Едуард Сноудън става правозащитник в Русия

Бившият сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън може да започне скоро работа в Русия и една от възможностите е да стане правозащитник, заяви адвокатът му, цитиран от Ройтерс.
Сноудън се появи за първи път публично, откакто Русия му даде убежище. Той получи наградата “Почтеност в разузнаването”.





Бившият сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън може да започне скоро работа в Русия и една от възможностите е да стане правозащитник, заяви адвокатът му, цитиран от Ройтерс. Сноудън се появи за първи път публично, откакто Русия му даде убежище. Той получи наградата “Почтеност в разузнаването”.

Всеки четвърти е работещ беден (Обзор)

Обикновено най-ниски заплати получават хората в предпенсионна възраст, с ниско образование, работещите в преработващата промишленост и селското стопанство, живеещите в малки селища. По-голяма част от нископлатените служители са жени. В категорията на работещите бедни попадат и хора, които се трудят в закъсали държавни или общински предприятия за Обикновено най-ниски заплати получават хората в предпенсионна възраст, с ниско образование, работещите в преработващата промишленост и селското стопанство, живеещите в малки селища. По-голяма част от нископлатените служители са жени. В категорията на работещите бедни попадат и хора, които се трудят в закъсали държавни или общински предприятия за

Ахмед Доган е с прекъснати здравноосигурителни права

Ахмед Доган е с прекъснати здравноосигурителни права, показа проверка на БГНЕС. Справка в системата на НАП показва, че почетният председател на ДПС не си е плащал здравните осигуровки за пет месеца - април, май, юни, юли и август. Именно поради тази причина са прекъснати здравноосигурителните му права. Това са и месеците, в които Доган вече не беше депутат, защото в средата на март тази година 41-то Народно събрание се саморазпусна.Ахмед Доган пропусна две заседания на съда, който гледа делото срещу Октай Енимехмедов, който се опита да произвед...

Вторият вот на недоверие е недомислен като първия, смята Орешарски

Държавният бюджет за следващата година вече е готов. До края на този месец по конкретни негови параметри ще бъдат организирани още дискусии със социалните партньори, но по заложените в него основни политики съгласие вече е постигнато.

Ученици изработиха импровизирани космически кораби

4 импровизирани екипажа за Марс си организираха в Младежки център ученици от 4 – ри училища по повод Световната космическа седмица, която протича от 4 до 10 октомври. Празникът е по инициатива на Астрономическата обсерватория.

Възпитаници от природо- математическата гимназия, гимназията по механо и електротехника, училище “Васил Левски” и “Свети Паисий Хилендарски”  се включиха в тържеството. Отбори с по 5 ученика направиха импровизирани космически кораби. Втората задача бе свързана с това да измислят оригинално име на кораба и екипажа.

Жури оценяваше отборите. За 4-те бяха предвидени поощрителни награда-3 D пъзел.

 

Репортаж гледайте в новините

 

 

     Анжелина Янева

Телефонни измамници търсят борчове от отвъдното

Изнудване на роднини на мъртъвци е последната схема, която измислиха телефонни измамници в Пловдив, сигнализираха от полицията.

Орешарски: Бюджет 2014 г. е готов

До края на този месец по конкретни негови параметри ще бъдат организирани още дискусии със социалните партньори, но по заложените в него основни политики съгласие вече е постигнато, обясни премиерът

Внимание: Нов вид телефонна измама замесва починали роднини

Пловдив /КРОСС/ Нов сценарий при телефонните измами засече полицията в Пловдив. Неизвестни лица звънят на близки на наскоро починали хора като твърдят, че приживе роднината им е взел заем и не го е върнал.Областната дирекция на полицията в Града под тепетата започва разпространение на специални брошури сред гражданите, в които обстойно се обяснява как да се предпазят от мошеници.Специалистите съветват при подобни случаи да не се връзват хората само на телефонна връзка, а да настояват за лична среща с човека, който им звъни по телефона, да записват регистрационните номера на автомобили, с които идват да контактуват непознатите лица.Сред другите препоръки е да не се предприемат разплащания чрез трети лица, особено в други населени места или чрез „услужливо" изпратени шофьори на таксиметрови автомобили.Полицията съветва при всяко съмнително обаждане да потърсим близки хора, както и да се сигнализира в МВР.

Потвърдиха съпричастността на „Бялата вдовица” към атентата в Найроби

/КРОСС/ Кенийските спецслужби потвърдиха участието на „Бялата вдовица" Саманта Лютвейт в атентата срещу търговския център в Найроби, при който загинаха 67 души, съобщава Sky News. Според наличната информация , Лютвейт е изиграла важна роля в планирането на операцията, извършена от терористичната групировка "Ал Шабаб". Тя е участвала в организирането и на редица други терористични нападения в Кения.До тези констатации кенийските сили за сигурност са достигнали след претърсване на вилата, в която се предполага, че е живяла Лютвейт. При обиска са открити нейните дневници и компютърът й, в който се съдържат съответните данни.По-рано беше съобщено, че кенийските власти са отрекли участието на „Бялата вдовица" в терористичната атака в Найроби.

Образи от камък, цвят и звуци за X Международен фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува”

Oткриваща пресконференция беляза старта на Международния фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува”. Въпреки лошите метеорологични условия всички самодейни състави от общината  пяха и танцуваха в името на своя фестивал. Сърцата им играеха под звуците на музиката,а образите им бяха изпълнени с цвят и настроение. В подножието на Пирин, мома Кераца посрещна гостите с хубаво илинденско вино, на голяма трапеза домакините от община Струмяни подредиха уникални домашни баници и питки. Събитието в Арт център Ил...

Ванга - светица или вещица

На вчерашния ден преди 17 години Ванга умря. Няма ги и много от хората, на които е баяла и предсказвала. Но вангелизмът не стихва и наслагва с времето митове и легенди като за библейски светец. Завърза се отново и големият спор - пророчица ли бе Вангелия Гущерова, или обикновена магьосница и оръдие на дявола. Такъв църковно-светски диспут се вихри На вчерашния ден преди 17 години Ванга умря. Няма ги и много от хората, на които е баяла и предсказвала. Но вангелизмът не стихва и наслагва с времето митове и легенди като за библейски светец. Завърза се отново и големият спор - пророчица ли бе Вангелия Гущерова, или обикновена магьосница и оръдие на дявола. Такъв църковно-светски диспут се вихри

Вотът на недоверие е прибързан

Новият вот на недоверие е прибързан, каза премиерът Пламен Орешарски, който не се притеснява от него и смята мотивите за неоснователни.

Работник загина в изкоп

/КРОСС/ Работник загина в изкоп, а друг е тежко ранен след инцидент в Мездра. Според първоначалната информация, фирмата за линейни и кабелни съоръжения ЛКС ООД е извършвала изкопни дейности съвместно с ВиК в района на източната промишлена зона в града. Малко преди 17 часа земна маса се срутва и повлича двамата работници в пропастта. Единият от тях загива на място, а другият като по чудо се разминава със смъртта. Екип на спешна помощ от филиала в Мездра веднага е изпратен на място. Сигналът при тях е постъпил в 16.52 часа. Пристигналите лекари успяват да извадят единият мъж, който е немски гражданин. 37-годишният Андреа Адилберг живеел в мездренското село Типченица. В капана на смъртта обаче попаднал 23-годишният Димитър Георгиев от Роман, които вече бил издъхнал, въпреки, че главата му останала незатрупана от земната маса. На място е била изпратена и „Гражданска защита". Раненият мъж е със счупено бедро и е докаран в болницата във Враца. Според наш източник, фирмата ЛКС ООД е собственост на местния бизнесмен Мирослав Захариев. Изкопните дейности се извършвали в района на ВиК - Мездра, съобщи „Конкурент".    

Финансовият министър нареди 10% съкращения на служителите от 2014 г.

Финансовият министър Петър Чобанов е разпратил писмо до министерствата и останалите първостепенни разпоредители с бюджетни средства, с което нарежда ръководствата на ведомствата да подготвят и представят разчети за подготвени съкращения на щатния персонал с 10% от 1 януари следващата година. Писмото е получено в няколко редакции на медии, а от финансовото министерство обясняват, че то не е изпращало писмото, а най-вероятно е "изтекло" от "засегната от мярката страна". Ако съкращенията се реализират така, както изисква финансовият министър, то без работа трябва да останат между 10 хил. и 14 хил. служители в държавния апарат. Сметката е на базата на числения състав на държавната администрация, която към 31 декември 2012 г. е наброявала 144 875 щатни бройки. От тях само Министерството на вътрешните работи наброява по щат 55 170 бройки. Като се знае, че във всяко ведомство има процент незаети щатни места, то реалните съкращения ще са на около 10 хиляди души. До края на годината остават малко повече от два месеца и е доста рисковано да се каже, че съкращенията на такава маса от хора ще могат да бъдат извършени с дата 1 януари 2014 г. В началото на седмицата в тесен кръг управляващите, премиерът и министри от правителството са обсъдили параметри на проектобюджета за следващата година. Един от основните щрихи в проекта е съкращаване на разходите на министерствата с 10-12% спрямо сегашните разходи, по неофициалните коментари на участници в срещата пред Mediapool. Не бе обяснена целта на съкращенията. Една от идеите е част от парите на ведомствата да се обособяват във фондове, където отделните ведомства да кандидатстват на конкурентен принцип по проекти. Оптимизирането на броя на държавната администрация е едно от намеренията, с което всяко правителство идва на власт. Принципът обаче е, че в първата година от управлението съкращения действително се правят, за да бъдат махнати от необходимите постове лицата, които са били сложени от предишната власт, след което администрацията отново набъбва с нови кадри, близки до новите управляващи. Другият способ е създаването на нови структури по целесъобразност, които поемат "съкратени" от други ведомства служители. В писмото си министър Чобанов нарежда още министерствата да подготвят и представят проектите за разходите си "по области на политики и бюджетни програми" за 2014 г. На практика министърът иска от министерствата да приложат изцяло програмното бюджетиране, тоест да мотивират и защитят всеки лев, които искат.

Финансовият министър нарежда да се направят 10% съкращения на персонала от 2014 г.

Финансовият министър Петър Чобанов е разпратил писмо до министерствата и останалите първостепенни разпоредители с бюджетни средства, с което нарежда ръководствата на ведомствата да подготвят и представят разчети за подготвени съкращения на щатния персонал с 10% от 1 януари следващата година. Писмото е получено в няколко редакции на медии, а от финансовото министерство обясняват, че то не е изпращало писмото, а най-вероятно е "изтекло" от "засегната от мярката страна". Ако съкращенията се реализират така, както изисква финансовият министър, то без работа трябва да останат между 10 хил. и 14 хил. служители в държавния апарат. Сметката е на базата на числения състав на държавната администрация, която към 31 декември 2012 г. е наброявала 144 875 щатни бройки. От тях само Министерството на вътрешните работи наброява по щат 55 170 бройки. Като се знае, че във всяко ведомство има процент незаети щатни места, то реалните съкращения ще са на около 10 хиляди души. До края на годината остават малко повече от два месеца и е доста рисковано да се каже, че съкращенията на такава маса от хора ще могат да бъдат извършени с дата 1 януари 2014 г. В началото на седмицата в тесен кръг управляващите, премиерът и министри от правителството са обсъдили параметри на проектобюджета за следващата година. Един от основните щрихи в проекта е съкращаване на разходите на министерствата с 10-12% спрямо сегашните разходи, по неофициалните коментари на участници в срещата пред Mediapool. Не бе обяснена целта на съкращенията. Една от идеите е част от парите на ведомствата да се обособяват във фондове, където отделните ведомства да кандидатстват на конкурентен принцип по проекти. Оптимизирането на броя на държавната администрация е едно от намеренията, с което всяко правителство идва на власт. Принципът обаче е, че в първата година от управлението съкращения действително се правят, за да бъдат махнати от необходимите постове лицата, които са били сложени от предишната власт, след което администрацията отново набъбва с нови кадри, близки до новите управляващи. Другият способ е създаването на нови структури по целесъобразност, които поемат "съкратени" от други ведомства служители. В писмото си министър Чобанов нарежда още министерствата да подготвят и представят проектите за разходите си "по области на политики и бюджетни програми" за 2014 г. На практика министърът иска от министерствата да приложат изцяло програмното бюджетиране, тоест да мотивират и защитят всеки лев, които искат.

Тони Димитрова слуша Йорданка Христова в София и хваща самолета за Бургас

Йорданка Христова препълни зала 1 на НДК в четвъртък. Певицата отбеляза 50 г. на сцената с грандиозния спектакъл “Влюбена в живота”.
Точно по този повод Тони Димитрова пристигна в София същата вечер и си тръгна само няколко часа по-късно. “Много я обичам и не можех да пропусна юбилея . Дойдох с кола, а веднага след концерта хванах самолет за Бурга Йорданка Христова препълни зала 1 на НДК в четвъртък. Певицата отбеляза 50 г. на сцената с грандиозния спектакъл “Влюбена в живота”. Точно по този повод Тони Димитрова пристигна в София същата вечер и си тръгна само няколко часа по-късно. “Много я обичам и не можех да пропусна юбилея . Дойдох с кола, а веднага след концерта хванах самолет за Бурга

Всеки десети в ЕС страда от психични разстройства

/КРОСС/ Всеки десети гражданин на Европейския съюз страда от психични разстройства, а общият брой на пациентите е около 50 милиона души. Тези данни бяха представени днес от пресслужбата на Европейската комисия по време на конференцията "Психично здраве"."Психичното здраве на гражданите е един от най-важните и най-уязвимите ценности на съвременното общество", заяви министърът на здравеопазването на Литва Витянис Повилас Андрюкайтис. „ЕС трябва да се съсредоточи върху решаването на проблема", добави той. Участниците в събитието, стигнаха до заключението, че на проблема с психическото благосъстояние на населението се отделя твърде малко внимание. Като най-важни направления за борбата с този недъг бяха определени превантивните мерки, както и въвеждането на иновативни терапии.

Kia гони спортен имидж със Cee'd GT

Тествахме "горещия" хечбек на корейската компания

    


150 нови репортери щурмуваха в. "Труд"

От близо месец редакцията на “Труд” в Полиграфическия комбинат е необичайно оживена. Изведнъж към 80-те журналисти на трудов договор се присъединиха още 150 млади репортери. 
На какво се дължи това кадрово цунами? На един мащабен проект на образователното министерство, който цел да помогне на хиляди млади хора да намерят професионална реализация. От близо месец редакцията на “Труд” в Полиграфическия комбинат е необичайно оживена. Изведнъж към 80-те журналисти на трудов договор се присъединиха още 150 млади репортери. На какво се дължи това кадрово цунами? На един мащабен проект на образователното министерство, който цел да помогне на хиляди млади хора да намерят професионална реализация.

Протестиращи пресрещнаха Орешарски пред бТВ

Около 19.00 ч. пред Министерския съвет започнаха да се събират хора за традиционния вечерен протест. Макар и малобройна групата блокира движението през пл. „Независимост”. В района има засилено полицейско присъствие.Протестиращите бият на барани, свирят на свирки и развяват български знамена. Участниците в протеста скандират „Оставка”. Час по-рано протестиращи освиркаха премиера Пламен Орешарски преди и след участието му в предаване на бТВ. Край НДК демонстрантите издигнаха плакати „Задният изход”. Още преди пристигането на премиера в района на...

Баба с 300 лв. глоба, почерпила данъчни с кюфтета

Баба от великотърновското село Ресен почерпила данъчни с домашни кюфтенца и отнесла 300 лева глоба. 
Проверяващите я набедили за търговка. 70-годишната Тодорка Иванова трябвало да брои сумата на държавната хазна като наказание, че развива търговска дейност, без да издава касови бележки. 
Главоболията на Тодорка са от 31 януари т.г. Тогава самотна Баба от великотърновското село Ресен почерпила данъчни с домашни кюфтенца и отнесла 300 лева глоба. Проверяващите я набедили за търговка. 70-годишната Тодорка Иванова трябвало да брои сумата на държавната хазна като наказание, че развива търговска дейност, без да издава касови бележки. Главоболията на Тодорка са от 31 януари т.г. Тогава самотна

“Приятел в нужда се познава” е мотото на кампания водена от БСП-Варна

“Приятел в нужда се познава” е мотото на кампанията, която стартират членовете на Младежкото обединение на БСП - Варна. В рамките на инициативата ще бъде оказвана помощ на социални заведения в града и региона. Началото на “Приятел в нужда се познава” ще бъде поставено с посещение на дома за възрастни хора “Гергана” в неделя.

Пъдев: Дебатите за вота не се провалят заради депутатите на БСП

София /КРОСС/ Неприятно е да си в ситуация, в която основен политически опонент прави всичко възможно да дискредитира парламента и институциите в държавата. Това ясно се забелязва от поведението на ГЕРБ, с внесения от тях вот на недоверие, с техните отсъствия от парламента. Може би ГЕРБ, с тези парламентарни маневри, търсят начин да изчистят лицето си пред обществото. Това заяви в ефира на Нюз7 депутатът от ПГ на КБ Атанас Пъдев. "Но обществото вижда, че дебатите за вота на недоверие не се провалят заради депутатите от ПГ на КБ", подчерта той.Помолен да коментира въпроса с оставката на Филип Златанов от шефското място в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, заради неговото тефтерче, Пъдев заяви, че опозицията се опитва да бяга от темата за тефтерчето. Причината за това, според него е, че в тефтерчето ясно се разпознава кой стои зад инициалите. "Самата реакция на ГЕРБ с отстраняването на Искра Фидосова вероятно означава, че тя е разпозната като лицето, стоящо зад инициалите ИФ в тефтерчето на Златанов. От друга страна, мисля, че г-н Златанов, като шеф на комисията, не е решавал нищо сам. Бил е под влияние на външни фактори. Кои са поръчителите може да се установи, като се погледне случващото се днес в пленарната зала, да се погледне самото гласуване във връзка с отстраняването на Златанов от поста му в Комисията. Ще се забележи, че там отсъстваха водещите фигури на ГЕРБ - Бойко Борисов и Цветан Цветанов

Армения ни попари за Световното с 2:1

България получи два гола от Армения и два червени картона по време на световната квалификация в Ереван. По този печален начин тимът ни отпадна от финалите на Световното в Бразилия.

НЕК плати 1,7 млн. лв. за заплатите на миньорите от "Топлофикация Перник"

/КРОСС/ Тази сутрин са били преведени 1,7 млн. лв. от НЕК на "Топлофикация Перник" за заплати на миньорите от Мини "Открит въгледобив", съобщиха от областната администрация.С тях ще бъде разплатен остатъкът от дължимите възнаграждения на работещите в дружеството.Това било станало след намеса на областния управител Михаил Михайлов и благодарение на разбирането и адекватната реакция на министъра на енергетиката Драгомир Стойнев, уточняват от областната пресслужба.През миналата седмица по настояване на Михаил Михайлов на ТЕЦ "Бобов дол" и на "Топлофикация Перник" бяха преведени общо 300 000 лева, с които бе покрита част от дължимите заплати на работещите в мината. В Мини "Открит въгледобив" в Перник работят около 870 души,които получават средномесечно възнаграждение 500 лв., уточняват от пресслужбата, съобщи bTV.

3 години условна присъда за капитана на заловения с бежанци кораб край Калиакра

3 години условна присъда и по 1000 лева глоба за всеки - това са наказанията на капитана на заловения преди два дни кораб с афганистански бежанци и неговия помощник. Изпитателният срок за двамата турски граждани, които са командвали кораба, е 5 години. Присъдата е произнесена от Районния съд в Каварна. Междувременно рано тази сутрин афганистанските бежанци са отпътували от Балчик за Разпределителния център за бежанци в Елхово. Те престояха близо два дни в сградата на „Гранична полиция” - Балчик, докато бъде установена самоличността им и дестинацията, към която са пътували.

През есента пийте денем вода със сол, вечер - с мед

В традиционната китайска медицина науката за храненето стои наравно с билколечението, акупунктурата, лечебната гимнастика и се смята за едно от най-важните профилактични средства. 
Какво да ядем през есента, за да сме здрави? Природата се грижи за нас и ни дарява с плодове и зеленчуци, които съдържат голямо количество вода, витамини, минерали... В традиционната китайска медицина науката за храненето стои наравно с билколечението, акупунктурата, лечебната гимнастика и се смята за едно от най-важните профилактични средства. Какво да ядем през есента, за да сме здрави? Природата се грижи за нас и ни дарява с плодове и зеленчуци, които съдържат голямо количество вода, витамини, минерали...

Надал и Джокович се класираха за полуфиналите в Шанхай


Двамата най-добри тенисисти в света Рафаел Надал и Новак Джокович достигнаха полуфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Шанхай с награден фонд 6.2 млн. долара. Испанецът победи със 7:6 (10), 6:1 Станислас Вавринка, а сърбинът направи обрат за 6:7 (4), 6:2, 6:4 срещу Гаел Монфис.

Надал и Вавринка изиграха зрелищен първи сет, продължил 75 минути. В него се игра без пробиви, а в тайбрека водачът в световната ранглиста спечели драматично с 12:10.

Във втория сет намиращият...

Кувейт: Мирът в Близкия изток зависи от Иран

Мирът в Близкия изток зависи от Иран, заяви при посещение в Русия министърът на външните работи на Кувейт, Сабах Халид ас-Сабах, пише РИА Новости. 
''Иран е много важна страна и от нейната роля в голяма степен зависи установяването на мир и стабилност в нашия регион Мирът в Близкия изток зависи от Иран, заяви при посещение в Русия министърът на външните работи на Кувейт, Сабах Халид ас-Сабах, пише РИА Новости. ''Иран е много важна страна и от нейната роля в голяма степен зависи установяването на мир и стабилност в нашия регион", заяви министърът. „Това, което наблюдаваме в последно време са положителни

Видео: Премиерът отново използва задния вход


Премиерът Пламен Орешарски отново използва задния вход, за да се измъкне от очакващите го протестиращи край НДК. Той беше гост в предаването "Лице в лице" в БиТиВи.

Заради инцидента, при който преди два дни колата на премиера едвам успя да премине покрай протестиращи при Софийската градска галерия, тази вечер имаше засилено полицейско присъствие около НДК.

Неотдавна премиерът беше посрещнат с освирквания при участие в "Панорама" на БНТ и тогава отново си тръгна през заден...

Видео: Премиерът отново използва задния вход


Премиерът Пламен Орешарски отново използва задния вход, за да се измъкне от очакващите го протестиращи край НДК. Той беше гост в предаването "Лице в лице" в БиТиВи.

Заради инцидента, при който преди два дни колата на премиера едвам успя да премине покрай протестиращи при Софийската градска галерия, тази вечер имаше засилено полицейско присъствие около НДК.

Неотдавна премиерът беше посрещнат с освирквания при участие в "Панорама" на БНТ и тогава отново си тръгна през заден...

Кмет на видинско село бил агент на КГБ

Кметът на село Плешивец до 1997 година Славчо Марков преминал през половината управления на Държавна сигурност и стигнал чак до КГБ. Това стана ясно, след като комисията по досиетата разкри агентите от видинската община Ружинци, предаде в. Конкурент.

 Славчо Марков започнал кариерата си в службите като временен разузнавач през 1950 година. Той з Кметът на село Плешивец до 1997 година Славчо Марков преминал през половината управления на Държавна сигурност и стигнал чак до КГБ. Това стана ясно, след като комисията по досиетата разкри агентите от видинската община Ружинци, предаде в. Конкурент. Славчо Марков започнал кариерата си в службите като временен разузнавач през 1950 година. Той з

Младен Младенов пред Апелативен съд – Пловдив

 

Младен Младенов от с. Корен, който бе оправдан за убийство на първа инстанция ще застане в понеделник пред Пловдивския апелативен съд. Тогава е насрочено заседанието по повод протеста на обвинението в Хасково срещу оневиняващото произнасяне на Окръжен съд.

Призован е от апелативните магистрати за преразпит съдебния лекар – патонатомът д-р Христо Еленски.

Припомняме, че Младен Младенов, който бе обвинен за изнасилването и убийството на 78 – годишната Милка Стефанова от Корен, бе пуснат на 29 март тази година след престой от 1 г. и 10 месеца зад решетките.

Възрастната жена бе убита в къщата си на Великденн- 24 ти април 2011-та. на 30- ти Младенов бе задържан. Ден по-късно съдът му наложи най-тежката мярка за неотклонение.

На заседанието през март Младенов бе признат за невинен по повдигнатите обвинения. Бе уточнено, и че по бельото на жертвата е намерен и генетичен материал от друг мъж.

Мотивите на защитата на процеса бяха, че пробите не съвпадали с ДНК-то на обвиняемия. Освен това защита изтъкна, че след като Младенов е бил пиян, то той би оставил отпечатъци в дома на жертвата, а такива липсват. Според Окръжен съд – Хасково доказателствата като генетичен материал от боксерките му и самопризнанията, които били записани със СРС –та , са събрани в нарушение на Наказателно-процесуалния кодекс.

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

 

 

Анжелина Янева

 

Акция #Офилми в "Туитър": В като Вървете си


През последните часове в "Туитър" е в ход поредната акция, вдъхновена от протестите - #Офилми. Тя е сатирично комбиниране на заглавията на известни филми с темата за исканата оставка на правителството и критиките към управляващата коалиция, депутатите и партийните лидери.

Предлагаме ви подбрани идеи на потребителите, като логично доминират заглавия, заиграващи се с фамилията на премиера Пламен Орешарски. Кои са оригиналите, разчитаме да се досетите сами:

Към Орешарски: Яж,...

Армения – България 1:0 след първото полувреме

Армения води България с 1:0 след първото полувреме на Световната футболна квалификация. Мачът на стадион „Републикански" в Ереван е от група „B" на квалификациите в Зона „Европа".

Голът, вкаран в 45-тата минута от Йозбилиз, бе от пряк свободен удар, като нарушението бе отсъдено за фаул на Николай Бодуров срещу Йозбилиз. Бодуров получи червен Армения води България с 1:0 след първото полувреме на Световната футболна квалификация. Мачът на стадион „Републикански" в Ереван е от група „B" на квалификациите в Зона „Европа". Голът, вкаран в 45-тата минута от Йозбилиз, бе от пряк свободен удар, като нарушението бе отсъдено за фаул на Николай Бодуров срещу Йозбилиз. Бодуров получи червен

Бареков подозира сделка за избори в ранна пролет

"Най-опасното за България, което може да стане, е сделка между Бойко Борисов, БСП, ДПС и "Атака" за предсрочни избори преди май догодина, защото в момента и четирите партии са в по-добра кондиция за избори, отколкото ще бъдат тогава". Това заяви Николай Бареков във Велико Търново, където е поредната спирка на кампанията "България без цензура".

Атанасова отрече да е уреждала мъжа си в ТУ

Бившата здравна министърка Десислава Атанасова отрече да е уреждала изпити на съпруга си в Техническия университет в София. Пред BPost.bg депутатката от ГЕРБ обясни, че не познава никого от ръководството на Катедрата по правни и хуманитарни науки.

Армения ни води с 1:0 след първото полувреме

Армения води България с 1:0 след първото полувреме на Световната футболна квалификация. Мачът на стадион „Републикански Армения води България с 1:0 след първото полувреме на Световната футболна квалификация. Мачът на стадион „Републикански" в Ереван е от група „B" на квалификациите в Зона „Европа". Голът, вкаран в 45-тата минута от Йозбилиз, бе от пряк свободен удар, като нарушението бе отсъдено за фаул на Николай Бодуров срещу Йозбилиз. Бодуров получи червен

Европарламентът забрани кадмия в батериите

Закон, забраняващ използването на токсичното вещество кадмий в преносимите батерии и акумулатори на безжичните електрически инструменти, като бормашини, отвертки и триони, бе гласуван в четвъртък в Европейския парламент. Забраната, която има одобрението на Съвета, ще влезе в сила на 31 декември 2016 година.

Марк Зукърбърг обгражда къщата си с ... други къщи

Не иска да бъде притесняван, защото в съседство се планира строителството на супермаркет

    

Калфин: Може да загубим до 500 млн. евро евросредства за 2013 г.

Сред критичните сектори са околната среда и селските райони, посочи евродепутатът

    


Калфин: Може да загубим до 500 млн. евро евросредства за 2013 г.

Сред критичните сектори са околната среда и селските райони, посочи евродепутатът

    


Орешарски: Ако няма резултат от работата на кабинета, сам ще поискам да се прекрати мандатът


Дали правителството ще успее да изкара мандата си не е най-важното, а да работи успешно и да има добри резултати. Ако ги няма, аз сам ще поискам да се прекрати мандатът. Засега съм оптимистично настроен. Това обяви премиерът Пламен Орешарски в предаването "Лице в лице" по БиТиВи.

Преди пристигането на премиера в телевизията, тя беше под засилено полицейско присъствие след като в последните дни Орешарски се радва на значително внимание от страна на гражданите и медиите при публичните...

Ферибот с нелегални имигранти потъна край Александрия, има жертви

Ферибот с нелегални имигранти потъна в Средиземно море западно от египетския град Александрия, предаде ИТАР-ТАСС. Спасителите са извадили от водата телата на 12 загинали. Спасени са 116 души, включително 40 сирийци, 72 палестинци и 4 египтяни. Те са отведени във военноморската база Рас ат Тин, допълва БТА. Общо на борда на кораба е имало 150 жители на арабски страни, включително египтяни. Няма данни накъде се е насочвал фериботът....

Ангел Найденов: Бежанците не са само заплаха

Министърът коментира опасностите за националната ни сигурност

    

Орешарски: Имам отличници в кабинета

Новият вот на недоверие е прибързан, тъй като регионалната политика не дава резултатите още на другия ден. Сега виждаме резултатите на една лоша регионална политика през последните четири години.

Чобанов иска 10% съкращения в администрацията

Съкращенията ще влязат в сила от 1 януари 2014 г. и ще засегнат не само централната администрация, а и всички второстепенни разпоредители на бюджетни средства, съобщава в."Сега"

Оливър Стоун снима филм за Мартин Лутър Кинг

/КРОСС/ Компаниите DreamWorks и Warner Bros. Предложиха на режисьора Оливър Стоун да работи по филма за Мартин Лутър Кинг, съобщава Variety.Проектът е замислен още през 2009 година. Филмът ще се фокусира върху времето от началото на политическата кариера на Кинг до убийството му през 1968 година. Автор на сценария е Карио Салем, а като продуцент ще работи Стивън Спилбърг.Главната роля във филма е предложена на Джейми Фокс. Все още няма информация кога ще започнат снимките на лентата. Преди няколко години филм за Мартин Лутър Кинг щеше да снима Пол Грийнграс. Филмът, който носеше работното заглавие „Мемфис", проследяваше последните дни от живота на Мартин Лутър Кинг. През април 2011 г. стана ясно, че Universal се е отказала от проекта и към момента съдбата му е неизвестна.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване