Редят изложба в Шумен за деня на покровителя на пчелите Харалампий Чудотворец

http://pik.bg/редят-изложба-в-шумен-за-деня-на-покровителя-на-пчелите-харалампий-чудотворец-news481041.html

Редят изложба в Шумен за деня на покровителя на пчелите Харалампий Чудотворец

Изложба, посветена на Деня на св. Харалампий Чудотворец, покровител на пчеларите, ще бъде открита на 9 февруари от 17:30 ч. в  Градската художествена галерия "Елена Карамихайлова" в Шумен.

Автор на картините е художникът Матей Матеев. Той е известен природозащитник и специалист пчелар. Изложбата ще може да се види до 21 февруари.

Г-н Матеев има множество публикации в "Пчеларски вестник". В Шумен той ще бъде и гост на откриването на изложбата на детски рисунки и пластики в НЧ "Напредък 1869" на 08 феврураи от 14 часа, както и на празника в чест на св. Харалампий, св. Трифон и св. Валентин "Животът е цвят, любовта - мед от него" на 12 феврураи от 10:30 ч. в Пенсионерски клуб 5 в кв.Тракия.

10 километра опашка на „Кулата”

http://www.moreto.net/novini.php?n=312905

И тази сутрин опашката от товарни автомобили на граничния пункт „Кулата” е около 10 километра. През нощта са били пропуснати около 100-150 камиона. Тази сутрин товарните автомобили отново получиха възможност да преминат от България в Гърция, но не се знае кога блокадата ще бъде възстановена, тъй като гръцките фермери по собствена преценка пропускат или спират автомобилите.

Призракът на ценовата война броди из европейския газов пазар

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/71327/Prizrakat-na-tsenovata-voina-brodi-iz-evropeiskiya-gazov-pazar

/Поглед.инфо/ Очакваната поява в Европа на втечнен природен газ от САЩ ще доведе до усилването на конкуренцията на европейския пазар и не е изключено дори до започването на ценова война.

София №1 в Европа по евтин туризъм

http://www.bnews.bg/article-147699

Най-евтина крайморска дестинация е Варна, където средната нощувка е малко над 37 паунда.

Време е за полуфинали в София

http://pik.bg/време-е-за-полуфинали-в-софия-news481099.html

Време е за полуфинали в София

В събота, 6 февруари, ще се състоят полуфиналните двубои от първото издание на тенис турнира Garanti Koza Sofia Open. В 14 часа в зала "Арена Армеец София" е срещата между водача в схемата Роберто Баутиста Агут и №6 Жил Мюлер.

Следва изцяло холандският полуфинал на двойки между третите поставени Уесли Коолхоф/Матве Миделкооп с Тимо де Бакер/Робин Хаасе. Не преди 18 часа е и срещата на №2 Виктор Троицки с №7 Мартин Клижан. Испанецът Баутиста Агут води с 2-1 срещу левичаря от Люксембург Мюлер.

Но Жил е спечелил последният им двубой, който беше във втория кръг на Откритото първенство на Австралия през 2015 година със 7:6(5), 1:6, 7:5, 6:1. За 18-ия в световната ранглиста Роберто това е втори полуфинал за сезона след Оклънд, където спечели титлата.

Вчера той записа 10-а победа през 2016 година при успеха над друг левичар - Адриан Манарино с 6:4, 6:3. Ако отново успее Баутиста Агут ще се класира за осмия си финал в кариерата и ще гони четвърти трофей. В София ибериецът води в класацията за най-много спечелени точки при втори сервис с 80 процента и е втори по успешни сервис геймове с 10 от 10 спечелени. И за 32-годишния Мюлер това е втори полуфинал за сезона след този в Сидни, където беше спрян от Григор Димитров.

До момента Жил е лидер в турнира по брой постигнати асове - 49 и втори в класацията за спечелени точки на първи сервис с 86 процента. Поданикът на Великия херцог е без загубен сет в трите си двубоя в "Арена Армеец София". В другия полуфинал статистиката е на страната на сърбина Виктор Троицки, който води с 4-1 победи срещу Мартин Клижан. Левичарят от Братислава е взел единствения си успех през 2013 година в Ийстборн на трева с 6:3, 6:2. За последно двамата играха миналата година на турнира в Монте Карло, когато белградчанинът се наложи в първия кръг със 7:6(5), 5:7, 6:2.

Троицки, който ще навърши 30 години на 10 февруари, ще се опита днес да запише десетата си победа за сезона. Той се бори за втори финал за 2016-а след този в Сидни, където спечели титлата, като отрази мачпойнт на Димитров. До момента Виктор има 8 финала и 3 трофея. Тази седмица е първи по процент спечелени точки на първи сервис с 89% и по спечелени сервис геймове с 20 от 20. Втори е след Мюлер по брой асове с 23, но е изиграл една среща по-малко, защото започна от осминафиналите. Клижан записа първите си 3 победи за сезона в София. 26-годишният словак ще се опита да се класира на четвъртия си ATP World Tour финал и да се бори за четвърта титла. Мартин е втори в класацията за спечелени ретур геймове с 35 процента. /

Канонизацията на архиепископ Серафим (Соболев) ще бъде на 26 февруари

http://www.cross.bg/serafim-tzurkva-arhiepiskop-1497186.html

/КРОСС/Тържественото прославление на новия светия - погребания в криптата на Руската църква в София Богучарски архиепископ Серафим (Соболев), ще бъде на 26 февруари. Това реши Светият синод на Българската православна църква. Архиереите изслушали на свое заседание на 5 февруари доклад на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан за провелия се на 2 и 3 февруари Архиерейски събор на Руската православна църква, съобщиха от пресслужбата на Синода. Решението е тържественото прославление на новия светия да бъде на 26 февруари - денят на неговата кончина, който ще бъде и денят, в който ще се празнува паметта на свети Серафим занапред. Светият Синод на БПЦ ще отправи покана към Негово Светейшество Руския патриарх Кирил за участие в тържественото прославление на 26 февруари, се казва още в съобщението. От 1921 г. архиепископ Серафим в продължение на близо 30 години е предстоятел на руската църква в София, където се събират представители на първата вълна на руската емиграция, напуснали родината си след Октомврийската революция през 1917 г. През 1950 г. владиката е погребан в криптата на храма. Засвидетелствани са безброй чудеса по молитвите на духовника, съобщи комисията, която извърши проучване на живота и делото на архиепископ Серафим в подготовка на канонизацията

Зодия Заек в Годината на Маймуната: Пари и купони

https://www.24chasa.bg/Article/5282362

Късмет 
2016-а е гладка и процъфтяваща за родените в година на Заека. С амбиция и нововъведения ще получите неочаквани резултати в кариерата. Талантите и трудолюбието ви са оценени и ви чака издигане или увеличение на заплатата. Доходите ви са добри, но все още ви е трудно да спестявате. Не се препоръчва да участвате в рискови дейности катоКъсмет 2016-а е гладка и процъфтяваща за родените в година на Заека. С амбиция и нововъведения ще получите неочаквани резултати в кариерата. Талантите и трудолюбието ви са оценени и ви чака издигане или увеличение на заплатата. Доходите ви са добри, но все още ви е трудно да спестявате. Не се препоръчва да участвате в рискови дейности като

Дядо и внуче се изгубиха край Пампорово, откриха ги в дере

http://frognews.bg/news_106528/Diado-i-vnuche-se-izgubiha-krai-Pamporovo-otkriha-gi-v-dere/

Дядо и внуче се загубиха в гора в Пампорово, съобщиха от ОД на МВР- Смолян. Спасителната акция за издирването им е продължила близо пет часа. Двамата са открити в добро състояние около 22:00 часа през нощта, съобщи БТВ.

Намериха загубени дядо и внуче след 5 часа в планината

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5283117

Дядо и внуче се загубиха в гора в Пампорово, съобщиха от ОД на МВР- Смолян. Спасителната акция за издирването им е продължила близо пет часа. Двамата са открити в добро състояние около 22:00 часа през нощта.
Сигналът за заблудените туристи е получен около 17:00 часа вчера. Дядо и 11-годишното му внуче се заблудили следобеда в гористата местност,
Дядо и внуче се загубиха в гора в Пампорово, съобщиха от ОД на МВР- Смолян. Спасителната акция за издирването им е продължила близо пет часа. Двамата са открити в добро състояние около 22:00 часа през нощта. Сигналът за заблудените туристи е получен около 17:00 часа вчера. Дядо и 11-годишното му внуче се заблудили следобеда в гористата местност,

Кунева би се кандидатирала и за министър на водопадите, смята Страхил Ангелов

http://pik.bg/кунева-би-се-кандидатирала-и-за-министър-на-водопадите-смята-страхил-ангелов-news481039.html

Кунева би се кандидатирала и за министър на водопадите, смята Страхил Ангелов

Ако се организира министерство на водопадите, сигурно Кунева ще е първата, която ще се кандидатира. Това заяви по Нова телевизия бившият депутат от БСП Страхил Ангелов по повод избирането на Меглена Кунева за образователен министър на мястото на Тодор Танев.

„Не е сериозно от нейна страна да не каже каквото и да било за образованието. Дори след като я избраха ,отказа, защото трябвало да се ориентира”, обясни Ангелов. По темата за формулирането на турското робство, той подчерта, че не може всеки да създава учебници. „Те станаха най-големите бестселъри. Ако не направим мащабни инвестиции в образованието, ние си заминаваме”, коментира той.

„Не Меглена Кунева е човекът, който ще го направи. Чакаме я да се ориентира, това ако не е службогонство...”, каза още Страхил Ангелов.

Математикът проф. Михаил Константинов допълни, че било прието, че този пост тябва да бъде на реформаторите и те си излъчили представител.

„Много по-важно е какво трябва да се направи в този батак – българското образование. Там положението е много трагично. Трябва със закон да се махне 12 клас – това е едно безобразие в средното образование. Трябва да се накарат циганчетата да учат. Кога ще спрат кражбите във Фонд „Научни изследвания”?”, запита проф. Константинов.

 

Вече ще можем да "пием" кафето си през кожата

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549607

Вече ще можем да пием сутрешната си чаша кафе през кожата, използвайки гривна от 29 долара, съобщава в. "Дейли мейл". По този начин кофеинът се усвоява много по-бързо, отколкото през устата. В гривната е поставена специална лепенка, която освобождава веществото в продължение на 4 часа. Всяка лепенка съдържа толкова кофеин, колкото една средна чаша кафе. Опасни бактерии дебнат в кафемашините Когато пием кафето си по традиционния начин, то ни ободрява едва след 45 минути. С гривната Joule Caffeine Bracelet това става...

София е най-евтината туристическа дестинация в Европа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5283112

София е най-евтината туристическа дестинация в Европа. Това показва анализ на търсачката за хотели Trivago, цитирана от британското издание Daily Mail и bgonair.bg.
В българската столица туристите харчат около 46 паунда за нощувка. Пред нас се нареждат Скопие с 48 паунда и Сараево със средно 51 паунда за нощ.
София е най-евтината туристическа дестинация в Европа. Това показва анализ на търсачката за хотели Trivago, цитирана от британското издание Daily Mail и bgonair.bg. В българската столица туристите харчат около 46 паунда за нощувка. Пред нас се нареждат Скопие с 48 паунда и Сараево със средно 51 паунда за нощ.

Фенове на Леонардо ди Каприо даряват злато за специален”Оскар”

http://web.barometar.net/83586/

Фенове на холивудския актьор Леонардо ди Каприо в Якутия даряват злато и сребро, за да му изготвят специален „Оскар“. След две седмици ще бъде готова статуетката в национален стил, която ще му бъде връчена от хората, които не са равнодушни към таланта му, предаде ТАСС. На отливката ще бъде изобразен мъж, държащ в ръце якутския […]

Пореден кошмар в Кьолн - пак нападения от опипвачи мигранти

http://www.cross.bg/kyoln-grada-iznasilena-1497185.html

/КРОСС/Новогодишната нощ десетки жени станаха жертви на сексуални нападения от мъже, най-вероятно мигранти, а сега кошмарът в Кьолн се повтаря. Млада жена е била изнасилена в първата вечер на карнавала в града Кьолн и във връзка с престъплението е задържан 17-годишен афганистанец, който живеел в център за прием на бежанци, пишат италианските издания "Република" и "Стампа". Инцидентът е станал в нощта на четвъртък срещу петък на 2 километра западно от централната гара на Кьолн, където в Новогодишната нощ имаше стотици случаи на посегателства над жени. Към три часа след полунощ жената се прибирала, когато била пресрещната от младежа. Той я заговорил и започнал да й показва порнографски материали на мобилния си телефон. Жената се опитала да се отскубне от него, на той започнал да я удря, докато тя изгубила съзнание. Когато се свестила, тя установила, че е била изнасилена и веднага подала сигнал в полицията. Двете издания се позовават на информация в германски медии. Според различни информации жертвата на насилието е или на 22, или на 27 години. Карнавалът в Кьолн продължава няколко дни и тази година протича при засилени мерки за сигурност. 2500 полицаи охраняват улиците на града по време на празненството. Въпреки това и журналистка стана обект на нападение, при това в ефир

Увеличеният износ на петрол от Иран - новият натиск за петролните пазари

http://www.investor.bg/surovini/365/a/uvelicheniiat-iznos-na-petrol-ot-iran-noviiat-natisk-za-petrolnite-pazari-210857/

Саудитска Арабия може да задържи добива, докато успява да пренастрои бюджетната си политика и има валутни резерви, смята експерт в Световната банка

Втърдител за лакове се разля от ТИР край Полски Тръмбеш

http://frognews.bg/news_106527/Vtarditel-za-lakove-se-razlia-ot-TIR-krai-Polski-Trambesh/

Втърдител за лакове се разля от турски ТИР край Полски Тръмбеш, съобщиха от местната полиция.

Международни рефери ще свирят баскетмача при жените между „Нефтохимик“ и „Монтана“

http://pik.bg/международни-рефери-ще-свирят-баскетмача-при-жените-между-„нефтохимик“-и-„монтана“-news481038.html

Международни рефери ще свирят баскетмача при жените между „Нефтохимик“ и „Монтана“

Международни рефери ще свирят мача от първенството на страната /първа петица/ при баскетболистките между отборите на "Нефтохимик 2010" и "Монтана 2003", съобщават от Общината.

Двубоят е днес от 18:00 часа в спортна зала "Бойчо Брънзов".

Ще го ръководят съдиите Венцислав Великов, Мартин Хорозов и Светлана Стоянова.

Тримата са международна категория.

"Нефтохимик 2010" заема четвъртото място във временното класиране с 25 точки /9 победи и 7 загуби/.

Гостенките от "Монтана 2003" са на втора позиция с 29 точки/13 победи и 3 загуби/.

Вратар издава за таен подарък от Кройф за Стоичков

https://www.24chasa.bg/Article/5282193

Първата среща лична среща на Христо Стоичков със старши треньора на “Барселона” е по време на турнира в Палма де Майорка, където “червените” са поканени и заради това, че са го печелили, и за да бъде огледан Камата за пореден път. Двата се виждат тайно и холандецът му подарява фланелка без номер и име.Първата среща лична среща на Христо Стоичков със старши треньора на “Барселона” е по време на турнира в Палма де Майорка, където “червените” са поканени и заради това, че са го печелили, и за да бъде огледан Камата за пореден път. Двата се виждат тайно и холандецът му подарява фланелка без номер и име.

Преди година: Експерт предупредил Община Варна какво може да се случи на бул. ”Цар Освободител”

http://petel.bg/Predi-godina--Ekspert-predupredil-Obshhina-Varna-kakvo-mozhe-da-se-sluchi-na-bul-----TSar-Osvoboditel---__144036

Председателят на Международната асоциация на застраховане и пострадали при катастрофи Иван Николов разкри, че още преди повече от годин...

Гръцките фермери започнаха 24-часова блокада на границата ни

http://petel.bg/Gratskite-fermeri-zapochnaha-24-chasova-blokada-na-granitsata-ni__144037

СНИМКА: бУЛФОТО, АРХИВ Протестиращите гръцки фермери затвориха за всякакви превозни средства двата пункта „Маказа – Нимфея" „и Илинде...

Янков: Бойко Борисов може да номинира всеки за всичко и това да не учуди никой

http://www.cross.bg/yankov-kyneva-borisov-1497184.html

/КРОСС/Кандидатурата на г-жа Кунева, като министър на просветата, би изглеждала нелепо във всеки кабинет, освен в настоящия. Това заяви пред Радио „Фокус" народният представител от „БСП лява България" Красимир Янков. По думите му след проведеното гласуване в парламента аргументите на левицата срещу избора на Кунева са намерили своето потвърждение. „Всяка парламентарно представена формация демонстрира виртуозно отиграване, чрез знаци и пропорции, така че хем номинацията да се състои, хем да се извлече самостоен дивидент. След министъра на вътрешните работи Бъчварова, Бойко Борисов може да номинира всеки за всичко и това да не учуди никой", посочи Янков. Според него въпреки че министерския пост в образованието е квота на Реформаторския блок, персоналния избор на Кунева е дело на Бойко Борисов. „Така Бъчварова, Москов и Кунева вече тежат с несъответствието си на заеманите постове не само като компромис между коалиционните партньори - за запазване на пословичния баланс, а това си е екипа на Бойко Борисов. Цялата политическа кариера на Кунева е низ от провали - освен че вече нееднократно е уличавана от обществото, като работеща в ущърб на интересите му, тя дори не блести с умение да консолидира подкрепа за наглед приети инициативи и реформи", посочи Янков

Таймер и контейнер с течност се оказа „бомбата“ във В. Търново

http://frognews.bg/news_106526/Taimer-i-konteiner-s-technost-se-okaza-bombata-vav-V-Tarnovo/

„Бомбата“, заради която полицията във Велико Търново беше вдигната на крак, се оказа комплект от таймер и контейнер с течност. Това съобщиха от местната полиция.

Кмет мами щъркел с риба цяла зима

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5283108

Кметът на чирпанското село Свобода Петко Петков цяла зима отглежда щъркел. Новият му домашен любимец се казва Джеки. Двамата са неразделни вече втори месец, разказва Нова тв. Щъркелът Джеки или Джери, както го наричат някои от жителите на село Свобода, е приел за свой приятел и стопанин Петко Петков. И всеки ден очаква поредната порция риба.

Бургас чества днес 138 години от Освобождението от османско иго

http://pik.bg/бургас-чества-днес-138-години-от-освобождението-от-османско-иго-news481036.html

Бургас чества днес 138 години от Освобождението от османско иго

Бургас отбелязва 138 години от Освобождението на града от османско владичество. Официалните чествания днес ще започнат от 10,30 ч. на площад „Атанас Сиреков“ пред сградата на местната администрация с ритуал по издигане на националния флаг на Република България, флаговете на Европейския съюз, Общината и молебен за просперитета на свободен Бургас, информира "Флагман".

От 11,00 ч. ще бъде поклонението пред паметната плоча на легендарния руски пълководец - генерал А. М. Лермонтов на ул. „Лермонтов“ №15 и пред паметника на Руския лазарет в Морската градина.

Тържественият ритуал по отдаване на военни почести и полагане на венци, и цветя по повод светлата годишнина ще бъде в 11.00 часа пред паметника на руските освободители (зад Съдебната палата).

По част от пътя Кранево-Варна е въведено ограничение на скоростта

http://www.moreto.net/novini.php?n=312915

Предимно сухи са пътните настилки във Варна и областта, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна. По високите и усойни места има частично влажни пътни участъци. По автомагистралите „Хемус” и „Черно море” движението е без въведени ограничения.

Журналистка стана обект на посегателство в Кьолн

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/zhurnalistka-stana-obekt-na-posegatelstvo-v-kioln-6049571

По повод на посегателството Есмералда Лабие нарича извършителите му страхливци и нещастници и допълва, че става все по-трудно за жените журналисти да предават репортажи, без да бъдат обект на някакъв тормоз

40% от започналите работа българи остават бедни

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549606

Около 40% от безработните българи, които започват работа, остават бедни. Това сочат данните на Европейската комисия, цитирани от социалното министерство. В ЕС единствено в Румъния ситуацията е по-тревожна - там само един от всеки петима успява да се измъкне от бедността след започване на работа, пише "Сега". "Намаляването на безработицата е свързано със спада в бедността, но едва половината бедни, които намират работа, успяват да се измъкнат. Решаващият фактор тук е размерът на възнагражденията, както номинално, така и почасово. У нас под 40% о...

Цветанов участва във Вашингтон във форум за заплахите от Ислямска държава

https://www.24chasa.bg/Article/5283106

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов участва в кръгла маса на тема Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов участва в кръгла маса на тема "Ислямска държава - глобален проблем и истинска заплаха за Балканите". Цветанов е на работно посещение в САЩ, където вчера участва и в Молитвената закуска при президента Барак Обама, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Канонизацията на архиепископ Серафим (Соболев) ще бъде на 26 февруари

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/06/2700011_kanonizaciiata_na_arhiepiskop_serafim_sobolev_shte/?ref=rss


Тържественото прославление на новия светия - погребания в криптата на Руската църква в София Богучарски архиепископ Серафим (Соболев), ще бъде на 26 февруари. Това реши Светият синод на Българската православна църква.

Архиереите изслушали на свое заседание на 5 февруари доклад на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан за провелия се на 2 и 3 февруари Архиерейски събор на Руската православна църква, съобщиха от пресслужбата на  Синода.

Решението е тържественото...

Могерини против затварянето на граници

http://frognews.bg/news_106525/Mogerini-protiv-zatvarianeto-na-granitsi/

Затворените граници не са решение на миграционната криза в Европа. Това заяви върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини при пристигането си за началото на неформалната среща на външните министри на Съюза в Амстердам, съобщи БНР.

10-те най-богати с кралска кръв

http://www.cross.bg/dolara-kral-kralitza-1497183.html

/КРОСС/В света все още съществуват немалко действащи монархии, чиито лидери, разбира се, притежават несметни богатства. Съвременните крале и кралици, принцове и принцеси в доста случаи имат светски занимания и професии, а също са и много богати хора. "Безпокойството се намира в главата на онзи, който носи короната", се казва в една стара поговорка. Тези десетимата с кралска кръв обаче едва ли се притесняват за парите си. мъже 1. Бхумибол Адулядей, крал на Тайланд Тайландският крал Бумибол Адулядей е на 85 години и има богатство на стойност 35 милиарда долара. Той е най-богатият монарх в света. Любопитен факт е, че голяма част от кралското богатство бива използвано от Негово Величество в над 3000 проекта за развитие на селските райони. Освен това кралят е световен рекордьор по най-голям брой получени почетни степени от университети - 136. 2. Шейх Халифа бин Зайед ал-Нахаян, владетел на Абу Даби Шейхът е държавен глава на Обединените арабски емирства (ОАЕ) и е наследствен владетел на Абу Даби. Богатството му се оценява на 23 млрд. долара от несметните залежи от петрол в малкото емирство.Притежава най-скъпия хотел-палат "Emirates Palace". За декора на интериора са използвани чисто злато и мрамор от най-високо качество. 3. Хаджи Хасанал Болкиах, султана на Бруней Близо 70 годишният султан на Бруней, управлява 600-годишна мюсюлманска династия вече 50 години. Неговият актив е на стойност от $ 20 млрд. Султанът има колекция от около 6000 автомобила

Години на Маймуната ни донесоха независимост, Тодор Живков и 9 септември

https://www.24chasa.bg/Article/5282268

Предишната Червена Огнена Маймуна запали унгарската революция през 1956 г. и пандемия от азиатски грип
Пълният цикъл в китайския зодиак е 60-годишен и предишната година на Червената огнена Маймуна е 1956-а.
Тогава едно основно събитие разтърсва България - Априлският пленум на ЦК на БКП, проведен на 2 –6 април 1956 г.Предишната Червена Огнена Маймуна запали унгарската революция през 1956 г. и пандемия от азиатски грип Пълният цикъл в китайския зодиак е 60-годишен и предишната година на Червената огнена Маймуна е 1956-а. Тогава едно основно събитие разтърсва България - Априлският пленум на ЦК на БКП, проведен на 2 –6 април 1956 г.

Намаляват капацитета на Дома в лознишкото село Ловско

http://pik.bg/намаляват-капацитета-на-дома-в-лознишкото-село-ловско-news481035.html

Намаляват капацитета на Дома в лознишкото село Ловско

Капацитетът на Дома за възрастни хора с физически увреждани в лознишкото село Ловско ще бъде намален от 35 на 21 души, потребители на социалната услуга. Промяната, за която Общинският съвет вече даде своето съгласие ще стане от 1 април, съобщиха от местната управа в Лозница.

С освободения финансов ресур за държавно делегирана дейност ще бъде разкрита социална услуга – „Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с увреждания” в Крояч. Капацитетът му ще е 14 места.

Предлаганата за разкриване услуга ще даде възможност на потребителите на институционални грижи да ползват нов вид услуга – резидентна грижа и да заживеят при по-добри битови условия. Така също да разчитат на професионална подкрепа, както от персонала на Центъра, така и от подкрепящи услуги от общността, обясниха от местната администрация.

Община Лозница активно работи за разкриване на услуги в общността, които да отговарят най-пълно на потребностите и съвременните стандарти на лицата и групите в риск. Откриването на Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с увреждания в Крояч е залегнато и в годишния план на социалните услуги в общината за 2016 година.

 

Кмет и щъркел станаха неразделни приятели (ВИДЕО)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549604

Кметът на чирпанското село Свобода Петко Петков си има нов домашен любимец - щъркела Джеки. Двамата са неразделни вече втори месец, разказва Нова телевизия. Щъркелът Джеки или Джери, както го наричат някои от жителите на село Свобода, е приел за свой приятел и стопанин Петко Петков. И вс...

Проф. Михаил Константинов: Трябва със закон да се премахне 12 клас

http://www.cross.bg/durzhavata-klas-konstantinov-1497182.html

/КРОСС/"Моментално със закон трябва да се премахне 12 клас. Това е едно безобразие в българското средно образование. Трябва и да се прекратят чудовищните кражби във Фонд "Научни изследвания". Трябва и да се премахнат училищата-фантоми и да се накарат ромчетата да учат", смята проф. Михаил Константинов. "Ако има и Министерство на водопадите, Меглена Кунева ще е сред първите кандидати да го оглавят. Не е сериозно от нейна страна да не каже каквото и да е за образованието. Дори след като я избраха тя отказа да коментира тази тема", коментира Страхил Ангелов. "Образованието трябва да е приоритет, ако в следващите 10 години държавата не направи мащабни инвестиции в държавата, ние си заминаваме", каза още той.  

От края на март движението в центъра на София ще се затрудни още повече заради строителството на метрото

http://society.actualno.com/ot-kraja-na-mart-dvijenieto-v-centyra-na-sofija-shte-se-zatrudni-oshte-poveche-zaradi-stroitelstvoto-na-metroto-news_522337.html

От края на март движението в центъра на София ще стане още по-затруднено заради строителството на третата линия на метрото, съобщи кметът на града Йорданка Фандъкова. Тогава ще започне и същинското строителство, което ще приключи в средата на 2019 г. Ще бъде изцяло затворен бул. "П. Евтимий" и ще има нова организация на движение в зоната. "Движението ще стане двупосочно по "В. Левски" от ул. "Граф Игнатиев" до тунела при НДК - 2 ленти в посока Петте кьошета и 1 в обратната. Докато трае строите

Синдикат "Образование" иска преосмисляне на текстове от Закона за образованието

http://education.actualno.com/sindikat-obrazovanie-iska-preosmisljane-na-tekstove-ot-zakona-za-obrazovanieto--news_522341.html

От Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" ще предложат да се преосмислят поне 10 текста от Закона за предучилищното и училищното образование. Това каза Юлиян Петров, председател на Синдиката. Идеята е те да действат в услуга на учениците, а не да се приемат набързо, каза Петров. „Един от текстовете е свързан с така наречените атестации, с формата на комисиите, с възможностите, които би могла да има системата”, добави Петров. Според него, в този си вид, дори след 4 години, ще трябв

ЛЪСНА ГРОЗНАТА ИСТИНА! Вижте лъжите на Иван Костов за "Нефтохимик"! Ето как Командира забрави за едни 172 млн. долара (документи)

http://pik.bg/лъсна-грозната-истина-вижте-лъжите-на-иван-костов-за-нефтохимик-ето-как-командира-забрави--news481040.html

ЛЪСНА ГРОЗНАТА ИСТИНА! Вижте лъжите на Иван Костов за "Нефтохимик"! Ето как Командира забрави за едни 172 млн. долара (документи)

Лъжите около "Нефтохимик" ЕАД и неговата приватизация са много и все дебели и мазни - точно както самият Иван Костов умее да ги дипли. Гарнирани са с достатъчна доза двуличие и безсрамие - точно както само драгалевският лаборант може да го направи, твърди политологът Антон Тодоров пред "Телеграф".

Той застава зад думите си по-горе, като излага доказателства в тяхна полза. 

"Всеки път  когато Иван Костов бива запитан защо дружеството "Нефтохимик" е продадено на "Лукойл", той отговаря по един и същи начин: "Да, той е продаден на "Лукойл", защото е изцяло с руска технология и преработва руски нефт. Това е отговорът му вече 16 години.

"На 4 август 1963 година е приета  първата партида съветски нефт, а на 2 септември е получен и първият български бензин. През същата тази година страната започва да търси варианти за доставка на по-евтин нефт, защото доставеният от Съветския съюз е по-скъп от този на международния пазар. Да, знам, че това звучи фантастично, знам, че лъжливи сирени и до днес пръскат опашати лъжи как сме печелили милиарди от реекспорт на съветски нефт", каза още Тодоров.

 "Страната ни е изпитвала глад за нефт. Съветите не са изпълнявали дори договореното с междуправителствени спогодби, камо ли да реекспортираме. Помислете, изпитвате дефицит от нещо, купувате го на цени по-високи от международните и след това опитвате да го реекспортирате. А липсата на суровина в "Нефтохим" Бургас е била токова осезаема, че комунистическата диктатура е била готова дори да купува либийски  нефт по завишени почти с 12% от договореното цени. И така до 7 юни 1999 г., когато се появяват четири оферти за закупуването на завода. Иван Костов е знаел подробности за сделката от самото и начало. Най-силният кандидат - "Лукойл  Петрол" АД - София, е 100% дъщерно дружество на ОАП "Лукойл". "Лукойл Петрол" АД е основана в края на 1998 г. с цел участие в приватизацията на 51% от акционерния капитална "Нефтохим" АД", коментира политологът.

И така до финала на този сценарий..

"Според договора "Лукойл Петрол" АД купува 7 856 531 броя безналични поименни акции с номинална стойност 1000 (хиляда) стари лева всяка от тях, представляващи към деня на подписване на договора 58% от капитала на дружеството. Покупната цена на продаваемите акции е 101 000 000 щатски долара. В договора е описан и начин на плащане, където е пише, че "задълженията на купувача за плащане влизат в сила след  датата на отписване на задълженията на Нефтохимик" АД, съществущи по реда на ЗУНК (Закона за уреждане на несъбираемите кредити), които към 31.08.1999 г. възлизат на обща стойност 172 453 439, 53 щ. долара. В едно предаване по БНР Костича твърдеше: "Лукойл" е  един от най-големите данъкоплатци, ако не и най-големият, той успя да погаси всички огромни задължения на "Нефтохимик" - Бургас, държи изключително коректно към правителството".

И пак излъга, изтъкна Тодоров, като допълни: "Този човек очевидно има сериозен проблем с казването на истината. С решение номер 658/21.10.1999 г. на МС са отписани задълженията на "Нефтохимик" ЕАД към държавата.

Вижте документи от сделката за "Нефтохимик":

 

 

Обмислят смяна на посланика ни в Лондон

http://www.bnews.bg/article-147697

Докато Ива Иватта хулеше премиера и министрите му, задавайки въпроси, на които не искаше да чуе отговорите, дипломатът стоеше безмълвен до премиера

Един човек загина при тежка катастрофа между Монтана и Видин

http://frognews.bg/news_106524/Edin-chovek-zagina-pri-tejka-katastrofa-mejdu-Montana-i-Vidin/

Един човек загина при тежка катастрофа между Монтана и Видин късно снощи, съобщава БиТиВи. Катастрофата е между лек автомобил и ТИР.

Зодия Тигър в Годината на Маймуната: Смели и далновидни

https://www.24chasa.bg/Article/5282346

Късмет 
През 2016 г. ще си поставите ясни цели, а амбициите ви ще бъдат осъществени, ако полагате повече усилия. В сравнение с миналата година ще бъдете по-смели и далновидни в бизнес инвестициите. Както и преди, ще се справяте добре в любовта, взаимоотношенията и фитнеса.
2016-а носи много късмет на родените под знака на Тигъра и те ще имат Късмет През 2016 г. ще си поставите ясни цели, а амбициите ви ще бъдат осъществени, ако полагате повече усилия. В сравнение с миналата година ще бъдете по-смели и далновидни в бизнес инвестициите. Както и преди, ще се справяте добре в любовта, взаимоотношенията и фитнеса. 2016-а носи много късмет на родените под знака на Тигъра и те ще имат

В Банско назначават безработни по национална програма

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549515

Банско е с одобрен проект, с който кандидатства по Националната програма за насърчаване на заетостта - „Клио”, съобщиха от пресцентъра на Общината. Двама безработни ще бъдат наети за срок от 6 месеца, като те ще изпълняват дейности по поддръжка на дворните пространства на културно-историческите обекти, включени в Музеен комплекс Банско. Пряк работодател на безработните лица ще бъде Музейният комплекс, а наемането им ще даде възможност да се подобри управлението на сградния фонд на културно-историческото наследство в града и запазването му във в...

Овошни дървета цъфнаха

http://petel.bg/Ovoshni-darveta-tsafnaha__144034

Честата смяна на температурите през последния месец излъга някои овощни дръвчета, които вече цъфтят. В пазарджишкото село Варвара  в...

Труп в Струма, полиция отцепи мястото

http://petel.bg/Trup-v-Struma--politsiya-ottsepi-myastoto__144035

снимка: Булфото, архив Труп на човек има в река Струма в близост до белия мост. От двете страни на реката е пълно с полиция, на място има ко...

Кръгът "Хидра" поръчал грозната провокация срещу Борисов в Лондон, вижте манипулацията на Би Ти Ви и Нова

http://pik.bg/кръгът-хидра-поръчал-грозната-провокация-срещу-борисов-в-лондон-вижте-манипулацията-на-би--news481074.html

Кръгът "Хидра" поръчал грозната провокация срещу Борисов в Лондон, вижте манипулацията на Би Ти Ви и Нова

Долната манипулация със срещата на премиера Бойко Борисов с българи в Лондон е осъществен по поръчка на олигарсите, които стоят на върха на кръга “Хидра”, поставил си за цел овладяването на всички власти в държавата, пише "Блиц".

Несъществуващият скандал с “неудобни” въпроси, които нашите сънародници задавали към премиера в посолството ни във Великобритания, е третият, който кукловодите на кръга “Хидра” фабрикуват срещу министър-председателя за последните шест месеца.

Както и в предишните два случая, така и сега, олигарсите-к втори мандат за Росен Плевнелиев, както и прокарване на такива промени в Закона за съдебната власт, с които да се осигури “смачкване” на прокуратурата и поставянето й в политическа зависимост. 

Да употребиш Меркел

На 24 септември 2015 г. сайтът, който е съсобственост подсъдимия за укриване на 63 млн. лв. данъци олигарх Огнян Донев, разпространи манипулативен материал, в който се твърдеше, че премиерът Бойко Борисов сам е настоявал България да се превърне в “гореща точка” на Европа за десетките хиляди бежанци, които идват от Турция. Сайтът намеси в комплота срещу Борисов дори името на канцлера Ангела Меркел. Макар и фалшива, информацията послужи за поредица от атаки срещу министър-председателя.

Фалшивото писмо на Брюксел

Два месеца по-късно, на 25 ноември 2015 г., сайтът на Стоянка Георгиева „Медиапул“, бивш говорител на Иван Костов, спретна следващата хибридна атака, която индиректно засягаше и министър-председателя, заради споменаването на името му в незаконните записи по т.нар. “Яневагейт”. С активната роля на проваления бивш министър на правосъдието Христо Иванов-Пинокио, сайтът излъга, че Европейската комисия е поискала отстраняването на главния прокурор Сотир Цацаров заради записите, които Румяна Ченалова е правила на разговорите с Владимира Янева. Наложи се Брюксел на два пъти да опровергава фалшивите твърдения, които имаха за цел, освен да дестабилизират прокуратурата, но и да засегнат пряко Борисов. Премиерът трябваше да бъде подложен на проверка за твърденията, че е поискал от Цацаров “опраскването” на бившата шефка на 

Софийския градски съд.

Единствено бързата реакция на Брюксел, който изобличи лъжите на сайта на Стоянка Георгиева, диктувани от тогавашния правосъден министър, предотвратиха допълнително дестабилизиране на институциите и не успяха да задействат сценария за метеж, който кукловодите бяха замислили. 

Хронологията на активното мероприятие Мисия Лондон

В случая с “Мисия Лондон” сценарият е почти същият. Отново на предната линия се оказват сайтовете на Огнян Донев, Иво Прокопиев и Стоянка Георгиева. Този път, обаче, кукловодите изпаднаха в конфузната ситуация, че разкриха методите си, с които водят хибридна война за овладяване на всички власти в държавата. По подобие на Радан Кънев-Дълбоката и Христо Иванов-Пинокио, които вече бяха разобличени, че организират кампанията за дестабилизация на правосъдната система и водят персонална война срещу главния прокурор, така и във фабрикувания скандал с Борисов, медиите на кръга “Хидра” се задействат по сигнал, но не веднага след самата среща в посолството, а близо 36 часа по-късно. 

Срещата в дипломатическото представителство в британската столица се провежда в сряда вечер. В четвъртък в няколко сайтове се появяват откъслечни информации, а акцентът е въпрос на жена към премиера, която се интересува защо България се е отказала от изграждането на “Южен поток”. Отбелязано е, че българите са се интересували и защо българското правителство бави номинацията на страната ни за генерален секретар на ООН. Пише и за въпрос, свързан с ролята на депутата от ДПС Делян Пеевски. 

Едва в петък сутринта, когато срещата на министър-председателя с българите в Лондон отдавна не е новина, първо в сайта на подсъдимия Огнян Донев, а след това и в тези на Прокопиев и на Стоянка Георгиева, се появяват като водещи манипулираните и извадени от контекста заглавия и публикации, които по шаблон трябва да обвържат Борисов с Пеевски и Пеевски с Борисов. Нещо повече, активистът на “Протестна мрежа” - блогърът Иво Мирчев вече е “изрязал” специален пасаж от едночасовия запис, с който да подкрепи манипулацията. 

Как манипулацията е спусната в Нова и БТВ

Следващата стъпка е вкарването на темата за несъществуващия скандал в двете частни телевизии Нова и БТВ. С привидно критичен тон, който е насочен към телевизиите – бившият репортер на БТВ Иван Бедров, бивш служител на Иво Прокопиев, а сега служител на Огнян Донев, пуска коментар в сайта на подсъдимия олигарх, с който внушава, че Борисов налага цензура върху родните телевизии. Освен служител на Донев, Бедров работи и към централата на Джордж Сорос в България. Като такъв Бедров разпределя финансирането към медии, съдии и анализатори.

Чрез сложната схема от манипулации, кръгът “Хидра”, който, очевидно, търси разширение на политическото си присъствие отвъд компрометирания и провален Радан Кънев-Дълбоката, показва, че вече разполага с ключово влияние в двете най-големи частни телевизии и дори има възможност да “спуска” съдържанието на публицистичните предавания и на информационните емисии. 

Без да има информационен повод от седмицата и в пълен разрез с етичните норми за поведението на магистрат, в студиото на БТВ е “инсталирана” съдийката Весислава Иванова, член на Управителния съвет на политическата партия на част от българските съдии – Съюз на съдиите в България. Съдия Иванова получава възможност да развива политически тези за поведението на “главата” на изпълнителната власт. Темата на интервюто е посветено не на работата й като съдия, а Иванова се изявява като политик или най-малкото като грантов политически анализатор. Всъщност Иванов е именно такъв получател на стотици хиляди евро от грантовете, с които “Отворено общество” – България и “Америка за България” купуват магистрати. Съдийката е снабдена и с предварително подготвени от “опорни точки”, който изцяло се покриват с тезите, които бившият правосъден министър Христо Иванов разви в десетките си интервюта след оповестяването на доклада на ЕК. 

Най-черният ден в историята на Манчестър Юнайтед

http://www.cross.bg/yunaiited-manchestur-buzbi-1497181.html

/КРОСС/На 6-ти февруари 1958 г. 23 души, сред които осем футболисти на Манчестър Юнайтед, осем журналисти, четирима пътници и трима от ръководството на легендарния клуб загиват в самолетна катастрофа. Роджър Бърн (28), Еди Колман (21), Марк Джоунс (24), Дейвид Пег (22), Томи Тейлър (26), Джеф Бент (25), Лиъм Уелън (22) и Дънкан Едуардс (21) всичките загиват, заедно с клубния секретар Уолтър Крикмер, треньора Томи Къри и наставника Бърт Уолей. Милиони фенове на Манчестър Юнайтед носят в себе си болката от трагедията край летището в Мюнхен. Осем журналисти също намират смъртта си в самолетната катастрофа - Алф Кларк, Том Джаксън, Дон Дейвис, Джордж Фелоус, Арчи Ледбрък, Ерик Томпсън, Хенри Роуз, и Франк Суифт, който е бивш играч на Манчестър Сити. Самолетният капитан Кен Реймънт е сред загиналите, както и приятеля на сър Мат - Уили Сатиноф, който е единственият фен на борда. В първи четвъртфинал за КЕШ Манчестър Юнайтед побеждава Цървена звезда с 2:1. В Белград англичаните стигат до 3:3. На връщане от Белград самолетът „Лорд Бъгли" с футболистите на Юнайтед каца в Мюнхен, за да зареди с керосин. Сняг вали на парцали, но играчите не могат да преспят в Мюнхен заради програма, изработена от английската футболна асоциация, според която мачове не могат да се отлагат. Самолетът прави два опита да излети, но пистата е скъсена заради навалелия сняг и не може да набере нужната скорост. В крайна сметка самолетът тръгва с един запален мотор, но се плъзга по пистата

Александру Някша пристигна на проби

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549601

Към лагера на "Берое" в Алания се присъедини румънеца Александру Някша. Той ще премине през пробен период в тима до края на втория етап от подготовката. Неша играе като крило и за последно е бил в беларуския "Динамо" (Минск).Сержиу Александру Някша е роден на 3 септември 1991 г. в Крайова, Румъния. Висок е 170 см и играе по дясното крило. Неша е възпитаник на школата "Джика Попеску". Започва своята професионална кариера в тима на "Газ метан" (Крайова) през 2009 г. и до 2011 г. записва 31 мача с 4 отбелязани гола. След това преминава в редиците ...

Всеки пети млад българин живее в недобри или тежки жилищни условия

http://www.moreto.net/novini.php?n=312914

Всеки пети млад българин у нас живее в недобри или тежки жилищни условия, отчита доклад на Евростат, цитиран от БТА. Документът анализира качеството на живот на хората от 15 до 29 години в Европейския съюз през 2013 г. В подобна ситуация са били около 7,7 на сто от младите хора в Общността.

Изригна японският вулкан Сакураджима

http://offnews.bg/news/n_1/n_623691.html

Вулканът Сакураджима, който се намира над града Кагошима, Южна Япония, е изригнал вчера, съобщава The Japan Times . Местната метеорологична агенция съобщава, че Сакураджима, който се намира на около 50 км от атомната електрическа централа Sendai , е изригнал вчера в 6:56 следобед. Пръски лава са изригнали и са се стекли по едната страна на вулкана, а над него се е извил тъмно сив облак дим. Няма информация за пострадали. Метеорологичната агенция агенция е забранила качването в планита и е разширила забранената зона около кратера до радиус от 2 км. Казухиро Ишихара, професор в университета в Киото и експерт по вулканите, казва, че не се очаква изригването да има незабавен, сериозен ефект върху близките жилищни райони, тъй като видеата са показали камъни да излитат само на 2 км от върха на планината.

Twitter спря 125 000 акаунта заради тероризъм

http://offnews.bg/news/n_1/n_623692.html

Повече от 125 000 акаунта в социалната мрежа Twitter са били спрени заради отправяне на заплахи за извършването на терористични актове или поощряването на такива. Профилите са били спрени от средата на 2015 г. досега. Чрез блог от американската компания уточниха, че тези акаунти са били свързани с ИДИЛ. "Осъждаме използването на Twitter за поощряване на тероризма", се казва в текста. От компанията са увеличили броя на хората в тимовете, които преглеждат сигналите, за да може да се реагира по-бързо. Twitter има повече от 500 млн. потребители по света. Правителства по целия свят, включително САЩ, настояват социалните медии да приложат по-строги мерки, за да ограничат насърчаването на насилието чрез онлайн послания.

Законодатели в САЩ обявиха порнографията за здравна криза

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549602

Група от законодатели от американския щат Юта, в който преобладават мормоните, одобриха резолюция, която обявява порнографията за здравна криза, засягаща обществото, предаде Асошиейтед прес прес. Според членовете на групата децата са изложени днес на порнографията още от ранна възраст и това после води до проблеми в любовните им връзки. Резолюцията беше приета от републиканци и от един демократ в комисията по здравеопазване в Сената на щата Юта. Днес децата могат да попаднат на порнография по-лесно през смартфоните и таблетите си, но все още са...

Протестиращи: Адвокатката на Евстатиев е дала пари, за да го изкарат болен

http://pik.bg/протестиращи-адвокатката-на-евстатиев-е-дала-пари-за-да-го-изкарат-болен-news481032.html

Протестиращи: Адвокатката на Евстатиев е дала пари, за да го изкарат болен

Хората от Стрелча ще продължат своя протест срещу кмета-насилник Иван Евстатиев и са убедени,че експертизата, която го изкара сериозно болен, е изфабрикувана.

"Притесненията ни са,че в общината Стрелча продължава да има корупция. Адвокатката на Евстатиев - Ташкена Колчева, е известна с това,че няколко пъти е давала подкуп. Това ни дава и основание да смятаме,че експертизата е платена", казаха хората пред камерите на Нова телевизия.

Хората не доумяват как така този Евстатив, дето не можеше сам да се обслужва вчера е станал и сам е затворил прозореца на стаята си. От лекари в болницата, неангажирани с експертизата на кмета, жителите на Стрелча твърдят,че са разбрали ,че това, което се изнася и се пише за Евстатиев, е само и единствено платено. "Докато беше кмет си беше тотално здрав и не му пречеше да притиска хората и да управлява града чрез заплахи и насилие", недоволстват хората.

"След като беше толкова болен,че не разпознаваше сина си и брат си, как така в петък подписа пълномощно на адвокатката си , която той разпозна и упълномощи да го представлява. И то точно тази адвокатка, която може да се възползва то служебно положение на съпруга си и да повлияе на прокуратурата", гневни са стрелчани.

Според един от тях , разговарял с родителите на насилената ученичка Ирена, има вероятност момичето от понеделник отново да тръгне на училище. С нея ежедневно работят психолози.

Елцин разстреля парламента със съгласието и подкрепата на редица водещи лидери на западни държави

https://www.24chasa.bg/Article/5279386

„Делото на Горбачов далеч не се разбира и тълкува така, както би трябвало, в различните части на света. В страните от бившия Съветски съюз той се смята за национален предател, докато за Запада и новите демокрации, които възникнаха от рухването на комунизма, се приема като голям реформатор, който е променил нещата към един по-демократичен и „Делото на Горбачов далеч не се разбира и тълкува така, както би трябвало, в различните части на света. В страните от бившия Съветски съюз той се смята за национален предател, докато за Запада и новите демокрации, които възникнаха от рухването на комунизма, се приема като голям реформатор, който е променил нещата към един по-демократичен и

Шефът на пресслужбата на кабинета: Собствениците на Би Ти Ви и Нова как се гледат в огледалото след среща с Пеевски

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/06/2700009_shefut_na_presslujbata_na_kabineta_sobstvenicite_na_bi/?ref=rss


Шефът на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова заяви, че е имало предварителна информация, че се готви "провокация" на срещата на премиера Бойко Борисов с българската общност в Лондон. Тя коментира пред Би Ти Ви, че при вече предвидена среща е нямало как премиерът и министрите да не се явят, а самият Борисов по думите й е запазил самообладание.

"Целта беше да го изнервят, защото вие познавате премиера – той търпи, търпи, но в един момент се е случвало да изпусне някоя реплика", заяви Арнаудова. Що се отнася за темата за депутата Делян Пеевски, след като един от участниците в срещата попита Борисов дали вижда Пеевски, щом се погледне в огледалото, тя отговори с въпрос.

"Ако ще си говорим за хигиена, аз искам да попитам вашите собственици как се гледат в огледалото сред среща с Делян Пеевски", обърна се тя към водещата на сутрешния блко на Би Ти Ви. Същия върпос Арнаудова зададе и при включването й по темата в Нова ТВ. И пред двете медии тя заяви, че българите, участвали в срещата в Лондон не са искали да чуят отговорите на въпросите си и не са оставяли Борисов да каже каквото и да било. По думите й от контекста на цялата среща удобно са вадени определени въпроси.

"На Лозан Панов не му пречеше да стои пред кабинета на премиера и да настоява за среща с него в един по-ранен етап, сега вече му е проблем", каза още Севдалина Арнаудова пред Би Ти Ви. По думите й последните скандали около есемеса до председателя на Върховния касационен съд и аферата "Яневагейт" имат за цел да се отклонява вниманието и "просто да се въртим само около това".

Тя не отговори на въпроса кой стои зад "сценария" срещу премиера, но обвини медиите, че при първоначалните съобщения за срещата не са попитали в посолството вярно ли е това, което твърдят българи, участвали в нея.

Стрелча излиза на бунт срещу Иван Евстатиев

http://www.cross.bg/evstatiev-strelcha-horata-1497179.html

/КРОСС/Хората от Стрелча ще продължат своя протест срещу кмета-насилник Иван Евстатиев и са убедени,че експертизата, която го изкара сериозно болен, е изфабрикувана. "Притесненията ни са,че в общината Стрелча продължава да има корупция. Адвокатката на Евстатиев - Ташкена Колчева, е известна с това,че няколко пъти е давала подкуп.Това ни дава и основание да смятаме,че експертизата е платена", казаха хората пред камерите на Нова телевизия. Хората не доумяват как така този Евстатив, дето не можеше сам да се обслужва вчера е станал и сам е затворил прозореца на стаята си. От лекари в болницата, неангажирани с експертизата на кмета, жителите на Стрелча твърдят,че са разбрали ,че това, което се изнася и се пише за Евстатиев, е само и единствено платено. "Докато беше кмет си беше тотално здрав и не му пречеше да притиска хората и да управлява града чрез заплахи и насилие", недоволстват хората. "След като беше толкова болен,че не разпознаваше сина си и брат си, как така в петък подписа пълномощно на адвокатката си , която той разпозна и упълномощи да го представлява. И то точно тази адвокатка, която може да се възползва то служебно положение на съпруга си и да повлияе на прокуратурата", гневни са стрелчани. Според един от тях , разговарял с родителите на насилената ученичка Ирена, има вероятност момичето от понеделник отново да тръгне на училище. С нея ежедневно работят психолози.  

Обезвредиха пакет със запалително вещество и часовников механизъм в Търново

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5282807

Служителите на Специализираната дирекция "Оперативни технически операции" (СДОТО) пристигнаха във Велико Търново в нощта срещу събота и обезвредиха пакет с опасно съдържание. В търговски обект на ул."Бачо Киро" в центъра на старата столица в петък вечерта бе забелязан оставен съмнителен чувал. Специалистите използваха специален робот,
Служителите на Специализираната дирекция "Оперативни технически операции" (СДОТО) пристигнаха във Велико Търново в нощта срещу събота и обезвредиха пакет с опасно съдържание. В търговски обект на ул."Бачо Киро" в центъра на старата столица в петък вечерта бе забелязан оставен съмнителен чувал. Специалистите използваха специален робот,

Леонид Решетников: САЩ висят на косъм

http://www.cross.bg/rysiya-voiina-sssr-1497180.html

/КРОСС/ Западният елит е разярен. Той не очакваше от нас такава пъргавина, както при операцията в Сирия. Това заявява в интервю за „Аргументи и Факти” генерал-лейтенант Леонид Решетников, дългогодишен служител на руското външно разузнаване, който е работил и в България. През 2009 г. той е назначен с указ на президента Владимир Путин за директор на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ). - Леонид Петрович, защо Западът все по-твърдо върви към конфронтация с Русия? - Повече от 20 години отвъд Океана бяха извадили Русия от голямата игра и не я брояха за нищо. През 1992 г. директорът на ЦРУ Робърт Гейтс в Москва проведе своя личен парад на победата. Мина със строева крачка по паважа на Червения площад и пи тук шампанско в чест на разпада на СССР. Американските политици през 90-те години ми казваха в лицето Мисията на Америка е да ръководи света. Разберете това и се подчинете”. За първи път американците искаха да унищожат Русия по време на Октомврийския преврат през 1917 г., когато помагаха на болшевиките. Вторият опит бе предприет по време на Втората световна война, а третият – през 1991 г. - Смята се, че по време на Втората световна война СССР и САЩ са били съюзници… - Втората световна война бе организирана от сили, които и сега се опитват да управляват света и те се базират в САЩ. Става дума за транснационалните компании и върхушката на англо-саксонския елит

Кражбите на винетки продължават

http://www.cross.bg/krazhbite-na-vinetki-produlzhavat-1497178.html

/КРОСС/Пореден случай на опит за кражба на годишна винетка от автомобил, разказва Нова телевизия. Георги Георгиев е изпратил в Нова телевизия снимка на повреденото стъкло на автомобила. Преди 2 дни в Хисаря 3 коли осъмнаха с изрязани винетки от челните стъкла.

Валери Жаблянов: Левицата знае кое е национален интерес и кое не е

http://pik.bg/валери-жаблянов-левицата-знае-кое-е-национален-интерес-и-кое-не-е-news481031.html

Валери Жаблянов: Левицата знае кое е национален интерес и кое не е

„Левицата знае кое е национален интерес и кое не е. Затова БСП често пъти се е изправяла и срещу течението, за да може да каже кое е в интерес на българската държава.“  Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Валери Жаблянов в предаването „Панорама“ по БНТ. Той бе категоричен, че именно левицата е тази политическа сила, която се бори за справедливост, солидарност и равенство. „Защото забравихме за тази дума – равенство, пред закона, за равни икономическите и социални възможности пред хората. Живеем в ужасно неравно общество.  Една голяма част от българите живеят на социални помощи“, каза още народният представител от БСП.

Валери Жаблянов продължи, като обясни, че съвременната българска политическа система е изградена на базата на модерните принципни в Европа и се състои от партии, които влизат и излизат от властта, сключват съюзи. „Както виждаме в последното правителство - безпринципни и търговски, и те реализират някаква политика, а изборът на г-жа Кунева за министър доказа именно това. Случва се с обещания, с постове,  с всякакви комбинации, като се постигат парламентарни малцинства, които избират министри за сметка на мнозинството български граждани“, посочи той.

Според него докато обществото не се научи да разбира политическата игра, да разграничава кое е доброто и кое е лошото, дълго време ще бъдем жертва на подобни комбинации, на подобни изборни техники и манипулации, политически съюзи, в които един миниатюрен политически партньор се нагърбва със стратегическите въпроси на българската нация.  

Проф. Михаил Константинов: Трябва със закон да се премахне 12 клас

https://www.24chasa.bg/Article/5283079

"Моментално със закон трябва да се премахне 12 клас. Това е едно безобразие в българското средно образование. Трябва и да се прекратят чудовищните кражби във Фонд "Научни изследвания". Трябва и да се премахнат училищата-фантоми и да се накарат ромчетата да учат", смята проф. Михаил Константинов. "Ако има и Министерство на водопадите,

Сръбският министър на отбраната падна от власт заради сексистко изказване

http://www.cross.bg/ministur-gashich-otbranata-1497177.html

/КРОСС/Министърът на отбраната на Сърбия Братислав Гашич беше отстранен от власт от парламента заради сексистко изказване по адрес на журналистка, предадоха информационните агенции. 195 от 250 депутати гласуваха "за" отстраняването на Гашич, който в края на миналата година си позволи неприличен коментар към журналистиката от радио Б-92 Златия Лабович. "Обичам тези журналисти, които коленичат толкова лесно", заяви той, след като репортерката се навела, за да не пречи на тв оператор. До избора на нов министър на отбраната, функциите му ще изпълнява министърът на финансите Душан Вуйович. Изказването на Гашич предизвика остро възмущение в Сърбия, но въпреки това премиерът Александър Вучич доста време обмисляше дали да поиска от парламента отстраняването на военния министър, тъй като е сред най-близките му сътрудници в Сръбската прогресивна партия.

2015 г. е била рекордна за пазара на бизнес имоти в Европа

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/2015-g-e-bila-rekordna-za-pazara-na-biznes-imoti-v-evropa-210835/

Общият обем на инвестициите достига 246 млрд. евро, като предишният пик е отчетен през 2007 г. – 230 млрд. евро

Калин Терзийски надига бутилка в ефир в 10 сутринта

http://www.bnews.bg/article-147696

Писателят едва изфъфли, че смята да спи с Елен Колева, защото била много красива жена

30 хиляди бежанци на поход към Турция, САЩ обвиниха Русия за огромен брой цивилни жертви

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5283069

30 хил. души са напуснали сирийския град Алепо и са се отправили на север към границата с Турция, след като започнаха боеве за града между сирийската правителствена армия и бунтовниците. Правителството в Анкара прогнозира, че от региона ще пристигнат общо около 70 хил. бежанци. Остава неясно обаче дали Турция ще допусне сирийците на територията си.
30 хил. души са напуснали сирийския град Алепо и са се отправили на север към границата с Турция, след като започнаха боеве за града между сирийската правителствена армия и бунтовниците. Правителството в Анкара прогнозира, че от региона ще пристигнат общо около 70 хил. бежанци. Остава неясно обаче дали Турция ще допусне сирийците на територията си.

Намериха дядо и внуче, изгубени в гора в Пампорово

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549600

Откриха дядо и внуче, изгубили се в гора в Пампорово, съобщиха от ОД на МВР- Смолян. Спасителната акция за издирването им е продължила близо пет часа. Двамата са открити в добро състояние около 22.00 часа през нощта. Сигналът за заблудените туристи е получен около 17 часа вчера. Дядо и 11-годишното му внуче се заблудили следобеда в гористата местност, тръгвайки по пистата от вр. Снежанка към Смолянските езера. Двамата решили да се приберат пеша към хотела си в местността Смолянски езера. В издирването им се включили полицаи, планински спасители...

Варна и София са най-евтините дестинации в Европа

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549599

Варна е най-евтина крайморска дестинация в Европа. В морската столица на България туристите могат да похарчат средно 67 долара за нощувка. След нея се нареждат Слънчев бряг и Бужиба в Малта, където нощувките са средно 71 долара. Това показва анализът на търсачката за хотели Триваго, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БНТ.София пък е най-евтината за туризъм европейска столица. В нея туристите могат да похарчат средно 67 долара за нощувка. В класацията я следва...

Кой изнерви премиера на срещата в Лондон (видео)

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/koj-iznervi-premiera-na-sreshtata-v-london-video-6049569

Целта на тази среща беше премиерът да бъде изваден от равновесие, коментира Севдалина Арнаудова - шеф на правителствената пресслужба

Певицата Пламена: Гладът е наркотик, когато се бориш с анорексия (видео)

https://www.24chasa.bg/Article/5283067

Певицата Пламена се бори с анорексия. Стига до крайности, като започва да ограничава и водата, която пие, разказва тя пред Нова тв.
Певицата Пламена се бори с анорексия. Стига до крайности, като започва да ограничава и водата, която пие, разказва тя пред Нова тв. "Видях, че не мога да контролирам нищо друго в живота си, освен храната и теглото си. Тогава вложих енергията си в това. Това ме успокояваше, че аз все пак имам контрол върху нещо, което се случва в живота ми.

Жители на Берковица излязоха на протест

http://pik.bg/жители-на-берковица-излязоха-на-протест-news481030.html

Жители на Берковица излязоха на протест

Жители на Берковица излязоха на протест заради намеренията за намаляване на броя на леглата в болницата в града, съобщава Нова телевизия.

"Болницата е в добро финансово състояние, нямаме дългове, работим по над 80 клинични пътеки", разказаха медици от лечебното заведение. "С цената на всичко ще отстояваме интересите на нашата болница", подчерта кметът на града инж. Милчо Доцов.

Макар и с високо кръвно, от три години дядо Камен от берковското село Ягодово живее втори живот."Стана ми нещо, започна да ме боли стомаха, излязох навън и паднах", спомня си той. Оказало се спукана жлъчка. Спасил се, защото го закарали до най-близката болница – тази в Берковица, където му направили спешна операция.

В Ягодово живеят не повече от 200 души, а личният им лекар ги посещава два пъти в седмица. През другото време местните разчитат на кметицата, която по професия е медицинска сестра.

"Купувам им лекарства, когато се наложи поставям инжекции, превръзки, за бърза помощ ме ползват", разказа кметът на Ягодово Цветанка Иванова. А за болнична помощ, местните разчитат на тази в Берковица. Ползват я, защото са предимно възрастни, болни и с малки пенсии. Затова за тях най-близката болница е жизнено важна. "Ако е закрият, трябва да ходим до Монтана, която е на над 30 километра разстояние", обясни дядо Камен.

 

НАСА превозва космически кораб с уникален самолет

http://sciencelogy.actualno.com/nasa-prevozva-kosmicheski-korab-s-unikalen-samolet-news_522179.html

Транспортният самолет Super Guppy за превозване на ивънгабаритни товари е разработен от американската компания Aero Spacelines и е предвиден в пет екземпляра. Четири от тях са консервирани, а петият принадлежи на НАСА и се експлоатира ефективно за превозване на извънгабаритни изделия за космически апарати. В понеделник Super Guppy е доставил капсула за космическия кораб Orion от цеха на завода в Луизиана до космическия център "Кенеди" във Флорида за финално сглобяване и изпитания. Повече от

Министерството на отбраната не предвижда задължителна военна подготовка

http://www.cross.bg/voenna-otbranata-vodeneto-1497176.html

/КРОСС/В Министерството на отбраната тече процес на обсъждане на изменения на Закона за резерва на въоръжените сили на България. В тях не се предвижда воденето на задължителна военна подготовка, съобщава пресцентърът на МО. Всички промени изцяло ще съответстват на Конституцията на България. Преди съответните текстове да бъдат внесени за гласуване в Министерския съвет и в Народното събрание, те ще бъдат предложени за обществено обсъждане и ще бъдат координирани със становищата на парламентарно представените партии. На този етап не могат да се коментират конкретни предложения за дейностите по воденето на военния отчет, се посочва в съобщението.  

Синдиците на КТБ събраха над 2 млн. лв. в първата седмица на февруари

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/sindicite-na-ktb-sybraha-nad-2-mln-lv-v-pyrvata-sedmica-na-fevruari-210846/

През януари те върнаха малко над 3 млн. лв., а до 9 февруари могат да се получат решенията за оспорените от кредитори вземания на банката

Варна и София са най-евтините дестинации в Европа

http://www.moreto.net/novini.php?n=312913

София е най-евтината за туризъм европейска столица. В нея туристите могат да похарчат средно 67 долара за нощувка. В класацията я следват македонската столица Скопие и Сараево, столицата на Босна и Херцеговина, където туристите могат да похарчат средно съответно 71 и 74 долара на нощувка.

На 6 февруари се почита паметта на Свети Фотий

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549597

Православната църква почита на 6 февруари паметта на Св. Фотий (от гръцкото photos - светлина). Той е покровител на всички, чиито имена съдържат светлина или неин символ в името си. Св. равноапостол Фотий е Цариградски патриарх. Умира в заточение на 6 февруари 891 година. Патриарх Фотий се е борил против изопачаванията на християнството и често влизал в разногласие с византийските императори. В зависимост от курса на тяхната политика той бил свалян и пак възстановяван на патриаршеския престо. С неговото име и ревностен християнски дух е завинаг...

Съдят рецидивист, крал коли през ден

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5283062

Окръжната прокуратура в Шумен изправя пред съда опасен рецидивист с 13 присъди, който продължавал да краде и след тях на принципа "две коли през ден". Калоян Каинов /33г./ е от варненското село Кичево, но прескачал и в Шуменско "по работа". В петък срещу него е внесен 14-и обвинителен акт за противозаконно отнемане на 2 коли в условията на
Окръжната прокуратура в Шумен изправя пред съда опасен рецидивист с 13 присъди, който продължавал да краде и след тях на принципа "две коли през ден". Калоян Каинов /33г./ е от варненското село Кичево, но прескачал и в Шуменско "по работа". В петък срещу него е внесен 14-и обвинителен акт за противозаконно отнемане на 2 коли в условията на

Ще плащаме повече за поддръжка на асансьорите

http://petel.bg/SHHe-plashhame-poveche-za-poddrazhka-na-asansorite__144033

Поддръжката на асансьорите на места поскъпна двойно от началото на годината. Фирмите, които се занимават с това в големите градове,  във...

Около 40% от безработните, които започват работа, остават бедни

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/06/2700002_okolo_40_ot_bezrabotnite_koito_zapochvat_rabota/?ref=rss


Около 40% от безработните българи, които започват работа, остават бедни, съобщава в днешния си брой в. "Сега", като се позовава на данни на Европейската комисия, цитирани от социалното министерство. В Европейския съюз единствено в Румъния ситуацията е по-тревожна - там само един от всеки петима успява да се измъкне от бедността след започване на работа.

"Намаляването на безработицата е свързано със спада в бедността, но едва половината бедни, които намират работа, успяват да се...

Московски: Около 150 евро на ден са разходите за блокиран ТИР на гръцката граница

http://pik.bg/московски-около-150-евро-на-ден-са-разходите-за-блокиран-тир-на-гръцката-граница-news481029.html

Московски: Около 150 евро на ден са разходите за блокиран ТИР на гръцката граница

Превозвачите съобщиха, че преките разходи са около 150 евро на ден. Има и хладилни камиони, които трябва да спазват точно определен график. Това е извънредно положение, щетата със сигурност е голяма, заяви в ефира на Нова телевизия транспортният министър Ивайло Московски по повод протестите на гръцките фермери, които вече втора седмица протестират на българо-гръцката граница.

"Настоявахме да се спрат стачните действия и да се направи график, който да не минава границата на търпимост. Не знам къде е тя, но е блокиран трансевропейски коридор. Сезирахме ЕК. В колоната, която вчера заварих, поне половината са чешки, полски, румънски, така че проблемът не е двустранен", обясни Московски.

Според него, Брюксел има повече инструментариум да въздейства върху тази ситуация с доста мерки, които касаят ристрикции срещу гръцката държава. "Много ясно обясних на протестиращите в Гърция, че това може да функционира дни, повече не", категоричен бе транспортният министър.

Турски тир се обърна и разля токсично вещество край Полски Тръмбеш

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5283053

Турски камион се е преобърнал в събота на разсъмване край Полски Тръмбеш и е разлял токсично вещество. Инцидентът е станал около 4 часа на главния път Свиленград-Русе, но за щастие извън населено място. В злополучното утро, товарния автомобил поднесъл на заледен участък. 45-годишният шофьор не успял да овладее возилото и то се преобърнало на пътя.
Турски камион се е преобърнал в събота на разсъмване край Полски Тръмбеш и е разлял токсично вещество. Инцидентът е станал около 4 часа на главния път Свиленград-Русе, но за щастие извън населено място. В злополучното утро, товарния автомобил поднесъл на заледен участък. 45-годишният шофьор не успял да овладее возилото и то се преобърнало на пътя.

„Российская газета“: България се лиши от военновъздушния си суверенитет заради НАТО

http://www.cross.bg/nato-samoleti-bulgarite-1497174.html

/КРОСС/ Българският парламент разреши на бойни самолети на НАТО да „охраняват“ въздушните граници на страната. Българската опозиция обвини властите, че пренебрегват инстинкта за самосъхранение. Тя посочи, че сега в българското небе ще може да се разпореждат „натовски“ самолети на турските ВВС. Предвид 500-годишното османско иго обикновените българи очевидно са „във възторг“ от своите депутати, коментира „Российская газета“, предаде “Руски дневник”. „Как се радваха българите, когато на 1 юли 1991 г. Варшавският договор престана да съществува. Тогава те ликуваха, че страната им най-накрая ще стане абсолютно независима и сама ще определя съдбата си. Съвсем скоро обаче българските власти сами се лишиха от толкова желаната независимост, и всичко – в името на „светлото бъдеще в НАТО“, където София отдавна е предала правото си на глас на Брюксел”, пише изданието. „Българите, както и много други страни в НАТО и ЕС, нямат голям избор освен послушно да гласуват със „за“ на срещите в Брюксел. Точно както по времето на Варшавския договор. Явно българите, както и други европейски държави, не се учат от грешките си”, пише РГ

Зодия Маймуна в Годината на Маймуната: Пробиви и напредък

https://www.24chasa.bg/Article/5282413

Късмет

2016-а е зодиакалната ви рождена година (“бен мин нян” на китайски) и всичко няма да върви гладко. Китайските астролози твърдят, че хората имат проблеми в своята година. Така че, ако сте Маймуна, бъдете предпазливи във връзките и инвестициите. Балансираният начин на живот ще подобри значително здравето ви.Късмет 2016-а е зодиакалната ви рождена година (“бен мин нян” на китайски) и всичко няма да върви гладко. Китайските астролози твърдят, че хората имат проблеми в своята година. Така че, ако сте Маймуна, бъдете предпазливи във връзките и инвестициите. Балансираният начин на живот ще подобри значително здравето ви.

Любовните истории на бургазлии преди социалните мрежи

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549596

Уникална изложба на оригинални документи, писма и любовни послания под формата на картички ще пренесат бургазлии в самото начало на XX век. Най-старият образец в изложбата "Любовните обяснения, преди чата и интернет" е от 1905 година Любопитната експозиция се реализира от Държавен архив в партньорство с Община Бургас и ще бъде представена на 12-ти февруари в КЦ "Морско казино". Ще бъдат подредени 36 картички и 18 стихотворения и писма, сред които посвещенията на Атанас Манчев до неговата любима, любовните писма на майстор Кольо Арабаджиев и изв...

Най-новите Су-35 започват денонощни дежурства в Сирия

http://www.cross.bg/sy-dezhyrstva-denonoshtni-1497173.html

/КРОСС/ На въздушната база Хмеймим в сирийска Латакия най-новите руски изтребители Су-35 ще започнат денонощни дежурства по двойки, като ще бъдат в минутна готовност за излитане. За това съобщи в петък (5 февруари) представител на групировката от Въздушно-космическите сили на Русия в Сирия, предаде ТАСС, цитирана от “Руски дневник”. “Самолетите по двойки ще бъдат на денонощни дежурства на въздушната база Хмеймим в минутна готовност за излитане. Принципът на взаимодействие с ударната авиация е следният: Су-35 ще прикриват самолети, които се намират във въздуха, като увеличават полето на обзора им. Когато двойка Су-35 се движат в противоположни посоки, обзорът достига до 360 градуса на 400 км наоколо”, каза той. По думите му, Су-35 е универсален изтребител. Представителят на авиационната група отбеляза, че изтребителите ще прикриват ударни самолети и самостоятелно ще нанасят удари по надземни и подземни цели. “Днес пред нас стои задачата да задействаме този комплекс на максимум. Това означава, че цялото въоръжение, което имаме, ще се използва на него. Самолетът е разработен да носи всякакви авиобомби. Масата на бойното натоварване е до 8 тона”, разказа представителят на въздушната групировка. Той добави, че Су-35 е способен да открива, съпровожда и атакува осем цели едновременно, а благодарение на устройството за активни смущения самолетът става “невидим”.

Певицата Пламена: Гладът е наркотик, когато се бориш с анорексия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5283045

Певицата Пламена се бори с анорексия. Стига до крайности, като започва да ограничава и водата, която пие, разказва тя пред Нова тв. "Видях, че не мога да контролирам нищо друго в живота си, освен храната и теглото си. Тогава вложих енергията си в това. Това ме успокояваше, че аз все пак имам контрол върху нещо, което се случва в живота ми.

Биатлонист към феновете: Подкрепяйте любимците си и в лоши моменти

https://www.24chasa.bg/Article/5282306



Благодаря на всички хора, които гледат биатлон. На тези, които ме подкрепят, и на тези, които не ме подкрепят, защото съм сигурен, че има и такива. В това няма нищо лошо, защото всеки си има любимец в определен спорт. За мен е важно биатлонът да се гледа все повече в България и мисля, че това се случва с всяка изминала година. Благодаря на всички хора, които гледат биатлон. На тези, които ме подкрепят, и на тези, които не ме подкрепят, защото съм сигурен, че има и такива. В това няма нищо лошо, защото всеки си има любимец в определен спорт. За мен е важно биатлонът да се гледа все повече в България и мисля, че това се случва с всяка изминала година.

Арнаудова: В Лондон опитаха да извадят от равновесие Борисов

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549595

Срещата на премиера Бойко Борисов с българи, живеещи в Лондон, предизвика широк отзвук. Най-вече заради въпросите, с които беше засипан премиерът от сънародниците ни.„Аудиторията в българското посолство в Лондон беше доста граждански ангажирана и доста критична. Тя засипа премиера с въпроси. Не мисля, че е имало подготвен сценарий за случилото се в посолството", каза кореспондентът на

Намериха изгубени дядо и внуче в Пампорово

https://www.24chasa.bg/Article/5283013

Дядо и внуче, изгубени в  гората в  Пампорово бяха намерени при акция на полицаи,спасители и пожарникари. Изгубените са живи и здрави.
На 05.02.2016 г. около 17.00 ч. в РУ-Смолян е получен сигнал от 36-годишен софиянец, че за времето от 12.30 ч. до 17.00 ч. на 05.02.2016 г. 64-годишен софиянец и 11-годишният му внук по време на разходка,Дядо и внуче, изгубени в  гората в  Пампорово бяха намерени при акция на полицаи,спасители и пожарникари. Изгубените са живи и здрави. На 05.02.2016 г. около 17.00 ч. в РУ-Смолян е получен сигнал от 36-годишен софиянец, че за времето от 12.30 ч. до 17.00 ч. на 05.02.2016 г. 64-годишен софиянец и 11-годишният му внук по време на разходка,

Почина Едгар Мичъл - шестият човек, стъпил на Луната

http://offnews.bg/news/n_1/n_623690.html

Американският астронавт Едгар Мичъл - шестият човек, стъпил на Луната, почина на 85 години. Мичъл е починал в хоспис във Флорида, съобщи семейството му. Той прекарва 9 часа и 1 минута на повърхността на Луната през 1971 година, когато пилотира лунния модул на Аполо 14. Мичъл твърди, че е преживял Бога, а по-късно - че извънземни са посещавали Земята. Последното никога не е било потвърждавано от НАСА. Астронавтът напуска НАСА през 1972 г.

Колите, които не случиха на име

http://www.dnevnik.bg/skorost/2016/02/06/2699691_kolite_koito_ne_sluchiha_na_ime/?ref=rss


Изборът на име на автомобил е трудна задача, основно заради фактът, че колите са глобален продукт. От една страна то трябва да е свободно, тоест да не се използва от модел на друга марка.

От друга е нужно да е благозвучно, независимо в коя страна се чете. Може би най-важното е да носи позитивни чувства и в никакъв случай да не означава нещо обидно или някакъв недостатък.

Кръстниците на "Тата Зика" сигурно са били доволни от избраното име. Звучи добре, разшифрова се като...

Зачестиха кражбите на годишни винетки от автомобили

http://frognews.bg/news_106523/Zachestiha-krajbite-na-godishni-vinetki-ot-avtomobili/

За пореден случай на опит за кражба на годишна винетка от автомобил съобщава Нова телевизия.

Велизар Велчев, едно от уникалните явления на габровската култура, представи книгата си "Тичащо перо"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549594

Велизар Велчев, едно от уникалните явления на габровската култура, писател, поет и журналист, носител на наградата "Златното перо", представи новата си книга.В "Тичащо перо" са събрани текстове, писани след наблюдения на процеси и явления от "ъгъла", както сам Велизар споделя. "Ъгълът" в журналистиката е мястото, от което наблюдаваш процесите без пряко да участваш в тях. И ги коментираш, използвайки най-често художествен текст. В него някой "герой ...

Затворени за ТИР-ове са Илинден и Кулата

http://pik.bg/затворени-за-тир-ове-са-илинден-и-кулата-news481026.html

Затворени за ТИР-ове са Илинден и Кулата

Към 9.00 часа тази сутрин не се пропускат товарни автомобили през граничните пунктове Кулата – Промахон и Илинден – Ексохи. Леки коли и автобуси преминават през пунктовете, уточняват от ГД "Гранична полиция".

През граничните пунктове Маказа, Златоград, Ивайловград и Капитан Петко войвода трафикът засега е нормален. По неофициална информация, получена от служители на гръцките гранични власти, е възможно от 12.00 часа днес до 12.00 часа на 7 февруари да бъдат блокирани от гръцка страна пунктовете Кулата – Промахон, Илинден – Ексохи и Маказа. 

Всеки четвърти младеж у нас нито учи, нито работи

http://society.actualno.com/vseki-chetvyrti-mladej-u-nas-nito-uchi-nito-raboti-news_522334.html

Всеки четвърти млад човек у нас нито учи, нито работи, сочат данни на Българската стопанска камара. По този показател България се нарежда трета в Европейския съюз, като с по-лоши резултати са единствено Гърция и Италия. Ръст на отпадащите от образователната система и особено на напускащите заради отпътуване в чужбина, намаляващ брой на приетите у нас студенти за разлика от растящия дял на младежите, които избират престижни чужди университети, и незаинтересованост към продължаване на обучениет

И наследниците на Йохан Щраус идват в София за шоуто на Плюшченко

http://www.cross.bg/arena-armeetz-shoyto-1497172.html

/КРОСС/Шоуто на най-великия фигурист за всички времена става още по-грандиозно. Известният оркестър от Австрия Vienna Strauss Orchestra е приел поканата на олимпийския шампион и ще изпълнява на живо музиката към съчетанията на Кралете на леда. Евгени Плюшченко, Браян Жубер, Аделина Сотникова, Томас Вернер и Филип Канделоро са първите потвърдени имена за шоуто, което ще се състои на 23 април 2016 г. в Арена Армеец. А наследниците на Йохан Щраус ще свирят на специално изградена сцена с размери 200 квадратни метра, непосредствено до ледената пързалка. Над 30 музиканти от Vienna Strauss Orchestra ще изпълняват музикални шедьоври и класически произведения на цигулки, виоли, флейти, контрабас, барабани и дори обой. Освен тях, на същата сцена ще видим и групата на носителя на награда "Еми" и победител от Евровизия 2008 г. - Едвин Мартон, свирил с легенди като Zucchero, Seal, Gloria Gaynor и други. Носител е и на наградата "Златна цигулка", което му дава правото да свири на оригинален Страдивариус. Подобна цигулка ще звучи за първи път в Арена Армеец. София посреща Кралете на леда за първи път в историята си, а интересът към шоуто подсказва, че това няма да е последната проява на Плюшченко и компания у нас. Първите 1000 промо билета бяха продадени за по-малко от седмица, което принуди организаторите да пуснат още 1000 броя от по-евтините билети. 23 април 2016 г. - Арена Армеец. Промоционални цени от 38 до 98 лева. ВИП билетите са на цена 118 лева

Две бутилки с таймер намериха в търновския магазин

http://petel.bg/Dve-butilki-s-taymer-nameriha-v-tarnovskiya-magazin__144030

кадър: Бтв Пакет с прикрепени към него две бутилки и таймер откри звеното към Специализирания отряд за борба с тероризма в магазина във ...

Русенец недоумява: Как може да оставят това в хляба (снимки)

http://petel.bg/Rusenets-nedoumyava--Kak-mozhe-da-ostavyat-tova-v-hlyaba--snimki-__144032

кадри: БНТ Русенец откри парцел в хляба си    Парче текстил откри русенец в хляба си. Семейството закупило насъщния от магазин в цент...

Общините започват борба с комарите заради Зика

http://www.moreto.net/novini.php?n=312896

Заради по-ранното затопляне тази година и риска от новия зика вирус МЗ препоръча на общините да започнат борба с комарите и час по-скоро да обявят търгове за извършване на дезинсекция на териториите им. А това да стане с помощта на биолозите от РЗИ и центъра по заразни и паразитни болести, каза вчера за „Труд“ зам.

Канонизират архиепископ Серафим на 26 февруари

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549592

Богучарският архиепископ Серафим Соболев, чийто гроб се намира в криптата на храм "Николай Мирликийски", известен като Руската църква в столицата, ще бъде канонизиран на 26 февруари, деня на неговата кончина. Решението бе взето от Светия Синод, откъдето посочват, че ще отправят покана за предстоящото тържество до руския патриарх Кирил. Да бъде канонизиран Серафим пък реши Архиерейският събор, на когото принадлежи най-висшата власт в Руската православна църква. Освен 320 архиереи на Руската църква, в заседанието на събора, на което бе взето реше...

Смъртоносен трус с магнитуд 6.4 по Рихтер в Тайван

http://www.cross.bg/taiivan-informatziya-grad-1497171.html

/КРОСС/Най-малко седем души са загинали при силното земетресение, което удари Южен Тайван, предоха световните агенции. При труса с магнитуд 6.4 по Рихтер, който бе регистриран към 4.00 ч. местно време, рухнаха сгради, включително 17-етажен жилищен блок в южния град Тайнан. Спасители все още са на мястото в опит да извадят затрупани хора. По информация на Ройтерс 35 души са под развалините. Епицентърът на земетресението е бил на 43 км югоизточно от Тайнан на дълбочина 23 км, по информация от американския институт по геология. Трусът е бил последван от няколко вторични. Би Би Си съобщава за най-малко 155 ранени. Президентът на Тайван Ма Индзю пристигна на мястото на разрушенията. Той посети спешния център и болницата, където са настанени ранени хора, и призова спасителните екипи да положат всички усилия да спасят хората, които може да са оцелели под развалините. По информация на Ройтерс няколко сгради в 2-милионния град са опасно наклонени след труса. Местната противопожарна служба е съобщила, че всички усилия на този етап са насочени към издирване на оцелели от рухналата 17-етажна сграда. В нея са живеели 92 домакинства и регистрирани на адреса 256 души. В Тайван вече се повдигат въпроси за качеството на строителството на рухналата сграда. Съседи разказаха, цитирани от Ройтерс, че са имали съмнения за качеството на конструкцията, когато сградата е била в строеж през 90-те години

Калин Терзийски люби Елен Колева 7 пъти за 6 часа. И пак пие

https://www.24chasa.bg/Article/5282039

Влюбвам се лесно, любя се с Елен 7 пъти за 6 часа
“Имам заболяване. Нарича се алкохолизъм. Не бях пил отдавна, но болестта се завърна.”
И само няколко дни по-късно писателят Калин Терзийски направи второ скандално признание: “Живея с Елен, Елен Колева! Тя е прекрасна! Това е!”.
Така за няма и две седмици Терзийски се превърна в новината на деня -Влюбвам се лесно, любя се с Елен 7 пъти за 6 часа “Имам заболяване. Нарича се алкохолизъм. Не бях пил отдавна, но болестта се завърна.” И само няколко дни по-късно писателят Калин Терзийски направи второ скандално признание: “Живея с Елен, Елен Колева! Тя е прекрасна! Това е!”. Така за няма и две седмици Терзийски се превърна в новината на деня -

От края на март ще има още тапи в центъра на София заради строежа на метрото

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/06/2699995_ot_kraia_na_mart_shte_ima_oshte_tapi_v_centura_na/?ref=rss


От края на март движението в центъра на София ще стане още по-затруднено заради строителството на третата линия на метрото, съобщи кметът на града Йорданка Фандъкова в интервю за днешния брой на в. "24 часа". Тогава ще започне и същинското строителство, което ще приключи в средата на 2019 г.

Ще бъде изцяло затворен бул. "П. Евтимий" и ще има нова организация на движение в зоната. "Движението ще стане двупосочно по "В. Левски" от ул. "Граф Игнатиев" до тунела при НДК - 2 ленти в...

Евростат: 20 на сто от младите българи мизерстват

http://frognews.bg/news_106522/Evrostat-20-na-sto-ot-mladite-balgari-mizerstvat/

20 на сто от младите българи мизерстват, сочи доклад на Евростат за качеството на живот сред младите хора в ЕС през 2013 г. За сравнение - през посочения период у нас броят на жилищата е бил около 4 милиона, а младите хора в тази възрастова категория /15-29 години/ са били около 1,3 милиона.

Патриот е…

http://www.cross.bg/natzionalna-bulgarskata-bulgariya-1497170.html

/КРОСС/Патриотарската истерия се превръща в диагноза за състоянието на българското общество. Колкото по-дълбоки са комплексите за национална малоценност, толкова по-широко е пространството за развитие на всякакъв вид националпопулизъм. Но това не е само симптом на вътрешна деградация. За съжаление, все по-често и агресивно, дълбоката криза на българската национална общност бива използвана за настъпление на пропаганда в полза на чужди държави. Румънският главен мюфтия си позволи да поздрави делегатите на Националната конференция на мюсюлманите като „потомци на поданици на Османската империя", създавайки представата, че империята е създала своеобразна национална принадлежност. Дълбокото неразбиране на същността на Османската империя се използва успешно от неоосманизма, както е при всяка агресивна идеологическа пропаганда. Тезата на неоосманизма за империята като „ключов камък на три цивилизации", като гарант за мира и просперитета и за съвременна Турция като правоприемник на Османската империя без съмнение е провокация. В него се спекулира с историята, но и с травмите, които нанесе на българската национална общност тоталитарният режим и неговата политика на асимилация по отношение на мюсюлманите в България. Но проблемът не е в чуждите провокации, а в разколебаната ни идентичност, която е в състояние да произведе истерия, но не и да мобилизира българската национална общност

7 интересни начина да се забавлявате с "Гугъл"

http://www.bnews.bg/article-147694

Просто трябва да въведете посочените думи в полето за търсене на Google и забавлението ви е гарантирано.

Двама загинали при катастрофа между кола и тир в Монтанско

https://www.24chasa.bg/Article/5282988

Двама души са загинали при тежка катастрофа, станала на главен път Е 79 между две монтански села Винище и Смоляновци. Това каза за Фокус Ирен Токина, пресаташе на ОД МВР – Монтана. Тя посочи, че катастрофата е станала снощи към 21,30 часа. Лек автомобил „Фолксваген“ е предприел изпреварване на ТИР, в насрещното платно се е движел друг ТИР и лекият Двама души са загинали при тежка катастрофа, станала на главен път Е 79 между две монтански села Винище и Смоляновци. Това каза за Фокус Ирен Токина, пресаташе на ОД МВР – Монтана. Тя посочи, че катастрофата е станала снощи към 21,30 часа. Лек автомобил „Фолксваген“ е предприел изпреварване на ТИР, в насрещното платно се е движел друг ТИР и лекият

Евакуация в Търново заради съмнителен пакет

http://offnews.bg/news/n_1/n_623688.html

Съмнителен пакет, оставен в магазин във Велико Търново, наложи евакуацията на магазина и на два жилищни блока. Пакетът е оставен в магазина в петък в супермаркет. Сигналът за него е подаден малко след 19:30 ч. същия ден. Районът - в центъра на града - е отцепен и започна специализирана операция за обезвреждане на предполагаемото взривно устройство. През нощта - пет часа след началото на операцията - съмнителният багаж е обезвреден. Той е съдържал течност, чийто състав все още не е изследван. В пакета е имало и таймер. Служител на магазина беше разпитан. Образувано е досъдебно производство.

Втора жертва на катастрофата край Монтана

http://pik.bg/втора-жертва-на-катастрофата-край-монтана-news481050.html

Втора жертва на катастрофата край Монтана

Двама души са загиналите при тежката катастрофа, станала на главен път Е 79 между две монтански села Винище и Смоляновци.

Това каза за "Фокус" Ирен Токина, пресаташе на ОД МВР – Монтана. Тя посочи, че катастрофата е станала снощи към 21,30 часа. Лек автомобил „Фолксваген“ е предприел изпреварване на ТИР, в насрещното платно се е движел друг ТИР и лекият автомобил се е блъснал в задната част на тежкотоварния автомобил.

Загинали са водача на лекия автомобил 29-годишен мъж и неговата спътничка на предната седалка – 34-годишна жена. Другите двама пътници, които са били на задната седалка са настанени в болницата в Монтана. 

Цената на бюджетното преизпълнение

http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/02/06/2699703_cenata_na_bjudjetnoto_preizpulnenie/?ref=rss


Публикуваме анализа на Института за пазарна икономика.

Както се очакваше, включително и от Министерството на финансите, има сериозни разминавания между актуализирания държавен бюджет за 2015 г. и очакваното изпълнение на консолидирания бюджет, от една страна, и реалното им изпълнение. Добрата новина е, че консолидираният дефицит е с малко над 400 млн. лв. по-нисък от очакваното, а предвид и по-високия от очакваното икономически растеж, отношението му към БВП  ще спадне под 3%....

Московски сезира ЕК за стачките на границата

http://www.cross.bg/strana-avtomobili-moskovski-1497169.html

/КРОСС/Не е блокиранa просто границата между България и Гърция, блокиран е транс-европейски коридор, за което сезирахме ЕК и Кабинета на комисаря Виолета Булц, обяви пред Нова телевизия министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. По думите му, ситуацията на границата с Гърция е извънредна. „Случвало се е и преди по това време на годината да се блокира границата по същия начин от недоволни фермери. Към последните часове информацията е, че до 03.00 са пропускани от двете страни тежкотоварни автомобили, над 100 ТИР-а са преминали двупосочно през границата. След 03.00 отново е била затворена, а леките автомобили не са били ограничени при преминаването си", каза още министър Московски. Според него много трудно се е получила среща с официални представители на властта в Гърция. „Положихме максимални усилия и успяхме да разговаряме с областния управител на град Серес. Това, което каза той е, че стачката е извън рамките на техния закон и те нямат контрол над ситуацията. Официалните власти не могат по никакъв начин да го контролират. След като ми беше обяснено това, аз помолих да ми уреди среща с протестиращите", добави министърът на транспорта. По думите му, има два основни проблема, които трябва да се разрешат. „На първо място трябва да се обезпечи колоната от гръцка страна, защото от българска страна е направена изключително добра организация

Жертвите на труса в Тайван растат, вадят десетки затрупани хора от рухналите сгради

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5282986

Броят на жертвите на силното земетресение в Тайван расте. Поне седем души са мъртви и над 380 са ранени в град Тайнан след труса от 6,4 по Рихтер.
Много сгради да рухнали или са частично повредени. Най-тежко засегнат е жилищният комплекс Вей Гуан, съставен от два високи блока, съответно на 17 и на 16 етажа, посочва Асошиейтед прес,
Броят на жертвите на силното земетресение в Тайван расте. Поне седем души са мъртви и над 380 са ранени в град Тайнан след труса от 6,4 по Рихтер. Много сгради да рухнали или са частично повредени. Най-тежко засегнат е жилищният комплекс Вей Гуан, съставен от два високи блока, съответно на 17 и на 16 етажа, посочва Асошиейтед прес,

Карадайъ: Партията на Местан няма да е в повече на държавата

http://www.cross.bg/tzennosti-karadaiiu-partiya-1497168.html

/КРОСС/"В България има около 400 партии. Защото различните хора споделят различни ценности. 401-та партия няма да е в повече на държавата". Така съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира в Кърджали създаването на партия на Лютви Местан, като я нарече „поредната партия", цитиран от Дарик. На въпрос не очаква ли отлив от гласоподавателите на ДПС след появата на новата формация, Карадайъ отговори: "ДПС си има свои ценности, които отстоява 26 години. И ние ще продължаваме да ги следваме. Ако си изпълняваме политиката, не би било редно да се притесняваме от отлив на гласове. Напротив. Според нас тази политика е правилната и би било очаквано да сме по-успешни в реализирането на нашите програми и увеличаване на доверието на избирателите". По думите на Карадайъ всички онези, които очакват ценности, различни от ценностите на ДПС, "те ще си намерят мястото в останалите 399 партии или ще регистрират 401-вата, ако не намерят своите ценности в останалите 399 партии". Съпредседателят на ДПС е в Кърджали за участие в работна среща - семинар под надслов "Либерални ценности и практики на местното самоуправление в България и Европа".  

Министерството на отбраната не предвижда задължителна военна подготовка

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549542

В Министерството на отбраната тече процес на обсъждане на изменения на Закона за резерва на въоръжените сили на България. В тях не се предвижда воденето на задължителна военна подготовка, съобщава пресцентърът на МО. Всички промени изцяло ще съответстват на Конституцията на България. Предлагат всички пълнолетни момчета да се вписват в запаса на армията Преди съответните текстове да бъдат внесени за гласуване в Министерския съвет и в Народното събрание, те ще бъдат предложени за обществено обсъждане и ще бъдат коорд...

17-годишен афганистанец пребил и изнасилил млада жена на фестивала в Кьолн

http://web.barometar.net/83584/

Млада жена е била изнасилена в първата вечер на карнавала в германския град Кьолн. За престъплението е задържан 17-годишен афганистанец, който живеел в център за прием на бежанци, пишат италианските издания „Република“ и „Стампа“, цитирани от БТА. Инцидентът е станал в нощта на четвъртък срещу петък, на 2 километра от централната гара на Кьолн, където в […]

Московски: Гръцките фермери да не пренасят проблемите си на чужда територия

http://frognews.bg/news_106521/Moskovski-Gratskite-fermeri-da-ne-prenasiat-problemite-si-na-chujda-teritoriia/

България официално е уведомила Европейската комисия за проблемите, които създават гръцките фермери по границата, потвърди в ефира на Нова телевизия транспортният министър Ивайло Московски.

Зодия Вол в Годината на Маймуната: Заможен живот

https://www.24chasa.bg/Article/5282333


Късмет 

През 2016 г. всичко ще се обърне към по-добро. Помага ви щастлива звезда. Отношенията с близките ви стават хармонични и ще бъдете достатъчно уверени, за да поемате предизвикателства в работата. Със заможно състояние ще си живеете спокойно и ще си почивате.

Като цяло късметът на Вола през 2016 г. не е лош. Късмет През 2016 г. всичко ще се обърне към по-добро. Помага ви щастлива звезда. Отношенията с близките ви стават хармонични и ще бъдете достатъчно уверени, за да поемате предизвикателства в работата. Със заможно състояние ще си живеете спокойно и ще си почивате. Като цяло късметът на Вола през 2016 г. не е лош.

Зов за помощ! Да помогнем на Михаил Марков

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549590

На изгряващата футболна звезда Михаил Марков от село Роза му предстои едномесечен курс за рехабилитация в клиника в Словакия. Курсът на рехабилитация струва 18 000 лева. Сумата е непосилна за него и семейството му. Марков след катастрофа преди 5 години остава прикован в инвалидна количка. Средствата се събират на следната сметка:Обединена Българска Банка - ОББ IBAN: BG41UBBS80021014147130BIC: UBBS BGSF Михаил Николаев Марков...

Арнаудова: Целта на хората в Лондон бе премиерът да бъде изваден извън равновесие

http://www.cross.bg/arnaydova-sevdalina-otgovori-1497167.html

/КРОСС/Целта на срещата и на хората, които се опитваха да си задават въпросите не беше да получат отговори, целта беше премиерът да бъде изваден извън равновесие. Това каза пред Нова телевизия Севдалина Арнаудова, медиен съветник и ръководител на пресслужбата на Министерски съвет. „За жалост срещата протече в един изключително лош тон, съпроводен с много агресия", посочи тя и допълни, че са се изказали много хора, които въобще не са пристъствали на тази среща. По думите й, тон за агресия е дала първата дама, която се е изказала. „Същата въпросна дама, аз си направих труда да проверя, е доста активна сред симпатизантите на „Атака", коментира Севдалина Арнаудова. „На такива срещи се задават доста неудобни и провокативни въпроси, в което няма нищо лошо. Всеки е гражданин и може да пита каквото иска. Но ако очаква отговор трябва да даде възможност да се чуе този отговор. Такава възможност не беше дадена", заяви тя. „Вие видяхте ли в записа някой да изчаква премиера да отговори? Крещеше се, подвикваше се, наистина изключително грозно и махленско", коментира още Севдалина Арнаудова.  

Километрични опашки от ТИР-ове на границата с Гърция

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549588

На граничните пунктове с Гърция Кулата - Промахон и Илинден - Ексохи не се пропускат товарни автомобили, съобщават от МВР. Леките автомобили и автобусите преминават без проблеми. На изход от България, на граничен пункт Кулата колоната от чакащи товарни автомобили е 10 км, а на Илинден - километър. На граничните пунктове Маказа, Златоград, Ивайловград и Капитан Петко войвода трафикът засега е нормален. По неофициална информация, получена от служители на гръцките гранични власти, е възможно от 12 часа днес до 12 часа утре, 7 февруари, протестиращ...

Пловдивчани звънят на специален телефон за неработещи светофари

http://pik.bg/пловдивчани-звънят-на-специален-телефон-за-неработещи-светофари-news481024.html

Пловдивчани звънят на специален телефон за неработещи светофари

Специална телефонна линия за сигнали при неработещи светофари е открита в Пловдив, съобщиха от ОП "Организация и контрол на транспорта".

Дежурният телефон за неизправни светофарни уредби е 032 95 37 51 и приема обаждания всеки делничен ден от 08:30 ч. до 19:30 ч., а в събота и неделя - от  08:30 ч. до 17:30 ч.

Извън работния му график от понеделник до петък сигнали се приемат в GPS центъра на тел. 032 62 27 07 от 05:30 ч. до 08:30 ч. и от 19: 30 ч. до 22:45 ч., от 17:30 ч. до 22:45 ч. - в почивните дни.

Изкуственият интелект става приоритет за търсачката на Google

http://www.cross.bg/google-tursachkata-intelekt-1497166.html

/КРОСС/Изкуственият интелект става един от основните приоритети за търсачката на Google. В средата на седмицата компанията обяви, че ще назначи ръководителя на отдела за разработка на тази технологията като нов шеф на най-важния си бизнес - интернет търсенето. Джон Гианандреа ще поеме поста от Амит Сингал, в края на този месец, когато Сингал се пенсионира, съобщава онлайн изданието CNET. Интернет гигантът вече използва някои разработки и варианти на изкуствен интелект за своята търсачка. Компанията обаче цели да трансформира търсачката си и тя да е повече от поле за въвеждане на думи. Именно развитието на изкуствен интелект в посока онлайн търсене е много важно за Google. Затова назначаването на Гианандреа на поста не е изненада. Google иска един ден търсачката да е своеобразен личен асистент на потребителя. Софтуерът ще трябва не само да знае какви резултати биха заинтригували потребителя най-много, но ще трябва да може да предвижда негови въпроси и да предлага отговори преди той да потърси. Нещо подобно прави асистентът Google Now, но крайната цел на търсачката е да може да се справя в най-различни ситуации и да не е обвързана само със смартфон или мобилно приложение. Гианандреа има доста опит в сферата, но го чака и доста работа. В интервю за сп. Fortune през октомври миналата година той ясно очертава предизвикателството на изкуствения интелект. "Смятам, че компютрите са невероятно глупави. Един компютър е като 4-годишно дете", казва тогава той.  

Всеки пети живее в тежки жилищни условия

http://www.bnews.bg/article-147693

Около 20% от българите на възраст от 15 до 29 години у нас живее в тежки жилищни условия

Световният интернет трафик ще надхвърли 1 зетабайт през 2016 г.

http://sciencelogy.actualno.com/svetovnijat-internet-trafik-shte-nadhvyrli-1-zetabajt-prez-2016-g-news_522330.html

Глобалният интернет трафик ще премине границата от един зетабайт за първи път тази година, след петкратно увеличение в последните 5 години, пише The Telegraph. Cisco, компанията, която доставя голяма част от световната интернет инфраструктура, посочва, че общото количество на трафика ще достигне приблизително 1060 ексабайта, което е малко над един зетабайт. Това е невъобразим мащаб - 1 милиард терабайта или 1 трилион гигабайта или 1 000 000 000 000 000 000 000000 байта. С други думи - 667 трил

Бареков за скандалното решение на НС: Да позволим Турция да ни "пази" небето е национално предателство

http://pik.bg/бареков-за-скандалното-решение-на-нс-да-позволим-турция-да-ни-пази-небето-е-национално-пре-news481044.html

Бареков за скандалното решение на НС: Да позволим Турция да ни "пази" небето е национално предателство

Бареков за скандалното решение на НС: Да позволим Турция да ни "пази" небето е национално предателство

Корупцията и безпътицата на политиците в парламента стигнаха и до еманацията - националното предателство. Няма друго определение на решението на НС да дадем Турция да ни "пази" небето. Toва заяви евродепутатът и лидер на ББЦ Николай Бареков в личната си страница във Фейсбук във връзка с решението на парламента и промените в Закона за отбраната и въоръжените сили, според които съюзнически сили ще могат да охраняват въздушното пространство на България.

Ето какво още написа той по темата:

Една агресивна традиционно неприятелска страна под диктаторския режим на Ердоган без бой спечели въздушното ни пространство. България и нейните продажни депутати и правителства вече са напълно зависими от Турция и Ердоган.

Границата ни е разграден двор и турската армия я пази, по самопризнание на премиера. Всеки момент контролирано Ердоган може да пусне накуп сто хиляди брадати мъжаги ислямисти и да приключи което и да е било правителство. И това ако не е зависимост, здраве му кажете!

Предателите-реформатори стигнаха и още по-далеч като доунищожиха авиацията ни чрез корумпирания си продажен министър. Сега официално вкараха вълка в кошарата и мисията им на национални предатели изглежда успешно приключила. Време е за медал и тлъсти награди под формата на милионни сметки, които те обичат повече от децата си и България.

Московски: Гръцките фермери не трябва да пренасят проблемите си на чужда територия

https://www.24chasa.bg/Article/5282969

Гръцките фермери трябва да проявят мъдрост и разбиране и да не пренасят вътрешните си проблеми на чужда територия, защото да блокираш границата на друга държава не е решение. Това каза пред Нова телевизия министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.
По думите му,Гръцките фермери трябва да проявят мъдрост и разбиране и да не пренасят вътрешните си проблеми на чужда територия, защото да блокираш границата на друга държава не е решение. Това каза пред Нова телевизия министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. По думите му,

След Австрия, и Германия и Швеция предлагат войници да пазят границите на Балканите от имигранти

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5282971

Външните министри на страните от ЕС ще преговарят с представители на Македония, Сърбия и Турция за решаването на бежанската криза, съобщава германският в. "Фракфуртер алгемайне цайтунг".
Срещата ще се състои в Амстердам, тъй като в момента Холандия е ротационен председател на ЕС. Според изданието Германия и Швеция ще предложат да бъдат изпратени
Външните министри на страните от ЕС ще преговарят с представители на Македония, Сърбия и Турция за решаването на бежанската криза, съобщава германският в. "Фракфуртер алгемайне цайтунг". Срещата ще се състои в Амстердам, тъй като в момента Холандия е ротационен председател на ЕС. Според изданието Германия и Швеция ще предложат да бъдат изпратени

Обвинените за жестокото убийство в Братаница остават в ареста

http://www.cross.bg/georgi-vasil-spasov-1497165.html

/КРОСС/Двама от тримата задържани за жестокото убийство на 44-годишния Йордан Асенов-Гочето от пазарджишкото село Братаница вече са с постоянна мярка за задържане под стража, реши Окръжният съд в Пазарджик. Единият от тях е Васил Спасов, на 27 години, син на кмета на селото Георги Спасов, а заедно с него зад решетките остава 34-годишният Георги Н., известен с прякора Фашиста. За убийството е задържан за постоянно и Илиян Николов, чието обвинение е в „противозаконно лишаване от свобода" . От Апелативната прокуратура в Пловдив считат, че събраните доказателства до момента сочат, че Васил и Георги са убили Гочето, и то пред очите на две от децата му. На брифинг в петък с участието на главния секретар на МВР комисар Георги Костов, окръжния прокурор Васил Малинов и шефа на полицията в Пазарджик Йордан Рогачев бяха изнесени ужасяващи подробности за смъртта на 44-годишния човек. Трупът му е намерен на 4 февруари в напоителен канал. По главата му има следи от три сериозни удара. В началото на декември миналата година семейството на Йордан алармира полицията, че той е изчезнал. В последния ден, когато е видян жив, мъжът тръгва с каруцата и две от четирите си деца на полето. Спират в обрана царевична нива край Братаница и започват да събират останали мамули. Тогава на място ги заварва собственикът - Васил Спасов, който вече води двамата помощници. Започват да бият мъжа. Шестгодишния му син се разпищява, кака му, която е на 12, се опитва да помогне на баща си

Проф. Константинов: Трябва със закон да се премахне 12 клас

http://petel.bg/Prof--Konstantinov--Tryabva-sas-zakon-da-se-premahne-12-klas__144028

кадър: Нова тв   Тазседмичната рокада в Министерството на образованието разтърси като същинско цунами кораба на овластените. Малки и...

Турски ТИР с химикали се обърна край Полски Тръмбеш

http://petel.bg/Turski-TIR-s-himikali-se-obarna-kray-Polski-Trambesh__144029

снимка: Булфото, архив Катастрофирал турски ТИР затруднява движението по пътя Велико Търново - Русе, в района на Полски Тръмбеш. Произше...

София и Варна са най-евтините дестинации в Европа

https://www.24chasa.bg/Article/5282955

София е най-евтината за туризъм европейска столица. В нея туристите могат да похарчат средно 67 долара за нощувка. Данните са от анализ на търсачката за хотели Триваго, пише в. София е най-евтината за туризъм европейска столица. В нея туристите могат да похарчат средно 67 долара за нощувка. Данните са от анализ на търсачката за хотели Триваго, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БНТ. В класацията я следват македонската столица Скопие и Сараево, столицата на Босна и Херцеговина,

Климент Талев, внук на Димитър Талев: В Македония са издали „Железният светилник” и „Преспанските камбани” на македонски език, който дядо ми никога не е признавал

http://www.klassa.bg/News/Read/article/263826_%D0%9A%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82+%D0%A2%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%B2%2C+%D0%B2%D0%BD%D1%83%D0%BA+%D0%BD%D0%B0+%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%80+%D0%A2%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%B2%3A+%D0%92+%D0%9C%D0%

 Преди няколко дни мои братовчеди от град Прилеп ми изпратиха снимки, от които аз разбрах, че в Македония са издали „Железният светилник” и „Преспанските камбани”. Ясно е, че „Гласовете ви чувам” няма да я издадат, защото съдържанието ѝ не е изгодно на техните лъжи. Книгите са преведени на този сърбомански език, който дядо ми никога не е признавал. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Климент Талев, внук на известния български писател Димитър Талев. „Историята е малко по-стара. През 2001 година, познати на моя баща му изпратиха писмо, че книгата „Илинден” е преведена на македонски език без неговото знание и я продават чак в Австралия. Баща ми написа едно писмо до Агенцията по авторските права, но му отговориха, че щом се касае за друга държава, трябва да си наеме адвокат от България, адвокат от Македония и да си защитава правата там”, посочи Климент Талев. По думите му, имайки предвид законодателството в Македония, подобно действие е безсмислено. Той уточни, че при издаването на книгите има липсващи текстове. „Казаха ми, че местата, на които Султана говори за българщината, са премахнати. Аз не съм го виждал, така ми е предадено, но сигурно е така”, коментира още Климент Талев.

Кунева: На 3 март България празнува освобождението от турско робство

http://www.cross.bg/kyneva-bulgariya-zakon-1497164.html

/КРОСС/Законът за борба с корупцията твърдо се връща на масата. Нашето желание е да има работещи институции и взаимовръзки между тях, коментира снощи в предаването "Панорама" вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева. Това е важен и тежък закон. Ако изборът ми за образователен министър не беше минал, това щеше да бъде ясен знак, че и този закон едва ли щеше да бъде приет. Имам усещането, че това беше и целта, коментира Кунева. Тя беше категорична, че гласуването в Народното събрание е показало, първо, че коалицията ГЕРБ-РБ е устойчивият модел и управлението в този формат е стабилно, и второ, че има промяна в ролята и разколебаване на ПФ и АБВ в мнозинството. На въпрос за статията в германското списание "Шпигел", посветен на корупцията в България, Кунева заяви, че не политикът трябва да раздава присъдите, а органът, залегнал в този закон, трябва да проверява абсолютно всеки на висока властова позиция - депутати, кметове, ректори и други. Ако законът третира еднакво всички, без значение от парите и медиите им, тогава ще напредваме като държава, заяви Кунева. Относно спора около термините "робство" и "съжителство" Кунева беше категорична, че на 3 март България празнува освобождението от турско робство. Става въпрос за свободата и нейните измерения, посочи тя и добави, че според нея трябва да се коментира и какво се е случвало през този период с нацията ни, духа и държавността

Валери Жаблянов: Левицата знае кое е национален интерес и кое не е

http://frognews.bg/news_106520/Valeri-Jablianov-Levitsata-znae-koe-e-natsionalen-interes-i-koe-ne-e/

„Левицата знае кое е национален интерес и кое не е. Затова БСП често пъти се е изправяла и срещу течението, за да може да каже кое е в интерес на българската държава.“ Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Валери Жаблянов в предаването „Панорама“ по БНТ.

Високи температури и сняг ще се редуват до края на февруари

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549585

Валежите у нас спират и времето през почивните дни ще бъде слънчево. Това коментира синоптикът от НИМХ към БАН Анастасия Кирилова пред Фокус. „Захлаждането ще бъде краткотрайно и следващата седмица ще се радваме на високи температури. През почивните дни ще бъде предимно слънчево. В неделя даже ще духа южен вятър и ще започне повишение на дневните температури. В понеделник ще има висока облачност, ще бъде и малко по-топло", обясни тя. Във вторник облачността ще се увеличава, а вятърът от югозапад ще се усили. Температурите ще се повишат чувствит...

Изкуствен интелект на Google ще се изправи срещу световния шампион по играта Го

http://www.klassa.bg/News/Read/article/263825_%D0%98%D0%B7%D0%BA%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD+%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82+%D0%BD%D0%B0+Google+%D1%89%D0%B5+%D1%81%D0%B5+%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8+%D1%81%D1%80%D0%

 Базиран на изкуствен интелект софтуер на Google ще се изправи срещу световния шампион по играта Го - Ли Седол, пише BBC News. Новината идва седмица, след като най-голямата търсачка обяви, че програмата AlphaGo е победила френския шампион по Го, Фан Хуи. Събитието беше преломен момент за изкуствения интелект, който може да се сравни с победата на Deep Blue на IBM срещу Гари Каспаров на шах.
Партията ще се проведе в Сеул, Южна Корея, и ще се излъчва на живо по YouTube. Демис Хасабис, ръководител на лабораторията DeepMind на Google, съобщава в Twitter, че между 9 и 15 март ще се проведат пет игри, като наградата е 1 милион долара. По думите на Седол въпреки че AlphaGo изглежда силен играч, той е уверен, че би могъл да спечели. Компютри са побеждавали аматьори в играта Го, но преди победата на Google срещу френския шампион, експерти предвиждаха, че ще минат поне десет години, преди програма да е в състояние да спечели срещу най-добрите в света играчи.
Смята се, че играта Го е произлязла от древен Китай преди няколко хиляди години. Използвайки черни и бели камъни върху квадратна решетка от линии, играчите печелят точки, като заобиколят фигурите на опонента си със своите. Правилата са по-прости от тези на шаха, но играчите могат да направят избор измежду 200 хода, докато в шаха възможностите са около 20. В играта Го има повече възможни ходове от атомите във Вселената, според екипа на DeepMind. Над 40 милиона хора по света играят Го. Понякога е изключително трудно да се определи кой печели и голяма част от най-добрите играчи се уповават на инстинкта си.

Валери Жаблянов: Левицата знае кое е национален интерес и кое не е

http://www.cross.bg/zhablyanov-valeri-interes-1497163.html

/КРОСС/„Левицата знае кое е национален интерес и кое не е. Затова БСП често пъти се е изправяла и срещу течението, за да може да каже кое е в интерес на българската държава." Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Валери Жаблянов в предаването „Панорама" по БНТ. Той бе категоричен, че именно левицата е тази политическа сила, която се бори за справедливост, солидарност и равенство. „Защото забравихме за тази дума - равенство, пред закона, за равни икономическите и социални възможности пред хората. Живеем в ужасно неравно общество. Една голяма част от българите живеят на социални помощи", каза още народният представител от БСП. Валери Жаблянов продължи, като обясни, че съвременната българска политическа система е изградена на базата на модерните принципни в Европа и се състои от партии, които влизат и излизат от властта, сключват съюзи. „Както виждаме в последното правителство - безпринципни и търговски, и те реализират някаква политика, а изборът на г-жа Кунева за министър доказа именно това. Случва се с обещания, с постове, с всякакви комбинации, като се постигат парламентарни малцинства, които избират министри за сметка на мнозинството български граждани", посочи той

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване