Младежкият съвет на Перник организира велопоход и почистване на централния градски парк на международния ден на Земята

Младежкият съвет на Перник организира велопоход и почистване на централния градски парки, научи ZaPernik.com.

Инициативите ще се проведат утре (22 април), а сборният пункт ще е пред пощата в центъра от 14 часа.

"Колоездачите ще потеглят по определения маршрут, където ще ги чакат екипите на ОМС И БМЧК, които ще предлагат вода и плодове, за да имат сили на връщане. Тези, които ще почистват парка също ще се запътят натам заедно в 14.00. Нека поне един ден...

Продължава

Румънски туристи "откриха" летния сезон по Северното Черноморие

Великденските празници отбелязаха неофициалния старт на туристическия сезон по морето. И тази година Северното Черноморие е предпочитана дестинация за празниците от туристи най-вече от Румъния.
Едното от любимите места за Великденските празници за румънците е Балчик. Затова и всички хотели са отворили врати доста преди началото на летния сезон. Великденските празници отбелязаха неофициалния старт на туристическия сезон по морето. И тази година Северното Черноморие е предпочитана дестинация за празниците от туристи най-вече от Румъния. Едното от любимите места за Великденските празници за румънците е Балчик. Затова и всички хотели са отворили врати доста преди началото на летния сезон.

Руското разузнаване в Германия се е активизирало


Руските специални служби са засили активността си, съобщи германското разузнаване. Те провеждат масирана кампания за вербуване на влиятелни личности в областта на политиката и икономиката.

През последните седмица руски агенти полагат повишени усилия за установяване на контакти със сътрудници на депутати в Бундестага, служители в германските министерства и с различни германски фондации и официални институции. Според ръководителя на Федералната служба за защита на Конституцията Ханс...

Българските особености, които чужденците не могат да проумеят

България е един странен хибрид - уж сме в Европейски съюз, а яко ни влече Ориентът; уж сме в НATO, пък по-често заставаме на страната на Русия; уж сме големи патриоти, а всеки не спира да повтаря как ще емигрира. Освен тези фундаментални странности в ежедневието ни е пълно с неща, за които чужденците просто не могат да намерят логично обяснение, ето част от тях: КИМАНЕТО НАОПАКИ Едно от първите неща, с които веднага се сблъскват чужденците в България, е, че кимането за „не" значи „да". Това и фактът, че хората масово говорят английски с акцента и граматиката на някой от лошите в старите серии на Джеймс Бонд. Най-забавното е, че когато някой те пита защо сме наопаки, не знаеш какво да му отговориш - просто няма официална версия. Да, всички сме чували историята за турско робство и сложения под главата кинжал, но честно казано, тя звучи съшита с бели конци. Всъщност не е важно как се е стигнало дотам, че сме единствената държава с обърнати команди, смешното е как никой не е намерил за нужно да го поправи - просто популярната логика е „абе да се оправят". Малко като надписа izhod на магистралата. ОСОБЕНОСТИТЕ НА МЕСТНАТА КУХНЯ Ние си обичаме традиционната българска кухня, но чужденците виждат в типичната ни трапеза нещо, приличащо на сцената със супата в маймунска глава в „Индиана Джоунс". Все пак през техните очи бозата е нещо странно гъсто, особено миришещо и с цвят, който не ти отваря глътка

Радикалният Иисус

Иисус е най-великият революционер на всички времена. Иисус е най-радикалният визионер в човешката история. Той предлага тотална промяна на съществуващия ред, тотално скъсване с обичайното и познатото. Той иска да сложи в ред разглобения свят, да се пребори с лъжата, алчността, двуличието, бедността, неравенството. Това е програма за една наистина абсолютна революция. Затова не съм съгласен с често срещаното представяне на Иисус като някакъв всеопрощаващ меланхолик, който се усмихва печално и уморено призовава за мир между хората. Иисус е безкрайно далеч от тази попска интерпретация. Той не е някакво безволево същество с неясен пол.Нито пък, ако трябва да използваме днешните определения, е разлигавен либерал, който повтаря като латерна клишета за толерантността, разбирателството, уважението към различните. Петър Волгин, Поглед Инфо  

Сменете паролите веднага

 Хората трябва веднага да си сменят паролите за достъп, независимо каква услуга ползват – електронна поща, онлайн банкиране и т.н. Няма гаранция, че доставчикът им на интернет не е бил компрометиран и паролата им не е открадната. Това призова по TV7 шефът на "Интернет общество" Вени Марковски.

По думите му личните данни на българите отдавна са компрометирани. Трите ни имена, адресите, ЕГН-тата, номерата на личните ни карти – всичко това го има някъде и е въпрос на желание да бъде използвано.

Възможностите за намиране на лични данни у нас са безкрайни и защото хората не се отнасят сериозно към опазването им, смятай IT специалистът. Не знаят и какви са измеренията и последствията на това да им бъде открадната паролата. Но трябва един-двама, които предлагат срещу заплащане лични данни, да бъдат наказани, за да се разбере, че така не може.

Вени Марковски припомни, че паролите ни за достъп трябва да се сменят сравнително често и препоръча хората да ползват SMS известия, за да могат да "хванат", когато някой неправомерно ползва личната им информация.

По отношение на отпадналото с директива на Европейската комисия по-рано тази година изискване интернет доставчиците да съхраняват трафичните ни данни той коментира, че онези, които въведоха тази практика - правителството на ГЕРБ и Цветан Цветанов като вътрешен министър, най-много пострадаха от това, защото в публичното пространство изтекоха компрометиращи записи именно с тяхно участие.

Руската централна банка забрани дейността на 4 украински банки в Крим

Компенсират клиемните с пари от руския Фонд за защита на вложителите


Започва изграждането на най-високата кула в света

Започва строителната работа на първата в света сграда, висока 1 км, в края на този месец. Става въпрос за в The Kingdom Tower в Саудитска Арабия. ...

За българите Балканската война бе освободителна

 Балканската война е върховно достижение на българския народ след Възраждането. Това е един своеобразен връх на българското Възраждане, където българинът проявява своите качества, които той е съградил по време на това Възраждане.

Виждам единство на църква, държава и на Военните на Негово Величество училища, което възпита офицерския кадър, провел Балканската война.

Юбилейният сборник е един завет, посветен на 100-годишнината от Балканските войни, той събира в себе си всички материали и статии, които бяха поместени в двете години 2012 – 2013 г. в списание "Един завет". То е дело на оцелелите офицерски кадри, възпитаници Военните на Негово Величество училища след репресиите на 9 септември. В течение на 22 години вече списание "Един завет" публикува материали, свързани с българската история от редакционна колегия, която полага напълно безвъзмездно своя труд. Въз основа на многобройните статии от сътрудници, професори, доказани авторитети в историята на българското войнство са представени невероятно важни факти от българската история. Но какво представлява тази институция Военните на Негово Величество училища – тя е възпитала българското войнство. Не случайно постиженията, които българският народ недвусмислено показва по време на Балканската война, са дело именно на този блестящ офицерски кадър, който учудва целия свят с новъведенията си във воюването. Такива са нощните действия при превземането на Одрин, това са за първи път в света бомбардировки, извършени от самолетната дружина. Авторите предоставиха всичките материали безвъзмездно, на ползу роду.

Балканските войни и особено първата Балканска война представлява своеобразен апогей на българското Възраждане. В следващия период България е поставена при изключително сложни условия. Войната е за освобождение на брата – роб в Македония и Тракия. За разлика от другите съвоюващи в балканската коалиция, които воюват за придобивки. Само българският народ има това право и то е доказано от наличието на македоно-одринското опълчение, което е основано от българското население в Османската империя – в Македония и Тракия. Нито една друга държава от съвоюващите няма такова опълчение. Това е блестящо доказателство за българщината и съхранения дух на българите от Македония и Тракия.

В сборника изрядно е упоменат целият низ от героизъм, който е показан от българския воин. В същото време това е и доказателство за единството на българския народ и конкретно е показана основната идея – че за България тази война е освободителна. Докато за Сърбия и Гърция нещата са от съвсем друг характер. В сборника е поместен един важен документ – това е наредба от сръбския крал Петър за втората част на войната. В документа, в който е оставено място за вписване на датата, изрично се упоменават условията, поради които воюват и Сърбия, и Гърция. За тях това е война за придобивки. Докато за нас това е освободителна война за брата – роб в Македония и Тракия.

В сборника прилежно са събрани и много други статии, всички с богат илюстративен материал. Всичките паметни сражения, които българската войска води, са съпроводени с карти, които са приложени към съответните статии. Целта на изданието е истината да бъде показана такава, каквато е, без фалшификациите и манипулациите, на които сме свидетели непрекъснато до наши дни. Тъй като реакцията на българските институции не е нормална, те продължават с успех. Имам конкретно предвид как българите в Македония въз основа на събитията след 1913 г. непрекъснато се отчуждават от нас. А ние сме едно цяло.

С общи усилия да възстановим паметните стени на воините

Във финала на юбилейния сборник, който е създаден, за да даде цялостна представа за Балканските войни, не случайно са поместени и част от паметниците, съградени от благодарните потомци на геройски загиналите в освободителните Балкански войни. Отново повтарям – за българския народ Балканската война е върховно достижение на Възраждането и е освободителна за българския народ. Публикуван е и един фотос, който е поместен в английското издание на "The illustrated London news", на който е бащата с неговите синове, от които трима загиват във войната и само един се връща от фронта. Българският народ доказва своята жертвоготовност в желанието си да осъществи тази мечта на народа за единение, което за жалост последвалите събития и през Първата световна война, и по-късно не довеждат до това, което е желанието на народа.

Не случайно на края на сборника са дадени известните на софиянци паметни стени на жертвите от първа софийска дивизия, наречена желязна дивизия. Тези стени се намираха пред НДК. Когато ставаше въпрос за тяхното оцеляване, ни се твърдеше, че ще бъдат съхранени. Но се оказа, че това не стана. Много бързо бяха свалени паметните плочи с имената на загиналите от този най-въздействащ паметник, който България имаше. Не знам друг като паметник, който по такъв начин – като пластика, като архитектура да има равен на себе си. Надписите, които бяха разположени над капителите на колоните: "Благословени бъдете. От Майката Родина. Вечна ви памет." А на страничната оцеляла беше изписано, това, за което българинът се сражава, за свободата на брата роб от Македония и Тракия: "Геройски загинали за свободата и обединението на българския народ". Там фигурираха и имената на паметните сражения. Посегателството за жалост и разрушаването на тези паметни стени е вандалска проява, която ние в наше време все още бихме могли да поправим. Всички сме свидетели, че прословутият паметник на 1300-годишнината се саморазруши. Може би, за да ни даде тази възможност – там да поставим паметните стени. Затова се обръщам към всички българи, че достойно би било да възстановим паметните стени, защото това е наш дълг пред тези, които отдадоха живота си за националното обединение на България. 

Писмо до българския избирател

След избори в България винаги се чува следното оплакване: "Политиците пак ни излъгаха". Виновни за това обаче са не политиците, а онези неосведомени българи, които винаги са готови да бъдат излъгани, пише Ясен Бояджиев.   Скъпи, избирателю, от години те чувам да се оплакваш, че политиците пак са те излъгали. Донякъде си прав. Мнозина от политиците имат навика да послъгват, като по-най-разнообразни въпроси премълчават, преиначават или си измислят най-различни неща. Тези лъжи се "хващат" трудно. За тази цел човек трябва много да знае и много да чете, само че не всеки може да си го позволи. "Нови политици" на конвейер И в политиката обаче има лъжи и лъжи. В случая, за който става дума, лъжите, както се казва, се виждат от сто километра. И въпреки това вършат работа безотказно. Даже колкото по-големи и безсрамни са, толкова по-добре. Помниш ли колко пъти вече им "се хвана" и после съжаляваше? Някои спряха да гласуват. Но ти не се отказваш отново да пробваш нещо "ново". А щом има търсене, има и предлагане - сякаш някаква невидима сила произвежда нови политици "на конвейер", напомпва ги с пари, пробутва ти ги всеки ден по телевизията, и като си свърши работата, ги сменя с друго. Сега се задават нови избори и, ако се вярва на социолозите, ти си на път да вкараш във властта поредните "нови политици", пак с надеждата да ни "оправят"

Румънци превзеха северното ни Черноморие

София /КРОСС/ Великденските празници вече станаха неофициалният старт на туристическия сезон по морето. И тази година обаче Северното Черноморие е предпочитано за празничните дни не от българи, а от румънци.Едното от любимите места за Великденските празници за румънците е Балчик. Затова и всички хотели са отворили врати доста преди началото на летния сезон.„Ние много обичаме Балчик от дълги години. За първи път сме тук за Великден, защото обикновено прекарваме Великден със семейството си, но тази година решихме да пробваме и българския Великден. Искам да пожелая на всички българи да си останат същите, защото са много приятелски настроени. Тук се чувстваме като у дома си", казва Моника от Букурещ.За да се чувстват наистина като у дома си, в един от хотелите в града имат традиция за празничния обяд.„В тяхна чест каним местния отец от църквата, който осветява храната, благославя гостите, поздравява ги на румънски и всички запалват свещ. И всъщност това слага началото на празничния великденски обяд", обяснява Десислава Кирякова - управител на хотел.Шест от хотелите отвориха специално врати за Великденските празници и в Албена, а гостите от северната ни съседка са близо 2000. За едни посещението на родното Черноморие вече е традиция, а други търсят различното.„От 10 години идвам в България два пъти в годината. Веднъж за Великден и веднъж лятото

Автобус със "сини" фенове катастрофира край Железница

/КРОСС/ Автобус с фенове на Левски от Сандански и района, пътуващи за вечното дерби с ЦСКА, е катастрофирал на главен път Е-79 при разклона за с. Железница. Инцидентът е станал малко преди 13 часа днес. Автобусът се е ударил със Ситроен с македонска регистрация. Шофьорът на лекия автомобил се опитал да осигури предимство на преминаващия пешеходец, когато внезапно бил ударен от автобуса. Няма информация за пострадали. В момента движението по пътя е затруднено.

На днешния ден през 1925г. "Тича" печели първият международен трофей в историята на българския спорт

Днешният ден е исторически за българския спорт окичен с венец на победоносен и един велик ден в историята на ''Черно море''. На днешния ден през 1925 г "Тича" печели първия международен трофей в историята на българския спорт.

Лавров: Всеки опит за изолация на Русия e обречен на провал

Опитите да се изолира Руската федерация са абсолютно безперспективни, тъй като не е възможно да се изолира Русия от света. Ние сме голяма, самостоятелна, знаеща какво иска държава и повечето страни в света не искат да ни изолират и няма да се присъединят към тези опити. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров според когото действията на властите в Киев срещу сепатаристите в Източна Украйна грубо нарушават договореностите от Женева. "Най-важното сега е да не се допуска никакво насилие. Това първата точка от спогодбата в Женева и първото изискване към всички враждуващи страни в Украйна. То обаче не само, че не се изпълнява, ами се предприемат стъпки, предимно от страна на властимащите в Киев, които грубо нарушават женевските договорености", поясни той. Лавров разкритикува украинските власти, че не успяват да изгонят незаконните демонстранти от площадите в столицата, а инцидентът в град Славянск окачестви като "престъпление", което показва нежеланието на киевските власти да упражнят контрол над екстремистите: "Всичко показва, че киевските власти не могат, а може би и не искат да контролират екстремистите, които продължават да поръчват музиката", допълни Лавров. Междувременно той призова Украйна да се присъедини към масата на преговорите.  „В резултат на престрелка в Славянск загинаха 6 души. Това не е изход. Възмутен съм. Защо така се убиват хора? Моля украинските власти да седнат на масата за преговори”, заяви той чрез социалните мрежи.

Челси без Азар на "Висенте Калдерон"

Футболистът на Челси Еден Азар не взе участие в днешната тренировка на отбора. "Сините" от Лондон се подготвят за утрешното гостуване на Атлетико (Мадрид) в първи полуфинален мач от Шампионс...

Ювентус бави договорите на Конте и Погба

Бъдещето на треньора на Ювентус Антонио Конте и младата звезда на отбора Пол Погба продължава да бъде неясно. Двамата още не са си подновили договорите с клуба, което поражда куп спекулации за оставан...

Бареков иска старото име на държавата – Народна република България

Една от следващите ни инициативи в Народното събрание, която ще предприемем е да върнем старото име на България – Народна република България. Това каза лидерът на "България без цензура...

Реал иска Луис Суарес за заместник на Бензема

Голмайсторът на Ливърпул и Висшата лига на Англия Луис Суарес е основна трансферна цел в лятната селекция на Реал (Мадрид), съобщава италианския сайт Calciomercato.com.Според информацията от Реал ще п...

Спрягат Руди Гарсия за треньорския пост в ПСЖ

Треньорът на Рома Руди Гарсия може да поеме от лятото отбора на Пари Сен Жермен, съобщава Sport Mediaset.Според информацията клубното ръководство на Пари Сен Жермен е недоволно от работата на настоящи...

Баща уби 7-годишната си дъщеря

Баща преби до смърт 7-годишната си дъщеричка на Великден в Русе, предаде БГНЕС. Първокласничката е била закарана вчера около 17 ч. в Спешното отделение на болницата без пулс, отпусната и с видими сле...

Бейл стресна Реал - не тренира преди сблъсъка с Байерн

Полузащитникът на Реал (Мадрид) Гарет Бейл пропусна днешната тренировка на отбора си. Реал се подготвя за първата полуфинална среща от турнира Шампионска лига срещу Байерн. Двубоят е в Мадрид на 23 ап...

Полиция нахлу в ромската махала "Трите гълъба"

Русе /КРОСС/ Специализирана полицейска акция се провежда в момента в ромската махала „Трите гълъба" в русенския квартал „Средна кула". От Областната дирекция на МВР в Русе съобщават, че операцията е свързана с битовата престъпност. Действията на органите на реда са свързани с неизпълнение на полицейско разпореждане във връзка с борбата с домовите кражби.Резултатите от акцията се очаква да бъдат оповестени по-късно днес или във вторник, 22 април. Набезите на хора от тази махала из съседни имоти не са прецедент, като в някои случаи цели фамилии се включват в тях.Само за денонощия по Великден пък от ГД „Национална полиция" информираха, че във връзка с противодействие на криминалната и битова престъпност на територията на страната са проверени 4 907 души, задържаните по ЗМВР са 97, 2 833 са проверените МПС, образуваните досъдебни производства по общия ред са 60, бързи производства - 26, незабавни производства - 51; съставени са 471 акта за административни нарушения и 193 протокола по чл.55 и чл.56 от ЗМВР, съобщава "Топ Новини".

Заложническата драма в Белгород приключи

/КРОСС/ Въоръженият мъж, който нахлу в клон на банка „Западный" в Белгород, е освободил и тримата си заложници, съобщи gazeta.ru., позовавайки се на началника на полицията в района.Нападателят е планирал да изтегли от банката парите от сметките си, които били предназначени за строителството на къща. След като по-рано днес Централната банка отне лиценза на „Западный", мъжът е решил да прибере спестяванията си. Той доброволно е предал оръжието си - карабина „Сайга", след като е получил гаранция, че ще си тръгне с парите. В момента мъжът е задържан от полицията. При инцидента няма пострадали.

Владимир Влъчков,  водещ  енолог: Вината на "Домейн Бойар" победиха във Франция и изкачиха България 5-а в света

- Г-н Влъчков, “Домейн Бойар” спечели 6 медала на прочутия Vinalies Internationales в Париж. Откъде идва желанието за трайно присъствие на френските винени конкурси? 
- Важно е първо да се уточни какъв е конкурсът “Винали интернасионал”. Това е най-престижният международен    конкурс,  на  който винарите от цял свят  си сверяват часовника  с после - Г-н Влъчков, “Домейн Бойар” спечели 6 медала на прочутия Vinalies Internationales в Париж. Откъде идва желанието за трайно присъствие на френските винени конкурси? - Важно е първо да се уточни какъв е конкурсът “Винали интернасионал”. Това е най-престижният международен конкурс, на който винарите от цял свят си сверяват часовника с после

Автобус с фенове на "Левски" катастрофира на път за София (обновена)

Автобус с фенове на Автобус с фенове на "Левски" от Сандански и района, пътуващи за вечното дерби с ЦСКА, катастрофира на Е-79 при разклона за село Железница. Сигнал за инцидента, при който има двама пострадали, е бил подаден към 12.10 ч., предаде БГНЕС. Автобусът, марка "Сетра", се е ударил със "Ситроен" с македонска регистрация.

Чуждестранни журналисти отвлечени в Славянск

/КРОСС/ Сепаратистите в Славянск (Донецка област) похитиха трима чуждестранни журналисти - двама италианци и един беларусец. Италианците Пол Гого и Косимо Атанасио и журналистът от „Нов час" Дмитрий Галко са били отвлечени по време на снимки в града. Отнети са им документите, парите и техниката, с която са снимали. Тримата са затворени в помещение в града, съобщава mignews.com

Големи гърди отрязаха бюст на румънска първа дама

Бюст на бившата първа дама на Румъния трябва да бъде преработен, защото гърдите му били прекалено големи.

Нападателят в Белгород се предаде и освободи заложниците (видео)

Мъжът, взел заложници в клона на лишената от лиценз банка "Западный" в град Белгород, доброволно предаде оръжието си срещи гаранция, че ще му бъдат изплатени вложените в банката спестявания, предаде РИА Новости. Малко преди да се предаде нападателят Алексей Вдовин освободи касиера на банката. По-рано бе съобщено за трима заложници. Нападателят каза пред преговарящите, че не желае на нарани никого, а иска да си върне парите. Началникът на Областното управление на МВР на Русия заяви, че полицията не смята случая в белгородската банка за вземане на заложници.  Нападателят се съгласи да предаде оръжието, след като получи уверение, че ще му бъдат изплатени всички спестявания в закритата вече банка, след като Централната банка на Русия отне лиценза ѝ. Според различна информация мъжът имал на влог между 20 и 25 млн. рубли.  Лицензът на банка "Западна" бе отнет заради недостоверна отчетност и провеждането на високорискова кредитна политика, съобщи пресслужбата на Централната банка на Русия. Вложителите в банката ще могат да си върнат не повече от 700 000 рубли. ъм 1 април 2014 г. банка "Западна" бе на 142 място в банковата система на Русия по активи. Тя е основана през 1993 г. Най-голям акционер до миналата година бе бизнесменът Дмитрий Леус, който през октомври 2013 г. продал своя дял на друг акционер - Александър Григориев. Председател на съвета на директорите на банката е бившият депутат от КПРФ Владимир Семаго. Точно преди година, на 22 април 2013 г., в Белгород стана друга трагедия - Сергей Помазун застреля на улицата шестима души. В момента Помазун излежава доживотна присъда. Руската телевизия Lifenews излъчи пряк телефонен разговор между Генади Вичерек, приятел на Алексей Вдовин. От разговора става ясно, че похитителят е позволил на приятеля си да влезе при него в банката и да разговарят. 

Засилва се трафикът от Кулата към София

Трафикът по главен път Е-79 в участъка от Кулата до София се засилва. Движението по път ІІ-19 – Симитли – прохода Предел – Разлог – Банско – ГКПП „Илинден” е с нормална интензивност. Това съобщи дежурният полицай в Областна дирекция на МВР-Благоевград, цитиран от "Фокус".
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Трафикът по главен път Е-79 в участъка от Кулата до София се засилва. Движението по път ІІ-19 – Симитли – прохода Предел – Разлог – Банско – ГКПП „Илинден” е с нормална интензивност. Това съобщи дежурният полицай в Областна дирекция на МВР-Благоевград, цитиран от "Фокус". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Трима заложници в руска банка

Мъж, въоръжен с ловна пушка, който взе за заложници трима души в банка в югозападната част на Русия, три часа води преговори с полицията, съобщиха службите за сигурност на страната.

Автобус с фенове на "Левски" катастрофира на път за София

Автобус с фенове на "Левски" от Сандански и района, пътуващи за вечното дерби с ЦСКА, катастрофира на Е-79 при разклона за село Железница. Сигнал за инцидента, при който има двама пострадали, е бил подаден към 12.10 ч., предаде БГНЕС.
Автобусът, марка "Сетра", се е ударил със "Ситроен" с македонска регистрация. По-голямото превозно средство е удар Автобус с фенове на "Левски" от Сандански и района, пътуващи за вечното дерби с ЦСКА, катастрофира на Е-79 при разклона за село Железница. Сигнал за инцидента, при който има двама пострадали, е бил подаден към 12.10 ч., предаде БГНЕС. Автобусът, марка "Сетра", се е ударил със "Ситроен" с македонска регистрация. По-голямото превозно средство е удар

Турция изоставя www

/КРОСС/ Министърът на комуникациите и транспорта на Турция Люфти Елван съобщи за плановете Турция да напусне световна мрежа www и да създаде своя национална система ttt, съобщи в. „Hurriet". Това ще е поредната стъпка на турското правителство във войната му срещу YouTube и Twitter.По време на среща с журналисти, провела се вчера, министърът каза, че другите европейски страни също обмислят перспективи за създаването на подобен вид мрежи и създаването на свой собствен интернет протокол. По думите на министъра по-голямата част от сървърите на социалните мрежи са базирани в САЩ, което "създава проблеми за сигурността за европейските страни".

Херардо Мартино: Обвинявайте мен за сезона на "Барселона"


Треньорът Херардо Мартино пое отговорността за разочароващия сезон на "Барселона". 

Каталунците отпаднаха от Шампионската лига и загубиха финала за Купата на краля от "Реал" (Мадрид). Те изостават от "Атлетико" (Мадрид) в битката за титлата в Испания.

След трудната победа над "Атлетик" (Билбао) Мартино беше попитан дали ще потвърди думите си отпреди мача, че не е доволен от представянето си като треньор.

"Най-малкото, което можем да направим, е да се ангажираме...

На път: 20 съвета преди да тръгнем след празниите

В края сме на празничните дни. Голяма част от нас използваха неработните дни и хубавото време за почивка на любимо място и днес ще поемат обратния път към дома. От КАТ и АПИ очакват изключително натоварено движение по основните направления в страната и призовават шофьорите към търпимост и повишено внимание.

Японци създадоха най-бързия асансьор в света

Новият модел на „Хитачи“ взема 94 етажа за 43 секунди

Лавров обвини Украйна в нарушение на споразумението от Женева

Москва няма да допусне кървав конфликт в Украйна, категоричен е руският външен министър


НАСА: Възможна е бомбардировка от космоса

Голяма част от човечеството дори и не подозира колко реална е заплахата от „космическа бомбардировка", съобщиха от НАСА. Според специалистите за момента имаме късмет, защото повече от ...

Властите в Киев или не могат или не искат да контролират екстремистите

"Настоящите власти в Киев грубо нарушават женевските договорености, постигнати миналата седмица при срещата на Русия, САЩ, ЕС и Украйна", заяви руският външен министър Сергей Лавров.&nbs...

Без ексцесии преди Левски - ЦСКА

Спокойна беше атмосферата между феновете на Левски и ЦСКА преди Вечното дерби, предаде БГНЕС.Запалянковците се подготвяха за чакания двубой, но нямаше ексцесии и напрежение. В столицата има засилено п...

Тютюнопроизводителите пак излизат на протест

Производителите на тютюн, който разполагат с количества над 2 тона, ще излязат на масов протест на 24-ти и 25-ти април, съобщиха организаторите от Гоце Делчев и Сандански. Те са решени да блокират гра...

Засилва се трафикът от Кулата към София

Трафикът по главен път Е-79 в участъка от Кулата до София се засилва. Движението по път ІІ-19 – Симитли – прохода Предел – Разлог – Банско – ГКПП „Илинден” е с нормална интензивност. Това съобщи дежурният полицай в Областна дирекция на МВР-Благоевград, цитиран от Трафикът по главен път Е-79 в участъка от Кулата до София се засилва. Движението по път ІІ-19 – Симитли – прохода Предел – Разлог – Банско – ГКПП „Илинден” е с нормална интензивност. Това съобщи дежурният полицай в Областна дирекция на МВР-Благоевград, цитиран от "Фокус". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Трима взеха заложници в банка в руския град Белгород

Нападателите искат 25 милиона рубли (700 хиляди долара)

В Сирия ще избират президент на 3 юни

За първи път Башар Асад ще има съперници за поста


Президентските избори в Сирия ще са на 3 юни

/КРОСС/ Президентските избори в Сирия ще се проведат на 3 юни.„Изборите за президент на Сирия за живеещите в Сирия граждани ще се проведат на 3 юни", каза председателят на парламента Мохамед Лахам по време на извънредно заседание.През март парламентът одобри закон, който позволява за първи път в историята на страната в предизборната надпревара да се включат няколко кандидати, които трябва да получат подкрепата на най-малко 35 депутати от 250-местния законодателен орган. По закон, кандидатите трябва да бъдат най-малко 40 години, като през последните 10 години трябва да са живели в Сирия. Кандидатите не трябва да имат чуждо гражданство.

Автобус с фенове на Левски катастрофира на Е-79

Автобус с фенове на Левски от Сандански и района, пътуващи за вечното дерби с ЦСКА, катастрофира на Е-79 при разклона за село Железница. Сигнал за инцидента, при който има двама пострадали, е бил подаден към 12.10 ч., предаде БГНЕС. Автобусът марка Сетра се е ударил с Ситроен с македонска регистрация. По-голямото превозно средство е ударено отпред вдясно, а колата отзад вляво. След инцидента автобусът е спрян в лявата лента, а Ситроенът е изхвърлен в мантинелата при разклона за селото. Най-вероятно Сетрата е ударила отзад македонския автомобил. Водачът на феновете на Левски Емил информирал, че в автобуса няма пострадали фенове. Пострадалите са от пътниците в колата. Движението по Е-79 бе затруднено. Пътни полицаи се заеха с пропускането на автомобилите.

Смартфонът вече сам ни води при проститутка

Мобилното приложение за проститутките започва работа на 1 април и вече има множество почитатели. То е безплатно за предлагащи секс, а за търсещите е между 5 и 10 евро в зависимост какво точно търсят.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване