"Атака" регистрира листата за евровота

София /КРОСС/ Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров ще се регистрира утре в ЦИК лисатата на партията за предстоящите евроизбори. Това ще стане в 11 часа.Припомняме, че на първо място в лисатата на националистите е лидерът на партията Волен Сидеров, следван от Десислав Чуколов и Магдалена Ташева.

Турция ще внася ток от България

/КРОСС/ Турция ще внася електричество от България поради продължителното засушаване в страната. Това заяви турският министър на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз пред журналисти в град Бурса.Той подчерта, че поради сушата силно са намалели водните ресурси в язовирите, особено в областите на Източен и Югоизточен Анадол."При това положение няма как да не изпитваме недостиг на електроенергия. Поради това възнамеряваме да внасяме електричество от България, а също от Иран и Грузия. По отношение на Иран имаме готова инфраструктура с капацитет 400 MW," каза още турският министър, цитиран от Дарик.

Петима души са задържани преди мача "Левски" – ЦСКА


Петима души са били задържани преди началото на мача "Левски" - ЦСКА в София в понеделник. Това съобщава пред БНР главен инспектор Антон Златанов от СДВР.

Златанов уверява, че към момента обстановката е сравнително спокойна. "Има пет лица, които са задържани в територията, около стадиона, а и по направленията за придвижване. Те са задържани за притежание на различни предмети, които са забранени, като ножове, пиротехнически изделия и бомбички," каза главният инспектор.

По...

Петима души са задържани преди мача Левски–ЦСКА


Петима души са били задържани преди началото на мача "Левски"- ЦСКА в София този понеделник. Това съобщава пред БНР главен инспектор Антон Златанов от СДВР.

Златанов уверява, че към момента обстановката е сравнително спокойна. "Има пет лица, които са задържани в територията, около стадиона, а и по направленията за придвижване. Те са задържани за притежание на различни предмети, които са забранени, като ножове, пиротехнически изделия и бомбички," каза главният инспектор.

По...

Полша трепери, иска НАТО на територията си

Водени са разговори Полша да приеме американски войски на своя територия във връзка със събитията в Украйна. Това обявява полският външен министър Радослав Шикорски в интервю за в. "Вашингтон пост". По думите му той вече е обсъдил въпроса с държавния секретар на САЩ Джон Кери и с командващия обединените сили на НАТО и на САЩ в Европа ген. Филип Брийдлав.

Варна водеща в астрономическото образование на учениците

Успехите на учениците на Астрономическата обсерватория във Варна се дължат на професионализма на колегите. Във Варненска обсерватория работят трима учители по астрономия и всичко това като постижение е благодарение на тези трима учители.

"Смазка" за ставите може да удължи живота

Съединение, естествено произвеждано от организма за нормалната работа на ставите - глюкозамин, може да е свързано и с продължителността на живота. Според лабораторно проучване то насърчава дълголетието, като имитира нисковъглехидратна диета. Резултатите трябва да се проверят и върху хора, но имаме основание да смятаме, че те ще са сходни, казва Съединение, естествено произвеждано от организма за нормалната работа на ставите - глюкозамин, може да е свързано и с продължителността на живота. Според лабораторно проучване то насърчава дълголетието, като имитира нисковъглехидратна диета. Резултатите трябва да се проверят и върху хора, но имаме основание да смятаме, че те ще са сходни, казва

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите:

- Днес е започва Светлата седмица, която продължават до неделята, наречена Томина. Светлата седмица донася просветление и надежда за вечен живот, след знака на Възкресението.

- Трафикът към София и големите градове в страната е затруднен. Основният поток преминава през автомагистралите "Хемус", "Тракия" и "Люлин".

-...

Рим навърши 2767 години

/КРОСС/ Днес Рим отбеляза 2767 години от своето основаване. Според легендата, на 21-ви април 753-та година преди новата ера Ромул основал града и го наименувал на брат си Рем, когото той убил след остра свада. Тържествата се проведоха под организацията на асоциацията Римска историческа група. Те започнаха със запалване на обреден огън на най-голямата арена за надбягване с колесници и използвана до днес за събития на открито „Чирко Масимо". Общо 1600 участници сред които представители от осем европейски страни представиха исторически сцени. Тяхното шествие достигна до Императорските форуми дълбоко свързани с историята на Вечния град. Тази година честванията съвпадат с 2000-годишнината от смъртта на първия римски император Октавиан Август. По този повод, до 21 октомври тази година, на Форумът на Август ще бъде представяна ежедневно специална програма разказваща чрез съвременната технология историята на едноименния римски император. Според последни археологически разкопки на Римския формум обаче, някои учени предполагат, че вероятно Рим е бил основан около 200 години преди Рем и Ромул или близо 900 години преди Христа, съобщи БНР.

Елизабет Втора отпразнува рождения си ден в тесен семеен кръг


Британската кралица Елизабет Втора е отпразнувала рождения си ден в тесен семеен кръг, предава ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Този понеделник (21 април) тя навърши 88 години.

По традиция честването на рождението й става два пъти в годината. Кралицата празнува с близки днес, когато е родена, а през юни са официалните тържества, тъй като се смята, че тогава времето е по-благоприятно за празненства на открито. Тази традиция на двойното честване датира от 18 век.

Обикновено...

Кризата думна и Коза ностра

Икономическата криза удари мафията по джоба, коментира британският в. Индипендънт. Полицията в южния град Палермо разкри запис, на който боса на Коза ностра Джовани ди Джакомо се оплаква от спада на приходите от рекет. Изнудването носи на него и хората му скромните € 5000-7000 на месец.

Сигурните признаци, че сте скучен човек

... и че отегчавате околните с поведението си

Сигурните признаци, че се сте скучен човек

... и че отегчавате околните с поведението си


Русе пропищя от кражби, жандармерия удари циганската махала

30 души - представители на жандармерията и русенската полиция, нахлуха в циганската махала "Трите гълъба" в града. Стана ясно, че акцията е в рамките на борбата с битовата престъпност, Засега не са ясни резултатите от операцията, както и дали има и колко са арестите.

ЦСКА - Левски - 3:1

Отборът на ЦСКА победи с 3:1 като гост "Левски" в мач от 34-ия кръг на футболното първенство. Двубоят, който се изигра на стадион „Васил Левски“ бе от плейофите в първата седмица на първенството.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
През първото полувреме двата тима не успяха да си отбележат гол. Отборът на ЦСКА победи с 3:1 като гост "Левски" в мач от 34-ия кръг на футболното първенство. Двубоят, който се изигра на стадион „Васил Левски“ бе от плейофите в първата седмица на първенството. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS През първото полувреме двата тима не успяха да си отбележат гол.

ЦСКА - Левски - 3:1

Отборът на ЦСКА победи с 3:1 като гост Отборът на ЦСКА победи с 3:1 като гост "Левски" в мач от 34-ия кръг на футболното първенство. Двубоят, който се изигра на стадион „Васил Левски“ бе от плейофите в първата седмица на първенството. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS През първото полувреме двата тима не успяха да си отбележат гол.

Стотици хиляди американци поискаха есктрадацията на Джъстин Бийбър от САЩ

Стотици хиляди американци подписаха, че не искат Джъстин Бийбър в страната си. Всички те са се подписали под електронна петиция за отнемането на зелената му карта и екстрадирането му в Канада. „Да изключим Джъстин Бийбър от обществото ни”.

ЦСКА победи "Левски" с 3:1, 10 арестувани преди мача

На стадион „Васил Левски“ отборът на ЦСКА победи с 3:1 "Левски" в мач от 34-ия кръг на футболното първенство. През първото полувреме двата тима не успяха да си отбележат гол. ЦСКА поведе в резултата в 58-та минута, а в 81-ата „Левски“ изравни резултата.  Четири минути преди края ЦСКА отново взе аванс, a в последната секунда на редовното време нова грешка в "синята" отбрана позволи на Мартин Петров да вкара гол. В класирането след този кръг начело е отборът на „Лудогорец“ - със 70 точки, „Литекс“ е с 5 малко, а ЦСКА вече има 64 точки. „Левски“ е на пета позиция с актив от 53 точки. Преди началото на срещата и при пропускатенето към подходите за стадиона са задържани 10 души, съобщават от СДВР. У един от тях е открито наркотично вещество, един е бил във видимо нетрезво състояние, у осем души са открити пиротехнически изделия. 

ЦСКА пак би Левски за 100-годишнината му

ЦСКА победи "Левски" с 3:1 в дербито на 34 кръг на "А" група. Двубоят се игра на Националния стадион "Васил Левски" със съдия Ивайло Стоянов. Омар Косоко откри резултата в 58-ата минута, Радослав Цонев изравни в 82-ата, Иван Стоянов покачи на 2:1 в 86-ата минута, а Иван Маркович оформи крайното 3:1 в петата минута на добавеното време.

ЦСКА разплака Левски за четвърти път

София /КРОСС/ ЦСКА победи Левски с 3:1 в дербито на 34-ия кръг на "А" група. Двубоят се игра на Националния стадион "Васил Левски". Резултатът бе открит от Омар Косоко откри резултата в 58-ата минута, Радослав Цонев изравни в 82-ата, Иван Стоянов покачи на 2:1 в 86-ата минута, а Иван Маркович оформи крайното 3:1 в петата минута на добавеното време. Днешният успех е четвърти пореден за "армейците" през сезона, които спечелиха абсолютно всички дербита за първенство. ЦСКА записа победи с 3:0, 1:0, 1:0 и 2:1. Другите два мача - за Купата на България, завършиха 0:0, но "Левски" продължи след изпълнение на дузпи.   Снимки: Булфото, всички права запазени    

"Хоро на мъртвите" се изви под Албутинския манастир /снимки/

/КРОСС/ "Хоро на мъртвите" се изви под Албутинския манастир, разположен край видинското село Градец. От древни времена хората от този край, на втория ден след Великден, почитат там мъртвите си роднини като играят "хоро на мъртвите". По традиция в първия ден след Великден опечалени роднини и близки на починали се събират от рано сутринта в подножието на манастира за възпоменание на любимите си хора, отишли си от този свят. Съхранен през годините, в ритуала и сега се включиха множество хора от различни видински селища. Според обичая всяко хоро за мъртвите започва с откупуване на музиката от опечалените близки, някои от които държаха в ръцете си портрети на покойници. За помен жените раздаваха кърпи, козунак и сладкиши, а млади и стари запалиха по свещица в съградения преди време малък параклис. Спазвайки традицията, скръбните ритуални хора за възпоменание се вият преди обед, а след това се играе за живите. За трета поредна година мястото край скалния манастир бе домакин и на фолклорен събор. След Великденски водосвет за благословение, здраве и успех в събора се включиха 19 фолклорни състава с около 400 участници от Видинския край. Скалният манастир е бил действащ през ХIV век. Снимки: Булфото, всички права запазени

Левски удари дъното срещу ЦСКА навръх юбилея си

"Червени" надделяха над "сини" за пореден път през този сезон и така оставиха кошмарен спомен у вечния си съперник, навръх 100-годишния му юбилей.

Алкохолът – скоро и като разтворими прахчета

В близко бъдеще на много места по света ще могат да се купуват 100-грамови пакетчета със сухо уиски, водка, ром и други напитки

Кремъл предложи Крим да стане рай за комарджиите

Местната власт реагира противоречиво на хрумката

Microsoft преименува мобилното подразделение на Nokia

/КРОСС/ Американската корпорация Microsoft изпрати писмо до партньорите си, в което ги уведомява, че мобилното подразделение на Nokia ще бъде преименувано, съобщи The Times of India. В писмото се казва, че Nokia Oyj скоро ще бъде преименувана на Microsoft Mobile Oy. Именно това название ще се ползва за всички финансови транзакции. Oyj е финландска абревиатура за "акционерно дружество", а Oy означава " корпорация".Споразумение за продажбата на мобилното подразделение на Nokia бе постигнато през миналата есен. Сделката възлиза на 5,44 млрд. евро.

ЦСКА заби още един пирон в юбилея на "Левски"


"Левски" продължи свободното си падане в дербитата с ЦСКА и отново не успя да вземе точка. Последният им сблъсък за сезона месец преди 100-годишнината на сините завърши отново с победа на "армейците" - 3:1

ЦСКА поведе в 58-ата минута с попадение на Омар Косоко, а символичният домакин "Левски" върна равенството осем минути преди края на редовното време благодарение на миг нестандартност от Радослав Цонев. Само три минути по-късно Иван Стоянов вкара отново за "армейците", а в...

Десет души задържани преди "вечното" дебри Левски - ЦСКА

Десет души са били задържани в понеделник следобед преди началото на срещата между Левски и ЦСКА, съобщиха от МВР.   У един от тях е открит наркотик, друг е бил пиян, а осем души са носели пиротехнически изделия. Те са отведени в различни столични районни управления на полицията.   Както при всеки мач между двата отбора полицията отцепи центъра на столицата и района около Националния стадион, където е срещата.   Фенове на двата отбора на големи групи се стичаха към стадиона следобеда с викове и скандирания, като полицията внимаваше агитките да останат раздалечени.

3 мелета гръмнаха на Националния стадион, има арест

До кратко меле се стигна в Сектор А на Националния стадион.

Европейска имунизационна седмица започва от утре във Варна

От утре във Варна за поредна година ще се проведе Европейска имунизационна седмица, научи Moreto.net. Служителите от отдел ПЕК в Дирекция НЗБ и Дирекция „ ОЗ”на РЗИ-Варна ще предоставят информация и ще се провеждат консултации по безопасното прилагане на задължителни и препоръчителни имунизации.

Р. Стамболов: България има бъдеще в производството на храни за износ

У нас има условия да се произвежда храна за космонавти, смята вицепрезидентът на Евро - Ток България


Придошли реки разрушиха втори мост в Карловско

/КРОСС/ Още един мост между селата Богдан и Столетово е подкопан от прииждащите води след дъждовете в Централна Стара планина и Подбалкана, които продължават вече цяла седмица.Той се намира над Селската река, която минава край Богдан. Съоръжението е без носещи колони, мостът се крепи на двата бряга на реката. Вчера след като Селската река излезе от коритото, бреговете бяха повлечени от водата.Мостът свързва селата Богдан и Столетово по черен път, по него минават автомобили и каруци. "Вече е много опасен за използване", предупреди кметът на селото Христо Иванов.Това е втори мост между двете съседни села, който се повреди от придошлите вчера реки. Първият е над Стряма близо до Столетово.И двата моста са на черен път, връзката между отделните села в района не нарушена. Автомобили, каруци и пешеходци могат да се движат по общинските пътища, обясниха кметовете на двете села.Утре кметовете на Столетово и Богдан - Славчо Тодоров и Христо Иванов ще запознаят със ситуацията ръководството на община Карлово. Те очакват, че общинската комисия по бедствия и аварии ще направи оценка на щетите и ще търси вариант за възстановяване на двата моста.Това обаче не са единствените щети от придошлите реки. В землището на Богдан над 70 декара посеви и градини с маслодайни рози са под вода, пише "Марица".

27-годишен в кома, падна от балкон в Благоевград

27-годишен младеж е в кома след като падна от тераса в квартал "Вароша" в Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

НЕК продължава да крие дълговете

София /КРОСС/ Няколко седмици след като икономическата комисия в парламента изиска от ръководството на Националната електрическа компания (НЕК) да представи данни за състоянието на дружеството към края на 2013 г., от компанията продължават да крият колко са задълженията и дали се увеличава загубата. Вместо това в последния работен ден преди празниците Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) свика пресконференция по "актуални проблеми в сектор енергетика", на която бяха обявени данни към средата на миналата година. Това приблизително съвпада със смяната на правителството, но не дава представа какво се е случило през месеците, след като БСП и ДПС поеха властта. Най-конкретният отговор за сегашното състояние на НЕК, даден от изпълнителния директор на дружеството Екатерина Истаткова, беше, че ако електроразпределителните предприятия не си били задържали 347 млн. лв., задълженията на НЕК към март тази година щели да бъдат 624 млн. лв. Отчетът на НЕК обаче, който беше отказан на депутатите, но с който "Капитал" разполага, показва, че към края на 2013 г. общите задължения на държавното дружество нарастват с 24% на годишна база и достигат 3.2 млрд. лв. Само през второто тримесечие търговските задължения се увеличават с около 200 млн. лв. до 817.5 млн. лв. Загубата за цялата година пък е 3.5 пъти по-голяма, отколкото за 2012 г. - общо 334.2 млн. лв

38-годишен баща бе задържан след като умъртви с побой 7-годишната си дъщеря

Баща е обвинен за убийството на седемгодишната си дъщеря, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Русе прокурор Надежда Митева, цитирана от БТА.   По думите й основната версия е, че детето е починало от побой.   Сигнал в полицията е постъпил от болницата след 17.30 часа в неделя, когато детето е било прието в лечебното заведение в безжизнено състояние.   При разследването 38-годишният мъж е задържан в русенския арест. Той има и четиригодишна дъщеря, която била изведена от апартамента в блок "Мура" в кв. "Здравец" и предадена на Агенцията за закрила на детето, откъдето да поемат грижите за нея.   Съседи са обяснили, че преди време мъжът се разделил с майката на момичетата и сега живеел с друга жена. Говори се, че в неделя бащата и приятелката му се запили. Детето поискало нещо от баща си, той му отказал, то настояло и тогава той се нахвърлил върху него и го помлял от бой.   Спрял да го бие, когато то престанало да мърда. Тогава го грабнал и отнесъл в болницата, където констатирали смъртта.   Според директора на училището, където детето учело в първи клас, учителите не били забелязали досега върху него да е упражнявана някаква форма на насилие, а то самото идвало редовно на училище.

Бъдещето ми? Всичко е възможно, призна Бербатов

Тук се чувствам добре, не бих имал против да остана, казва българинът


Придошли реки разрушиха втори мост в Карловско

Още един мост между селата Богдан и Столетово е подкопан от прииждащите води след дъждовете в Централна Стара планина и Подбалкана, които продължават вече цяла седмица, пише сайтът на вестник Още един мост между селата Богдан и Столетово е подкопан от прииждащите води след дъждовете в Централна Стара планина и Подбалкана, които продължават вече цяла седмица, пише сайтът на вестник "Марица". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Той се намира над Селската река, която минава край Богдан.

Придошли реки разрушиха втори мост в Карловско

Още един мост между селата Богдан и Столетово е подкопан от прииждащите води след дъждовете в Централна Стара планина и Подбалкана, които продължават вече цяла седмица, пише сайтът на вестник "Марица".
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Той се намира над Селската река, която минава край Богдан. Още един мост между селата Богдан и Столетово е подкопан от прииждащите води след дъждовете в Централна Стара планина и Подбалкана, които продължават вече цяла седмица, пише сайтът на вестник "Марица". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Той се намира над Селската река, която минава край Богдан.

Любители на народните носии се събраха в Разлог

Разлог /КРОСС/ На втория ден от Великден Разлог се превърна в център на всички любители на народните носии. Участниците във фестивала „1000 носии на едно място" показаха цялата красота и магия на народната носи и вплетените в нея шевици, показаха любовта към родното място и вярата в бъдещето. Стотиците души облечени в народни носии доказаха, че Разлог е селище пазител на традициите.Фестивалът „1000 носии на едно място" е едно от най-масовите събития, популяризиращи българските народни носии - един от най-характерните елементи от българската народна култура. С неповторимо пъстро и дълго хоро жителите от Разлог и селата Бачево, Баня, Добърско, Елешница, Горно Драглище, Долно Драглище изпълниха централния площад на планинския град. Фестивалът доведе в Разлог и хора от Гоце Делчев, Благоевград и Велинград, които също облечени в народни носии се хванаха на масовото хоро. Организирането на фестивала е част от дейностите, които сдружение „Дестинация Разлог" изпълнява по проект за създаване, оборудване и популяризиране на туристически и информационен център, както и за популяризирането на община Разлог като туристическа дестинация. Проектът „Разгледай, чуй и опитай Разлог!", Договор за БФП № 32/3/3230225/03.10.2013г. е финансиран по Програма за развитие на селските райони, чрез Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони - Европа инвестира в селските райони

Румънски туристи откриха летния сезон по северното Черноморие

И тази година северното Черноморие е предпочитана дестинация за великденските празници от туристи предимно от Румъния. Едно от любимите места за...

Янукович с план за регулиране на ситуацията в Източна Украйна

/КРОСС/ Сваленият президент на Украйна Виктор Янукович призова за незабавното оттегляне на всички въоръжени сили на Украйна от местата с постоянна дислокация и започване на диалог с населението от източните райони. Това се казва в изявление, разпространено в Ростов на Дон.Той също така предлага да се проведе референдум по въпроса за федерализацията на страната. В допълнение, Янукович призова за провеждането на референдум за президентска или парламентарна форма на управление в Украйна и провеждането на конституционна реформа, съобщава ИТАР-ТАСС."Незабавно изтегляне на всички въоръжени сили на Украйна от местата с постоянна дислокация; незабавно изтегляне от източната част на Украйна на изпратените отряд от така наречената "национална гвардия", облечена във военни униформи и въоръжена с автоматични оръжия и гранати; незабавно започване на мирни преговори с издигнатите от мирното население на източните региони лидери", цитира „Интерфакс" обръщението на Янукович. Политикът адресира своето обръщение към тези, „които се смятат за управляващи в Киев".„Вие сте на крачка от кръвопролития. Кръвта не се отмива. Спрете!", призовава сваленият украински президент. „Хората са оскърбени. Вие нарекохте милиони хора терористи. Народът няма друг път, освен да се бори за правата си, живота си и децата си", цитира RT.com. думите на Янукович.

Утре! Любим виц на Дичо

Жена към мъжа си:

- Мислиш ли за нея?

- Не.

- Мислиш, мислиш. Ако не мислеше, щеше да попиташ Жена към мъжа си: - Мислиш ли за нея? - Не. - Мислиш, мислиш. Ако не мислеше, щеше да попиташ "За коя?".

Президентските избори в Сирия ще проведат на 3 юни

Президентските избори в Сирия ще се състоят на 3 юни, съобщи Франс прес, позовавайки се на изявление на председателя на парламента Мохамад ал Лахам по сирийската държавна телевизия.   Кандидатури за изборите ще бъдат приемани от утре до 1 май, като според новата сирийска конституция от 2012 г. за пръв път ще бъде разрешено президентът Башар ал Асад да има съперници за поста. Досега той, както преди това и баща му Хафез ал Асад, винаги се явяваше като единствен кандидат и беше избиран на референдум с над 90 процента от гласовете.   Има вероятност обаче Асад да спечели вота, тъй като за издигане на президентска кандидатура конституцията предвижда множество ограничителни условия, отбелязва Франс прес. Сред тях например е изискването кандидатът да е живял в Сирия през последните 10 години и да има подкрепата на поне 35 от 250-те депутати в парламента.   Подобни условия правят невъзможно издигането на кандидатура от средите на опозицията в изгнание и много трудно от опозицията вътре в страната, посочва Франс прес.   Изборите ще се състоят в условията на продължаващата вече над три години сирийска гражданска война, в която загинаха над 150 000 души, а 2.5 милиона бяха принудени да напуснат страната като бежанци.   Съобщението за датата на президентския вот беше направено часове след като при два взрива в резултат на стрелба с минохвъргачки близо до сградата на парламента в Дамаск загинаха петима души, предаде Асошиейтед прес.   Все още никой не е поел отговорност за стрелбата, но е известно, че сирийски опозиционни бойци често обстрелват контролираните от правителството райони на Дамаск, отбелязва АП.

Сергей Лавров: Невъзможно е да се изолира Русия

Нападенията на въоръжени бойци в югоизточните райони на Украйна говорят за желание да се предизвика гражданска война; Москва ще пресече всички подобни опити, каза още той

16 млрд. долара в турската икономика от строителството на две АЕЦ

Турската промишленост ще генерира приходи от 16 милиарда долара от осъществяването на проектите за строителство на две атомни централи в страната. Това заяви министърът на енергетиката Танер Йълдъз. По думите му, при реализирането на тези два проекта местната икономика ще участва не само в тяхното изграждане, но също така и при производството на отделни компоненти и инсталации.

186 000 лева похарчили депутатите за командировки в чужбина

671 дни - толкова са прекарали депутатите в командировки зад граница за близо 10 месеца. Това показва справка на Народното събрание, която БТВ получи по Закона за достъп до обществена информация. От 2...

Музикални звезди от родната сцена, сред които Нора, Емилия и Маги Джанаварова ще пеят благотворително за 12-годишния Иво от Радомир

Благотворителните събития за набиране на средства за операциите на 12-годишния радомирец Иво Ивов продължават, научи ZaPernik.com.

Иво страда от рядкото заболяване неврофиброматоза тип 2 - Болест на Реклингхаузен. Симптомите на заболяването са най-вече неврологични, но кожните промени са тези, които се забелязват първи от пациента и са сигнал да потърси специалист. По кожата или лигавицата могат да се появят пигментни петна с цвят "кафе с мляко“, които...

Продължава

Арестуваха трима босненци за изнасилвания от Юговойната

Те са обвинени в посегателства срещу повече от 50 жени

Турция ще внася електричество от България


Турция ще внася електричество от България поради продължителното засушаване в страната. Това заяви турският министър на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз пред журналисти в град Бурса, съобщи БТА.

Министърът подчерта, че поради сушата силно са намалели водните ресурси в язовирите, особено в областите на Източен и Югоизточен Анадол.

"При това положение няма как да не изпитваме недостиг на електроенергия. Поради това възнамеряваме да внасяме електричество от...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване