Лекари алармират: Обърнете внимание на имунната си система

Пловдив /КРОСС/ Медицинският университет в Пловдив отбелязва Международната седмица на първичните имунни дефицити и Световния ден на имунологията. На този ден се подчертава значението на научните имунологични открития и постиженията в диагностиката, лечението и профилактиката на имунните заболявания - инфекции, тумори, автоимунни болести, алергии, трансплантационни усложнения и репродуктивни нарушения. През 2014 година акцентът на Световния ден на имунологията са ваксините, чрез приложението на които се предотвратява развитието на инфекциите и епидемиите. Безплатни прегледи и консултации с университетски лекари ще се проведат на 28 и 29 април в Пловдив.Още подробности за събитията и значението на превантивните мерки ще бъдат оповестени на пресконференция в МУ-Пловдив този вторник, 22 април от 12 часа в Заседателната зала на Ректората. В пресконференцията ще участват проф. д-р Стефан Костянев - Ректор на МУ-Пловдив, проф. д-р Виктория Сарафян - имунолог и зам.-ректор, проф. д-р Мариана Мурджева - имунолог и зам.-ректор на МУ-Пловдив. Ще има представител на УМБАЛ „Св. Георги"-Пловдив, както и на Асоциацията на пациентите с наследствен ангиоедем.

Футболист пострада при престрелка в нощен клуб

/КРОСС/ Футболистът на Рубин (Казан) Гьокхан Тьоре, който играе под наем за турския Бешикташ, е приет в болница с огнестрелна рана. В нощта срещу понеделник той е пострадал при престрелка в един от нощните клубове на Истанбул. Състезателят е ранен в рамото. Той е опериран и животът му се намира вън от опасност.

ЖГЕРБ - Перник дариха козунаци и яйца за Великден в най - старата църква в Перник "Св. Георги Победоносец"

ЖГЕРБ-Перник почерпиха перничани за Великден, съобщиха от пресцентъра на партията. За поредна година ЖЕГБ-Перник раздаваха козунаци и яйца в най-старата църква в Перник „Св. Георги Победоносец“. Жеста на внимание, вече е традиция и се провежда всяка година от създаването на дамската структура в Перник. ЖГЕРБ-Перник поздравиха всички, дошли в православния храм за Великден и им подариха от символите на празника – козунак и боядисано...

Продължава

Руската централна банка забрани дейността на четири украински банки в Крим

Клиентите на банките ще бъдат компенсирани с пари от руския Фонд за защита на вложителите


А. Ковачев: Станишев увеличава зависимостта на ЕС и България от Русия

Тъжният факт е, че сегашната администрация в Москва не приема подадената ръка на ЕС за стратегическо партньорство в името на един по-сигурен свят, в името на борбата с тероризма и взаимноизгодното икономическо сътрудничество, заяви евродепутатът Андрей Ковачев.

Въоръжени взеха заложници в руска банка!

Заложническа криза се разиграва в банка в Русия.

Вече и със sms - купете си вестниците "Български фермер" и "Хоби фермер"

В MediaMall.bg вече може да закупите вестниците  Български фермер В MediaMall.bg вече може да закупите вестниците  Български фермер" и "Хоби фермер" в удобна електронна книжка в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Предвидени са и други начини за заплащане.   При поискване е възможно е да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си

Трима души се задавили с парчета месо, приети са в "Пирогов"

Трима души, задавили се с големи парчета месо, са приети в "Пирогов" през празниците, съобщи д-р Кирил Христов от болницата, цитиран от „Нова телевизия“.
При двама от тях месото е било сравнително лесно премахнато, а при една пациентка днес ще се прави повторен опит, обясни на пресконференция днес д-р Кирил Христов, Трима души, задавили се с големи парчета месо, са приети в "Пирогов" през празниците, съобщи д-р Кирил Христов от болницата, цитиран от „Нова телевизия“. При двама от тях месото е било сравнително лесно премахнато, а при една пациентка днес ще се прави повторен опит, обясни на пресконференция днес д-р Кирил Христов,

Григор Димитров загуби две позиции

От днес българинът е №16 в световната ранглиста


В Чупрене - наводнени дворове, отнесени мостове и разбити пътища от дъждовете


В община Чупрене има наводнени дворове, отнесени мостове и нарушена пътна настилка след падналите дъждове през последните дни. Това съобщи Ваньо Костин, кмет на общината, цитиран от БТА. Високото ниво на река Горни Лом е наводнило дворовете и мазетата на всички къщи, които се намират в близост до реката.

Екипи на Гражданска защита отводняват къщи и дворове в засегнатите селища. Затова в общината е обявено бедствено положение. Утре комисия от представители на държавни и общински...

Вълк нападна момиче в зоологическа градина на Белград

Вълче нападна 20-месечно момиче от белградската зоологическа градина.

Трима се задавили с месо, приети са в "Пирогов", заедно с нападнат от бик

Трима души, задавили се с големи парчета месо, са приети в Трима души, задавили се с големи парчета месо, са приети в "Пирогов" през празниците, съобщи д-р Кирил Христов от болницата, цитиран от „Нова телевизия“. При двама от тях месото е било сравнително лесно премахнато, а при една пациентка днес ще се прави повторен опит, обясни на пресконференция днес д-р Кирил Христов,

Вируси атакуват телевизорите

/КРОСС/ Един от създателите на компанията „Лаборатория Касперски" - Евгений Касперски, алармира пред британския вестник „The Telegraph", че в близко бъдеще телевизионните приемници могат да станат жертва на вируси. "Денят, в който компютърен вирус ще зарази телевизорите, е зад ъгъла", каза той. Според него подобна заплаха съществува заради възможността телевизорите да се свързват с интернет и добави, че подобно нещо вече се е случило с компютри, лаптопи и мобилни телефони. В отговор на въпрос знае ли някой вирус за телевизори, Касперски отговори, че все още такъв няма, но и това ще се случи. „Каква е разликата между телевизора и компютъра? Екранът е по-голям и има дистанционно управление. Вътре в него има ОС Android, интегрални схеми за памет и възможност за включване към интернет. Това е всичко", посочи експертът.

До 5 г. затвор чакат 4-ма ултраси от Локо Пловдив

4-ма футболни запалянковци са с повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда.

Графика на деня: Почасовото заплащане в България е 10 пъти по-ниско от шведското

Работниците в Швеция струват средно 40,1 евро на час, a у нас получаваме средно 3,7 евро


Как ще изглежда терминалът на най-голямото летище в света


Авторите на проекта за новото летище в Истанбул представиха дизайна на бъдещия терминал, който ще бъде най-големият в света.

Grand Airport Istanbul ще бъде изграден на няколко етапа и се очаква да посрещне първите си пътници през 2018 г. Тогава новото летище ще може да обслужва до 90 млн. пътници годишно, а след цялостното завършване на проекта капацитетът му ще е 150 млн. души за година.


Дизайнът на терминала е дело на фирмите Grimshaw, Nordic Office of Architecture...

Автобус с фенове на "Левски" катастрофира напът за вечното дерби

Автобус с фенове на "Левски", пътуващи от Сандански, за вечното дерби с ЦСКА, е катастрофирал на Е-79 при разклона за село Железница, съобщава БГНЕС. Има двама пострадали при инцидента, а си...

Трафикът от Кулата към София е натоварен

Трафикът по главен път Е-79 в участъка от Кулата до София се засилва. Движението по път ІІ-19 – Симитли – прохода Предел – Разлог – Банско – ГКПП &...

Български борец с титла в САЩ

Българският борец Тервел Длагнев, който е с американски паспорт, спечели титлата в категория до 120 кг от първенството на Съединените щати в свободния стил, съобщава сайтът на Българската федерация п...

Заради кървавия Великден Славянск с комендантски час

Проруските сили обявиха комендантски час в Славянск (Донецка област), заради престрелката в ранните часове край града, при която са били убити петима души. Проруският кмет на града и лидер на Народнот...

Въоръжени взеха 4-ма заложници в руска банка

Въоръжени нападатели взеха четирима заложници в банка в руския град Белгород, съобщава "Риа Новости". Инцидентът е станал в банка "Западный", като към момента нападателите са поискали откуп от 25 млн рубли ($700 000). Престъплението се развива само ден след като Руската централна банка обяви, че отнема лиценза на банка "Западный" заради неизпълнение на регулации. Очаквайте подробности.

За престрелка тази нощ съобщава Украинското министерство на отбраната


През изминалата нощ е имало престрелка в Доброполски район на Донецка област. За това съобщава Украинското министерство на отбраната, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Военнослужещи от подразделение на десантни войски са отбили нападение срещу важна държавна сграда, се уточнява в съобщението. Нападателите пристигнали с мотоциклети, доближили до караулката и открили стрелба. Десантчиците отвърнали на огъня.

Според пресслужбата на министерствоти един от нападателите бил ранен, а двама...

Американски бойни делфини на учение в Черно море

Американски бойни делфини ще вземат участие в летните учения на НАТО в Черно море. За това съобщи пред руския в. "Известия" представител на американските ВМС Том Лапуза, отговарящ за програмата с морски бозайници към флота.

Крадец на кола катастрофира с нея и избяга

Мъж открадна кола и катастрофира с нея в центъра на Русе. Инцидентът е станал тази нощ на един от централните булеварди "Цар Освободител" в Русе, предаде БГНЕС.
На втория ден от Великденските празници, около 4:00 часа, лекият автомобил "Опел" се блъска в предпазната ограда на булеварда и се преобръща по таван. Мъж открадна кола и катастрофира с нея в центъра на Русе. Инцидентът е станал тази нощ на един от централните булеварди "Цар Освободител" в Русе, предаде БГНЕС. На втория ден от Великденските празници, около 4:00 часа, лекият автомобил "Опел" се блъска в предпазната ограда на булеварда и се преобръща по таван.

Украйна нарушава споразуменията от Женева, обвини Лавров

"Опитите да бъде изолирана Русия са безперспективни"


Крадец на кола катастрофира с нея и избяга

Мъж открадна кола и катастрофира с нея в центъра на Русе. Инцидентът е станал тази нощ на един от централните булеварди Мъж открадна кола и катастрофира с нея в центъра на Русе. Инцидентът е станал тази нощ на един от централните булеварди "Цар Освободител" в Русе, предаде БГНЕС. На втория ден от Великденските празници, около 4:00 часа, лекият автомобил "Опел" се блъска в предпазната ограда на булеварда и се преобръща по таван.

Русия затваря четири украински банки в Крим

Централната банка на Русия нареди на 4 украински банки да прекратят от днес дейността си в Крим. Решението, засягащо Приватбанка, Всеукраинската...

Роналдо няма да става треньор

/КРОСС/ Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо призна, че след приключване на футболната си кариера не иска да се занимава с треньорска дейност. Според португалците, той все още не е взел решение за бъдещите си планове. Той добави, че все още не е решил с какво ще се занимава, след като окачи бутонките на пирона. „Не зная какво ще правя след края на кариерата си, но със сигурност няма да съм треньор", каза Роналдо, цитиран от Marca. „Това е трудна работа", каза още той, но добави, че иска животът му да бъде свързан с футбола.    

Вода погълна моста на Столетово

Карлово /КРОСС/ Мостът, който свързва селата Столетово и Богдан, е изолиран от придошлата от лека Стряма вода и е откъснат. Той не може да се използва, тъй като подходът към него е наводнен, съобщи за Карлово ТВ кметът Славчо Тодоров. Водата е погълнала съоръжението вчера, имало е обилен дъжд. На проблемното място има черен път към Богдан, много ниви и вили. Голяма част от нивите също са наводнени, каза още Тодоров. Когато водата се оттегли, ще бъдат изградени отново подходите към моста. Единият от тях е бил отнесен от бурната вода, тъй като е бил насипан с баластра. Пари за възстановяването ще се търсят от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии.

Прокуратурата проверява източвал ли е министър Данов социални помощи от Франция


Българската, а не френската прокуратура трябва да разследва дали министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов в извършил документно престъпления във Франция.

Името на арх. Данов се свързва с незаконно получаване на помощи за безработни във Франция, докато в същото време той е работил по специалността си у нас.

"Българската прокуратура проучва данните, които ние изнесохме, тъй като по българския закон документното престъпление е с давност 10 години и за да се стигне...

Референдум решава дали Черноморец да върне старото си име

Бургас /КРОСС/ Референдум са поискали жители на Черноморец, които искат населеното място върне името си Свети Никола. Градът се е казвал така до 1951 г. Според часто от жителите, светецът ще пази градчето и в него няма да се случват толкова беди. Западните туристи също ще бъдат по-привлечени.Противниците на идеята изтъкват основно високата финансова цена на промяната.До момента над 750 души са дали в подписка своето съгласие за смяна на името на град Черноморец. Досега за смяната на името е имало един неуспешен опит, през 2012 г., но той е довел до промяна на статута на селото, което стана най-младият град у нас, съобщи БНР.

КНДР се готви за нов ядрен тест?

Обама се очаква да посети Южна Корея

Бареков гарантира предсрочен вот през октомври

Николай Бареков гарантира, че през октомври ще има предсрочни парламентарни избори. Той обяви още, че утре, във вторник, още един депутат ще напусне парламентарната група на ГЕРБ.

Бикини се веят, кебапчета цвърчат на метри от Бачковската обител!

/КРОСС/ Търговците се настаниха в храма на втория ден от Великден. Продавачи на всевъзможни стоки - от цвърчащи кебапчета до шарени бикини, са осеяли пространството около Бачковския манастир в деня, в който от обителта се изнася чудотворната икона на Богородица.Не е ясно каква е истинската причина вярващите да идват в манастира - да измолят изцеление от иконата или да хапнат и пийнат, възмущават се част от миряните. Търговците пък, за които ден година храни, очакват добър оборот от християнския празник, пише "Марица".

В Сирия стартира президентска кампания на фона на нови подозрения за употреба на химическо оръжие

В Сирия започва регистрацията на кандидатите за президент. Гласуването трябва да се състои не по-късно от 17 юли, когато изтича вторият президентски мандат на Башар Асад. За пръв път в историята на страната няколко кандидати могат да подадат заявки за участие в президентските избори.

Путин улесни придобиването на гражданство от руски говорещи


Държавният глава на Русия Владимир Путин подписа в понеделник (21 април) поправки в Закона за имиграцията, които опростяват процедурата за придобиване на гражданство от руски говорещи от бившата Руска федерация. Това съобщава агенция Ройтерс, като се позовава на информация от Кремъл.

Промените бяха одобрени от Руската дума след анексирането на принадлежащия на Украйна Кримски полуостров и възникналото напрежение сред рускоезичното население предимно в Източна Украйна, посочва...

Путин улесни придобиването на гражданство от рускоговорящи


Държавният глава на Русия Владимир Путин подписа в понеделник (21 април) поправки в Закона за имиграцията, които опростяват процедурата за придобиване на гражданство от рускоговорещи от бившата Руската федерация. Това съобщава агенция Ройтерс, като се позовава на информация от Кремъл.

Промените бяха одобрени от Руската дума след анексирането на принадлежащия на Украйна Кримски полуостров и възникналото напрежение сред рускоезичното население предимно в Източна Украйна, посочва...

Мъж държи заложници в клон на руска банка, иска 25 млн. рубли

Мъж, въоръжен с карабина, държи трима заложници в клона на банка „Западный" в Белгород, на която Централната банка на Русия отне лиценза, предава ИТАР-ТАСС. По предварителни той &nb...

Вени Марковски: Личните ни данни са компрометирани

Хората трябва веднага да си сменят паролите за достъп, независимо каква услуга ползват – електронна поща, онлайн банкиране.

Игнат Арсенов: Потребителите стават все по-активни в търсене на правата си

Основно задължение на превозвача е да даде информация за правата на пътника, споделя председателят на Европейския потребителски център


Потъналият кораб: Действията на екипажа били гибелни

Надежда някой от ненамерените досега 302-ма пътници и членове на екипажа да са оцелели на практика почти не съществува

"Известия": НАТО ще тренира в Черно море с бойни делфини


В летните учения на НАТО в Черно море ще участват американски бойни делфини, пише руският в. "Известия", позовавайки се на говорителя на програмата за морски бозайници към американския военноморски флот Том Лапуза. 

По думите му това ще са първите натовски учения с участието на бойни делфини. 

За първи път в открито море ще се срещнат американски и руски бойни делфини – известно е, че такива делфини подготвят единствено в Русия и САЩ, пише вестникът. 

Лапуза...

Река Стряма преля, откъсна мост между карловски села

Река Стряма преля и откъсна мост, който свързва карловското село Столетово със село Богдан. Това съобщи председателят на читалище "Христо Ботев" в Столетово и директор на Общинска библиотека в Карлово Мирослав Колев, цитиран от „Фокус“.
„Мостът не е откъснат изцяло, но по него не може да се минава“, каза Колев. Река Стряма преля и откъсна мост, който свързва карловското село Столетово със село Богдан. Това съобщи председателят на читалище "Христо Ботев" в Столетово и директор на Общинска библиотека в Карлово Мирослав Колев, цитиран от „Фокус“. „Мостът не е откъснат изцяло, но по него не може да се минава“, каза Колев.

Спешно пълнят зейналите дупки по "Цариградско"

София /КРОСС/ Стартира авариен ремонт със студен асфалт на образувалите се вследствие на обилните валежи в силно амортизираната асфалтова настилка дупки, съобщиха от Столична община.Аварийният ремонт се извършва в обособения участък за движение на Четвърти километър на бул. „Цариградско шосе" в отсечката, където в момента се извършва цялостна рехабилитация на едната половина от пътното платно.Във връзка с очаквания засилен трафик аварийният ремонт ще приключи до обяд. До края на май ще бъде завършена цялостната рехабилитация на половината от пътното платно в посока Пловдив и движението ще се прехвърли в другото платно.Работата по изпълнение на аварийния ремонт се контролира от заместник-кметът Любомир Христов.

Все още няма следи от изчезналия малайзийски самолет

Подводният робот "Блуфин" отново не откри следи от изчезналия малайзийски самолет. Роботът извърши вече осем спускания и е изследвал почти две...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване