Владимир Путин: Можем да надвием „Макдоналдс“

Според президента може да бъдат създадени регионални вериги за хранене, предлагащи национална кухня, и те много успешно да конкурират други вериги

Морското училище открива нова лаборатория днес

Днес във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” ще се проведе тържествена церемония по присъждане на почетно звание „Доктор хонорис кауза” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” на г-н Ейбрахъм Унгар - президент на Ray Shipping Ltd, Тел Авив, Израел, съобщиха от учебното заведение за Moreto.

Deep Zone Project на турне в САЩ и Канада

Музикантите ще изнесат концерти в общо 12 града


Ормата отсече: ЦСКА е морален шампион

"Титлата все още не е мираж", добави бившият шеф на армейците


Софарма Трейдинг с 18% ръст на продажбите и 37% на печалбата

С основен принос са ръстът на пазара като цяло и разнообразяването на продуктовото портфолио и клиентските канали


Гледат мярката за неотклонение на Мерт Мехмет

Очаква се Окръжният съд в Кърджали да гледа мярката за неотклонение на Мерт Мехмет, задържан за двойното убийство в град Джебел.   Прокуратурата в Кърджали ще внесе тази сутрин искането за най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража” по отношение на 18-годишния младеж, задържан за двойното убийство. Очаква се Окръжният съд в Кърджали да гледа мярката за неотклонение на Мерт Мехмет, задържан за двойното убийство в град Джебел. Прокуратурата в Кърджали ще внесе тази сутрин искането за най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража” по отношение на 18-годишния младеж, задържан за двойното убийство.

Отново напрежение във Венецуела

Напрежението ескалира във Венецуела. Бившият ръководител на националното разузнаване на страната Елиесер Отаис бе открит мъртъв в един от районите на столицата Каракас. Той е бил застрелян. Отаис не е носил със себе си никакви лични документи и е трябвало да бъде установена самоличността му. Полицията е намерила и колата му, която е с дупки от куршуми. Води се разследване. Междувременно наложената от венецуелските власти забрана за протести отново изведе студентите на улиците. Миналата седмица Върховният съд реши, че венецуелците нямат конституционното право да протестират и всеки път ще трябва да искат разрешение за това. Около сто младежи се оковаха с вериги пред вратата на представителството на ООН в Каракас. Демонстрациите срещу властта не спират през последните месеци. При тях загинаха повече от 40 души, 700 са ранени, а стотици други са задържани.

САЩ не възнамеряват да изпращат военни части в България

/КРОСС/ САЩ не възнамеряват да изпращат военни части в България, заяви в специално интервю за ВTV зам.- помощник държавният секретар на САЩ за Европа и Евразия Хойт Брайън Ий.  Съчувстваме и разбираме добре, че санкциите трябва да бъдат интелигентни - санкции, които ще накарат Русия да плати висока цена за това, което прави. Но трябва да прилагаме тези санкции така, че икономическите щети върху България, върху енергетиката и търговията да бъдат не повече от нужното, каза дипломатът. Ако не отговорим на руската заплаха срещу Украйна, ще платим по-висока цена на ниво регионална стабилност, посочи Ий. На въпрос за вероятността в България да бъдат разположени американски войски, Ий каза, че страната му няма такива планове. Това, което правим, е да осъществяваме консултации с властите в София и в региона, с Полша и с балтийските държави. Вземаме мерки да реагираме на тяхното усещане за заплаха от Русия с учения и относително скромни по размер контингенти за тренировки. До момента с България не виждаме такава нужда, но ако бъде необходимо, сме готови да вземем мерки, за да бъде спокоен българският народ, че е защитен от външна заплаха, отбеляза Хойт Брайън Ий.  

Гледат мярката за неотклонение на Мерт Мехмет

Очаква се Окръжният съд в Кърджали да гледа мярката за неотклонение на Мерт Мехмет, задържан за двойното убийство в град Джебел.   Прокуратурата в Кърджали ще внесе тази сутрин искането за най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража” по отношение на 18-годишния младеж, задържан за двойното убийство. Очаква се Окръжният съд в Кърджали да гледа мярката за неотклонение на Мерт Мехмет, задържан за двойното убийство в град Джебел. Прокуратурата в Кърджали ще внесе тази сутрин искането за най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража” по отношение на 18-годишния младеж, задържан за двойното убийство.

Жителите на Розово: Приемаме „чужди хора”, само ако са българи

Жителите на казанлъшкото село Розово, които преди дни изгониха 17 сирийски бежанци, настанени в къщата на бизнесмен, се страхували и „кражби и убийства”, приемали „чужди хора”, само ако са българи. Това стана ясно от думите на две жени, които се престрашиха да говорят пред камерата на bTV. Макар че не цялото сялото се бунтувало срещу бежанците, Жителите на казанлъшкото село Розово, които преди дни изгониха 17 сирийски бежанци, настанени в къщата на бизнесмен, се страхували и „кражби и убийства”, приемали „чужди хора”, само ако са българи. Това стана ясно от думите на две жени, които се престрашиха да говорят пред камерата на bTV. Макар че не цялото сялото се бунтувало срещу бежанците,

Приятелят на отвлечената Валя: Тя никога не използваше такси

Дава ми сила мисълта, че тя е някъде жива и здрава. Валя не промени поведението си, не беше в депресия. До последно беше усмихната и лъчезарна.

Лек спад в цената на златото

Златото с незабавна доставка поевтиня с 0,2% и се търгуваше за 1 293,77 долара за тройунция в 11:53 ч. на борсата в Сингапур. Златото с доставка...

Несебър развива културния и поклонническия туризъм

/КРОСС/Приключи реставрацията и консервацията на църквите „Св.Йоан Кръстител", „Св.Параскева" и околното им пространство в Стария Несебър. В рамките на завършилия проект „Вяра в Несебър" беше изграден частично туристически маршрут „Духовен път", от двете реставрирани църкви до църквите „Св. Архангели Михаил и Гавраил" и "Св.Спас". Идеята е старите църкви да бъдат достъпни целогодишно за туристи. В тях ще бъдат провеждани камерни концерти, поставяни изложби и културни събития. За туристите ще бъде създадена нова система за визуална информация, а достъпът до храмовете се осигурява чрез благоустрояване на околни пространства и подходи. Така Несебър започва да вгражда културния и поклонническия туризъм в традиционно развивания в региона ваканционен туризъм.  

Сергиите и бетона по Черноморието се завръщат?

Законът за Черноморското крайбрежие бе пореден повод задочен конфликт между управляващи и опозиция. Според бившия регионален министър Лиляна Павлова новите изменения ще позволят връщането на сергиите и бетона по Черноморието. В отговор председателят на Комисията по регионална политика Борислав Гуцанов потвърди, че в действителност е било необходимо да направят корекции на второ четене, които да защитят родните плажове.

Гърци продават заразени домати без документи, подбиват наши производители

На борсата край пловдивското село Плодовитово масово се предлагат домати, без да се издават фактури, без документи за произход и платени данъци. Тържището е средище на продажбата на контрабандните домати – всеки ден около 4:00 часа десетки бусове със стоки от Гърция без документи доставят продукция, На борсата край пловдивското село Плодовитово масово се предлагат домати, без да се издават фактури, без документи за произход и платени данъци. Тържището е средище на продажбата на контрабандните домати – всеки ден около 4:00 часа десетки бусове със стоки от Гърция без документи доставят продукция,

Aerosmith излизат на две сцени в София

Пригответе се истински класически рокендрол, зове Стивън Тайлър


Румен Петков: Орешарски, не убивай общините!

"Орешарски, не убивай общините. На този етап се задоволи само със спорта", гласи поредното обвинение на Румен Петков от АБВ към премиера Пламен Орешарски. "Управлението на премиера Пламен Орешарски за първи път от освобождението от турско робство реализира откровен геноцид върху половината население на страната с неспособността си да отстоява българския интерес пред ЕК. Вероятно и поради факта, че никой европейски премиер не желае да разговаря с него. Орешарски наложи санкция на 87 общини в размер на 180 милиона лева. В резултат на това фирмите ще спрат изпълнението на големите проекти, където са вложени милиони средства и още няколко хиляди българи ще останат на улицата. Тези 87 общини ще фалират, но ще фалират и много от фирмите-изпълнители, които работят честно и почтено", твърди Петков. По думите му всички тези санкции на общините са наложени, без да им бъде даден шанс да се защитят. „Пламен Орешарски да бъде така любезен такъв тип санкции да се налагат с нормативни актове, а не по сталински образец", призова още политикът от АБВ.

САЩ няма да разполага войски в България

Русия няма да спре само с Крим и Източна Украйна. Съединените щати не смятат да изпращат американски военни части у нас. Това каза в интервю за bTV заместник-помощник държавният секретар на САЩ Хойт Брайън Ий. Ий коментира това, че споразумението в Женева отпреди 10 дни се спазва само от Украйна, но не и от Русия. Той смята, че това това може да доведе и до по-остра ответна реакция. "Не искам да отиваме чак там, но ако не действаме, има риск проблемите да се задълбочат. Има риск Русия да не спре с Крим и Източна Украйна. Така че трябва да сме твърди и да действаме заедно, обединени срещу тази агресия, за да предотвратим нещо по-лошо да се случи", каза той. Заместник-помощник държавния секретар поясни, че САЩ няма намерение да разполага войски в България. "Това, което правим, е да провеждаме консултации с властите в България и региона, с Полша и Балтийските държави. Взимаме мерки да реагираме на тяхното чувство за заплаха от Русия с учения и относително скромни по размер контингенти за тренировки. До момента с България не виждаме тази нужда, но ние сме винаги готови да вземем мерки да помогнем на правителството тук и българският народ да е сигурен, ако е необходимо, че е защитен срещу външна заплаха", каза Ий. Той е категоричен, че решението на конфликта със сила не стои на дневен ред. "Със сигурност нашата цел е обратно на това. Нашата цел е да намерим дипломатическо решение на тази криза, която Русия предизвика. Трябва да се изпълнява ангажиментът от Женева и да окуражи въоръжените групи да свалят оръжие и да прекъснат насилието и агресивните действия. Досега Русия не го е направила. Ние вярваме силно, че в крайна сметка решението ще дойде по дипломатически път и няма да има военно решение. Конфликтът във военен смисъл е по-малко вероятен, но по отношение на икономическите санкции всяка алтернатива, която засяга вашето население като съюзник на САЩ, ние искаме да знаете, че сме с вас по пътя на намиране на мирно решение на проблема", обясни дипломатът. Хойт Брайън Ий е в екипа на заместник държавния секретар Виктория Нуланд, която беше в България само преди три седмици. Това е вторият високопоставен американски дипломат, който пристига у нас за няколкочасово работно посещение във връзка със събитията в Украйна.

Гърци продават заразени домати без документи, подбиват наши производители

На борсата край пловдивското село Плодовитово масово се предлагат домати, без да се издават фактури, без документи за произход и платени данъци. Тържището е средище на продажбата на контрабандните домати – всеки ден около 4:00 часа десетки бусове със стоки от Гърция без документи доставят продукция, На борсата край пловдивското село Плодовитово масово се предлагат домати, без да се издават фактури, без документи за произход и платени данъци. Тържището е средище на продажбата на контрабандните домати – всеки ден около 4:00 часа десетки бусове със стоки от Гърция без документи доставят продукция,

Продължава издирването на семейството в язовира край Винево

Вече пети ден продължава акцията по издирването на телата на двама семейството, което беше пометено от водния ад в село Винево, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

"Витошка" възвръща търговския си блясък

Наемите на първокласните площи по улицата с най-силен ръст в Европа


Изгонилите бежанци жители на Розово: Страхуваме се от кражби и убийства

Жителите на казанлъшкото село Розово, които преди дни изгониха 17 сирийски бежанци, настанени в къщата на бизнесмен, се страхували и „кражби и убийства”, приемали „чужди хора”, само ако са българи. Това стана ясно от думите на две жени, които се престрашиха да говорят пред камерата на bTV. Макар че не цялото сялото се бунтувало срещу бежанците, Жителите на казанлъшкото село Розово, които преди дни изгониха 17 сирийски бежанци, настанени в къщата на бизнесмен, се страхували и „кражби и убийства”, приемали „чужди хора”, само ако са българи. Това стана ясно от думите на две жени, които се престрашиха да говорят пред камерата на bTV. Макар че не цялото сялото се бунтувало срещу бежанците,

Вучков: Новият закон за МВР ще убие синдикализма в системата

/КРОСС/ Бившият заместник-министър на вътрешните работи смята, че може да се говори за тройна коалиция около Закона за МВР: БСП, ДПС и "Атака". Препускаме през закона. Но той шест месеца се търкаля в парламентарни комисии. Не намериха време управляващите. Те решиха да направят нов закон, каза Веселин Вучков, сега депутат от ГЕРБ, пред БНР. Отнема се правомощието на президента да назначава с указ главния секретар. Това е необявен поход срещу президента. Това е промяна с оглед на личността, смята още бившият заместник вътрешен министър. По думите на Вучков в Закона е предвидено да се раздели Главна дирекция "Национална полиция" на две. Ще има повече началници. Ще има извънщатни сътрудници. Те ще имат карти. Никой не казва какви правомощия ще имат. Те щели да решат огромния проблем с битовата престъпност. На въпроса дали това е социален закон за служителите на МВР, Вучков отговори: "Имам чувството, че някой изпълнява мръсни поръчки точно по отношение на синдикатите в МВР, защото е вкарано предложение в Съвета за социално портньорство на вътрешиното министерство да могат да участват само синдикати, които имат повече от 5% членове, в сравнение с общата численост на вътрешното министерство. В момента на това условие отговаря един синдикат между шест. Не трябва да има само един синдикат на държавните служители

Шурле: Критикуват ни, защото завиждат

Андре Шурле смята, че критиците на стила на игра на Челси просто завиждат заради успехите на лондончани."Ако хората ни погледнат и кажат `Челси не могат да играят`, дори, когато печелим, го правя...

Македонската ъндърграунд хип-хоп банда Green Out идва за първи път у нас

Македонски хип-хоп завладява столицата! Триото се казва GREEN OUT и е несъмнено едно от най-видните явления на македонския ъндърграунд. Концертът ще се случи на 16 май в малката зала на софийския клу...

Дженсън Бътън се контузи на състезание по триатлон

Пилотът на Макларън Дженсън Бътън получи травма след като участва на състезание по триатлон (плуване, колоездене и бягане). Състезателят от Формула 1 стартира миналия уикенд на Канарските острови. Б...

Строежът на пречиствателната станция във Видин започна

Със символична първа копка вчера бе даден старт на строежа на пречиствателната станция във Видин. Строежът на обекта е по проекта за водния цикъл, който се изпълнява от декември миналата година. &quo...

Филиз Хюсменова отрича, че лидерът на АЛДЕ е заклеймявал Пеевски

Г-н Ги Верховщад не е разговарял лично с мен по темата "Делян Пеевски", както и относно листата на ДПС за европейските избори. Това каза водачът на листата и европейски депутат Филиз Хюсмено...

Deep Zone Project ще представят български хитове в САЩ

Deep Zone Project заминават на едномесечно турне в САЩ и Канада от 1 май. Турнето ще обиколи 10 града в САЩ (Чикаго, Ню Йорк, Лас Вегас, Лос Анджелис, Кейп Код и др.) и 2 града в Канада (Торонто, М...

Жозе Моуриньо дава обяснение пред Футболната асоциация

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е призован да се яви пред Дисциплинарната комисия към Футболната асоциация на Англия, за да даде обяснение за поведението си след мача със Съндърланд. „Син...

Вратар на Юнайтед: Гигс е новият Гуардиола

Вратарят на Манчестър Юнайтед Андерс Линдегаард заяви, че Райън Гигс е новият Пеп Гуардиола. Гигс смени Дейвид Мойс на поста, след като мениджърът на "червените дяволи" беше уволнен, заради ...

Когато БСП е печелела победи, Бойко Борисов е ходел прав под масата

„Нашата основна цел е да не се върне замразяването на социалната политика. Бойко Борисов казал, че БСП трепери. Нека да му покажем, че никой в БСП не трепери и не ни е страх от избори, защот...

Откриха тялото на удавеното дете край Винево

Към 11.30 ч. водолази откриха тялото на 4-годишния Мерт в язовира край Винево. Кметът на селото съобщи, че тялото е намерено в средата на язовир Родопи. Очаква се на мястото на пристигнат следоват...

Тенисистката Ли На облече екипа на Бразилия за Мондиала

Китайската тенисистка Ли На взе участие в специална фотосесия, посветена на предстоящото световно първенство по футбол в Бразилия. Победителката на два от турнирите от Големия шлем - "Ролан Гаро...

Ръстът на цените на имотите в Дубай се забавя

Експерти се опасяват за устойчивостта на наемите в емирството на фона на засилващото се предлагане


Екозащитници ще протестират пред парламента в защита на Черноморието


Поредна демонстрация организират природозащитници днес в 12 часа пред сградата на народното събрание, докато депутатите гледат на второ четене промените в закона за Черноморското крайбрежие.

Протестът е под наслов "Парламентът под око! Гражданско присъствие за спасяване на Черноморието". Еколозите искат промяна на закона за устройство на черноморското крайбрежие, с което да се спре всяко ново строителство в двукилометровата ивица на зони А и Б от териториите по "Натура 2000" за...

КНДР започва учения около спорен южнокорейски остров

Това са вторите подобни маневри за последния месец

САЩ няма да разполагат още военни части у нас

Русия няма да спре само с Крим и Източна Украйна, но Съединените щати не смятат да изпращат американски военни части у нас, защото разрешаването на конфликта с военна намеса е малко вероятно. Това каза в интервю за бТВ във вторник заместник-помощник държавният секретар на САЩ Хойт Брайън Ий. "Важно е в страни като България и останалите в региона да се борите с корупцията, защото това дава на външни фактори и други държави да купуват политици, ключова инфраструктура и медии, което им позволява да контролират страната. Така че е важно за държавите от региона да възпрат чуждото влияние отвън. Това е, което се случи в Украйна и ние се надяваме да предпазим да се случва на други места”, каза той. "Ще работим заедно с властите и гражданското общество, за да подобрим функционирането на вашите институции“, добави Хойт Брайън Ий. Той смята също така, че санкциите срещу Русия и действията й в Украйна вече имат ефект, макар и той да не е желания. "Русия вече плаща цена - например рублата бележи спад, капиталовите пазари също. Инвестиционният интерес спада или се замразява. Виждаме, че се плаща икономическа цена от Русия за това, което се прави в Украйна. Допълнителни санкции ще имат допълнителен ефект. Трябва да се съглася, че налаганите санкции не постигат желания ефект - Русия да пристъпи към действията, които е длъжна да направи, и затова предприемаме допълнителни мерки“, коментира Ий. Пред бТВ зам-помощникът на държавния секретар обясни, че САЩ разбират притесненията на България, че санкциите върху Русия ще имат значим ефект върху страната ни, затова щатите си поставят за цел "интелигентни санкции, които ще накарат Русия да си плати висока цена за това, което прави, но да не засягат нас, които защитаваме Украйна и нейната цялост и суверенитет“. Ий обаче каза, че е неизбежно  да се плати някаква цена. Съединените щати и държавите от ЕС трябва да платят някаква цена за тези санкции - няма начин. Но трябва да прилагаме така тези санкции, че икономическите щети върху България, върху енергията и търговията да не са повече от нужното, коментира той. "Ако не отговорим на заплахата, на действията по дестабилизиране на Украйна, ще платим със сигурност много по-висока цена. Не можем да игнорираме и да чакаме да отмине, докато стоим отстрани и просто гледаме“, каза Ий. И допълни: „Не искам да отиваме чак там, но ако не действаме, има риск проблемите да се задълбочат. Има риск Русия да не спре с Крим и Източна Украйна. Така че трябва да сме твърди и да действаме заедно, обединени срещу тази агресия, за да предотвратим нещо по-лошо да се случи“. Заместник-помощникът на държавния секретар на САЩ обясни още, че конфликт във военен смисъл е по-малко вероятен.

Има риск Русия да не спре с Крим и Източна Украйна

Русия няма да спре само с Крим и Източна Украйна, но Съединените щати не смятат да изпращат американски военни части у нас, защото разрешаването на конфликта с военна намеса е малко вероятно. Това каза в интервю за бТВ във вторник заместник-помощник държавният секретар на САЩ Хойт Брайън Ий. "Важно е в страни като България и останалите в региона да се борите с корупцията, защото това дава на външни фактори и други държави да купуват политици, ключова инфраструктура и медии, което им позволява да контролират страната. Така че е важно за държавите от региона да възпрат чуждото влияние отвън. Това е, което се случи в Украйна и ние се надяваме да предпазим да се случва на други места”, каза той. "Ще работим заедно с властите и гражданското общество, за да подобрим функционирането на вашите институции“, добави Хойт Брайън Ий. Той смята също така, че санкциите срещу Русия и действията й в Украйна вече имат ефект, макар и той да не е желания. "Русия вече плаща цена - например рублата бележи спад, капиталовите пазари също. Инвестиционният интерес спада или се замразява. Виждаме, че се плаща икономическа цена от Русия за това, което се прави в Украйна. Допълнителни санкции ще имат допълнителен ефект. Трябва да се съглася, че налаганите санкции не постигат желания ефект - Русия да пристъпи към действията, които е длъжна да направи, и затова предприемаме допълнителни мерки“, коментира Ий. Пред бТВ зам-помощникът на държавния секретар обясни, че САЩ разбират притесненията на България, че санкциите върху Русия ще имат значим ефект върху страната ни, затова щатите си поставят за цел "интелигентни санкции, които ще накарат Русия да си плати висока цена за това, което прави, но да не засягат нас, които защитаваме Украйна и нейната цялост и суверенитет“. Ий обаче каза, че е неизбежно  да се плати някаква цена. Съединените щати и държавите от ЕС трябва да платят някаква цена за тези санкции - няма начин. Но трябва да прилагаме така тези санкции, че икономическите щети върху България, върху енергията и търговията да не са повече от нужното, коментира той. "Ако не отговорим на заплахата, на действията по дестабилизиране на Украйна, ще платим със сигурност много по-висока цена. Не можем да игнорираме и да чакаме да отмине, докато стоим отстрани и просто гледаме“, каза Ий. И допълни: „Не искам да отиваме чак там, но ако не действаме, има риск проблемите да се задълбочат. Има риск Русия да не спре с Крим и Източна Украйна. Така че трябва да сме твърди и да действаме заедно, обединени срещу тази агресия, за да предотвратим нещо по-лошо да се случи“. Заместник-помощникът на държавния секретар на САЩ обясни още, че конфликт във военен смисъл е по-малко вероятен.

Volkswagen одобри проекта за евтина марка

Германците са готови с концепцията и дизайна на автомобилите


ЕС, Русия и Украйна ще преговарят за газа

/КРОСС/ Планира се на 2 май във Варшава да се състои тристранната среща между Русия, Украйна и Европейския Съюз, с цел да бъде обсъден газовия въпрос на фона на ситуацията в Украйна, съобщи РИА Новости. Това стана известно след телефонен разговор между министъра на енергетиката на Русия Александър Новак и еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Етингер. Очаква се в най-скоро и Украйна да потвърди участието си в преговорите. В понеделник (28 април), изпълняващият длъжността премиер на Украйна Арсений Яценюк направи няколко резки изказвания по повод сътрудничеството с "Газпром". Според него, Киев е крайно недоволен от цената за газ, както и от други точки в договора с компанията, съответно Киев планира да подаде иск в съда срещу руската компания.

Организират благотворителен концерт под надслов „За Елена от приятели” днес във Варна

Първа езикова гимназия организира благотворителен концерт под надслов „За Елена от приятели”, който ще се проведе днес от 17:30 часа в Аулата на Икономическия университет – ул. „Княз Борис I” 77, научи Moreto.net. Елена Христова Колева е на 19 години.

Е. Дайнов: В с. Розово се държаха фашистки

Тази случка не ме изненада, но ме разгневи. Село Розово е опозорено. Тези хора не само опозориха себе си, но и българската нация. Като част от тази нация, те лепнаха позор и върху мен. От много години казвам, че в България се развива битов фашизъм, който е на основата на ксенофобията.

Бизнесът във Великобритания губи все повече от кибератаки

Една голяма британска компания губи между 600 хил. и 1,15 млн. лири на пробив, сочи проучване


Евгений Дайнов: В България се развива битов фашизъм

По думите му страната ни може да стигне до положението, в което се намира Русия, ако не бъде спрян този фашизъм

Местата, където партиите откриха кампаниите си, говорят сами по себе си

/КРОСС/Според мястото, където партиите откриха кампаниите си, ще съдим за това къде ще бъдат ориентирани, смята политологът от Институт "Иван Хаджийски" Димитър Ганев. В ефира на Националното радио той отбеляза: "ГЕРБ откри кампанията си в сградата, която беше построил (зала "Арена Армеец" - бел.ред.); БСП - в сградата, която е построила - НДК; Реформаторският блок - на метри от жълтите павета; Бареков - в провинцията; "Атака" - в Москва." Местата говорят сами по себе си, заяви политологът.  Ганев смята, че кампаниите на двете основни партии са огледални, двамата кандидати за председател на ЕК, които бяха в страната, са имали абсолютно идентично поведентие. Но на тези избори няма да стане дума за Европа, посочи той. В Европа има паритетна ситуация. Нормално е всеки един от кандидатите за ЕК да обещава, след изборите обещанията ще бъдат ревизирани, допълни политологът.  Димитър Ганев прогнозира, че на вота у нас ще участват между 2 милиона и 600 хиляди и 2 милиона и 800 хиляди души. Това са около 40 процента. Сигурно е влизането на трите основни партии. Най-вероятно ще бъдат четири партиите, които ще имат евродепутати. Можем да бъдем за първи път свидетели на реално преференциално гласуване, което да промени местата в листите, каза още той.  

Ивайло Калфин: Решенията за промяна на живота в България са прости, осъществяването им е въпрос на политическа воля

/КРОСС/ Демографската катастрофа, повишаване надоходите на българите, възможностите за развитие на малките населени места и как това може да постигне с инструментите на Европейския съюз. Това бяха част от темите на срещата дискусия на водача на листата на АБВ Ивайло Калфин с жителите на врачанското село Бели извор. По националните теми е важно да се постигне национално съгласие, подчерта Калфин. Той обаче обясни, че основните политически сили отказват дискусия заради липсата на тези по ключовите национални въпроси. И обясни това с безпринципните назначения на ръководните постове в министерствата и липсата на политическа последователност. "Ако ги оставим така да си карат, така ще си карат. Сменят се едни с други министри и хората плащат цената на всичко това", коментира евродепутатът и допълни, че целта на АБВ е да промени това статукво, което работо против интересите на българите.Един от начините да се промени начинът, по който се прави политика в България е с хората, които я правят, подчерта Калфин. Той обясни, че основата, върху която стъпва подборът на хората в листата за евроизборите на АБВ е тяхната почтеност. „Георги Първанов е единственият преизбран. Аз съм бил и в правителството и в парламента, ангажиментите, които са поемани, се изпълняват, вкл. и за последните пет години

TDK ще произвежда безжични зарядни устройства за електромобили

Технологията позволява на електрическите автомобили да зареждат акумулаторните си батерии при паркиране и по време на движение


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване