10/07/16 06:13
(http://vasvalch.com/)

На фокус: конверсии, измерване и контент маркетинг

state inbound 2016

В последната седмица ударно наваксвам с новините от месеца и се оказва, че за малко съм щяла да изпусна едно от любимите ми маркетинг проучвания – State of Inbound Marketing, провеждано всяка година от HubSpot. По стара традиция, време е да погледнем цифрите и да ви споделя какво е най-интересното в тях.

Фокус върху трафик и конверсии

Най-важният фокус на маркетолозите тази година са конверсиите – това е водещият приоритет за 74% от анкетираните (13). Въпреки този сериозен фокус в по-зряла част от маркетинг-фунията, все още повече от половината специалисти се фокусират и в привличането на трафик (57%), а за 65% това е и най-голямото препятствие (19).

Измерване, анализ и бюджети

Все още не се артикулираме достатъчно добре за ефективността на маркетинг-инициативите си. 43% имат проблем с доказването на ROI, а това води и до следващия казус – как да си извоюваме необходимите маркетинг-бюджети (19). Тези, които могат да покажат възвръщаемостта на усилията си, са 1.6 пъти по-успешни в осигуряването на по-високи бюджети (48). За мен фокусът трябва да падне на събирането на данни и тяхното интерпретиране след това – мисля, че оттам идва основният проблем в доказването на резултатите.

Друг интересен момент е, че ROI-измерването влияе много директно върху планирането на бюджетите за следващата година. Тези, които мерят, базират прогнозите си много повече на стратегия и исторически резултати (58% от анкетираните, 51). В противния случай решенията за бюджети се базират най-вече на външни фактори като икономическите условия (за 35% от отговорилите).

Контент маркетинг

Контент маркетингът стабилно води в приоритетите на маркетолозите в последните години – създаването на съдържание и разпространението му не излизат от топ 3 фокуса (24). Наблюдава се и фокус върху органичното присъствие – което за мен е по-скоро ефект от качествено съдържание.

топ приоритети съдържание

Бавно, но сигурно, отговорността за създаването на съдържание минава все повече към вътрешен екип – от 41% на 71% скача ангажираността на служителите за контент само за една година (119). Като цяло, компаниите явно инвестират в повече съдържание, затова и процентното участие на почти всички потенциални автори се увеличава.

автори на съдържание

Неефективни канали и бъдещи фокуси

Интересно е, че компаниите, фокусирани върху outbound техники, също осъзнават, че те са неефективни (81). Това е доста интересно, имайки предвид, че хората традиционно предпочитат да са на печелившата страна 
					
					<a href=

Публикувана на 10/07/16 06:13 http://vasvalch.com/state-inbound-2016/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване