Москва се жалва на ОССЕ за спряната от Киев вода на Крим

85% от жителите на полуострова са заплашени от мярката

Прокурори за новия Наказателен кодекс: Частници се отървават от разследване

Който съчки събира, в затвора се намира. Това не е изостанал от социализма агитматериал на стената на енското горско стопанство, а правен извод от един от 593-те члена в проекта за нов Наказателен кодекс (НК), по-точно чл. 287. 
Той предвижда, че “който противозаконно сече, взема, събира, добива или извозва от гора каквито и да било дървета... Който съчки събира, в затвора се намира. Това не е изостанал от социализма агитматериал на стената на енското горско стопанство, а правен извод от един от 593-те члена в проекта за нов Наказателен кодекс (НК), по-точно чл. 287. Той предвижда, че “който противозаконно сече, взема, събира, добива или извозва от гора каквито и да било дървета...

Напрежението между Украйна и Русия помрачи оптимизма на бизнеса в еврозоната

Индексът на икономическото доверие, изчисляван от Еврокомисията, се е понижил през април


Volkswagen одобри проекта за евтина марка

Германците са готови с концепцията и дизайна на автомобилите


Гъстотата на населените места влияе на здравето


Хората, които живеят в рядко населени градове, имат по-големи разходи в ежедневието си, по-кратка продължителност на живота, повишен риск от затлъстяване и диабет и като цяло са по-малко икономически мобилни, отколкото живеещите в гъсто населени места.

Това показва данните от проучване на организацията Smart Growth America, посветено на гъстотата на населените места в САЩ с население от над 200 000 души. Анализът обхваща 221 градски зони и райони.

Специалистите дават на...

Прокуратурата, МВР и ДАНС създадоха междуведомствено координационно звено за изборите

/КРОСС/ Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов ще ръководи Националното междуведомствено звено (НМЗ) за осигуряване на законосъобразна обстановка при провеждане на изборите за членове на Европейския парламент на 25 май 2014 г. В звеното са включени и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, заместник-председателят на ДАНС Ваня Стефанова и прокурорите от ВКП Николай Георгиев и Емилия Пенева. В рамките на правомощията си звеното ще противодейства срещу евентуални нарушения и ще гарантира свободното упражняване на избирателното право на гражданите. Съвместните действия на институциите са форма на превенция за недопускане на манипулирането на вота. Звеното ще разчита на вече установеното добро партньорство с неправителствения сектор и медиите, с помощта на които могат да се ограничат всички опити за контролиран вот. Вниманието на трите институции ще бъде насочено към най-рисковите населени места и малките общини, където се наблюдават определени икономически интереси и опити за натиск върху социално слаби хора. По време на целия предизборен период ще има дежурни звена в Прокуратурата, МВР и ДАНС за осигуряване на взаимодействие между институциите.

Лекуват кмета на Харков в Израел

/КРОСС/Тежкораненият кмет на Харков Генадий Кернес през изминалата нощ е бил транспортиран със самолет за лечение в Израел, съобщиха за ИТАР-ТАСС от пресслужбата на Харковския градски съвет. Късно снощи пристигнали израелски лекари и настоятелно препоръчали Кернес да бъде прехвърлен за лечение в Израел. В 3,20 ч. самолетът излетял от летището на Харков. Проруският кмет на източноукраинския град Харков се бори за живота си, след като бе сериозно ранен при стрелба вчера. Генадий Кернес е бил ранен в гърба по време на атака от неизвестни въоръжени мъже.  

Първо слънчево затъмнение за тази година

/КРОСС/Днес е първото от двете слънчеви затъмнения за тази година, но то може да бъде наблюдавано само южно от Екватора, предаде Асошиейтед прес. Слънчевото затъмнение е от редкия пръстеновиден вид, когато Слънцето оформя пръстен около Луната. Второто слънчево затъмнение за годината ще е през октомври. То ще е частично, но ще се вижда от много повече райони, включително и Северна Америка.  

Ексминистърът Василев: Дивизиева не е злоупотребявала с европари

"Не виждам как Мария Дивизиева може да е злоупотребявала с европари. Съпътстваща щета е много добро обяснение за сегашното положение".

"Газпром" не изключва спиране на руския газ за Европа

"Газпром" не изключва потенциално прекъсване в транзита на руски газ за Европа. Това се посочва в отчета на руския газов холдинг за 2013 година, съобщи ИТАР-ТАСС във вторник.   "Може да се създаде ситуация, при която "Газпром" няма да може да предотврати потенциално прекъсване на транзита на газа през територията на Украйна, Беларус и Молдова", се посочва в отчета.   Ръководството отбелязва, че "е имало случаи, когато доставките на газ, предназначени за европейските потребители, са били пренасочвани заради разногласия със страните от бившия Съветски съюз, през чиято територия се транзитира газът".   "Всяко прекъсване на транзита през територията на Украйна, Беларус и Молдова, включително потенциалното отклоняване на газа, доставян за Европа, може да доведе до това, че "Газпром" да не е в състояние да изпълни задълженията си за доставките на газ на европейските потребители.   Продължаващата политическа и икономическа криза в Украйна засилва опасенията, че украинският контрагент на "Газпром" няма да може да изпълни задълженията си по транзита на газа и ще прибегне до отклоняване на газ, предназначен за потребителите в Европа, а това пък може отрицателно да повлияе на резултатите от нашата дейност и нашето финансово положение", се посочва в отчета.   За да намали тези рискове, "Газпром" постепенно преминава към общоприети в световния газов бизнес принципи и механизми на пазарното ценообразуване за газа, който се внася от страните от бившия Съветски съюз.

Газпром не изключва спиране на транзита на руския газ за Европа

Газпром не изключва потенциално прекъсване в транзита на руски газ за Европа. Това се посочва в отчета на руския газов холдинг за 2013 година, съобщи ИТАР-ТАСС.   "Може да се създаде ситуация, при която Газпром няма да може да предотврати потенциално прекъсване на транзита на газа на групата Газпром през територията на следните страни: Украйна, Беларус и Молдова", се посочва в отчета.   Ръководството отбелязва, че "е имало случаи, когато доставките на газ, предназначени за европейските потребители, са били пренасочвани заради разногласия със страните от бившия Съветски съюз, през чиято територия се транзитира газът".   "Всяко прекъсване на транзита през територията на Украйна, Беларус и Молдова, включително потенциалното отклоняване на газа, доставян за Европа, може да доведе до това, че Газпром да не е в състояние да изпълни задълженията си за доставките на газ на европейските потребители.   Продължаващата политическа и икономическа криза в Украйна засилва опасенията, че украинският контрагент на Газпром няма да може да изпълни задълженията си по транзита на газа и ще прибегне до отклоняване на газ, предназначен за потребителите в Европа, а това пък може отрицателно да повлияе на резултатите от нашата дейност и нашето финансово положение", се посочва в отчета.   За да намали тези рискове, Газпром постепенно преминава към общоприети в световния газов бизнес принципи и механизми на пазарното ценообразуване за газа, който се внася от страните от бившия Съветски съюз.

Първо – националният дух, после енергийната ефективност, убедена Попова

Чест и слава на вас, хора на българския национален дух, обърна се Попова към събралите се учители и директори от цялата страна. Тя наблегна на това, че семейството, образованието и религията са това, което през годините ни държи заедно и дава силата на гражданското общество.

Германският бизнес алармира за влошаваща се бизнес среда в България

Сред големите проблеми е непрекъснато сменящата се правна рамка, смятат от ГБИТК


Намериха изгубила се в гората баба

Полицаи и местни жители на село Биволяне издириха изгубила се в гора 75-годишна жена, съобщиха от полицията в Кърджали.
В акцията са се включили трима полицейски служители от Момчилград и 15 души от селото.
Възрастната жена била забелязана последно в неделя по обяд. Същия ден отишла да събира съчки в гората и се изгубила. Полицаи и местни жители на село Биволяне издириха изгубила се в гора 75-годишна жена, съобщиха от полицията в Кърджали. В акцията са се включили трима полицейски служители от Момчилград и 15 души от селото. Възрастната жена била забелязана последно в неделя по обяд. Същия ден отишла да събира съчки в гората и се изгубила.

Проверяват по интернет платили ли сме данъка на колата

Колите, за които не е платен данък, вече няма да могат да минават на годишен технически преглед (ГТП). Проверката в пунктовете за ГТП дали за...

Два дни до крайният срок за деклариране на доходите от физическите лица

Остават само два дни до 30 април, когато изтича срокът, в който всеки получил през 2013 година доходи по извън трудови правоотношения трябва да подаде годишна декларация. Работилите по граждански договор през изминалата година подават годишна декларация, независимо от размера на получените хонорари или възнаграждения.

Шофирайте разумно! КАТ затяга контрола по пътищата през почивните дни

Шофирайте внимателно през почивните и празнични дни, съветват от „Пътна полиция”. Предвиден е засилен контрол и множество специализирани полицейски операции.

На територията на област Перник от началото на годината до 20 април са регистрирани общо 28 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали трима човека и са ранени 34. Основните причини за тежките катастрофи са превишена и несъобразена скорост с конкретните атмосферни условия,...

Продължава

Студентите ни са заплашени от трудова експлоатация

91% от българските студенти са в риск от трудова експлоатация, ако решат да заминат на лятна бригада в чужбина. Това сочи представително проучване на...

LG с четирикратно увеличение на тримесечната печалба

С основен принос за доброто представяне са продажбите на телевизори


Докладът за Бисеров и Петното - без изводи

Времената комисия изпрати информацията към Цацаров и Йовчев


Откриха изгубена в гората баба, тръгнала за съчки

Полицаи и местни жители на село Биволяне издириха изгубила се в гора 75-годишна жена, съобщиха от полицията в Кърджали.
В акцията са се включили трима полицейски служители от Момчилград и 15 души от селото.
Възрастната жена била забелязана последно в неделя по обяд. Същия ден отишла да събира съчки в гората и се изгубила. Полицаи и местни жители на село Биволяне издириха изгубила се в гора 75-годишна жена, съобщиха от полицията в Кърджали. В акцията са се включили трима полицейски служители от Момчилград и 15 души от селото. Възрастната жена била забелязана последно в неделя по обяд. Същия ден отишла да събира съчки в гората и се изгубила.

Постоянен арест за Мерт Мехмед поиска прокуратурата

/КРОСС/ Окръжната прокуратура в Кърджали внесе в съда искане за постоянна мярка за задържане под стража за 18-годишния Мерт Мехмед. Той е обвинен в двойното убийство на млада жена и 7-годишната й дъщера в Джебел. Очаква се магистратите да насрочат заседанието по-късно днес. Вчера стана ясно, че Окръжната прокуратура в Кърджали ще поиска доживотен затвор за Мерт Мехмед. 18-годишния Мерт е обвинен за двойното убийство в Джебел.  Младежът направи пълни самопризнания. Стана ясно, че Мерт е убил съседката си, с която е имал интимна връзка, и 7-годишната й дъщеря, за 300 лв. и два телефона. Убийството беше разкрито за седмица, а Мерт - задържан. Задържаният е израснал без баща. Майка му Шюкрие Мехмед го отгледала сама.  "Нещата, които говорят за Мерт, са абсурд. Не може да го е направил той. Станала е някаква грешка", каза Шюкрие. Тя допълни, че единствените прегрешения на сина са били дребните кражби и това, че не ходи на училище. Според нея Мерт е милозлив и чувствителен. "Дори не можеше да гледа, когато колим животно. Като видеше кръв, му ставаше лошо", допълни Шюкрие. Тя не отрече, че синът и убитата били близки. Виждали се почти всеки ден.  Освен големия брой отсъствия от училище напоследък зачестили и криминалните прояви на Мерт. Зад гърба си Мерт има доста извършени обири на търговски обекти още докато бил непълнолетен. Справка в полицията показва, че през 2013 г

Бен Афлек се опитва да откаже цигарите

Американската звезда Бен Афлек се опитва да откаже пушенето, заради което се залавя с повече домакинска работа, пише „Контактмюзик“.
Режисьорът на филма Американската звезда Бен Афлек се опитва да откаже пушенето, заради което се залавя с повече домакинска работа, пише „Контактмюзик“. Режисьорът на филма "Арго" иска да преодолее зависимостта си към никотина, след като съпругата му Дженифър Гарнър, от която има две дъщери - 8-годишната Вайълет и 5-годишната Серафина, и двегодишен син Самюъл,

Wizz Air обявява зимното си разписание в България

/КРОСС/ Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа* обяви зимното разписание за 2014. Мрежата на Wizz Air в България има 21 линии, от София, Бургас и Варна до 12 различни държави. Най- популярната линия от София до Лондон Лутън ще се обслужва 9 пъти седмично, а полетите София-Милано се увеличават на 7 седмично.  Честота на най-популярните линии от София: Дo ЧестотаЛондон-Лутън 9 полета седмично Mилано-Бергамо 7 седмичноTeл-Aвив 3 седмично Даниел де Карвало от Wizz Air каза: "Wizz Air с удоволствие представя в България зимното разписание за 2014. Малмьо и Малта вече също са достъпни от София през зимата на нашите ниски цени, най-новите маршрути, добавени към мрежата на летище София, се надяваме да станат поне толкова популярни, колкото останалите 19 маршрута от България. Билетите за зимата на 2014 вече могат да се резервират на wizzair.com!"Wizz Air е най-голямата нискоразходна авиокомпания в Централна и Източна Европа*, оперира с флот от 47 самолета Еърбъс А320, предлага над 300 линии от 17 бази, свързващи повече от 96 дестинации между 35 страни. В екипа на Wizz Air 1 900 авиационни професионалисти предоставят отлично обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитан избор за над 13.5 милиона пътници през 2013

"Газпром" предвижда евентуално спиране на газа през Украйна, Беларус и Молдова

„Газпром" не изключва потенциално прекъсване в транзита на руски газ за Европа. Това се посочва в отчета на руския газов холдинг за 2013 година, съобщи ИТАР-ТАСС.

"Може да се създаде ситуация, при която „Газпром" няма да може да предотврати потенциално прекъсване на транзита на газа на групата „Газпром" през територията на следните страни: Украй „Газпром" не изключва потенциално прекъсване в транзита на руски газ за Европа. Това се посочва в отчета на руския газов холдинг за 2013 година, съобщи ИТАР-ТАСС. "Може да се създаде ситуация, при която „Газпром" няма да може да предотврати потенциално прекъсване на транзита на газа на групата „Газпром" през територията на следните страни: Украй

Заловиха младежи откраднали оградата на перничанин

Пернишки полицаи задържаха двама младежи -за кражба.

Престъплението е извършено в края на месец февруари тази година, когато неизвестни проникнали в имота на перничанин и откраднали оградна мрежа и метални профили. Криминалисти на Първо РУ „Полиция” – Перник започнали разследване.

След проведени множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че кражбата е дело на 21-годишният И.Г. и 17-годишен криминално проявен,...

Продължава

Съветник на Джон Кери: Корупцията в България позволява страната да се контролира от чужди сили


За България е важно да се бори с корупцията, понеже широкото ѝ разпространение позволява на чужди елементи да купуват български политици, заяви пред бТВ заместник-помощникът на държавния секретар на САЩ Хойт Ий. Това позволява страната да се контролира отвън с помощта на медиите, инфраструктурата и политическия живот. Ий добави, че за да се избегне повторението на украинския сценарий в някоя от другите държави в Източна Европа, тези външни влияния трябва да бъдат ограничени.

Ий...

Санкциите на Запада само ще консолидират руския елит

/КРОСС/ Новите санкции на Запада по отношение на Русия няма да имат негативно влияние върху рублата и икономическия ръст на страната. Това заяви пред журналисти помощникът на руския президент Владимир Путин Андрей Белоусов, съобщи ИТАР-ТАСС. „Действия от подобен род са малко значими. Вероятно ще има някакви конюнктурни влияния, но едва ли те ще окажат в оперативен и годишен план някакво въздействие", каза Белоусов, отговаряйки на въпроса относно възможните влияния от санкциите върху курса на рублата и темповете на икономическия ръст на Русия. Според Белоусов, основния ефект от новите санкции ще бъде само консолидацията на руския елит, срещу който се предприемат съответните мерки.

От втори опит - ще има извънредно заседание на парламента*

Днешното извънредно заседание на Народното събрание можеше и да не се състои, след като при първи опит не беше събран кворум. Този път се регистрираха 120 депутати, но нито един от ГЕРБ. Затова и беш...

Диков се е договорил с bTV?

Емблематичният български журналист Сашо Диков най-вероятно ще се премести от новия сезон в bTV. Според Offnews вече имало договорка между медията и Диков, който в момента води предаването си "Ди...

Ранобудните: Ало, елитът, спри с каймата за гласове и кажи за изборния референдум

Въпрос относно случващото се с внесената преди почти два месеца подписка за провеждане на референдум относно изборния процес зададе "будната съвест" на обществото - "Ранобудните студент...

Ердоган иска екстрадирането на основния му политически противник

Турското правителство иска екстрадирането от САЩ на влиятелния духовник Феттулах Гюлен. Според думи на премиера Реджеп Таийп Ердоган процедурите вече са задействани, съобщава БГНЕС. Духовникът е бивш...

50 лв. глоба за Агенцията по геодезия заради случая с паркирането

50 лева глоба е наложена на Агенцията по геодезия, картография и кадастър в София заради възпрепятстване на паркирането. Глобата идва след граждански сигнал, който вчера беше подаден до Actualno.com....

10 неща, които трудно се преживяваха през 90-те

Животът през 90-те се различаваше по толкова много неща, че сякаш малко сме го позабравили. Да си припомним някои от най-емблематичните моменти от детството ни тогава и за малко да се върнем в спомени...

Владимир Кличко: Надявам се АИБА да е снизходителна и да игра в Рио

Световният шампион по бокс в тежка категория, на всички версии WBA,WBO,IBF Владимир Кличко иска да се качи на олимпийския ринг отново, на игрите в Рио де Жанейро през 2016 г. Украинецът иска Междунар...

Хари Реднап: Мойс заслужаваше още време

Мениджърът на Куинс Парк Рейнджърс Хари Реднап смята, че Дейвид Мойс е заслужавал повече време в Манчестър Юнайтед. "Жалко, че Дейв си тръгна така бързо. Той имаше нужда от едно лято, за да пост...

ЕС, Русия и Украйна ще говорят отново за газовите доставки

Тристранна среща между Европейския съюз, Русия и Украйна относно руските газови доставки за бившата съветска република и Стария континент ще се проведе на 2 май във Варшава, предаде AFP. На срещата ще...

"Баумакс" започва драстично преструктуриране на бизнеса си в България и още три страни


"Баумакс" (bauMax), изпадналата в затруднения австрийска верига магазини от типа "направи си сам", се договори с банките кредиторки за драстично преструктуриране на бизнеса си в няколко страни от Югоизточна Европа, включително България.

Това съобщава австрийската преса във вторник след редовна среща на компанията с представители на банките, на които дължи над 1 млрд. евро. В цитираното официално съобщение се казва, че фокусът вече ще е върху търговията в обектите в Австрия, Чехия и...

Газ през Турция до края на годината

/КРОСС/ Сюлейман Гьокче е дипломат с голям опит в кариерата. Завършил е политически науки в Анкарския университет, програма по външна политика на Оксфордския университет, социални науки в Близкоизточния технически университет. 47-годишният дипломат започва работа през 1990 г. Заема различни длъжности в министерството на външните работи и в посолствата на Турция в Рим, Исламабад и Лондон, представител на НАТО в Афганистан. През 2007-2011 г. е съветник и пълномощен-министър/заместник ръководител на мисията в посолството във Вашингтон. На 3 декември 2013 г. посланик Сюлейман Гьокче връчи акредитивните си писма на българския президент Росен Плевнелиев. Роден е в Истанбул, женен е и има едно дете.   - Ваше превъзходителство, какъв изход виждате от острата криза между Русия и Украйна, която разтърси международните отношения? - Кризата между Русия и Украйна засяга не само тези страни, но цялата световна общност. Затова ЕС и НАТО проведоха спешни срещи за обсъждане на ситуацията. Това е проблем, който засяга и Турция, която е регионална държава. Русия и Украйна граничат по море с Турция. Имаме много близки отношения с тези държави. Ако говорим за Крим, ние имаме исторически връзки с този полуостров. Там живеят близо 300 000 кримски турци, а 4 милиона кримски турци живеят в Турция. С този район имаме не само дълбоки исторически, а и социални, икономически, политически и стратегически връзки

"Газпром" не изключва спиране на газа през Украйна, Беларус и Молдова

„Газпром „Газпром" не изключва потенциално прекъсване в транзита на руски газ за Европа. Това се посочва в отчета на руския газов холдинг за 2013 година, съобщи ИТАР-ТАСС. "Може да се създаде ситуация, при която „Газпром" няма да може да предотврати потенциално прекъсване на транзита на газа на групата „Газпром" през територията на следните страни: Украй

Намериха трупа на детето, удавено при с. Винево

Водолази търсят тялото и на изчезналия възрастен мъж от с. Винево

Водолази търсят телата на изчезналите от с. Винево

Предприемат се действия с водолазите от пловдивската служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, ще използват пак следово куче на планинската спасителна служба, в действие ще бъдат отново и двете лодки на хасковската

Безработицата в Испания пак нарастна

Безработицата в Испания нарастна до близо 26% през първото тримесечие на година, съобщи Националния статистически институт.

И най-мръсният европеец е...

Мъжът е скитник и спи в гореща пепел


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване