Частни фондове поемат финансирането на болниците

2 на сто от здравната вноска ще постъпват в частни фондове. НЗОК, в която ще остават 6%, ще бъде надзорен орган.

Над 50 състезатели ще се включат в националните спортни игри за трансплантирани

Над 50 състезатели от цялата страна ще се включат в Петите национални спортни игри за трансплантирани, стартът на които ще бъде обявен днес в столицата. До неделя на територията на Студентски град състезателите ще имат възможност да покажат уменията си в спортове като плуване, тенис на маса, лека атлетика, бадминтон, дартс и боулинг, съобщават от Изпълнителната агенция по трансплантация. Участниците ще бъдат подкрепени от Стела Енева, която е медалист от параолимпийски състезания и показва, че у нас хората с увреждания могат да бъдат модел и пр...

Борисов: В тефтера на Златанов има само мои приятели

Пресконференцията на прокуратурата, на която бехе показано скандалното тефтерче на Филип Златанов, Снимка: legalworld.bg

“В това тефтерче са само депутати от ГЕРБ, от президентството или мои приятели то Реформаторския блок”, заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той намира за необичаен факта, че в страниците на тефтера не е споменат нито един депутат на левицата или ДПС.

“Няма от БСП и ДПС. Така че когато някой е правил тези работи, е работил и срещу мен”, категоричен е Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че в никой момент не е влиял върху работата на Филип Златанов. Експремиерът отново заяви, че не се разпознава в инициалите “Б. Б.”, защото това не е неговото име.

“Аз се казвам Бойко Борисов и вече 15 години хората знаят как се казвам”, посочи лидерът на ГЕРБ.

Той бе категоричен, че е безпредметно въпросът с тефтерчето на Златанов да се разглежда, преди да е излязло решението на прокуратурата.

Борисов заяви, че сагата около Филип Златанов е умишлена атака срещу ГЕРБ и не тефтерчето е станало причина за напускането на Искра Фидосова.

“Това тефтерче със сигурност е една манипулация. Искра Фидосова си отиде, защото стилът й е такъв и затова съм я помолил да си отиде. Тя не трябваше да бъде кандидат-депутат”, отсече експремиерът.

Статията "Борисов: В тефтера на Златанов има само мои приятели" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

"Софийска вода” временно прекъсва водата в част от центъра

бул. „Витоша” от ул. „Солунска” до ул. „Алабин” и по ул. „Кърниградска” от бул. „Витоша”

Рожденниците днес

София /КРОСС/ Информационна агенция "КРОСС" поздравява с рождения им ден: Борислав Виларов - политолог. Георги Кенов - кмет на Сунгурларе. Кети Кирова - член на Съвета на директорите на „Елаците-Мед", член на УС на КРИБ. Тодор Тодоров - кмет на община Хайредин. Красимир Катев - управляващ директор на VTB Capital АД, зам.-министър на финансите в правителството на НДСВ. Любчо Иванов - журналист. проф. д-р Мария Шишиньова - преподавател в СУ „Св. Климент Охридски".

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Днес е още по-топло - 25 градуса

Днес още малко ще се затопли, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, цитирани от Фокус. Максималните температури ще са между 20° и 25°, в София - около 22°. 

Сутринта на места в низините и котловините ще бъде с намалена видимост. 

През деня ще преобладава слънчево време с разкъсана, предимно висо Днес още малко ще се затопли, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, цитирани от Фокус. Максималните температури ще са между 20° и 25°, в София - около 22°. Сутринта на места в низините и котловините ще бъде с намалена видимост. През деня ще преобладава слънчево време с разкъсана, предимно висо

Бивш кмет на Детройт е осъден на 28 години затвор

Куаме Килпатрик е признат за виновен за корупция, рекет, изнудване, данъчни измами

    


Вестниците пишат...

София /КРОСС/ Преглед на основните теми в печата на Информационна агенция "КРОСС": В. „СЕГА" Държавата прехвърля на частни фондове грижата за здравето на българите2% от вноската ще отиват за покриване на основния пакет от дейности в болниците, а 6% ще остават в НЗОК, която ще надзирава процесаНови идеи за промяна на модела на финансиране в здравеопазването са на път да направят системата още по-нестабилна и зле обезпечена. В. "Новинар" „Всички регионални шефове на администрацията изгоряха в скандала По 1000 лв. са плащали кандидат -шофьорите и са получавали книжка, без значение могат ли да карат и знаят ли или не правилника за движение. Това разказа самият шеф на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация" Димитър Ганев. „   В. "Труд"  „Работата по т.нар. Български Лувър неофициално е замразена. Строителят „Главболгарстрой" не може да предаде обекта за експлоатация заради изграждането на трафопост, съобщиха източници на „Труд". Трафопостът, без който не може да се издаде акт 16, е ангажимент на Министерството на културата, но то бави построяването му. ЕС даде за обекта над 27 млн. лв." В. "Телеграф" „Автоджамбази свиха тузарския джип BMW X3 на жената на Борислав Михайлов - гимнатичката Мария Петрова."   В

Автобус със студенти се удари в камион: 40 пострадали

В американския град Беър, щат Делауеър, автобус със студенти се блъсна в товарен камион и се преобърна. По данни на местните власти, в резултат на пътния инцидент са пострадали 40 души.

След публикация в "Труд": Министър ще помогне на деца с левкемия

“Надявам се до следващата седмица проблемът с медикаментите за 160-те деца с остра лимфобластна левкемия да бъде решен.” Това заяви вчера пред Нова тв здравната министърка д-р Таня Андреева по повод публикацията на “Труд” - “Държавата загърби 160 деца с левкемия”. Както съобщихме, нито здравното министерство, нито здравната каса покриват два живото “Надявам се до следващата седмица проблемът с медикаментите за 160-те деца с остра лимфобластна левкемия да бъде решен.” Това заяви вчера пред Нова тв здравната министърка д-р Таня Андреева по повод публикацията на “Труд” - “Държавата загърби 160 деца с левкемия”. Както съобщихме, нито здравното министерство, нито здравната каса покриват два живото

Пътна обстановка в страната - 11 октомври

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ: - АМ „Тракия”: Област Пазарджик: от км 85+500 ляво до км 86+000 ляво, посока София - ремонтни дейности. Затваря се интензивна и аварийна лента на движение. Движението се пренасочва в изпреварващата лента на движение; км 85+500 ляво до км 86+000, посока София.

Младок записва дебют в мачовете срещу Армения или Чехия

Поне един футболист със сигурност ще направи дебют за националния отбор на България в една от последните две световни квалификации.

Това е талантливият халф на Поне един футболист със сигурност ще направи дебют за националния отбор на България в една от последните две световни квалификации. Това е талантливият халф на "Литекс" Симеон Славчев. Той и друг път е получавал повиквателна от селекционера Любослав Пенев, но за разширения състав и отпадаше. Срещу Армения или Чехия обаче на Славчев ще бъде да

Иван Иванов: Жертва съм на случая "Пеевски"!

Решението дали е депутат или не се очаква в края на ноември

    


Затопля се до 25 градуса

Днес още малко ще се затопли, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, цитирани от Фокус. Максималните температури ще са между 20° и 25°, в София - около 22°. 

Сутринта на места в низините и котловините ще бъде с намалена видимост. 

През деня ще преобладава слънчево време с разкъсана, предимно висо Днес още малко ще се затопли, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, цитирани от Фокус. Максималните температури ще са между 20° и 25°, в София - около 22°. Сутринта на места в низините и котловините ще бъде с намалена видимост. През деня ще преобладава слънчево време с разкъсана, предимно висо

Сталоун гради палат в града на Вампира за 1 млн.$

Силвестър Сталоун си е купил суперимот в баровския квартал "Буджака" в Созопол. Става въпрос за 3 дка земя край Райския залив, за която мълвата разнесе, че холивудската звезда платил 1 млн. евро. Това означава, че квадратният метър му е излязъл 333 евро, което е твърде висока цена за България.

Внимавайте преди да подписвате договори за бързи кредити, съветват експерти

Бързите кредити стават все по-популярни в България, но и оплакванията на потребители от практики, свързани с тях, стават все повече. Това потвърдиха главният секретар на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Иван Бъчваров и адвокат Ивелина Иванова. Според двамата най-често оплакванията са свързани със скрита информация в договорите, която първоначално не се вижда и не бива упомената. Най-честата практика е изискването на допълнителни такси за обслужване на кредита, които се оказват неимоверно високи. Разследване на Нова телевизия показа, че понякога можеш да вземеш кредит за 1000 лева, а да върнеш 4 до 5 хил. лева. При взимане на заем от „Профи Кредит” и изплащането му според срока и условията описани в договора, нещата не спират до там. Дори и след това от фирмата п...

Отново осъдени за източване на дебитни карти във Франция

Осем българи са осъдени във Франция за източване на дебитни карти, предаде Франс 3. Съдът в град Дижон издаде присъди, вариращи от 18 месеца до 7 години затвор. Съдебното решение бе обявено в края на двудневния процес, който се проведе на 9 и 10 октомври. Всички присъди са ефективни. Шестима от обвиняемите са присъствали на делото, в рамките на което са обвинени за измама в организирана група, фалшифициране на разплащателни средства и пране на пари с утежняващи вината обстоятелства. Останалите двама все още са издирвани от властите. Смята се, че българите са копирали банкови данни чрез скиминг устройства и са източили близо 1,2 милиона евро от банкови сметки с фалшиви дебитни карти.

Съвети за обемна и красива коса

Почти всяка жена иска да има обемна коса. Къдрава, изящно права, дори вързана на кок, косата винаги трябва да изглежда гъста, плътна и жива. Ето и няколко съвета как да се грижите за обема на своята коса: Може би не сте се замисляли, но при ползването на много и различни продукти косата става по-тежка и трудна за повдигане. Първата стъпка е да изберете подходящ шампоан за обем и да се спрете на него. Важно е да не втривате балсама си (ако ползвате такъв) в корените. Новата серия за коса Nivea Diamond Volume с иновативна формула придава на тънката и изтощена коса сияен блясък и свръх лек обем, без утежняване. Щом стигнете до сушенето, може да да обърнете косата си надолу. Ако не е много оплетена, опитайте да я разрешите леко с пръсти, после подредете кичурите си и така ще получите зака...

Сирийците, също като нас, бягат на Запад от проруската си родина

В съвременната история има много примери за солидаризиране с изпаднали в беда народи чрез идентифицирането с тях. Президентът Кенеди постига с няколко думи огромния ефект на преодоляването на предрасъдъците спрямо довчерашния германски враг, изпаднал в съветска блокада, когато заявява в Западен Берлин на немски „Аз съм берлинчанин". Можем ли да кажем същото за себе си днес? Може ли да ни се откъсне от сърцето „ ние също сме сирийци"? В помощ на колебаещите си искам да дам няколко опорни точки. Освен с думата „война", която за щастие не ни сближава, напълно можем да се родеем със сирийците чрез думата „емигранти". За момента ги водим „по точки", т.е. по брой емигранти на запад. На Запад мнозина гледат на нас като на нежеланите сирийци, озовали се на запад ...

Маляля Юсуфзай искала да стане премиер на Пакистан

Ако съм премиер, а не лекар, мога да помогна на повече хора, казва в интервю за Си Ен Ен 16-годишното пакистанско момиче, което бе простреляно в главата от талибаните заради желанието си да учи

Тест: А ти какъв политик си?

Резултат от теста на "Политически компас"

Всеки има в себе си по един скрит Ганди, Далай Лама или Сталин. В социалните мрежи през последните дни популярен стана сайтът “Политически компас”, който показва вашите политически виждания и ги сравнява с популярните политици по света.

Тестът е абсолютно анонимен и се състои от около 40 въпроса за вашето мнение относно гей двойките, отглеждането на деца, образование, война и др.

В края на теста ще се появи графа, която е разделена на 8 обобщени политически възгледи – авторитарно десен, авторитарно ляв, либертариански десен и либертариански ляв.

Когато видите резултатите си, сайтът предоставя и друга графа, която показва политиките на известни държавници като Маргарет Тачър, Хитлер, Сталин и Ганди, за да може да сравните резултатите си. 

Тестът “Какъв политик сте вие”.

Статията "Тест: А ти какъв политик си?" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

А ти, какъв политик си?

Резултат от теста на "Политически компас"

Всеки има в себе си по един скрит Ганди, Далай Лама или Сталин. В социалните мрежи през последните дни популярен стана сайтът “Политически компас”, който показва вашите политически виждания и ги сравнява с популярните политици по света.

Тестът е абсолютно анонимен и се състои от около 40 въпроса за вашето мнение относно гей двойките, отглеждането на деца, образование, война и др.

В края на теста ще се появи графа, която е разделена на 8 обобщени политически възгледи – авторитарно десен, авторитарно ляв, либертариански десен и либертариански ляв.

Когато видите резултатите си, сайтът предоставя и друга графа, която показва политиките на известни държавници като Маргарет Тачър, Хитлер, Сталин и Ганди, за да може да сравните резултатите си. 

Тестът “Какъв политик сте вие”.

Статията "А ти, какъв политик си?" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Иван Иванов: Моят случай нашумя заради Пеевски

Иван Иванов, злополучният зам.-министър.

 

Казусът с депутата Иван Иванов, назначен на поста зам.-министър на вътрешните работи за три часа преди да бъде светкавично освободен, е достигнал подобни размери заради назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС и последвалите събития.

Това коментира самият Иванов пред bTV ден след като беше изслушан от Конституционния съд.

„Най-вероятно се случи така заради Пеевски. Някой ден ще дойде моментът да коментираме и тези въпроси, но информацията в медиите няма нищо общо с действителността”, заяви той.

Иван Иванов беше назначен на поста зам.-министър в МВР на 19 юни, по-малко от седмица от скандалното назначаване на Делян Пеевски, предизвикало масови граждански протести. Иванов беше освободен със заповед на Министерски съвет часове по-късно след публикации в медиите за връзките му в миналото със силовата групировка СИК.

Решението на съда се очаква около 22 ноември.

Статията "Иван Иванов: Моят случай нашумя заради Пеевски" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Бившият кмет на Детройт е осъден на 28 години затвор

Куаме Килпатрик ще лежи за корупция, изнудване, рекет

    


Кипър ще привлича чужденци с казина

Кипър се нуждае от пари. От много пари. Затова кипърското правителство е решило да заложи на няколко нови проекта. Един от тях е издигането на първото легално казино на острова, на което се възлагат големи надежди.

Манюел Валс ще бъде даден на съд за подбуждане на расова омраза

Френска асоциация за борба с расизма обяви, че ще подаде жалба срещу вътрешния министър на Франция Манюел Валс за подбуждане към расова омраза заради негови спорни изказвания за ромите.

Скандалът се вихри с пълна сила

Политиците притежават таланта да забъркват невъобразими каши. Точно затова екипът им трябва да умее да ги прикрива така, че журналистите да не разберат за тях, а имиджът на работодателите им да остане непокътнат. 
Елитът на Америка може да се похвали с едни от най-големите бъркотии в историята, но има на своя страна и най-добрия експерт Политиците притежават таланта да забъркват невъобразими каши. Точно затова екипът им трябва да умее да ги прикрива така, че журналистите да не разберат за тях, а имиджът на работодателите им да остане непокътнат. Елитът на Америка може да се похвали с едни от най-големите бъркотии в историята, но има на своя страна и най-добрия експерт

Забраняват пиене навън в Прага

Забраната за употреба на алкохол на открито в Прага е разширена с нови 378 места, съобщи АП. Сега вече на 837 площади, кръстовища и улици не може да се пие освен в заведенията. Глобите за нарушителите ще бъдат между 30 и 300 евро, а туристите ще бъдат информирани чрез табели на различни езици.









Забраната за употреба на алкохол на открито в Прага е разширена с нови 378 места, съобщи АП. Сега вече на 837 площади, кръстовища и улици не може да се пие освен в заведенията. Глобите за нарушителите ще бъдат между 30 и 300 евро, а туристите ще бъдат информирани чрез табели на различни езици.

Малкият бизнес от периферията на еврозоната страда от липса на кредит

Фирмите там плащат до три пъти по-високи лихви от германските МСП, посочва нов доклад

    


За петилетка криза спестихме 15 млрд.

Домакинствата в страната са спестили 15,35 млрд. лв. от началото на кризата, стартирала на 15 септември 2008 г. с фалита на американската инвестиционна банка Lehman Brothers. Оказва се, че през последните пет години на криза всеки месец гражданите са добавяли към влоговете си средно по 260 млн. лв.

11 октомври в историята

1531 г. — Швейцарският реформатор Улрих Цвингли загива в битка при Капел по време на втората война на религиозна основа между швейцарските протестантски и католически кантони. 1582 г. — Поради въвеждането на Григорианския календар този ден от тази година не съществува в Италия, Полша, Португалия и Испания.

Крадци не можаха да подкарат джипа на Мария Петрова

Апаши са откраднали джипа на Мария Петрова преди няколко дни.

Каролев: Необлагаемият минимум крие сериозен риск за фиска

Предложението на Реформаторския блок за подобна мярка наля бензин в огъня на БСП, коментира икономистът

    


Вечер с Гершуин, Бърнстейн и Карадимчев на сцената на Операта

Вечер с Гершуин, Бърнстейн и Карадимчев ще бъде представена на сцената на Пловдивската опера. Концертът, който е днес от 19.00 часа в Концертна зала, ще бъде дирижиран от Найден Тодоров, а пианистът Йовчо Крушев ще свири под съпровода на оркестъра на операта. Билетите за концерта са с цени между 8 и 12 лева.   (Повече по темата слуашайте в програмата на Дарик радио от 09.00 часа, когато ще ви представим новия шеф на Пловдивската опера Нина Найденова...

Доклад: Медийната свобода в САЩ запада при Обама

Действията на правителството срещу изтичанията на информация оказват смразяващ ефект върху журналистиката, се казва в документа, чийто автор е бившият главен редактор на в. "Вашингтон пост" Ленард Дауни-младши

Писмо-заповед до политизирането от Зинаида З.

Уважаемо политизизиране,

От името на Министерския съвет и от името на премиера г-н Пламен Орешарски изразявам горещото ни желание да напуснеш територията на медиите, мислите и думите, които Суверенът ни е дал за (из)ползване и употреба в периода на мандата на правителството „Орешарски“.

Водени от най-добри намерения за здравето на нацията ти даваме срок от 48 часа да напуснеш пределите на Република България! Упоменатите медии, мисли и думи действат на територията на България – тоест те са под юрисдикцията ни!

За изпълнение на тази наша много гореща молба сме натоварили министъра на вътрешните работи с горещи задачи и министъра на финансите. Осигурени са неограничено финасиране и високо-качествен внос на know-how от челния световен опит на водещи страни – Азербайджан, Северна Корея, Куба, Венецуела.

Всяка статия, мисъл или дума, която е неуважителна ще бъде арестувана!

По член 1555 от Конституцията и действащите закони на Република България оказването на съпротива или отказ от съдействие при преценка на органите в ситуацията „неправилност и политичност на медия, мисъл или дума“ ще бъде тълкувана като предателство към Родината!

Правителството „Орешарски“ искрено благодари на правилните медии, мисли и думи – не-политизирането е пътят, по който е избрал да живее Суверенът, от чието име ние управляваме вече 4 трудни, но успешни месеца от падащите ни се 48.
Подпис : ( не се чете )

Зинаида З.
Министър на евроинтеграцията, вицепремиер,
ресорен вице-премиер по не-политизирането

The post Писмо-заповед до политизирането от Зинаида З. appeared first on Noresharski.com.

И Николай Бухалов подкрепя идеята за спасяване на стадион „Пловдив”

Заставам изцяло зад инициативата за спасяване на стадион "Пловдив", заяви за Дарик радио двукратния олимпийски шампион Николай Бухалов. По думите му града ни има нужда от подобно спортно съоръжение, а и никъде другаде  в България на едно място не са  събрани толкова много спортни обекти. „Ще бъде жалко, ако не се реконстуира и с...

Германия потвърди инфлация от 1,5% на годишна база за август

Инфлацията се настани на по-ниско ниво заради движението при цените на енергията

    


Deep Zone смесиха фолклор и ърбан визия

Популярната група казва "Няма не" с новата си авторска песен, която представиха тези дни. В нея фолклорните мотиви се съчетават с модерна денс мелодия и видео, акцентиращо на ърбан визията и градските спортове.

След дебат за спящи момченца и деца на ДС, НС уволни Филип Златанов (обновена)

Бойко Борисов и Мая Манолова в парламента. Снимка: БГНЕС

Трети пореден ден парламентът започва работа с дебат по отстраняването на шефа на Комисията за предотвратяване и установяване конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов.

В сряда точката беше отложена за четвъртък, за да бъде поканен Златанов, а в четвъртък беше отложена за днес по настояване на БСП, които пискаха уволнението да се обсъжда, когато в залата присъстват Бойко Борисов и Цветан Цветанов, за да отговорят на въпроса кой стои зад инициалите Б.Б. и Ц.Ц.

Филип Златанов стана известен със скандалното тефтерче, в което си е записвал указание от И. Ф. и хора с други инициали като Ц.Ц. и Б.Б. Сред наставленията има изрази като „да се удари“, „да се оправи“, „да се запази“.

В резултат на това Искра Фидосова напусна Народното събрание и всички ръководни постове в ГЕРБ.

Красимир Янков от БСП отново призова да се даде отговор на въпроса кой стои зад инициалите Б.Б. и Ц.Ц. и те да поемат същата отговорност като Искра Фидосова.

В отговор на това Борисов поиска прекратяване на дебата, докато не дойде в зала липсващият днес лидер на БСП Сергей Станишев.

Докато се наспи това момченце, докато не се наспи добре, г-н Местан, да не обсъждаме тази тема, предложи лидерът на ГЕРБ.

“Няма да позволя на децата на Държавна сигурност да съдят Държавна сигурност, на децата на шофьори на ДС да съдят ДС. Хора, които са били въоръжени участници във Възродителния процес, не могат да съдят лидера на ДПС”, отговори Лютви Местан. Докато казваше това от ГЕРБ скандираха “доносник”.

Борисов призова да не се обиждат пред националната телевизия (дебатът се предава по БНТ и БНР на живо) и предложи минута мълчание за починали вчера лидер на ЕНП Вилфрид Мартенс.

Минутата мълчание обаче не доведе до смирение.

Десислав Чуколов от “Атака” обвини ГЕРБ, че отклоняват вниманието на хората с тази караница и ги призова да се замислят как от тефтерчето на Левски се стигна до тефтерчето на Фирип Златанов.

“Г-н Чуколов, чудя се как може да говорите за морал, след като показахте среден пръст на протестиращите”, отговори му Цветан Цветанов.

По думите на Цветанов от тефтерчето са извадени само израни страници, а в него има и инициали С.С. Л.М. и Д.П. Защо никой не коментира тези инициали, попита зам.-председателят на ГЕРБ.

Мая Манолова от БСП не успя да се въздържи и също акатува ГЕРБ от трибуната: “Очаквах, че от срам ще замълчите и ще бъдете смирени днес. Единственият мъж сред вас се оказа Искра Фидосова и зад нейния гръб се скрихте всички.

Защо не си тръгнаха и другите с инициали от тефтерчето. За всички е ясно, че зад Б.Б. не стои Биг Брадър, а зад Ц.Ц. не стои Цонко Цонев. И Филип Златанов се скри, защо не дойде в парламента.Днес е денят, в който трябва да мълчите и да се срамувате”.

В крайна сметка след три дни отлагане и час и половина дебати, депутатите най-накрая освободиха Филип Златанов като шеф и член на КПУКИ.

Статията "След дебат за спящи момченца и деца на ДС, НС уволни Филип Златанов (обновена)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

След дебат за спящи момченца и деца на ДС, НС уволни Филип Златанов (обновена в 11:10)

Бойко Борисов и Мая Манолова в парламента. Снимка: БГНЕС

Трети пореден ден парламентът започва работа с дебат по отстраняването на шефа на Комисията за предотвратяване и установяване конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов.

В сряда точката беше отложена за четвъртък, за да бъде поканен Златанов, а в четвъртък беше отложена за днес по настояване на БСП, които пискаха уволнението да се обсъжда, когато в залата присъстват Бойко Борисов и Цветан Цветанов, за да отговорят на въпроса кой стои зад инициалите Б.Б. и Ц.Ц.

Филип Златанов стана известен със скандалното тефтерче, в което си е записвал указание от И. Ф. и хора с други инициали като Ц.Ц. и Б.Б. Сред наставленията има изрази като „да се удари“, „да се оправи“, „да се запази“.

В резултат на това Искра Фидосова напусна Народното събрание и всички ръководни постове в ГЕРБ.

Красимир Янков от БСП отново призова да се даде отговор на въпроса кой стои зад инициалите Б.Б. и Ц.Ц. и те да поемат същата отговорност като Искра Фидосова.

В отговор на това Борисов поиска прекратяване на дебата, докато не дойде в зала липсващият днес лидер на БСП Сергей Станишев.

Докато се наспи това момченце, докато не се наспи добре, г-н Местан, да не обсъждаме тази тема, предложи лидерът на ГЕРБ.

“Няма да позволя на децата на Държавна сигурност да съдят Държавна сигурност, на децата на шофьори на ДС да съдят ДС. Хора, които са били въоръжени участници във Възродителния процес, не могат да съдят лидера на ДПС”, отговори Лютви Местан. Докато казваше това от ГЕРБ скандираха “доносник”.

Борисов призова да не се обиждат пред националната телевизия (дебатът се предава по БНТ и БНР на живо) и предложи минута мълчание за починали вчера лидер на ЕНП Вилфрид Мартенс.

Минутата мълчание обаче не доведе до смирение.

Десислав Чуколов от “Атака” обвини ГЕРБ, че отклоняват вниманието на хората с тази караница и ги призова да се замислят как от тефтерчето на Левски се стигна до тефтерчето на Фирип Златанов.

“Г-н Чуколов, чудя се как може да говорите за морал, след като показахте среден пръст на протестиращите”, отговори му Цветан Цветанов.

По думите на Цветанов от тефтерчето са извадени само израни страници, а в него има и инициали С.С. Л.М. и Д.П. Защо никой не коментира тези инициали, попита зам.-председателят на ГЕРБ.

Мая Манолова от БСП не успя да се въздържи и също акатува ГЕРБ от трибуната: “Очаквах, че от срам ще замълчите и ще бъдете смирени днес. Единственият мъж сред вас се оказа Искра Фидосова и зад нейния гръб се скрихте всички.

Защо не си тръгнаха и другите с инициали от тефтерчето. За всички е ясно, че зад Б.Б. не стои Биг Брадър, а зад Ц.Ц. не стои Цонко Цонев. И Филип Златанов се скри, защо не дойде в парламента.Днес е денят, в който трябва да мълчите и да се срамувате”.

В крайна сметка след три дни отлагане и час и половина дебати, депутатите най-накрая освободиха Филип Златанов като шеф и член на КПУКИ.

Статията "След дебат за спящи момченца и деца на ДС, НС уволни Филип Златанов (обновена в 11:10)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Спящи момченца и деца на ДС се намесиха в уволнението на Филип Златанов

Бойко Борисов и Мая Манолова в парламента. Снимка: БГНЕС

Трети пореден ден парламентът започва работа с дебат по отстраняването на шефа на Комисията за предотвратяване и установяване конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов.

В сряда точката беше отложена за четвъртък, за да бъде поканен Златанов, а в четвъртък беше отложена за днес по настояване на БСП, които пискаха уволнението да се обсъжда, когато в залата присъстват Бойко Борисов и Цветан Цветанов, за да отговорят на въпроса кой стои зад инициалите Б.Б. и Ц.Ц.

Филип Златанов стана известен със скандалното тефтерче, в което си е записвал указание от И. Ф. и хора с други инициали като Ц.Ц. и Б.Б. Сред наставленията има изрази като „да се удари“, „да се оправи“, „да се запази“.

В резултат на това Искра Фидосова напусна Народното събрание и всички ръководни постове в ГЕРБ.

Красимир Янков от БСП отново призова да се даде отговор на въпроса кой стои зад инициалите Б.Б. и Ц.Ц. и те да поемат същата отговорност като Искра Фидосова.

В отговор на това Борисов поиска прекратяване на дебата, докато не дойде в зала липсващият днес лидер на БСП Сергей Станишев.

Докато се наспи това момченце, докато не се наспи добре, г-н Местан, да не обсъждаме тази тема, предложи лидерът на ГЕРБ.

“Няма да позволя на децата на Държавна сигурност да съдят Държавна сигурност, на децата на шофьори на ДС да съдят ДС. Хора, които са били въоръжени участници във Възродителния процес, не могат да съдят лидера на ДПС”, отговори Лютви Местан. Докато казваше това от ГЕРБ скандираха “доносник”.

Борисов призова да не се обиждат пред националната телевизия (дебатът се предава по БНТ и БНР на живо) и предложи минута мълчание за починали вчера лидер на ЕНП Вилфрид Мартенс.

Минутата мълчание обаче не доведе до смирение.

Десислав Чуколов от “Атака” обвини ГЕРБ, че отклоняват вниманието на хората с тази караница и ги призова да се замислят как от тефтерчето на Левски се стигна до тефтерчето на Фирип Златанов.

“Г-н Чуколов, чудя се как може да говорите за морал, след като показахте среден пръст на протестиращите”, отговори му Цветан Цветанов.

По думите на Цветанов от тефтерчето са извадени само израни страници, а в него има и инициали С.С. Л.М. и Д.П. Защо никой не коментира тези инициали, попита зам.-председателят на ГЕРБ.

Мая Манолова от БСП не успя да се въздържи и също акатува ГЕРБ от трибуната: “Очаквах, че от срам ще замълчите и ще бъдете смирени днес. Единственият мъж сред вас се оказа Искра Фидосова и зад нейния гръб се скрихте всички.

Защо не си тръгнаха и другите с инициали от тефтерчето. За всички е ясно, че зад Б.Б. не стои Биг Брадър, а зад Ц.Ц. не стои Цонко Цонев. И Филип Златанов се скри, защо не дойде в парламента.Днес е денят, в който трябва да мълчите и да се срамувате”.

Статията "Спящи момченца и деца на ДС се намесиха в уволнението на Филип Златанов" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Спектакъл за превенция на агресията гостува в Елена

Актьорите от търговищкия Драматичен театър гостуват в Елена с камерния спектакъл „Купонът“. Представлението ще се играе от 17.00 часа в салона на НЧ „Напредък-1863”. Организатор на събитието е Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Сюжетът на постановката е създаден по действителен случай – убийството на 17-годишно момиче от негови връстници. Защо тийнейджърите не правят разлика между добро и зло? Защо растат гневни? Кога възрастните изгубиха връзка с тях? Може ли купонът да продължи? - спектакълът з...

16-годишната Маляля мечтае един ден да стане премиер на Пакистан

Момичето, което се бори за образование за жените: Никога няма да се откажа

    


Представят Робърт Капа на Международните фотографски срещи в Пловдив

Фотографии на легендарния Робърт Капа ще могат да видят пловчани и гостите на града по време на поредното издание на Международни фотографски срещи. Форумът, който започва днес и ще продължи до края на месеца, ще представи 7 самостоятелни изложби на български и чуждестранни фотографи. Най-голям интерес се очаква да предизвикат снимките на военния фотограф Робърт Капа, който умира през 1954-та година, когато стъпва върху пехотна мина на фронта в Индокитай.   Пловдив е представен от Неделиян Нешев, кой...

Затоплянето ще продължи

През следващото денонощие затоплянето ще продължи. През деня ще преобладава слънчево време с разкъсана, предимно висока и средна облачност. Почти тихо. Максимални температури - между 20° и 25°, във В. Търново - около 24-25°. Над планините ще има разкъсана облачност, над Рило-Родопската област временно и по-значителна. Вероятността за валеж е малка. Ще духа умерен югозападен, по най-високите части до силен западен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 18°, на 2000 метра: 10°-11°.Над Черноморието ще има разкъсана облачност, намалява...

Стоянов фаворит да пази в Ереван

Владислав Стоянов почти сигурно ще излезе титуляр вместо Николай Михайлов, пазил вратата на България в досегашните осем квалификационни мача за Мондиал 2014. Тази промяна се обмисляше в треньорския щаб преди официалната тренировка на националите. Рокадата е продиктувана от неочаквания статут на резерва на Михайлов в елитния италиански “Верона” от н Владислав Стоянов почти сигурно ще излезе титуляр вместо Николай Михайлов, пазил вратата на България в досегашните осем квалификационни мача за Мондиал 2014. Тази промяна се обмисляше в треньорския щаб преди официалната тренировка на националите. Рокадата е продиктувана от неочаквания статут на резерва на Михайлов в елитния италиански “Верона” от н

Бургазлийка "изгоря" с 2900 евро след измама

Подлъгали я по схемата "ПТП със загинало дете"

    


Оланд: Хърватия вероятно ще влезе в Шенген до 2 години

Френският президент Франсоа Оланд вчера заяви, че Хърватия вероятно ще влезе в Шенгенското пространство в рамките на регламентирания срок от 2 години след присъединяването си към ЕС, предаде АФП. „Смятам, че ако си сътрудничим добре, ако работим заедно за съблюдаване на границите, контрола и мерките за сигурност, които трябва да се въведат, влизането на страната в Шенген може да стане в разумен срок”, заяви Оланд след среща с премиера на Хърватия Зоран Миланович в Париж. „При всички положения ще трябват 2 години след влизането в ЕС, за да може Загреб да се присъедини към Шенген", подчерта държавният глава. Хърватският премиер Зоран Миланович пристигна вчера на първото си официално посещение във Франция. Според дипломати Миланович и Оланд са обсъдили приноса на Хърват...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване