Отпускат 46 млн. лева за фирми на безработни

Европейски субсидии в размер на близо 46 млн. лева са предвидени за безработни, които искат да започнат собствен бизнес. Целта е да се подпомогне...

Декатлон - най-големият спортен магазин във Варна отваря врати

Френската верига за спортни стоки Decathlon открива втория си магазин в България във Варна, научи Moreto.net. Един от най-големите спортни магазини ще отвори врати на мястото на старото Пикадили-Практикер (бул. Владислав Варненчик 268), което на практика означава, че магазинът ще е разположен на над 2000 кв.

Мъже с по-малки мозъци гледат порно

Мозъкът с по-малък обем се наблюдава при мъжете, които гледат редовно порно, съобщи в. "Индипендънт" като се позовава на изследване.

Калфин: Някой някъде пише законите у нас, но не е правителството

Има основа, на която АБВ да стъпи по-нататък, заяви по НТВ Ивайло Калфин от АБВ. Преди парламентарни избори няма да се коалираме с никого, след изборите не е задължително.

Американският експеримент на Motorola се провали

Компанията ще закрие до края на годината единственият си производствен завод в САЩ


"Любимец 15": Не се чувствам като грешка

Всички от партията ме подкрепиха, заяви Неков


До работа с колело

/КРОСС/ Днес, в отработващата събота, може да оставите колата и да не чакате градския транспорт, а да се включите в кампанията „До работа с колело".  По случай Световния ден за ходене на работа с колело в столицата ще се проведе велошествие, организирано от сдружение „Велоеволюция". Сдружението отбелязва и големия финал на кампанията „До работа с колело". Шествието започва в 18.30 часа с началната точна паметника на Съветската Армия. Можете да се включите с колело по следния маршрут: паметник на Съветската армия - ул. "Генерал Йосиф Гурко" срещу ул. "Любен Каравелов", - бул. "Васил Левски", - бул. "Патриарх Евтимий", - ул. "Цар Асен", - ул. "Солунска", ул. "Дякон Игнатий", - ул. "Генерал Йосиф Гурко", - бул. "Васил Левски", - бул. "Цар Освободител", влизане в Княжеска градина срещу ул. "Кракра", финал - пред паметника на Съветската армия. Велоинициативи ще има и в други градове на страната.   

Манолова: Не знам Станишев да иска да става еврокомисар!

Не знам Станишев да иска да става еврокомисар. Той е лидер на БСП и на ПЕС, лидер на групата на БСП в парламента – това са високи позиции. Това заяви зам.-председателят на парламента Мая Манолова в сутрешния блок на БНТ.

Представиха частен космически кораб, който ще превозва астронавти до МКС

Компанията SpaceX показа кораба си Dragon V2, който до три години да поеме качването на американски астронавти на Международната космическа станция (МКС). Това ще бъде първият път, в който астронавтите ще тръгнат към космоса от територията на САЩ след последния полет на космическата совалка през юли 2011 година.

България контрастира на тенденцията в Европа, по-малко антиевропейци сме

/КРОСС/ Европа в голяма степен предвиждаше нарастване на броя на евроскептиците - причините са много, но икономическата криза е мощна инжекция в създаването на тази вълна. Коментарът е на бившият български министър по европейските въпроси Гергана Паси. В интервю за Дарик тя посочи, че крайнодесните и евроскептиците в ЕП най-вероятно ще останат разпокъсани и трудно ще могат да влияят решаващо на важните решения в Брюксел. ЕНП има правото да предложи председателят на ЕК, но ще е нужно мнозинство за избора му, напомни Гергана Паси. Относителният дял на всички политически семейства спада на фона на увеличения дял на евроскептиците. Това прави и теоретично възможно много повече хвърляне на мостове между основните политически семейства вътре в Европарламента, включително евентуално формиране на широка коалиция в него, допусна Гергана Паси. Според нея това прави много интересна дискусията по това кой ще бъде следващият председател на Еврокомисията. "Всички очакваха увеличаване на представителството на скептиците вътре в Европа, те са най-различни от крайно десни до крайно леви. Лично за мен е особено радостен фактът, че след тези избори България не изпраща ксенофоби, не изпраща антиевропейци, не изплаща фашизоиди, дори не изплаща и русофили. Това е хубаво и в някаква степен контрастира на тенденцията в Европа

Искат от МФ 20 млн лв за 20% увеличение на заплатите в Спешната помощ за догодина

Поискали сме от Министерството на финансите да ни бъдат отпуснати 20 милиона лева за 20-процентно увеличение на заплатите в Спешната помощ за следващата година, каза по НТВ заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков.

САЩ разследват Карл Айкан за търговия с вътрешна информация

Проверява се дали легендарният инвеститор не е предоставил информация за свои инвестиции, твърди източник на Ройтерс


Изкуство по време на война

/КРОСС/ Десетки хиляди привърженици на сирийския президент Башар Асад гласуваха в посолствата в чужбина на изборите за държавен глава, които ще се проведат в Сирия на трети юни. Много от бежанците бяха или изключени, или се въздържаха от вота, който сметнаха за подигравка. В същото време, сирийски художници, живеещи в Ливан, изразиха своите емоции, свързани с конфликта, върху платно. В скромен апартамент в Бейрут сирийският художник Раби Киуан работи върху последната си творба. Неговата техника е проста: пластмасова бутилка, бързи движения и креативност. Той знае, че първите няколко минути при всяка нова рисунка са от съществено значение за крайния резултат, който иска да постигне. Но за за Киуан картината е нещо повече от четки и цветове. Той е художник, живял близо до Дераа - града, където през 2011 година започнаха протестите срещу президента Башар Асад. Все още пътува до Сирия, когато иска да види семейството си. Не се интересува от политика, но усещането за конфликта прозира в неговите творби. "Преди работех по общи въпроси, социални, психологически или лични проблеми. Сега е по-специфично, понякога творбите се отнасят до самите събития, а понякога са свързани с последиците от тези събития върху мен, хората, заобикалящата ни среда и цялостната ситуация, в която живеем", разказва художникът, цитиран от ТВ7. Конфликтът в Сирия изцяло променя стила на Киуан. Преди използвал много цветове, докато сега преобладават тъмните, контрастни бои

Орешарски, защо позволи уволнение с документна измама, пита Румен Петков

За нов случай на безчинство в държавната администрация алармира Румен Петков. Става въпрос за скандално уволнение от държавната администрация. „В средата на месец май министърът на регионал...

50 милиона евро от Реал за играч на Ювентус

Шефовете на Реал Мадрид са готови да извадят  50 млн. евро за халфа на чилийския национален отбор и Ювентус Артуро Видал, съобщава „Corriere dello Sport“. Според информац...

Дел Боске с изненадващо признание: Имам пълно доверие на Торес

Националният селекционер на Испания Висенте дел Боске сподели, че има пълно доверие във Фернандо Торес. Играта на нападателя на Челси се влошава непрекъснато,но явно това не от значение за Дел Боске. ...

Огромна скала затисна миньор в "Бобов дол"

Огромна буца въглища затисна миньор в "Бобов дол".

Дел Боске е доволен от физическото състояние на Испания след 2:0 срещу Боливия (видео)


Селекционерът на испанския национален отбор по футбол Висенте дел Боске заяви, че е доволен от състоянието на отбора. По думите му футболистите са физически добре въпреки натоварения сезон на клубно ниво.

Испанците победиха с 2:0 Боливия в приятелска среща в Севиля, която е част от подготовката им за световното. Головете отбелязаха Фернандо Торес и Андрес Иниеста след почивката.

Дел Боске пусна в мача двама дебютанти. Андер Итураспе от "Атлетик" (Билбао) започна титуляр, а...

Западът в страх от руското влияние в България

Руското икономическо присъствие тук се разшири, отбелязва WSJ


Мая Манолова: Миньорите са достатъчно интелигентни и не биха гласували за ГЕРБ


Предлагането на облага за гласуване е престъпление и случилото се в Бобов дол е неприемливо. Но излъчването на репортажа на Нова телевизия и последвалите проверки изиграха превантивна роля. Това коментира пред БНТ зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова от БСП.

Миньорите са достатъчно интелигентни, за да преценят от кое управление имат интерес. Те не биха гласували за ГЕРБ, защото при тяхното управление мините бяха пред затваряне, коментира Манолова изборния резултат в...

Пожарникарите във Варна са се отзовали на 14 сигнала за отводняване на избени помещения в областта

14 са сигналите, на които са се отзовали служителите на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” към ОД на МВР –Варна, свързани с нуждата от отводняване на избени помещения във Варна, село Венелин, община Аврен, Вълчи дол, Долни чифлик, село Юнак и Старо Оряхово.

Практически съвети за отказване на цигарите ще дават експерти в София


Практически съвети за програми и начини за отказ от тютюнопушене ще дават експерти днес между 10 и 16 часа в софийския парк "Заимов". Проявата е част от програмата на отбелязването на днешния Световен ден без тютюнев дим. 

В парка ще се проведе измерване на различни показатели за състоянието на белия дроб като количество въглероден оксид в издишан въздух, наличие на карбоксихемоглобин в кръвта, определяне на степен на никотинова зависимост, демонстрация за вредните последици от...

Американец извършил самоубийствен атентат в Сирия

/КРОСС/Правителството на САЩ идентифицира американския гражданин, който е извършил самоубийствен атентат на територията на Сирия - първият такъв случай от началото на гражданската война там, предаде АФП. „Смята се, че американският гражданин, замесен в самоубийствената бомбена атака в Сирия, е Монер Мохамед Абу Салха", съобщи говорителят на Държавния департамент Джен Псаки. Атентатът е извършен в северната сирийска провинция Идлиб на 25 май. Американецът взривил камион бомба пред ресторант, където са се събирали сирийски правителствени войници.  

Простреляха и ограбиха аптекарка в София

Неизвестен, който се издирва, насочил към жената пистолет и стрелял от близко разстояние. После взел дамската й чанта, в която имало дребна сума и документи.

Ще продължим да полагаме усилия за осигуряването на най-съвременна техника за пожарните служби в страната

С тези думи главният секретар на МВР връчи ключовете на новата пожарна техника на колеги от София, Пловдив, Плевен, Варна, Бургас и Видин

Пенсионери обирали църкви за забавление

Двама швейцарски пенсионери бяха арестувани за грабеж от църкви в кантона Люцерн.  Мъжът и жената - на 70 и 73 години, си признали, че отмъквали парите, хвърлени в кутиите за дарения. Полицията отбеляза, че двойката не била в затруднено или бедстващо материално положение.  Пенсионерите заявили, че извършват престъпленията, но не защото били притиснати от немотия или нужда, а заради тръпката от престъплението. Пенсионерите разказали, че самото отмъкване на парите било извършвано от жената, а мъжът през това време стоял на пост, готов да даде знак при опасност. Според следствието двойката отмъкнала няколкостотин франка от миналата година досега. Двамата пенсионери никога не са имали проблеми със закона.

Змия във facebook подплаши цяло село

Снимка на змия в социалната мрежа "Фейсбук" подплаши врачанското село Баница.

Заплашвали митническия шеф, спипан с дрога

Той доброволно си е наложил домашен арест.

Цветанов: Оставка няма да подавам, защото съм невинен. Има натиск от БСП

/КРОСС/ Това не е финален акт на съда, а първа инстанция, каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който получи ефективна присъда от 4 години затвор за 6 отказа да бъде подслушан полицай за кражба на катерушки от детска площадка. Но това е политически процес, изразиха го и адвокатите ми, вкл. от Ханс-Петер Ул, авторитетен германски политик, допълни Цветанов в интервю за Нова.  Тук определено има натиск от БСП. Това, което каза вчера от Антон Кутев го доказва, смята Цветанов.  С формирането на 42 -то НС първата закана за саморазправа с мен беше отправена от парламентарната трибуна от Делян Пеевски, каза той. на въпрос защо Делян Пеевски го мрази много той заяви: "Не мога да дам отговор на този въпрос". Сигурен ли сте? - попита го отново Люба Кулезич. - Да, да,сигурен съм. Ако имаше нещо, то щеше да излезе. - отговори Цветанов.  Той напомни кои са хората отстранени след миналогодишните избори от системите на МВР и на прокуратурата. Те влязоха в хипотезата да унищожат абсолютно всичко. Деинтегритетът на системата е факт, констатира Цветанов. Бившият вътрешен министър бе категоричен, че това е политически процес и допълни, че дори от Съюза на репресираните са го потърсили и са го уведомили, че ще излязат със специална декларация. Днес правоохранителната система е в услуга на организанираната престъпност. 44% от българските роми гласуваха за ДПС, а 21 % - за БСП, напомни той

Миньор пострада при злополука в Бобов дол

45-годишен миньор е пострадал вчера при трудова злополука в рудник „Бобов дол“, по-известен като „стария рудник”, съобщава Struma.bg.
Колегата му майстор-копач извършвал взривяване на въглищен пласт, изведнъж се свлякло голямо количество въглища и огромна буца ударила Николай Рангелов по гърба и го затиснала. 45-годишен миньор е пострадал вчера при трудова злополука в рудник „Бобов дол“, по-известен като „стария рудник”, съобщава Struma.bg. Колегата му майстор-копач извършвал взривяване на въглищен пласт, изведнъж се свлякло голямо количество въглища и огромна буца ударила Николай Рангелов по гърба и го затиснала.

Цветанов: Оставка няма да подавам, защото съм невинен. Има натиск от БСП

/КРОСС/ Това не е финален акт на съда, а първа инстанция, каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който получи ефективна присъда от 4 години затвор за 6 отказа да бъде подслушан полицай за кражба на катерушки от детска площадка. Но това е политически процес, изразиха го и адвокатите ми, вкл. от Ханс-Петер Ул, авторитетен германски политик, допълни Цветанов в интервю за Нова.  Тук определено има натиск от БСП. Това, което каза вчера от Антон Кутев го доказва, смята Цветанов.  С формирането на 42 -то НС първата закана за саморазправа с мен беше отправена от парламентарната трибуна от Делян Пеевски, каза той. на въпрос защо Делян Пеевски го мрази много той заяви: "Не мога да дам отговор на този въпрос". Сигурен ли сте? - попита го отново Люба Кулезич. - Да, да,сигурен съм. Ако имаше нещо, то щеше да излезе. - отговори Цветанов.  Той напомни кои са хората отстранени след миналогодишните избори от системите на МВР и на прокуратурата. Те влязоха в хипотезата да унищожат абсолютно всичко. Деинтегритетът на системата е факт, констатира Цветанов. Бившият вътрешен министър бе категоричен, че това е политически процес и допълни, че дори от Съюза на репресираните са го потърсили и са го уведомили, че ще излязат със специална декларация. Днес правоохранителната система е в услуга на организанираната престъпност. 44% от българските роми гласуваха за ДПС, а 21 % - за БСП, напомни той

Простреляната аптекарка оперирана в "Пирогов"

Това се е случило минути след полунощ, а жената е собственичка на аптека в блок 371 в "Люлин"

Мъж стреля по аптекарка в жк "Люлин"

Това се е случило минути след полунощ, а жената е собственичка на аптека в блок 371 в "Люлин"

Големи наводнения в Сибир и руска спасителна операция

Министерството на извънредните ситуации започна мащабна спасителна операция в Сибир, където проливните дъждове предизвикаха безпрецедентни за последните сто години наводнения. В редица републики са наводнени хиляди жилища.

Зам.-министър Пенков иска 20% увеличение на заплатите в Спешна помощ

/КРОСС/ „В момента се плащат около 100 милиона лева годишно за заплати и осигуровки в Спешната помощ в страната. За 10% увеличение са нужни около 10 милиона. Поискали сме от министерство на финансите 20 милиона, за да гарантираме 20% увеличение в Бюджет 2015. Това са ходовете, които сме направили до момента, за да се справим с кризата", каза в студиото на „Събуди се" по Нова заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков. „Намерението на колегите да напуснат работа, за да защитят своя ръководител, може да се определи единствено като криза. Ако единственият аргумент е защо е освободен д-р Гелев, не мога да го разбера. Ако има други искания, аз съм открит да ги обсъдим и да направим каквото искат хората. Просто защото сме в дълг към тях. Работи се по въпроса, но всичко става бавно", каза д-р Пенков. „Работата в Спешна помощ е много натоварваща и специфична. Много е трудно, хората които я осъществяват, са герои. Лекарите не биха поставили в криза столичани. Но в никакъв случай това не значи, че здравното министерство е спокойно. Ние сме неспокойни от самото начало", сподели той. Заместник-здравният министър сподели, че целият бюджет на министерството е 380 милиона лева, а преди е бил 700 милиона. „Ако от партийните субсидии се направи един фонд за редки заболявания или други неща, за които има малко финансиране, ще бъде страхотно", допълни той

Продължават сраженията в Източна Украйна

Продължават сраженията в Източна Украйна между проруските сепаратисти и украинската армия. Един от центровете на съпротивата срещу официалната власт в Киев - Славянск, е бил подложен на минометен обстрел, при което има загинали сред цивилното население.

Германците са най-доволни от Porsche, Toyota и Volvo

J.D. Power публикува проучването си за удовлетвореността на клиентите от техните автомобили


Миньор пострада при злополука в Бобов дол

45-годишен миньор е пострадал вчера при трудова злополука в рудник „Бобов дол“, по-известен като „стария рудник”, съобщава Struma.bg.
Колегата му майстор-копач извършвал взривяване на въглищен пласт, изведнъж се свлякло голямо количество въглища и огромна буца ударила Николай Рангелов по гърба и го затиснала. 45-годишен миньор е пострадал вчера при трудова злополука в рудник „Бобов дол“, по-известен като „стария рудник”, съобщава Struma.bg. Колегата му майстор-копач извършвал взривяване на въглищен пласт, изведнъж се свлякло голямо количество въглища и огромна буца ударила Николай Рангелов по гърба и го затиснала.

ГЕРБ готви нов вот на недоверие, няма да се присъедини към този на ББЦ

"Температурата на политическите емоции е много висока и няма как да е иначе. Дали е възможно да се намери обща цел и съгласие в подобна ситуация - да, но това минава през реформа и преход в по...

Графити артисти рисуват трамваи в движение

Утре - 1 юни, от 09:00 часа до 18:00 часа, в трамвайно депо "Банишора" на бул. "Мария Луиза" 193 в София, графити артисти ще рисуват трамваи, които са в движение. Акцията е ча...

Резултати от първия ден на детския турнир на АМФЛ (снимки)

Кръг 1 Петък, 30 Май, 2014 (10:30) Т2, Група Г ФЕРИОН 2 СФ - ЕЛИТ СФ - 1:0 (10:30) Т3, Група Г СЛАВИЯ СФ - ВИТОША БИСТРИЦА 1 - 5:0 (10:30) Т2, Група Е ESFA - МИНЬОР ПК 1 - 1:3 (10:30) Т3, ...

Великобритания ще брои проститутките като приход в БВП

От септември тази година Великобритания ще включи официално в изчисленията за обема на БВП и приходите от проституция и продажба на наркотици. Британската статистическа служба вече е изчислила принос...

Нападател на Аржентина: Мога да стана голмайстор на Световното

Звездата на Аржентина Серхио Агуеро показа завидно самочувствие, като заяви, че може да спечели Мондиала и Златната обувка това лято. Изненадващо Агуеро не успя да вкара гол в дебюта си на световно п...

Майката на Левски се самоубива през 1878 г., в рода му - много жертви на турците

Доколкото е проследено, родословието на Васил Левски тръгва от Драгой - роден около 1600 г. и починал около 1680 г. Той има син Видул (ок. 1650-1730) и внук Кръстил, роден през 1709 г. и обесен в Цариград през 1740 г. Видул Кръстилов, син на обесения, едва 28-годишен е убит от турци в Пловдив през 1758 г. Доколкото е проследено, родословието на Васил Левски тръгва от Драгой - роден около 1600 г. и починал около 1680 г. Той има син Видул (ок. 1650-1730) и внук Кръстил, роден през 1709 г. и обесен в Цариград през 1740 г. Видул Кръстилов, син на обесения, едва 28-годишен е убит от турци в Пловдив през 1758 г.

Парче от машина се заби в черепа на дърводелец

60-годишен мъж от Банско пострада тежко след трудова злополука, след като детайл от машина се откъсна и се заби в главата му.

Министри на Орешарски дразнят БСП

Министри в правителството на Пламен Орешарски определено дразнят БСП, призна депутатът Георги Кадиев.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване