Пускат "Южен поток" в Австрия

Председателят на УС на "Газпром" Алексей Милер и генералният директор на австрийската компания ОМВ Герхард Ройс подписаха меморандум за намерения за осъществяването на "Южен поток" на територията на Австрия

Пуснаха кмета на Тетевен под домашен арест

Апелативният съд във Велико Търново постанови "домашен арест" за кмета на Тетевен Милен Милев. Изменението на мярката за неотклонение "задържане под стража" в "домашен арест" се е наложило заради влошеното здравословно състояние на Милев. Според заключението на лекари от болницата в Ловеч и Затворническата болница в София, той се нуждае от оперативно лечение заради обострена дискова херния. Решението на Апелативния съд не подлежи на обжалване и протест. На 18 март Окръжна прокуратура – Ловеч повдигна две обвинения срещу Милен Милев и срещу Детелин Маринов Пърлев - заместник-кмет на Тетевен. Двамата са привлечени като обвиняеми за извършени длъжностни престъпления за периода април 2012 – август 2013. Кметът на Тетевен беше задържан след операция на ДАНС. Милен Милев е избран за кмет от ПП "Земеделски народен съюз" и през 2011 г. печели на втори тур с 54% срещу кандидата на БСП.

Кметицата на Розово дала сигнал за бежанците

“Никой не бива да осъжда другите, без да ги познава. Бил съм в Сирия - в Дамаск, това са изключително кротки хора. Излъчват доброта и спокойствие. Сред моите квартиранти има жена с 3 деца, най-малкото от които е на 2 г. Тя е изгубила мъжа си в гражданската война. Другото семейство бяха 3 поколения - от баба и дядо до
внучета.” “Никой не бива да осъжда другите, без да ги познава. Бил съм в Сирия - в Дамаск, това са изключително кротки хора. Излъчват доброта и спокойствие. Сред моите квартиранти има жена с 3 деца, най-малкото от които е на 2 г. Тя е изгубила мъжа си в гражданската война. Другото семейство бяха 3 поколения - от баба и дядо до внучета.”

Детска изложба–конкурс „Празничен букет за моя град -2014”. Гласувайте тук!

И през тази година организаторите от Общински детски комплекс  ще наградят малките, но талантливи художници в традиционната детска изложба–конкурс „Празничен букет за моя град”.
Със съдействието на нашия сайт може да гласувате в двата раздела:

Гласувайте за най-хубава рисунка тук!

Гласувайте за най-хубава  рисунка – приложно изкуство!

В Египет откриха некропол с 50 мумии

/КРОСС/ Голям некропол с около 50 мумии беше открит в Долината на царете в Египет близо до храмовия град Луксор. "В огромния некропол има останки на мумии, които биха могли да са членове на царското семейство, по-специално на царете Тутмос III и Тутмос IV от 18-та династия, управлявала от 1550 до 1292 г. пр. н.е.", съобщиха от египетското Министерство на антиките. Археолози, сред които има и експерти от Университета в Базел в Швейцария, откриха дървени саркофази, смъртни маски и съдове канопи, използвани за съхранение на отстранените при балсамирането органи. Сред мумиите има и на новородени. Чрез надписите по канопите са идентифицирани повече от 30 от мъртвите по име, сред които има и неизвестни преди принцеси, каза министърът на антиките Мохамед Ибрахим. Гробницата, подобно на други такива места, е разграбена в древни времена. Намира се в крайната северозападна част на Долината на царете, където е и гробницата на Тутанкамон, известен като цар Тут, пише Новинар.  

12 млн. евро спасени от измами

Над 60 % от сигналите за нередности при усвояването на европари са за нарушения при обществени поръчки. Това съобщи Борислав Хлебаров - шеф на дирекция АФКОС на МВР, която е партньор на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ).

Днес: Изложба на поморийски художници с името Георги

В навечерието на патронния празник на град Поморие – Гергьовден ще се спази традицията за организиране на изложба на поморийските именници. На 30 април 2014 г. /сряда/, от 18.00 ч. ще бъде открита художествената изложба, с участието на Георги Сотиров, Георги Скумов и Георги Димитров . Ценителите на изобразителното изкуство могат да споделят празника на именниците и да посетят Гергьовденската изложба във фоайето на Читалище”Просвета-1888” гр.Поморие

Експерт: Кери няма доказателства за руска намеса в Източна Украйна

/КРОСС/ Държавният секретар на САЩ Джон Кери няма доказателства за съпричастността на Русия към случващото се в източната част на Украйна. По време на закрито заседание във Вашингтон Кери е говорил за руската намеса в събитията в източната част на Украйна. Според него американското разузнаване е прихванало разговори на руски агенти. Въз основа на направения лексикален анализ американците са заключили, че протестите се координират от Москва. "Това означава, че американците нямат никакви доказателства", коментира политологът и дипломат Виктор Мизин.В специална публикация на The Daily Beast са поместени цитати на Кери от въпросното закрито заседание на Тристранната комисия - обществена организация, която има за цел да установи сътрудничество между САЩ, Европа и Япония."Нашето разузнаване е било в състояние да получи записи с разговори на руските тайни служби, които получават своите заповеди от Москва. Ние знаем точно кой даде тези заповеди и откъде са дошли тези хора", казва Кери. Държавният секретар на САЩ не споменава имената на конкретни руски длъжностни лица. Въпреки това той каза, че засечените разговори доказват, че Русия съзнателно се занимава с разпалване на размириците в източната част на Украйна." Не е случайно, че същите хора, които преди това се появиха в Крим и вГрузия, сега се появиха в източната част на Украйна. Това е бандитизъм, това е поведение на престъпна държава. Това е най-лошата форма на поведение", посочва Кери

Старият отпуск може да не се губи

Отпуските да не изгарят по давност. Тази сделка предложиха синдикатите на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) вчера.
Офертата дойде в отговор на искане от бизнеса да се премахне задължението да се правят годишни графици за отпуските. Това е залегнало и в програмата на кабинета за облекчаване на административната те Отпуските да не изгарят по давност. Тази сделка предложиха синдикатите на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) вчера. Офертата дойде в отговор на искане от бизнеса да се премахне задължението да се правят годишни графици за отпуските. Това е залегнало и в програмата на кабинета за облекчаване на административната те

Европа се готви за възход на протестните партии

Европейският парламент се готви за възход на нови протестни партии, пише френското издание "Фигаро".

Вестниците остават най-влиятелни


Може и да живеем в дигитална епоха, но печатното слово все още има най-голямо влияние. Вестниците продължават да бъдат смятани за най-достоверния източник на информация. Това показва допитване сред 320 високопоставени държавни служители във Великобритания, пише в. “Дейли мейл”.
Според учените от университета в Манчестър твърденията за упадък на Може и да живеем в дигитална епоха, но печатното слово все още има най-голямо влияние. Вестниците продължават да бъдат смятани за най-достоверния източник на информация. Това показва допитване сред 320 високопоставени държавни служители във Великобритания, пише в. “Дейли мейл”. Според учените от университета в Манчестър твърденията за упадък на

Куче във Великобритания се сдоби с карта за гласуване за евровота

/КРОСС/ Британската полиция започна разследване защо куче на име Зевс е вписано в списъка на избирателите за изборите за Европейски парламент в град Кливланд, съобщи Франс прес. Собственикът на ротвайлера Ръсел Хойл е обвинен, че е предоставил невярна информация по време на преброяването на избирателите, като е посочил за член на семейството си Зевс. Мъжът представил домашния си любимец като роднина и заявил, че Зевс е на 63 години. Той обаче не уточнил, че става дума за любимеца му, а годините всъщност са еквивалент на кучешките. Хойл може да бъде осъден да плати глоба или да прекара известно време в затвора заради шегата му с четириногия "Зевс Хойл".  

Ангел Славчев: Основният ни опонент е ДПС

"На тези избори можем да направим следното – чрез Европа да натиснем българските политици да си вършат работата и да защитават хората. Нашият слоган е „С грижа за хората“ и това ще работим, ще работим за българския народ", каза по време на предизборния дебат по БНТ зам.-председателят на „България без цензура“ Ангел Славчев, "На тези избори можем да направим следното – чрез Европа да натиснем българските политици да си вършат работата и да защитават хората. Нашият слоган е „С грижа за хората“ и това ще работим, ще работим за българския народ", каза по време на предизборния дебат по БНТ зам.-председателят на „България без цензура“ Ангел Славчев,

Три медала спечелиха лекоатлетите на Европул Бургас

С един златен и с два сребърни медала приключиха участието си състезателите от клуб „Европул Бургас“ на турнирите в Габрово и Дряново.

В Габрово Мирослав Загорчев се представи блестящо на 400 м гладко бягане и заслужи първото място и вниманието на специалистите от федерацията по лека атлетика. Ученикът от езиковата гимназия с преподаване на английски език „Гео Милев“ демонстрира форма, която дава надежди за нови успехи в предстоящи стартове на 200 и 400 метра през сезона. Сребърен медал спечели Константин Офилов.

На турнира в Дряново честта на „Европул Бургас“ беше защитена от Татяна Дячкова, която спечели сребърен медал на 1500 м бягане на писта. В старта взе участие и шампионката по спортно ходене Мария Димитрова, която постигна четвърти резултат с много добро лично време и буквално няколко метра я разделиха от бронзовия медал.

Следващите стартове на средни дистанции, в които ще се включат лекоатлетите от Европул ще бъдат на 800 м. състезания в Панагюрище на 2 май.

Обявиха актьорите, които ще участват в седмия епизод на „Междузвездни войни"

/КРОСС/ Студио Lucasfilm обяви имената на актьорите, които ще участват в седмия епизод на „Междузвездни войни", съобщи Deadline. Главните роли в лентата са поверени на Оскар Айзък, Адам Драйвър, Джон Бойега, Анди Съркис, Домнал Глийсън, Макс фон Сюдов и Дейзи Ридли. В кои образи ще се превъплътят актьорите не се съобщава. Според слуховете обаче Адам Драйвър ще бъде главният злодей в поредния епизод от космическата сага. Във филма участие ще вземат и Харисън Форд (Хан Соло), Кари Фишър (принцеса Лея), Марк Хамил (Люк Скайуокър) , Антъни Даниелс (C-3PO - златният друид), Питър Мейхю (Чубака ) и Кени Бейкър (дроидът R2D2).Снимките на лентата ще започнат в средата на месец май тази година. Планира се поредната част да излезе по кината през декември 2015 година. Седмият епизод трябва да постави началото на нова трилогия, която Lucasfilm планира да завърши след 4-5 години.

Ангел Славчев: Основният ни опонент е ДПС

"На тези избори можем да направим следното – чрез Европа да натиснем българските политици да си вършат работата и да защитават хората. Нашият слоган е „С грижа за хората“ и това ще работим, ще работим за българския народ", каза по време на предизборния дебат по БНТ зам.-председателят на „България без цензура“ Ангел Славчев,

Трима чужденци са бити пред мол в София

В столичната полиция е постъпило оплакване за побой над трима чужди граждани пред мол в София, съобщава агенция „Фокус”. От пресцентъра на СДВР уточняват, че   около 17 ч. днес е станало сбиване пред столичен мол, като по данни на пострадалите те са били нападнати от двама мъже. Пострадалите са прегледани в болница и са освободени. Към момента СДВР не дава информация за националността на пострадалите, нито на извършителите.

Държавата помага на читалищата с 3 млн. лева

/КРОСС/ Държавни пари са осигурени за ремонт на читалищните сгради и обновяване на библиотечния фонд до края на годината. В администрацията на Министерството на културата буквално валят заявления за участия от читалища. Освен за обновяване на библиотечния фонд читалищата може да кандидатстват за художествено-творческа дейност, частични ремонти и техническо оборудване и софтуер. Специална комисия ще разглежда кандидатурите. "Едно от изискванията е да има така нареченото подкрепящо писмо на кмета на общината, с което той реално гарантира, че това читалище работи и този тип дейност е целесъобразен", посочва доц. Венцислав Велев от дирекция „Нематериално културно наследство" в МК. До момента са кандидатствали над 1000 от общо 3 500 читалища в страната. Предвидени са 3 милиона лева, които трябва да стигнат до читалищата до края на юни. Срокът за кандидатстване изтича утре. За всички читалища, които не успеят да кандидастват сега ще има втори шанс - към средата на годината, когато ще бъдат отпуснати около 1 милион лева. Те ще се харчат приоритетно да подкрепа на дейността на читалищата, съобщи бТВ.  

12 млн. европари спасени от измами

Над 60 процента от сигналите за нередности при усвояването на европари са за нарушения при обществени поръчки. Това съобщи Борислав Хлебаров - шеф на дирекция АФКОС на МВР, която е партньор на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ). Данните са за периода 2007-2014 г. Други 21 на сто от нередностите са свързани с правилата за финансиране. 
Над 60 процента от сигналите за нередности при усвояването на европари са за нарушения при обществени поръчки. Това съобщи Борислав Хлебаров - шеф на дирекция АФКОС на МВР, която е партньор на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ). Данните са за периода 2007-2014 г. Други 21 на сто от нередностите са свързани с правилата за финансиране.

Мизерия: Измамени българи живеят в пещера в Кипър

В пещера, използвана за обор, живее в Кипър българското семейство Павел, на 45 г., и Марга, на 49 г. Принудени са да останат в ужасяващите условия, защото местният работодател не им плаща. Гурбетчиите се оплакали в полицията в Дериня.

Германският бизнес инвестира у нас заради евтиния труд

Проучване на Германо-Българската индустриално-търговска камара показва, че германските фирми искат да инвестират в България въпреки непредсказуемата политическа и социална среда и недобре развитата образователна система. Неефективна администрация и проблемите с обществените поръчки обаче притесняват бизнеса у нас.

Три големи лъжи на България белязаха нашия живот и този на децата ни

Историци и биографи на Уинстън Чърчъл не крият, че великият британски политик не е имал високо мнение за България и може да се каже, че направо ни е мразил. Причината за това не е прочутият виц, че Чърчил ни описвал като нация, която си честитим банята, когато се изкъпем. Причината е по-дълбока и се корени в периода на Първата световна война... Историци и биографи на Уинстън Чърчъл не крият, че великият британски политик не е имал високо мнение за България и може да се каже, че направо ни е мразил. Причината за това не е прочутият виц, че Чърчил ни описвал като нация, която си честитим банята, когато се изкъпем. Причината е по-дълбока и се корени в периода на Първата световна война...

Махат грамадата в памет на Пламен Горанов

Варна /КРОСС/ Грамадата от камъни пред сградата на община Варна, издигната в памет на самозапалилия се преди повече от година Пламен Горанов, както и двете разпънати в близост палатки на протестиращи варненци са временни обекти, поставени в нарушение на нормативната уредба. Това стана ясно на заседанието на общинския съвет, който във вторник излезе със становище кметът на Варна Иван Портних да нареди премахването им.Инициативата за решението дойде от Николай Недков (ДСБ), който от няколко седмици настоява алеята пред сградата да бъде разчистена. Портних обаче призова съветниците да поемат отговорност чрез гласуване. Вчера местните избраници го сториха, при това с пълно единодушие.Според Недков е недопустимо грамадата и палатките да загрозяват центъра на града в навечерието на летния туристически сезон и в разгара на надпреварата за "Европейска столица на културата 2019", в която Варна участва.Пламен Горанов се самозапали пред общината на 20 февруари 2013 г. с искане тогавашният кмет Кирил Йорданов и настоящият общински съвет да подадат оставка до края на деня. Час след самозапалването на Горанов правителството на Бойко Борисов подаде оставка. Същото направи и Кирил Йорданов, след като мъжът почина от изгарянията си на 3 март м.г. Веднага след това стотици варненци започнаха да носят камъни, цветя и свещи на мястото, на което изгоря Пламен.В последните месеци от грамадата постепенно изчезнаха неговите снимки, кандилата и посланията на десетки граждани

БТВ СНИМА ФИЛМ ЗА ИСПАНСКАТА ГРУПА CHAMBAO

 Само преди дни българската журналистка, репортер на „Преди обед“, Цвета Атанасова се завърна заедно със своя екип от Канарските острови, където испанската фламенко група CHAMBAO имаше концерт. След множество премеждия, лошо време, закъснение на полета на музикантите с цял един ден, както и струпване на огромно количество фенове, които имат уговорена среща за автограф с певицата La Mari, Цвети и екипът й са успели да документират най-вълнуващите моменти от това пътуване на групата. Филмът за CHAMBAO е част от поредицата на Георги Тошев „НепознатиТЕ“ по БТВ и ще бъде излъчен на 11 май. Очаквайте една нетрадиционна продукция, каквито са всички филми от поредицата „НепознатиТЕ“. Ще разберете интересни подробности около съдбата на групата, която внесе едно ново, по-разкрепостено звучене на испанската музика. Ще се срещнете и очи в очи с разказа на вокала La Mari, започнала своя нов живот буквално от дъното, за да се издигне до върха.

Страхотните CHAMBAO ще влязат във вашия дом на 11 май, за да ви заредят с любов и настроение за живот.

Концертите на CHAMBAO са в София на 6 юни, зала 1 на НДК, 20ч и във Велико Търново на 7 юни, Летен театър, 21ч.

Билетите са на цени от 30 до 80лв. и се продават на Билетен център НДК, на Туристически Информационен Център Велико Търново, в магазини Пикадили, Офис 1, Германос, на бензиностанции ОМВ и онлайн в системата на Eventim.bg

 

За контакти:

Елена Лозанова

Мениджър PR и реклама в АРТ БГ

Телефон: +359878 423 099

E-mail: elena@artbulgaria.org

www.artbg.org 

Възрастна жена се заклещи в камбанарията на катедрала в Уелс

/КРОСС/ 68-годишна жена е паднала на покрива на катедрала в Уелс, след като решила по-обстойно да разгледа кулите на сградата, съобщи BBC. Планът на жената обаче не проработил и тя паднала, заклещвайки се между две стени в камбанарията в продължение на три часа. Спасителната акция била излъчена директно по няколко британски телевизии. Възрастната жена е хоспитализирана с фрактури на таза и китките на ръцете.  

Българи живеят в пещера в Кипър

/КРОСС/ В пещера, използвана за обор, живее в Кипър българското семейство Павел, на 45 г., и Марга, на 49 г. Принудени са да останат в ужасяващите условия, защото местният работодател не им плаща. Гурбетчиите се оплакали в полицията в Дериня.Според показанията им те пристигнали в Кипър през юни миналата година за работа във ферма. Работодателят ги настанил да живеят в коптори в скала, използвани преди това за обори на кравите. В тях няма питейна вода, прозорци, мивка, за душ да не говорим.Потърпевшите заявили, че въпреки обещанията работодателят не им е платил разходите за пристигането и не им плащал уговорените надници. За работа 29 дни в месеца по 8 часа на ден досега им е дал само 450 евро и това е било преди 4 месеца.Полицията и областната служба по труда в Амохостос са започнали разследване по жалбата на двамата българи. Друг сънародник стана жертва на измама за работа в Кипър навръх Великден. Стефан Златков от Панагюрище спа 3 нощи на улицата, оставен сам, без пари, покрив и работа. Сънародници му купиха билет за връщане у дома, пише "24 часа".

Българи живеят в пещера в Кипър

В пещера, използвана за обор, живее в Кипър българското семейство Павел, на 45 г., и Марга, на 49 г. Принудени са да останат в ужасяващите условия, защото местният работодател не им плаща. Гурбетчиите се оплакали в полицията в Дериня.
Според показанията им те пристигнали в Кипър през юни миналата година за работа във ферма. В пещера, използвана за обор, живее в Кипър българското семейство Павел, на 45 г., и Марга, на 49 г. Принудени са да останат в ужасяващите условия, защото местният работодател не им плаща. Гурбетчиите се оплакали в полицията в Дериня. Според показанията им те пристигнали в Кипър през юни миналата година за работа във ферма.

2014 година - рай за кърлежите и тежка за инфекционистите

/КРОСС/ Годината се очертава като рай за кърлежите и тежка за инфекционистите. Заради благоприятните за тях климатични условия бурно се размножиха дребните полски гризачи, включително мишките, които пренасят кърлежи.  "Има ли много мишки, се очаква и бум на кърлежи дермацентур - преносители на рикетсии и туларемия. Това е типично за време със среднодневни температури над 5 градуса. Заради топлата зима месец по-рано от обичайното - още през март, се появиха и кърлежите, които паразитират по хората. Те пренасят лаймската болест и марсилската треска. Всичко това води до извода, че са налице условия за пикова година за паразитете." Това каза за "24 часа" проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център за заразни и паразитни болести и национален консултант по микробиология. Министерството на здравеопазването е дало предписание на кметовете да започнат по-рано да пръскат за кърлежи, а от май - и за комари, заради втория риск, който тревожи епидемиолозите.  

Опасен язовир заплашва да залее село Мокрен

Село Мокрен е заплашено да потъне във водите на язовир "Калън дере" и да се повтори трагедията от Бисер.
Водоемът във военния полигон "Ново село", който се използва за американска база, е много опасен заради повреден изпускател. Това беше установено след проверка на областната управа в Сливен. Проблемът е, че при по-голям дъжд водата може да залее Село Мокрен е заплашено да потъне във водите на язовир "Калън дере" и да се повтори трагедията от Бисер. Водоемът във военния полигон "Ново село", който се използва за американска база, е много опасен заради повреден изпускател. Това беше установено след проверка на областната управа в Сливен. Проблемът е, че при по-голям дъжд водата може да залее

Стачка затвори метрото в Лондон за 48 часа

Служителите на лондонското метро започнаха 48-часова стачка в знак на протест срещу съкращенията на работни места. Това означава, че над три милиона души ще трябва да си търсят алтернативен транспорт днес и утре. Синдикатът на работниците от жп, морския и обществения транспорт RMT е инициатор на новото протестно движение срещу съкращаването на 960 позиции на гишетата на метростанциите.

ОТВАРЯТ ВТОРИ КОНЦЕРТ НА LARA FABIAN В СОФИЯ!

 Интересът за концерта на LARA FABIAN на 23 октомври е огромен. Феновете, верни на своя вкус и на почитта си към френската певица, са закупили билет още в първия месец след отваряне на събитието. Организаторите споделят, че не са получавали толкова много писма и съобщения от почитатели от времето на първия концерт на ирландските шедьоври Lord of the dance в София. Големите привърженици на LARA FABIAN искат да вземат най-добрите места. Затова ART BG отваря още един концерт на световната звезда – на 22 октомври, в зала 1 на НДК, София, от 20:00ч. Билетите са на същите цени, както за концерта на 23-ти.

Самата LARA FABIAN иска да направи повече от един концерт в България, тъй като гостува за първи път тук и има огромно желание да бъде максимално време сред публиката, да се срещне със своите фенове и да даде всичко от себе си, за да зарадва почитателите. Голямата звезда на френската музика е в добро здраве и в момента планира мащабно турне от септември.

Концертите на LARA FABIAN в София са на 22 и 23 октомври, в зала 1 на НДК, от 20:00ч.

Билетите за концерта на 22 октомври влизат в продажба от днес. Първите 300 билета са на промоционални цени с 10 лева по-ниски от редовните, които са от 50 до 100лв. и ВИП 150лв.

Можете да ги закупите на Билетен център НДК, в магазини Пикадили, Офис 1, Германос, на бензиностанции ОМВ и онлайн в системата на Eventim.bg

 

За контакти:

Елена Лозанова

Мениджър PR и реклама в АРТ БГ

Телефон: +359878 423 099

E-mail: elena@artbulgaria.org

www.artbg.org 

Погребаха удавеното детенце край Винево до майка му и баба му, оставиха място и за дядото

4-годишният Мерт бе погребан след 17:00 часа във вторник във Винево. Тялото на най-малкия член на изчезналото във водния ад семейство Рамаданови бе открито 6 часа и половина по-рано в тинята на зловещия язовир край Винево.
„Трагедията е голяма. Гробът на малкия Мерт е до гробовете на майка му и баба му. 4-годишният Мерт бе погребан след 17:00 часа във вторник във Винево. Тялото на най-малкия член на изчезналото във водния ад семейство Рамаданови бе открито 6 часа и половина по-рано в тинята на зловещия язовир край Винево. „Трагедията е голяма. Гробът на малкия Мерт е до гробовете на майка му и баба му.

Царят е гол! Велик Реал потроши "баварската машина" и е близо до десетата

Реал детронира Байерн и е на финал в Шампионската лига! Испанците попиляха своя съперник насред "Алианц Арена" с 4:0 и продължават напред с общ резултат 5:0! В герой за "белия балет&quo...

Побой над трима чужденци в столичен мол

Пострадалите са прегледани в болница и са освободени. Към момента няма информация за националността на пострадалите, нито на извършителите

Животновъдите готвят протести след 10 май

До 10 май да се изпълнят финансовите ангажиманти по споразумението, подписано в края на 2013 г., поискаха животновъди и заплашиха че след 10 май започват протести.

Дискова херния прати тетевенския кмет под домашен арест

/КРОСС/ Апелативен съд - Велико Търново промени решението си от 27 март тази година и пусна от ареста кмета на Тетевен Милен Милев. Изменението на наложена мярка за неотклонение „задържане под стража" в „домашен арест" се налага, заради влошеното здравословно състояние на Милев и представените за това доказателства. Заключение на лекари от Ловешката болница показва, че престоят в ареста е обострил дисковата херния на кмета на Тетевен. Тричленна лекарска комисия от Затворническа болница в София е констатирала в петък, че се налага оперативно лечение на заболяването на Милен Милев, предаде Дарик. Тъй като в здравното заведение не разполагат с условия за това, Апелативния съд в старата столица постанови кметът да остане под „домашен арест" на постоянния си адрес в Тетевен, като решението не подлежи на обжалване и протест. Милев и тримата му заместници бяха арестувани на 17 март следобед при акция на ДАНС. Обвиненията са за длъжностни престъпления за периода април 2012 - август 2013 г.  

Условна присъда за прокурорски син, прегазил двама пешеходци

Условна присъда получи обвинен за двойно убийство на пътя. Софийският градски съд постанови тригодишна условна присъда за прокурорския син Бисер Андреев, съобщава БНР. На 5 август 2011 г. младежът прегази 39-годишната Паола Тодорова и 34-годишния Николай Спасов. Инцидентът стана на столичния бул. България при изпреварване. Съдът прие експертиза, в която е посочено, че другата кола е ускорила по време на маневрата. В първите дни след инцидента в медиите се появи версията за гонка, но тя не беше потвърдена официално, съобщава БНТ. Роднините на жертвите казаха, че за тях това не е присъда и ще я обжалват. Защитникът им обаче твърди, че съдът е бил безпристрастен. Според адвокат Стефан Ботев осъдителната присъда доказва, че съдебният състав не се е повлиял от факта, че бащата на подсъдимия е прокурор. Заради което делото започна трудно, обиколи няколко града. По него имаше и поредица от отводи на колегите на Венцислав Андреев, който днес беше до сина си в съдебната зала, уточнява БНТ.

Монсерат Кабайе се изправя пред съда

/КРОСС/ Съд на Барселона започна да разглежда делото срещу Монсерат Кабайе. Световноизвестната оперна певица е обвинена в укриване на данъци в размер на над 500 000 евро. Престои през май 81 -годишната певица да се яви пред съда, за да даде показания по делото. Според следствието, Кабайе е получила разрешение за пребиваване в Андора, за да избегне плащането на данъци в испанската хазна. Фактически оперната прима не е променяла местоживеенето си. По-специално, през 2010 г. певицата изнася концерти по целия свят, а малка андорска компания е изготвила данъчната й декларация. И всичко това с цел да прикрие своите доходи от облагане.Прокурорката Кармен Морено се е обърнала в съда с искане частично да бъдат замразени имуществото на певицата и нейните банкови сметки.  

3 години условно за прокурорски син убил с колата си двама души на тротоар


Син на прокурор получи 3 години условно за прегазването на двама пешеходци, предаде БНТ. Софийският градски съд аргументира решението си с това, че изпреварваният автомобил е ускорил и така е предизвикал катастрофата. 24-годишният към днешна дата Бисер Андреев работи в съдебната охрана и е син на прокурора Венцислав Андреев.

Инцидентът стана на столичния бул. "България" при изпреварване. В първите дни след инцидента в медиите се появи версията за гонка, но тя не беше потвърдена...

Потвърдено: Клуни е сгоден!

/КРОСС/ Майката на актьора Джордж Клуни потвърди, че синът й е сгоден за Амал Аламуддин."Аз съм много доволна. Амал е прекрасно момиче и аз много я обичам", каза 74-годишната Нина Клуни пред списание „Hello". Новината за годежа на заклетия ерген гръмна миналата седмица, когато по време на вечеря в лъскав ресторант на безимения пръст на момичето лъсна диамантен пръстен.Малко по-късно бе съобщено, че двойката е отпразнувала годежа си в лосанджелиското заведение Craig's, където Клуни обича да отбелязва важните събития в живота си.

Божинов последва Неймар

Идеята на Неймар да се снима със сина си как двамата държат банани подлуди футболните хора в социалните мрежи. Бразилецът реагира на запратения плод към Даниел Алвеш, негов съотборник в “Барселона”, по време на мача с “Виляреал” (3:2).
Как държат или хапват банан публикуваха снимки Марио Балотели (“Милан”), Роберт Левандовски (“Борусия”-Дортмунд Идеята на Неймар да се снима със сина си как двамата държат банани подлуди футболните хора в социалните мрежи. Бразилецът реагира на запратения плод към Даниел Алвеш, негов съотборник в “Барселона”, по време на мача с “Виляреал” (3:2). Как държат или хапват банан публикуваха снимки Марио Балотели (“Милан”), Роберт Левандовски (“Борусия”-Дортмунд

Погребаха удавеното детенце край Винево до майка му и баба му, оставиха място за дядото

4-годишният Мерт бе погребан след 17:00 часа във вторник във Винево. Тялото на най-малкия член на изчезналото във водния ад семейство Рамаданови бе открито 6 часа и половина по-рано в тинята на зловещия язовир край Винево.
„Трагедията е голяма. Гробът на малкия Мерт е до гробовете на майка му и баба му. 4-годишният Мерт бе погребан след 17:00 часа във вторник във Винево. Тялото на най-малкия член на изчезналото във водния ад семейство Рамаданови бе открито 6 часа и половина по-рано в тинята на зловещия язовир край Винево. „Трагедията е голяма. Гробът на малкия Мерт е до гробовете на майка му и баба му.

Глобиха шуменец псувал персонала на варненско заведение

Вчера около 01:40 часа, в гр. Варна, на ул. "Преслав" в заведение за хранене, Е.З. на 37 г. от гр. Шумен, е извършил непристойни действия, нарушаващи обществения ред, съобщиха от пресцентъра на полицията за Moreto.net. Действията са се изразявали в неуважение към персонала на заведението, като е употребил ругатни, псувни и обидни думи по техен адрес.

Повдигат обвинения на Мария Дивизиева след празниците

Повдигат обвинения на началника на кабинета на Пламен Орешарски след празниците, съобщиха от прокуратурата.

US-астронавтите може да скачат с батут до Космоса

В коментар за новите американски санкции срещу Русия, включително спирането на доставките за космическата индустрия, Дмитрий Рогозин предложи на Вашингтон да търси алтернативи за транспорта до Международната космическа станция.

“Аеросмит” излизат на две сцени в София

Две сцени ще бъдат построени за концерта на Две сцени ще бъдат построени за концерта на "Аеросмит" в София. Стивън Тайлър и компания ще излязат пред българската публика на 17 май на стадион "Локомотив" по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис". Техническото оборудване ще започне да пристига още от 12 май. Пиротехнически ефекти и огромни видеоекрани ще бъдат включени в шоуто. Голямата

Турчинов поиска оставките на полицейските шефове в Луганск и Донецк

/КРОСС/ Изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов е поискал личният състав на милицията и ССУ в източната част на страната да бъде изцяло обновен.„Също така искам от министъра на вътрешните работи Арсен Аваков да уволни ръководителите на областните управления на МВР на Луганск и Донецк. Да бъдат освободени всички представители на силовите структури по места, които не са способни да изпълнят професионалните си задължения. Тези т.нар. правоохранители, които предадоха Украйна трябва да отговарят пред закона", заяви Турчинов.

16 г. затвор за тройното убийство в кв. “Гео Милев”

17 години след жестокото тройно убийство в столичния кв. “Гео Милев” подсъдимият Димитър Кънчев най-сетне получи окончателна присъда. Вчера Върховният касационен съд (ВКС) се произнесе по делото, което стана нарицателно за бавно правосъдие у нас и прати Кънчев за 16 години зад решетките. Той обаче вече е излежал близо три години и половина ... 17 години след жестокото тройно убийство в столичния кв. “Гео Милев” подсъдимият Димитър Кънчев най-сетне получи окончателна присъда. Вчера Върховният касационен съд (ВКС) се произнесе по делото, което стана нарицателно за бавно правосъдие у нас и прати Кънчев за 16 години зад решетките. Той обаче вече е излежал близо три години и половина ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване