в България. Бизнесът в България е принуден да се съобразява с много европейски рестрикции. Например България не може сама да определя визовия си режим, посочи тя.Няма как негативи от съпруга ми да ми натежат. Освен благодарности, нищо друго не мога да изразявам", сподели Банева

Лични санкции срещу Путин звучат абсурдно

Президентът не се страхува от в. "Таймс", заяви говорителят му


Великден в Поморие /видео/

С изложбата на Великденски обредни хлябове започнаха общоградските тържества в Поморие. Пред хотел “Сейнт Джордж” поморийци опитаха от вкусните козунаци и корабии, а  организаторите от Тракийско дружество „Одринска епопея” разнообразиха празничното настроение с народни изпълнения  на хор “Тракийка” и певецът Георги Драганов.  В програмата участва и Общински духов оркестър.

 

По-късно на централния площад в града се извиха пъстри български хора с участието на всички местни танцови клубове, органирини от ОДК Поморие, където литераторът Мариана Маринова откри проявата с думите:

“Свищовско, Дайчово, Еленино, Ганкино, Тракийска ръченица….. Вият се хората, танц след танц- бързи, тежки; български! Искри радостта, греят носиите – красиви, пъстри, празнични. От ракли извадени, танцуват с човека- възторг в жълто, червено, бяло…. Такава хубост! Скачат багрите. Свива се хорото, разпъва се… С гердан е мегданът; за четвърта година в Поморие танцуват малки и големи, вие се великденското хоро. Хубавото ни българско хоро- точка на срещнатите времена. Миналото и обещанието за бъдеще. Магия е. Отколешна тайна. Великденското хоро!

Вижте видеозаписа:

Бербатов вкара гол №1 на Великден

Димитър Бербатов се превърна във властелина на футболния Великден. В дербито на Лазурния бряг между "Монако" и "Ница" българската звезда заби фамозно за 1:0. Как стана голът? Бербатов получи топката по левия фланг и от съвсем малък ъгъл небрежно прехвърли вратаря Давид Оспин. Веднага в социалните мрежи започнаха да летят аплодисменти към нападателя Димитър Бербатов се превърна във властелина на футболния Великден. В дербито на Лазурния бряг между "Монако" и "Ница" българската звезда заби фамозно за 1:0. Как стана голът? Бербатов получи топката по левия фланг и от съвсем малък ъгъл небрежно прехвърли вратаря Давид Оспин. Веднага в социалните мрежи започнаха да летят аплодисменти към нападателя

Ани Салич: Аз извън новините? Отбягвам лекарите, но аптечката ми е препълнена

С Ани Салич разговаря ПАОЛА ХЮСЕИН:

- Г-жо Салич, навръх Великден започва предаването ви С Ани Салич разговаря ПАОЛА ХЮСЕИН: - Г-жо Салич, навръх Великден започва предаването ви "Извън новините". Какво ще се случва в него? - Интензивен и динамичен видеоразказ за живота на известните и не толкова известни, но значими за обществото ни българи, които ще ни показват през своята камера как живеят. - Защо избрахте да разказвате

В кралска градина в Лондон срещу 16 паунда

300 акра дъхави поляни, сенчести дървета на
над 200 години и омайни цветя



Тук ви чака и дворецът на Джордж III, който
кралят обитавал в пристъпите си на лудост



Отивате за 4-5 дни в Лондон. Ако не сте за малка ваканция, а служебно, в свободните часове между бизнес срещите или лекциите ние, българите, най-често се отбиваме до Бъкингам 300 акра дъхави поляни, сенчести дървета на над 200 години и омайни цветя Тук ви чака и дворецът на Джордж III, който кралят обитавал в пристъпите си на лудост Отивате за 4-5 дни в Лондон. Ако не сте за малка ваканция, а служебно, в свободните часове между бизнес срещите или лекциите ние, българите, най-често се отбиваме до Бъкингам

Великденска благотворителна изложба в Търговище събра 3 000 лв.

Търговище /КРОСС/ Близо 3 хиляди лева бяха събрани в Търговище по време на Великденската благотворителна изложба базар. Тя бе организирана от доброволци от Българския червен кръст и подкрепена от ученици, пенсионери и обществеността в града. Събраните средства ще бъдат разпределени между осем деца с хронични заболявания, чиито семейства са в най-тежко състояние, съобщи Ваня Борисова от Българския червен кръст.Цялостната инициатива е в рамките на един проект, който Българският червен кръст изпълнява - "Повишаване на информираността на обществото с проблемите на възрастните хора и лобиране за техните права". И тази година възникна идеята нашите доброволци да организират Великденска благотворителна изложба - базар, която да има фондонабирателен характер и финансовите средства да бъдат използване за подкрепа на деца с хронични заболявания. Разбира се най-големите дарители са децата от училищата и възрастните хора от пенсионерките клубове, които предоставиха свои произведения уникати, които да бъдат продадени по време на изложбата базар, но успоредно с тях финансови средства дариха общинските съветници и Учителският клуб в град Търговище, каза Борисова, цитирана от БНР.

Видео: С фантастичен гол Бербатов донесе победа на "Монако"


Димитър Бербатов вкара рядко красив гол за победата на "Монако" с 1:0 над "Ница" в регионалното дерби на френската Лига 1.

Българският нападател откри резултата още в петата минута. Той получи топката на линията на засадата, изтегли се вляво и с параболичен удар от много малък удар прехвърли вратаря на гостите Давид Оспина.

Това беше третото попадение на Бербатов в първенството.

Българинът направи силен мач, но победата се дължеше и на силната игра на вратаря...

Държавата превърна Цар Киро в недосегаем

20 г. Цар Киро е недосегаем и се нарича цар, възмути се зам.-шефът на ВМРО Ангел Джамбазки.

Дъщерята на Христо Проданов: Зная, че татко е направил всичко възможно, за да се върне при мен


"Зная, че моят татко е направил всичко възможно, за да се върне при мен. Малко преди щурма към върха той казва, че най-важното е всички алпинисти да се върнат живи и здрави, всичко останало е пепел, както казва той". Това каза дъщерята на Христо Проданов- Силвия, пред БНТ.

Днес се навършват 30 години, откакто Христо Проданов стана първият българин, стъпил на най-високата точка на планетата връх Еверест (8848 м). 41-годишният тогава Проданов се изкачва сам по Западния гребен без...

Свалчища тръгнаха след пороите

Свлачища се образуваха на много места в страната след продължилите близо седмица дъждове. Затруднено е движението по някои от пътищата в област Видин. По пътя Белоградчик – Гранитово се е образувало свлачище и движението се извършва само в едното платно. Нарушена и прокопана асфалтова настилка има между селата Макреш и Цар Шишманово, на разклона за село Толовица. Водачите в този участък трябва да шофират с повишено внимание, каза Ваньо Димитров, заместник-директор на Областна дирекция на МВР – Видин пред радио "Фокус". Реката в село Стакевци, белоградчишко преля вчера след 4 поредни дни обилни валежи. Според кмета причината не е непочистен мост, а циментовите бурета, които са поставени в коритото на реката и не успели да поемат голямото количество вода. Вече се успокоява обстановката в община Чупрене, в която беше въведено бедственото положение. Много дворове и къщи са наводнени. Вчера е имало много аварии в електрозахранването, но те са отстранени. Нивото на реката е спаднало с около 60 см. В Ружинци очакванията са водата да започва да се оттегля вече от резервоарите и помпите, за да може да се подаде питейна вода към общината. „Все още има неприятни моменти за хората, които живеят там. Може би в близките дни ситуацията ще се нормализира, към момента просто е по-нормална от вчера и онази нощ. Ако отново започнат дъждовете нещата ще се усложнят, но ако метеорологичните условия се задържат като днес без валежи, вероятно до два дни обстановката ще се нормализира”, каза Николай Тодоров, заместник-областен управител на град Видин. Тежко е положението и в Родопите. Продължава разчистването на свлачището между селата Горен и Долен Върли дол, в момента няма валежи и до края на деня се очаква и този път да се отвори. Пътищата до Кочани, Раевица, Учурума и Горен Върли дол – Неделино бяха затрупани от свлачища. В момента пътищата са проходими, но цялостното им разчистване ще продължи през цялата седмица. Продължава работата по почистване на пътя до златоградското село Ерма река. Пътят е отворен, но свлачището е много голямо и все още не е ясно кога камарата пръст и камени ще бъде почистена изцяло. Едва след разчистването й ще започне почистването на свлачището при село Аламовци. Там няма пълно затваряне на пътя, но минаването е силно затруднено.

Над 110 убити при кражба на говеда в Южен Судан

С повече от 110 загинали завърши опит за кражба на едър рогат добитък в Южен Судан, предаде ИТАР-ТАСС.

Бареков по повод Великден: На този ден пожелавам на недоброжелателите си здраве и щастие

По повод Възкресение Христово предсeдателят на По повод Възкресение Христово предсeдателят на "България без цензура" Николай Бареков пожела във Фейсбук: "Христос Возкресе! Нека всички българи да вървим напред и да ни води Божията светлина. На този свят ден пожелавам дори и на недоброжелателите си здраве и щастие. Ние, българите, сме изключително качествен народ и заслужаваме много по-добро

Бареков по повод Великден: На този ден пожелавам на недоброжелателите си здраве и щастие

По повод Възкресение Христово предсeдателят на "България без цензура" Николай Бареков пожела във Фейсбук:
"Христос Возкресе! Нека всички българи да вървим напред и да ни води Божията светлина. На този свят ден пожелавам дори и на недоброжелателите си здраве и щастие. Ние, българите, сме изключително качествен народ и заслужаваме много по-добро По повод Възкресение Христово предсeдателят на "България без цензура" Николай Бареков пожела във Фейсбук: "Христос Возкресе! Нека всички българи да вървим напред и да ни води Божията светлина. На този свят ден пожелавам дори и на недоброжелателите си здраве и щастие. Ние, българите, сме изключително качествен народ и заслужаваме много по-добро

Пускат допълнителни вагони за празниците

Съставите на 139 влака ще бъдат увеличени с допълнителни вагони, съобщиха от БДЖ. Те ще пътуват по основните направления в страната.   ...

БДЖ пуска допълнителни вагони за празниците

Съставите на 139 влака ще бъдат увеличени с допълнителни вагони, съобщиха от БДЖ. Те ще пътуват по основните направления в страната.   ...

Пътят за Белоградчик пропадна, огромна река тече на мястото му

Пътят между Белоградчик и гара Орешец се срина, а сега на мястото му тече огромна река. Проблемът е много сериозен, разказа пред Радио „Фокус” кметът на село Орешец Костадин Филипов. Пътят пропадна вчера през нощта около 3:00 часа. Получи се подпочвена река, която внезапно излезе и подкопа целия път. Никой не подозираше и не очакваше, че съществува такава река, разказа кметът. По думите му след разрушаването на пътя промяна е настъпила в целият релеф на мястото. В момента пътят Белоградчик - Орешец е затворен и е непроходим за всички моторни превозни средства. Камъните са напукани, в тях са се образували малки пещерички, в които навлиза и се събира вода, която в продължение на много години е прокопавала и си е направила място. Сега на мястото на пътя тече огромна река, добави Костадин Филипов. Очакванията са пътят да бъде възстановен най-рано през есента. По думите на кмета в Орешец има няколко къщи в долната част на селото, чиито мазета са наводнени, но водата е отстранена с помпи. Справяме се със ситуацията. Към момента и дъждът спря, допълни кметът.

15-годишен бере душа след побой в Пловдив

Шестима младежи са задържани след побой в центъра на Пловдив тази нощ, съобщиха от МВР.

Представиха новия официален портрет на Елизабет II

/КРОСС/ Новият официален портрет на британската кралица Елизабет II бе представен по повод на 88-ия й рожден ден, който ще бъде отбелязан на 21 април, отбелязва АП. Авторът на снимката, която улавя Елизабет II с усмивка на лицето, е дело на 76-годишният британски фотограф Дейвид Бейли."Тя има много добри очи с озаряващ блясък. Винаги ми е харесвала. Силна жена", заяви той. Новата снимка на кралицата ще се използва в правителствената кампания по развитие на туризма на Острова.Всяка година Елизабет II, родена на 21 април 1926 година, празнува по два рождени дни. Официално цялата страна празнува рождения й ден през юни. По този повод тази година в Лондон ще се проведе парад на цветовете Trooping the Color.

Кремъл се смее на "заплахата" за санкции лично срещу Путин

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков нарече абсурд заплахата, за която пише британският вестник "Таймс" за американски санкции срещу милиардите лично състояние, което Путин би...

Договаряме повече чартъри от Русия до Варна и Бургас

Пращаме още 50 служители в консулствата в Русия, Украйна и Беларус, за да се издават по-бързо визи, каза във Варна външният министър Кристиан Вигенин. Ситуацията в Украйна създава риск туристите от там да намалеят. Несигурността в Украйна застрашава и автобусните екскурзии през нея от Беларус и Русия.

Властите в Непал прекратиха издирването на изчезналите водачи на Еверест


Непал прекратява днес издирването на тримата непалски водачи, които се водят "изчезнали" от този петък след лавината непосредствено под връх Еверест, която отне живота на 13 техни колеги, предава Би Би Си като се позовава на агенция АФП.

"Решихме да прекратим издирването на изчезналите. Не успяхме да определим мястото, където са телата и на този етап това трудно може да стане в снега", обяснява официален представител на непалското министерство на туризма Дипендра Паудел пред АФП....

Властите в Непал прекратиха издирването на изчезналите водачи на Еверест


Непал прекратява днес издирването на тримата непалски водачи, които се водят "изчезнали" от този петък след лавината непосредствено под връх Еверест, която отне живота на 13 техни колеги, предава БиБиСи като се позовава на агенция АФП.

"Решихме да прекратим издирването на изчезналите. Не успяхме да определим мястото, където са телата и на този етап това трудно може да стане в снега", обяснява официален представител на непалското министерство на туризма Дипендра Паудел пред АФП....

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване