И утре предимно слънчево време по Черноморието

През нощта в по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна, на места в северозападната половина и със слаби, краткотрайни превалявания. Минималните температури сутринта ще са между 7° и 12°. Още сутринта облачността временно ще намалее и до обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, на места с намалена видимост.

Загиналите при потъването на южнокорейския ферибот станаха 80, 222 са в незвестност

Спасителните служби на Южна Корея извадиха от водата телата на още 16 души, загинали при потъването на южнокорейския ферибот „Севол”, съобщи РИА Новости.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Общият брой на загиналите при трагедията вече достигна 80 души. Спасителните служби на Южна Корея извадиха от водата телата на още 16 души, загинали при потъването на южнокорейския ферибот „Севол”, съобщи РИА Новости. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Общият брой на загиналите при трагедията вече достигна 80 души.

Заложническа драма в руския град Белгород

Въоръжен мъж взе трима души за заложници в една от банките в руския град Белгород и поиска да му бъде изплатен откуп от 25 млн. рубли (около 700 000...

Турски медии: Давутоглу сяда в креслото на Ердоган

/КРОСС/ Турският външен министър Ахмет Давутоглу се разглежда като вероятен кандидат за поста на министър-председател, съобщава „Hürriyet Daily News". В момента в Турция се разглеждат различни сценарии, свързани с премиерския пост", пише в. „Radikal". Това се случва във връзка с изявлението на президента Абдуллах Гюл, че няма политически плановете. Така властовата рокада за избирането на сегашния премиер Реджеп Тайип Ердоган за президент, а назначаването на Гюл за премиер може и да не се случи. Според изданието, ако Ердоган запази президентските си амбиции, сегашният му пост може да бъде зает от човек, който не се казва Абдуллах Гюл. В този случай външният министър Давутоглу се разглежда от управляващата партия като най-вероятен кандидат за премиер, въпреки неотдавнашните разногласия по външната политика , по-специално по отношение на Сирия и Египет, съобщава „Regnum".Други кръгове в партията, обезпокоени от увеличаващата се поляризация в страната, подкрепят кандидатурата на сегашния вицепремиер Али Бабаджан. За евентуалните наследници на Ердоган се спрягат и заместник министър-председателя Бюлент Арънч и депутатът Мехмед Али Шахин.Президентските избори в Турция ще се проведат на 10 август. Ако никой от кандидатите не получи необходимите 51% от гласовете в първия кръг, на 24 август ще се проведе балотаж.

Баща уби 7-годишната си дъщеря с ритник

7-годишно момиче е било закарано в безжизнено състояние в Русенската болница вчера, съобщи 7-годишно момиче е било закарано в безжизнено състояние в Русенската болница вчера, съобщи "Русе нюз". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS От полицията и прокуратурата потвърдиха за инцидента уточнявайки, че сигналът е бил подаден от Спешна помощ в 17,50 ч.

Баща уби 7-годишната си дъщеря с ритник

7-годишно момиче е било закарано в безжизнено състояние в Русенската болница вчера, съобщи "Русе нюз".
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
От полицията и прокуратурата потвърдиха за инцидента уточнявайки, че сигналът е бил подаден от Спешна помощ в 17,50 ч. 7-годишно момиче е било закарано в безжизнено състояние в Русенската болница вчера, съобщи "Русе нюз". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS От полицията и прокуратурата потвърдиха за инцидента уточнявайки, че сигналът е бил подаден от Спешна помощ в 17,50 ч.

Загиналите при потъването на южнокорейския ферибот станаха 80, 222 са в незвестност

Спасителните служби на Южна Корея извадиха от водата телата на още 16 души, загинали при потъването на южнокорейския ферибот „Севол”, съобщи РИА Новости.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Общият брой на загиналите при трагедията вече достигна 80 души. Спасителните служби на Южна Корея извадиха от водата телата на още 16 души, загинали при потъването на южнокорейския ферибот „Севол”, съобщи РИА Новости. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Общият брой на загиналите при трагедията вече достигна 80 души.

Демонстранти в Харков си избраха "народен губернатор"

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън пристигна на посещение в Киев


Колко сантиметра ви делят в спалнята?

За да се разбере колко щастливи са двама души, които живеят заедно, трябва да се изследва как спят, твърдят британски учени. Специалистите са изследвали популярни пози за сън сред съпружеските двойки...

Топузаков: Сезонът бе провален още срещу Иртиш

Елин Топузаков стана поредният треньор на Левски, който този сезон загуби от ЦСКА. Временният наставник бе разочарован, но заяви, че сезонът за Левски е провален още през миналате есен при отпадането ...

Брадърът Миро минава под венчило

Бившият мъж на брадърката Елена – Миро, призна, че с половинката му вече обмислят да създадат семейство и да имат деца.

Учат децата как да храчат разумно

София /КРОСС/ Уроци как децата да харчат парите си намериха място в учебната програма. Засега финансова грамотност се преподава само в няколко училища в страната.Единайсетокласниците Георги и Илко инвестират джобните си не само за закуска и кафе. Илко признава, че е с широки пръсти и опитите му пести пари всеки път удрят на камък. За да се научат децата правилно да управляват бюджета си, в няколко училища вече има часове по финансова грамотност. Петя Минчева е един от преподавателите. Повечето от учениците са ентусиазирани от новия предмет в училище. Освен какво да правят с джобните си, в часовете по финансова грамотност, учениците ще научат повече за и бъдещите си приходи и харчове. Например какво е пенсионното осигуряване и как да се справят с кредитите, съобщи Нова телевизия.

Огромно задръстване на магистрала "Хемус" в посока София

Огромно задръстване има на автомагистрала "Хемус" в посока София. Колони от автомобили има във всички пътни платна, включително и аварийната лента. Задръстването започва от началото на тунела „Ечемишка”, през тунел „Витиня”, до виадукта Бебреш, съобщава агенция Фокус. Поради ремонт е затруднено движението в района на тунелите „Ечемишка” и „Витиня” на магистрала "Хемус", уточняват от МВР.  В София движението по бул. „Евлоги Георгиев” и „Гурко” е спряно, поради преминаването на нерегламентирано шествие на агитките на ЦСКА и „Левски”, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Движението ще бъде възстановено веднага след преминаване на шествието. 

Жертвите от потъналия южнокорейски ферибот вече са 87

Водолазите извадиха още 15 тела при днешния оглед

Млади лекари не успяват да се възползват от предвидени за тях евросредства

София /КРОСС/ Въпреки ниското им заплащане, млади лекари специализанти не успяват да се възползват от европейски пари. Година и половина от началото на проекта "Нови възможности за лекарите в България" е усвоена само една десета от предвидените средства.Целта на проекта е специализантите да бъдат подпомогнати да се реализират у нас с две минимални работни заплати и покриване на образователните такси. „Шейново" е едно от лечебните заведения, в които лекарите се обучават, за да придобият специалност. Постоянно тук работят около 10 специализанти.Един от тях е д-р Иван Вецев. Доскоро той не можеше да се възползва от европейския проект, защото трябваше да представи трудов договор. Почти всички специализанти обаче имат само договори за обучение. Това условие отпадна и образователната му такса се поема от евросредствата.„Допълнителното възнаграждение, което е като стипендия по програмата в размер на две минимални работни заплати отново не се получава от по-голяма част от специализантите и причината затова е изискване по договора, според което специализантът трябва да се откаже от възнаграждението си като специализант.От Министерството на здравеопазването обясняват, че изискването е европейско и не може да отпадне.„За един и същи човек и за една и съща дейност не трябва да се заплаща 2 пъти

Бареков: България да стане отново Народна република

 Една от следващите ни инициативи в Народното събрание, която ще предприемем е да върнем старото име на България – Народна република България. Едно от най-големите престъпления на старите седесари в лицето на Иван Костов и на новите червени в лицето на Луканов беше точно това, че махнаха думата "народ" това показва и замисълът народът да бъде в опозиция и да управлява мафията. Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков по време на среща със симпатизанти на партията в ромския квартал "Факултета". Той беше там заедно с главния секретар на формацията Стефан Кенов и местният координатор на партията Борис Георгиев. "Какво странно има в думата "народна", попита още лидерът на "България без цензура" и уточни, че се надява заедно с други български политици да внесат такова искане да се върне старото име на страната ни, за да се знае, че властта произтича от народа и за народа.

Ние сме партия на работническата класа обяви още лидерът на ББЦ пред жителите на "Факултета". В квартала видях много магазинчета на дребни собственици, хората се опитват да оцеляват, коментира още той и добави, "обещавам на тези хора работа и работни заплати, а "България без цензура" няма да бъде партия на безработицата, а на работническата класа".

Координаторът на партията във "Факултета" Борис Георгиев заведе лидера на ББЦ и другите представители на партията в малка зала по бокс, която поддържа със собствени средства от три години. Тя е направена в бивш трафопост, а Георгиев обясни, че в квартала има 50 000 жители, но няма нито едно спортно съоръжение, където да може да се тренира. В същото време местното читалище не се ползва за нищо, а бивш кмет от СДС на "Красна поляна" прибира субсидията.

"Г-н Бареков е единственият, който се среща с всички хора от цяла България и чува гласа на хората. Аз съм се бил за България, 5 години съм живял в Англия, но ми е било мъчно за страната ни и затова съм се върнал тук", каза Георгиев, който е бронзов медалист от олимпиадата в Атина от 2004 г. и двукратен европейски шампион по бокс. Надявам се ситуацията у нас да се промени и да стане по-добре за всички – турци, роми, българи, единственият, който ще ни обърне внимание е Бареков, посочи още Георгиев, съобщават от "България без цензура".

Пред жителите на "Факултета" лидерът на ББЦ беше категоричен, че партията ще следва политика на пълна интеграция на българския народ към европейските ценности – да имат достойни доходи, образование, възможност за спорт и добра работа. Бареков беше категоричен, че образованието ще е абсолютен приоритет. "Вашите деца ще са образовани, включително и чрез образователна повинност, за да може всеки до 18 години да има минимум средно-специално образование". Хората искат млад министър-председател, който да поеме управлението на държавата, само "България без цензура" е алтернатива в момента, ще видите, че ще има много изненади на изборите, заключи Бареков.

Увеличават капацитета на „Син поток”

Турция и Русия се договориха капацитетът на газопровода „Син поток" да бъде увеличен от 16 на 19 милиарда кубични метра руски газ. Това обяви енергийният министър на Турция Танер Йълдъз, предаде „Ройтерс". Тръбата е предназначена за доставка на руски природен газ за Турция през Черно море, заобикаляйки трети страни.

Бареков във "Факултета": България пак да стане Народна република

София /КРОСС/ Една от следващите ни инициативи в Народното събрание, която ще предприемем е да върнем старото име на България - Народна република България. Едно от най-големите престъпления на старите седесари в лицето на Иван Костов и на новите червени в лицето на Луканов беше точно това, че махнаха думата "народ" това показва и замисълът народът да бъде в опозиция и да управлява мафията. Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков по време на среща със симпатизанти на партията в ромския квартал "Факултета". Той беше там заедно с главния секретар на формацията Стефан Кенов и местният координатор на партията Борис Георгиев. "Какво странно има в думата "народна", попита още лидерът на "България без цензура" и уточни, че се надява заедно с други български политици да внесат такова искане да се върне старото име на страната ни, за да се знае, че властта произтича от народа и за народа.Ние сме партия на работническата класа обяви още лидерът на ББЦ пред жителите на "Факултета". В квартала видях много магазинчета на дребни собственици, хората се опитват да оцеляват, коментира още той и добави, "обещавам на тези хора работа и работни заплати, а "България без цензура" няма да бъде партия на безработицата, а на работническата класа"

Трима загинали и 250 евакуирани при наводнения в Румъния

Вътрешният министър Габриел Опря обяви, че 80-годишен мъж

Лавров: Призивите да спасим източната част на Украйна поставят Москва в трудно положение

/КРОСС/ Призивите към Москва да се намеси в източната част на Украйна поставят Русия в много трудно положение. Това заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров."Продължаващите нападения в Словенск, Мариупол и други населени места в Югоизточна Украйна, нападенията на бойци с маски, които действат абсолютно безпощадно... И вие навярно виждате как все по-често и по-често звучат призиви към Русия да ги спаси от това беззаконие. Поставят ни в много трудна ситуация", цитира РИА "Новости" думите на външния министър .В същото време, "този, който умишлено провежда политика на разпалване на гражданска война, надявайки се вероятно да предизвика сериозен кървав конфликт, се занимава с престъпна политика", отбеляза Лавров . Той подчерта, че Москва не само осъжда, но и ще пресече тази политика.

Душко Благовестов осигури първи медал за България


Душко Благовестов си осигури най-малкото бронзов медал в категория до 56 кг от световното първенство по бокс за младежи и спечели квота за младежките олимпийски игри в Нанджинг (Китай) през август. Той победи китаеца Лонг Ван по точки в четвъртифинална среща от шампионата в София.

Младият варненец, европейски вицешампион от София 2012 г., беше по-добър в целия двубой и стигна до успеха с 2:1 съдийски гласа (30:27, 27:30, 30:27). 

"Доволен съм. Съперникът му беше удобен и...

Приятелят на изчезналата Валя: Вярвам, че ще се върне!

Това е написал във фейсбук Валентин Георгиев, приятелят на изчезналата Валентина Иванова от Бургас.
Текстът е сложен върху снимката на стената на полицая, на която е грейнала 25-годишната красавица.
Същата снимка на Валя приятелят й е споделил десетки пъти с надежда някой да подаде информация за любимата му.
Това е написал във фейсбук Валентин Георгиев, приятелят на изчезналата Валентина Иванова от Бургас. Текстът е сложен върху снимката на стената на полицая, на която е грейнала 25-годишната красавица. Същата снимка на Валя приятелят й е споделил десетки пъти с надежда някой да подаде информация за любимата му.

Хиляди съпроводиха чудотворната Богородица от Бачковския манастир

Литийно шествие, поведено от отец Симон, игумен на Бачковския манастир, изнесе чудотворната икона на Богородица с младенеца до местността Клувията. Това е най-старото литийно шествие у нас, което има 700-годишна традиция. Докато иконата се намира извън манастира временно на нейно място се поставя нейно копие.

Броят на загиналите от южнокорейския ферибот стигна до 87 души

Безследно изчезналите са 215 души, сочат последните данни


Лавров: Властите в Киев не могат или не искат да контролират екстремистите

"Настоящите власти в Киев грубо нарушават женевските договорености, постигнати миналата седмица при срещата на Русия, САЩ, ЕС и Украйна", заяви руският външен министър Сергей Лавров.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
„Женевското споразумение не само не се изпълнява, но и се предприемат стъпки, "Настоящите власти в Киев грубо нарушават женевските договорености, постигнати миналата седмица при срещата на Русия, САЩ, ЕС и Украйна", заяви руският външен министър Сергей Лавров. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS „Женевското споразумение не само не се изпълнява, но и се предприемат стъпки,

Дъждовете оставиха Белоградчик без гара

/КРОСС/ Продължилите три дни дъждове преди Великден оставиха Белоградчик без връзка с жп транспорт, съобщи кметът Борис Николов. Появила се подземна река прекъсна пътя Белоградчик - Гара Орешец в най-високата му част откъм скалния град. Отнесени са 6 метра от него. На това място никога не е имало вода - по пътя няма водостоци и канавки, обясни кметът. Без голям ремонт с укрепващи съоръжения връзката не може да бъде възстановена. С него разстоянието от скалния град до най-близката ж.п. гара е само 12 км.За да стигнат до Белоградчик, пътуващите с влак от Гара Орешец трябва да преминат през село Ружинци. Това удължава пътя с повече от 20 км. И пътуващите от Белоградчик трябва да изминат 30 км, за да се качат на влак.Дъждовете са предизвикали и свлачища в квартал „Карловица" на Белоградчик, каза още кметът. Един гараж направо е пометен от земна маса. Има пропадания на дворове и терени в квартала."Във вторник комисия на общината ще обиколи засегнатите участъци и ще изчислим щетите", обясни Борис Николов. Само възстановяването на пътя ще струва стотици хиляди левове. Той е четвъртокласен, но общината не може да отдели тези средства за ремонта. "Ще искаме пари от комисията за възстановяване и подпомагане", допълни кметът, ситиран от standartnews.com.

Линдзи Лоън: Преживях спонтанен аборт

Линдзи Лоън съобщи в риалити шоуто си, че е направила спонтанен аборт, докато са били правени записите за предаванията, предаде Асошиейтед прес. 27-годишната актриса направи разкритието по време на п...

Ръководителят на АПИ е вреден за държавата, смята Румен Петков

Некадърието на ръководителя на АПИ е визитна картичка на правителството на Орешарски, след като за Орешарски е нормално ръководителят на ключовата агенция да бъде човек, който съсипва празничното наст...

"Червеният" бияч пак смаза Левски - 3:1 и рекорд за ЦСКА навръх "синия" юбилей

Безпрецедентна четвърта победа на ЦСКА над Левски в рамките на един сезон! И то навръх 100-годишния юбилей на "сините". ЦСКА спечели с 3:1 напечено дерби, изиграно пред около 12 000 на "...

Мъж се барикадира в руска банка бесен, че не може да изтегли влога си

46-годишен мъж взе заложници в банка в руския град Белгород, държа ги няколко часа, след което ги освободи и се предаде доброволно на полицията.   Драмата се разигра в банка Западна, на която днес Руската централна банка отне лиценза. Мъжът отишъл да изтегли спестяванията си в ценни книжа, които държал в банката, но се оказало, че тя вече не работи с клиенти. Той се вбесил, върнал се вкъщи, взел ловната си карабина и се барикадирал в банката, като поставил ултиматум да му бъдат изплатени всичките 23 милиона рубли (около 700 хил. долара), които имал в банката.   След три часа преговори с полицията мъжът се предал. Оказа се, че тримата служители, за които се смяташе, че са били държани като заложници, спокойно са си вършели работата. На мъжа е било обещано, че парите ще му бъдат изплатени изцяло.   Въпреки всичко, вероятно ще му бъдат повдигнати обвинения за хулиганство.

Лавров: Властите в Киев не могат или не искат да контролират екстремистите

"Настоящите власти в Киев грубо нарушават женевските договорености, постигнати миналата седмица при срещата на Русия, САЩ, ЕС и Украйна", заяви руският външен министър Сергей Лавров. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS „Женевското споразумение не само не се изпълнява, но и се предприемат стъпки,

Владимир Кличко иска да остане в бокса още 10 години


Световният шампион по бокс за професионалисти в четири федерации Владимир Кличко планира да остане в спорта още десет години и да подобри рекорда на американеца Джо Луис по продължителност на притежание на пояс в свръхтежка категория.

38-годишният Кличко е притежател на шампионските колани във версиите WBO, WBA, IBF и IBO. Той няма загуба от 10 години на професионалния ринг.
 ...

Крим е на път да стане хазартна зона


Полуостров  Крим, който Русия наскоро анексира, е на път да стане игрална зона, след като законопроект с такъв текст е внесен в Държавната дума от държавния глава Владимир Путин този понеделник. 

Хазартът в Русия официално е забранен,  но държавата е определила четири игрални зони -  в Алтайския, Краснодарския и Приморския край, както и в Калининградска област. В скоро време към тях ще се присъедини и Крим. Мотивите за съществуването на тези зони са да не бъдат тотално ощетени...

Алкохол на прах скоро ще се продава в магазините

На световния пазар скоро ще се появи алкохол на прах, пише вестник "Таймс". Официалното име на напитките е "Palcohol". Съвсем скоро новият продукт ще получи всички лицензи от американските власти. Суха водка, сух ром и други питиета ще могат да се пробват, само като се разтворят в чаша с вода.

Бареков: България да стане отново Народна република

Една от следващите ни инициативи в Народното събрание, която ще предприемем е да върнем старото име на България – Народна република България. Едно от най-големите престъпления на старите седесари в лицето на Иван Костов и на новите червени в лицето на Луканов беше точно това, че махнаха думата "народ" това показва и замисълът народът да бъде в Една от следващите ни инициативи в Народното събрание, която ще предприемем е да върнем старото име на България – Народна република България. Едно от най-големите престъпления на старите седесари в лицето на Иван Костов и на новите червени в лицето на Луканов беше точно това, че махнаха думата "народ" това показва и замисълът народът да бъде в

Бареков: България да стане отново Народна република


Една от следващите ни инициативи в Народното събрание, която ще предприемем е да върнем старото име на България – Народна република България. Едно от най-големите престъпления на старите седесари в лицето на Иван Костов и на новите червени в лицето на Луканов беше точно това, че махнаха думата Една от следващите ни инициативи в Народното събрание, която ще предприемем е да върнем старото име на България – Народна република България. Едно от най-големите престъпления на старите седесари в лицето на Иван Костов и на новите червени в лицето на Луканов беше точно това, че махнаха думата "народ" това показва и замисълът народът да бъде в

Двама в болница след катастрофата на Е-79

Двамата пострадали от катастрофата на ГП Е-79 край Благоевград са настанени в отделението по хирургия на МБАЛ с комоцио и контузни рани на главите, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Кафето вече няма да върви с безплатна вода във Виена

Клиентите на виенските кафенета вече ще трябва да плащат за водата, която се сервира с кафето. Чаша вода към кафето вече ще струва до 3,60 евро, съобщават от Виенската търговска камара. Десетилетия наред безплатната вода към кафето беше един от високо ценените от клиентите комплимент от заведението. Част от заведенията в центъра на австрийската столица сервират безплатна вода, но само когато клиентът поръча храна. Собствениците аргументират решението си така: чашите за вода трябва да се мият и сервирането също струва пари.

Заради продължителна суша Турция ще внася електричество от България

Водните ресурси в язовирите са намалели, обясни турският енергиен министър Танер Йълдъз


Шерпите в Непал заплашиха с бойкот след смъртта от лавина на 16 техни колеги

Планинските водачи на връх Еверест заплашиха с бойкот, след като най-смъртоносната лавина в историята на Хималаите отне живота на 16 техни колеги. Те настояват правителството да изплати по 10 хиляди долара компенсации на семействата на жертвите и да удвои застраховката за експедициите на най-високата планина на планетата, предаде Ройтерс.   Правителството съобщи, че отпуска незабавно по 400 долара на семействата за разноските по погребенията, някои от които ще се състоят още в понеделник.   Най-малко 13 водачи загинаха под лавината в ледопада Хумбу, едно от най-опасните места по маршрута към Еверест, трима се водят за изчезнали и още трима са в болница в Катманду с тежки наранявания.   Ако исканията ни не бъдат изпълнение, ще бъдем принудени да прибегнем до остри форми на протест и да откажем обслужването на експедициите от алпинисти, обяви асоциацията на шерпите, която е дала едноседмичен срок на властите.   Евентуален бойкот от тяхна страна може да провали остатъка от тазгодишния сезон. Властите на Непал са издали вече 334 разрешителни на алпинистки групи от цял свят, посочва Ройтерс.

Огромно задръстване на "Хемус"

София /КРОСС/ Огромно задръстване се е образувало на автомагистрала „Хемус" в посока София. Автомобилите са заели всички платна, включително и аварийната лента. Началото на колоната е на тунела „Ечемишка" и стига до виадукта „Бебреш".Натоварен е трафикът и в пазарджишкия участък на магистрала "Тракия". Повече автомобили се движат в посока София. Полицейски патрул и екип на КАТ има на пътен възел "Гелеменово", който проверява водачите за употреба на алкохол и наличие на задължителни документи при пътуване.    

В Луганск създават единен координационен щаб за Югоизточна Украйна

Координационният център на протестиращите ще се базира в Донецк.

Касапинът на Николай си признал всичко

Убиецът на 22-годишния Николай е направил пълни самопризнания.

На 3 юни: За първи път Асад ще има съперници на изборите

Датата на президентските избори в Сирия беше обявена, но едва ли може да става дума за реална политическа конкуренция

Облачно утре, но топло

Тази нощ облачността ще се увеличи, на места в северозападната половина може да превали кратко и слабо. Минималните температури сутринта ще са между 7° и 12°, в София 7-8°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи „Фокус”.
Още сутринта облачността временно ще намалее и до обяд в Тази нощ облачността ще се увеличи, на места в северозападната половина може да превали кратко и слабо. Минималните температури сутринта ще са между 7° и 12°, в София 7-8°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи „Фокус”. Още сутринта облачността временно ще намалее и до обяд в

ЦСКА отново победи Левски

"Сините" най-после вкараха гол на вечния съперник, но паднаха с 1:3


Водачите на Еверест плашат с протести

/КРОСС/ Планинските водачи на Еверест заплашват с бойкот и протести на сезона в Хималаите след трагичния инцидент от 18 април, при който загинаха 15 души, сред които и дузина шерпи. Една от причините за недоволството им е нищожното обезщетение, което непалското правителство ще даде на пострадалите семейства - 40 000 рупии, което се равнява на 408 долара.Шерпите настояват правителството да изплати по $10 хиляди долара компенсации на семействата на жертвите и да удвои застраховката за експедициите на най-високата планина на планетата.Срокът, който шерпите са дали на правителството, е една седмица.

Крим ще стане зона за хазарт

Полуостров Крим, който Русия неотдавна присъедини, ще става игрална зона. Съответният законопроект беше внесен в Държавната Дума от президента...

Марш на футболни агитки затвори бул. „Евлоги Георгиев”

Полицейското присъствие в района на шествието е засилено

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване