Печалби от тираж 32 на Българския спортен тотализатор

"6 от 49", I теглене (1, 7, 28, 37, 44, 49) I гр. (6) - няма II гр. (5) - 18 по 3654,90лв. III гр. (4) - 1154 по 57 лв. IV гр. (3) - 18 416 по 5 лв. Джакпот - 186 362,19 лв. IІ теглене (9, 10, 20, 30, 46, 47) I гр. (6) - няма Джакпот - 1 242 414,54 лв. "6 от 42" (2, 10, 15, 27, 35, 39) I гр. (6) - няма II гр. (5) - 16 по 1356,10 лв. III гр.

Убиха бургазлия заради оборота му

Двайсет и две годишен дистрибутор от Бургас е убит, наръган в белите дробове, възможно е да е заради парите от оборот, които е имал в себе си, съобщи кореспондентът на БГНЕС в региона.

Убиха бургазлия заради оборота му?

Двайсет и две годишен дистрибутор от Бургас е убит, наръган в белите дробове, възможно е да е заради парите от оборот, които е имал в себе си, съобщи кореспондентът на БГНЕС в региона.

В Петрич и Яворница: Гроб до гроб!

Черен Великден е за близките на загиналите в катастрофата край Сандански, в която намериха смъртта си четирима влюбени. В Петрич отвориха два гроба един до друг - за братята Димитър и Станислав Тегови, а в село Яворница погребаха Траянка и Стефка.

Видео: "Евертън" сложи край на амбициите на "Манчестър юнайтед" за Шампионската лига


"Евертън" съхрани мечтите си за участие в Шампионската лига живи след победа с 2:0 над "Манчестър юнайтед" при завръщането на Дейвид Мойс на "Гудисън парк".

Бившият мениджър на "карамелите" беше посрещнат с освирквания от трибуните, а нещата се усложниха, когато Фил Джоунс посрещна с ръка удара на Ромело Лукаку в 28-ата минута. Лейтън Бейнс не направи грешка при изпълнението на дузпата. 

Гостите не успяваха да създадат голови положения, а две минути преди почивката бяха...

Честито Въскресение Христово!

Великден е! Православни и католици, протестанти и арменци, посрещат заедно празника. Такова съвпадение на календарите се случва веднъж на всеки 2 до 7 години.

Великден е най-големият празник за православните християни, наричан Празник на всички празници. Според вярващите възкресението на Исус Христос е най-великото събитие в историята на човешкия род. В християнската религия на Възкресение Христово (Великден) се чества възкръсването на Исус Христос на третия ден, след като е разпънат...

Продължава

Самолет с парашутисти се разби във Финландия

Седем души загинаха в неделя при катастрофа с малък самолет във Финландия. На борда е имало парашутисти, съобщи ИТАР-ТАСС

В Бургас разкриха убийство

Извършен е оглед, като са открити следи

Захвърлили на строителна площадка космическата капсула на Георги Иванов

Държавата захвърлила спасителната капсула, благодарение на която космонавтите Георги Иванов и Николай Рукавишников се завърнали успешно на Земята през 1979 г. Това стана ясно във втората част на филма "Длъжен да оцелее", излъчен в предаването "Фронтова линия" по TV7.
Спускаемият апарат е сред малкото космическа техника, която Русия допуска да бъде Държавата захвърлила спасителната капсула, благодарение на която космонавтите Георги Иванов и Николай Рукавишников се завърнали успешно на Земята през 1979 г. Това стана ясно във втората част на филма "Длъжен да оцелее", излъчен в предаването "Фронтова линия" по TV7. Спускаемият апарат е сред малкото космическа техника, която Русия допуска да бъде

Великденският джакпот в тотото оцеля

Така в четвъртък в първо теглене на играта 6/49 джакпотът ще е 209 хил. лв., а във второ теглене – близо 1,4 млн. лв.

Червен код в Румъния, в Сърбия - евакуация

Заради проливните дъждове в Южна Румъния, в страната обявиха код червено, а в Сърбия евакуираха стотици жители.

Вавринка спечели швейцарския финал в Монте Карло срещу Джокович


Шампионът от Откритото първенство на Австралия по тенис Станислас Вавринка спечели първа титла в кариерата си от сериите "Мастърс", след като се наложи във финала в Монте Карло. 

Вавринка победи с 4:6, 7:6(5), 6:2 своя сънародник и номер 4 в схемата Роджър Федерер, който загуби четвърти финал в княжеството. Преди това той падна от Рафаел Надал на финалите в надпреварата през 2006, 2007 и 2008 г.

За по-малко от ден МВР разкри убиеца на 22-годишен младеж

За по-малко от денонощие служители на полицията в Бургас разкриха убийството на 22 годишен бургазлия, работещ като дистрибутор на хранителни и захарни продукти. На 19.04.т.г. около 13.50 ч. във Второ Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение от родителите на 22 годишния Н.Х., за това че не се е прибрал от работа от предния ден, като оттогава е в неизвестност. Веднага е сформиран екип за издирване и полицаите са намерили автомобилът на изчезналия младеж изоставен в землището на с. Банево, общ. Бургас. Извършен е оглед, като са открити следи за убийство. В резултат на полицейските действия е задържан криминално проявения и осъждан за кражби и притежаване на наркотици Т.А., 21 годишен от Бургас. След обиск на дома му са иззети веществени доказателства, сочещи за съпричастност към извършеното убийство. Трупът на Н.Х. е открит в близост до черен път в землището на с. Сигмен, общ. Карнобат. Откаран е за аутопсия в катедра «Съдебна медицина» към МБАЛ - Бургас, като е констатирано, че смъртта е настъпила, в следствие на обилна кръвозагуба от нанесени четири прободни рани в областта на гръдния кош и белия дроб. Т.А. е привлечен в качеството на обвиняем, като му е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража за срок от 72 часа».

Общината спря фестивал заради партийно честване на 9 май

Общината отложи фестивала "Зелени дни", заради партийно честване наДеня на победата, насрочено на същия ден и място. Фестивалът, който се провежда от няколко години в столицата, тази година трябваше да се състои пред Паметника на съветската армия между 8 и 11 май. Плакатите, на които се указваха датите и мястото вече са отпечатани. "След продължителни преговори със Столична община за увеличаване на изложбеното пространство на фестивала пред Паметника на Съветската армия, бяхме уведомени, че нямаме място пред паметника на 9 май. Причината – тържествено честване на Деня на победата от неназована от общината политическа партия," обясняват организаторите на събитието в съобщение до медиите. По предложение на общината фестивалът ще се проведе отново пред Паметника на Съветската армия, но ще започне с ден по-късно – от 10 до 13 май.

Радомирец грабна Волво, джакпотът подгони 1,4 млн.

В днешният специален великденски тираж нямаше участници, които да познаят печелившите комбинации в игрите на Българския спортен тотализатор и така джакпотът за следващия подгони милион и половина.

Планирайте внимателно: Пътният трафик ще се усилва

Към момента няма интензивно движение или задръствания в страната; засилен е контролът по главните пътища и възловите места

Джакпотът оцеля, 1 398 000 лв. в четвъртък

В днешния специален великденски тираж нямаше участници, които да успеят да познаят печелившите комбинации в игрите на БСT. В първо теглене на играта 6/49 джакпотът ще достигне 209 000 лева, а във второ теглене на същата игра очакваната сума ще е 1 398 000 лева за четвъртък. В играта 6/42 се прогнозира джакпот от 598 000 лева. В днешния специален великденски тираж нямаше участници, които да успеят да познаят печелившите комбинации в игрите на БСT. В първо теглене на играта 6/49 джакпотът ще достигне 209 000 лева, а във второ теглене на същата игра очакваната сума ще е 1 398 000 лева за четвъртък. В играта 6/42 се прогнозира джакпот от 598 000 лева.

"Дракон" се скачи с Международната космическа станция


Американският товарен космически кораб "Дракон", създаден от частната американска компания SpaceX, успешно се скачи с Международната космическа станция, предаде АФП.

Преди това той бе прихванат от роботизирана ръка-манипулатор. Операцията бе извършена от астронавта от Японската космическа агенция Коичи Ваката, съобщи Американското управление за аеронавтика и космически изследвания (НАСА).

"Дракон" стартира към станцията на 18 април с помощта на ракета носител "Фолкън...

Сепаратистки лидер от Източна Украйна призова Русия да прати оръжия или да се намеси


По последни данни петима души са убити в град Славянск в източната част на Украйна при престрелка между проруски протестиращи и украински националисти на пътен контролен пункт. Заради нападението т.нар. "Народно опълчение" въведе комендантски час. Днес бойците на многобройните блокпостове в и около града изглеждат все по-нервни, като, за разлика от предишните дни, проверяват внимателно повечето автомобили, съобщи "Франс прес".

Русия нарече инцидента "провокация" и обвини за него...

Какво стана в Славянск и кой е отговорен за кървавата разправа - противоречиви версии (ОБЗОР)

Противоречива информация циркулира днес в украинските и руските медии по повод на престрелката, която се случи снощи в град Славянск, Донецка област. Компетентните органи на Украйна вече започнаха разследване на инцидента, в който неизвестни нападатели атакуваха контролно-пропускателен пункт предизвикаха човешки жертви. 
Министерството на външните Противоречива информация циркулира днес в украинските и руските медии по повод на престрелката, която се случи снощи в град Славянск, Донецка област. Компетентните органи на Украйна вече започнаха разследване на инцидента, в който неизвестни нападатели атакуваха контролно-пропускателен пункт предизвикаха човешки жертви. Министерството на външните

Всеки цвят носи свое значение?

 Боядисването на яйцата е символ на нов живот и неотменна част от Великден. Според великденските обичаи цветовете могат да бъдат различни. Но знаете ли, че всеки цвят носи свое значение?

Черното е символ на вечността. Жълтото носи светлина и щастие, а червеното е олицетворение на божествената любов и надеждата. Кафявото също значи щастие, а бялото е израз на чистота и невинност. Оранжевото яйце ще ви дари с издръжливост и сила, а зеленото предрича израстване и успехи. Лилавото е символ на истината, а синьото на здравето.

Свое значение имат и фигурите, които нарисувате на яйцата си. Кръгът олицетворява вечността, точките символизират сълзите на Мария, а триъгълникът е символ на Светата Троица.

Като декоративни елементи се използват пиленца, зайци, кокошки и петли, които може да купите или да направите сами. /БГНЕС

Падението на "Юнайтед" продължи - 0:2 от "Евертън"

Падението на "Манчестър Юнайтед" при мениджъра Дейвид Мойс продължи с пълна сила. Безпомощните "червени дяволи" загубиха с 0:2 гостуването си на "Евертън" - отборът, където 11 години поред треньор бе именно Мойс.

Лейтън Бейнс и Кевин Миралес вкараха головете още през първото полувреме. Едва веднъж Уейн Руни беше близо до попадение за "Юнайтед", Падението на "Манчестър Юнайтед" при мениджъра Дейвид Мойс продължи с пълна сила. Безпомощните "червени дяволи" загубиха с 0:2 гостуването си на "Евертън" - отборът, където 11 години поред треньор бе именно Мойс. Лейтън Бейнс и Кевин Миралес вкараха головете още през първото полувреме. Едва веднъж Уейн Руни беше близо до попадение за "Юнайтед",

София Вергара: Освен големи гърди имам и страхотно дупе

Актрисата от "Модерно семейство" показва горещото си тяло по бикини


Метеоритът над Мурманск долетял от Лиридите

Метеоритът, който освети небето над Мурманск и се разпадна безшумно миналата нощ, е дошъл от потока Лириди. Така смятат учените от местното астрономо-геодезическо дружество към руската Академия на науките.

Вярваща: Ябълка падна от икона и ми помогна да стана майка

 Златна ябълка, паднала от икона, помогна на българка да стане майка. Нели Куцианова сподели пред камерата на Нова телевизия, че чудото преобразило живота й, след като се помолила в храма „Света Богородица – Благовещение” в Асеновград.

 

Девет години дамата мечтаела да стане майка, а до храма стигнала, водена от легендата за млада жена, която преди 400 години също не можела да има деца, но успяла да забременее, след като свещеник й дава ябълка. В знак на благодарност тя дава много средства, за да се украси иконата на Божията майка като изковават една златна ябълка.

„Реших, когато няма никой в храма, да се помоля от сърце и душа. Клисарката само беше в църквата. В момента, в който започнах да се моля, златна ябълка се скъса от иконата и падна в краката ми. Аз се изплаших. Притесних се да не ме обвинят, че нарочно съм я скъсала. Занесох я на клисарката и й казах, че се извинявам много, но тя сама падна. Тя ми отговори „твой беше късметът, ще си имаш рожба“. Така и стана“, добавя Нели.

Два месеца, след като изяла ябълката и разбрала, че е станало чудо. Тя получава дар, който казва, че е от Господ.

Врекохме се с моя съпруг детето да бъде кръстено на Света Богородица, уточнява Нели Куцианова. 

Бареков по повод Великден: На този ден пожелавам на недоброжелателите си здраве и щастие

 По повод Възкресение Христово предсeдателят на "България без цензура" Николай Бареков пожела във Фейсбук:

"Христос Возкресе! Нека всички българи да вървим напред и да ни води Божията светлина. На този свят ден пожелавам дори и на недоброжелателите си здраве и щастие. Ние, българите, сме изключително качествен народ и заслужаваме много по-добро бъдеще", е пожеланието в социалната мрежа, съобщиха от пресцентъра на партията.

Голям метеорит прелетя над Мурманск

Голям метеорит прелетя над руския град Мурманск, разположен на Колския полуостров в Далечния север. В каналите за видеосподеляне се появиха десетки клипове, заснетi си телефони и видеорегистратори нa автомобилите. Явлението е станало в 2:13:50 ч местно време на 19 април. Според разказите на очевидците, въпреки ярката светлина, не се е чул никакъв звук, от което се прави извода, че вероятно метеоритът се е взривил в най-горните слоеве на атмосферата. Засега не мога да твърдя дало това е бил метеорит, събираме и обработваме информация. Когато се прояснят детайлите ще ви съобщим, е заявил пред kp.ru, шефът на мурманския филиал на общественото научно-изследователско дружество "Космопоиск" Вадим Чернобров. Според учените от местното астрономо-геодезическо дружество към руската Академия на науките жителите на Колския полуостро са наблюдавали метеорит от потока Лириди, който лети към Земята откъм съзвездието Лира. Пикът на това този космическо явление ще е в нощта на понеделник срещу вторник. Метеоритите от този поток не представляват опасност за жителите на Земята, тъй като не са големи и изгарят напълно в атмосферата. През февруари миналата година голям метеорит експлоадира над руския град Челябинск. Над 1500 души бяха леко ранени - главно от стъкла от счубените прозорци.

Twitter изтри два акаунта след среща с турските власти


Twitter изтри два акаунта, които са обект на оплаквания от турските власти, защото са нарушили "личните права и правото на личен живот", пише вестник "Хюриет дейли нюз", цитиран от БТА. 

Това става малко след като високопоставен служител от кабинета на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган заяви пред Ройтерс, че на 18 април Ердоган е сезирал Конституционния съд във връзка с неизпълнението на съдебно решение, изискващо премахването на съдържание, която нарушавало неговите права....

Бащата на Чочо написа книга за него

На 12 май на книжния пазар ще излезе книга за Чочо, написана от баща му Иван Попйорданов.

Полша готова да приеме войски на САЩ

Външният министър иска сигурност в Източна Европа


Федерер загуби четвърти финал, Вавринка е шампион в Монако

Роджър Федерер загуби четвъртия си финал на турнира в Монако. Големият шампион падна от швейцарския си сънародник Станислас Вавринка - 2-6, 7-6, 6-2. Шампионът от Аустрелиън Оупън отстъпваше на Федерер само в първия сет. Във втория първи проби Роджър, после допусна изравняване и се стигна до тайбрек. Там нервите на Вавринка бяха по-силни. В третата Роджър Федерер загуби четвъртия си финал на турнира в Монако. Големият шампион падна от швейцарския си сънародник Станислас Вавринка - 2-6, 7-6, 6-2. Шампионът от Аустрелиън Оупън отстъпваше на Федерер само в първия сет. Във втория първи проби Роджър, после допусна изравняване и се стигна до тайбрек. Там нервите на Вавринка бяха по-силни. В третата

Големият джакпот гони 1,4 млн. лева

В днешния специален великденски тираж никой участник не позна печелившите комбинации в игрите на БСT, съобщиха от тотализатора.
В първо теглене на играта 6/49 джакпотът ще достигне 209 000 лева, а във второ теглене на същата игра очакваната сума ще е 1 398 000 лева за четвъртък. В играта 6/42 се прогнозира джакпот от 598 000 лева. В днешния специален великденски тираж никой участник не позна печелившите комбинации в игрите на БСT, съобщиха от тотализатора. В първо теглене на играта 6/49 джакпотът ще достигне 209 000 лева, а във второ теглене на същата игра очакваната сума ще е 1 398 000 лева за четвъртък. В играта 6/42 се прогнозира джакпот от 598 000 лева.

Никой не удари щестица в днешния тираж на тотото

В днешния специален великденски тираж никой участник не позна печелившите комбинации в игрите на БСT, съобщиха от тотализатора.
В първо теглене на играта 6/49 джакпотът ще достигне 209 000 лева, а във второ теглене на същата игра очакваната сума ще е 1 398 000 лева за четвъртък. В играта 6/42 се прогнозира джакпот от 598 000 лева. В днешния специален великденски тираж никой участник не позна печелившите комбинации в игрите на БСT, съобщиха от тотализатора. В първо теглене на играта 6/49 джакпотът ще достигне 209 000 лева, а във второ теглене на същата игра очакваната сума ще е 1 398 000 лева за четвъртък. В играта 6/42 се прогнозира джакпот от 598 000 лева.

Бербатов бележи, Монако бие (видео)

Димитър Бербатов изправи на крака феновете в 5-ата минута, получи пас от Моутиньо вляво от вратата, овладя топката и прехвърли вратаря на Ница с десния крак. Попадението е шесто за българина от началото на сезона и трето в шампионата на Франция.

Близки на загиналите в южнокорейския ферибот излязоха на протест

Близките на пътници от потъналия южнокорейски ферибот излязоха на протест срещу неефективната, според тях, спасителна операция, организирана от властите, съобщават световните агенции. Полицията спря около 100 души, които се опитваха да напуснат остров Джиндо, за да проведат шествие до столицата Сеул. От потъването на плавателния съд насам, те чакат новини за своите близки и приятели, стотици от които все още се водят безследно изчезнали. Според  семейства, ръководителите на издирвателната операция си прехвърлят отговорността и не вършат нищо. Вече да е почти сигурно, че от водата ще бъдат извадени единствено безжизнени тела – апаратурата не засича никакви шумове от вътрешността на потъналия кораб. Едва в събота водолази успяха да проникнат в потъналия ферибот и да извадят 26 тела, като така общият брой на жертвите достигна 58. Издирват се други 244. При корабокрушението от 16 април бяха спасени 174 пасажери. Около 350 от пътувалите на борда са от гимназия в предградие на Сеул, които били на екскурзия. Директорът на училището се самоуби след трагедията. При разследването стана ясно, че фериботът се е преобърнал в момент, в който капитанът му не е бил на мостика. Той беше арестуван. В момента в издирването на изчезналите участват 200 кораба, 34 самолета и 600 водолази. Рибарски лодки с мощни прожектори осветяват дъното, за да не спира операцията и през нощните часове, но теченията са силни, а видимостта остава ниска.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите тази вечер:

- Целият християнски свят празнува Възкресението на Спасителя.

- Българският патриарх Неофит пожела чудото на Възкресението да бъде неизчерпаем източник на вяра, тя да ни укрепва в дни на изпитания и да ни вдъхновява в делата ни.

- Във великденското си поздравление "Урби ет Орби" папа Франциск осъди...

Заради силни дъждове над 400 евакуирани в Сърбия, код "Червено" - в Румъния

Национална администрация Румънски води издаде в неделя с червен код за опасност от наводнения за окръзите Яломица и Прахова в югоизточната част на страната. Предупреждението е в сила до 24 ч. днес. Проливните дъждове, най-вече в южна Румъния, през последните дни вече причиниха наводнения в няколко окръга, като в някои райони има и проблеми с електроснабдяването, наводнени са земеделски площи и пасища, десетки кладенци, мостове. Двама мъже са обявени за изчезнали, след като лодката им се преобърнала вчера в река Бузъу. В лодката пътували общо петима души. Тя се преобърнала от бурните води и петимата се озовали във водата, като трима успели да се спасят. На мястото е изпратен спасителен екип, но нивото на водата е много високо и затруднява издирването. Броят на хората, евакуирани заради наводненията в Сърбия достигна 440 души. Няма данни за загинали, заяви за агенция Танюг началникът на сектора за извънредни ситуации Предраг Марич. Хиляди хора останаха без вода и електричество. Щетите от наводненията, които засегнаха части от западна, централна и източна Сърбия не могат да се оценят до оттеглянето на водите. След силните дъждове и снеговалежи в страната нивото на реките за трети пореден ден се повиши, а свлачища затвориха няколко локални и основни пътища в страната. Нова наводнителна вълна се очаква по река Морава заради повишаването на температурите и топенето на снега в западна Сърбия. Заради възникналата ситуация днес в Белград заседава щабът за извънредни ситуации, който ще бъде председателстван от премиера в оставка Ивица Дачич. В 11 общини в Сърбия бе обявено извънредно положение заради наводненията,  сред които Куршумлия, Прокупле, Долевац и Житораджа. Червеният кръст на Сърбия е изпратил помощи на населението, което пострада от наводненията.

Монахиня пребори сексбомба в риалити (видео)

Италианската монахиня - сестра Кристина от Сицилия пребори приличащата на сексбомба Луна Палумбо в музикална битка на сцената по време на риалити формат .

Космическата капсула на Георги Иванов била захвърлена на строителна площадка

Държавата захвърлила спасителната капсула, благодарение на която космонавтите Георги Иванов и Николай Рукавишников се завърнали успешно на Земята през 1979 г. Това стана ясно във втората част на филма Държавата захвърлила спасителната капсула, благодарение на която космонавтите Георги Иванов и Николай Рукавишников се завърнали успешно на Земята през 1979 г. Това стана ясно във втората част на филма "Длъжен да оцелее", излъчен в предаването "Фронтова линия" по TV7. Спускаемият апарат е сред малкото космическа техника,

Кремъл: Санкции за милиарди лично срещу Путин - абсурд

Подобни твърдения се появиха в британския в. „Таймс“л състоянието на руския държавен глава се идвало от „Газпром“ и други петролни и газови компании, казал неназован изтоник пред вестника

Папа Франциск: Воюващите страни да престанат да сеят смърт

Папа Франциск отслужи Великденска служба пред 150 000 вярващи във Ватикана, преди да отправи посланието си към града и към света (Urbi et Orbi).

Папа Франциск призова за солидарност с жертвите на вируса Ебола в Африка и разкритикува бедността и нехайството, довели до разпространяването на епидемията в Гвинея, Сиера Леоне и Либерия.

В посланието си той призова воюващите в Сирия по случай Великден да имат смелостта да преговарят за мир, който хората от толкова дълго чакат.

Франциск настоя воюващите страни да престанат да сеят смърт и да използват сила срещу беззащитното население и да открият достъп до необходимите хуманитарни помощи за бежанците.

На днешния Великден, който католици и православни празнуват заедно, главата на римокатолическата църква отправи молитви за умиротворяване на Украйна. Той призова заинтересованите страни заедно с подкрепата на международната общност в дух на единство да попречат на насилието и да предприемат стъпки за умиротворяване.

Молим те, Господи, да вдъхновиш инициативи за умиротворяване на Украйна, така че заинтересованите страни, подкрепяни от международната общност, да направят усилия, за да спрат насилието и да изградят в дух на единство и диалог бъдещето на страната, каза папа Франциск.

Билалов: Приятно е да играеш лошия

Ако съм на 20 или на 30 г. може и да ми се завърти главата от славата, но сега си копая лозето. Популярността е приятна, стига да има умереност. Притеснявам се за младите хора, които стават популярни и може много бързо да им се завърти главата. Имало е случаи и набори да пропадат. Рецептата е работа и пак работа. Добре е, че не сме като други актьори, които имат по две роли в живота, а имаме проект след проект.

Американците посрещат Великден с купища бонбони

След Хелоуин, Великден е празникът на който се продават най-много лакомства и бонбони в Съединените щати.

Най-популярните сладкиши, които превземат магазините в САЩ са шоколадовите яйца, познати в Европа още от 19 век. Яйцата отдавна са свързани с Великден, като символ на живот и възкресението на Иисус. Останалите яйцевидни лакомства започват да се популяризират през 1930г.

Според Националната асоциация на сладкарите, над 16 млрд. желирани бонбони се произвеждат в САЩ всяка година за Великден. Освен желирани, яйцата са под формата на торти, десерти, пайове, захарен памук, шоколади, кремове и всякакви други сладки вкусотии.

В Пенсилвания например, през 1950г., известна сладкарска къща започва за пръв път да предлага специален великденски десерт с бонбонени жълти пилета, зайчета от шоколадов мус, карамелени яйчица и сиропирани козуначени кифлички.

Папа Франциск - успешен изпълнителен директор?

Само за година вдигна на крака църквата, отбелязва The Economist


Сепаратистки лидер от Източна Украйна поиска намесата на Русия

Вячеслав Пономарьов, самопровъзгласилият проруски кмет на Славянск, поиска Русия да се намеси, за да защити тези, които се борят срещу „украинските националисти“, съобщи руската държавна агенция РИА „Новости“, цитирана от Франс прес. 

Според Пономарьов местното население е заплашено от националистическата групировка „Десен сектор“, която била в основата на престрелката миналата нощ, и

„само Русия“ можела да го защити. 

Пономарьов казал, че сред личните вещи на бойците, нападнали през нощта контролен пост на влизане в Славянск, има документи, които потвърждават, че те са от „Десен сектор“, съобщи ИТАР-ТАСС. 

По думите на кмета у един от убитите бойци е намерен жетон на дясната организация с номер 20. Номер едно бил на лидера на организацията Дмитро Ярош. 

Освен това е намерена картечница, югославско производство, аналог на германската MG 42, която е била на въоръжение по времето на Втората световна война, казал оше Пономарьов. 

Той съобщи, че хората, които нападнали поста край село Билбасовка, на влизане в Славянск, пристигнали с четири коли. Когато местните отряди поискали от тях да спрат, те открили огън. Двама от членовете на местното „опълчение“ били убити на място. Трети починал в болница. Загинали са и двама от нападателите. 

В Славянск беше въведен и комендантски час.

От полунощ до 6 ч. сутринта е забранено да се излиза по улиците, обявил „народният кмет“ Пономарьов.

Тогава ще е забранено движението на „граждански лица“ из града, с изключение на сътрудниците на оперативните служби.

В същото време украинският и.д. премиер Арсений Яценюк предупреди в интервю за американската телевизия Ен Би Си, че руският президент има сериозни планове да възстанови СССР. 

„Президентът Путин има мечта да възстанови Съветския съюз.

И всеки ден той стига все по-далеч и един Господ знае къде е крайната му спирка“, заяви Яценюк.

„Вярвам, помните известната му реч в Мюнхен, в която той заяви, че най-голямото бедствие на миналия век е разпадането на Съветския съюз. 

Аз смятам, че най-голямото бедствие на този век ще е възстановяването на Съветския съюз под егидата на президента Путин“, каза още той. 

Яценюк обеща, че онези, които стоят зад антисемитската акция в Донецк, ще бъдат наказани. 

През нощта в понеделник маскирани мъже раздаваха позиви пред синагогата. 

В тях се настояваше всички евреи да се регистрират, тъй като в противен случай щели да бъдат депортирани. 

Твърди се, че маскираните действали от името на проруските сепаратисти.


Обстановката в страната се нормализира след проливните дъждове

Обстановката в страната вече се нормализира след проливните дъждове през последните дни. Най-обилни са били валежите в Разград и Благоевград, показват данните на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Продължава контролираното изпускане на язовир Копринка, който достигна максималния обем и имаше опасност от преливане.

В Сирия може би пак използват химическо оръжие

Франция разполага с частични сведения, че режимът на сирийския президент Башар Асад отново е използвал химически оръжия, но няма доказателства за това, заяви френският държавен глава Франсоа Оланд в интервю за радио „Европа 1“. 

„Имаме няколко елемента, но нямам доказателства, които да посоча тук“,

каза Оланд в отговор на журналистически въпрос дали е вярно, че сирийският президент Башар Асад използва понастоящем химически оръжия. 

„Със сигурност знам, че този режим показа какви ужасни средства може да използва и в същото време демонстрира отказ от какъвто и да било политически преход“, допълни Оланд. 

По силата на руско-американското споразумение от септември 2013 г., което позволи да бъдат избегнати американски военни удари,

Сирия обеща да унищожи химическия си арсенал до 30 юни.

Днес в родината си се завърнаха четиримата френски журналисти, които прекараха 10 месеца в плен в Сирия.

Те се приземиха с военен самолет в Северозападна Франция, след което се отправиха с хеликоптер към Вилакубле, южно от Париж, за медицински прегледи, предаде АФП. 

Дидие Франсоа, Едуар Елиас, Никола Енен и Пиер Торес бяха освободени в събота на сирийско-турската граница.


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване