Променлива облачност и временни превалявания се очакват и на 1 юни


Променлива облачност, временни превалявания и сравнително ниски за началото на юни температурни се очакват на 1 юни, сочи прогнозата на БНТ по данни на НИМХ към БАН.

През нощта валежите в Източна България ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен западен вятър.

През деня над страната облачността ще е променлива. В Западна България ще има повече слънчеви часове.

След обяд и привечер на отделни места, главно в планинските райони, ще има...

Судан ще пусне родилката, осъдена на бесило

Суданските власти ще освободят родилката, осъдена на смърт чрез обесване затова, че се омъжила за християнин, съобщи служител на външното министерство на страната, цитиран от Би Би Си.   Мериам Ибрахим, която роди в затвора наскоро с окови на краката, щяла да бъде пусната до няколко дни. 
Вижте повече за историята й ТУК. Суданските власти ще освободят родилката, осъдена на смърт чрез обесване затова, че се омъжила за християнин, съобщи служител на външното министерство на страната, цитиран от Би Би Си. Мериам Ибрахим, която роди в затвора наскоро с окови на краката, щяла да бъде пусната до няколко дни.  Вижте повече за историята й ТУК.

3000 нелегални имигранти заловени в Италия за 24 часа

Всяка година десетки хиляди нелегални се опитват с риск за живота си

И след смъртта си Чочо Попйорданов и Джоко Росич помагат на болни деца

Двамата големи български артисти Чочо Попйорданов и Джоко Росич и след смъртта си ще помогнат за добро дело.

Техни фотографии ще са сред тези, с които кампанията Двамата големи български артисти Чочо Попйорданов и Джоко Росич и след смъртта си ще помогнат за добро дело. Техни фотографии ще са сред тези, с които кампанията "Да оставим следи III" на сдружение "Кауза" ще събира средства в помощ на болни деца. Тя се провежда отново под патронажа на председателя на Съюза на български

Почина актрисата Таня Масалитинова

Известна българска театрална и киноактриса Таня Масалитинова почина на 92 години, предаде БНТ. Родената в Прага дъщеря на известния театрален деец, артист и режисьор Николай Масалитинов завършва гимназия за чужди езици в София.

БСП вече не харесва експертния кабинет

Преди предстоящия ремонт на кабинета в БСП заговориха, че са загубили евроизборите заради министри експерти.
"Една значителна част от членовете и симпатизантите на БСП очевидно не припознават правителството като кабинет, в който участва БСП." Това заяви военният министър и говорител на партията Ангел Найденов късно в петък, след заседанието Преди предстоящия ремонт на кабинета в БСП заговориха, че са загубили евроизборите заради министри експерти. "Една значителна част от членовете и симпатизантите на БСП очевидно не припознават правителството като кабинет, в който участва БСП." Това заяви военният министър и говорител на партията Ангел Найденов късно в петък, след заседанието

Почина актрисата Таня Масалитинова

На 93-годишна възраст почина голямата българска актриса Таня Масалитинова, съобщи БНТ.

Българският ансамбъл спечели злато в многобоя

Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика за жени спечели златния медал в многобоя на турнира от Световната купа в Минск (Беларус). Българските гимнастички играха перфектно и днес н...

“Левски” прегази “Лукойл” и е на победа от титлата


Пети мач ще определи победителя в Националната ни лига по баскетбол. Носителят на купата и номер 1 в Балканската лига - “Левски”, изравни до 2:2 финалната серия с шампиона “Лукойл Академик”.
Възпитаниците на Константин Папазов прегазиха с 95:78 съперника пред около 2000 фенове в зала “Универсиада”. Пети мач ще определи победителя в Националната ни лига по баскетбол. Носителят на купата и номер 1 в Балканската лига - “Левски”, изравни до 2:2 финалната серия с шампиона “Лукойл Академик”. Възпитаниците на Константин Папазов прегазиха с 95:78 съперника пред около 2000 фенове в зала “Универсиада”.

Леко земетресение край Бяла

Леко земетресение е усетено днес в района на град Бяла, Русенско, съобщиха от Геофизичния институт на БАН.

Почина актрисата Таня Масалитинова


Известна българска театрална и киноактриса Таня Масалитинова почина на 92 години, предаде БНТ.

Родената на 2 септември 1921 г. в Прага дъщеря на известния театрален деец, артист и режисьор Николай Масалитинов завършва гимназия за чужди езици в София. В началото на 40-те години следва в Художествената академия, след което завършва Държавната театрална школа през 1945 г..

От средата на 40-те години става актриса на щат в Народен театър "Иван Вазов", от където се пенсионира...

Лекарите искат 1500 лв. начална заплата

Поетапно увеличение на заплатите в Спешната помощ, като след година и половина началната заплата за млад лекар да достигне 1500 лв. Това поискаха от лекарското съсловие след заседание днес.

Почина актрисата Таня Масалитинова

Почина голямата българска аткриса Таня Масалитинова, съобщи БНТ.
Татяна Николаевна Масалитинова-Есауленко е родена в Прага през 1921 г.
Дъщеря е на смятания за родоначалник на съвременната театрална школа в България артист и режисьор Николай Масалитинов.
Завършила е гимназия за чужди езици в София. Между 1941 и 1943 г. Почина голямата българска аткриса Таня Масалитинова, съобщи БНТ. Татяна Николаевна Масалитинова-Есауленко е родена в Прага през 1921 г. Дъщеря е на смятания за родоначалник на съвременната театрална школа в България артист и режисьор Николай Масалитинов. Завършила е гимназия за чужди езици в София. Между 1941 и 1943 г.

Отиде си голямата актриса Таня Масалитинова

Почина голямата българска аткриса Таня Масалитинова, съобщи БНТ.Татяна Николаевна Масалитинова-Есауленко е родена в Прага през 1921 г.
Дъщеря е на смятания за родоначалник на съвременната театрална школа в България артист и режисьор Николай Масалитинов.
Завършила е гимназия за чужди езици в София. Между 1941 и 1943 г. следва в Художествената акад Почина голямата българска аткриса Таня Масалитинова, съобщи БНТ.Татяна Николаевна Масалитинова-Есауленко е родена в Прага през 1921 г. Дъщеря е на смятания за родоначалник на съвременната театрална школа в България артист и режисьор Николай Масалитинов. Завършила е гимназия за чужди езици в София. Между 1941 и 1943 г. следва в Художествената акад

3 години и половина затвор за бездомник, пробол непознат с ножица във врата

Бездомник, който забил ножица в гърлото на непознат за него мъж в Бургас, ще лежи зад решетките 3 години и 6 месеца. Решението е на Бургаския апелативен съд, съобщи burgasutre.bg.  На 15 април 2014 Румен Асенов забил острието във врата на 30-годишния Петър Георгиев. Драмата се разиграла в центъра на града, срещу сградата на Общината, Бездомник, който забил ножица в гърлото на непознат за него мъж в Бургас, ще лежи зад решетките 3 години и 6 месеца. Решението е на Бургаския апелативен съд, съобщи burgasutre.bg. На 15 април 2014 Румен Асенов забил острието във врата на 30-годишния Петър Георгиев. Драмата се разиграла в центъра на града, срещу сградата на Общината,

3 г. и половина затвор за бездомник, пробол непознат с ножица във врата

Бездомник, който забил ножица в гърлото на непознат за него мъж в Бургас, ще лежи зад решетките 3 години и 6 месеца. Решението е на Бургаския апелативен съд, съобщи burgasutre.bg.  На 15 април 2014 Румен Асенов забил острието във врата на 30-годишния Петър Георгиев. Драмата се разиграла в центъра на града, срещу сградата на Общината, Бездомник, който забил ножица в гърлото на непознат за него мъж в Бургас, ще лежи зад решетките 3 години и 6 месеца. Решението е на Бургаския апелативен съд, съобщи burgasutre.bg. На 15 април 2014 Румен Асенов забил острието във врата на 30-годишния Петър Георгиев. Драмата се разиграла в центъра на града, срещу сградата на Общината,

БНТ праща само четирима коментатори в Бразилия, но без Петър Василев


БНТ ще заложи на младите коментатори за световното първенство в Бразилия, а доайенът Петър Василев няма да бъде част от екипа за първи път от 20 години. 

Националната телевизия ще изпрати само четирима коментатори на мястото на събитието - Ивайло Ангелов, Никола Ибришимов, Петър Иванов и Валери Генов.

От София ще коментират Радостин Любомиров и Георги Славчев. Специален гост-коментатор на мача за откриването ще бъде добре познатия у нас бразилски футболист Дани Моралес....

След вота Борисов ни върна на селското бунище на езика

Спортното преброяване на победи и загуби едва ли е показателно за добро или лошо управление, смята пиар експертът Арман Бабикян.

10 дестинации за гей младоженци

Гей двойките вече могат законно да сключат брак в 18 страни по света. Това повдига важния въпрос къде са най-популярните места, където еднополовите партньори могат да прекарат медения си месец.
Гъвкави бизнесмени и туроператори вече са надушили откъде духа вятърът и все повече курорти и клубове се грижат за хомосексуалните, Гей двойките вече могат законно да сключат брак в 18 страни по света. Това повдига важния въпрос къде са най-популярните места, където еднополовите партньори могат да прекарат медения си месец. Гъвкави бизнесмени и туроператори вече са надушили откъде духа вятърът и все повече курорти и клубове се грижат за хомосексуалните,

Украйна защитава гранична застава с изтребител Су-27

Боевете продължиха и в събота в Източна Украйна, както и взаимните обвинения между Запада и Русия. Двама цивилни бяха убити, а четирима - ранени в Славянск при обстрел от киевските сили. Но най-ожесточени бяха сраженията край гранична застава, нападната от 80 добре въоръжени мъже. Киев прати изтребител Су-27 в помощ на обкръжените. Боевете продължиха и в събота в Източна Украйна, както и взаимните обвинения между Запада и Русия. Двама цивилни бяха убити, а четирима - ранени в Славянск при обстрел от киевските сили. Но най-ожесточени бяха сраженията край гранична застава, нападната от 80 добре въоръжени мъже. Киев прати изтребител Су-27 в помощ на обкръжените.

Повече бира и усмивки, призова нашата бразилска Дилма

Повече бира за повече усмивки. Това трябва да бъде мотото на бразилските запалянковци по време на световното първенство по футбол според Дилма Русеф. Президентът на страната домакин, чийто корени са от Габрово, смята че протестите ще секнат с началото на първенството.

Отборът на Ивайло Петев изпусна титлата в Кипър, Шеридън герой за "Апоел"


АЕЛ (Лимасол), воден от българския треньор Ивайло Петев, пропусна възможността да стане шампион в Кипър. Досегашният водач в първенството отстъпи с 0:1 пред "Апоел" (Никозия) в решителния двубой.

В герой за гостите се превърна бившият нападател на ЦСКА Килиън Шеридън. Ирландският нападател вкара единствения гол в срещата в 45-ата минута.

Двата отбора се изправиха един срещу друг преди две седмици. Тогава обаче мачът беше прекратен при 0:0 през второто полувреме заради...

Христо Стоичков танцува с Джей Ло и Рики Мартин

Футболистът участва в клипа на официалната песен за Световното първенство по футбол

Лекарският съюз иска заплати между 1500 и 4500 лв. в Спешната помощ


Българският лекарски съюз (БЛС) настоява поетапно от тази година да започне увеличение на заплатите на работещите в Спешната помощ като в рамкитена година и половина началната заплата на младите лекари да достигне 1500 лв, а на опитните специалисти - 4500 лв. Това съобщи председателят на съсловната организация Цветан Райчинов пред медиите, цитиран от БТА.. 

По-рано днес зам-министърът на здравеопазването Бойко Пенков съобщи, че ведомството иска догодина в бюджета за заплати на...

Земетресение край Бяла

Земетресение с магнитуд 2,3 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Геофизичния институт на БАН.
Земният трус е усетен в 14,54 ч. с епицентър североизточно от Бяла, Русенско, северозападно от Попово и северно от Стражица, с дълбочина 15 км. Няма данни за пострадали и материални щети. Земетресение с магнитуд 2,3 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Геофизичния институт на БАН. Земният трус е усетен в 14,54 ч. с епицентър североизточно от Бяла, Русенско, северозападно от Попово и северно от Стражица, с дълбочина 15 км. Няма данни за пострадали и материални щети.

"Твърди" факти за големината на пениса

Размерът на пениса може да зависи от честотата на сексуалната активност


Земетресение край Бяла

Земетресение с магнитуд 2,3 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Геофизичния институт на БАН.
Земният трус е усетен в 14,54 ч. с епицентър североизточно от Бяла, Русенско, северозападно от Попово и северно от Стражица, с дълбочина 15 км. Няма данни за пострадали и материални щети. Земетресение с магнитуд 2,3 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Геофизичния институт на БАН. Земният трус е усетен в 14,54 ч. с епицентър североизточно от Бяла, Русенско, северозападно от Попово и северно от Стражица, с дълбочина 15 км. Няма данни за пострадали и материални щети.

Достолепните англичани

След близо 50 години от последната си среща с английска живопис Рим отново гостоприемно и достолепно я приютява. Пътят, изминат от Англия към раждането и формирането на национална живописна школа, е дълъг. Една от най-богатите и мощни нации в света през ХVIII век има нужда да узакони своето политическо, икономическо и социално превъзходство... След близо 50 години от последната си среща с английска живопис Рим отново гостоприемно и достолепно я приютява. Пътят, изминат от Англия към раждането и формирането на национална живописна школа, е дълъг. Една от най-богатите и мощни нации в света през ХVIII век има нужда да узакони своето политическо, икономическо и социално превъзходство...

81-годишен гони крадци с вила, чупят му ребро

81-годишен дядо опитал да изгони трима крадци от дома си, но освен че бил ограбен, си изпросил и боя.
Инцидентът станал във видинското с.Роглец в петък вечерта. Неизвестните влезли в двора на самотноживеещия Б.Г. и той ги подгонил, като размахал срещу тях вила. В отговор на това нападателите му нанесли побой и му отнели 25 лв. 81-годишен дядо опитал да изгони трима крадци от дома си, но освен че бил ограбен, си изпросил и боя. Инцидентът станал във видинското с.Роглец в петък вечерта. Неизвестните влезли в двора на самотноживеещия Б.Г. и той ги подгонил, като размахал срещу тях вила. В отговор на това нападателите му нанесли побой и му отнели 25 лв.

Ръст на нелегалните имигранти към Европа

Налице е рязко увеличаване на броя нелегални имигранти към Европа. В последния месец хората преминали по вода от Северна Африка към Италия са значително повече, съобщава БиБиСи, като се позовава на данни на Frontex. 42 хил. души са достигнали Ботуша в периода от началото на годината до април, като над 25 хил.

Петко Бочаров:България е в тъмния кладенец на световната замисимост

"България има една голяма язва и това е зависимостта ни към Русия. Тя пък върви по един ужасен път - като този преди Втората световна война". Това заяви журналистът Петко Бочаров в предаването "120 минути" по bTV.

Влак с парен локомотив ще радва децата

Въпреки прогнозите на синоптиците за лошо време през уикенда, театри, кина, музеи и фирми вече са готови да зарадват малчуганите за Деня на детето.

30% от договорените евросредства са усвоени в България за 7 г.

За седем години, откакто сме член на Европейския съюз, местната власт е усвоила малко над 30% от договорените евросредства - средно по около 1000 лева на човек, съобщи bTV.
2 милиарда и половина - толкова са усвоили досега общините у нас. За местната власт са договорени още около 5 млрд. лева. Тези пари са за ремонт на пътища, За седем години, откакто сме член на Европейския съюз, местната власт е усвоила малко над 30% от договорените евросредства - средно по около 1000 лева на човек, съобщи bTV. 2 милиарда и половина - толкова са усвоили досега общините у нас. За местната власт са договорени още около 5 млрд. лева. Тези пари са за ремонт на пътища,

България е усвоила малко над 30% от евросредствата за 7 г.

За седем години, откакто сме член на Европейския съюз, местната власт е усвоила малко над 30% от договорените евросредства - средно по около 1000 лева на човек, съобщи bTV.
2 милиарда и половина - толкова са усвоили досега общините у нас. За местната власт са договорени още около 5 млрд. лева. Тези пари са за ремонт на пътища, За седем години, откакто сме член на Европейския съюз, местната власт е усвоила малко над 30% от договорените евросредства - средно по около 1000 лева на човек, съобщи bTV. 2 милиарда и половина - толкова са усвоили досега общините у нас. За местната власт са договорени още около 5 млрд. лева. Тези пари са за ремонт на пътища,

Забранен протест за годишнината от бунта за "Гези"

Докато активисти се готвеха за годишнината, истанбулските власти забраниха всякакви демонстрации в събота в Истанбул. Полицията разположи 25 000 полицаи само около площад “Таксим”. Корабчетата, които свързват Азия и Европа пред Босфора, бяха спрени от три часа следобед. Истанбулската гара бе блокирана от цивилни полицаи. Докато активисти се готвеха за годишнината, истанбулските власти забраниха всякакви демонстрации в събота в Истанбул. Полицията разположи 25 000 полицаи само около площад “Таксим”. Корабчетата, които свързват Азия и Европа пред Босфора, бяха спрени от три часа следобед. Истанбулската гара бе блокирана от цивилни полицаи.

В мача на помирението "Левски" би "Лукойл Академик" и стигна до пети мач


Баскетболистите на "Левски" победиха с 95:78 "Лукойл Академик" и изравниха резултата във финалната серия. Решителният пети мач, който ще определи шампиона, ще се играе във вторник в Самоков.

Сините надиграха категорично съперника си и заслужено спечелиха. Важна роля изигра и успешното представяне на домакините в стрелбата от тройката - "Левски" вкара 14, а "Лукойл" - седем тройки.

След срещата треньорът на сините Константин Папазов обясни, че между двата клуба вече има...

Перничанин спечели 25000 лева от Националната лотария

ТОКУ ЩО ЮЛИЯН ОТ ПЕРНИК СПЕЧЕЛИ 25000 ЛЕВА ОТ ЛОТАРИЯТА,ЧЕСТИТО,СЪС ЗДРАВЕ ДА СИ ГИ ХАРЧИШ!

национална лотария

ТОКУ ЩО ЮЛИЯН ОТ ПЕРНИК СПЕЧЕЛИ 25000 ЛЕВА ОТ ЛОТАРИЯТА,ЧЕСТИТО,СЪС ЗДРАВЕ ДА СИ ГИ ХАРЧИШ!

Знаците, че излизате с мъж, не с момче

Или как да разпознаете сериозния кандидат-партньор


Агенцията по храните проверява по курортите

По повод предстоящия летен туристически сезон, областните дирекции по безопасност на храните в градовете Добрич, Варна и Бургас, ще проведат превантивни срещи със собственици на търговски обекти за търговия на едро и дребно, на заведения за обществено хранене, хотелски комплекси, курортни селища, наематели на плажни ивици и други, които имат отношение по изхранване на туристите.

Подаде стената на язовира в Аврен

Стената на микроязовир "Старите лозя" в Аврен, община Добрич, е поддала, съобщиха от Басейнова дирекция, цитирани от "Марица". Експерти спешно са проверили състоянието на съоръжението. Тяхната оценка показва, че цялостта на язовирната стена е нарушена в участък от 10-15 м дължина. Водата се е оттекла в дълбоко дере, приток на река Камчия. Стената на микроязовир "Старите лозя" в Аврен, община Добрич, е поддала, съобщиха от Басейнова дирекция, цитирани от "Марица". Експерти спешно са проверили състоянието на съоръжението. Тяхната оценка показва, че цялостта на язовирната стена е нарушена в участък от 10-15 м дължина. Водата се е оттекла в дълбоко дере, приток на река Камчия.

Подаде стената на язовира в Аврен

Стената на микроязовир Стената на микроязовир "Старите лозя" в Аврен, община Добрич, е поддала, съобщиха от Басейнова дирекция, цитирани от "Марица". Експерти спешно са проверили състоянието на съоръжението. Тяхната оценка показва, че цялостта на язовирната стена е нарушена в участък от 10-15 м дължина. Водата се е оттекла в дълбоко дере, приток на река Камчия.

Шеридън отне титлата на Петев

Бившият нападател на ЦСКА Килиън Шеридън отне титлата на Ивайло Петев в Кипър. С гол на ирландския нападател АПОЕЛ (Никозия) спечели с 1:0 финалното дерби на сезона срещу АЕЛ пред празни трибуни на неутрален терен.
Отборът на Петев не успя да използва домакинското си предимство заради скандалния двубой преди три седмици. Тогава от трибуните на ста Бившият нападател на ЦСКА Килиън Шеридън отне титлата на Ивайло Петев в Кипър. С гол на ирландския нападател АПОЕЛ (Никозия) спечели с 1:0 финалното дерби на сезона срещу АЕЛ пред празни трибуни на неутрален терен. Отборът на Петев не успя да използва домакинското си предимство заради скандалния двубой преди три седмици. Тогава от трибуните на ста

Крим минава към рублата

Крим започва да използва рублата от 1 юни, съобщи Газета.ru.

Бежанец разказва в картини за Афганистан

Мурад Шарафи е на 47 г. От Афганистан е. Преди около две години е преминал пеша нелегално границата ни с Турция. Без никой да го спре е стигнал сам до центъра за временно настаняване на бежанци в столичния квартал “Овча купел”. Там започнал да рисува. Пак там миналата седмица бяха изложени и неговите творби.
Влизането в залата, в която са изложе Мурад Шарафи е на 47 г. От Афганистан е. Преди около две години е преминал пеша нелегално границата ни с Турция. Без никой да го спре е стигнал сам до центъра за временно настаняване на бежанци в столичния квартал “Овча купел”. Там започнал да рисува. Пак там миналата седмица бяха изложени и неговите творби. Влизането в залата, в която са изложе

Приятел на починалата жена подема инициатива за дежурства в Бърза помощ


Приятел на починалата в очакване на линейка фотографка Елизабет Димитрова обяви от ефира на Би Ти Ви своя кауза на име "Каузата Елизабет" за даване на безвъзмездни дежурства в Спешна помощ.

Младелин Димитров, който е бил с жената в нощта на инцидента на 26 май, заяви, че е добър професионален шофьор от 1999 г. и е готов всяка седмица да дава по едно 12-часово дежурство като шофьор на линейка в Бърза помощ безвъзмездно. "Искам само линейките да стигат навреме", каза той и апелира и...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване