Бареков с мечта: България да стане пак народна република

Да се знае, че властта произтича от народа, аргументира се той


Снимки в австралийски таблоиди разгневиха Бъкингамския дворец

/КРОСС/ Публикуваните в австралийски таблоиди снимки на принц Уилям, херцогинята на Кеймбридж Кейт и малкия принц Джордж по време на посещението им в бившата британска колония предизвикаха силно недоволство в Бъкингамския дворец. От пресслужбата на британското семейство помолиха медиите на Острова да не препечатват снимките, а те на свой ред се отнесоха с уважение към кралската молба. Фотографи заснеха Кейт докато си играе със сина си в градината на резиденцията на генерал-губернатора в Канбера, както и по време на разходка. На други снимки херцогът и херцогинята, хванати за ръце, се разхождат покрай брега на езерото. И двамата са облечени в дънки, ризи и пуловери.Според Бъкингамския дворец фотографирането на членове на кралското семейство по време на почивката им е грубо нахлуване в личния живот и често подобни случаи завършват със съдебни спорове.Припомняме, че миналата година правоохранителните органи във Франция повдигнаха обвинения на фотографът, който е заподозрян, че е снимал тайно полуголата Кейт. Снимките, на които принц Уилям и съпругата му се пекат на терасата на хотел в южната част на Франция, се появиха във френското списание Closer в началото на септември 2012 година и предизвикаха международен скандал. Кралското семейство осъди на журналистите. Снимките на Кейт Мидълтън се появиха не само във Франция и Ирландия, но и в Италия, Дания и Швеция. Фотосите станаха хит и в Интернет. Въпреки това нито едно издание във Великобритания не помести скандалните кадри.

Форбс: Пъф Деди е най-богатият хип-хоп изпълнител за 2014 г.

Списание “Форбс” обяви челната петица на най-богатите хип-хоп изпълнители за 2014 г. На първо място със 700 милиона долара е Пъф Деди, следван от Д-р Дре с 550 милиона долара. Рапърът и продуцент Пъф Деди оглавява класацията за 2014 г.

Видео: Танцувай сякаш никой не те гледа


В празничните дни има време и за такива неща - да се забавляваш, да излезеш сред природата, да пътуваш, или просто да потанцуваш.

Видеото на тази танцуващ лос се разпространява из социалните мрежи, въпреки че е качено в YouTube преди доста време: 




Президентът ще бъде на церемонията по канонизирането на Йоан Павел ІІ и Йоан ХХІІІ

На 27 април, неделя, президентът Росен Плевнелиев ще присъства на официалната церемония по канонизирането на папа Йоан Павел Втори и папа Йоан Двайсет и трети за светци, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.   Церемонията на площад Свети Петър във Ватикана ще се състои в деня, в който католическата църква отбелязва празника на Божието милосърдие, въведен от покойния папа Йоан Павел Втори.   Преди да стане папа Йоан Двайсет и трети, Анжело Ронкали е бил нунций на Ватикана в България в продължение на 10 години - от 1925 г. до 1935 година.   Частица от мощите на отеца се намират в католическия храм Свети Йосиф в София и са дар от папа Йоан Павел Втори при посещението му в България през 2002 година.   В церемонията по канонизирането ще участват държавни и правителствени ръководители от цял свят. На събитието ще присъства и министър-председателят на България (2001-2005 г.) Симеон Сакскобургготски.

Баща преби 7-годишната си дъщеря до смърт

Трагедията се е разиграла навръх Великден в Русе

Мицубишито заплашил да "реже на парчета" конкурент

Георги Мартов, известен като Мицубишито, не само е отвлякъл мъж в Чикаго и му откраднал 800 000 долара, но и е отправял заплахи за физическа саморазправа, пише "Чикаго сън Таймс".
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Соченият за бос на международна група за точене на банкови карти поръчал побой и Георги Мартов, известен като Мицубишито, не само е отвлякъл мъж в Чикаго и му откраднал 800 000 долара, но и е отправял заплахи за физическа саморазправа, пише "Чикаго сън Таймс". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Соченият за бос на международна група за точене на банкови карти поръчал побой и

В Русе баща преби 7-годишната си дъщеря до смърт

Баща преби на Великден 7-годишната си дъщеря до смърт в Русе, съобщава bTV. Вчера към 17 ч. бащата Пламен П. сам закарал детето в болница, където констатирали смъртта.   В семейството непрекъснато е имало скандали и побоища. Бащата се изхранва като продава старо желязо. 38-годишният Пламен П. закарал детето в безпомощно състояние в болницата заедно с втората си жена. Той твърди, че момичето е паднало и се е ударило, но всъщност е имало следи от удари по главата и по цялото тяло. Пламен П. е разведен, живеел с втора съпруга и с двете си дъщери от първия си брак – на 7 и 4 години. Децата са живеели доста бедно, често съседи са им давали дрехи и храна. Втората съпруга се е грижела да ги води на училище и на градина. Починалото момиченце е било първокласничка в русенско училище. От Окръжната прокуратура в Русе съобщиха, че е заведено дело за убийство срещу бащата на момичето, който е задържан в ареста. По-малката дъщеря е предадена временно на Агенцията за закрила на детето.

Шофьор на 17 г. помете къща, кола и едва не уби човек

17-годишен шофьор се удари последователно челно в къща, паркиран лек автомобил и се обърна по таван на улица в Сухиндол. Той и пътуващия с него батко са тежко пострадали, настанени са в болницата във Велико Търново с опасност за живота. Изясняват се обстоятелствата и причините за зверската катастрофа.

Мицубишито щял да "реже на парчета" конкурент

Георги Мартов, известен като Мицубишито, не само е отвлякъл мъж в Чикаго и му откраднал 800 000 долара, но и е отправял заплахи за физическа саморазправа, пише Георги Мартов, известен като Мицубишито, не само е отвлякъл мъж в Чикаго и му откраднал 800 000 долара, но и е отправял заплахи за физическа саморазправа, пише "Чикаго сън Таймс". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Соченият за бос на международна група за точене на банкови карти поръчал побой и

Пламен Борисов: Подавам си оставката, ако отстранят Владислав Караилиев

Приятели, На миналия Велики четвъртък, трябваше да има сесия на Общинския съвет в Перник, на която трябваше да се вземат много важни решения за общината ни. Тайно и задкулисно съветниците от БСП, ЛИДЕР, ПАТРИОТИЧНО ОБЕДИНЕНИЕ (зад което стои Димитър Колев), СДС и АТАКА внесоха като извънредна точка от дневния ред предложение за отстраняването на председателя Владислав Караилиев, без мотиви. Само факта, че вносителите на това предложение не си бяха прочели правилника предотврати създаването...

Продължава

Кризата с медицинските кадри у нас добива все по-застрашаващи размери

Годишно по 500 медици напускат страната, търсейки не само по-висока заплата, но и възможност за реализация


Тази година почиваме общо 135 дни

Тази година има много почивни дни - всъщност всеки трети се пада неработен, според изчисление на БТВ. Само след седмица след четирите почивни дни за Великден, се задават още 6 дни, в които официално ...

София Лорен пише мемоари

/КРОСС/ Световноизвестната италианската актриса София Лорен пише мемоари. Предполага се, че книгата ще се появи на пазара през септември тази година в чест на 80-годишнината на актрисата.Международните права за публикуването на книгата вече са закупени от италианско издателство. Лорен споделя, че издатели са я молили да разкаже в подробности за живота си и творческия си път, но никога досега не е смятала, че времето за откровения е настъпило. "Вчера, днес, утре" - това е портретът на една жена, превърнала се в символ на своята епоха.Самата Лорен сравнява процеса на писане с откриването на кутии, пълни със спомени и чувства.

Наводнение в Румъния взе четири жертви, стотици евакуирани

Силно наводнение, предизвикано от поройни дъждове в Югоизточна Румъния, взе четири човешки жертви, стотици са евакуирани, а има и хора в неизвестност. Това съобщи министърът на вътрешните работи Габриел Опря.

Жестока катастрофа в Сърбия, загина бременна жена

Четирима души загинаха и други двама са в тежко състояние при жестока катастрофа в Сърбия.

Румънци "откриха" летния сезон по Северното Черноморие

Великденските празници отбелязаха неофициалния старт на туристическия сезон по морето. И тази година Северното Черноморие е предпочитана дестинация за празниците от туристи най-вече от Румъния.Едното от любимите места за Великденските празници за румънците е Балчик. Затова и всички хотели са отворили врати доста преди началото на летния сезон.

Северното ни Черноморие предпочитано от румънците за Великден

Великденските празници вече станаха неофициалният старт на туристическия сезон по морето. И тази година обаче Северното Черноморие е предпочитано за празничните дни не от българи, а от румънци. Едното от любимите места за Великденските празници за румънците е Балчик.

Жертвите на потъналия южнокорейския ферибот станаха 82

/КРОСС/ Спасителните служби на Южна Корея извадиха от водата телата на още 16 души, загинали при потъването на ферибота „Севол", предаде РИА „Новости". Така общият брой на загиналите при трагедията достигна 82 души. На борда на кораба, който аварира на 16 април, са пътували 475 човека. Съдбата на 220 от тях засега остава неизвестна.По-рано днес беше съобщено, че четирима членове на екипажа са арестувани, тъй като не са съумели да предпазят пътниците на кораба. Вчера близките на пътници от потъналия ферибот излязоха на протест срещу неефективната, според тях, спасителна операция, организирана от властите.

Да измерим с линийка щастието в брака

Най-щастливите двойки спят на по-малко от 7 см един от друг


Поморие сияе на 20 километра от Бургас

ДЖЕНА ДЖЕНЕВА

“На двайсет километра от Бургас, сияеше едно градче пред нас, едно градче със себе си заето - Поморие се казваше градчето.” Това изпяват Стефка Берова и Йордан Марчинков през далечната 1975 година, пленени от красотата на морския град. Близо 40 години след тази емблематична песен Поморие вече не е само мястото, ДЖЕНА ДЖЕНЕВА “На двайсет километра от Бургас, сияеше едно градче пред нас, едно градче със себе си заето - Поморие се казваше градчето.” Това изпяват Стефка Берова и Йордан Марчинков през далечната 1975 година, пленени от красотата на морския град. Близо 40 години след тази емблематична песен Поморие вече не е само мястото,

Плевнелиев ще участва в церемонията по канонизирането на Йоан Павел II и Йоан XXIII

София /КРОСС/ На 27 април президентът Росен Плевнелиев ще присъства на официалната церемония по канонизирането на папа Йоан Павел II и папа Йоан XXIII за светци. Церемонията на площад Свети Петър във Ватикана ще се състои в деня, в който Римокатоличестката църква отбелязва празника на Божието милосърдие, въведен от покойния папа Йоан Павел II.Папа Йоан XXIII е бил нунций на Ватикана в България в продължение на 10 години - от 1925 г. до 1935 година. Частица от мощите на отеца се намират в католическия храм Свети Йосиф в София и са дар от папа Йоан Павел II при посещението му в България през 2002 година.В церемонията ще участват държавни и правителствени ръководители от цял свят. На събитието ще присъства и бившия премиер на България Симеон Сакскобургготски.

Талантлив чех се изпречва на Григор в Букурещ

Григор Димитров излиза срещу чех във втория кръг на турнира в Букурещ.

Интелектуалният елит на Плевен се среща с Йотова

Плевен /КРОСС/ Седми пореден Информационен център в страната открива утре /22 април/ в 15:30 часа кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Илияна Йотова в гр. Плевен, на ул. „Катя Попова" №2. От началото на настоящия й мандат като депутат от Европейския парламент тя е отворила общо шест в градовете Кюстендил, Бургас, Ямбол, Видин, Пазарджик и два в София. След откриването на Инфоцентъра, Йотова е поканена на дебат в 17:00 часа от плевенски писатели, поети, лекари, музиканти, художници, артисти, научни работници, учители, читалищни дейци в зала „Плевен" на Областната администрация. Сред тях са поетът Георги Константинов, доц. Милко Аспарухов - директор на Дирекция "Военно-исторически музеи", живописецът Петър Мичев-Педро, проф. д-р Ваня Недкова, началник на клиниката по педиатрия към УМБАЛ "Георги Странски" в Плевен и републикански консултант по педиатрия за Централна и Северна България, проф. д-р Васил Тодоров, началник на клиниката по нефрология и диализа в УМБАЛ" Георги Странски", Плевен, Ваня Делийска - диригент на детски хор " Звъника", Януш Донев- галерист, Георги Стойков-писател и др.„Те искат да говорим за това, как може евродепутатът с работата си да помогне на България", заяви кандидатът за Европейския парламент от листата на левицата

Млади социалисти дариха козунаци на старчески дом в Русе

Русе /КРОСС/ Младежи от МО на БСП в Русе посетиха дом за стари хора "Възраждане" и дариха 24 козунака на възрастните хора. Представителите на Младежкото обединение на левицата в крайдунавския град пожелаха на хората от третата възраст в дома дълголетие, крепко здраве и нестихваща вяра в доброто и хората. Те им обещаха, че това няма да е последната им среща.

Пийте, не шмъркайте - в САЩ скоро може да продават алкохол на прах


Това не е откритие, тъй като в Европа е познато поне от 4 години, но за пръв път "алкохол на прах" ще се появи тази есен в магазините в САЩ.

В страната, където в някои части бутилките с алкохол трябва на публично място да се прикриват в непрозрачни пликове, вече се рекламира продуктът, наречен "палкохол" (Palcohol - от powder и alcohol). 

Производителите му са получили одобрение от федералното бюро за търговия с алкохол и тютюневи изделия (TTB), но ще трябва да преодолеят...

Кой промени скоростта на светлината, или как един дизайнер в Google направил търсачката по-бърза


Джон Уайли, главният дизайнер на търсачката Google, разказва: "Всеки път, когато се представям на някого и казвам какво работя, хората замлъкват за малко – какъв дизайн й трябва на търсачката? Но когато се присъединих към екипа, им казах, че според мен тя може да е по-бърза. Получих отговора, че вероятно трябва да променим скоростта на светлината."

И въпреки това, дори без промяна във физичната константа, търсенето е станало по-бързо с малка промяна – полето за писане е разширено,...

Властите в САЩ повдигнаха обвинение на българин за крупни кредитни измами

/КРОСС/ Предполагаемият шеф на международна престъпна група за измами с кредитни карти, който има връзки с организираната престъпност в България, е отвлякъл мъж в Чикаго, ограбил го с 800 000 долара, поръчал побой и предупредил свой конкурент, че ще бъде нарязан на парчета, съобщават федералните власти, цитирани от в. "Чикато сън".Георги Мартов, 39-годишен мъж от илиноиското селище Скилър парк с прякор "Мицубишито", признал това, когато бил арестуван миналия месец, твърдят прокурори.Повдигнати са му обвинения, заедно с други 16 обвиняеми на 26 март. Обвинен е в ръководене на американското крило на голяма мрежа за измами с банкомати, базирана в София.Прокуратурата го обвини миналия месец, че е раздавал номера на кредитни карти, откраднати в Европа на членове на бандата от по-ниско ниво, които след това направили стотици нелегални тегления от банкомати в района на Чикаго, използвайки карти дубликати.Твърденията в съдебните документи, внесени от прокуратурата обаче далеч надхвърлят обикновената финансова измама. Мартов, който е плейбой и комарджия, е бил видян с други лидери на българския подземен свят в хотел в София през 2012 г., докато той твърди че е бил на семейна почивка.В тайно записан телефонен разговор от 2011 г. Мартов е казал, че друга жертва ще бъде "нарязана на парчета" в момента, в който се върне в България

Двамата пострадали при катастрофата на Е-79 край Благоевград са с комоцио


Двамата пострадали от катастрофата на главен път Е-79 край Благоевград са настанени в отделението по хирургия на МБАЛ с комоцио и контузни рани на главите, съобщи БГНЕС.

На обяд днес на пътя между Симитли и Благоевград, при разклона за с. Железница, автобус "Сетра", превозващ фенове на "Левски" за дербито с ЦСКА, е блъснал отзад лек автомобил "Ситроен" с македонска регистрация. Пострадал е и 41-годишен пешеходец от с. Железница, движещ се извън пътното платно.

Лекият...

Вандализъм в село Дивотино! Разбиха вратите и счупиха стъклата на читалище "Чичо Стоян"

Вандали разбиха вратите и счупиха прозорци на читалище "Чичо Стоян - 1927 г." в пернишкото село Дивотино, съобщиха за ZaPernik.com от културната институция.

"Вратата на читалището е изкривена, стъклото е счупено. А на другият вход са загрявали катинара, може би с цел да се отвори! Няма кражба, но този вандализъм убива нашите културни институци.", споделиха от читалището. 

Мястото на инцидента е посетено от екип на пернишката полиция....

Продължава

Велислава Кръстева: Гащите и чорапите нямат място в НДК! Дворецът пак ще е културно средище

- Хю Лори, известен у нас като д-р Хаус, ще прави концерт в НДК. Какво друго се случва с Двореца на културата, за който също отговаряте, г-жо Кръстева?
- От няколко месеца в новия съвет на директорите сме една група жени - изпълнителният директор Пени Раева, Олга Манолова, Антоанета Желязкова, Веселина Минчева и аз, и сме се изправили срещу предиз - Хю Лори, известен у нас като д-р Хаус, ще прави концерт в НДК. Какво друго се случва с Двореца на културата, за който също отговаряте, г-жо Кръстева? - От няколко месеца в новия съвет на директорите сме една група жени - изпълнителният директор Пени Раева, Олга Манолова, Антоанета Желязкова, Веселина Минчева и аз, и сме се изправили срещу предиз

Учат децата как да управляват бюджета си

За да се научат децата правилно да управляват бюджета си, в няколко училища в страната вече има часове по финансова грамотност. Повечето от...

Властите в САЩ повдигнаха обвинение на българин за крупни кредитни измами

Предполагаемият шеф на международна престъпна група за измами с кредитни карти, който има връзки с организираната престъпност в България, е отвлякъл мъж в Чикаго, ограбил го с 800 000 долара, поръчал побой и предупредил свой конкурент, че ще бъде нарязан на парчета, съобщават федералните власти, цитирани от в. "Чикато сън".   Георги Мартов, 39-годишен мъж от илиноиското селище Скилър парк с прякор "Мицубишито", признал това, когато бил арестуван миналия месец, твърдят прокурори.   Повдигнати са му обвинения, заедно с други 16 обвиняеми на 26 март. Обвинен е в ръководене на американското крило на голяма мрежа за измами с банкомати, базирана в София.   Прокуратурата го обвини миналия месец, че е раздавал номера на кредитни карти, откраднати в Европа на членове на бандата от по-ниско ниво, които след това направили стотици нелегални тегления от банкомати в района на Чикаго, използвайки карти дубликати.   Твърденията в съдебните документи, внесени от прокуратурата обаче далеч надхвърлят обикновената финансова измама. Мартов, който е плейбой и комарджия, е бил видян с други лидери на българския подземен свят в хотел в София през 2012 г., докато той твърди че е бил на семейна почивка.   В тайно записан телефонен разговор от 2011 г. Мартов е казал, че друга жертва ще бъде "нарязана на парчета" в момента, в който се върне в България.   След ареста си миналия месец Мартов признал, че той и друг обвиняем, Радослав Павлов, отвлекли човек в Чикаго и му отмъкнали 800 000 долара, които последният откраднал от други криминално проявени.   ФБР е иззело 13 огнестрелни оръжия от дома на Мартов и смята, че той помагал на групировката си да прави по 200 000 долара седмично от скимиране на кредитни карти, допълва "Чикаго сън".

Сектор Б пак съблече свои, според Божинов има магия срещу Левски

Левски забрани на своите играчи да говорят след загубата от ЦСКА. Поредното поражение в дербито дойде в повече на "сините", в чийто лагер атмосферата бе минорна. Побеснели фенове пък свалиха...

Плевнелиев връчва златни медали на ученици

Шестима ученици математици ще бъдат наградени във вторник за високи резултати от международната надпревара за 2012 и 2013 година, предаде репортер на БГНЕС. Президентът Росен Плевнелиев ще връчи злат...

Интелектуалният елит на Плевен се среща с Йотова

Седми пореден Информационен център в страната открива утре /22 април/ в 15:30 часа кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Илияна Йотова в гр. Плевен, на ул. „Катя Попова“ №2, съобщават от пресцентъра на БСП.
От началото на настоящия й мандат като депутат от Европейския парламент тя е отворила общо шест в градовете Кюстендил, Бургас, Седми пореден Информационен център в страната открива утре /22 април/ в 15:30 часа кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Илияна Йотова в гр. Плевен, на ул. „Катя Попова“ №2, съобщават от пресцентъра на БСП. От началото на настоящия й мандат като депутат от Европейския парламент тя е отворила общо шест в градовете Кюстендил, Бургас,

Плевнелиев ще участва в церемонията по канонизирането на папите Йоан Павел II и Йоан XXIII за светци

В неделя, 27 април, президентът Росен Плевнелиев ще присъства на официалната церемония по канонизирането на папа Йоан Павел II и папа Йоан XXIII за светци. Церемонията на площад Свети Петър във Ватикана ще се състои в деня, в който Римокатоличестката църква отбелязва празника на Божието милосърдие, въведен от покойния папа Йоан Павел II. В неделя, 27 април, президентът Росен Плевнелиев ще присъства на официалната церемония по канонизирането на папа Йоан Павел II и папа Йоан XXIII за светци. Церемонията на площад Свети Петър във Ватикана ще се състои в деня, в който Римокатоличестката църква отбелязва празника на Божието милосърдие, въведен от покойния папа Йоан Павел II.

Интелектуалният елит на Плевен се среща с Йотова

Седми пореден Информационен център в страната открива утре /22 април/ в 15:30 часа кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Илияна Йотова в гр. Плевен, на ул. „Катя Попова“ №2, съобщават от пресцентъра на БСП.
От началото на настоящия й мандат като депутат от Европейския парламент тя е отворила общо шест в градовете Кюстендил, Бургас, Седми пореден Информационен център в страната открива утре /22 април/ в 15:30 часа кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Илияна Йотова в гр. Плевен, на ул. „Катя Попова“ №2, съобщават от пресцентъра на БСП. От началото на настоящия й мандат като депутат от Европейския парламент тя е отворила общо шест в градовете Кюстендил, Бургас,

Няколко варненски местности ще са утре без ток

В няколко варненски местности утре - 22 април - вторник ще бъде прекъснато електрозахранването, съобщиха от Енерго-про за Moreto.net. Причината е профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия.

Бум на авариите по водопреносната мрежа в Перник покрай Великденските празници

Бум на авариите по водопреносната мрежа на Перник се наблюдава през последните няколко дни, научи ZaPernik.com.

"Тези дни като за празниците авариите се увеличиха. Всеки ден колеги работят на по няколко адреса.", казаха от ВиК.

През днешния ден части от пернишкия квартал са без вода заради сериозна авария. Вчера нямаше вода в части от съседния квартал - "Изток". Снощи авария на улица "Странджа" остави за кратко квартал...

Продължава

Американският вицепрезидент Джо Байдън пристигна в Киев

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън пристигна в Киев за оказване на подкрепа на прозападните преходни власти, които са изправени пред сепаратистки бунтове в източната част на страната, предаде Франс прес.   Байдън ще се срещне в понеделник с и.д. президент Олександър Турчинов и с премиера Арсений Яценюк.   Това е първият високопоставен американски представител, който посещава Украйна след визитата на държавния секретар Джон Кери на 4 март.   Очаква се при това посещение Байдън да обяви пакет от техническа помощ, главно техническо ноу-хау за подобряване на енергийната ефективност, експлоатацията на украински залежи на природен газ и добив на "неконвенционални" газови ресурси, съобщи високопоставен представител на администрацията на САЩ, цитиран от Ройтерс.   Предвижда се и икономическа помощ, при която американски екипи ще помагат на Украйна да гарантира, че международната помощ се разпределя ефективно във всички части на страната.   Байдън също така ще обсъди неотдавна одобрената американска помощ от "несмъртоносно" оборудване в областта на отбраната.

Нова измама: Изпращат SMS-и с импулсни номера

Ако получите SMS с текст „Имам нещо важно да ти кажа, обади ми се сега 00393199052091", не си и помисляйте да отговаряте или да се обаждате, защото това е импулсен номер. Това е нов вид измама, предупреждава Иван Иванов в рубриката „Моята новина" по Нова телевизия.

Плевнелиев ще участва в церемонията по канонизирането на папите Йоан Павел II и Йоан XXIII за светци

В неделя, 27 април, президентът Росен Плевнелиев ще присъства на официалната церемония по канонизирането на папа Йоан Павел II и папа Йоан XXIII за светци. Церемонията на площад Свети Петър във Ватикана ще се състои в деня, в който Римокатоличестката църква отбелязва празника на Божието милосърдие, въведен от покойния папа Йоан Павел II. В неделя, 27 април, президентът Росен Плевнелиев ще присъства на официалната церемония по канонизирането на папа Йоан Павел II и папа Йоан XXIII за светци. Церемонията на площад Свети Петър във Ватикана ще се състои в деня, в който Римокатоличестката църква отбелязва празника на Божието милосърдие, въведен от покойния папа Йоан Павел II.

Трима босненски хървати са арестувани и обвинени във военни престъпления

Трима бивши членове на Хърватския съвет за отбрана бяха арестувани днес в Босна и Херцеговина по обвинения във военни престъпления срещу цивилни през 1992 г., съобщи сръбската държавна телевизия РТС.

Тримата бивши членове на военното формирование на босненските хървати са били арестувани в град Оджак, в северната част на Босна и Херцеговина, по заповед на прокуратурата на Босна и Херцеговина.

Тримата са заподозрени в престъпления срещу цивилно сръбско население. Агенция...

Три жертви има от наводненията в Румъния, сред тях е и 13-годишно момче


Наводненията, които дъждовете през последните дни причиниха  в Румъния, в понеделник взеха и жертви. Удавили са се трима души, сред тях 13-годишно момче. Други двама са изчезнали, съобщава БНТ.

Особено тежка е обстановката в южната част на страната, където много реки преливат и в момента. Жандармерията спасява блокирани по домовете хора с лодки. Очакват се и още валежи.

Дъждове и топящ се сняг създадоха критична обстановка и в редица райони на Сърбия, извънредно положение...

Байдън пристигна в Киев

/КРОСС/ Вицепрезидентът на САЩ Джоузеф Байдън пристигна на двудневно посещение в Киев, съобщи американският телевизионен канал Си Ен Ен. Очаква се по време на престоя си в страната Байдън да се срещне с представители на сегашните украински власти и на гражданското общество. По време на срещите той може да обяви нови мерки за подпомагане на Украйна в областта на икономиката и енергетиката.    

Кличко: Искам да се бия още 10 години

/КРОСС/ Световният шампион по бокс за професионалисти в четири федерации Владимир Кличко планира да остане в спорта още десет години. 38-годишният Кличко, който е притежател на шампионските колани във версиите WBO, WBA, IBF и IBO, няма загуба от 10 години на професионалния ринг."Скоро навърших 38 години, но това е просто едно число. Все още съм способен на победи. Преди няколко години си мислех, че не мога да стана по-добър, но мисията ми все още не е приключила", каза Кличко, цитиран от boxingscene.com. „Искам да се бия още 10 години. Чувствам, че комбинацията от опит, физически способности, техники и тактики ми позволява да бъде добър боксьор", добави Кличко, който на 26 април в Оберхаузен ще се бие с претендента за титлата WBO Алекс Липай от Австралия.

Чикаго в шок: Неизвестен надупчи 5 деца на улицата

Полицията в Чикаго издирва неизвестен мъж, прострелял на улицата 5 деца. Те са с различни наранявания, а някои от тях са с опасност за живота и лекарите не дават особени надежди за тях.

Янукович зове военните: На прага сте на кървава баня. Спрете!

Сваленият украински президент с план за уреждане на ситуацията в Източна Украйна

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване