национална лотария

ЗДРАВЕЙТЕ,ТОКУ ЩО ПЕТЪР ОТ ПЕРНИК СПЕЧЕЛИ ЛЕКА КОЛА ОТ НАЦИОНАЛНАТА ЛОТАРИЯ,ЧЕСТИТО МОМЧЕ!!!

Маргарита Попова: По-внимателно с референдумите, нямаме традиции

Вицепрезидентът Маргарита Попова смята, че преференциалният вот е "допаднал" на българите и той в никакъв случай не бива да се премахва. Тя обаче е по-скептична относно предложения от президента Росен Плевнелиев изборен референдум, защото у нас липсвала традиция за провеждане на такива допитвания. Това стана ясно от коментара й пред медиите в Карлово, където Попова гостува днес. Според вицепрезидента парламентът, правителството и гражданският сектор трябва да решават дали след провелите се избори ще се пристъпи към промяна на изборното законодателство, предаде БНР. Колкото до референдума на тази тема, Попова посочи, че "референдумът е нещо много капризно, една много детайлна и много изискана част от демократичните традиции и затова много внимателно трябва да подхождаме към референдумите, защото ние нямаме традиция. Не може за всяко нещо, което ни хрумне, да искаме да питаме." Вицепрезидентът предупреди, че с този референдум "може да влезем в много опасни капани и затова трябва да се започне много внимателно, с по-мънички неща, може би най-напред в рамките на общините, където самоуправлението и гласът на хората по-ясно и по-категорично се чува, и след това към по-големите неща."

Джордж Клуни се хвърля в голямата политика

Джордж Клуни твърдо е решил да се впусне в голямата политика след планираната му за юристката Амал Амадин сватба идния септември.
Прочутият американски актьор никога не е криел симпатиите си към Демократическата партия на САЩ и е близък приятел с президента Барак Обама.                                           Джордж Клуни твърдо е решил да се впусне в голямата политика след планираната му за юристката Амал Амадин сватба идния септември. Прочутият американски актьор никога не е криел симпатиите си към Демократическата партия на САЩ и е близък приятел с президента Барак Обама.

Смъртоносна треска уби трима в Бразилия

Световното първенство пак настръхна! Този път не от протести, а от денга - смъртоносна треска, отнела три живота в Бразилия в последната седмица.
Според местните власти рекорден брой от 32 хиляди души са се разболели и всички са в района, където е щаб квартирата на Португалия с Кристиано Роналдо. Треската се получава при ухапване от тропически ком Световното първенство пак настръхна! Този път не от протести, а от денга - смъртоносна треска, отнела три живота в Бразилия в последната седмица. Според местните власти рекорден брой от 32 хиляди души са се разболели и всички са в района, където е щаб квартирата на Португалия с Кристиано Роналдо. Треската се получава при ухапване от тропически ком

Стоичков с Дженифър Лопес и Рики Мартин в клип на песен за Световното

Христо Стоичков участва във видеото към песента Adrenalina на пуерториканския рапър Wisin, посветена на Световното първенство в Бразилия. В клипа централни образи имат Дженифър Лопес и Рики Мартин, участват и множество други футболни звезди.

Най-голямата книга в света

Уникалното произведение се намира в Мианмар


"Русият ангел" Мария остава в Гърция по решение на местен съд

Българското ромско момиченце Мария, което бе открито в гръцки ромски лагер през октомври, ще остане в Гърция, където е поверено на грижите на организацията "Детска усмивка", постанови днес съд в гръцкия град Лариса, предаде ДПА.

С решението се отнемат всякакви родителски права от осиновителите на петгодишната Мария и се отхвърля искането на българската Държавна агенция за закрила на детето за попечителство над момиченцето, посочва гръцката агенция АНА-МПА.

Мария бе...

Томов: Дарете парите от акциите, целта ни е титлата

Президентът на ЦСКА Александър Томов посъветва закупилите по-малко акции да не си търсят парите, а да ги оставят като дарение за клуба.

Владимир Кузюткин: Поздравявам момичетата за успеха

Класирането на волейболистките ни на Евро 2015 и побeдата над Азербайджан, е първият голям успех и на старши треньора Владимир Кузюткин с тима на България. Успехът с 3:1 в Баку върна усмивката на ру...

Диета съсипала Къванч Татлъту

Къванч Татлъту винаги е бил в добра физическа форма, но какво му коства това?
Звездата от Къванч Татлъту винаги е бил в добра физическа форма, но какво му коства това? Звездата от "Север Юг" набляга на упражненията във фитнеса и специалните хранителни режими.  Виж още: Над 130 телевизионни програми - в 24chasa.bg Но мачото малко се поувлякъл и успял да си докара чернодробно нарушение, което за щастие се разминало без тежки последствия.

БЛС иска 1500 лв. стартова заплата в Бърза помощ, 4500 за старшите лекари

Българският лекарски съюз (БЛС) настоява началната заплата на млад лекар в Спешна помощ да е 1500 лева, а заплатата на по-старшите лекари да стига 4500 лева. Това заяви председателят д-р Цветан Райчинов, цитиран от БТА, след заседание на Националния съвет на организацията. БЛС иска от тази година поетапно да започне увеличението на заплатите на работещите в Спешната помощ, а след година и половина началната заплата на млад лекар без специалност в Спешната помощ да достигне 1500 лева. Д-р Райчинов сравни заплащането на българските кадри с тези в Европа, като посочи, че там месечното възнаграждение на парамедик е от порядъка на 2000 евро. Междувременно работещите в Спешната помощ в София продължават протеста си. Те застават твърдо зад шефа си д-р Георги Гелев, когото МЗ обяви, че ще уволни. Настояват и за подобряване на условията на работа и значително увеличение на заплащането на труда им.

РЗИ-Варна отбеляза Световния ден "Без тютюнев дим" с редица инициативи

По повод Световния ден без тютюн, Регионална здравна инспекция – Варна Отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ към Дирекция „Обществено здраве“ организира информационно-скрининговата кампания на тема: „Повишаване на знанията за вредите от активното и пасивно тютюнопушене“.

Парламентарната асамблея на НАТО изключи Русия


Депутатите от Парламентарната асамблея на НАТО гласуваха за отнемане на асоциираното членство на руския парламент в Асамблеята на нейната пролетна сесия в литовската столица Вилнюс вчера. 

"Нашето доверие в партньорството (с Русия) беше предадено. Ние не можем да продължим отношенията си с парламентаристи от партньорска на НАТО страна - Русия, сякаш нищо не се е случило, когато те гласуват за използване на военна сила срещу друга страна партньор на НАТО - Украйна", каза президентът...

Маргаринът развежда хората. Вярно или не съвсем?

Една критична гледна точка относно проучванията


Сълзотворен газ на първата година от сблъсъците за „Гези“

Властите положиха големи усилия, за да предотвратят събиранията

Волейболистките на България се класираха за Евро 2015


Българският национален отбор по волейбол за жени се класира за европейското първенство догодина. Воденият от Владимир Кузюткин състав се наложи с 3:1 (25:14, 25:18, 14:25, 25:19) срещу Азербайджан в последния си мач от квалификациите.

Очаквайте подробности!

Чарлийз Терон сравни тормоза на папараците с изнасилване; хитът Gangnam Style е с нов рекорд



Американската актриса, родена в Южна Африка, Чарлийз Терон предизвика голямо учудване с някои от последните си коментари. В интервю на за британската медия Sky News носителката на "Оскар" сравни живота под постоянното наблюдение и намеса на медиите с изнасилване, разказва "Ройтерс".

На въпрос дали проверява информацията за себе си в "Гугъл", Терон каза: "Когато започнеш да живееш в този свят и да правиш това, започваш да се чувстваш изнасилен." Актрисата допълни, че не се...

"Форд" изтегля над 1.4 милиона автомобила в Северна Америка

След удара от намалените продажби през последните две години, големите автопроизводители от Северна Америка изпитват сериозни проблеми с безопасността на някои от моделите си. Последно "Форд" обяви изтеглянето от пазара на континента на над 1,4 милиона автомобила.

Херцен - пътник на кораба "Радецки"

Ако беше чела Херцен, турската полиция навреме щеше да усети, че Христо Ботев се готви да размъти Дунава. На 1 февруари 1869 г. букурещкият вестник Ако беше чела Херцен, турската полиция навреме щеше да усети, че Христо Ботев се готви да размъти Дунава. На 1 февруари 1869 г. букурещкият вестник "Тъпан" помества мистериозна карикатура. В центъра на Русчук са изтипосани Сабри паша и Акиф паша. Сабри предава властта на Дунавския вилает."Хош гелдинис!" - поздравява той с добре дошъл.

БЛС: 1500 лв. да е стартова заплата в Спешна помощ

Българският лекарски съюз (БЛС) настоява поетапно от тази година да започне увеличение на заплатите на работещите в Спешната помощ, а след година и половина началната заплата на млад лекар без специал...

Петър Слабаков - във филмите комунист, в живота три пъти изключван от БКП

Имам чувството, че Петър Слабаков се е родил с бръчките си. И с непукисткото си излъчване. Той не е завършил Държавното висше театрално училище. Но с тези бръчки и мъжкарски вид дори и без диплом е един от най-големите български актьори. И може би най-големият чешит на сцената и в киното. Петър Слабаков е роден на 23 април 1923 г. 
Имам чувството, че Петър Слабаков се е родил с бръчките си. И с непукисткото си излъчване. Той не е завършил Държавното висше театрално училище. Но с тези бръчки и мъжкарски вид дори и без диплом е един от най-големите български актьори. И може би най-големият чешит на сцената и в киното. Петър Слабаков е роден на 23 април 1923 г.

Плочките на новия "парк" в квартал Тева не са залепени, а са наредени като пъзел

Направете една проверка колко пари струва новият идиотски "парк" в кв.Тева и най-важното как е изграден! Няма плочка която да не мърда не са залепени а просто са наредени като пъзел, вече дъжда е отмил пясъка от фугите, не им давам повече от 2 месеца живот! Така се крадът парите от бедните данъкоплатци!!! Поне жеднъж не се направи нещо като хората в този град!

Тева

Направете една проверка колко пари струва новият идиотски "парк" в кв.Тева и най-важното как е изграден! Няма плочка която да не мърда не са залепени а просто са наредени като пъзел, вече дъжда е отмил пясъка от фугите, не им давам повече от 2 месеца живот! Така се крадът парите от бедните данъкоплатци!!! Поне жеднъж не се направи нещо като хората в този град!

Ванко 1 не иска мъже, предпочита Азис

Ванко 1 призна в интервю, че никога не си е лягал с мъже и подчерта, че си пада само по жени.

УНИАН: Кличко става кмет на Киев

Лидерът на украинската партия УДАР Виталий Кличко е събрал над 56 процента от гласовете в изборите за кмет на Киев, предаде УНИАН. Това сочат предварителните данни след обработка на 96,95 процента от протоколите. УДАР води и на изборите за Киевски градски съвет с над 39 на сто от гласовете.

Малки стъпки, които развиват интелектуално децата

Децата питат постоянно и това е чудесно, защото питайки, те научават


Eрдоган блокира честванията за годишнината от "Таксим"

Над 25 000 полицаи бяха мобилизирани в Истанбул по повод годишнината от антиправителствените демонстрации. Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че органите на реда ще арестуват всеки, който се опита да наруши забраната на властите за провеждане на публични демонстрации. Изключително засилено е полицейското присъствие в Истанбул в района на площада "Таксим" и парка "Гези", където полицията блокира и не допуска моторни превозни средства, предаде БНР. Полицейски и пожарни коли са разположени по улиците, за да попречат на навлизането на големи групи хора на площада. Следобед е била прекъсната транспортната връзка по море между европейския и азиатския бряг на мегаполиса. Антиправителствените демонстрации в парка "Гези" започнаха като екологичен протест срещу изсичането на дърветата, провокирани от плановете за реконструкция на парка, но прераснаха в най-бурните събития срещу правителството на Реджеп Ердоган. Шестима млади демонстранти загубиха живота си при сблъсъците. Днес полицията не разрешава дори да бъдат поставени цветя в парка, където преди година десетки хора бяха малтретирани със сълзотворен газ, водни струи, физическа сила, а други загинаха. Очакванията са, че привечер ще се съберат повече хора на площада. Възпоменателният митинг е определен за 18 часа българско време.

Мъртвата хватка на ДПС задуши БСП

БСП се провали на изборите заради хватката, в която е хваната от ДПС, коментира евродепутатът и зам.-шеф на ВМРО Ангел Джамбазки. ДПС назначава своите хора навсякъде, дори хора от БСП вече ми се оплакват от това. Движението извива недопустимо ръцете на БСП и не им дава да дишат, коментира воеводата.

С 300% скочиха оборотите на търговците в първия във Варна летен черен петък

Най-големият търговски център във Варна - Grand Mall , който организара вчера първия в България летен Черен петък, отчита отлични търговски резултати. Многобройните оферти – над 140, реалните отстъпки, достигащи до 70% и включването на нови колекции в акцията стимулира варненци за изгоден шопинг в магазините и заведенията на Grand Mall.

ExxonMobile се отказва да добива газ в Крим

Американската компания ExxonMobile, която спечели търг за участие в разработката на част от шелфа на Крим, се е отказала от изпълнението на плановете си, заради анексията на полуострова от Русия, предаде Укринформ.   Това заявление е направил посланикът на САЩ в страната Джефри Пайет, който е добавил, Американската компания ExxonMobile, която спечели търг за участие в разработката на част от шелфа на Крим, се е отказала от изпълнението на плановете си, заради анексията на полуострова от Русия, предаде Укринформ. Това заявление е направил посланикът на САЩ в страната Джефри Пайет, който е добавил,

Евродепутатът Малинов от РБ:Страхливата БСП действа и разумно

В момента работи страхът на БСП. Когато заработи страхът на БСП и инстинктът за оцеляване, общо взето започват да действат и разумно. Вижда се, че ДПС поглъща БСП като електорат, вижда се, че коалицията е дълбоко непопулярна.

ExxonMobile отказва да добива газ в Крим

Американската компания ExxonMobile, която спечели търг за участие в разработката на част от шелфа на Крим, се е отказала от изпълнението на плановете си, заради анексията на полуострова от Русия, предаде Укринформ.   Това заявление е направил посланикът на САЩ в страната Джефри Пайет, който е добавил, Американската компания ExxonMobile, която спечели търг за участие в разработката на част от шелфа на Крим, се е отказала от изпълнението на плановете си, заради анексията на полуострова от Русия, предаде Укринформ. Това заявление е направил посланикът на САЩ в страната Джефри Пайет, който е добавил,

Детето от ромския катун остава в Гърция

Съдът в Гърция окончателно даде българчето Мария на неправителствената организация "Усмивката на детето". Организацията от месеци се грижи за момиченцето, открито в ромско семейство в град Фарсала, съобщава БГНЕС. Биологичните родители на момичето са българи от град Николаево, Старозагорско. В гръцката организация работят стотици служители и хиляди доброволци, които създават условия за добър живот на деца без родителска грижа. "Усмивката на детето" разполага с 15-ина домове из цяла Гърция. 4-годишната Мария бе открита през октомври 2013 г. в ромски катун, докато местната полиция търсела наркотици. Светлата коса и кожа на момичето усъмнили полицаите. Назначената ДНК експертиза доказа, че отглеждащите я роми нямат кръвна връзка с детето. По-късно се разбра, че Мария е дете на Сашка и Атанас Русеви от Николаево, които имат още няколко деца албиноси. Двамата твърдят, че не са продавали дъщеря си на гръцките роми, а не са имали пари да гледат детето и го оставили за малко.  Според гръцката полиция ромското семейство, при което е открита Мария, е получавало хиляди евро помощи за многобройните си деца. 

Спектограф на НАСА засне огромно слънчево изригване

Инфрачервеният спектрограф на Националната космическа агенция на САЩ (IRIS), който започна да функционира преди една година, е заснел видео на масивно коронарно слънчево изригване. Полето, заснето от IRIS, има широчина, равняваща се на пет пъти размера на Земята, а височината на седем Земи.

СТАВА ЗА ЧЕЛО - УЕФА разпитва Херо за уредени мачове - качи утре сутрин в 10 ч

УЕФА се е самосезирала от интервю на Димитър Димитров-Херо в края на миналия сезон, в което тогавашният треньор на "Черноморец" говори за нагласени мачове в първенството ни. Европейската централа поиска подробен доклад и разпит на Херо, за да каже той с факти или да аргументира изреченото в публичното пространство.
БФС поема случая и се обърна към УЕФА се е самосезирала от интервю на Димитър Димитров-Херо в края на миналия сезон, в което тогавашният треньор на "Черноморец" говори за нагласени мачове в първенството ни. Европейската централа поиска подробен доклад и разпит на Херо, за да каже той с факти или да аргументира изреченото в публичното пространство. БФС поема случая и се обърна към

БЛС иска 1500 лева за млад лекар в Спешна помощ

Българският лекарски съюз (БЛС) настоява поетапно от тази година да започне увеличение на заплатите на работещите в Спешната помощ. Идеята е след година и половина началната заплата на млад лекар без специалност в Спешната помощ да бъде 1500 лева. Това каза пред журналисти председателят на съсловната организация д-р Цветан Райчинов, Българският лекарски съюз (БЛС) настоява поетапно от тази година да започне увеличение на заплатите на работещите в Спешната помощ. Идеята е след година и половина началната заплата на млад лекар без специалност в Спешната помощ да бъде 1500 лева. Това каза пред журналисти председателят на съсловната организация д-р Цветан Райчинов,

Какво причинява лошата телесна миризма?

Потта съдържа андростенон, който е причинител на миризмата


БЛС: Началната заплата на млад лекар в Спешна помощ да е 1500 лв.

Българският лекарски съюз (БЛС) настоява поетапно от тази година да започне увеличение на заплатите на работещите в Спешната помощ. Идеята е след година и половина началната заплата на млад лекар без специалност в Спешната помощ да бъде 1500 лева. Това каза пред журналисти председателят на съсловната организация д-р Цветан Райчинов, Българският лекарски съюз (БЛС) настоява поетапно от тази година да започне увеличение на заплатите на работещите в Спешната помощ. Идеята е след година и половина началната заплата на млад лекар без специалност в Спешната помощ да бъде 1500 лева. Това каза пред журналисти председателят на съсловната организация д-р Цветан Райчинов,

Миньорът няма счупвания и травми, у дома си е!

На миньора от рудник Бобов дол са направени прегледи, при които не са установени фрактури или травми на вътрешни органи. Това съобщиха от Инспекцията по труда във връзка с инцидента в мината.

Почина актрисата Таня Масалитинова

Тя е носител на наградата Аскеер за цялостен принос към театъра


Предстоящи събития в страната за утре, 1 юни

/КРОСС/ Враца.Президентът Росен Плевнелиев ще участва в тържествата по повод Деня на Ботев и празника на град Враца. В 19.30 часа в Драматично-кукления театър държавният глава ще присъства на тържествен концерт, посветен на 138-та годишнина от подвига на големия български поет и революционер Христо Ботев и неговата чета. В 21.00 часа на площад „Христо Ботев" президентът ще присъства на митинг-заря в памет на загиналите за свободата на България, където ще произнесе слово. Калофер.Министърът на отбраната Ангел Найденов ще участва в тържествената проверка (заря) за отбелязване на Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Той ще бъде посрещнат с почетен караул в 19.30 часа на площада в град Калофер. Тържествената проверка (заря) ще започне в 20.30 часа на площад „Христо Ботев". София.От 09.40 часа на Централна гара София ще бъдат посрещнати деца в неравностойно положение за пътуване с парен локомотив. Влакът ще потегли в 10.00 часа и ще се движи по маршрут София - Своге - София. София.От 10.00 часа до 18.00 часа в Градската градина и на площада пред Народен театър „Иван Вазов" ще се проведе „Детски панаир". София.От 10.00 до 17.00 часа при Голямата поляна в Южен парк (вход откъм бул. „Гоце Делчев") ще се проведе благотворителен базар „Подари мъничко надежда" в подкрепа на недоносените деца. София

Милер: ЕК не може да спре "Южен поток"

ЕК не може да спре реализацията на проекта "Южен поток", през декември 2015 г. Първият газ по морския участък ще пристигне в България, съобщи изпълнителният директор на "Газпром" Алексей Милер.

Звездите с най-високо IQ

/КРОСС/ Средният резултат, получен от решаване на тест за интелигентност е около 100 т., по-голяма част от хората бележат резултат близък до тази стойност. Само 2-3% от хората изкарват над 130 т. - такива стойности директно ни пращат в графата на талантливите и умните. И въпреки че не е нужно да си чак толкова умен и схватлив, за да станеш звезда в днешно време, някои световни знаменитости могат да се похвалят с доста сериозен брой точки от IQ теста си. Една от тях е Джоди Фостър. Тя има IQ 132 - била е пълна отличничка в гимназия с изучаване на френски език, а по-късно става възпитаничка на университета Йейл, откъдето е дипломата й по Литература. Колежката й Никол Кидман, която с лекота е изиграла образите на доста лекомислени жени, също е с IQ 132. Завършила е Викторианския колеж по изкуствата в Мелбърн, Австралия. Бившият губернатор на Калифорния, Арнолд Шварценегер не е само мускули. Оказва се, че коефициентът му на интелигентност е 135. Една от най-щурите певици на поп сцената Кеша е взела изпита си SAT с вдъхновяващ брой точки - цели 1500. IQ-то й е 140, което дава отговор на въпроса защо е възнамерявала да изучава психология и религия в университа Бърнард. Вместо това, Кеша пропя и в момента е на върха на славата. Със същия коефициент е и Мадона, която има достъчен брой точки, за да бъде член на МЕНСА. Материалното момиче никога не е парадирало с това, но мястото й на поп сцената доказва, че все пак използва мозъчните си клетки доста добре

Стоичков в клип за мондиала с Рики Мартин и Джей Ло

Христо Стоичков застана рамо до рамо с Дженифър Лопес и Рики Мартин в клипа на официалната песен на Мондиал 2014. Камата се изявява в клипа заедно с други известни личности. Песента се казва "Адреналина" и е в изпълнение на Джей Ло и Рики Мартин. Стоичков е едно от официалните лица на Световното, а от миналата година бившия български национал

Попова: Внимателно с референдумите

Според вицепрезидента преференциалният вот трябва да се доразвива

Стена на микроязовир в община Аврен се пропука

Басейнова дирекция за Черноморски район бе уведомена днес, около 15.00 часа от служители на община Аврен, че на 30 май 2014 г., след 16.00 часа, стената на микроязовир "Старите лозя" е поддала. Басейнова дирекция извърши незабавна проверка на място, научи Moreto.

Стоичков в клип за мондиала с Дженифър Лопес и Рики Мартин (видео)

Христо Стоичков застана рамо до рамо с Дженифър Лопес и Рики Мартин в клипа на официалната песен на Мондиал 2014. Камата се изявява в клипа заедно с други известни личности. Песента се казва "Адреналина" и е в изпълнение на Джей Ло и Рики Мартин. Стоичков е едно от официалните лица на Световното, а от миналата година бившия български национал

Тодор Живков се страхувал “Сивите вълци” да не отвлекат внучката му

През 1986 г. тогавашният държавен глава Тодор Живков не позволил на внучката си Евгения да пътува в Западна Германия. Притеснявал се, защото имало сигнали, че може да бъде отвлечена от терористичната организация “Сивите вълци”.
“Беше добър дядо, но понякога и строг”, казва в интервю за “Клуб 100” Евгения Живкова. През 1986 г. тогавашният държавен глава Тодор Живков не позволил на внучката си Евгения да пътува в Западна Германия. Притеснявал се, защото имало сигнали, че може да бъде отвлечена от терористичната организация “Сивите вълци”. “Беше добър дядо, но понякога и строг”, казва в интервю за “Клуб 100” Евгения Живкова.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване