Джамбазки: Всеки наглец в България говори за Левски

„Този човек не бива да се нарича цар, той е криминално проявен и осъждан далеч преди 89-а година. 20 години този човек се превърна в недосегаем, използвайки местната и друга власт. Той е изключително нагъл“. Така Ангел Джамбазки от ВМРО определи Цар Киро пред Нова телевизия.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, „Този човек не бива да се нарича цар, той е криминално проявен и осъждан далеч преди 89-а година. 20 години този човек се превърна в недосегаем, използвайки местната и друга власт. Той е изключително нагъл“. Така Ангел Джамбазки от ВМРО определи Цар Киро пред Нова телевизия. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Товарният космически кораб "Дракон" достигна МКС

Американският товарен космически кораб "Дракон", създаден от частната американска компания SpaceX, долетя до Международната космическа станция (МКС) и успешно бе прихванат роботизираната ръка-манипулатор.

Джамбазки: Всеки наглец в България говори за Левски

„Този човек не бива да се нарича цар, той е криминално проявен и осъждан далеч преди 89-а година. 20 години този човек се превърна в недосегаем, използвайки местната и друга власт. Той е изключително нагъл“. Така Ангел Джамбазки от ВМРО определи Цар Киро пред Нова телевизия.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, „Този човек не бива да се нарича цар, той е криминално проявен и осъждан далеч преди 89-а година. 20 години този човек се превърна в недосегаем, използвайки местната и друга власт. Той е изключително нагъл“. Така Ангел Джамбазки от ВМРО определи Цар Киро пред Нова телевизия. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

В Сирия може би пак използват химическо оръжие

Франция разполагала с подобни сведения, но не и с доказателства

6-ма пребиха 15-годишнен пловдивчанин

15-годишно момче е настанено в болница със сериозни наранявания след побой в центъра на Пловдив.

Пожелавам и на недоброжелателите здраве!

Пожелавам дори и на недоброжелателите си здраве и щастие, написа в поздрава си за Великден във Фейсбук лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

Джамбазки: Цар Киро е симптом, че обществото продължава да се разпада

София /КРОСС/ Тези къщи и палати в Катуница не са построени за един ден, те са строени с времето. Там дори местната власт е правила чадър на цар Киро. Има свян да се коментират подобни теми. Даже по-скоро страх. В друго студио такъв разговор няма да чуеш, коментира пред Нова телевизия Ангел Джамбазки.„Важно е какво ще решат нашите приходни администрации. Един от синовете на цар Киро се изтърва в едно интервю, че уреждат гласове за различни политически формации на различни избори. Аз пуснах сигнал до съответните органи, но ми отговориха, че трябва да докажа това, което той е казал. Този човек е симптом за това, че обществото ни продължава да се разпада. Самото общество ще се разпада и ще се разяде от свенливост, която прелива в един страх. Той ще се опита пак да направи провокация, за да се прави на интересен, но циганският въпрос има решение. Образование - ако трябва принудително и придобиване на трудови навици - също ако трябва принудително", заяви Джамбазки в ефира на Нова.

Бареков: Заслужаваме много по-добро бъдеще

София /КРОСС/ Нека всички българи да вървим напред и да ни води Божията светлина. Това пожелание по повод Великден отправи във Фейсбук лидерът на "България без цензура" Николай Бареков."На този свят ден пожелавам дори и на недоброжелателите си здраве и щастие. Ние, българите, сме изключително качествен народ и заслужаваме много по-добро бъдеще", написа Бареков.

Космическият "камион" Dragon стигна благополучно до МКС

Роботизираната ръка на станцията успешно го е прихванала

Продължава изпускането на язовир Копринка


И днес продължи изпускането на язовир Копринка, който е достигнал своя максимум, заради обилните валежи. Има опасност от наводнения по поречието на река Тунджа. Информирани са жителите на селата покрай Тунджа, както и животновъдите, които използват за паша ливадите край реката.

Заради обилните валежи в Смолянска област се активизираха свлачища в района на община Неделино, които се разчистват. Временно е ограничено движението по път 86 Асеновград-Смолян в района на Бачково. Обходният...

Джамбазки: Циганите да бъдат образовани, дори и принудително

Ако се каже, че има голяма група цигани, които са неинтегрирани в обществото, скачат десетки правозащитни организации, които наговарят невероятни неща за правата им, но не и как да се реши проблемът. Тези 100 млн. евро на Кирил Рашков, ако изобщо ги има, трябва да бъдат проверени от къде идват.

Станислас Вавринка взе първа Мастърс титла

13:1 – това беше балансът в двубоите между Роджър Федерер и Станислас Вавринка преди днешния финал на Мастърса в Монте Карло.  Единствената победа за шампиона от тазгодишния Austral...

В Славянск хванаха заподозрян за атаката над КПП при града

Проруските активисти в Славянск съобщиха, че един от предполагаемите участници в снощното нападение е бил задържан, предаде Агенция "Фокус". Младият човек е изгубил своя отряд и е бил откри...

Много пиян падна от колата и се удави в плитка река

Пиян е бил шофьорът, който в събота привечер падна от колата си в плитка река край благоевградското село Логодаж и се удави. Информацията е на благоевградската полиция, цитирана от агенция "Блиц". Нелепият инцидент е станал около 21.15 часа в събота. Колата на 45-годишният Марин се е закантарила на моста между село Логодаж и Доганджийската махала. Мостът на черния път е много тесен и една от гумите е излязла от нея. Шофьорът излязъл от колата и паднал в реката. Въпреки обилните дъждове, реката е малка и по това време е била дълбока не повече от 40 сантиметра. Сигналът е подаден в полицията около 23:30 часа вчера. 45-годшишният Марин е видян удавен в реката. Непосредствено преди да тръгне към Доганджийската махала, мъжът е пил с приятели от селото. Това не е първият случай, в който той е карал пиян. Преди година свидетелството му за правоуправление е било отнето заради употреба на алкохол.

В3 – витаминът от космоса

Изследователи на НАСА от Центъра за космически полети твърдят, че никотиновата киселина, известна също като витамин B3, е дошла от космоса. Някои учени смятат, че в резултат на сблъсъци на младата Земя с други космически обекти на нашата планета са били доставени необходимите за живот химически вещества като аминокиселини и витамини.

Цвети Пиронкова с неприятна загуба в Щуртгарт

Българката загуби от 221-та в света Джоя Барбиери


Двама мъже загинаха при катастрофа на Околовръстния път в столицата

Двама души загинаха при пътен инцидент, станал тази нощ в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Минути преди полунощ миниван "Ситроен Ксара" излязъл от платното за движение на Околовръстния път и се ударил в земен скат.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
При катастрофата са загинали двама Двама души загинаха при пътен инцидент, станал тази нощ в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Минути преди полунощ миниван "Ситроен Ксара" излязъл от платното за движение на Околовръстния път и се ударил в земен скат. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS При катастрофата са загинали двама

Две жертви на катастрофа в столицата

Двама души загинаха при пътен инцидент, станал тази нощ в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Минути преди полунощ миниван Двама души загинаха при пътен инцидент, станал тази нощ в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Минути преди полунощ миниван "Ситроен Ксара" излязъл от платното за движение на Околовръстния път и се ударил в земен скат. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS При катастрофата са загинали двама

Германският външен министър призова Русия и Украйна да започнат преговори


Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер призова Москва и Киев да седнат на масата за преговори. Той изтъкна, че фокусът на западното обществено мнение трябва да бъде преместен от санкциите и да се съсредоточи върху снижаване на напрежението.

Изявлението му е в отговор на призива на министъра на отбраната Урсула фон дер Лайен в списание "Фокус", която заплаши Москва в петък, че ще й бъде наложено трето ниво на санкции ако продължи да дестабилизира Украйна.
...

Стотици русенци извиха хоро на площада

Русее /КРОСС/ Над 1500 русенци се събраха на традиционния великденски концерт на площада пред Общината в Русе. За доброто им настроение се грижеха ФФТ „Найден Киров", ансамблите „Здравец", „Русчуклийче" и „Зорница" при Общински детски център за култура и изкуство, както и школата по народно пеене към центъра. Не липсваха традиционните конкурси за най-писано великденско яйце, най-добре аранжирана кошничка, за най-хубав великденски козунак и др. 19-годишният Денислав, студент в столичен ВУЗ пък си тръгна с живо агне - голямата награда от великденската томбола. С награди - модна конфекция, ваучери за пазаруване, стоки за бита, талони за фитнес, билети за театър и дори прасенце от различни русенски фирми - спомоществователи на проявата, си тръгнаха още 99 русенци.Празникът завърши с кръшно хоро, на което се хванаха няколко стотин от присъстващите на площада русенци, пише ruse-news.com.

"Ливърпул" все по-близо до титлата

"Ливърпул" се доближава с гигантски крачки до първата си титла от 24 години насам. "Червените" сразиха "Норич" с 3:2 като гост и водят с пет точки в класирането на Висшата лига. Рахим Стърлинг вкара два от головете, а Луис Суарес по традиция заби на "канарчетата".

"Норич" се бори със зъби и нокти. Стигна до 1:2 и 2:3, но това не е достатъчно "Ливърпул" се доближава с гигантски крачки до първата си титла от 24 години насам. "Червените" сразиха "Норич" с 3:2 като гост и водят с пет точки в класирането на Висшата лига. Рахим Стърлинг вкара два от головете, а Луис Суарес по традиция заби на "канарчетата". "Норич" се бори със зъби и нокти. Стигна до 1:2 и 2:3, но това не е достатъчно

НФСБ: Днешна България има нужда от ново кърваво писмо

/КРОСС/ Поклон пред тези български светци, които са дали живота си за свободна България. Това заяви Валери Симеонов, след като поднесе венец с цветя пред паметника-костница на загиналите български герои в Копривщица. НФСБ събра свои симпатизанти и приятели в града, в който е избухнало въстанието - своеобразен връх на българското националноосвободително движение, за да се отдаде своята почит към загиналите български герои. На поклонението присъстваха Валери Симеонов, Данчо Хаджиев и Валентин Касабов /Съпредседатели на НФСБ/, Слави Бинев - представител на НФСБ в ЕП, Силвия Тендафилова и Велизар Енчев / НФСБ/, Славчо Атанасов и Илко Илиев /НИЕ/. „От тук започва освобождението на България, от тук е тръгнало и кървавото писмо. Днешна България има нужда от ново кърваво писмо, за да освободим страната си от олигарсите, от противокунституционната партия ДПС, от политическите монополи", заяви Валентин Касабов. Патриотите почетоха 30 години от смъртта на първия българин, покорил Еверест Христо Проданов, като поднесоха цветя на паметника в Карлово. „Днес е тъжен, но и велик ден. Един човек е останал при любовта си, защото за него любовта е планината. Смъртта на Христо Проданов трябва да е като пътеводна звезда пред нас, защото най-важното нещо е да правиш всичко с любов" - заяви Слави Бинев.Данчо Хаджиев от своя страна допълни: „Има ли воля, има и път! Знаменити думи на Христо Проданов, които отекват и до днес

Преустановиха търсенето на непалските водачи

/КРОСС/ Заради лошото време спасителите преустановиха търсенето на тримата непалски водачи, които изчезнаха след падането на лавината в подножието на Еверест, предаде РИА Новости.„Решихме да прекъснем търсенето, тъй като при тези условия е трудно да се определи местоположението на телата на загиналите", заяви един от спасителите.Непалските власти уточняват, че издирването ще бъде възобновено, след като времето се оправи. Припомняме, че в петък лавина затрупа група от 25 непалски шерпи. Спасителите вече откриха телата на 13 загинали.

Късният сняг напълни пистите в зимните курорти

Падналият преди Великден сняг напълни зимните курорти. Въпреки че ски сезонът беше закрит преди седмици, съоръженията в курортите отново заработиха,...

Сепаратистки лидер от Славянск: Русия да ни защити!

„Президентът Путин има мечта да възстанови Съветския съюз. И всеки ден той стига все по-далеч“, заяви в интервю за телевизия Ен Би Си и.д. премиерът на Украйна Арсений Яценюк

Слънчево и до 23° утре

През нощта над почти цялата стана ще се изясни. В сутрешните часове на места в низините ще има мъгла или ниска облачност. Минимални температури между 5° и 10°. Утре ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста облачност. На отделни места, главно в планинските райони ще превали краткотрайно. През нощта над почти цялата стана ще се изясни. В сутрешните часове на места в низините ще има мъгла или ниска облачност. Минимални температури между 5° и 10°. Утре ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста облачност. На отделни места, главно в планинските райони ще превали краткотрайно.

"И добрината воскресе" за бедни и многодетни семейства

Последните спирки на инициативата „И добрината воскресе!“ на сдружение „България си ти!“ бяха Пловдив, Казанлък, Бургас, Варненско и Разград. В навечерието на най-светлия християнски празник – Великден, стотици нуждаещи семейства, бедни български граждани, бездомни, възрастни и хора в неравностойно социално положение, получиха празнични хранителни пакети, включващи основни продукти и традиционни Великденски ястия.

Хилда Казасян тръгва на турне

Певицата с концерти в театрите на страната


„Народният кмет” на Славянск моли Путин за помощ

/КРОСС/ "Народният кмет" на Славянск Вячеслав Пономарев помоли руския президент Владимир Путин да вкара мироопазващи сили на територията на Донецка и Луганска област, съобщава „Русия 24". Изявлението му бе направено на извънредна пресконференция след престрелката в Славянск, при която загинаха петима души. Пономарев поиска от руските власти да защитят населението от източните райони на Украйна от Украинската национална гвардия и "Десен сектор". Според лидера на проруските активисти в Словенск „градът живее под обсадата на „Десен сектор".

Видео: "Ливърпул" взе задължителна, но трудна победа по пътя към титлата


"Ливърпул" направи поредната крачка към спечелването на първата титла на Англия от 24 години с победата с 3:2 над застрашения от изпадане "Норич" като гост.

Три мача преди края отборът на Брендън Роджърс отвори преднина от пет точки пред втория "Челси" и девет пред "Манчестър сити", който обаче е с два мача по-малко.

Въпреки че водеше от самото начало на срещата, червените трябваше да минат през някои притеснителни моменти на стадиона на "канарчетата". Все пак с два гола...

Мъжът, удавил се в река, бил пиян

Мъжът, който се удави в плитка река край Благоевград в полунощ срещу Великден, е бил пиян, съобщиха от благоевградската полиция. Той се прибирал с колата си след сбирка с приятели, информира struma.com.  Почерпен, той изпуснал управлението на автомобила си и спрял на ръба на мост без ограда. 45-годишният Марин отворил вратата на колата си и паднал Мъжът, който се удави в плитка река край Благоевград в полунощ срещу Великден, е бил пиян, съобщиха от благоевградската полиция. Той се прибирал с колата си след сбирка с приятели, информира struma.com. Почерпен, той изпуснал управлението на автомобила си и спрял на ръба на мост без ограда. 45-годишният Марин отворил вратата на колата си и паднал

Бързо затопляне през следващите дни, след това валежи

През следващите дни очакваме бързо затопляне и повишение на температурите. Това съобщиха за Фокус  от Институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Очакваме следващи валежи след средата на следващата седмица. По-значителни валежи се очакват към четвъртък. Засилените дъждове през този период от годината не са нещо изключително. През следващите дни очакваме бързо затопляне и повишение на температурите. Това съобщиха за Фокус  от Институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Очакваме следващи валежи след средата на следващата седмица. По-значителни валежи се очакват към четвъртък. Засилените дъждове през този период от годината не са нещо изключително.

Качват библиотеката на Бачковския манастир в интернет

Библиотеката на Бачковския манастир, която съхранява едни от най-ценните и редки църковни ръкописи у нас, ще бъде качена в Интернет. Сред интересните издания са късни ръкописи от XVI в., старопечатни евангелия, които предстои да бъдат дигитализирани.

Арсенал разби Хъл Сити

Отборът на Арсенал направи важна крачка към класиране в Шампионската лига, след като постигна класически успех с 3:0 като гост на Хъл Сити. Възпитаниците на Арсен Венгер устояха на първоначалния натис...

Спри, запази детето

Никога не омръзва на децата да рисуват - често в картинките за тях светът е по-истински от живия. Днес, на Великден, БНТ с подкрепата на Столична община направиха още един празник за най-малките- съ...

175 училища в страната предлагат обучение по религия

София /КРОСС/ 175 училища в страната предлагат обучение по религия. Най-голям интерес към вероучението има в областите Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Русе и София-град.В столичното 68-мо училище дори има специален кабинет по религия. Той е направен преди 12 години.Най-голям интерес към религията проявяват децата от началния курс. Първоначално в повечето случаи инициативата е на родителите, но постепенно децата се запалват и започват сами да се интересуват.Част от стенописите в кабинета по религия са нарисувани от персонала на училището и по-големите ученици. В часовете по религия децата пеят, играят, решават тематични кръстословици, гледат филми и се срещат с истински свещеници.Макар и малки, те вече знаят какво означават пости и се изказват като експерти по отношение на религиозните празници, съобщи ТВ7.

Чавдаров с победа на 1/8 финала на Световното по бокс

Николай Чавдаров отново е с победа на ринга в осмина финала на Световното първенство по бокс за младежи, което се провежда в зала "Арена Армеец" в София.

Внимание: Завръщането на софиянци започна!

Въпреки че има още един почивен ден от Великденската ваканция, от пресцентъра на МВР предупреждават, че още днес се очаква засилване на трафика към София и по-големите градове на страната.

Удавилият се край Благоевград мъж бил пиян

Мъжът, който се удави в плитка река край Благоевград в полунощ срещу Великден, е бил пиян, съобщиха от благоевградската полиция. Той се прибирал с колата си след сбирка с приятели, информира struma.com.  Почерпен, той изпуснал управлението на автомобила си и спрял на ръба на мост без ограда. 45-годишният Марин отворил вратата на колата си и паднал Мъжът, който се удави в плитка река край Благоевград в полунощ срещу Великден, е бил пиян, съобщиха от благоевградската полиция. Той се прибирал с колата си след сбирка с приятели, информира struma.com. Почерпен, той изпуснал управлението на автомобила си и спрял на ръба на мост без ограда. 45-годишният Марин отворил вратата на колата си и паднал

В Хасково завъртяха великденските агнета

Хасково /КРОСС/ От рано сутринта в Хасково традиционните за празника агнета се въртят на шиш. За да се изпече близо 25-килограмовото агне са необходими поне 5 часа. На село Вълче Поле, обаче предпочитат агнешкото да приготвят на пещ. Месото се овкусява със сол, черен и червен пипер и се добавя джоджен, толкова разкриха местните майстори. Великденското агне се пече във фурната близо 4 часа.   Снимки: Булфото, всички права запазени

Йотингер не вижда риск за газовите доставки за Европа

/КРОСС/ Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви, че не вижда риск доставките на руски газ за Европа да бъдат засегнати от евентуални санкции от едната или от другата страна заради сегашното противопоставяне в Украйна, предаде Франс прес."Имам чувството, основаващо се на моите многобройни дискусии с "Газпром", че нашият руски партньор ще изпълнява договорните си задължения и иска да доставя газ" на страните от ЕС, заявява Йотингер пред германския в. "Велт ам зонтаг". "Убедени сме, че в случай на икономически санкции, на Европа или на Русия, газовият сектор няма да бъде засегнат", посочи еврокомисарят.Руският газов гигант доставя близо 25 процента от синьото гориво на европейския пазар, допълни Йотингер. "Аз съм против да се ограничават или да се спират газовите ни връзки с Русия през идните години", отбеляза еврокомисарят и добави, че ЕС трябва да продължи стратегията си на диверсифициране.Норвегия и Алжир са големи доставчици на газ за Европа, а 30 на сто от синьото гориво идва от самата Европа, от Великобритания и Холандия, посочи Йотингер.

Украинският "Десен сектор" върна към Русия обвиненията за стрелбата в Славянск


Украинската националистическа организация "Десен сектор" отрече негови членове да са участвали в престрелката тази нощ в град Славянск, в която загинаха трима души, предаде Ройтерс.

"Това е богохулна провокация на Русия. Богохулна, защото е станала в свещена за християните нощ - навечерието на Възкресение. Със сигурност е извършена от руските специални части", каза пред агенцията говорителят на "Десния сектор" Артьом Скоропадски.

По-рано днес руското външно министерство...

МВР предупреждава: Очаква се засилване на трафика към големите градове

София /КРОСС/ Очаква се постепенно засилване на трафика към София и големите градове в страната, предупредиха от МВР. Основният поток прибиращи се след Великденските празници ще бъде по автомагистралите „Хемус", „Тракия" и „Люлин". Активен ще бъде и потокът от автомобили от ГКПП - Кулата и ГКПП - Капитан Андреево. Към момента няма интензивно движение или задръствания.Засилен е контролът по главните пътища и възловите места в страната. Създадена е организация за оптимално придвижване на връщащите се от празнично пътуване.От „Пътна полиция" напомнят на водачите да шофират внимателно, със съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване