Несебър развива културния и поклонническия туризъм

Приключи реставрацията и консервацията на църквите „Св.Йоан Кръстител", „Св.Параскева" и околното им пространство в Стария Несебър. В рамките на завършилия проект &bd...

Чакат ни порои и сняг по Гергьовден

Втора порция поройни дъждове, дори сняг ни предстоят през 6-те почивни дни в началото на май. На приятно и сравнително топло време ще се радваме през периода 1-4 май, когато дневните температури ще бъдат между 15 и 20 градуса. Почти в цялата страна обаче в следобедните часове ще вали дъжд.

Ивелин Попов стана №1 в Русия

Капитанът на българския национален отбор по футбол стана най-добър играч на 27-ия кръг в руската Премиер лига


21 жертви на ураганни бури в САЩ

Броят на загиналите при ураганните бури в САЩ достигна 21 души във втория ден, в който бушува природната стихия, предаде Ройтерс. Торнадо е преминало през родния град на Елвис Пресли Тупело,, щата Мисисипи, като е причинило множество разрушения. Един човек е загинал. „Наистина беше ужасно. Опитвахме се да помогнем на хората”,

Ураганни бури в САЩ взеха 21 жертви (снимки+видео)

Броят на загиналите при ураганните бури в САЩ достигна 21 души във втория ден, в който бушува природната стихия, предаде Ройтерс.
Торнадо е преминало през родния град на Елвис Пресли Тупело,, щата Мисисипи, като е причинило множество разрушения. Един човек е загинал. „Наистина беше ужасно. Опитвахме се да помогнем на хората”, Броят на загиналите при ураганните бури в САЩ достигна 21 души във втория ден, в който бушува природната стихия, предаде Ройтерс. Торнадо е преминало през родния град на Елвис Пресли Тупело,, щата Мисисипи, като е причинило множество разрушения. Един човек е загинал. „Наистина беше ужасно. Опитвахме се да помогнем на хората”,

Берлускони заяви, че е приятел на германския народ след свое скандално изказване


Бившият италиански премиер Силвио Берлускони заяви, че е приятел на германския народ след острите реакции на изказването му, че "за германците концлагерите никога не са съществували", предаде агенция "Франс прес".

"Абсурдно е да ми се приписват антигермански настроения или някаква враждебност към германския народ, на който съм приятел", се казва в изявление на Берлускони, поместено на сайта на партията му "Форца Италия".

Берлускони обвинява европейската левица, че е...

Тристранката обсъжда удължаване на майчинството

Представителите на тристранния съвет за сътрудничество ще обсъдят днес идеята за удължаване на платеното майчинство с половин година. Предложението е на КНСБ, според които в момента родителите не се възползват от правото си на шестмесечно допълнително майчинство, защото то е неплатено. Синдикалистите предлагат държавата или работодателите да осигуряват заплащане за допълнителната половин година. Очаква се представителите на тристранния съвет да обсъдят и промени в Правилника за устройството и организацията на работа на медицинските експертизи.

Кризата унищожила 100 000 работни места в Хърватия

По време на кризата в Хърватия бяха закрити над 100 000 работни места. Кризата изяде и един държавен бюджет.

Русия няма да нахлуе в Украйна, където се стигна до кървави сблъсъци

/КРОСС/Русия няма да нахлуе в Украйна. Това е уверил руският военен министър Сергей Шойгу в разговор с американският си колега Чък Хейгъл.  Москва изразява загриженост от безпрецедентното увеличение на военната активност на САЩ и НАТО близо до границите на Русия. Шойгу е призовал Хейгъл да помогне за "успокояване на реториката". Руският военен министър е заявил още, че руските сили, които извършваха учения край украинската граница, са се върнали на постоянните си позиции, без обаче да даде подробности. Шефът на Пентагона е предупредил руската страна, че ако продължава дестабилизиращото влияние на Русия в Украйна, ще последват нови санкции срещу Москва. Световните информационни агенции съобщиха за кървави сблъсъци между проруски активисти и националисти на митинг на националното единство в Донецк, Украйна.  В центъра на източния град митинг в подкрепа на украинското правителство беше атакуван от представители на самообявената Донецка народна република. За един час районът около Олимпийския стадион се превърна в бойно поле. Половин час от началото на проукраинския митинг до стадиона милицията беше оградила района и всичко изглеждаше спокойно, съобщиха специалните пратеници на Нова ТВ в Украйна Николай Дойнов и Росен Илиев, които бяха в епицентъра на събитията. Няколко минути по-късно се чуват първите скандирания по булеварда. Идват тълпи - мъже, жени, възрасни хора, които носят бухалки, дървени сопи, клони, боксове. По средата е милицията

Двойно повече са желаещите да се пенсионират, потвърди Бисер Петков

Дефицитът във Фонд Пенсии заради повечето новоотпуснати пенсии ще бъде покрит с осигурен ресурс от 45,5 млн. лв.


Парламентът пак под око! Еколози кръжат около него!

Природозащитници организират днес мирно събиране в градинката до парламента. Срещата е насрочена за 12 часа, а час по-късно депутатите се събират, за да гласуват промените в Закона за устройство на черноморското крайбрежие: От нас зависи бъдещето на българското Черноморие - на Карадере, Иракли, Камчийски пясъци, Странджа и другите останали диви места там. Утре можем да предизвикаме депутатите да гласуват забраната за ново жилищно застрояване на изброените места - или сърдито да им отговорим и да се върнем на улицата гневни.

Претендентите за шеф на ЕК в първи тв дебат

На тези избори основните политически сили на европейско ниво обявяват кандидатите си за председател на Европейската комисия преди предстоящите избори за Европарламент

Без ток във Варненска област днес ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 29 април - вторник, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 16:00 ч. - с.Медовец, с.Поляците и с.Лопуна, обл.

Протест срещу строежите по Черноморието

/КРОСС/Докато депутатите гледат на второ четене промените в Закона за Черноморското крайбрежие, в рамките на извънредното заседание днес, пред парламента природозащитници ще протестират срещу строежите по Черноморието. Демонстрантите ще настояват отново за промени, които ще спрат бетона край морето и няма да позволяват занапред казуси като "Карадере".  Текстовете забраняват строителство в онези територии от зони А и Б на Черноморското крайбрежие, които съвпадат със защитени зони от екомрежата "Натура". Предложените законови промени обаче не срещнаха подкрепата на Парламентарните комисии по регионално развитие и околна среда.

Премиерът подписва бизнес меморандум с Хърватия

Премиерът Пламен Орешарски ще замине на официално посещение в Хърватие. Министър председателят ще се срещне „на четири очи“ с хърватския си колега Зоран Миланович. След разговора двамата ще подпишат двустранни документи за сътрудничество в областта на образованието и културата. Орешарски ще участва и в откриването на Българо-хърватски бизнес форум, организиран от Хърватската асоциация на работодателите. На този форум ще бъде подписан Меморандум за разбирателство между хърватската Агенция за малки предприятия и българския й аналог – Агенцията за насърчаване на малки и средни предприятия. В делегацията до Хърватия ще участват образователният министър Анелия Клисарова, зам.-министърът на културата Васил Василев и зам.-министърът на икономиката Бранимир Ботев.

Военните летят ниско над столицата, готвят се за 6 май

Започва подготовката за традиционния военен парад за Деня на Българската армия, съобщи Нова телевизия.
Днес, утре и на 5 май преди обед военновъздушните сили планират тренировъчни полети на ниска височина в небето над столицата.
В празничния ден парадът в София ще се проведе от 10.00 до 11.00 часа.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - Започва подготовката за традиционния военен парад за Деня на Българската армия, съобщи Нова телевизия. Днес, утре и на 5 май преди обед военновъздушните сили планират тренировъчни полети на ниска височина в небето над столицата. В празничния ден парадът в София ще се проведе от 10.00 до 11.00 часа. Виж тук новите електронни издания в MediaMall -

Военните летят ниско над София, готвят се за 6 май

Започва подготовката за традиционния военен парад за Деня на Българската армия, съобщи Нова телевизия.
Днес, утре и на 5 май преди обед военновъздушните сили планират тренировъчни полети на ниска височина в небето над столицата.
В празничния ден парадът в София ще се проведе от 10.00 до 11.00 часа.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - Започва подготовката за традиционния военен парад за Деня на Българската армия, съобщи Нова телевизия. Днес, утре и на 5 май преди обед военновъздушните сили планират тренировъчни полети на ниска височина в небето над столицата. В празничния ден парадът в София ще се проведе от 10.00 до 11.00 часа. Виж тук новите електронни издания в MediaMall -

Обезоражиха ученик преди да успее да стреля в училище

/КРОСС/Ученик нахлу въоръжен с автомат и два пистолета в класна стая на училище в американския щат Тексас. Нападателят обаче бил задържан, преди да успее да стреля. Няма пострадали.  Родителите му разбрали за липсващото от дома им оръжие, веднага са подали сигнал и навреме е предотвратен инцидент. Името на 17-годишното момче засега не се съобщава. Полицията провежда разпит. Училището, в което се обучават 3200 ученици, е било затворено за кратко.  

Местан на десант с автобуса на ДПС

/КРОСС/Всички кандидати за евродепутати на ДПС да бъдат в София на 3 май вечерта, за да тръгнат заедно с лидера на партията Лютви Местан на официална предизборна обиколка от 4 май. Такава депеша са получили от централата на Движението номинираните за мандат в Брюксел, пише "Стандарт". Всички евродепутати заедно с Местан ще бъдат в традиционния предизборен автобус на движението, който вече е брандиран с номера на партията в интегралната бюлетина - 29. Както и с мотото на кампанията за европейските избори: "ДПС в Европа! Европа в България". Първата спирка на автобуса ще е съборът в Ябланово, където ще бъде отбелязана годишнината от т.нар. Майски събития от 1989 година. Близо 30 възпоменателни митинги и чествания са предвидени по календар от активистите и симпатизантите на движението. Най-вероятно на 17 май ще е един от най-грандиозните митинг-събори, този в историческата местност Демир баба теке край Исперих. Там по традиция се събират хиляди от цялата страна, а през последните години съборът посреща гости от Румъния, Македония, Гърция и Турция. На следващия ден по предварителна програма е възпоменателният митинг в село Пристое, Шуменско. А на 19 май кандидатите за евродепутати на ДПС ще бъдат в Джебел, Кърджалийско. Запознати припомниха, че от 1998 година датата е избрана и за празник на града. Джебел ще бъде една от последните спирки на предизборния автобус на ДПС за кампанията. А тази година се навършва четвърт век от Майските събития.  

Съдят футболиста Балджийски за убийство по непредпазливост

Бившият футболист на Славия Борислав Балджийски ще бъде съден за убийството на юриста от Топлофикация Петър Алексов, което обаче е извършено по непредпазливост. Драмата се разигра в началото на август м.г. пред казино в столичния квартал Красно село. Свидетели твърдят, че Алексов се държал агресивно с Балджийски и компанията му. След размяната на реплики Петър си тръгнал, но футболистът го настигнал и ударил с юмрук в лицето. Адвокатът паднал и при падането си е ударил главата в шахта, което е причинило смъртта.

Парламентът гледа ветото върху Закона за земите

Извънредно заседание ще проведат днес депутатите в Народното събрание. През допълнителния си работен ден народните представители са определили програма от три точки. В началото на заседанието си пленарната зала ще разгледа ветото, което президентът Росен Плевнелиев наложи върху Закона за собствеността и ползуването на земеделските земи. Той бе приет на 4 април, но седмица по-късно държавният глава го върна за ново обсъждане. Мотивите на Плевнелиев са, че парламентът не е представил пълни мотиви към приетите промени – причини, налагащи корекциите в уредбата, целите, които трябва да бъдат изпълнени с новите текстове, финансовите средства, които ще са необходими за прилагането на новите разпоредби. „Нито един от тези елементи не може да бъде намерен в мотивите към законопроекта. За съжаление, това не е изключение, а се налага като практика в работата на парламента“, пише в мотивите си президентът. Приетите от парламента изменения предвиждат нови правила за придобиване и право на собственост върху земеделски земи от физически и юридически лица. Според държавния глава тези корекции противоречат на Конституцията. Втора точка от програмата на парламента е второ гласуване на промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, а трета – проточилото се второ четене на измененията в Закона за обществените поръчки.

ДАНС подгони бежанци джихадисти

Подготвя се екстрадирането на осем чужденци, влезли нелегално у нас и поискали статут на бежанци. Те са заподозрени в тероризъм.

Пламен Орешарски на официално посещение в Хърватия

/КРОСС/Министър-председателят Пламен Орешарски ще направи еднодневно официално посещение в Хърватия. В рамките на визитата българският премиер ще се срещне с хърватския си колега Зоран Миланович и ще участва в Българо-хърватски бизнес форум. В делегацията ще участват министърът на образованието Анелия Клисарова, заместник-министърът на културата Васил Василев, заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев, както и представители на бизнеса. След срещата на „четири очи" между Пламен Орешарски и хърватския премиер Зоран Миланович, ще се проведе церемония по подписване на двустранни документи за сътрудничество в областта на образованието и културата. На обяд българската делегация ще посети Хърватската асоциация на работодателите, където ще бъде открит Българо-хърватски бизнес форум и ще бъде подписан Меморандум за разбирателство между хърватската Агенция за малки предприятия и инвестиции и българската Агенция за насърчаване на малките и средни предприятия. По-късно премиерът Пламен Орешарски ще се срещне и с българската общност в Хърватия.  

Самолети ще прелитат над София в подготовка за парада на Гергьорден


От днес започва подготовката за провеждането на въздушната част от военния парад по случай Гергьовден, който се чества като Ден на храбростта и празника на Българската армия.

На 29 и 30 април, както и на и 5 май, вертолети и самолети от състава на Военновъздушните сили ще изпълнят тренировъчни полети с прелитане на малка височина над София, в района на площад "Княз Александър I" . Полетите ще бъдат изпълнявани от 10 ч. до 11.30 ч. и от 14 ч. до 15.30 ч., съобщи пресцентърът на...

Депутатите заседават извънредно

/КРОСС/ Заради липсата на кворум и провалените заседание на Народното събрание преди Великденската ваканция, днес депутатите заседава извънредно. Народните представители ще обсъдят ветото на президента Росен Плевнелиев върху промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, както и измененията на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и промените в Закона за обществените поръчки. В мотивите към ветото на президента Росен Плевнелиев се посочва, че няма как държавният глава да се съгласи Народното събрание да въведе забрана българските граждани да придобиват собственост върху земеделска земя. „Над 2 милиона български граждани зад граница няма да могат да придобиват право на собственост - така вместо законодателят да създава условия те да осъществяват стопанска дейност и да развиват икономиката чрез инвестиция в земеделието, въвежда забрани", е записано в мотивите на държавния глава. Народните представители ще разгледат на второ четене промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и в Закона за обществените поръчки. Пленарното заседание започва от 13.00 ч.  

Депутатите заседава извънредно

/КРОСС/ Заради липсата на кворум и провалените заседание на Народното събрание преди Великденската ваканция, днес депутатите заседава извънредно. Народните представители ще обсъдят ветото на президента Росен Плевнелиев върху промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, както и измененията на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и промените в Закона за обществените поръчки. Пленарното заседание започва от 13.00 ч.  

Пътна обстановка в страната - 29 април

Във връзка с настъпването на активния почивен сезон и с цел осигуряване на по-висока безопасност, ще се ограничава движението по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за официалните празнични дни и дните петък и неделя: 1) за периода от 1 юли до 15 септември вкл.

Санкциите срещу Русия - недостатъчни, ЕС - разединен

Западна преса: Европа се страхува от търговска война с Русия


Откриха мъртъв бившия шеф на разузнаването на Венецуела

Бившият ръководител на националното разузнаване на Венецуела Елиесер Отаис бе открит мъртъв в един от районите на столицата Каракас, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на съобщение на министъра на вътрешните работи на страната Мигел Родригес.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Бившият ръководител на националното разузнаване на Венецуела Елиесер Отаис бе открит мъртъв в един от районите на столицата Каракас, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на съобщение на министъра на вътрешните работи на страната Мигел Родригес. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Ученик нахлу въоръжен в тексаско училище

Задържан е навреме, след като тодителите подали сигнал

Избраха Ивелин Попов за играч на кръга в Русия

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов беше обявен за най-добър играч на 27-ия кръг в руската Премиер лига. Той получи повече вотове от вратаря Игор Акинфеев и халфа Александър Самедов ...

Части от Варна без вода и днес

Днес някои части от центъра на Варна ще са без вода, информират от ВиК-Варна. В района между бул."Владислав Варненчик", бул."Мария Луиза", ул."Антим I" и бул."Съб...

От Лондон поискаха Коко Динев да напусне

Нова порция атаки полетя към благодетеля на Локо (Пд) Коко Динев. Организираните фенове на "смърфовете" в Лондон - "London Crew" се солидаризираха с исканията бизнесменът да напусн...

В Розово категорични - вземаме само българи

Ако ще идват чужди хора в Розово, приемаме само българи. Това е категоричната позиция на скандалното казалъшко село Розово, чиито жители успяха да прогонят законно взели къща под наем сирийски граждан...

Бастос струвал на Левски по 915 лв. на минута

Бразилският халф Рафаел Бастос официално разтрогна с Левски и вече не е част от отбора. Той обаче излезе повече от солено на Тодор Батков, който общо му е дал 175 000 евро, пише „Меридин мач...

Камерън подава оставка, ако не успее с референдума за ЕС

Британският премиер Дейвид Камерън обеща да подаде оставка, ако след евентуалното му преизбиране не успее да организира референдум за излизане от Европейския съюз, съобщи в. "Индипендънт",...

„Стандарт енд Пуърс” понижи рейтинга на „Газпром”

Бяха коригирани още рейтингите на „Лукойл” и „Роснефт”

Торнадо в Мисиспи и Алабама уби 9 души

Най-малко девет души са били убити от торнадо, ударило щатите Мисисипи и Алабама в САЩ.

Условията за бежанци у нас - от плачевни вече по-човешки

"Хюман Райтс Уоч": Полицията обаче масово ги връща в Турция с бой


Чиповете стават новите любимци на Samsung

Корейците отчитат второ поредно тримесечие със спадаща оперативна печалба


Млади огнеборци ще мерят сили за купа "Свиленград"

Проявата е на стадион „Колодрума”, 30-и април, 9, 30 часа

Япония и Канада последваха САЩ и ЕС в разширяването на санкциите срещу Русия

Всички усилия за дестабилизиране на ситуацията в Украйна ще имат последствия, посочиха от канадското правителство


Япония и Канада се присъединиха към САЩ и ЕС в санкциите си срещу Русия

Всички усилия за дестабилизиране на ситуацията в Украйна ще имат последствия, посочиха от канадското правителство


Жилище в София се продава средно за 69 дни

Пазарът на жилища в София се активизира през последната половин година. Доказателство за това е, че докато преди 6 месеца един жилищен имот се е продавал за средно 93 дни от публикуването на обявата, сега времето вече е 69 дни. Това съобщи по време на семинар в столицата вчера Теодора Димитрова, управител на една от най-големите агенции в страната Пазарът на жилища в София се активизира през последната половин година. Доказателство за това е, че докато преди 6 месеца един жилищен имот се е продавал за средно 93 дни от публикуването на обявата, сега времето вече е 69 дни. Това съобщи по време на семинар в столицата вчера Теодора Димитрова, управител на една от най-големите агенции в страната

Георги Младенов обяви разширен състав от 22 играчи за Евробаскет 2015

Новият селекционер на националния отбор Георги Младенов обяви разширения състав от 22 играчи, които ще започнат подготовката за Евробаскет 2015. 
Сред неговите избранници засега отсъстват братята Калоян и Деян Иванови.  
Все пак в състава са Николай Върбанов, Божидар Аврамов, Асен Великов, както и Александър Везенков, който прави бляскава кариера Новият селекционер на националния отбор Георги Младенов обяви разширения състав от 22 играчи, които ще започнат подготовката за Евробаскет 2015. Сред неговите избранници засега отсъстват братята Калоян и Деян Иванови. Все пак в състава са Николай Върбанов, Божидар Аврамов, Асен Великов, както и Александър Везенков, който прави бляскава кариера

Откриха убит бившия шеф на разузнаването на Венецуела

Бившият ръководител на националното разузнаване на Венецуела Елиесер Отаис бе открит мъртъв в един от районите на столицата Каракас, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на съобщение на министъра на вътрешните работи на страната Мигел Родригес.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Бившият ръководител на националното разузнаване на Венецуела Елиесер Отаис бе открит мъртъв в един от районите на столицата Каракас, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на съобщение на министъра на вътрешните работи на страната Мигел Родригес. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

На тази дата: Умира Константин Щъркелов


"На тази дата" беше сред най-харесваните рубрики във вестник "Дневник" в продължение на години. Сега тя се възражда онлайн, като ще използва богатия архив на медиата и ще допълва поредицата с нови статии. Всеки ден ще ви припомняме накратко интересни събития, които са се случили на тази дата.

На 29 април 1961 г. умира художникът Константин Щъркелов, един от най-видните български пейзажисти, репресиран от комунистическата власт след 1944 г. заради убежденията си.
...

Серийното БМВ i8 излиза на пазара с цена 126 000 евро (видео)


След електромобила i3 спортният хибриден модел i8 ще стане вторият представител на суббранда на БМВ, предлаган на избрани пазари. Като се появи в шоурумите през юни, автомобилът ще е беемвето с най-висока стартова цена - 126 000 евро за базовия модел. За сравнение, сходното като технически характеристики Серия 6 купе, с най-мощния бензинов мотор (449 к.с.) се предлага за около 108 000 евро.

Купувачите на i8 обаче получават автомобил от бъдещето, който предлага динамичните...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване