Изчезна 12-годишната Марина от Добрич

Поредно дете е обявено за издирване от полицията. Този път в неизвестност е 12-годишно момиченце от Добрич, което не се е прибирало вкъщи от два дни.

Пуснаха първия банкомат за биткойни

Компанията BTC China пусна банкомат, който работи с виртуалната парична валута – биткойн, съобщава агенция „Ройтерс“. От фирмата бе...

30% от младите британци блокират родителите си във Facebook

Близо една трета от децата се чувстват унизени от поведението на родителите си в интернет, предаде БТА, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на мобилни...

Лепенка връща самочувствие

Често критикуваме собствения си външен вид, но учените измислиха прост и ефективен начин за връщане на самочувствието. Група специалисти разработили в сътрудничество с козметична фирма лепенка, която за кратко време променя мнението ви за външния ви вид.

Засилено полицейско присъствие заради Левски - ЦСКА

МВР предприема мерки преди, по време и след дербито


Четирима убити при престрелка в Украйна

Тежък инцидент помрачи Великденските празници в Украйна. Четирима души са били убити в град Славянск в източната част на страната при престрелка между про-руски протестиращи и украински националисти.
Един човек е в болница в тежко състояние. Нападението е извършено край един от пътните контролни пунктове в северната част на града. Тежък инцидент помрачи Великденските празници в Украйна. Четирима души са били убити в град Славянск в източната част на страната при престрелка между про-руски протестиращи и украински националисти. Един човек е в болница в тежко състояние. Нападението е извършено край един от пътните контролни пунктове в северната част на града.

Жители на Бретан поискаха автономия на региона

/КРОСС/ Масова демонстрация в подкрепа на автономията на френския регион Бретан се проведе в Нант. Според организаторите в митинга са се включили около 15 000 души. По данни на полицията участниците са били около 5500. Основното искане на демонстрантите е да бъдат възстановени историческите граници на областта Бретан да й бъде предоставена политическа независимост, уточнява ИТАР-ТАСС.Мястото на демонстрацията не е избрано случайно. Нант е историческата столица на херцогство Бретан. През 1941 г. маршал Анри-Филип Петен подписва заповед за изваждането на Нант от област Бретан, като градът става център на друг департамент. През 1957 г. департаментът е назован Атлантическа Лоара.Сред основните лозунги, издигнати на митинга, бяха "Върнете Нант в състава на Бретан", "Възстановете единството на Бретан". Исканията на протестиращите са подкрепяни от местни депутати от всички парламентарни партии.Бретан полуостров в Западна Франция, който граничи с Атлантическия океан на север, запад и юг, и с регионите Долна Нормандия и Пеи дьо ла Лоар на изток. Столица и най-голям град на региона е Рен.

Четирима убити в деня на примирие в Украйна

Тежък инцидент помрачи Великденските празници в Украйна. Четирима души са били убити в град Славянск в източната част на страната при престрелка между про-руски протестиращи и украински националисти.
Един човек е в болница в тежко състояние. Нападението е извършено край един от пътните контролни пунктове в северната част на града. Тежък инцидент помрачи Великденските празници в Украйна. Четирима души са били убити в град Славянск в източната част на страната при престрелка между про-руски протестиращи и украински националисти. Един човек е в болница в тежко състояние. Нападението е извършено край един от пътните контролни пунктове в северната част на града.

Мостът в Бургас стана великденска сцена за сто хористи

Бургас /КРОСС/ С грандиозен Великденски концерт на открито Бургас отбелязва тази година най-големия християнски празник Възкресение Христово. За първи път близо 100 изпълнители от три от най-титулуваните местни хорови състави поздравиха бургазлии за празника. Мястото е добре познато и любимо на жителите и гостите на морския град и е нетрадиционно за подобен род изяви. Хористите от съставите „Родна песен", „Милка Стоева" и хор „Херувими" към храм „Св. Богородица" превърнаха в концертна сцена за час символът на Бургас - Моста. Отец Петър от Катедрален храм „Св. Св. Кирил и Методий" даде тон на Великденските празнични песнопения с акапелно изпълнение. Бургазлии наблюдаваха концерта от три пункта, които бяха специално озвучени - от балюстрадата до Казиното, паметника на Моряка и от крайбрежната алея. Великденските песнопения дирижираха Светла Стоева, Левон Манукян и Илиян Маринов.   Снимки: Булфото, всички права запазени    

Папата призова за мир в Украйна и Сирия

За мир и спиране на войните по света се помоли папата от площад "Св. Петър" в Рим. Честито възкресение на всички, добър обяд и наздраве - с тези думи Франциск взриви аплодисментите на площада, изпълнен от богомолци. Благодари специално на Холандия, която изпраща хиляди цветя за украса на площада.

MINI представи обновения Countryman

Проходимият модел излиза на пазара по-късно тази година


Нелеп инцидент навръх Великден: мъж "паркира" колата си над рекичка, падна и се удави

Благоевград /КРОСС/ 45-годишен мъж се удави, падайки от автомобил в река в село край Благоевград. Инцидентът е станал към 21:15 часа снощи край село Логодаш.Към 23:30 часа снощи е подаден сигнал за открит мъртъв в малка река мъж, а на моста над нея имало автомобил с отворена предна лява врата.„Струма" съобщава, че мъжът е бил пиян. Той се прибирал се от сбирка с приятели, изтървал управлението на автомобила си и спрял на ръба на неограден мост в селото. 45-годишният Марин, отворил вратата на колата си и паднал в реката, открит е мъртъв малко преди полунощ, съобщиха от полицията. Бил е на сбирка с приятели, където явно великденски са се почерпили. Според негови близки, преди години мъжът е бил без свидетелство за правоуправление тъй като е залавян да шофира пиян.

Всеки пети нашенец на работа по празниците

Многото почивни дни носят загуби на работодателите

Как вярващи посрещат празника в цялата страна

Великденско шествие във Велико Търново, хиляди богомолци за Възкресение в Бачковския манастир - тържествено християнският празник бе посрещнат в цялата страна, съобщи bTV.
Стотици варненци посрещнаха Възкресение Христово в катедралния храм „Св. Успение Богородично". Благодатният огън бе донесен лично от Варненския и Великопреславски митрополит Великденско шествие във Велико Търново, хиляди богомолци за Възкресение в Бачковския манастир - тържествено християнският празник бе посрещнат в цялата страна, съобщи bTV. Стотици варненци посрещнаха Възкресение Христово в катедралния храм „Св. Успение Богородично". Благодатният огън бе донесен лично от Варненския и Великопреславски митрополит

Раздават 5000 яйца в Бачковския манастир, шествия из цялата страна

Великденско шествие във Велико Търново, хиляди богомолци за Възкресение в Бачковския манастир - тържествено християнският празник бе посрещнат в цялата страна, съобщи bTV.
Стотици варненци посрещнаха Възкресение Христово в катедралния храм „Св. Успение Богородично Великденско шествие във Велико Търново, хиляди богомолци за Възкресение в Бачковския манастир - тържествено християнският празник бе посрещнат в цялата страна, съобщи bTV. Стотици варненци посрещнаха Възкресение Христово в катедралния храм „Св. Успение Богородично". Благодатният огън бе донесен лично от Варненския и Великопреславски митрополит

Вярващи изпълниха храмовете в страната на Великден


Светлият християнски празник бе посрещнат в цялата страна с литургии и шествия. Стотици варненци посрещнаха Възкресение Христово в катедралния храм "Св. Успение Богородично". Благодатният огън бе донесен лично от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, който бе част от българската делегация, пътувала до Йерусалим.

Стотици миряни присъстваха и на воскресната литургия, отслужена от Ловчанския митрополит Гавриил в катедралния храм "Света Троица" в Ловеч. Дядо Владика раздаде на...

15-годишно момче е в болница след побой

15-годишно момче е настанено в болница със сериозни наранявания след побой в центъра на Пловдив.

Папата: Нека всички украинци като братя кажат "Христос воскресе!"

Политическата криза в Украйна намери място в пасхалното послание на папа Франциск по случай Възкресение Христово. В 13 ч. българско време на площад "Св. Петър" във Ватикана хиляди поклонници се бяха събрали, за да чуят благословията на главата на Римокатолическата църква. В пасхалното послание на папата място намери и конфликтът в Украйна. Главата на католическата църква изрази надежда, че страните в спора ще успеят да постигнат консенсус, без да използват насилие: "Заради твоето възкресение, което тази година празнуваме заедно с църквите, празнуващи по Юлианския календар, те молим да осветлиш инициативите за помирение в Украйна, така че всички заинтересовани страни, подкрепени от международната общност, да направят всички усилия, за да не се стига до насили. И да изградят, в дух на единство и диалог, бъдещето на страната за всички. И нека те да могат като братя заедно да кажат: "Христос воскресе!" Папата спомена конфликта в Сирия, Ирак, Венецуела и Нигерия. Той заяви, че Римокатолическата църква се моли за мира на всички народи по света.

Броят на жертвите от южнокорейския ферибот расте

Потвърдените жертви са над 50, но окончателният им брой може да е шест пъти по-голям

Сепаратистки лидер поиска руски войски в Славянск

Пономарьов: "Защитете тези, които се борят срещу украинските националисти"


СДВР предупреждава за сериозни мерки за сигурност преди Левски - ЦСКА

Столичната полиция предприема всички необходими мерки за обезпечаване реда и сигурността на гражданите преди, по време и след футболния мач в София, съобщиха от СДВР. Срещата между отборите на &quo...

Ливърпул е все по-близо до титлата

Ливърпул направи нова важна крачка към дългоочакваната шампионска титла. В интригуващ двубой играчите на Брендан Роджърс победиха Норич с 3:2. Точни за "канарчетата" бяха Хуупър (54) и Снодг...

Хиляди жители на френския регион Бретан поискаха независимост

Масова демонстрация в подкрепа на автономията на френския регион Бретан се проведе в Нант. Според организаторите в митинга са се включили около 15 000 души. По данни на полицията участниците са били около 5500. Основното искане на демонстрантите е да бъдат възстановени историческите граници на областта Бретан да й бъде предоставена политическа Масова демонстрация в подкрепа на автономията на френския регион Бретан се проведе в Нант. Според организаторите в митинга са се включили около 15 000 души. По данни на полицията участниците са били около 5500. Основното искане на демонстрантите е да бъдат възстановени историческите граници на областта Бретан да й бъде предоставена политическа

Хиляди жители на френския регион Бретан поискаха независимост

Масова демонстрация в подкрепа на автономията на френския регион Бретан се проведе в Нант. Според организаторите в митинга са се включили около 15 000 души. По данни на полицията участниците са били около 5500. Основното искане на демонстрантите е да бъдат възстановени историческите граници на областта Бретан да й бъде предоставена политическа Масова демонстрация в подкрепа на автономията на френския регион Бретан се проведе в Нант. Според организаторите в митинга са се включили около 15 000 души. По данни на полицията участниците са били около 5500. Основното искане на демонстрантите е да бъдат възстановени историческите граници на областта Бретан да й бъде предоставена политическа

„И добрината воскресе!“ във Варнeнско

В навечерието на най-светлия християнски празник – Великден, от сдружение „България си ти!“ раздадоха празнични хранителни пакети, включващи основни продукти и традиционните празнични ястия, на редица многодетни семейства във варненско.

Сред похитителите на френските журналисти имало джихадисти от Франция и Белгия

/КРОСС/ Джихадисти от Франция и от Белгия са били сред похитителите на френските журналисти. Това обяви министърът на външните работи на Лоранс Фабиюс."За съжаление сме принудени да признаем, че сред джихадистите е имало хора, които са говорели френски. За да се присъединят към джихадистите, към Сирия тръгват Франция, Белгия, Италия и други европейски страни", посочи министърът. Припомняме, че френските журналисти, които прекараха 10 месеца в плен в Сирия, се прибраха в страната си. Те бяха посрещнати официално от френския президент Франсоа Оланд, външния министър Лоран Фабиюс, роднини и колеги.

Москва критикува Киев заради престрелката в Славянск


Провокацията от тази нощ в източния украински град Славянск, свидетелства за нежеланието на властите в Киев да разоръжат националистите и екстремистите, заяви днес външното министерство в Москва, предаде ИТАР-ТАСС.

В съобщение, поместено на уебсайта на ведомството, се казва, че в нощта срещу 20 април е било нарушено великденското примирие и след нападение на бойци от украинския "Десен сектор" са загинали невинни граждани. "Руската страна е възмутена от тази провокация, която...

Хеттрик от победи за Люис Хамилтън

Малайзия, Бахрейн, Китай! Никой не може да спре Люис Хамилтън и неговият болид "Мерцезес" във Формула 1. Англичанинът спечели третото поредно състезание, кара без грешка на пистата в Шанхай. Очевидно и болидите на "Мерцедес" са на топниво, след като спечелиха всички състезания от началото на сезона.

С 25-ата си победа във "Формула 1" Хамилтън Малайзия, Бахрейн, Китай! Никой не може да спре Люис Хамилтън и неговият болид "Мерцезес" във Формула 1. Англичанинът спечели третото поредно състезание, кара без грешка на пистата в Шанхай. Очевидно и болидите на "Мерцедес" са на топниво, след като спечелиха всички състезания от началото на сезона. С 25-ата си победа във "Формула 1" Хамилтън

Самоубийствен атентат в Багдад – трима убити

Терорист-камикадзе задейства взривно устройство в университет в северната част на Багдад, убивайки трима души. Други девет са ранени, съобщи иракската полиция.

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" е спрян за годишен ремонт


 В 2.22 ч. през нощта 1000-мегаватовият пети блок на АЕЦ "Козлодуй" бе спрян. Причината - планов годишен ремонт, съобщиха от централата.

Ще бъдат извършени планираните ремонтни дейности и профилактика на оборудването и системите на блока, включително изпълнение на мерки от Националния план за действие след проведените стрес тестове.

Реакторът ще бъде презареден със свежо ядрено гориво за своята 21 горивна кампания. 

Плановият годишен ремонт се предвижда да...

Бретан поиска независимост от Франция

Поне 15 хил. жители на Бретан излязоха на митинг, на който поискаха отделяне на областта от Франция и по-голяма политическа независимост.

Пребиха тийнейджър в центъра на Пловдив

Пловдив /КРОСС/ 15-годишен е настанен в болница със сериозни наранявания след побой в центъра на Пловдив. По първоначални данни, около 2 часа на ул. „Княз Александър І Батенберг" четири момчета на възраст между 15 и 22 години са били нападнати от група непознати младежи. При сбиването по-тежко е пострадал 15-годишен тийнейджър.Няколко минути по-късно екипи на три районни полицейски управления залавят извършителите, които са шестима. Двама от тях са на 26 и на 18 години, а останалите са непълнолетни на възраст между 15 години и 17 години.Шестимата са задържани за 24 часа, а криминалисти изясняват обстоятелствата около случая. Образувано е досъдебно производство по чл. 325, ал.1 от НК. Материалите са докладвани в Районна прокуратура - Пловдив.

Крачунов в групата на ЦСКА за дербито

Пламен Крачунов е в групата на ЦСКА за вечното дерби с "Левски" и е много вероятно да излезе на терена. Усилията на д-р Иван Дойчев дават резултат и героят от последния сблъсък със "сините" ще е на разположение на Стойчо Младенов. Крачунов вкара за 1:0 в последната минута в първия кръг след разделянето на "А" група на две половини.

В групата Пламен Крачунов е в групата на ЦСКА за вечното дерби с "Левски" и е много вероятно да излезе на терена. Усилията на д-р Иван Дойчев дават резултат и героят от последния сблъсък със "сините" ще е на разположение на Стойчо Младенов. Крачунов вкара за 1:0 в последната минута в първия кръг след разделянето на "А" група на две половини. В групата

Иманяри в Русия загинаха от взрив на стар снаряд

Трима мъже намерили снаряд от Втората световна война, хвърлили го в огъня

Йотингер: Няма риск за доставките на руски газ за Европа

Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви днес, че не вижда риск доставките на руски газ за Европа да бъдат засегнати от евентуални санкции от едната или от другата страна заради сегашното противопоставяне в Украйна, предаде Франс прес.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви днес, че не вижда риск доставките на руски газ за Европа да бъдат засегнати от евентуални санкции от едната или от другата страна заради сегашното противопоставяне в Украйна, предаде Франс прес. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Тоталната доминация на Мерцедес във Формула 1

/КРОСС/ Тоталната доминация на Мерцедес във Формула 1 продължава. В четвъртото състезание за годината Люис Хамилтън за първи път в кариерата си записа три поредни победи, след като триумфира в Гран При на Китай, а точно както преди две седмици в Бахрейн втори остана неговия съотборник Нико Розберг.Германецът имаше леки проблеми в началото на надпреварата, но в крайна сметка Мерцедес отново остави останалите тимове да се борят за местата от трето надолу.Този път място на подиума намери пилотът на Ферари Фернандо Алонсо, който удържа натиска на Даниел Рикардо (Ред Бул). Това бе и първи подиум за „скудерията" от началото на сезона.Световният шампион Себастиан Фетел приключи състезанието на 5-о място, като за втори път през сезона завърши зад своя съотборник Даниел Рикардо. Топ 10 допълниха Нико Хюлкенберг (Форс Индия), Валтери Ботас (Уилямс), като 9-и и 10-и се наредиха съответно Серхио Перес (Форс Индия) и Даниил Квят (Торо Росо). За дебютиращият във Формула 1 руснак това бе трето състезание, в което попада в зоната на точките.

Йотингер: Няма риск за доставките на руски газ за Европа

Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви днес, че не вижда риск доставките на руски газ за Европа да бъдат засегнати от евентуални санкции от едната или от другата страна заради сегашното противопоставяне в Украйна, предаде Франс прес.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви днес, че не вижда риск доставките на руски газ за Европа да бъдат засегнати от евентуални санкции от едната или от другата страна заради сегашното противопоставяне в Украйна, предаде Франс прес. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Бареков: Не съм влязъл от хубаво в политиката

София /КРОСС/ Преди да влязат в политиката нашите политици бяха бедни като църковни мишки, а сега са едни от най-богатите хора. Това каза в предаването "Поверително от NL" на ТВ7 лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Той констатира, че в момента по документи се оказва, че е по-богат и от Станишев, и от Борисов. Единият има влог 5 000 лв. , а другият - 14 000 лв. Зам.-председателят на партията Росен Петров коментира на свой ред, че дори неговата майка, която е пенсионер с 350 лева пенсия, също излиза, че е по-богата от тях.Петров разказа и за първата си среща с лидера на БСП и ПЕС Сергей Станишев. Тя се е случила много преди той да оглави социалистическата партия. "Отидох да каня Елена Йончева да гостува в "Шоуто на Слави", тя ме покани в квартирата си, това беше една стая, преградена с перденце и ме попита дали искам да се запозная с приятеля й? Дръпна пердето и там беше Станишев, който си похапваше мусака. Запознахме се и го попитах какво работи, той каза, че ще започва нещо към БСП, но не е много ясно и ме попита как е при нас в шоуто", разкри пред зрителите Росен Петров.Първият работен ден на Сергей Станишев беше като министър-председател,припомни Бареков и коментира, че заедно с Борисов сега са едни от най-богатите хора в България. "Сигурно парите на Борисов са в г-жа Цветелина Бориславова, която има няколко милиарда, спечелени с банкови операции. Той стана главен секретар и прибраха банка

Медии: САЩ заплашиха Путин с персонални санкции

/КРОСС/ В случай на руска инвазия в Украйна САЩ ще замразят авоарите на руския президент Владимир Путин в швейцарски банки. Това съобщава "Ехото на Москва", позовавайки се на вестник „The Times".По време на преговорите в Женева от 17 април, пише вестникът , този аргумент е бил сред най-сериозните в санкциите, които могат да бъдат наложени на върхушката в Русия, ако опитите за уреждане на украинската криза стигнат до задънена улица.Според източници на изданието в западното разузнаване, личното състояние на руския лидер може да е натрупано от акции в руски енергийни компании. Уточнява се, че става въпрос за около 40 млрд. долара. Изданието отбелязва, че активите на Путин се намират в чужбина, но не под негово име и да се проследи връзката им с истинския им собственик няма да е много лесно. Междувременно президентският прессекретар Дмитрий Песков отрече Путин да има такива средства в швейцарски банки. Именно поради това той не се страхувал от санкциите.

Мъж се удави в рекичка край Благоевград

Не е ясно дали става въпрос за самоубийство или за нелеп инцидент

Ливърпул с нова драматична крачка към титлата

"Мърсисайдци" победиха трудно с 3:2 Норич като гост


Преди 138 години избухна Априлското въстание

Въстанието не е неуспешно, защото то постигна целта си – възстановяване на българската държава, коментира историкът проф. Божидар Димитров

240 долара глоба за саудитец, позволил на жена си да кара

Саудитец бе задържан и глобен, защото позволил на съпругата си да шофира, което е строго забранено в кралството, предаде БТА. Жената на възраст 23 години също била арестувана, защото карала колата на...

Заекът - един от символите на Великден

Великденският заек се среща в традициите на много народи, някои обичаи датират отпреди хиляди години, пише БГНЕС. Древните хора забелязали връзката между менструалния цикъл на жената, свързан с ражд...

Яценюк: Путин иска да възстанови Съветския съюз

Премиерът на Украйна Арсений Яценюк заяви, че руският президент Путин иска да възстанови Съветския съюз. Яценюк направи това в интервю за американско телевизионно предаване, с което наля допълнително масло в огъня на обтегнатите отношения между Москва и Вашингтон.

Житейските максими, за които трябва да забравите

Само по този начин може да бъдете наистина щастливи


"Ауди" кацна на плевня, шофьорът е невредим

"Ауди А3" се приземи в частен двор, а шофьорът, като по чудо, е невредим заедно със спътниците си, съобщи "Конкурент".

Розоберът започва в края на април

/КРОСС/ Тази година розоберът ще започне по-рано. Прогнозата е, че заради топлата зима събирането на розовия цвят ще започне с около 10 дни по-рано. За първи път от години обаче в Казанлък и региона има останало неизкупено розово масло.От розова градина, голяма около 75 декара, ще се произведат около 30 тона розов цвят. От тях ще излязат едва 9-10 кг розово масло.Въпреки трудоемкия добив, производителите имат близо 200 килограма непродадено от миналата година розово масло.„Причината според мен е високите изкупни цени на розовия цвят миналата година. Оттам и високите цени на самия продукт. Френските компании, които го купуват, отказват на тези високи цени", обясни пред bTV Стефан Иванов.Килограм розово масло миналата година се е продавало до 7 400 евро, казват от бранша. Тази година цената ще е с около 20-30 % по-ниска. Очакванията са за силна реколта. Най-лошото, което може да се случи по време на розобера, е силен сух вятър.„Концентрацията на розовото масло е във венчелистчетата и при сухо време и силен вятър става загуба на етерични масла", каза Васил Базитов от Института по розата и етеричните масла в Казанлък.Тази година вместо в началото на май розоберът ще започне още в края на април.    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване