Съпругът на Силви Вартан инспектира НДК

Съпругът на Силви Вартан – филмовият и музикален продуцент Тони Скоти, лично ще инспектира зала 1 на НДК, където прочутата певица ще има концерт на 24 април, четвъртък. Той ще провери щателно не само акустиката, но и светлината, разположение на местата, дори и нивото на запрашеност.

Константин Папазов: Кой ще помни тази епизодична загуба (видео)


"Докато "Левски" и ЦСКА не са първи и втори няма за какво да говорим", каза треньорът на баскетболния "Левски" Константин Папазов.

Той беше на вечното дерби и коментира загубата на сините, като потвърди, е "Лацио" ще е съперник по случай 100-годишнината на 23 май.

"Левски" е вековен. Кой ще помни тази епизодична загуба? 100 години - това е история. Видях един много сърцат отбор на "Левски" и велика публика", заяви той.

"В някои моменти не ни стигна класа, но...

Земеделци против ветото на президента за земята

Асоциацията на зърнопроизводителите в България се обяви против ветото на президента Росен Плевнелиев, наложено върху промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Земеделците са изпратили писмо до президента на 16 април т.г., в което настояват институцията да защити националните интереси и да подкрепи промените в закона, Асоциацията на зърнопроизводителите в България се обяви против ветото на президента Росен Плевнелиев, наложено върху промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Земеделците са изпратили писмо до президента на 16 април т.г., в което настояват институцията да защити националните интереси и да подкрепи промените в закона,

Депутатите профукали 186 000 лв. зад граница за 10 месеца

671 дни - толкова са прекарали депутатите в командировки зад граница за близо 10 месеца. Това показва справка на Народното събрание, получена по Закона за достъп до обществена информация. От 240 народни представители, 95 са пътували до чужбина.

Доц. Сотир Марчев: Родените през пролетта по-често са алергични, през зимата - с психични и костни проблеми

Родените през пролетта по-често са алергични, през зимата - с психични и костни проблеми. Лидерите и успешните българи са предимно хора с рожден ден в началото на годината. Най-малките ученици във випуска са в риск за анорексия и булимия. Изтърсакът в семейството е  най-умното дете на родителите. Всичко това - научно доказано и обяснено. Родените през пролетта по-често са алергични, през зимата - с психични и костни проблеми. Лидерите и успешните българи са предимно хора с рожден ден в началото на годината. Най-малките ученици във випуска са в риск за анорексия и булимия. Изтърсакът в семейството е най-умното дете на родителите. Всичко това - научно доказано и обяснено.

Баща преби до смърт дъщеричката си (ОБЗОР)

Баща преби до смърт 7-годишната си дъщеря навръх Великден в Русе. Пламена П. била докарана безжизнена към 17,50 ч в събота в спешното отделение, където лекарите само констатирали смъртта . Пламен Пенчев (38 г.) е арестуван за 72 часа.
Зверският побой се разиграл в апартамента на семейството на първия етаж във вх. 5 на бл. “Мура”. Семейството Баща преби до смърт 7-годишната си дъщеря навръх Великден в Русе. Пламена П. била докарана безжизнена към 17,50 ч в събота в спешното отделение, където лекарите само констатирали смъртта . Пламен Пенчев (38 г.) е арестуван за 72 часа. Зверският побой се разиграл в апартамента на семейството на първия етаж във вх. 5 на бл. “Мура”. Семейството

Кризата в Украйна удари българския износ

Данните на националната статистика за първите месеци на 2014-та година показват, че износът ни за страни от ЕС е намалял с 3%, а този за трети страни е намалял с повече от 15%.

Десетима в ареста след великденското дерби Левски - ЦСКА

Полицията успя да удържи емоциите на футболните фенове

Модерен дворец с гледка към Бевърли Хилс

Съвременният вариант на това в какво блаженство са живеели царете в миналото


Всеки трети ден през 2014 г. е неработен


Почивните дни са една трета от от 2014 година. Само седмица след четирите почивни дни за Великден, се задават още 6 дни, в които не се работи.

Почивните дни през 2014 г. са общо 135, изчисли Би Ти Ви като включи уикендите, официалните празници, които не се отработват, a също и платените отпуски. Разбира се, това не важи за всички, тъй като на много хора се налага да работят в събота или в празничните дни.

Докато хотели и ресторанти са на печалба по време на дългите...

Тери Пратчет критикува британския премиер заради религията

Критиката дойде в отворено писмо от 55 обществени фигури, сред които писателите Филип Пулман и сър Тери Пратчет и нобелистите учени Джон Сълстън и Харълд Крото. Първият подпис в писмото до в. “Дейли телеграф” е на проф. Джим ал Халили, председател на Британската асоциация на учените хуманитаристи. Авторите казват, че уважават правото на Камерън. Критиката дойде в отворено писмо от 55 обществени фигури, сред които писателите Филип Пулман и сър Тери Пратчет и нобелистите учени Джон Сълстън и Харълд Крото. Първият подпис в писмото до в. “Дейли телеграф” е на проф. Джим ал Халили, председател на Британската асоциация на учените хуманитаристи. Авторите казват, че уважават правото на Камерън.

Старо двайсе! Българският износ е в адска криза

Тревожни данни за българския износ - през първите месеци на годината родният експорт се свива, както за Европейския съюз, така и за страните извън него. От години България има така нареченото негативно търговско салдо. Това означава, че внасяме повече, отколкото изнасяме. В момента тази тенденция се засилва като вносът е с 800 милиона лева повече, отколкото износа.

Най-бързият асансьор в света ще развива 72 км/ч

Един от най-големите производители на електротехника "Hitachi Ltd" представи най-бързия асансьор в света, който може да развива 72 км/ч. Асансьорът ще може да стигне до 95-тия етаж само за 43 секунди, съобщава японският телевизионен канал Ен-Ейч-Кей.

Русия се върна в Базел, лечението продължава

Българският национал и най-добър футболист у нас за 2013 година - Иван Иванов, започна възстановяване в своя клуб Базел.

Турция ще внася електричество от България

Турция ще внася електричество от България поради продължителното засушаване в страната. Това съобщи в Бурса турският министър на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз. Йълдъз обясни, че заради сушата силно са намалели водните ресурси в язовирите, особено в областите на Източен и Югоизточен Анадол. "При това положение няма как да не изпитваме недостиг на електроенергия. Поради това възнамеряваме да внасяме електричество от България, а също от Иран и Грузия. По отношение на Иран имаме готова инфрасткуктура с капацитет 400 MW", каза още турският министър.

4 от 4 за ЦСКА срещу „Левски”

ЦСКА взе четвърта победа от четири срещи за първенството срещу „Левски” този сезон. В последното издание на вечното дерби „червените” победиха с 3:1. Всичките голове паднаха във втората част на срещата, след като първата завърши наравно 0:0.

Мартин Петров потвърди края на кариерата си, Янчев ще преговаря с ЦСКА през май


Нападателят на ЦСКА Мартин Петров потвърди, че ще сложи край на кариерата си през лятото, докато неговият съотборник Тодор Янчев още не е решил дали да продължи и през следващия сезон.

На въпрос дали е изиграл последното си вечно дерби, бившият национал Петров отговори утвърдително: "Да, това не е тайна за никого".

"Чувството е невероятно, нямах победа преди този сезон над "Левски", а сега за една година победихме четири пъти. Мечтата ми беше да победя "Левски" и успях. Не...

Наводнения погълнаха 3-ма в Румъния

Трима души са загинали и 250 са евакуирани след силен дъжд и наводнения в южната част на Румъния през уикенда, предаде АП.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Загиналите са двама възрастни мъже и момче на 13 години. Още трима души се издирват. Службата за извънредни ситуации провежда 550 Трима души са загинали и 250 са евакуирани след силен дъжд и наводнения в южната част на Румъния през уикенда, предаде АП. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Загиналите са двама възрастни мъже и момче на 13 години. Още трима души се издирват. Службата за извънредни ситуации провежда 550

Плевнелиев ще присъства на церемония по канонизиране на светци във Ватикана


Президентът Росен Плевнелиев ще присъства на 27 април на официалната церемония по канонизирането на папа Йоан Павел II и папа Йоан XXIII за светци, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Церемонията на площад Свети Петър във Ватикана ще се състои в деня, в който Римокатоличестката църква отбелязва празника на Божието милосърдие, въведен от покойния папа Йоан Павел II.

Папа Йоан XXIII е бил нунций на Ватикана в България в продължение на 10 години – от 1925 г. до...

Вестник пуска гратис 20 милиона броя за избори

Издателите още обмислят датата на специалното издание. Но при всички случаи то щяло да се появи около изборите за Европарламент на 25 май. Маркетинговият удар на “Кориере дела сера”, чиято цена иначе е 1,20 евро на брой, ще е посветен на икономическото възстановяване на Италия. Специалното издание ще се нарича "Ла рипреза". Издателите още обмислят датата на специалното издание. Но при всички случаи то щяло да се появи около изборите за Европарламент на 25 май. Маркетинговият удар на “Кориере дела сера”, чиято цена иначе е 1,20 евро на брой, ще е посветен на икономическото възстановяване на Италия. Специалното издание ще се нарича "Ла рипреза".

Студенти от ИУ-Варна създават „Малка Безплатна Библиотека”

Студенти магистри, специалност „Реклама и медийни комуникации” заедно със студенти 3-ти курс, специалност „Маркетинг” от Икономически университет - Варна организират дарителската кампания за книги по студентския проект „Малка Безплатна Библиотека”, съобщиха организаторите за Moreto.

Александър Томов: Изпълнихме четири от пет задачи (видео)


Главният акционер на в ЦСКА Александър Томов беше видимо щастлив след четвъртата поредна шампионатна победа на червените над вечния съперник "Левски".

Той заяви, че през тази година клубът е изпълнил четири от поставените пет задачи. От думите му се разбра, че остава само да завърши успешно първичното публично предлагане на акции.

"Четирите победи над "Левски" не са случайни. "Левски" не е случаен отбор, който може да се подценява. Всяка победа над "Левски" има особено...

Александър Томов: Изпълнихме четири от пет задачи


Главният акционер на в ЦСКА Александър Томов беше видимо щастлив след четвъртата поредна шампионатна победа на червените над вечния съперник "Левски".

Той заяви, че през тази година клубът е изпълнил четири от поставените пет задачи. От думите му се разбра, че остава само да завърши успешно първичното публично предлагане на акции.

"Четирите победи над "Левски" не са случайни. "Левски" не е случаен отбор, който може да се подценява. Всяка победа над "Левски" има особено...

Репортери на "Труд": По стария път София - Пловдив няма задръствания

Старият път София - Пловдив в момента не е натоварен и спестява много нерви за пътуващите, съобщи репортерката на "Труд" Соня Спасова.

Пътуването към столицата през Септември и Белово е бързо, единствено в Костенец заради ограниченията на скоростта се е обрузавала малка колона.                       Старият път София - Пловдив в момента не е натоварен и спестява много нерви за пътуващите, съобщи репортерката на "Труд" Соня Спасова. Пътуването към столицата през Септември и Белово е бързо, единствено в Костенец заради ограниченията на скоростта се е обрузавала малка колона.

Кери призова Русия за конкретни мерки за случващото се в Украйна

Държавният департамент има снимки, показващи руски военни в Украйна


САЩ блокират $40 милиарда на Путин в Швейцария

САЩ планират да блокират спестявания в швейцарски банки за общо $ 40 млрд., за които се смята, че са на руския президент Владимир Путин, твърди британският в. “Таймс”. Мярката щяла да бъде приложена, ако Путин вкара войски в Източна Украйна в разрез с постигнатото миналия четвъртък в Женева споразумение.
“По отношение на средствата, които Путин САЩ планират да блокират спестявания в швейцарски банки за общо $ 40 млрд., за които се смята, че са на руския президент Владимир Путин, твърди британският в. “Таймс”. Мярката щяла да бъде приложена, ако Путин вкара войски в Източна Украйна в разрез с постигнатото миналия четвъртък в Женева споразумение. “По отношение на средствата, които Путин

Мицубишито заплашил противник, че ще го „нареже на парчета”

Георги Мартов, известен още като Мицубишито, който беше заловен в САЩ като глава на международна група за точене на банкови карти, е заплашил свой конкурент, че ще го „нареже на парчета”. Това пише днес вестник  „Чикаго Сън Таймс”. В разговор по телефона, записан още през 2011 г., Мартов е казал, че ще „нареже на парчета” свой конкурент веднага, щом се върне в България. В друг разговор пък се чува как поръчва на негови партньори в родината да нападнат и пребият човек, дължащ му пари. Мартов дори има запис от разговора, на който жертвата описва побоя над себе си. На следващата година в трето обаждане подсъдимият казва на информатор на ФБР, че той и негов партньор – Радослав Павлов, са отвлекли някого в Чикаго, като са го накарали да им предаде 800 000 долара. През 2012 г. Мартов е бил засечен в хотел в София в присъствието на български подземни босове, докато е бил на „семейна ваканция”. ФБР е иззело 13 огнестрелни оръжия от дома на българина и смята, че групировката му е изкарвала над 200 000 долара седмично от скимиране. Адвокатът на Мартов – Таня Димитрова, твърди, че обвиненията са безпочвени и че на защитата й „трябва време”, за да докаже неверността им. Георги Мартов беше заловен от федералните служби на Америка на 26 март заедно с още 13 души по обвинение в източване на кредитни карти. Мартов е обвинен, че е ръководел групата, като е раздавал номера на кредитни карти, които били откраднати от Европа, на по-нисшестоящи членове на престъпната организация, които изтеглили незаконно хиляди долари.

Мъж взе заложници в руска банка, иска си спестяванията

Мъж, въоръжен с ловна карабина, взе за заложници трима служители в банка в руския град Белгород, но се предаде след няколко часа преговори, съобщиха агенциите.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
46-годишният жител на същия град държал в кредитната институция спестявания от около 25 млн. рубли. Мъж, въоръжен с ловна карабина, взе за заложници трима служители в банка в руския град Белгород, но се предаде след няколко часа преговори, съобщиха агенциите. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS 46-годишният жител на същия град държал в кредитната институция спестявания от около 25 млн. рубли.

Почина майката на Петя Дубарова

След кратко боледуване на 73 г. почина майката на Петя Дубарова - Мария, съобщи "24 часа".
Тя се спомина в същия месец, през който е родена голямата бургаска поетеса. Поклонението ще е утре от 12 ч. на бургаските гробища.
Ако Петя беше жива, на 25 април щеше да навърши 52 години.
Мария Дубарова била приета преди празниците в болница, След кратко боледуване на 73 г. почина майката на Петя Дубарова - Мария, съобщи "24 часа". Тя се спомина в същия месец, през който е родена голямата бургаска поетеса. Поклонението ще е утре от 12 ч. на бургаските гробища. Ако Петя беше жива, на 25 април щеше да навърши 52 години. Мария Дубарова била приета преди празниците в болница,

Елин Топузаков: Ще поема отговорност и ще довърша сезона (видео)


Старши треньорът на "Левски" Елин Топузаков определи сезона като "пълен провал", след като сините записаха четвърта поредна загуба от ЦСКА.

Това беше първото негово лично поражение от червените в треньорската му кариера, тъй като пое първия състав на "Левски" след последния провал.

Попитан какво си е казал с недоволните фенове след дербито, той отговори: "Много неща си казахме. Сезонът е пълен провал".

"Сезонът беше провален още през лятото след загубата от...

Елин Топузаков: Ще поема отговорност и ще довърша сезона


Старши треньорът на "Левски" Елин Топузаков определи сезона като "пълен провал", след като сините записаха четвърта поредна загуба от ЦСКА.

Това беше първото негово лично поражение от червените в треньорската му кариера, тъй като пое първия състав на "Левски" след последния провал.

Попитан какво си е казал с недоволните фенове след дербито, той отговори: "Много неща си казахме. Сезонът е пълен провал".

"Сезонът беше провален още през лятото след загубата от...

Путин създава хазартна зона в Крим

Руският президент Владимир Путин внесе в Държавната дума законопроект за създаване на петата игрална зона в Република Крим, съобщават руските медии. Проектът за федерален закон предвижда да бъде разрешено създаването на зона за хазартни игри на територията на Крим.

Москва разреши нов наблюдателен полет на САЩ над Русия

Целта е НАТО да се увери, че по границата с Украйна няма струпани войски

"Хоро на мъртвите" край Албутинския манастир

Не обичайно хоро се изви под Албутинския манастир край видинското село Градец.Той се свързва с един от най-интересните народни обичаи в страната - "На Росен" или "Хорото на мъртвите". От древни времена хората от този край, на втория ден след Великден, почитат там мъртвите си роднини като играят "хоро на мъртвите".

Бащата убиец биел жестоко и редовно децата и жена си

Бащата, който с ритници уби 7-годишната си дъщеричка, редовно е упражнявал насилие срещу нея и другата си щерка.

Представител на ОССЕ се срещна със самопровъзгласилия се кмет на Славянск

Активисти завзеха сградата на Службата за сигурност в Краматорск


Задръстване на "Хемус", допълнителни патрули по "Тракия"


Голямо задръстване има на магистрала "Хемус" в посока София, съобщиха информационните агенции. В последния празничен ден трафикът към София и големите градове е увеличен, а пътната полиция обеща повече патрули.

Половин милион българи се прибират по градовете си след почивните дни. Все пак ситуацията е в пъти по-добра от първия ден от празниците, а и пътната агенция направи промени в организацията на движението на някои места.

Задръстването на магистрала "Хемус" започва от...

Голямо задръстване на "Хемус", допълнителни патрули по "Тракия"


Огромно задръстване има на магистрала "Хемус" в посока София, съобщиха информационните агенции. В последния празничен ден трафикът към София и големите градове е увеличен, а пътната полиция обеща повече патрули.

Задръстването на магистрала "Хемус" започва от началото на тунела "Ечемишка", през тунел "Витиня", до виадукта Бебреш. Колони от автомобили има във всички пътни платна на магистралата, включително и аварийната лента.

До 90 км/ч е ограничението на скоростта на...

Баш майстори мамят пенсионери по селата

Акция срещу майстори измамници поде кметицата на варненското село Казашко Гергана Петкова. Чрез фейсбук тя огласи призив до съселяните си да не наемат ремонтни бригади, обещаващи евтини услуги. 
“Зачестяват измамите, извършвани от лица от ромски произход. Първоначално ви уверяват, че ще поправят покрива или ще ви направят изолация на съмнително ни Акция срещу майстори измамници поде кметицата на варненското село Казашко Гергана Петкова. Чрез фейсбук тя огласи призив до съселяните си да не наемат ремонтни бригади, обещаващи евтини услуги. “Зачестяват измамите, извършвани от лица от ромски произход. Първоначално ви уверяват, че ще поправят покрива или ще ви направят изолация на съмнително ни

Турция: Съдебен процес заради туит къде е протестът

Потребители на „Туитър“, които споделяли информация за масовите демонстрации миналата година, са обвинени, че подстрекавали обществеността към нарушение на закона

Елизабет Втора отпразнува 88-ия си рожден ден

Британската кралица Елизабет Втора отпразнува 88-ия си рожден ден в тесен семеен кръг, предаде ИТАР-ТАСС. По традиция честването става два пъти в годината. Кралицата празнува с близки днес, когато е...

Почистване на района около "Аладжа манастир" подготвят варненските туристически дружества

Следващия уикенд - 26 и 27 април варненските туристически дружества организират акция по почистване в местността около "Аладжа манастир", научи Moreto.net В днешния почивен ден десетки варненци се събраха на традиционния туристически събор в Ковшак чешма в природен парк "Златни пясъци".

И Плевнелиев ще „участва” в канонизирането на Йоан Павел II

На тържествената церемония ще присъства и Симеон Сакскобургготски

Депутатите ни прекарали общо 671 дни в чужбина по работа

Разходите за пътуванията им са над 186 000 лева за 10 месеца


Стойчо Младенов: Успяхме да се преброим кой е от ЦСКА (видео)


Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов изрази задоволство от четвъртата поредна победа над "Левски" през сезона, но особено силно от реакцията на отбора при късното изравнително попадение.

След като получи гол в 82-ата минута, ЦСКА отново поведе в резултата с 2:1 в 85-ата и по този начин положи основите на успеха в дербито.

"Нормално е когато съперникът ти един удар ти вкара гол да се ядосаш и да реагираш. Реагирахме като ужилени и решихме мача в наша полза с два гола....

Почина майката на Петя Дубарова

След кратко боледуване на 73 г. почина майката на Петя Дубарова - Мария. 

Тя се спомина в същия месец, през който  е родена  голямата бургаска поетеса - 25 април. Поклонението ще е утре от 12 ч. на бургаските гробища. 

Ако Петя беше жива, вдругиден щеше да навърши 52 години.

Мария Дубарова била приета преди празниците в болница, където изд След кратко боледуване на 73 г. почина майката на Петя Дубарова - Мария. Тя се спомина в същия месец, през който е родена голямата бургаска поетеса - 25 април. Поклонението ще е утре от 12 ч. на бургаските гробища. Ако Петя беше жива, вдругиден щеше да навърши 52 години. Мария Дубарова била приета преди празниците в болница, където изд

Стойчо Младенов: Успяхме да се преброим кой е от ЦСКА


Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов изрази задоволство от четвъртата поредна победа над "Левски" през сезона, но особено силно от реакцията на отбора при късното изравнително попадение.

След като получи гол в 82-ата минута, ЦСКА отново поведе в резултата с 2:1 в 85-ата и по този начин положи основите на успеха в дербито.

"Нормално е когато съперникът ти един удар ти вкара гол да се ядосаш и да реагираш. Реагирахме като ужилени и решихме мача в наша полза с два гола. А...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване