6 млрд. лв. е фискалният резерв към края на април

6 млрд. лева е размерът на фискалния резерв към края на април. В това число влизат 5,1 млрд. лева депозити на фискалния резерв в БНБ и банки и 0,9...

Ердоган призова да не се отбелязва годишнината от протестите на „Таксим”

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган призова младежите в страната да игнорират призива за отбелязване на годишнината от протестите на истанбулския площад "Таксим", които прераснаха в бунт срещу неговата власт, предаде АФП. Турската полиция се мобилизира преди планираните за събота акции. „Една година по-късно хората, включително т.нар. артисти, призовават за демонстрации, но вие, турската младеж, няма да отговорите на този призив”, каза Ердоган пред тълпа от около 1000 младежи в Истанбул. Турският премиер критикува остро движението, което започна като квартална мобилизация за спасяването на истанбулския парк и се разрасна в гневен изблик срещу авторитарните тенденции на правителството с ислямистки корени. „Тези терористични организации манипулират нашите морално и икономически слаби младежи, за да атакуват нашето единство и да подложат нашата икономика на опасност”, каза Ердоган.

Говориш ли за пари, не спасяваш - правиш бизнес!

Некомерсиална организация за спасяване в планина, по въздух и вода създава човекът - паяк Иван Кристоф. Пред BNews той сподели философията си за това да спасяваш човешки живот и изброи 10-те причини да вярва в успеха на начинанието си.

Иван Костов за възможните коалиции в следващия парламент

Само ДПС и президентът Росен Плевнелиев излизат с по-добри позиции след евровота. Най-тежки са пораженията върху правителството, а спадът на доверието в институциите е критичен. Това коментира бившият премиер и десен лидер Иван Костов в интервю за "Дарик". ГЕРБ и БСП биха загубили депутатски места, ако европейските избори бяха парламентарни. След тези избори политическите сили се преподредиха така, че настоящото мнозинство няма шанс да се възпроизведе.  „С непосредствени шансове за влизане в управлението на страната стават три нови формации - България без цензура, Реформаторският блок и АБВ. Те биха имали съответно 29, 18 и 11 депутати в Народно събрание, при положение че сега нямат нищо. Това само по себе си обаче има следното въздействие върху вече институцията на Народното събрание - лишава от перспектива цялото досегашно мнозинство", заяви Костов. Европейските избори така задълбочават недоверието в българската политическа система, че я изправят пред предизвикателството за създаване на коалиционно мнозинство в следващо Народно събрание, смята бившият десен лидер.  „ДПС има опция да стане управляваща, ако се присъедини към ГЕРБ и Реформаторския блок. БСП, АБВ и ДПС нямат достатъчно гласове да направят мнозинство, ако тези избори бяха парламентарни. Формацията, която има две опции и то в двете посоки, е България без цензура, и ако България без цензура се присъедини към ГЕРБ и Реформаторския блок, прави мнозинство и то стабилно, като то може да управлява. Ако тя се присъедини към БСП и ДПС, пак прави мнозинство и пак може да управлява", коментира Костов.

Гласът на Обама подаде оставка

Обама прекъсна ежедневния брифинг на Карни, за да обяви, че говорителят се оттегля. Ще бъде заменен от досегашния си заместник Джош Ърнест. “Това е примесена с горчивина сладост”, каза Обама по повод на бившия журналист от американското списание “Тайм”, който “бе от най-добрите ми приятели във Вашингтон”. Обама прекъсна ежедневния брифинг на Карни, за да обяви, че говорителят се оттегля. Ще бъде заменен от досегашния си заместник Джош Ърнест. “Това е примесена с горчивина сладост”, каза Обама по повод на бившия журналист от американското списание “Тайм”, който “бе от най-добрите ми приятели във Вашингтон”.

Шокиращо точните предсказания на Нострадамус

От Хитлеровия терор в Европа до 11-ти септември


Откъс от "Отговорната компания" на Ивон Шуинар и Винсънт Стенли


Този уикенд в рубриката "Четиво" на "Дневник" ви предлагаме откъс от книгата "Отговорната компания" (The Responsible Company) с подзаглавие "Какво научихме от първите 40 години на Патагония" в превод от английски на Маргарита Дограмджян на запаления алпинист, основател и съсобственик на компанията "Патагония" Ивон Шуинар и неговия племенник Винсънт Стенли, който работи в известната с екологичната си дейност компания като маркетинг вицепрезидент с известни прекъсвания. Той ни е предоставен от...

Приятел на починалата Елизабет - с кауза и призив в нейна памет

/КРОСС/ Днес Младелин Димитров, приятел на фотографката, която издъхна в началото на седмицата, също пожела да каже нещо важно от ефира на предаването „120 минути". Елизабет Димитрова си отиде буквално в ръцете на Младелин, след като линейката на Спешна помощ пристигна на мястото прекалено късно. "Искам предварително да се извиня, ако със следващите ми думи и теми засегна някой неоснователно" - с това уточнение мъжът направи емоционалния си коментар по случилата се пред очите му трагедия. Ето и думите му: Казвам се Младелин Димитров, приятел съм на Елизабет Димитрова, жената, която почина на 26 вечерта. Бях свидетел на всичко, което се случи тогава. Все си мислих, че мога да помогна с повече, все си мислих, че мога да направя нещо повече. Тръгвайки си от тържеството, качихме се в колата, на Елизабет й стана нещо лошо, каза „Младо, нещо не ми е добре, май ще повърна". Излезе от колата, видя, че има много хора, направи една крачка и се свлече. Исках да закарам Ели до Пирогов, щях да го направя за по-малко от 10 минути, но от 112 не ни разрешиха. С уговорката, че е тръгнала линейка, а тя тръгнала 10-15 минути по-късно. Не искам да обвинявам никого, разберете ме, не съм аз прокурор, не съм съдя, не съм Господ, за да обвинявам когото и да било. На 35-ата минута линейката ни подмина. Момчетата, които се бяха събрали, бяха 30-40, може и 50 човека да имаше около нас

Интензивни боеве около Славянск и Донецк

Сепаратистите обявиха, че в района кръжат 7-10 хеликоптера Ми-8

Инспекцията по труда провери сигнал за злополука в рудник „Бобов дол”

/КРОСС/ Инспектори от дирекция „Инспекция по труда", Кюстендил извършиха днес проверка за трудова злополука в рудник „Бобов дол" съвместно с представител на Районно управление „Социално осигуряване", след като се самосезираха по медийни публикации. Проверката установи, че има инцидент в рудника, който не е довел до сериозни последици, съобщиха от пресцентъра на „Главна инспекция по труда". На 30 май около 14 ч. миньор е бил ударен в гръб от паднало парче въглищен масив, докато е монтирал верига за удължаване на верижния транспортьор. Според обясненията на свидетели масивът се е откъснал от челото на забоя, а работникът е бил с гръб към него. На пострадалия веднага е оказана медицинска помощ от минни спасители и е транспортиран в Центъра за спешна медицинска помощ в гр. Дупница. Направени са му прегледи, при които не са установени фрактури или травми на вътрешни органи. След извършените прегледи лицето е освободено и не е хоспитализирано.  

Конституционният съд на Португалия отхвърли рестрикциите на правителството

Конституционният съд на Португалия отхвърли част от рестриктивните мерки, заложени в бюджета на страната за 2014 година в рамките на продължаващите съкращения на дясноцентристкото правителство след излизането на страната от международната спасителна програма преди две седмици, предава "Франс прес".

Още една тапа на "Цариградско шосе" през целия юни

Въвежда се организация на движението за ремонт на надлеза по бул. „Цариградско шосе” над бул. „Александър Малинов”. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.   От 1 юни до 29 юни включително се забранява влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” при бул. „Александър Малинов” (мостовото съоръжение). Въвежда се организация на движението за ремонт на надлеза по бул. „Цариградско шосе” над бул. „Александър Малинов”. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. От 1 юни до 29 юни включително се забранява влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” при бул. „Александър Малинов” (мостовото съоръжение).

Още една тапа на "Цариградско шосе" през юни

Въвежда се организация на движението за ремонт на надлеза по бул. „Цариградско шосе” над бул. „Александър Малинов”. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.   От 1 юни до 29 юни включително се забранява влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” при бул. „Александър Малинов” (мостовото съоръжение). Въвежда се организация на движението за ремонт на надлеза по бул. „Цариградско шосе” над бул. „Александър Малинов”. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. От 1 юни до 29 юни включително се забранява влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” при бул. „Александър Малинов” (мостовото съоръжение).

Испанският премиер с план за икономическо активизиране

Министър-председателят на Испания Мариано Рахой обяви днес нов план за увеличаване на конкурентоспособността с мобилизирането на инвестиции от общо 6,3 милиарда евро и намаляване на корпоративния данък.

През април възстановеното ДДС на бизнеса е близо 439 млн. лв.

Възстановеният на бизнеса данък добавена стойност (ДДС) без прихващане през април 2014 г. е 438,7 млн. лева. Това показват данните на Националната агенция за приходите, съобщиха от МФ.

Бойко Борисов: БСП са подлеци и лъжци, ГЕРБ е за мир и строи

Публикуваме интервю на Илиана Беновска от радио К2 с Бойко Борисов, лидер на ПП ГЕРБ, министър-председател 2009- 2013 на тема: Кой и на какво основание може да управлява България?
Илиана Беновска: Вие слушате "На 6-ия ден", седмичното обзорно предаване на Радио К2. Радио К2 продължава ефективно да се бори за управление в името на народа и България, Публикуваме интервю на Илиана Беновска от радио К2 с Бойко Борисов, лидер на ПП ГЕРБ, министър-председател 2009- 2013 на тема: Кой и на какво основание може да управлява България? Илиана Беновска: Вие слушате "На 6-ия ден", седмичното обзорно предаване на Радио К2. Радио К2 продължава ефективно да се бори за управление в името на народа и България,

Ердоган заплаши с арести, ако не се спазват забраните

/КРОСС/ Министър-председателят на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви, че ще бъде арестуван всеки, който се опита да наруши забраната на властите за провеждане на публични демонстрации в събота, предаде РИА Новости. По думите на премиера служителите на реда са получили точни указания какво да правят и ще го направят без колебание.  

438,7 млн. лв. е възстановеният ДДС на бизнеса през април

През април тази година държавата е възстановила на бизнеса 438,7 млн. лева ДДС, сочат данните на НАП. Общо фирмите, на които са били...

Полицаи иззеха 200 кг контрабенден тютюн от кола

Стоката е открита при проверка на пътя Стара Загора-Пловдив


Бойко Борисов: БСП са подлеци и лъжци, ГЕРБ е за мир и строи

Публикуваме интервю на Илиана Беновска от радио К2 с Бойко Борисов, лидер на ПП ГЕРБ, министър-председател 2009- 2013 на тема: Кой и на какво основание може да управлява България?
Илиана Беновска: Вие слушате Публикуваме интервю на Илиана Беновска от радио К2 с Бойко Борисов, лидер на ПП ГЕРБ, министър-председател 2009- 2013 на тема: Кой и на какво основание може да управлява България? Илиана Беновска: Вие слушате "На 6-ия ден", седмичното обзорно предаване на Радио К2. Радио К2 продължава ефективно да се бори за управление в името на народа и България,

Бареков: Кабинет начело с Орешарски, Станишев или Борисов в рамките на това Народно събрание е фарс

Кабинет начело с Орешарски, Станишев или Борисов в рамките на това 
Народно събрание е фарс. Трябват нови избори, на които българският избирател да се произнесе кой да го управлява. Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков по Радио К2.
Най-добре е предсрочният вот да се състои в края на октомври, Кабинет начело с Орешарски, Станишев или Борисов в рамките на това  Народно събрание е фарс. Трябват нови избори, на които българският избирател да се произнесе кой да го управлява. Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков по Радио К2. Най-добре е предсрочният вот да се състои в края на октомври,

Повечето партии не участват в политическия живот

От 300 регистрирани в България партии реално функционират едва 50

Бареков: Кабинет начело с Орешарски, Станишев или Борисов в рамките на това Народно събрание е фарс

Кабинет начело с Орешарски, Станишев или Борисов в рамките на това Народно събрание е фарс. Трябват нови избори, на които българският избирател да се произнесе кой да го управлява. Това каза лидерът на Кабинет начело с Орешарски, Станишев или Борисов в рамките на това Народно събрание е фарс. Трябват нови избори, на които българският избирател да се произнесе кой да го управлява. Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков по Радио К2. Най-добре е предсрочният вот да се състои в края на октомври,

Португалците се притесниха за Роналдо, той пропуска контролата с Гърция


Нападателят на португалския национален отбор Кристиано Роналдо донесе сериозни притеснения на треньорския щаб. Футболистът на "Реал" (Мадрид) има мускулна травма.

Заради нея Роналдо ще пропусне приятелската среща с Гърция. "Няма срок, в който той да започне да се подготвя. Нека го оставим на спокойствие", каза селекционерът Пауло Бенто.

Той обясни, че няма да рискува със здравето на никой от играчите си. След това допълни, че до първия мач на Португалия с Германия на 16...

Банева: Реших, че е дошло времето да направя нещо за обществото

/КРОСС/ "Когато обществото ти е дало повече отколкото на много други хора, реших, че е дошло времето аз да направя нещо за обществото." Това каза в студиото на „ДикOFF" независимият кандидат за евродепутат Евгения Банева. "Реших, че трябва да дам възможност на хората, които са потискани от политическите мафии", заяви тя като отчете изборния си резултат като пълен успех. „Не винаги въстанията са успешни. Да кажем, че това е началото на един по-дълъг процес", заяви Евгения Банева след като Сашо Диков я оприличи като Райна Княгиня. Банева пожела да припомни същността на нейното появяване, а именно това, че българският предприемач трябва да отвори очи. "Политиците бягат от неудобните въпроси и смятат, че не трябва да бъдат подлагани на пълна прозрачност", посочи независимият кандидат на европейските избори Евгения Банева.  

С две минутна сирена и поставяне на венци варненци почитат Ботев

И тази година на 2 юни в 12.00 часа ще бъде спазена традицията с двуминутно пускане на сирени в цялата страна да отдадем всенародна почит към паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Moreto.net припомня, че при подаване на сигнала от системите за ранно оповестяване е редно всички пешеходци и пътни превозни средства да спрат и да изчакат до неговото приключване.

Малинов: Тези, които искат оставка, трябва да подкрепят Реформаторския блок

Подкрепата за Реформаторския блок се превръща в „гражданки дълг” за хората, които искат БСП и ДПС да сдадат властта, обяви в събота пред Дарик радио избраният за евродепутат Светослав Малинов. По думите му коалицията е по-силна след европейските избори, а предсрочните избори са по-близо от преди и блокът ще бъде основен участник в следващия парламент. "Вече се превръща в граждански дълг тези, които искат БСП и ДПС да си тръгнат, да подкрепят тази формация, а те са повече от гласувалите за ГЕРБ и Реформаторския блок", смята  Малинов.  Той призова да се предприемат всички възможни действия за предизвикване на предсрочни избори. Според него е реалистично датата да бъде обявена преди лятната ваканция на парламента.  Евродепутатът посочи, че сегашната слаба политическа подкрепа дискредитира премиера Орешарски и го лишава от тежест при преговорите в Брюксел за бъдещия български еврокомисар. "Горкият български премиер, с каква сила и самочувствие да отиде... с това скапано мнозинство и разнебитени партии. Затова е вредно да продължава да управлява и България трябва спешно да излъчи силно правителство", допълни той. За попадането си в европарламента с преференцията на избирателите Малинов коментира, че се е съгласил с листата преди да знае, че ще има преференция, а истинската критика към една партия е да не гласуваш за нея.  

Турската полиция задържа журналист в ефир

Турската полиция задържа журналиста Айвън Уотсън, докато той предаваше на живо от площад Таксим в Истанбул. Пратеникът на американската телевизия CNN отразяваше годишнината от събитията в протестите в...

Попова: Трябва внимателен подход към референдумите, защото нямаме традиция

/КРОСС/ Според вицепрезидента Маргарита Попова, парламентът, правителството и гражданският сектор трябва да решават дали след провелите се избори ще се пристъпи към промяна на изборното законодателство, предава БНР. Вицепрезидентът коментира и повдигнатия от държавния глава Росен Плевнелиев въпрос за референдум по изборните правила: "Това се решава в Народното събрание дали да има, по какви въпроси. Внимателно трябва да се подбират въпросите, хората не бива да бъдат подвеждани. Много внимателно трябва да подхождаме към референдумите, защото ние нямаме традиция, с по-мънички неща, може би най-напред в рамките на общините, където самоуправлението и гласът на хората по-ясно и по-категорично се чува, и след това към по-големите неща."  

Адам Михник и Иван Кръстев за капаните пред европейската демокрация

“Европейските капани пред демокрацията. Русия, Украйна, корупция”. По тази тема дебатираха в четвъртък вечерта в аулата на Софийския университет двама интелектуалци с европейска известност - дисидентът и главен редактор на в. “Газета виборча” Адам Михник и политологът Иван Кръстев, директор на Центъра за либерални стратегии. Предлагаме ви откъси от “Европейските капани пред демокрацията. Русия, Украйна, корупция”. По тази тема дебатираха в четвъртък вечерта в аулата на Софийския университет двама интелектуалци с европейска известност - дисидентът и главен редактор на в. “Газета виборча” Адам Михник и политологът Иван Кръстев, директор на Центъра за либерални стратегии. Предлагаме ви откъси от

2 млрд. гледания вкараха Gangnam Style в Гинес

Изпълнителят на песента коментира резултата като „потресаващ“

Втора тапа залагат на Цариградско шосе в София

След като заради ремонт е затворено едното пътно платно

Учени: Любителите на котки са по-умни от почитателите на кучета

/КРОСС/ Американски изследователи интервюирани повече от 600 души, за да достигнат до неочакваното заключение, че любителите на котки са като цяло доста по-умни от тези, които определят себе си като почитатели на кучетата, предава РИА Новости. Според New York Post любителите на котки са доста по-чувствителни, затворени, но и много по-склонни към "нарушаване на правилата". По-енергичните и общителните пък предпочитат кучетата.    

От блоговете: Правото да бъдеш забравен в Google – реализация и ефекти


Препубликуваме текста от блога на Пейо Попов - "Трънки и блогинки". Акцентите са на "Дневник"

Преди две седмици Съдът на ЕС постанови, че всеки гражданин има право "да бъде забравен". Правото да бъдеш забравен е фундаментално важно за защитата на личния ни живот в среда, където почти всичко се случва онлайн. Резюме на решението и изводи може научите от публикацията на проф. Огнянова. На 30 май Google направи първата стъпка за изпълнение на решението, като предостави форма, която...

Отнемат асоциираното членство на Русия в асамблеята на НАТО

Депутатите от Парламентарната асамблея на НАТО гласуваха за отнемане на асоциираното членство на руския парламент в Асамблеята пролетната сесия в...

Иванович отпадна от "Ролан Гарос", Кузнецова спечели драматична победа


Шампионката от 2008 г. Ана Иванович отпадна в третия кръг на "Ролан Гарос". Тя беше отстранена от 23-ата в схемата Луцие Шафаржова. Чехкинята се наложи с 6:3, 6:3 за 86 минути.

Срещата беше равностойна до 3:3, но след това Шафаржова направи силна серия и спечели осем от следващите десет гейма. Това предреши изхода от двубоя.

Иванович допусна 30 непредизвикани грешки, което изигра важна роля за поражението ѝ. Шафаржова ще срещне Светлана Кузнецова в спор за място в...

Искам кожата ти

“Дай ми парче от кожата си, а аз ще ти дам част от душата си.” Може да звучи като договор с дявола, но не е. Ако приемете, няма да получите пари, слава, жени или каквото там сте си пожелали, но няма и да отидете в Ада. Най-много да се сдобиете с татуировка, която никой друг няма. Или ще бъдете възхитени от нея, или ще я намразите. Средно положение “Дай ми парче от кожата си, а аз ще ти дам част от душата си.” Може да звучи като договор с дявола, но не е. Ако приемете, няма да получите пари, слава, жени или каквото там сте си пожелали, но няма и да отидете в Ада. Най-много да се сдобиете с татуировка, която никой друг няма. Или ще бъдете възхитени от нея, или ще я намразите. Средно положение

ББЦ посочи дата за предсрочни избори - 26 октомври

Предсрочни избори може да има на 26 октомври. Започваме да събираме подписи и за нов вот на недоверие към правителството. Това обяви подкрепящият "България без цензура" независим депутат Светлин Танчев пред Дарик радио. Новата партия ще настоява за незабавна оставка на правителството и сформиране на служебен кабинет. Народният представител заяви още, че ако партията на Николай Бареков влезе в управлението на страната, тя ще настоява за министерски постове, за да може да следва начертаните си политики. В момента няма сближаване с БСП, както твърдят някои, твърди Танчев. "В България лявото и дясното се объркаха. БСП е една от най-десните партии, а ГЕРБ води доста лява политика. Ние се виждаме, че е възможно, ако БСП претърпи промяна и позволи на новите политици и идеи да се развиват, да се споразумеем за някои неща с тях. Например заедно да махнем плоския данък, като това може да стане в следващите 4-6 години", допълни Танчев. В по-краткосрочен план можело да се дискутират с БСП идеите за безплатно здравеопазване за деца и пенсионери. "Ако ГЕРБ също изградят своя идеология, около която да се обединят, бихме могли да разговаряме с тях", каза още Танчев. 

Нова промяна в закона за движение по пътищата

Две години след като максималната скорост за движение по магистралите бе вдигната на 140 километра в час, сега тя отново ще бъде понижена с 10 километра - на 130 километра в час. Причината е ръст на катастрофите поради висока скорост.

Все повече страни легализират марихуаната

/КРОСС/ Употребата на леки наркотици, използването на марихуана за медицински цели, декриминализирането й от закона в много държави започват да се приемат спокойно и разумно от все повече хора и правителства по света. Първо Холандия въведе свободната продажба и консумация на марихуана и канабис. По този начин столицата Амстердам и другите градове си осигуряваха огромен целогодишен наплив от туристи и солидни приходи от това. През 2001 г. Португалия стана първата държава, напълно декриминализирала наркотиците за лична употреба и в малки количества. А тежките наркомани получаваха задължителна терапия вместо присъди. Изследване, проведено 5 години по-късно установи, че употребата от тийнеджъри е намаляла, количеството заразени от ХИВ сред използващите наркотици също е спаднало, смъртни случаи, свързани с хероина и другите „твърди" дроги са се стопили двойно, а хората, търсещи терапия за зависимостта си, са станали 4 пъти повече. Чехия още от 1998 г. не преследва никого за малки количества. През 2009-а обаче напълно официално се дефинираха всички изисквания и условия за употребата на марихуана и други наркотици. До 15 грама или 5 растения вече бяха напълно легални. Купуването на марихуана - също. Продаването остана незаконно, но полицията не си прави прави труда да арестува дребни дилъри. Дори в Русия не наказват употребата на марихуана, а превозването на малки количества може да ти донесе само глоба. През 2010 г

Ангелов готов да бъде мост между БСП и Бареков

Депутатът от БСП Страхил Ангелов е готов да изгради мост между социалистите и Николай Бареков. Това призна народният представител в интервю за бТВ, отговаряйки на въпроса какви са възможните коалиции след евровота.

Вицепрезидентът посъветва - по-внимателно с референдумите


Вицепрезидентът Маргарита Попова смята, че България трябва да подхожда много внимателно към референдумите, защото й липсва традиция.  Тя препоръча още "внимателно да се подбират въпросите, хората не бива да бъдат подвеждани". 

Пред медиите в Карлово, където е днес на посещение, вицепрезидентът коментира инициативата на държавния глава Росен Плевнелиев с референдум да се определят основните принципи на изборното законодателство. "Много внимателно трябва да подхождаме към...

С. Ангелов: Ще стане война, тръгне ли си Станишев

Неприятно ми е, резултатът не е добър за нас, претърпяхме загуба; в 11 области сме трети, заяви по БТВ депутатът от БСП Страхил Ангелов. Трябва да се замислим, да направим нещо, да променим.

ДПС и Плевнелиев – печелившите от евровота, според Костов

Всички останали губят, убеден е бившият лидер на ДСБ.

Промени в движението заради ремонта на надлеза по бул. „Цариградско шосе”

/КРОСС/ От 01.06.2014 г. до 29.06.2014 г. включително се забранява влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. „Цариградско шосе" при бул. „Александър Малинов" /мостовото съоръжение/. Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в южното пътно платно на бул. „Цариградско шосе" в същия участък.До 01.06.2014 г. ще бъдат изградени временен тротоар и перон за временните спирки „Държавна печатница" в посока Център и посока бул. „Брюксел" във пътната връзка; Закрива се съществуващата двупосочна спирка „Държавна печатница" и разкриване на временни спирки, както следва: - в посока Център - спирка „Държавна печатница" на бул. „Цариградско шосе" на 140 метра напред ;В посока Околовръстен път спирка „Държавна печатница" бул. „Цариградско шосе" се разделя на две:- в посока на Околовръстен път с 50 метра напред на бул. „Цариградско шосе";- в посока бул. „Брюксел" в правия участък на пътната връзка от бул. „Цариградско шосе" към бул. „Александър Малинов".  

Уникалните деним дизайни на LC Waikiki добавят цвят в колекцията пролет-лято’14

/КРОСС/ Лятната колекция на LC Waikiki привлича вниманието с креативните си теми и забавни деним дизайни. Колекцията пролет-лято 2014, със своите дизайни, които пасват на начина на живот на всеки моден любител, се откроява с ярки цветове и деними с различен принт. Origami колекцията на LC Waikiki впечатлява с графични и геометрични дизайни, орнаментни камъчета по дънковите ризи, както и приковаваща погледа комбинация от черно и екрю. Колекцията Blue Danube се фокусира върху шотландските карета, като съчетава индиго, червено, цикламено, тъмно синьо, бяло, бебешко розово и аквамарин цветове на дънкови ризи и якета. Серията Maison Blue предлага на любителите на денима бродирани ризи и впити панталони в тъмно синьо, синьо и пастелни цветове. Колекцията Wanderer освежава с прилепнали дизайни, дълги раирани жилетки, ризи с принт на цветя и удобни деним панталони в топли цветове като розово, жълто, оранжево и тюркоазено.  

Извинявайте, уважаеми читатели, но не можем

Приключиха евроизборите и euinside вече направи първите си анализи. Направи ги и за Хърватия, едно от двете места, които наблюдаваме пряко. Само че, това се оказва невъзможна задача за гласуването в България. Проблемът е, че euinside има две аудитории - българска и доста по-голямата аудитория, к ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване