Безпаричието забавя с половин година строежа на „Хемус”

В края на 2014 или началото на 2015 г. може да започнат тръжните процедури за дострояването на магистрала "Хемус", заяви по време на парламентарния контрол строителният министър Десислава Терзиева. Това представлява забавяне с около половин година от първоначално обявените намерения на регионалния министър, които бяха споделени на пътна конференция през лятото на тази година.

Орешарски: Невъзможно е удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци

Удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци е теоретично възможно, но на практика не е реалистично.
Това заяви премиерът Пламен Орешарски на среща с представители на гражданските и неправителствените организации.
Техни представители обърнаха внимание и поставиха много...








Удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци е теоретично възможно, но на практика не е реалистично. Това заяви премиерът Пламен Орешарски на среща с представители на гражданските и неправителствените организации. Техни представители обърнаха внимание и поставиха много...

Доклад на МВФ за Гърция предизвика нови сътресения в правителствената коалиция


Нервност и сътресения в кабинета на премиера Андонис Самарас буди доклад на Международния валутен фонд (МВФ) за Гърция, тъй като съдържащите се в него прогнози се тълкуват от анализаторите в Атина като предвестник за евентуални нови мерки за икономии, които биха могли да поискат кредиторите в замяна на отпусканите на страната спасителни кредити, пише вестник "Катимерини", цитиран от БТА.

Докладът беше нова бомба за правителствената коалиция, тъй като фондът иска нови мерки и смята за...

Консултативен център отваря врати в Поморие

Жителите на общината вече ще имат достъп до професионална психологическа помощ напълно безплатно.

Консултативен център – Поморие предоставя експертна психологическа помощ, включително консултиране, изследване, обучение и подкрепа на нуждаещите се от тях по начин, зачитащ човешкото достойнство, при гарантирана конфиденциалност и уважение към правото на свободен избор.

В центъра работи квалифициран психолог, който ще провежда консултации. Консултативният център се помещава в сградата на Пансионата на ул. „Солна” №15 и може да бъде посетен от всеки желаещ, след предварително уговорен час.

Ето какви услуги ще се предлагат:

-индивидуално консултиране /превенция на конфликтите при съчетаването на семейния и професионалния живот/;

- групови семинари и обучения /запознаване с психологическите теории и практики на човешко поведение/;

-супервизия на работещите от помагащи професии при работа със случаи /индивидуална и екипна супервизия -за изграждане на модели за обективност, подкрепа и посредничество при разрешаване на конфликти/;

-експертна психологична помощ на училищната общност и съдействие за съхраняване на психичното здраве на деца, родители и учители в извънучилищна среда и през свободното им време; консултиране при трудни ситуации

-групи за собствен опит /психоаналатична практика/;

-изготвяне на личностни профили /изследване с психологически тестове/;

-семейно консултиране /помощ за семействата по актуални за тях проблеми/

Провеждането на консултации за събота и неделя става след предварително уговорен час.

Работно време на Консултативния център от 15.00 до 19.00 ч. от понеделник до петък .

Адрес: гр. Поморие, ул.„Солна” № 15,  тел. 0882 42 00 49

 

19 живи тиролци носят гените на Йоци

Австрийски учени откриха 19 живи тиролци, които са роднини на ледения човек Йоци, чиито замръзнали останки на 5300 г. бяха открити в Алпите през 1991 г., предаде Би Би Си.

Орешарски: Невъзможно е удължаването на мораториума за продажба на земи

Удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци е теоретично възможно, но на практика не е реалистично.

Валери Петров получи Гражданската награда на ЕП

Известният български преводач, поет, сценарист и драматург Валери Петров беше удостоен с приза Гражданска награда на Европейския парламент. Евродепутатът Евгени Кирилов връчи наградата на акад. Валери Петров, която беше приета от неговата внучка - Ана Хаджимишева. Наградата за европейски гражданин се присъжда от 2008 година на личности и организации, допринесли за по-доброто разбиране и интеграцията между жителите на държавите от Европейския съюз и за улесняване на трансграничното сътрудничество в Съюза. Тази година почетния медал на Наградата ...

Орешарски за продажбата на земи на чужденци

Струва ми се, че говорим повече за психологически страхове, отколкото за някаква реална заплаха или опасност за континуитета на нашите селскостопански площи, заяви премиерът

Турската граница ще работи без прекъсване през ваканцията за Курбан Байрам

/КРОСС/ Турският министър на митниците и търговията Хаяти Язъджъ заяви, че са взети всички мерки за нормалната и непрекъсната работа на турските гранични пунктове на границата с България през ваканцията за Курбан Байрам, която ще продължи девет дни.Във връзка с блокадата на турско-българската граница от турските тирове министър Язъджъ заяви, че тя е била предизвикана от проблеми в разрешителните за преминаване, които, по думите му, произтичали от българска страна.В продължение на три дни турски тирове блокираха граничните пунктове. В тази връзка на "Капъкуле" се образува опашка от около 700 тира, а на "Хамзабейли" около 500 тира. Вчера, 10-и октомври, в 13.30 часа проблемът беше решен и започна нормалното движение през границите. Очакваме в кратко време камионите да се изтеглят и опашките да свършат, каза още турският министър.А на южната граница, от съображения за сигурност, през дните на Курбан байрам ще бъде забранено преминаването на турски автомобили към Сирия през ГКПП "Джилвегьозю", който е главният пропускателен пункт по 900-километровата граница. Сирия също е обявила, че ще затвори насрещния граничен пункт "Баб-ел хава".Според турския министър Хаяти Язъджъ турските превозвачи имат големи трудности на "Джилвегьозю". И в момента около 500 турски тира чакали на границата със Сирия, съобщиха кореспонденти от района.През празничните дни се очаква засилен трафик на автобусните превози, включително и към България

Колко струва спокойствието на Зукърбърг?

Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг направи доста необичайна покупка, разказва изданието „Бизнес инсайдър“. Младият милиардер се е...

Димитър Цонев: Пред bTV няма протестиращи, не ги виждам

Димитър Цонев

В началото на интервюто с  Пламен Орешарски водещият от bTV Димитър Цонев обяви, че не вижда протестиращи пред медията.

Има полиция, има хора, които пият кафе, но не виждам протестиращи, каза телевизионният водещ.

По информация от репортерите на OFFNews.bg над 30 демонстранти причакха премиерския кортеж пред административната сграда на НДК, в която се помащава bTV.

Премиерският кортеж пристигна в района малко след 18.00 часа и влезе в подземния паркинг.

Преминаването му се осигуряваше от стотина полицаи, разположени около административната сграда на НДК и подстъпите към нея. 

Статията "Димитър Цонев: Пред bTV няма протестиращи, не ги виждам" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Орешарски: Невъзможно е да се удължи мораториумът за продажба на земя на чужденци

Удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци е теоретично възможно, но на практика не е реалистично.
Това заяви премиерът Пламен Орешарски на среща с представители на гражданските и неправителствените организации.
Техни представители обърнаха внимание и поставиха много                          Удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци е теоретично възможно, но на практика не е реалистично. Това заяви премиерът Пламен Орешарски на среща с представители на гражданските и неправителствените организации. Техни представители обърнаха внимание и поставиха много

60% от народа: Пълна забрана на чашката преди шофиране

За шести път бе открита кампанията "Алкохолът е лош шофьор", където рали шампиони направиха демонстрация за шофиране със спец очила, които имитират виждане в различни степени на алкохолно опиянение. 11 човека са загинали тази година в страната заради пиянство, при 550 пътнотранспортни произшествия, причинени от водачи, ползвали "огнена вода".

Заради бюджетната криза дори времето спря в Капитолия

Жертва на бюджетно-финансовата криза в САЩ стана и емблематичният часовник “Охайо“ в Конгреса. 200-годишният часовник бе спрян, тъй като обслужващият му персонал е в принудителен отпуск.

Рууни отряза Манчестър Юнайтед

/КРОСС/ Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни спретна нов скандал в клуба. Футболистът, който през лятото поиска да бъде продаден в друг отбор, отказа да подпише новия си договор с „червените дяволи" .Според информация на Goal.com, 27 -годишният английски национал все още сериозно обмисля възможността да смени отбора си. В тази връзка представител на Рууни е заявил ръководството на клуба, че играчът няма да обсъжда продължаване на контракта. Действащия договор на национала с Манчестър Юнайтед изтича през споразумение Рууни с " лятото на 2015 година. За Рууни имаше две оферти от Челси това лято. И двете предложения обаче бяха отхвърлени. По същото време интерес към играча проявяваше и Арсенал.  

Здравна лектория за хората от третата възраст ще се проведе във Варна

Община Варна започва третия модул от здравни беседи за пенсионерите в града. През този октомври тема на лекциите ще бъдат онкологичните заболявания. Лекторията е част от програмата „Здраве в третата възраст”, която се организира от сдружение с нестопанска цел „Моят град”.

Между 8 и 10 бебета на ден

Между 8 и 10 бебета се раждат за ден в Бургаската болница в комплекс „Зорница”. Бумът е бил на 7 октомври, когато в родилното са проплакали 14 новородени, сред които има и двойка близнаци. Преобладават момичетата, но в последно време момченцата се изравняват с тях по брой, коментира началникът на Родилното отделение д-р Антонио Душепеев. От началото на година ражданията там са общо 1497.

Енрике и Курникова сложиха точката

През миналия месец се носеха различни слухове за връзката между Анна Курникова и Енрике Иглесиас.

Строежът на магистрала "Хемус" може да започне най-рано в края на 2015 г.

Строителството на магистрала "Хемус" може да започне най-рано в края на 2015 г., но все още не е ясно с какви средства. Европейски пари за общински пътища няма да има през следващия програмен период. Средствата за републиканските пътища втори и трети клас са намалени с една трета през следващия програмен период спрямо настоящия. Това стана ясно от отговорите на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева на депутатски въпроси.   По повод искания от ГЕРБ вот на недоверие заради провала в регионалната политика и задълбочаване на различията между отделните региони Терзиева определи мотивите като "несъстоятелни".   "През последни четири години ГЕРБ обърна гръб на малките общини, обърна гръб на неразвитите райони, наляха се доста средства в София и в големите инфраструктурни обекти. Нулева политика към малкия и средния бизнес, нулева политика към икономически растеж и създаване на работни места", каза Терзиева пред БНТ.   В отговор на въпрос тя заяви, че няма усещане, че не се справя с усвояването на европейските фондове. Обратното, данните показвали, че за три месеца по оперативна програма "Регионално развитие" са усвоени 185 млн. евро, което в сравнение със същия период на миналата година е с 80% повече.   В същото време пред ТВ7 бившият вътрешен министър в тройната коалиция Румен Петков нарече Терзиева "недоразумение" и я определи като "вредна за институцията, правителството и държавата, която е продукт на ГЕРБ".   На критиката Терзиева отговори, че лично премиерът Пламен Орешарски я е поканил да стане министър на регионалното развитие. "Имам доста голяма биография в областта на администрацията. Била съм директор над 12 години и имам доста голям опит в Министерството на регионалното развитие. Смятам, че съм си на мястото", отговори му Терзиева.   Магистрала "Хемус" – засега с европейски средства   След като в края на август Десислава Терзиева си навлече гнева на президента Росен Плевнелиев и ГЕРБ с изказването, че изграждането на магистрала "Хемус" ще бъде дадено на концесия, в петък в отговор на въпрос на депутата от БСП Васил Антонов тя заяви, че магистралата е в индикативния списък за финансиране по оперативна програма "Транспорт".   Магистралата от София до Варна се строи от 35 години, като в момента в експлоатация са 151 км между София и Ябланица и от Варна до Шумен. Индикативната стойност на липсващите 256 км е 780 млн. евро, каза Терзиева.   Изграждането им е разделено на три участъка. Единият е от Ябланица до Плевен/Ловеч с дължина около 60 км, средният е до Велико Търново – 85 км и последният - най-дълъг до Белокопитово – 110 км.   В момента се правят предпроектните проучвания на трасето, като няма нагласа за промени спрямо последния проект от 1993 г., каза Терзиева. По думите й план-графикът е до края на годината да бъдат обявени поръчките за изработването на идеен проект и да се възложи оценката за въздействие на околната среда. Най-рано в края на 2014 г. или началото на 2015 г. ще се пуснат търговете за строителство, които ще бъдат с предквалификация, и в края на 2015 г. ще започне изграждането на "Хемус", каза Терзиева.   "Северна България е обречена без магистрала "Хемус" и за това на всеки шест месеца ще следим как изпълнявате графика", каза Васил Антонов, който е от 15-и Плевенски избирателен район.   Без европари за общински пътища, с една трета по-малко за републикански   Правителството на Пламен Орешарски ще продължи да изгражда големите инфраструктурни проекти, които са започнати при другите кабинети, но в същото време ще ремонтираме и републиканските пътища втори и трети клас, защото 35% от тях са в окаяно състояние, каза министър Терзиева пред БНТ.   По думите й за тези пътища са предвидени 168 млн. евро по новата оперативна програма "Региони в растеж". Това е с около една трета по-малко от средства през този програмен период, за който бяха заделени 250 млн. евро. Отделно още толкова евросредства имаше за общинските пътища, докато през следващия няма заложени.   Този недостиг ще се компенсира с бюджетни средства, като пътната агенция е подготвила програма за 200 млн. лв., стана ясно от думите на Терзиева.   "Хем не отстоявате средствата за големите обекти, хем нямате пари за малките. Много е притеснителна политиката ви и е крайно неприемлива", каза Лиляна Павлова от ГЕРБ, на чийто въпрос отговаряше Терзиева.

Лак мени цвета на колата според сезона

Автолак, менящ краските си според сезона и реагиращ на промени в температурата са разработили от британска фирма, съобщи сайтът  Geekologie.com.
Боята е наречена  Reactive Paint и ако боядисате черния си автомобил с нея при дъжд той ще стане червен. При покачване на температурата пък пигментите в боята стават безцветни и разкриват първоначалния й Автолак, менящ краските си според сезона и реагиращ на промени в температурата са разработили от британска фирма, съобщи сайтът Geekologie.com. Боята е наречена Reactive Paint и ако боядисате черния си автомобил с нея при дъжд той ще стане червен. При покачване на температурата пък пигментите в боята стават безцветни и разкриват първоначалния й

По сезон: лак сменя цвета на колата

Автолак, менящ краските си според сезона и реагиращ на промени в температурата, са разработили от британска фирма, съобщи сайтът  Geekologie.com.
Боята е наречена  Reactive Paint и ако боядисате черния си автомобил с нея при дъжд той ще стане червен. При покачване на температурата пък пигментите в боята стават безцветни и разкриват първоначалния й Автолак, менящ краските си според сезона и реагиращ на промени в температурата, са разработили от британска фирма, съобщи сайтът Geekologie.com. Боята е наречена Reactive Paint и ако боядисате черния си автомобил с нея при дъжд той ще стане червен. При покачване на температурата пък пигментите в боята стават безцветни и разкриват първоначалния й

Чуждите инвестиции удят 1 млрд. евро до края на годината

"Проектите, по които работим в момента, ни дават основание да  прогнозираме, че ще достигнем 1 млрд. евро преки чуждестранни инвестиции през...

ИАРА задържа 400 м бракониерски мрежи

Проверени са водоемите в Ловеч, Добрич

В НАП разсрочват данъци и осигуровки на фирми с дългове

Всяка фирма, която изпитва временни финансови затруднения и чиито банкови сметки са запорирани от НАП, може да поиска от приходната администрация да й бъде разрешено да плаща дълговете си на части с издаването на разрешение за неотложно плащане. 
Това съобщиха от Националната агенция за приходите.

Процедурата включва отправяне на писмено ... Всяка фирма, която изпитва временни финансови затруднения и чиито банкови сметки са запорирани от НАП, може да поиска от приходната администрация да й бъде разрешено да плаща дълговете си на части с издаването на разрешение за неотложно плащане. Това съобщиха от Националната агенция за приходите. Процедурата включва отправяне на писмено ...

В НАП разсрочват данъци и осигуровки на фирми с дългове

Всяка фирма, която изпитва временни финансови затруднения и чиито банкови сметки са запорирани от НАП, може да поиска от приходната администрация да й бъде разрешено да плаща дълговете си на части с издаването на разрешение за неотложно плащане. 
Това съобщиха от Националната агенция за приходите.

Процедурата включва отправяне на писмено ... Всяка фирма, която изпитва временни финансови затруднения и чиито банкови сметки са запорирани от НАП, може да поиска от приходната администрация да й бъде разрешено да плаща дълговете си на части с издаването на разрешение за неотложно плащане. Това съобщиха от Националната агенция за приходите. Процедурата включва отправяне на писмено ...

Цената на златото потъна под 1 300 долара

В краткосрочен план желанието за разпродажби ще преобладава, посочиха експерти

    


Берлускони поиска да полага общественополезен труд

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони официално поиска да изпълни присъдата си, като полага общественополезен труд. Берлускони, който получи четиригодишна присъда на 1 август по делото за данъчни измами, намалена на три години въз основа на закона за амнистията, няма да бъде изпратен в затвора заради напредналата си възраст от 77 години. Той обаче можеше да избира между искане за домашен арест и полагане на общественополезен труд. Берлускони заяви през септември, че няма да приеме да полага общественополезен труд като престъпник, който т...

68 светофарни уредби в Русе вече работят със звукова сигнализация

Само през месец септември 48 светофарни уредби, както в централната градска част, така и в кварталите на Русе, са били оборудвани със звукова сигнализация в помощ на незрящите граждани. Това отчитат от ОП „Комунални дейности“ за предходния месец. Зумери са монтирани на светофарни уредби разположени в района на Покрития пазар, комплекс „Жорела“, Старата поща, Корабния техникум, бул. „Трети март“, улиците „Бозвели“, „Борисова“, „Панайот Хитов“, „Мария Луиза“, „Хан Крум“ и др. През месец август е била монтирана звукова сигнализация на 20 светофарн...

Границата се охранява много добре и можем да бъдем спокойни, заяви вътрешният министър

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев потвърди отново, че има информация за четирима души сред бежанците, за които има съмнение, че пребиваването им на наша територия може да породи заплаха за националната сигурност. „Те са настанени в места за настаняване от затворен тип и ще бъдат предприети съответните процедури за тяхната екстрадация", заяви министърът. Той не посочи от кои държави са те. „През тази година темповете на екстрадиране на лица са по-добри, отколкото през миналата", добави Йовчев. Към момента по-голямата ч...

До юни зала "Конгресна" ще бъде ремонтирана, разширяват я с 2 500 места

В средата на януари трябва да стартират реновирането и ремонтът на зала „Конгресна” в ДКС. До юни месец залата трябва да е готова. Това разкри за предаването „Морски гонг” в Дарик радио Варна директорът на ДКС Симеон Варчев. Той сподели очакванията си, че след завършването на ремонта залата ще е готова да приеме мачове от Световната волейболна лига, както и от европейското първенство през 2015-а година. Последното състезание от международна величина в старата зала „Конгресна” ще бъде световната волейболна квалификация при жените през януари.„Го...

МВР препоръчва да ограничим ходенето до Кайро

Причината е усложнената обстановка край Северен Синай

    


МВР препоръчва да ограничим ходенето в Кайро

Причината е усложнената обстановка край Северен Синай

    


Сарафов за процеса срещу Цветанов: Искането за отвод е основателно

София /КРОСС/ "Не мога да приема нападките към прокуратурата, тъй като самият факт, че председателят на съдебния състав прие изцяло доводите на прокурорите и ги инкорпорира в мотивите си към отвода, означава, че искането е било напълно основателно." Това се казва в позиция на заместник главния прокурор Борислав Сарафов, изпратена до "Правен свят", по повод вчерашното развитие на делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, обвинен във възпрепятстване на разследването срещу бившия шеф на РЗ БОП Велико Търново Орлин Тодоров.На вчерашното първо заседание по делото председателят на съдебния състав Димитрина Ангелова си направи отвод по искане на прокуратурата, която се усъмни в нейната безпристрастност. Двамата обвинители от Софийската градска прокуратура (СГП) Калоян Ангелов и Стефан Рачев се позоваха на публикации в изданията "Преса", "Уикенд" и "България днес", в които се казва, че съдия Ангелова и защитникът на Цветанов - адвокат Менко Менков били в близки отношения.Адвокат Менков отхвърли твърденията, каза, че е завел искове срещу издателите на трите медии и авторите на публикациите и съзря, че зад искането на Ангелов и Рачев стои някой "отгоре", като се мотивира с факта, че в една от публикациите се цитира заместник-главния прокурор Борислав Сарафов

Искат кредити до 5000 лв. за образовани роми

Европредставители от центрове за ромска интеграция са открили „успешния ром“ в България. Според тях фамилният бизнес може да вкара циганите в схемата на плащане на данъци и схемата за плащане на социалните осигуровки.

Фалшива новина за Samsung предизвика скандал

Фалшива новинa за Samsung, публикувано по-рано днес, разбуни духовете в технологичния свят. Изпратеното до медиите прессъобщение, че корейският...

Жители на Бояна: Христо Стоичков, спаси ни от лакомията на Боби Михайлов (видео)


Собствениците на земеделски земи в резиденция „Бояна Собствениците на земеделски земи в резиденция „Бояна" настояват за обезщетения във връзка с решението на Министерски съвет, с което се предоставят 61 дка на БФС за изграждане на национална тренировъчна база. Това обявиха членовете на сдружение „Граждански инициативен комитет - кв. Бояна" на специална пресконференция днес. Председателят на

Ивайло Калфин: България може да изгуби до 500 млн. евро до края на 2013 г.

Между 300 и 500 млн.евро европейски средства може да загуби България до края на годината. Това каза пред журналисти Ивайло Калфин, съдокладчик на Европейския парламент по Многогодишната финансова рамка на ЕС за следващия програмен период.

Калфин участва в кръгла маса "ЕС Фондовете - Национално ефективни? Споразумение за партньорство България - Е Между 300 и 500 млн.евро европейски средства може да загуби България до края на годината. Това каза пред журналисти Ивайло Калфин, съдокладчик на Европейския парламент по Многогодишната финансова рамка на ЕС за следващия програмен период. Калфин участва в кръгла маса "ЕС Фондовете - Национално ефективни? Споразумение за партньорство България - Е

Над 100 хиляди лева бяха събрани на благотворителен търг за децата с увреждания


Общо 100 500 лв. събра фондация "За нашите деца" на четвъртото издание на благотворителния търг "Вечер на благодетелите", която се проведе вчера. С парите фондацията ще намери семейства за изоставени деца с увреждания и ще помогне с медицински и социални грижи за част от общо 2000 деца с увреждания в България, които живеят в изолацията на социалните домове.


Вечерта на добродетелите премина под патронажа на британския посланик Джонатан Алън. Освен традиционния търг, в който...

Осъдиха условно двамата турци, превели през границата афганистански имигранти

Наказание 3 години лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с 5 години изпитателен срок, получиха двамата турски граждани, заловени преди два дни с кораб, превозващ афганистанци, до нос Калиакра. Това съобщават от Окръжен съд Добрич. Турците, съставляващи екипажа на кораба, са 36-годишният Ибрахим Али Осман Овали от град Коджаели - Деринджа, и 23-годишният Гюкхан Сонер Ерсу от Истанбул. Те са влезли с моторния катер "La Vida Costa" в български териториални води, превозвайки група нелегални имигранти. Всеки от тях трябва да заплати и г...

Бившият шеф на НАП за Пеевски: Това, че един човек е успял, не е основание за ревизии

/КРОСС/ Това, че един човек е успял и притежава фирми и медии, не е основание да му се правят проверки и ревизии. Това заяви пред Дарик бившият шеф на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов, попитан дали институцията трябва да направи проверка на имотното състояние на депутата Делян Пеевски.По думите на Стефанов, който в момента е депутат от ГЕРБ, данъчната агенция може да направи такава проверка, но не на всяка цена. Единствено в случай, че има разминаване между доходите и имотите, които притежава депутатът Пеевски и начинът му на живот.„Не на всяка цена. НАП има достатъчно данни, достатъчно регистри и само ако установи разминаване в доходите и начина на живот, и имотите, които притежава, тогава се правят съответно проверки и ревизии. Ако няма такива разминавания, не е длъжно да се правят каквито и да е проверки, по каквито и да е журналистически или обществени отношения", добави Стефанов.Той подчерта, че НАП извършва проверки и ревизии по сигнали, които не са анонимни, а са явни: Ако има сигнал, служителите в агенцията извършват проверка на данните, които се съдържат в регистрите и само ако има разминаване, тогава се извършват съответните проверки или ревизии. Не на всяка цена, не само на Пеевски, а на който и да е гражданин на България, не е задължително да се правят".Стефанов добави, че няма спомен, докато е бил шеф на НАП, да е правена проверка на Делян Пеевски. Той не пожела да коментира дали все пак такава трябва да бъде извършена

Иван Вълков и Семир Абу Мелих с приемен ден в Бургас и Руен

В понеделник, 14 октомври, народните представители от ГЕРБ-Бургас ще проведат традиционните си приемни в областта. Общинският ръководител на партията Иван Вълков ще се срещне с граждани в централата на партията в Бургас на ул. „Конт Андрованти №5”. Приемният ден ще започне от 10 часа. Бургаският депутат участва като член в парламентарните Комисии по външна политика и по транспорт, информационни технологии и съобщенията.

Семир Абу Мелих ще обсъди актуални теми и въпроси с жителите на Руен. Приемният ден ще започне от 15 часа в приемната на ГЕРБ на ул. „Първи май 37”. Бургаският депутат е член на парламентарната Комисия по здравеопазване, участва още и в тази по външна политика.

Всички желаещи могат да се запишат за среща с депутатите на място в офисите на партията или на телефон: 0884 800 023.

 

В НАП разсрочват данъци и осигуровки на фирми с дългове

Фирми с временни финансови затруднения или със запорирани банкови сметки може да поискат разрешение за плащане на дълговете си на части с издаването на разрешение за неотложно плащане, съобщават от НАП. Процедурата включва определяне на процент от постъпленията по банковите сметки на длъжника, които да се удържат за плащането на задължения към бюджета, а част от средствата да продължат да се използват за неотложни плащания, свързани с основната дейност, като например плащания към доставчици, заплати и др.

Съд отхвърли иск на Генков към Локо Сф

Софийски градски съд отхвърли иска на бившия футболист на тима Цветан Генков за сумата от 8400 лева. Това съобщи за Гонг адвокатът на Локомотив Сф Михаил Михайлов. Нападателят на Левски беше спечелил на първа инстанция – Софийски районен съд, Локомотив обжалва и СГС отхвърли иска футболиста. Генков претендираше за сума от 8400 лева за неполучени, според него, заплати в периода, когато играеше в Локо Сф. Съдът обаче е доказал, че подписът в документите е неговият и сумите са надлежно осчетоводени. Генков би могъл да обжалва пред ВКС. Междувреме...

Как да се качим до къщата на дървото

Колкото по-бързо въртите педалите, толкова по-бързо ще се изкачите с асансьора, задвижван от човешка сила на Итън Шлуслър. Само за седмица Шлуслър заменил старата си стълба с еко система, която бързо го изкачва до входа на къщата му, разположена между високите дървета. "Не ми беше особено лесно да го направя, но крайният резултат определено надмина очакванията ми", разказва Итън. Прикрепено за голям камък, колелото просто очаква следващия си посетител. Виж видеото тук.  

Борисов: Дадоха 3 млн. лева на Хохегер от Пловдивския панаир

След днешното гласуване в парламента и освобождаване на Филип Златанов от поста председател на Комисията по предотвратяане и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ), лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който не гласува в пленарна зала по казуса, пусна на стената си във Facebook стенограмата, с която по времето на Тройната коалиция се взема решение да се отпуснат средства за скандалния лобист Петер Хохегер. Според Борисов случаят е „типичен конфликт” на интереси, след като средствата са „превъртени” през Пловдивския панаир. Лидерът на ГЕРБ казва, че Станишев е превел три милиона лева от панаира, а 800 хил. са се върнали при Моника Йосифова, която сега е съпруга на председателя на БСП и ПЕС. От публикуваните шест документа се вижда, че против това финансиране са бил...

Арменски запалянко се извини пред БФС за грозното посрещане в Ереван


Привърженик на арменския национален отбор се извини пред БФС заради грозното посрещане на българските футболисти в Ереван. Подписалият се като Джордж Кехиян заявява, че такива фенове има навсякъде.

"Гражданин съм на Армения и много, много съжалявам за "партито по посрещането". Нацистите са си нацисти, където и да са", пише той в в обръщението си, публикувано в официалната фен страница на българския национален отбор във Facebook.

"Мисля, че в красивата страна, наречена...

Атанас Зафиров: Правен е опит да се удрят политически опоненти и неудобни хора

Правен е опит от една страна да се удрят политически опоненти, от друга страна неудобни хора вътре в ГЕРБ, т.е. хора, които са били на различно мнение от тези, които се крият зад инициалите. Това заяви Атанас Зафиров, народен представител от ПГ на КБ и член на Комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси в НС, в ефира на НБТ по темата за тефтерчето на Филип Златанов, председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. „По време на дебатите в парламента излезе много любопитен факт. Златанов е посещавал офиса на Искра Фидосова 103 пъти. Предполагам, че не са си обменяли рецепти, а най – вероятно са коментирали работата на комисията”, допълни той. Според него друг интересен факт е, че след като Искра Фидосова подава оставка, сигналите от Монтана, изпратени до тази комисия, рязко са спаднали. „Монтана се нарежда на трето място в страната по подадени сигнали, а това е доста съмнително. Това е още една илюстрация кой е взимал решенията и кой е подавал директивите”, каза още народният представител. Зафиров обясни, че една от задачите на временната комисия е да направи внимателен анализ на хората, които попадат в това тефтерче и да се види каква е съдбата на техните преписки. „На първо четене може да се каже, че има и хора от опозицията, хора, които са неудобни на бившите управляващи. И по този начин е правен опит да бъдат поставени в определени зависимости, в т.ч. бивши и настоящи кметове, председатели на общински съвети, народни представители. Широк е спектърът, по който е работено”, допълни депутатът от КБ.

Според Атанас Зафиров случаят с Вера Петрова също е показателен, защото от внасянето на сигнала до взимането на решение минават 11 месеца, през които явно се минава през различни етапи в отношението към нея. „В началото тя е била протектирана по един или друг начин. Самият факт, че няма решение означава, че там е търсен начин този конфликт да бъде прикрит. В последствие, когато тя изрази различна позиция от тази на ГЕРБ и се появи на няколко сбирки на т.нар. отцепници, веднага е получена инструкцията да се удари, за което е видно в тефтерчето. Накрая пък беше издадено оправдателно решение, но в отсъствието на г – н Златанов, само в присъствието на трима от комисарите”, обясни той. „Фактите и обстоятелствата около това тефтерче са достатъчно красноречиви. Това е моделът на управление на това общество”, заяви Зафиров и добави, че основният въпрос е кой стои зад ЦЦ и ББ, защото г – жа Фидосова вече се е припознала. „Остава и те да се припознаят. Когато получим отговор на този въпрос, дължат отговор и на другия, а именно случвало ли се е това нещо и в останалите комисии?”, каза той. „Дано да съм лош пророк, но си мисля, че ще излязат още такива тефтерчета. Няма да навлизам в подробности, но е доста любопитна работата на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. Нашата комисия за борба с корупцията не прие техния доклад за работата им за 2011 и 2012г. с определени съображения. Предстои този доклад да бъде разгледан в парламента и там също ще излязат определени интересни зависимости”, заключи Атанас Зафиров.

Орешарски: Мораториумът за нивите не може да бъде удължен

Премиерът Пламен Орешарски заяви на среща с неправителствени организации, че удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци е теоретично възможно, но на практика не е реалистично.

В Русе играждат Център за равнопоставеност на хората с увреждания

Русе е сред шестте града в България и Румъния, в които се изграждат Центрове за равнопоставеност   на хората с увреждания. Създаването им е по проект „Изграждане на партньорска трансгранична мрежа от Центрове за равнопоставеност на хората с увреждания", който се финансира по програма за Трансгранично сътрудничество Румъния–България 2007-2013г. чрез Европейския фонд за регионално развитие. Проектът е с европейско и национално финансиране на стойност 217 659 евро. Останалите градове, определени да поставят началото на мрежата от Центрове за равно...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване