08/26/12 10:10
(http://vasvalch.com/)

Топ няколко: интересното от маркетинга №23

23

В отпускарско време не ми се пишат обобщения, но ето, че събрах достатъчно материал, който да споделя. Ще си говорим за Twitter, Google Analytics, Instagram, губенето на времето в офис среда и прекарването на времето рано сутрин. За финал ще си позволя нещо, което не съм правила досега – да ви пусна видео, което няма много общо с маркетинга. Да започваме!

  1. Twitter: тази седмица нашумя един инструмент, който твърди, че измерва броя фалшиви профили, които следват даден Twitter-акаунт. Дълбоко се съмнявам във възможностите на приложението, но Business Insider са  направили интересно изследване с негова помощ, за да видят колко голяма част от аудиторията на най-популярните брандове в Twitter е съставена от ботове. Още едно доказателство, че не е важно количеството, а качеството на аудиторията ви.
  2. Служители: ето и поредното доказателство, че служителите не си губят работното време само със социални медии. Ново допитване показва, че най-много време ядат разговорите с колеги в общите зони, а сърфирането в интернет губи време само за 9% от анкетираните.
  3. Instagram: и докато фото-мрежата отбелязва сериозен ръст, все повече маркетолози се чудят как да я използват ефективно. Social Media Explorer дава 5 полезни съвета за използване на Instagram за маркетинг. Съветвам ги да ги прочетете, дори да нямате намерение все още да се занимавате с мрежата – текстът показва правилната посока от слушане към създаване на съдържание, валидна за всяка социална мрежа.
  4. Измерване: за тези, които обичат да ровят из Google Analytics и са убедени, че в статистиката се крие ключът към всички маркетингови успехи, идва този материал. Фокусиран специално на комбинация от стари и нови техники, той ви дава 5 начина да следите трафика и конверсиите от социалните медии. Признавам си, някои трикове ги бях забравила.
  5. Мениджмънт: казват, че закуската е най-важното ястие за деня – следователно, какво вършите по време на закуска също трябва да е толкова важно, нали? Fast Company пуснаха интересен материал за сутрешните навици на успелите хора – струва си да се прочете, най-малко за да се замислите как си губите времето след събуждане :)

Тази седмица вместо да ви пускам нещо, свързано с маркетинг, ще ви пусна едно видео, свързано с Марс. Ако ви е интересно и като цяло научните закачки ви допадат, ударете един Like на Ratio, за което ще ви разкажа по-подробно в някой друг пост.

Приятен остатък от уикенда!

___
 снимка: Auntie P



Още по темата:

  1. Топ няколко: интересното от маркетинга №16
  2. Топ няколко: интересното от маркетинга №13
  3. Топ няколко: интересното от маркетинга №15

Публикувана на 08/26/12 10:10 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/PpPthuJ4wjA/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване