религиозен календар за 31 май

Св. ап. Ермий. Св. мчк Ермей
 Св. ап. Ермий е първият епископ на Филипопол. Живял е в края на I и началото на II век. Той е един от 70-те апостоли на Христос. Претърпял жестоки страдания и мъченическа смърт. Той е небесен закрилник на гр. Пловдив. 
 Св. Ермей живял през II в. Бил римски войник. Отказал да принесе жертва на римските богове, понеже Св. ап. Ермий. Св. мчк Ермей Св. ап. Ермий е първият епископ на Филипопол. Живял е в края на I и началото на II век. Той е един от 70-те апостоли на Христос. Претърпял жестоки страдания и мъченическа смърт. Той е небесен закрилник на гр. Пловдив. Св. Ермей живял през II в. Бил римски войник. Отказал да принесе жертва на римските богове, понеже

31 май - Световен ден без тютюнопушене

Всяка година на 31 май се отбелязва Световния ден без тютюнопушене. Инициира се от Световната здравна организация (СЗО) и се провежда в страните от целия свят, подчертават се рисковете за здравето,...

Сепаратисти в Донецк се сбиха помежду си


Проруски боец разглежда стоки, откраднати от супермаркет в Донецк. Вляво - булдозер разчиства барикада в центъра на града.
Събитията в Източна Украйна придобиха неочакван обрат, след като различни крила на проруските сепаратисти започнаха да воюват помежду си.
Стотина тежковъоръжени с гранатомети и автомати “Калашников” мъже превзеха в четвъртък Проруски боец разглежда стоки, откраднати от супермаркет в Донецк. Вляво - булдозер разчиства барикада в центъра на града. Събитията в Източна Украйна придобиха неочакван обрат, след като различни крила на проруските сепаратисти започнаха да воюват помежду си. Стотина тежковъоръжени с гранатомети и автомати “Калашников” мъже превзеха в четвъртък

Португалската Темида отхвърли затягането на коланите

Конституционният съд на Португалия в петък отхвърли мерките за икономии, включени в бюджета за 2014 на дясноцентристкото правителство.

“Роял Хелена” прави подвизи в Черно море

Българската баркентина “Роял Хелена” впечатли международната ветроходна общност с представянето си в последното издание на най-престижната регата за класически съдове “Тол шипс”, която наследи легендарната “Къти сарк”.

“Роял Хелена” спечели един от двата етапа на състезанието, а в генералното подреждане се класира на трета позиция. За първи път Българската баркентина “Роял Хелена” впечатли международната ветроходна общност с представянето си в последното издание на най-престижната регата за класически съдове “Тол шипс”, която наследи легендарната “Къти сарк”. “Роял Хелена” спечели един от двата етапа на състезанието, а в генералното подреждане се класира на трета позиция. За първи път

Монако чака кралско бебе

Принцът на Монако - Албер, и съпругата му Чарлийн очакват първото си дете, съобщи официално вчера кралският двор на Монако, предаде Франс прес.“Принц Албер и принцеса Чарлийн с огромна радост съобщават, че в семейството им се очаква чудесно събитие”, се казва в съобщението.Кралският двор уточни, че бебето ще се появи до края на годината. Принцът на Монако - Албер, и съпругата му Чарлийн очакват първото си дете, съобщи официално вчера кралският двор на Монако, предаде Франс прес.“Принц Албер и принцеса Чарлийн с огромна радост съобщават, че в семейството им се очаква чудесно събитие”, се казва в съобщението.Кралският двор уточни, че бебето ще се появи до края на годината.

Говорителят на Белия дом напуска поста си

Причина за оставката на Карни е желанитето му да прикарва повече време със семейството си

"Уолстрийт джърнъл": На Запад расте тревогата от руското влияние в България


"В някои западни сталици се увеличава загрижеността, че България, която десетилетия наред бе един от най-лоялните членове на Съветския блок, може отново да попадне под влиянието на Москва, независимо, че преди години бе приета в западните съюзи.

И най-малкото залитане на София на изток може да подкопае усилията на ЕС и САЩ да създадат обединен фронт срещу руския президент Владимир Путин, докато Русия опитва да наложи влиянието си в Украйна и други бивши съветски републики."
...

Румънски пациенти съдят държавата

Организация на румънски пациенти, болни от рак и други хронични заболявания, заведе дело срещу румънското правителството, съобщи столичен съд.

Град като яйце удари Провадия

Градушка с големина на яйца се изсипа над Провадия в четвъртък вечерта.
“Пороят продължи 40 мин. Пострадаха коли, покриви на къщи, овощни дървета и лозя”, каза кметът Филчо Филев.
Бурята, придружена с град, не пощади също Девня и Тодор Икономово. Заради пороя в местността Паша дере бедствали 23-годишно момче и приятелката му, на 21 г. Обадили... Градушка с големина на яйца се изсипа над Провадия в четвъртък вечерта. “Пороят продължи 40 мин. Пострадаха коли, покриви на къщи, овощни дървета и лозя”, каза кметът Филчо Филев. Бурята, придружена с град, не пощади също Девня и Тодор Икономово. Заради пороя в местността Паша дере бедствали 23-годишно момче и приятелката му, на 21 г. Обадили...

Вашингтон натиска ЕС да съкрати вноса на руски газ

САЩ ще се стремят ЕС да съкрати вноса на руски газ, открито заяви на телеконференция с журналисти Бен Родс, главният външнополитически съветник на президента Барак Обама.

Станишев все пак е евродепутат, но до 23 юни

Лидерът на БСП Сергей Станишев ще стане евродепутат, макар и за кратко. Той не подаде заявление до ЦИК, че се отказва, вместо това вчера обясни в кулоарите на парламента, че има важен ангажимент като лидер на ПЕС - на първото заседание на групата да предложи Мартин Шулц за неин председател. 


Преди 1 юли, когато се събира новият Европарламент, Лидерът на БСП Сергей Станишев ще стане евродепутат, макар и за кратко. Той не подаде заявление до ЦИК, че се отказва, вместо това вчера обясни в кулоарите на парламента, че има важен ангажимент като лидер на ПЕС - на първото заседание на групата да предложи Мартин Шулц за неин председател. Преди 1 юли, когато се събира новият Европарламент,

Двама души загинаха при нови сблъсъци в ЦАР

Миротворци от Бурунди са стреляли срещу агресивна тълпа, която е искала те да напуснат

Англия погва имигранти от ЕС пак


Британската министърка на вътрешните работи Тереза Мей даде знак, че правителството готви нова безкомпромисна политика по отношение на имигрантите от ЕС след победата на партията на Найджъл Фарадж на евроизборите, пише в. “Дейли мейл”.
Тереза Мей настоява да се въведат ограничения за имигрантите от страните от ЕС. Британската министърка на вътрешните работи Тереза Мей даде знак, че правителството готви нова безкомпромисна политика по отношение на имигрантите от ЕС след победата на партията на Найджъл Фарадж на евроизборите, пише в. “Дейли мейл”. Тереза Мей настоява да се въведат ограничения за имигрантите от страните от ЕС.

Отмениха уволнението на Ситнилски

Върховният административен съд (ВАС) отмени уволнението на члена на Висшия съдебен съвет (ВСС) Камен Ситнилски. Той бе изгонен заради записи от разговори, в които се лобира за избирането му в кадровия орган.
ВАС отменя уволнението, защото ВСС е погазил закона при гласуването му. Освобождаването на член на съвета става с над 2/3 от 25-имата му... Върховният административен съд (ВАС) отмени уволнението на члена на Висшия съдебен съвет (ВСС) Камен Ситнилски. Той бе изгонен заради записи от разговори, в които се лобира за избирането му в кадровия орган. ВАС отменя уволнението, защото ВСС е погазил закона при гласуването му. Освобождаването на член на съвета става с над 2/3 от 25-имата му...

Станишев няма да се откаже от евродепутатското си място засега

Лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев обяви, че няма да се откаже от мястото си на евродепутат и ще замине за Брюксел, макар и за кратко.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване